Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΠΟΤΑΜΟΣ...




Μιά φορά κι' έναν καιρό ένας ποταμός, λέει η παλιά Ανατολική παράδοση, έτρεχε ήρεμα πάνω στην καλοβολεμένη από λάσπη κοίτη του. Τα νερά του ήταν θολά και μέσα τους ζούσαν βαριά και μολυβένια ψάρια, απ' αυτά που αναζητούν την τροφή τους στη λάσπη.

Επειδή ήταν αβαθύς, κανένας άνθρωπος δεν είχε την ιδέα να κάνει γέφυρα και έτσι αρκούνταν στο να ρίχνουν μέσα του μερικές μεγάλες πέτρες και να αυτοσχεδιάζουν δρόμους, που μόλις βρέχονταν από τα ήρεμα και αργά νερά.

Τα ζώα του δάσους τον περνούσαν στα μέρη που ήταν λιγότερο βαθιά, ανακατεύοντας τα σπλάχνα του με τα πόδια τους. Για να πιούν νερό πήγαιναν στην κοντινή λίμνη, γιατί τα νερά του ποταμού ήταν σκοτεινά και δύσοσμα.

Αλλά μια μέρα ο Θεός Ίντρα, που όλα τα βλέπει, λυπήθηκε το δαίμονα του ποταμού, γιατί χωρίς να είναι χαζός, ενεργούσε σαν τέτοιος, έτσι που ήταν παγιδευμένος, ναρκωμένος από την αδράνεια και το βόλεμα. Είχε συνηθίσει να πατούν το σώμα του, που ήταν υγρό και δύσοσμο και γλοιώδες σαν νεκρό φίδι.
Με το πέρασμα του χρόνου, ο ποταμός είχε βολευτεί με τους εύκολους δρόμους και απόφευγε τις απότομες κατηφόρες.

Είχε γίνει άσχημος, μουγγός και οι όμορφες νεράιδες και τα ξωτικά των ακτών δεν τον πλησίαζαν ούτε καν τις νύχτες με πανσέληνο, για να φτιάξουν τους μαγικούς καθρέφτες τους.

Ένας από τους υπηρέτες του Ίντρα στέγνωσε τη γη μπροστά του και την ανύψωσε με τέτοιο τρόπο που τον ανάγκασε να εκτραπεί.

Ο γερο-ποταμός στην αρχή φοβήθηκε, άρχισε ν' αναστενάζει, αλλά γρήγορα ανακάλυψε την ηδονή του να πηδάει πάνω από τους βράχους, και μ' ένα μουγκρητό άρχισε να ισοπεδώνει δέντρα και ν' ανοίγει δρόμους, πηδώντας πάνω από αβύσσους και ορμώντας ενάντια σε τρομερούς βράχους.

Το νερό του έγινε καθαρό, αφού φιλτραριζόταν μέσα από τις αμμουδιές και τις πέτρες. Η κοίτη του έγινε πέτρινη και μερικές φορές μεταλλική και έλαμπαν οι φλέβες μέσα του. Από τα σπλάχνα του, που πρώτα ήταν σκοτεινά και κατηφή, γεννήθηκε ο άσπρος αφρός, γιατί η ασπράδα δεν εμφανίζεται, αν δεν υπάρχει μάχη, αν δεν υπάρχει εξαγνισμός.
Το ποτάμι γέμισε τότε με χρωματιστά ψάρια, απ' αυτά που ανεβαίνουν στα βουνά και οι καθαρές λιμνούλες που άφηνε στα πλάγια του, στολισμένες με τρομερούς βράχους, έγιναν η απόλαυση των Στοιχείων των νερών. Με την ιριδένια ανταύγεια των άστρων έκαναν οι Νύμφες τα μαγικά τους χτένια και έβγαλαν τους μαγικούς καθρέφτες από το βυθό των λιμνών.

Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν πια να τον πατήσουν, αλλά ύψωσαν θριαμβευτικές αψίδες πάνω του, που τις ονόμασαν γέφυρες. Τα ζώα τον διέσχιζαν κολυμπώντας και καθαρά και λαμπερά σχολίαζαν ύστερα τη δύναμη του ποταμού. Στο τέλος όταν έφτασε στη μητέρα Γάγγα, τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τα άλλα νερά, που αγκαλιαζόντουσαν με τα δικά του, φωνάζοντας από χαρά.

