Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

...ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ...ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΑΝ!!...


Επιτέλους δεν είναι λογικό, γύρω μου να γίνεται χαμός από το σήριαλ της Ζαχοπουλιάδας και εγώ ν΄ αναρωτιέμαι ακόμη "τι είναι η χαρά", όπως λέει και η φίλη mania, (βλ. σχόλια στην προηγούμενη ανάρτησή μου), γιατί δεν προλαβαίνω ν΄ αλλάξω το ποστ μου!!

Σήμερα το μεσημέρι συναντήθηκα με τον αδελφό μου στις σκάλες του σπιτιού μας (συγκατοικούμε στο ίδιο οίκημα) την ώρα που γυρνούσε από τη δουλειά του. Στην κουβέντα μας επάνω αναρωτηθήκαμε τέλος πάντων τι παιχνίδι παίζεται με το Θέμο και τον ...άτεγκτο Τριανταφυλλόπουλο. Τότε του υπέβαλα το επίκαιρο ερώτημα που κυριαρχεί σήμερα ακόμη και στους bloggers:

-Πώς γίνεται ένας άνθρωπος σαν το Θέμο να έχει καταθέσεις άνω των 5.000.000 Ευρώ και να τις θεωρεί και συνήθεις για το ...κασσέ του τη στιγμή που είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο άνθρωπος καλός είναι για να κάνει τις πλακίτσες του και να φοράει αστεία μπλουζάκια, αλλά εντάξει και εμείς έχουμε μυαλό και δουλεύουμε νύχτα-μέρα, αλλά τα νούμερα αυτά μας φέρνουν ζαλάδα!!!
Τότε ο αδελφός μου, μου είπε:
-Νομίζεις ότι έχεις μυαλό. Εσύ δεν έχεις μυαλό. Αυτοί έχουν.
-Τι εννοείς; τον ρώτησα.
Και μου απάντησε:

-Κάποτε, όταν η επιστήμη ανακάλυψε το γυαλί και οι επιστήμονες έψαχναν να βρούν τι είναι αυτό, οι επιχειρηματίες το έκαναν μπουκάλι και το πούλησαν!!!   -Λες;;;
Τότε το μυστήριο λύθηκε στο μυαλό μου. Πως μπορώ εγώ να έχω καταθέσεις 5.000.000 Ευρώ όταν δεν είμαι επιχειρηματίας; Το μυαλό δεν φτάνει!!!
Ενώ όλοι εμείς οι "επιστήμονες" με το πολύ μυαλό μας αναρωτιόμαστε τι είναι ο Ζαχόπουλος και το ...πήδημα, (της γκόμενας ή από την ταράτσα, δεν έχει σημασία) οι ...έγκριτοι "επιχειρηματίες" ...το έκαναν DVD ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΑΝ!!!

34 σχόλια:

Haris είπε...

Αυτοί δεν με ενδιαφέρουν. Αυτοί που τους χορηγούν, οι καταναλωτές δηλαδή, λυπάμαι.

ΥΓ, τέλειο το παράδειγμα του αδερφού σου. Νομίζω πως είναι από τα καλύτερα πράγματα που διάβασα τελευταία.

Meropi είπε...

Καλημέρα Μαριάνα μου, καλή μου φίλη,
πολύ ωραίο παράδειγμα σου έδωσε ο αδελφός σου. Για τα πολλά χρήματα δεν φτάνει να έχεις μυαλό. Χρειάζεται το μυαλό αυτό να λειτουργεί και προς πολλές κατευθύνσεις. Να κάνεις "αποκαλύψεις", αλλά και να τις "εκμεταλλεύεσαι" εμπορικά.
Τώρα λέει οι εργαζόμενοι στην "εφημερίδα" βγάλανε ανακοίνωση με την οποία υπονοούν ότι και ο άλλος εκδότης έχει εκατομμύριο στο λογαριασμό του. Είδες οι αποκαλύψεις τι χρήμα φέρνουν;; Εχεις καμιά αποκάλυψη να κάνουμε;;
Α πα πα τι άλλο θα ακούσουμε!

Meropi είπε...

το εκατομμύριο που αναφέρω στο προηγούμενο σχόλιο μου κάντο εκατομμύρια (πληθυντικό), για την ακρίβεια μιλούν για 7 εκ.

M-meggie είπε...

