Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Τι σας έλεγα;; ότι πάμε κατά διαόλου;;...

Η είδηση της ημέρας::
Αστυφύλακας πορτοφολάς!!

Ναι το είδαμε κι αυτό!!
Ο 22 χρονος αστυφύλακας, ως μέλος πληρώματος περιπολικού στο οποίο επέβαιναν δύο ακόμη νεαροί αστυνομικοί, σταμάτησε έναν αλλοδαπό που επέβαινε σε μοτοσυκλέττα για έλεγχο. Με το πρόσχημα του ελέγχου άνοιξε το σακίδιο και του αφαίρεσε ταχυδακτυλουργικά 600 ευρώ.
Μετά από καταγγελία του αλλοδαπού σε έρευνα που έγινε στον αστυφύλακα βρέθηκαν πάνω του 450 Ευρώ ενώ άλλα 200 βρέθηκαν στην τουαλέτα της υπηρεσίας όπου ομολόγησε ότι τα έρριξε ο ίδιος για να μην ...ενοχοποιηθεί!!!! Εκτός της ποινικής διαδικασίας κινήθηκε και η διαδικασία για την πειθαρχική του δίωξη!!
Είμαι περίεργη ποια θα είναι η πειθαρχική του τιμωρία;;
Πρόστιμο κάποιων δεκάδων ή εκατοντάδων Ευρώ, προσωρινή αργία ή οριστική παύση;;
Εσείς τι πιστεύετε;;
Προσωπικά θεωρώ ότι τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν θέση στο σώμα της Αστυνομίας!!!
Πώς είναι δυνατόν σ' αυτόν να εμπιστευτεί η πολιτεία τη φύλαξη των πολιτών της;;;;
Η απόδοση δικαιοσύνης επιτάσσει την οριστική του απόταξη!
Και ας ακούγομαι αυστηρή!


Θυμήθηκα το μύθο του Πρωταγόρα που νομίζω ότι πραγματικά και σήμερα αποδίδει την αιτία για την κατάσταση που βιώνουμε σε μία πολιτεία χωρίς Δικαιοσύνη και χωρίς Ντροπή, που είναι η ατιμωρησία!!

Όταν έπλασαν οι Θεοί τα ζωντανά όντα, ανέθεσαν στον Προμηθέα και τον Επιμηθέα να τα στολίσουν και να τους μοιράσουν τις πρέπουσες στον καθένα ιδιότητες. Ο Επιμηθέας όμως, κατάφερε τον Προμηθέα να τον αφήσει να κάνει αυτός τη διανομή κι άρχισε να εφοδιάζει το κάθε γένος με τις δυνάμεις και τα όργανα που θα εξασφάλιζαν την επιβίωσή τους. Επειδή όμως δεν ήταν πολύ σοφός καταξόδεψε χωρίς να το πάρει είδηση τις ιδιότητες στα άλογα ζώα. Του έμεινε ακόμα ανεφοδίαστο το γένος των ανθρώπων και δεν ήξερε τι να κάνει. Απάνω σ' αυτό το αδιέξοδο, λοιπόν έρχεται ο Προμηθέας να επιθεωρήσει την κατανομή και βλέπει τα ζώα να τα έχουν όλα ταιριαστά και τον άνθρωπο τον βλέπει γυμνό και ανυπόδητο, χωρίς στρωσίδι και όπλο. Τον λυπήθηκε και τρέχει μπαίνει στα κρυφά στο κοινό εργαστήρι της Αθηνάς και του Ήφαιστου, κλέβει τις τέχνες με φωτιά του Ηφαίστου και τις άλλες της Αθηνάς και τις δίνει στον άνθρωπο. Γι' αυτό κατηγορήθηκε ύστερα για κλοπή. Κι επειδή ο άνθρωπος κρατεί από θεϊκή μοίρα πρώτα -πρώτα ένεκα της συγγέννειας προς το θεό μόνος από τα ζώα πίστεψε σε θεούς και προσπαθούσε να ιδρύσει βωμούς και αγάλματα θεών. Έπειτα κατόρθωσε να διαρθρώσει με τη γνωστή τέχνη, φωνή και λέξεις και βρήκε κατοικίες και ενδύματα και υποδήματα και στρωσίδια και τροφές από τη γη. Έτσι εφοδιασμένοι οι άνθρωποι στην αρχή, κατοικούσαν διασκορπισμένοι κι όπως δεν υπήρχαν πόλεις καταστρέφονταν από τα θηρία γιατί παντού και πάντα ήταν ασθενέστεροι από αυτά ...και γιατί δεν είχαν ακόμα την πολιτική τέχνη που μέρος της ήταν η πολεμική. Επιδίωκαν λοιπόν να συγκεντρωθούν πολλοί μαζί και να εξασφαλίσουν τη σωτηρία τους, χτίζοντας πόλεις. Όταν όμως μαζεύονταν, αδικούσαν ο ένας τον άλλο γιατί δεν είχαν την πολιτική τέχνη, ώστε πίσω πάλι σκορπίζονταν εδώ κι εκεί και καταστρέφονταν.
Τη δύσκολη εκείνη ώρα τους έσωσε ο πατέρας των θεών και ανθρώπων, ο ΖΕΥΣ. Έτσι καθώς πάνε αυτοί -στοχάστηκε- το γένος τους θα εξαφανιστεί και για να τους σώσει από τη βέβαιη καταστροφή στέλνει τον Ερμή να φέρει στους ανθρώπους την ΑΙΔΩ και τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.