Και βλέποντας όλα αυτά και πολλά ακόμα, που δεν σας διηγούμαι, ο Ίντρα σκέπτεται τους πολλούς ανθρώπους που δεν χρησιμοποιούν τις δυνατότητές τους, τις ευκαιρίες τους και εξακολουθούν να είναι αργοί ποταμοί και λασπώδεις, χωρίς ανδρεία και χωρίς δόξα. Δυο δάκρυα κυλούν τότε από το πρόσωπό του το φλογερό και έτσι εμφανίζονται τα σύννεφα και τα πάντα στη Φύση γίνονται γκρίζα και τότε λυπάται για την ανθρώπινη ανοησία....

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ!!!!

υ.γ. Το τραγουδάκι στο πλάι με τον τίτλο ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ, συμπληρώνει το post αυτό.

47 σχόλια:

αντωνης είπε...

Μαριαννα, πολυ ομορφο ποστ! Φρονω(χαχαχα, συνηθως δεν χρησιμοποιω τοσο "λογιες λεξεις", πως μου ηρθε;)ομως οτι δεν αφορα πολλους απο εμας που επισκεπτομαστε αυτο το παντα φιλοξενο blog. Πιστευω οτι και εσυ συμφωνεις. :)
Αλλά δυστυχως αφορα την πλειοψηφια του ελληνικου λαου στη σημερινη εποχη.
Καλο βραδυ!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφο!
Κανονικά θα έπρεπε να το αφιερώσεις σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους...:))
Καλή Κυριακή σου εύχομαι :))

ΩΣΗΕ είπε...

Παγομαριάννα μου, πανέμορφο ποστ. Δεν είσαι στα high σου βλέπω όμως, μη με στεναχωρείς. Ξημερώνει νέα βδομάδα, όλα θα πάνε καλά. Με τα πάνω και τα κάτω μας θα το παλέψουμε. vinci per noi

καλή Κυριακή

roadartist είπε...

Καλημέρα καλή μου φίλη!
Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω ανθρώπους μεγαλύτερους να έχουνε τόσο 'ανοικτά' μυαλά! Υπέροχο το ποστ και η ιστορία.
Καταπληκτικό και το τραγούδι "καλημέρα Ελλάδα" μια ηχηρή φωνή προς όλους τους βολεμένους..
Ειρωνία?? Μόλις θυμήθηκα οτι τον "βολεμένο Υπουργό" στο συγκεκριμένο βιντεοκλιπ τον είχε υποδυθεί ο Θέμος Αναστασιάδης..
χαχα είδες τελικά οτι η τέχνη μιμείται τη ζωή?
Τίποτα δεν είναι τυχαίο!..

Προσωπικά θα κρατήσω τη φράση που έχεις γράψει δίπλα :
"Όποιος παύει να ελπίζει
παύει και ν΄ αναζητά
αυτό που μπορεί
να μη χάθηκε..."

Σωστά. Οπότε δεν θα σταματήσουμε ποτέ να ελπίζουμε και να αγωνιζόμαστε. Σε φιλώ καλή εβδομάδα! :)

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Εγώ,Μαριάνα μου,δε θα πω βολεμένους!
Κανείς δεν είναι βολεμένος στην κοινωνία μας,όσο παράξενο κι αν ακούγεται!
Φοβισμένους,ναι!Αδύναμους,ναι!
Παραπλανημένους,ναι!Βολεμένους,όχι!
Γιατί κανείς δε βολεύεται σε ξένο κρεβάτι!Μόνο προσαρμόζεται...:)

Φιλάκι ζεστό για όμορφη μέρα!

jf είπε...

Για νάμαι ειλικρινής, θα προτιμούσα η όμορφη αυτή ιστορία να τελείωνε ΜΙΑ παράγραφο πριν το τέλος!
Μου ‘βγάζει’ ένα αισιόδοξο μήνυμα…

Απ’ την άλλη, σκέφτομαι πως αν δεν υπήρχαν οι βολεμένοι, δε θα υπήρχε ίσως και το ‘τσίγκλισμα- κέντρισμα’ για τους …αβόλευτους.

Την καλημέρα μου

mania είπε...

Γεια σου Μariana μου με τα παραμυθάκια σου που έχουν τόσο βαθύ νόημα.

rain είπε...