Ίσα ίσα που όταν γίνεται χαμός γύρω μας, υγιεινό για εμάς θα ήταν να αναρωτιόμαστε "τι είναι η χαρά;".
Ο χαμός που πολλές φορές είναι καθοδηγούμενος, άλλες ελεγχόμενος και άλλες όχι, είναι πρώτης τάξης ευκαιρία να πάρουμε θέση, συνειδητά, στο τι ζητάμε από τη ζωή μας.
Να παρακολουθούμε σαπουνόπερες ή να αναζητάμε την ουσία μας; Αυτό βέβαια δεν αμοίβεται με ονειρικά ποσά Ευρώ αλλά με ΓΝΩΣΗ, που όσο και υποκειμενική να είναι για τον καθένα μας, είναι ό,τι έχουμε και κανένας δεν μπορεί να μας το πάρει.
Τις καλημέρες μου

Ανώνυμος είπε...

Τα σέβη μου στον αδελφό σου...σωστόοοος!!!

gerasimos είπε...

Aχ βρε Μαριάνα όπως λέει και η synas σε σχόλιο στο ποστ μου τι επιστήμες και κουραφέξαλα, εδώ μιλάμε για ΤΗ γνώση: αυτή με την οποία μπορείς να εκβιάζεις... εγώ της είπα με τη σειρά μου ότι κι αυτό επιστήμη είναι και τη βάφτισα εφηρμοσμένη σκανδαλολογία (applied scandalology) στην οποία μάλιστα φαίνεται ότι διαπρέπουμε ως λαός.

rain είπε...

Ωραίος ο αδερφός!! Μήπως θα'πρεπε τελικά να γυρίσουμε την πλάτη μας με υφος και περιφρόνηση σε όλους αυτούς, σε όλα αυτά?Να ρίξουμε λευκό ρε παιδί μου΄σε όλα και όλους μπας και κοιτάξουν και κατά τη μεριά μας? όχι ότι είμαστε και κάτι..πολίτες είμαστε..

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Δίνοντας μια προέκταση στο παράδειγμα,θα αναρωτιόμουν, σ'αυτή την περίπτωση εμείς τι είμαστε; Το γυαλί ή το μπουκάλι;

Την καλημέρα μου:))

mania είπε...

Μariana μου, είδες τι κάνουν οι προτροπές μου; Καινούργια ποστ.
Αυτοί οι μυαλωμένοι Δημοσιογράφοι έχουν εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους κι εμείς έχουμε μείνει ...μπουκάλια.

Aggelos Spyrou είπε...

Έχω κι άλλο παράδειγμα!!!

Όταν οι επιστήμονες ανακάλυψαν την πορσελάνη, οι επιχειρηματίες την έκαναν πιάτα και θησαύρισαν κι οι Έλληνες τα έσπασαν στα μπουζούκια και ξέδωσαν!!!

Κάτι μου λέει ότι θα έχουμε πολύ γέλιο! :)))

Spitogata είπε...

Κορυφαίο αυτό με το "πήδημα"!

Φιλάκια

patsiouri είπε...

Βρε σείς εδώ έχει ο Πασχάλης 7 εκατ.ευρώ περιουσία και δε θα τα έχει ο Θέμος που τσεπώνει τόσα μαύρα από το κανάλι και τρέχει και δική του εφημερίδα????
Εγώ με τον Πασχάλη παραλίγο να πάθω έμφραγμα!

Ανώνυμος είπε...

Η συνέχεια της ιστορίας και ο τρόπος που θα κλείσει,θα μας δείξει αν η ρήση ¨όλα εδώ πληρώνονται¨ έχει επριεχόμενο ή είναι παρηγορητικός λόγος για μας τους ¨κομπάρσους της ζωής¨.
Καλημέρα.

M-meggie είπε...

ωωω!!!!!!!!! Εμείς είμαστε οι κομπάρσοι της ζωής και οι συμμετέχοντες στην "Ζαχοπουλιάδα" είναι οι πρωταγωνιστές της;;;;;
Δεν έχω έρθει στο blog σου ακόμα, θα το κάνω αμέσως μετά, αλλά θεωρώ αδύνατον να εννοείς αυτό που έγραψες.
Άσε που δεν με παρηγορεί το "όλα εδώ πληρώνονται". Για σκέψου, πόσοι πλήρωσαν αλλά νοοτροπία δεν άλλαξαν.