Ρωτά λοιπόν ο Ερμής το Δία με τι τρόπο να δώσει την ΑΙΔΩ και τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ στους ανθρώπους, να τις μοιράσει και αυτές όπως έχουν μοιραστεί οι ΤΕΧΝΕΣ;
-Τούτες έτσι έχουν μοιραστεί, ένας που ξέρει την ιατρική είναι αρκετός για πολλούς που δεν την ξέρουν, έτσι και οι άλλοι τεχνίτες. Και τη δικαιοσύνη λοιπόν και τη ντροπή έτσι να τις βάλω μέσα στους ανθρώπους ή να τις μοιράσω σε όλους;

-Σε όλους είπε ο Ζεύς και όλοι να έχουν το μερδικό τους, γιατί δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν πόλεις, αν λίγοι μόνο μετείχαν σ' αυτά (στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και στη ΝΤΡΟΠΗ), όπως στις άλλες τέχνες.


-Και να βάλεις ΝΟΜΟ από μέρους μου, όποιον δεν είναι ικανός να μετέχει στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και στη ΝΤΡΟΠΗ να τον σκοτώνουν ως αρρώστια για την πόλη!



Δεν θα πω ότι πρέπει να εφαρμόζουμε και σήμερα το νόμο του ΔΙΑ και να σκοτώνουμε ως πάσχοντες από αρρώστια πόλης εκείνους που δεν μετέχουν στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και στη ΝΤΡΟΠΗ!!
Αλλά τουλάχιστον βρε αδελφέ όχι και να τους διορίζουμε αστυνομικούς και δικαστές!!
Και αν τους διορίσουμε κατά λάθος, τότε να τους παύουμε αμέσως!!
.

35 σχόλια:

Laplace είπε...

μαρεσει που καποιοι πιστευαμε οτι η δικαιοσυνη στην ελλαδα ειναι το μονο απορθυτο φρουριο..

monahikoslikos είπε...

άρπαξε να φας και κλέψε να χεις, το "ιδανικό" της ...εποχής μας, τι να σου κάνει κι ο μπάτσος.
Καλημέρα, έρχεται Σ/Κ.

jf είπε...

Όπως λέει κι ο Αίσωπος, όταν ο Δίας ανέθεσε στον Προμηθέα να φτιάξει τον άνθρωπο, ζήτησε απ’ το Μώμο να κρίνει το αποτέλεσμα. Ο Μώμος όμως χλεύασε και ειρωνεύτηκε τον Προμηθέα για τα ψεγάδια της …κατασκευής του, που δεν κρέμασε τας φρένας των ανθρώπων έξω απ’ τα κεφάλια τους, ώστε να είναι φανερό τι κουμάσι είναι ο καθένας μας.
Στο τέλος, αυτός που εκδιώχθηκε από τον Όλυμπο ήταν βέβαια ο Μώμος.
Και συ ζητάς να αποταχθεί ο αστυφύλακας;

Καλή σου μέρα!