Απλά υπέροχο!Καλησπέρα σου

marianaonice είπε...

@lo llaguter καλώς ήρθες από τη γειτονιά μου. Όλοι δακρύζουμε με την ανθρώπινη ανοησία...

@αντώνη μου καλώς ήρθες και συ. Δεν σε έχω ξαναδεί νομίζω από τα μέρη μου, όμως έχω δει πετυχημένα σχόλιά σου αλλού. Σίγουρα δεν εννοώ τους bloggers βολεμένους ανθρώπους. Αντίθετα πιστεύω ότι οι αληθινοί bloggers είναι άνθρωποι με ανησυχίες και οράματα!!

marianaonice είπε...

@Νιόβη μου σίγουρα οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι στην πλειοψηφία τους βολεμένοι και βαλτωμένοι άνθρωποι! Όμως δεν εννοώ μόνον αυτούς, γιατί και σ΄ αυτούς υπάρχουν άνθρωποι ευσυνείδητοι και έντιμοι (όπως έντιμοι γιατροί του ΕΣΥ ή έντιμοι δικαστές κλπ.) που δίνουν τη μάχη τους στη χάβρα του Δημοσίου προσπαθώντας να περισώσουν ότι μπορούν από τη χαμένη αξιοπρέπεια των συναδέλφων τους και σε τελική ανάλυση και της πολιτείας!! Εννοώ όμως και όλους εκείνους που σε όποιο πόστο βρέθηκαν είτε σαν ελεύθεροι επαγγελματίες είτε σαν κρατικοί λειτουργοί ή υπάλληλοι έκαναν τους συμβιβασμούς τους, πούλησαν τη συνείδησή τους και βολεύτηκαν στη λίγδα και στο βάλτο των αρπαχτών τους!!!

marianaonice είπε...

Ναι @ΩΣΗΕ μου όλα θα πάνε καλά γιατί υπάρχουν ακόμη ωραίοι άνθρωποι!! Σου δίνω το χέρι μου καλέ μου φίλε... Και έχω τόση ανάγκη από ένα κράτημα για να μη σωριαστώ!!!

@roadartist μου σ΄ ευχαριστώ που με θεωρείς "ανοικτό μυαλό"! Καμιά φορά νομίζω ότι παρά τα χρόνια που δάμασαν τη ζωή μου, ενεργώ και σκέφτομαι όπως όταν ήμουν ακόμη έφηβη!! Δεν ξέρω αν αυτό είναι ανωριμότητα ή ευαισθησία!!
Τα φιλιά μου καλή μου.

marianaonice είπε...

@Ψυχούλα μου είμαι τόσο θυμωμένη αυτές τις μέρες, νοιώθω τόσο βαθειά μαχαιρωμένη από την αδικία που μου έκαναν αυτοί οι βολεμένοι και προσκυνημένοι άνθρωποι, για να μη χαλάσουν το χατήρι ενός βουλευτή και ενός μεγαλοδικηγόρου (που μάλιστα παραπέμπεται και για κακουργηματική απάτη με το χρηματιστήριο)που δεν έχω κανένα έλεος γι΄ αυτούς!! Δεν είναι φοβισμένοι, ούτε παραπλανημένοι! Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και δεν διστάζουν να το κάνουν, μόνο και μόνο γιατί γι΄ αυτούς εμείς οι έντιμοι άνθρωποι είμαστε γραφικοί και ανόητοι και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα ν΄ αντισταθούμε στη βρώμα τους!! Έτσι μας θεωρούν!! Η αδικία δεν αντέχεται φίλη μου και σαν εμένα είναι πολλοί...
Σε φιλώ και καλό σου ξημέρωμα.

@jf μου και εγώ θα προτιμούσα το αισιόδοξο μήνυμα της ιστορίας μου. Όμως η ζωή είναι αδυσώπητη καμιά φορά!! Συμφωνώ ότι αυτοί οι βολεμένοι μας θυμίζουν πόσο ευτυχείς πρέπει να είμαστε που εμείς μπορούμε να αντιστεκόμαστε...
Καλό ξημέρωμα καλή μου.

marianaonice είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
marianaonice είπε...

@Μάνια μου γειά σου και σένα με τα βαθυστόχαστα ανεκδοτάκια σου!!