Ανώνυμος είπε...

@νοτα,όπως είδες το ¨κομπάρσοι της ζωής¨το έχω σε εισαγωγικά.
Πρωταγωνιστής τύπου Αναστασιάδη και τριανταφυλλόπουλου δεν θα ήθελα να ήμουν για όλα τα εκατομμύρια του κόσμου.Τι να τα κάνεις άλλωστε τόσα λεφτά όταν δεν έχεις χρόνο να τα φας;Άλλοι θα τα χαρούν...
Το ¨όλα εδώ πληρώνονται¨ μου αρέσει και ειδικότερα όταν το βλέπω πολλές φορές να πραγματοποιείται.
Για φαντάσου τον θεματοφύλακα των όποιων αξιών σε κελί δίπλα από αυτό της Τσέκου...
(Καλά,ας μην είναι δίπλα στην Τσέκου-επειδή...φοράει παντελόνια-μου αρκεί να τον δω σε όποιο κελί).

roadartist είπε...

Κουράστηκα. Δεν θελω να τους βλεπω!Πραγματικά δεν πάει άλλο, ας γίνει και κατι ομορφο σε αυτο το τοπο.. Αισχος..νισαφι!

marianaonice είπε...

Εδώ είμαι φίλοι μου. Μόλις επέστρεψα από ένα ταξίδι εκτός Αθηνών για επαγγελματικούς λόγους και είμαι έτοιμη να σχολιάσω τα...σχόλιά σας! Χα! Χα!

@Haris καιρό είχαμε να σε συναντήσουμε. Καλώς ήλθες. Έχεις δίκιο απόλυτο, όλοι εμείς οι καταναλωτές τέτοιων φιάσκων είμαστε για λύπηση!!

@Μερόπη μου τα εκατομμύρια πάνε και έρχονται μαζί με τα dvd. Με προβλημάτισε όμως η φράση του Θέμου ότι "η εφημερίδα τους δεν δίνει αλλά παίρνει dvd". Σκέφτεσαι τίποτε εσύ; Μήπως κάνουμε εμείς την επόμενη αποκάλυψη με τίτλο "videoclamb Μaximou"???
Δεν ξέρω αν θα πέσει χρήμα αλλά πλάκα θα πέσει πολύ!!!! Χα! Χα!

@Νότα μου σαν να έχεις δίκιο. Πιο υγιές είναι να αναρωτιόμαστε τι είναι η χαρά, παρά τι είναι ο Ζαχόπουλος και όλες οι άρρωστες εκφάνσεις της Ζαχοπουλιάδας του, που τείνει να γίνει Θέμο-Τριανταφυλλοπουλιάδα, για ευνόητους λόγους, όπως καταλαβαίνεις...Όλοι έχουν τους ρόλους τους σ΄ αυτές τις σαπουνόπερες!!!
Καλό σου βράδυ γλυκειά μου.

@Νιόβη μου, καλώς ήλθες στο σπιτικό μου. Ο αδελφός μου είναι πρώτος και έχει πει πολλά ωραία κατά καιρούς που βγήκαν αληθινά!!
Να είσαι καλά και να μου ξανάρθεις γιατί σε ...πάω.

@Γεράσιμε καλωσόρισες και εσύ από εδώ. Πολύ πετυχημένος όρος η "εφηρμοσμένη σκανδαλολογία". Μάλλον φαίνεται να είναι η επιστήμη του μέλλοντος!! Σίγουρη και αποδοτική!!
Καλό σου βράδυ.

@rain μου σίγουρα πρέπει να τους γυρίσουμε την πλάτη! Ήδη έπρεπε να το είχαμε κάνει!! Όμως που να πάμε, αφού όλοι νομίζω, και οι μικροί παίζουν διαφορετικούς ρόλους στο ίδιο παιχνίδι!! Δεν ξέρω βέβαια αν το λευκό βοηθάει σε τίποτε, αφού έτσι που τα κανόνισαν σ΄ αυτούς θα πάει!!! Θα μου πεις θα πάρουν ένα μήνυμα τουλάχιστον!!
Καλό ξημέρωμα Βροχούλα μου.

@Ψυχούλα μου, μήπως είμαστε η άμμος από την οποία φτιάχνουν το γυαλί και στη συνέχεια το μπουκάλι και μας...πουλάνε;;; Τα φιλιά μου.