Ανώνυμος είπε...

Μαριάννα μου καλημέρα!
Καλά τα λες αλλά "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα..."
Για να αλλάξουν κάποια πράγματα που θα πρεπει να είναι αυτονοητα, θα πρέπει προηγουμένως, να αλλάξουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας. Να φύγουν για να κατοικήσουν αλλού.

akrat είπε...

καλημέρα
σιγά τα ωά μωρέ...
άκου τι έπαθα μικρός 22 ετών...
ήμουν στην Αλεξάνδρεια με ένα καράβι του Βαρδινογιάννη. Βγήκα όξω, γύρισα την ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΠΛΑΝΕΥΤΡΑ ΠΟΛΗ, κάπνισα ναργιλέ, πήγα στα ωραία Ελληνικά μαγαζιά (καφετέριες και εμπορικά) είδα τις ωραιότερες γυναίκες του κόσμου (τις ιέρειες του έρωτα τις μαγικές Λιβανέζες... νιός τότε με ορμές... ατελείωτες) ψώνισα για την οικογένειά μου δωράκια και κίνησα για το πλοίο.
Στο λιμάνι, τον δρόμο μου τον έκοψε ένα τραίνο ΤΕΡΑΣΤΙΟ και με σταμάτησε μια στρατιωτική και αστυνομική περίπολο....
Πάνε τα δολλάρια πάνε και τα δώρα... Τα σούφρωσαν οι Αιγύπτιοι πολιτσμάνοι...
Έτσι είναι... φύλαξέ με θεέ από τους εγγυητές της τάξης...

GrBase είπε...

Κάθε φορά που διαβάζω αρχαιοελληνικά κείμενα ανακαλύπτω τη θαυμαστή φιλοσοφική θεώρηση που είχαν οι αρχαίοι Έλληνες για τον άνθρωπο και τη ζωή του.
Η ντροπή και η δικαιοσύνη είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια του παζλ που μας συνθέτει marianaonice και σωστά είπε ο Δίας «Και να βάλεις ΝΟΜΟ από μέρους μου, όποιον δεν είναι ικανός να μετέχει στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και στη ΝΤΡΟΠΗ να τον σκοτώνουν ως αρρώστια για την πόλη». Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο ….

Αναφέρθηκε σε όσους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ όχι σε όσους έκαναν λάθος κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Το πρόβλημα βέβαια που παρουσιάζεται είναι, ΠΟΙΟΣ θα κρίνει αν κάποιος δεν είναι ικανός …. οπότε θα συμφωνήσω μαζί σου ότι σαν κοινωνία ανθρώπων δεν πρέπει να σκοτώνουμε ανθρώπους σαν τιμωρία. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα του λάθους στην κρίση και η τιμωρία του θανάτου δεν αναστρέφεται.

Όσον αφορά το όργανο της τάξης … η οριστική παύση είναι η μόνη του ελπίδα για να γίνει ΙΚΑΝΟΣ … γιατί αν δεν είχε την ωριμότητα να δικαιώσει τον όρο «όργανο της τάξης» για προσωπικό όφελος 600 ευρώ …πολλώ δε μάλλον, όσο και να μετανιώσει για ότι έκανε, ΔΕΝ θα την έχει ώστε να γίνει πραγματικό όργανο τη τάξης έχοντας αυτή τη ντροπή να τον ακολουθεί.

ΥΓ ….από τα πιο ωραία post που έχω διαβάσει :-)

Swell είπε...

Mαριάννα, δεν αποφασίζεις να κάνεις δουλειά που προϋποθέτει στολή και όπλο, αν δεν είσαι προβληματικός. Το θέμα είναι αν είσαι λίγο ή πολύ προβληματικός.

VAD είπε...