@Βροχούλα μου σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Καλό ξημέρωμα φίλοι μου και καλή εβδομάδα σε όλους.

Meropi είπε...

Καλημέρα Μαριάνα μου γλυκειά μου φίλη,
καταλαβαίνω από τα γραπτά σου ότι αντιμετωπίζεις φουρτούνα αυτές τις μέρες. Θα περάσει κι αυτό, είμαι σίγουρη. Θα βγει το ουράνιο τόξο για σένα ένα καθάριο ποτάμι με πολύ άσπρο αφρό...
Την αγάπη μου

M-meggie είπε...

Αχ και να έβγαιναν αληθινά όλα τα τέτοιου είδους παραμύθια και στη ζωή. Δυστυχώς όμως.
Οι βολεμένοι βλέπουν μόνο το βόλεμά τους.
Μαριάννα μου μπορεί να σε αδίκησαν αλλά το σημαντικότερο είναι πως δεν αδίκησες εσύ, εσένα.
Αυτό και μόνο αυτό είναι πάνω από όλα.
Έτσι αντέχεται η αδικία και η μαχαιριά.

Takiz είπε...

Η μαγεία βρίσκετε στον λαβύρινθο.


Το να γράφεις τέτοια άρθρα .Δεν είναι τυχαίο.Είναι θέμα ποιότητας.
Σε ευχαριστώ.

Takiz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
marianaonice είπε...

@Νότα μου σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Έχεις δίκιο, σημασία έχει που εγώ πορεύομαι στη ζωή μου με τέτοιο τρόπο που δεν θα μπορέσει κανείς να εξαγοράσει τη συνείδησή μου, γι΄ αυτό μπορώ να κάνω αυτό που πρέπει και να το φωνάζω, σε αντίθεση με αυτούς που είναι υποχρεωμένοι να σκύβουν, να τρώνε κλωτσιές, να προσκυνάνε τους ανάξιους και να λένε και ευχαριστώ!! Την καλημέρα μου φίλη μου.

@Τάκη μου σ΄ ευχαριστώ και σένα για τα καλά σου λόγια. Την ποιότητα την αντιλαμβάνεται μόνον όποιος που την ...έχει!!! Καλή σου μέρα φίλε μου.

marianaonice είπε...

Αχ @Μερόπη μου εσύ έζησες και ζεις τον αγώνα μου και μου κράτησες το χέρι αμέτρητες φορές...Σ΄ ευχαριστώ φίλη μου... Να είσαι πάντα καλά εσύ και οι αγαπημένοι σου άνθρωποι!

sealike2 είπε...

Κουβαλώντας την εμπειρία του καλού καπετάνιου θα τα καταφέρεις σε όλες τις φουρτούνες!Εξάλλου η μαγεία της εμπειρίας έρχεται μέσα από την πορεία χειρισμού "ειδικών καταστάσεων", που οι βολεμένοι ούτε καν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν. Συνέχισε δυνατά!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Καλά....αυτοί, στη χώρα που λέγεται Ελλάδα, ανέκαθεν υπήρχαν
Πιστεύεις εσυ πως πρόκειται ποτέ να αλλάξει τίποτε;

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιες

Λωτοφάγος είπε...

Καλησπέρα σας. Πολύ όμορφο, πολύ ουμανιστικό, όπως είναι τα περισσότερα παραμύθια της Ανατολής! Δυστυχώς αφορά όλους μας και ιδίως τη γενιά μας, Μαριάννα: βολεμένοι, βαλτωμένοι, συμβιβασμένοι, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, μη γελιόμαστε. Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές, μα κάποτε πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Βλέπω νέα παιδιά να συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους με κριτήριο τις πιθανότητες να διοριστούν στο δημόσιο ή αν γίνουν πλούσια, αντί βάσει της κλίσης τους, και τρελαίνομαι! Τα χαλάσαμε κι αυτά! Τα κάναμε γερο-ποταμούς!

ΩΣΗΕ είπε...

κράτα γερά και μη φοβού! είμαι γερό σκαρί!

Καλό σου βράδυ

marianaonice είπε...