@Άγγελε έχεις απόλυτο δίκιο! Οι Έλληνες τελικά είναι μόνο για τα μπουζούκια, έτσι που τους κατάντησαν...Σίγουρα θα έχουμε πολύ γέλιο γιατί έμαθα ότι επίκεινται νέες αποκαλύψεις και για άλλους πρωτοκλασσάτους!!!
Άσε που για τη Ζαχοπουλιάδα η πραγματική αποκάλυψη δεν έχει γίνει ακόμη!! Απλά προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται για ...γκόμενα!!!
Καλό σου βράδυ.

@spitogata μου συμφωνώ: το πήδημα έχει πολλές έννοιες και ...πολλούς τρόπους!!! Καλό σου βράδυ καλή μου.

@patsiouri μου και πόσοι άλλοι Πασχάληδες έχουν εκατομμύρια!!! Αλλοίμονο σ΄ εμάς!! που νομίζουμε ότι έχουμε μυαλό!! Να είσαι καλά φίλη μου.

@Syneas φοβάμαι ότι μάλλον είναι παρηγορητικός λόγος το όλα εδώ πληρώνονται. Σίγουρα βέβαια ο Ζαχόπουλος μετά το πήδημα (από την ταράτσα εννοείται) κάτι θα πληρώσει σε πόνους και σε ταλαιπωρίες με την υγεία του!! Από εκεί και πέρα βέβαια τίποτε άλλο, γιατί βλέπεις ...υπάρχουν λεφτά!!
Ας αφήσουμε όμως την υπόθεση και το λογαριασμό στα σαϊνια τους εισαγγελείς μας και ας ...κοιμηθούμε ήηηησυχοι!!!
Και να ξέρεις οι "θεματοφύλακες των αξιών" δεν μπαίνουν σε φυλακή και αν τύχει και μπουν καμιά φορά κατά λάθος, δεν μπαίνουν σε κελιά αλλά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για βιπς (βλ. σουϊτες). Σου μιλάει μία ειδικός!!!
Καληνύχτα.

@roadartist μου και εγώ κουράστηκα με δαύτους γι΄ αυτό κόλλησα στην προηγούμενη ανάρτησή μου ψάχνοντας να βρω τι είναι η χαρά!! Ας όψεται η Μάνια που με ...τσίγκλισε!!! Χα! Χα! Καληνύχτα και σε σένα.

marianaonice είπε...

@Mania μου, για σένα άφησαν να κάνω ειδικό σχόλιο μια και ήσουν η αιτία για την καινούρια μου ανάρτηση!! Άλλωστε σου είπα και άλλη φορά ότι είσαι το αντίδοτό μου!!! Τυχαίνει φίλη μου με το χαρισματικό χιούμορ σου να με σέρνεις πολλές φορές έξω από το τέλμα που πάω να βουλιάξω!! Σ΄ ευχαριστώ!! Να είσαι πάντα καλά!!

sealike2 είπε...

Υπάρχουν "άνθρωποι" που μπροστά στη θέα του χρήματος πουλάνε και τη ψυχή τους!!Γι' αυτούς έχουν όλα την "τιμή" τους!!Τι θα καταφέρουν ούτε αυτοίπραγματικά ξέρουν πιστέψτε με!Η ευτυχία δεν αντανακλάται μέσα στα χρώματα του ευρώ, αλλού είναι το νόημα της ζωής!!Αυτό το καταθέτω εντόκως!!!
Καλημέρα!!

marianaonice είπε...

Συμφωνώ απόλυτα sealike2!! Γι΄ αυτό νομίζω ότι είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι! Γιατί κυβερνάμε τον εαυτό μας ενώ αυτούς τους κυβερνά το χρήμα και η εφήμερη δόξα!! Νάξεραν πόσο βαθειά είναι νυχτωμένοι!!

ΩΣΗΕ είπε...

άκουσα μια φορά συνέντευξη του Γιώργου Ζαμπέτα. Αφήνω τα λόγια αυτούσια:
''ρε άστους αυτούς. Αυτοί είναι για τα καταμμύρια''

Φιλιά πολλά

Takiz είπε...

Καταπληκτικό!!!

Τόσο απλά και μάλιστα χωρίς κόπο.
Πρώτες ύλες να έχουμε να ασχολούμαστε.
:))

Την καληνύχτα μου.

kalynama είπε...