Ασύλληπτο!
Η Αιδώς και η Δίκη απουσιάζουν παντελώς από τέτοιους ανθρώπους,άρα δε αρκεί η απόταξη.
-Δανείζομαι από τα Πολιτικά του Αριστοτέλη:ο δίχως αρετή άνθρωποςείναι απ'όλα τα όντατο πιο άνόσιο και το πιο άγριο!

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Αγαπημένη μου φίλη,
οι φύλακες του άστεως, οι φύλακες των νόμων κι οι απονομητές της δικαιοσύνης... Φύλακες της διατήρησης της ανισορροπίας, των παρανόμων νόμων, φύλακες της διαφθοράς είναι.
Γραφικούς μας αποκαλούν εμάς που δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε. Σαν εξωγήινους μας κοιτάζουν χλευαστικά.
Οι φύλακες, Μαριάννα, κλέβουν, βιάζουν, υποθάλπτουν εγκληματίες, δημιουργούν παραβάτες, φονεύουν...
Για ποιά ντροπή μιλάμε και για ποιά δικαιοσύνη; Μόνο στα παραμύθια μας δυστυχώς... Φύλακες βαποράκια στις φυλακές, το γνωρίζεις φίλη μου. Φύλακες έμποροι λευκής σαρκός.
Ποιούς να αποτάξουν, ποιούς να καταδικάσουν; Ποιοί ποιούς;

Στο χάος επιβιώνουμε, Μαριάννα μου!

Πάλευε εσύ απ' μεριά σου, κι εγώ παλεύω απ' τη δική μου, όπως μπορούμε εμείς οι γραφικοί, αφού να καταπίνουμε τη βρώμα δεν αντέχουμε!

Συνέχισε αγαπημένη μου φίλη
Να΄χεις πάντα δύναμη!

issallos είπε...

οπλιστειτε.....
ας το αναλυσω...για να μην παρανοησω....
οπ= ωπα= σταματα ρεεεε!!!
λιστει= ο ληστης....ντε !!!
τε= το γνωστον ειτε παιδες Ελληνων περι βωμων και εστιων.....

ε λοιπον απο ολα αυτα... μας μειναν μονο οι ληστες ....!!!
Καλο Σ/Κ !!!!

Maria Tzirita είπε...

Μα τους παύσανε νομίζω, έτσι δεν είναι; Κάτι τόσο κραυγαλέο δεν πρόκειται να μείνει ατιμώρητο, έννοια σου. Να λες αυτά που δε μαθαίνονται ποτέ, εκεί τι γίνεται; Αυτό τουλάχιστον βγήκε στη δημοσιότητα κι οι υπέυθυνοι θα τιμωρηθούν. Πόσοι και πόσοι όμως μένουν ατιμώρητοι;
Καλημέρα Μαριάννα μου!

roadartist είπε...

To ακουσα στο ραδιο!!!
Ενταξει δε με εκπλησσει.. ουτε αυτο.. :(

leondokardos είπε...

Δίκαιο έχει ο Λύκος, ακριβώς αυτό χαρακτηρίζει την εποχή μας και μάλιστα οχι μόνο τα ...χαμηλά στρώματα της κοινωνίας μας,αλλά και εκείνα τα ανώτερα,δυστυχώς
Kαλό Σαβ/ακο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτόν έτυχε να τον πιάσουν στο ξεκίνημα. Φαντάσου λέει να μη γινόταν τώρα αντιληπτός και στην πορεία να νταραβεριζόταν με την εξάρθρωση των εμπόρων ναρκωτικών και άλλων τέτοιων δραστηριοτήτων…
Στην ηλικία των τριάντα χρόνων θα είχε Πόρσε εξοχικό μετοχές…, και ζωή χαρισάμενη!

¨Και να βάλεις ΝΟΜΟ από μέρους μου, όποιον δεν είναι ικανός να μετέχει στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και στη ΝΤΡΟΠΗ να τον σκοτώνουν ως αρρώστια για την πόλη!¨

Διαφωνώ Μαριάνα μου,αν εφαρμοστεί αυτό θα μείνουμε…τρεις κι ο κούκος!

phlou...flis είπε...