@Φύρδην-μίγδην μου, κάποιες αμυδρές ελπίδες που μπορεί να είχα μέσα μου, ότι κάτι θ΄ αλλάξει σ΄ αυτόν τον τόπο αν όλοι ενεργούσαν όπως εγώ, μη διστάζοντας να καταγγείλουν παράνομες πράξεις, έστω και αν έγιναν από μεγαλόσχημους του συστήματος,χάθηκαν εντελώς πλέον!! Και αυτό γιατί στηρίχθηκαν στην εμπιστοσύνη που έδειξα σ΄ αυτό που ονομάζουμαι κατ΄ ευφημισμό "Ελληνική Δικαιοσύνη". Παρά το ότι ως νομικός, από το δικό μου μετερίζι, την υπηρετώ χρόνια, δεν είχα αντιληφθεί τη ...σαπίλα της!!! Και φταίω γι΄ αυτό!!! Καλό ξημέρωμα φίλη μου.

@ Λωτοφάγε μου καλώς ήλθες από τα μέρη μου. Ναι συμφωνώ καταντήσανε (όχι καταντήσαμε) τα παιδιά μας γερο-ποταμούς!! Και η ευθύνη είναι και δική μας!! Ίσως γιατί αργήσαμε να αντισταθούμε, ή γιατί μας πούλησαν αυτοί που εμφανίστηκαν ως δήθεν αγωνιστές και συνοδοιπόροι στην αντίστασή μας, εξασφαλίζοντας το μέλλον στα δικά τους παιδιά!! Και το λέω αυτό γιατί ο ένας εκ των αντιδίκων μου ήταν ένας τέτοιος βουλευτής, δήθεν αγωνιστής, που όμως πάντα επί σειρά ετών, ενώ περιφέρθηκε σε όλα τα αριστερά κόμματα, κατάφερε να βρίσκεται στο προσκήνιο και να είναι παράγοντας στο σύστημα!!

marianaonice είπε...

@ΩΣΗΕ μου σ΄ ευχαριστώ που είσαι δίπλα μου. Το ξέρω ότι είσαι γερό σκαρί! Φαίνεται από την πένα σου και το βαθύ στοχασμό σου! Νοιώθω λιγότερο αδικημένη όταν με στηρίζουν τέτοια σκαριά, και τους λυπάμαι όλους αυτούς που δεν θα νοιώσουν ποτέ μέσα τους, αυτό που εμείς νοιώθουμε, όσο και αν μας πονάει, που παραμένουμε άνθρωποι!!
Σήμερα είμαι καλλίτερα. Έχω πέσει με τα μούτρα στη δουλειά και σιγά -σιγά ξεθωριάζει η ...μαυρίλα. Καλό σου βράδυ Κωνσταντίνε.

marianaonice είπε...

@sealike2 παραλίγο να σε ξεχάσω. Έχεις δίκηο φίλε μου, ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται!
Και εγώ στη ζωή μου πέρασα πολλές φουρτούνες και αντέχω...
Σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και καλό σου βράδυ.

kalynama είπε...

Πολύ όμορφο.. ειλικρινά με άγγιξε...
Τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, τα παραμύθια έχουν τόσα πολλά να μας πουν, τόσα πολλά να μας διδάξουν....

Γλυκιά καλημέρα να έχεις :-)))

marianaonice είπε...

@Kalynama μου πράγματι με ένα παραμύθι μπορείς να πεις τόσο πολλά. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τα παιδιά μας μαθαίνουν τον κόσμο μέσα από τα παραμύθια...
Νάσαι καλά φίλη μου και καλό σου απόγευμα.

Aggelos Spyrou είπε...

Υπάρχουν βολεμένοι;

Πως τον λεν τον ποταμό;

Πρέπει να πάρω ένα μικρό βαρκάκι...

marianaonice είπε...

@Aggele που να τον ξέρουμε εμείς αυτόν τον ποταμό;;
Μόνο αφρισμένους καταρράκτες συναντάμε στο διάβα της ζωής μας...
Μα το βαρκάκι μας τα καταφέρνει μια χαρά να μας οδηγεί σε κατακάθαρα νερά!!
Καλό βράδυ.

Spitogata είπε...

Ευτυχώς που δεν είναι όλοι βολεμένοι ή και βολικοί.

Προσωπικά μέσα σε ποταμό παντρεύτηκα, ανγκάζοντας τους λιγοστούς καλεσμένους που τόλμησαν να σκαρφαλώνουν σαν τα κρι-κρι και στο τέλος να αναφωνούν όλοι, τι μαγική που είναι αλήθεια η Φύση.