Μαριάνα μου καλή...
άκρη με όλα αυτά δεν νομίζω να βρούμε... όπως είμαι σχεδόν σίγουρη πως όλη η αλήθεια ποτέ δε θα αποκαλυφθεί...
Όταν στην εκάστοτε υπόθεση τα χρήματα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, τότε όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς "σαπουνόφουσκες"

Να είσαι καλά :-)))

marianaonice είπε...

Καλώς τους φίλους μου!! Αργήσατε και σας περίμενα.

@ΩΣΗΕ μου σωστόοοος ο Ζαμπέτας, όπως πάντα!

@Takiz έτσι είναι μόλις πέσει στα χέρια τους "πρώτη ύλη" μετά σου φτιάχνουν ...αριστουργήματα!!!

@kalynama μου, συμφωνώ ότι η αλήθεια ποτέ δεν θ΄ αποκαλυφθεί αφού πλέον η τρίτη εξουσία (Δικαιοσύνη) εξαφανίστηκε κάτω από τα κελεύσματα της εκτελεστικής!!!
Καλό σας βράδυ φίλοι μου.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Σήψη, διαφθορά, μπάχαλο...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιες

marianaonice είπε...

Δυστυχώς!!! Και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε παρά να παρακολουθούμε και να σχολιάζουμε!! Αυτό μ΄ εξοργίζει!!!
Φιλιά και αγκαλιές και από μένα Γλαρένια μας!!

Roadartist είπε...

εχεις προσκληση :))

marianaonice είπε...

Καλά δεν κοιμάσαι;;
Έρχομαι...

αντωνης είπε...

καλησπεριζω και εδω και να αφησω ενα μικρο πρωτο σχολιακι: Η φραση που ειπε ο αδελφος σου ειναι απο τα πιο ευστοχα που εχω ακουσει!

marianaonice είπε...

@ Αντώνη καλώς ήλθες στο σπίτι μου. Ναι ο αδελφός μου πάντα ήταν πιο προσγειωμένος από μένα αλλά εγώ ήμουν ...στον κόσμο μου!!!
Χάρηκα για τη γνωριμία. Θα τα λέμε. Καλό μεσημέρι.

Καραμούζα είπε...

@ Mariana Onice

1. Η διάζευξη για το "πήδημα" ήταν σπουδαία! Κι άσε τον αδερφό σου να λέει...

2. Αν ...μέ τον ιδρώτα του προσώπου μου (ή από κάνα τζόκερ...-αποκλείω άλλες εκδοχές) είχα 5 εκατομμύρια ευρά, ξέρω τί θα τά έκανα... Και γρήγορα θα βρίσκομουν χωρίς αυτά.

3. Το μπουκάλι ιταλιστί λέγεται φιάσκο (όπως κι εσύ αναφέρεις) και ακριβώς εκεί βρίσκονται οι διακινητές αέρα κοπανιστού,σεχοντι-βι-ντι κλπ, εντιμότατοι κ.κ. Μαυροτρύπας και Γκιούλογλου. Πέστο στον αδερφό σου.

"Μην απελπίζεσαι
και δεν θ' αργήσει,
κοντά μας θά 'ρθη,
η χαραυγή".

Ανώνυμος είπε...

Εξοχο!!!

Ηρθα και αφήνω καλή νύχτα με όνειρα πολύχρωμα και δύναμη για την εβδομάδα που μόλις αρχίζει.

:)))

υ.γ βγάλε αυτή την λεκτική επαλήθευση από τα σχόλια

marianaonice είπε...

@freedula τι καληνύχτα μου λες; Καλημέρα θες να πεις!! Δεν κοιμάσαι ούτε εσύ; Σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και σου εύχομαι καλή εβδομάδα και σε σένα!

υ.γ. δεν κατάλαβα τι εννοείς στο υστερόγραφό σου;;;;;

marianaonice είπε...

@καραμούζα, καλωσόρισες στο σπίτι μου. Έκανα μια βόλτα και στο δικό σου. Μου άρεσε. Νομίζω θα έχουμε πολλά να λέμε. Σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ειδικά για τους στίχους του τραγουδιού που μου έγραψες... Σαν να ήξερες ότι πραγματικά ελπίζω νάρθει η χαραυγή σ΄ έναν αγώνα άνισο της ζωής μου!!!
Καλό ξημέρωμα.

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!