Βρε καλά μας τα λεγαν οι πρόγονοι μας μέσα απ' τους μύθους τους. Αν τους ακούγαμε κιόλας;
Διάβασα κάπου, σχετικά για τους αστυνομικούς που έδειραν τον φοιτητή, τη γνωστή υπόθεση της ζαρτινιέρας: Αν έχεις 1.000 ευρώ, δείρε 1 αστυνομικό (αυτή την ποινή επέβαλαν οι ...άλλοι αστυνομικοί στο συνάδελφό τους) και γέλασα. Πικρά

Aνεμος είπε...

πάλι καλά που τον συνέλαβαν αστυνομικόι να μην λέμε μόνο τα αρνητικά καλησπέρα

marianaonice είπε...

@laplace78
Πάει @φίλε μου το φρούριο αυτό!!
Κατεδαφίστηκε εκ βάθρων τα τελευταία χρόνια!!

@Μοναχικέ μου Λύκε
Mα από τον μπάτσο άλλα περιμένουμε, ανάποδα θα το έλεγα εγώ! αν κλέβουν κι αυτοί τι να σου κάνουν και οι απλοί λωποδύτες;; Χαχαχαχα!!

@jamanfou μου
Ακριβώς!! Κοίτα να δεις που η ιστορία επαναλαμβάνεται!! Έτσι και σήμερα οι κατήγοροι γίνονται κατηγορούμενοι και οι κατηγορούμενοι κατήγοροι!!
Και αυτοί που διώκονται είναι αυτοί που καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα!
Πιστεύω όμως ότι στο τέλος μετά την ΕΔΕ ο αστυφύλακας θα αποταχθεί! Έχω δείγματα προσωπικά ότι η αστυνομία ακόμη κάνει προσπάθειες εσωτερικής της αυτοκάθαρσης! Φυσικά όχι πάντα έτσι;; Εξαρτάται και ποιοι θα είναι αυτοί που θα ενδιαφερθούν!

Καλό βραδάκι και καλό Σ/Κ!

marianaonice είπε...

@zanzibar μου
Τι χαρά είναι αυτή;; Πολύ χαίρομαι που σε @ξαναβλέπω μετά από καιρό!
Ναι @φίλη μου πρέπει να μεταναστεύσουμε για να δούμε άσπρη μέρα, έτσι που μας κατάντησαν!

@akrat
Σοβαρά;; Εε!! μα ναι εσύ είδες τα χειρότερα! Γιατί και από το @φίλο Vad μαθαίνουμε ότι σ' αυτά τα μέρη ακόμη οι πολιτσμάνοι τα παίρνουν χοντρά!
Αλλά εμείς είπαμε είμαστε Ευρώπη :Ρ
Χαχαχα!! Τρομάρα μας!!

@grbase
Κατ΄αρχάς σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε μου και χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτησή μου αυτή! Η δική σου γνώμη έχει βαρύτητα για μένα, το ξέρεις.
Σαφώς και εγώ θα συμφωνούσα για το νόμο του ΔΙΑ για τους ανίκανους βέβαια να μετέχουν σ' αυτές τις δύο παραμέτρους που στηρίζουν την κοινωνική μας συμβίωση, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΑΙΔΩ!
Όμως καλά λες ποιοί θα είναι αυτοί που θα κρίνουν τους ανίκανους;; Συνήθως οι κριτές μας σήμερα είναι πιο ανίκανοι από τους ανίκανους!!
Και γι' αυτό είμαι θιασώτης της κατάργησης της θανατικής ποινής, γιατί θα είχαμε εξοντώσει λάθος ανθρώπους είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα!
Σε κάθε περίπτωση τέτοιοι άνδρες δεν μπορούν να υπηρετούν στις τάξεις της αστυνομίας και γι' αυτό η οριστική παύση είναι μονόδρομος!
Προς το παρόν ο νεαρός αστυφύλακας έχει τεθεί σε προσωρινή αργία όπως μαθαίνω μέχρι να περαιωθεί η έρευνα.

Καλό βράδυ και καλό Σ/Κ!

marianaonice είπε...

@swell
Τι να πω;; Μπορεί να έχεις και δίκιο!
Όμως ήλπιζα τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει κάτι να είχε αλλάξει και σ' αυτό το σώμα και ότι ένα νέο παιδί μόλις 22 ετών που αποφασίζει να στρατευθεί στη φύλαξη της έννομης τάξης θα είχε ιδανικά και όχι σκοπό να "πιάσει την καλή" με οποιοδήποτε τρόπο!! Είναι μόλις 22 ετών!! Αυτό με τρομάζει εμένα!!

@Vad μου
ΈΤσι ακριβώς! Ο άνθρωπος χωρίς αρετή είναι το χειρότερο θηρίο!!
Και γεμίσαμε από τέτοια θηρία δυστυχώς!!

@προμηθεύσ δεσμώτησ
Κατ' αρχήν θέλω να σ' ευχαριστήσω για το τόσο ζεστό και φιλικό σου σχόλιο... Έχουμε ανάγκη την ανθρώπινη επαφή όσοι πράγματι απομείναμε γραφικοί να πιστεύουμε ότι μπορούμε ν' αλλάξουμε τον κόσμο!
Αυτή η ανθρώπινη επαφή δίνει δύναμη και κουράγιο να πορευόμαστε στη ζούγκλα της υποκρισίας και της κτηνωδίας!!
Ναι στο χάος επιβιώνουμε! Και εγώ είναι στιγμές που κουράζομαι να το παλεύω και θέλω να παραδοθώ για να με καταπιεί και να χαθώ στα σκοτάδια του!!
Όταν όμως μου απλώνεται ένα χέρι φιλικό τότε ναι βρίσκω ότι αξίζει τον κόπο να πιαστώ και να συνεχίσω... γιατί δεν είμαι μόνη μου!
Σ' ευχαριστώ @φίλε μου!! Από τα βάθη της καρδιάς μου! :))

marianaonice είπε...

@issalos
Ναι οι νόμιμοι και με το νόμο ληστές που οπλοφορούν μάλιστα, γιατί είναι ταγμένοι να φυλάττουν την έννομη τάξη!!

@maria tzirita
Nαι Μαρία μου τον έπαυσαν, προσωρινά όμως μέχρι να περαιωθεί η ΕΔΕ του και ελπίζω ότι η αστυνομία θα κάνει σωστά την αυτοκάθαρσή της και θα τον παύσει και οριστικά!

@roadartist μου
Είναι τόσο κρίμα να φθάνουμε πια να μη μας εκπλήσσουν τέτοια φαινόμενα!
Αυτό δείχνει που έχουμε καταντήσει στο βασίλειο της Δανμαρκίας!

Καλό βράδυ και καλό Σ/Κ!

marianaonice είπε...

Λεοντόκαρδε μου
Οι εγκληματίες με το λευκό κολλάρο πλήθυναν πια!! Οι υπεράνω υποψίας είναι μέλη μαφιόζικων συμμοριών που λυμαίνονται τον τόπο μας και τον ιδρώτα μας!! Οπότε και η εξαθλίωση αυτού του νεαρού καταντάει να μη μας εκπλήσσει!

@syneas
Ηταν το πρώτο που σκέφτηκα! Ότι αν εφαρμόζαμε εδώ αυτό το νόμο, σωστά όμως, θα μέναμε όντως τρεις κι ...ο κούκος! Άσε που θα κινδυνεύαμε να εξολοθρεύσουμε τους ικανούς και σωστούς με τον τρόπο που λειτουργεί η δικαιοσύνη μας τα τελευταία χρόνια!!
Έχεις δίκιο ότι αν δεν τον έπιαναν θα ήταν κι αυτός σε μερικά χρόνια ένας ευυπόληπτος αστυνομικός με σεβαστή περιουσία και κύρος!!
Και ξέρεις πόσοι τέτοιοι;;
Κατ' αρχάς είναι πολύ δύσκολο οι αλλοδαποί να τους καταγγείλουν γιατί φοβούνται τι θα αντιμετωπίσουν οπότε ξέρω περιπτώσεις που δεν καταγγέλθηκαν καθόλου από φόβο ή που καταγγέλθηκαν και στη συνέχεια οι καταγγέλλοντες αναίρεσαν τις καταγγελίες τους, για άγνωστους λόγους οπότε ο ...χορός καλά κρατεί!
Αυτός ο νεαρός αστυφύλακας ήταν στην ουσία άτυχος, γιατί τόλμησε το θύμα να τον καταγγείλει αλλά είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις!
Να ξέρεις ότι εκεί ποντάρησε ο ανάλγητος και προέβη σ' αυτή την πράξη του, στο φόβο του αλλοδαπού να τον καταγγείλει!!

Καλό βράδυ και καλό Σ/Κ!

marianaonice είπε...

@phlou.flis
Σαφώς και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι τα έλεγαν σοφά! Τα λόγια τους είναι διαχρονικά τελικά!
Έχεις δίκιο, μόνο γέλιο πικρό ταιριάζει εδώ!

anemos5
Nαι όντως τον συνέλαβαν αστυνομικοί και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν την αυτοκάθαρσή τους! Υπάρχουν και έντιμοι στο σώμα, να είστε σίγουροι.

Καλό βράδυ και καλό Σ/Κ @φίλοι μου!

αντωνης είπε...

Καλησπερα

Οφειλω να πω οτι δεν θεωρω πως απο αυτο που αναφερεις βγαινει οτι παμε κατα διαολου. Ειναι παρωνυχιδα μπροστα στα τοσα φρικαλεα που ζουμε πλεον στην καθημερινοτητα μας.
Το αληθινα ασχημο ειναι η ηλικια του μικρου μπατσου. Αυτο πραγματικα ειναι θλιβερο.

Καλο βραδυ!!!

marianaonice είπε...

@Αντώνη μου
Αυτό ήθελα να πω! Ότι πάμε κατά διαόλου σε συνέχεια προηγούμενου ποστ μου σχετικά με αστυνομικούς!
Ναι έχεις δίκιο και εμενα αυτό με θλίβει που είναι νέος!
Καλό βράδυ!

Unknown είπε...

Δες Μαριάνα πως διώξανε αυτόν στην Αμερική, επειδή έκλεισε το τηλέφωνο σε κάποιο ταραγμένο άτομο στο αντίστοιχο 100.
Η Ελλάδα δεν αλλάζει διότι αυτός ο άχρηστος θα μείνει στη θέση του.
Καλό Σ/Κ.

Κούκος είπε...

Συνέας: Αν εφαρμοστεί αυτό θα μείνουμε…τρεις κι ο κούκος!

Μαριάννα: θα μέναμε όντως τρεις κι ...ο κούκος!

Kούκος παντός καιρού! Ότι και να γίνει εγώ τη γλιτώνω...

Επί της ουσίας. Άλλο ένα δείγμα της κατρακύλας που έχουμε ως χώρα.

marianaonice είπε...

@mariana μου
Δυστυχώς εδώ δεν είναι Αμερική!
Δυστυχώς για μας δηλαδή και ευτυχώς για τα λαμόγια!
Όμως για το συγκεκριμένο πιστεύω ότι θα τον διώξουν τελικά... εν πάση περιπτώσει θα περιμένουμε να δούμε

@κούκε μου
Αν σου πω ότι ο νους μου πήγε σε σένα μόλις ο Σύνεας μου είπε ότι θα μείνουμε τρεις κι ο κούκος! Χαχαχα!!
Και λέω δε βαριέσαι θα μείνουμε καλή παρέα πάντως!! Χαχαχαχα!!!
Επί της ουσίας όντως αυτό ήθελα να πω με το ποστάκι μου αυτό. Ότι άλλο ένα δείγμα που δείχνει ότι πάμε κατά διαόλου!

Καλημέρα @φίλοι μου καλό Σ/Κ!

Meropi είπε...

Καλημέρα Μαριάνα μου,
όπως λέει και η @Roadartist, δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα παύσανε πια και να μας εκπλήσσουν. Πράγμα που σημαίνει ότι έγιναν συνήθη. Οι Αστυνομικοί αυτοί δε που επιδίδονται σε τέτοιου είδους πράξεις είναι και άνανδροι. Τα θύματα τους είναι συνήθως αλλοδαποί που είναι ευάλωτοι και είναι πολύ πιθανόν να μην διεκδικήσουν το δίκιο τους.
Όλο και πιο πολύ χάνεται η αιδώς...

marianaonice είπε...

@Mερόπη μου
Τι σύμπτωση! Μόλις γύρισα από το δικό σου μπλογκ όπου πήγα να δω τι γίνεσαι!
Αυτό ακριβώς λέω και στο σχόλιό μου στο Σύνεας! Ότι ο νεαρός ήταν και άτυχος γιατί ο συγκεκριμένος αλλοδαπός βρήκε το θάρρος να τον καταγγείλλει ενώ συνήθως δεν καταγγέλλονται τέτοιες βρωμιές γιατί οι αλλοδαποί φοβούνται!
Καλημέρα και καλό Σ/Κ!

faraona είπε...

Nαι Μαριανα μου εχεις απολυτο δικιο να τους παυουν .Ποιοι ομως?
Οι Αρχικλεφταραδες?

χαχαχα!!!
Για να παψεις την κλεψια χρειαζεται να μην κλεβεις ...κατ αρχην τουλαχιστον.

φιλια

marianaonice είπε...

@faraona μου
Θέλω να ελπίζω ότι ναι αφού καταγγέλθηκε και τον έπιασαν θα τον παύσουν! Αλλοίμονό μας αν δεν γίνει κι αυτό! Γιατί συνήθως όλοι αυτοί δεν καταγγέλλονται και συνεχίζουν μέχρι που γίνονται Αρχικλεφταράδες καλά λες!!
Καλημέρα και καλό Σ/Κ!

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Δυστυχώς η σήψη έχει προχωρήσει στον πυρήνα του κοινωνικού ιστού
και βλέπουμε αυτές τις σάπιες απολήξεις πότε- πότε που μας βγάζουν από τα ρούχα μας.
Πόσα όμως είναι αυτά που δεν βλέπουμε αλλά μας ακουμπά η δυσοσμία τους και μας δηλητηριάζει την ζωή μας. ? Πως να σταματήσει η γάγγραινα αν
δεν πέσουν κεφάλια ? Και ποιός έχει το σθένος να το κάνει. ?
Ενδείξεις σου λέει ο άλλος δεν υπάρχουν αποδείξεις.
Ζήσε όπως νάναι και σκάσε !!!

http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri.pblogs.gr

marianaonice είπε...

@Λυγερή μου
Έτσι είναι! Εκεί που θέλουν ψάχνουν αποδείξεις και εκεί που δεν θέλουν σε μπουζουριάζουν χωρίς καν ενδείξεις!!
Αυθαιρεσία και ατιμωρησία! Γι' αυτό και ο νεαρός αστυνομικός ξέροντας καλά πως δουλεύει το σύστημα δεν δίστασε να εγκληματίσει σε βάρος του αλλοδαπού, πιστεύοντας μάλιστα ότι δεν τον κατάγγελλε κανείς!!
Ζήσε όπως νάναι και σκάσε!
Η επιταγή των ημερών μας δυστυχώς!!
Καλό Σ/Κ @φίλη μου!

hamomilaki Anthemis είπε...

Το χαμομηλάκι έφτιαξε ένα "παραμύθι"
"Το παραμύθι του παππού Πρωταγόρα - Ένα παραμύθι 2.400 χρόνων!!"

http://hamomilaki.blogspot.com/2008/03/2400.html

σκεφτήκαμε ότι μπορεί να σου αρέσει :)
Να έχεις μια Καλή και παραγωγική ημέρα

marianaonice είπε...

@hamomilaki ♀
Τι σύμπτωση! το σχόλιό σου αυτό το είδα σήμερα, που αναδημοσίευσες αυτό το υπέροχο παραμύθι του Πλάτωνα και έκανα και σχετική ανάρτηση στους Ενωμένους Μπλόγκερ.
Νάσαι καλά , σ' ευχαριστώ πολύ!
:)

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!