Καλημέρα αγαπητή μου

ΩΣΗΕ είπε...

Μαριάννα μου, φτερουγίζω εωθινός πριν φύγω για τη δουλεια. Τρέχω πολύ αυτές τις μέρες και δε μου μενει πολυς χρόνος για το νετ. Δε σας ξεχνώ καθόλυ. Φιλιά πολλά.

Κραυγή νηφάλια μέσα από το νεφέλωμα

marianaonice είπε...

@spitogata μου ναι ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει το βόλεμα! Σαν και σένα που ξεκίνησες την έγγαμη ζωή σου με μία υπέρβαση!
Θαυμάσιο!!

@ΩΣΗΕ μου, είσαι υπέροχος άνθρωπος!! Νοιώθω τυχερή που σε συνάντησα σ΄ αυτές τις υπέροχες διαδικτυακές αναζητήσεις ψυχών!!
Καλή δύναμη ...στο τρέξιμο που μας δυναστεύει όλους!!
Καλό σου μεσημέρι φίλε μου.

Ανώνυμος είπε...

εγω τους βολεμενους τους λυπαμαι...πολυ...

σκεφτομαι πως δεν φταινε αυτοι μα μετα απορω..ποιος φταιει τελικα???

katerina είπε...

Τοκ, τοκ χτυπαω και μπαίνω.
Εχουμε κάτι κοινό. Ο μεγάλος μας φόβος είναι να μην συνηθίσουμε το τέρας.
Αυτό είναι και το δικό μου προφίλ στο blog μου.
Υ.Γ. Καλώς ήρθες και στο άλλο μας blog με "προτάσεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς"

marianaonice είπε...

@in the sky καλώς όρισες στο σπίτι μου. Μη τους λυπάσαι τους βολεμένους φίλε μου, εμάς να λυπάσαι! Γιατί εκτός από βολεμένοι είναι και επικίνδυνοι, έτοιμοι να σε ρίξουν στη φωτιά για να μη ξεβολευτούν!! Χάρηκα για τη γνωριμία και θα τα λέμε.

@katerina καλώς ήλθες και συ από τα μερη μου. Πήγα και εγώ από τα δικά σου και πολύ μου άρεσε!! Είδα και τον κοινό μας φόβο να μη συνηθίσουμε το τέρας... Έχω πολλές προτάσεις για τη διαφθορά αλλά δεν έχω χρόνο! Όμως θα τον βρω για να κάνω και εγώ τις επισημάνσεις μου στο θέμα αυτό που μας έχει πάει στον ...πάτο!! Θα τα λέμε.
Καλό σου βράδυ.

M-meggie είπε...

Μαριάννα μου, καληνύχτα.

marianaonice είπε...

Καλό ξημέρωμα @Νότα μου. Τώρα τελείωσα την εργασία μου και πάω για ύπνο γιατί αύριο έχω πρωϊνό ξύπνημα!! Καλό μήνα γλυκειά μου.

Haris είπε...

Αν είναι δικό σου, αξίζεις βραβείο! Αν είναι ανατολίτικο παραμύθι, έφυγα για Ανατολή!

Εξαιρετικό! Πολύ θα 'θελα να μάθω αν είναι δικό σου.

Ανώνυμος είπε...

Χρησιμοποιώντας όλες σου τις δυνατότητες και αρπάζονας η δημιουργώντας ευκαιρίες,στο τέλος μπορεί να ανέβεις ψηλά.
Μπορείς δηλαδή να γίνεις κάτι σαν το Θέμο,σαν το Μάκη σαν το μακαριστό...
Και γιατί να το κάνω αυτό;
Γιατί να κουραστώ;
Βλάκες δηλαδή είναι ο Καραμανλής,ο Παπανδρέου,και οι γόνοι Μητσοτάκη,που χωρίς να κουνήσουν το δσχτυλάκι τους έγιναν σπουδαίοι και τρανοί;
Θα μου πείς ότι εγώ δεν είχα την τύχη των προαναφερόμενων.
Αυτό λέω κι εγώ!!!
Καλησπέρα Μαριάννα,ωραίο ποστ και το τραγούδι που το συνόδευσε.

marianaonice είπε...

Αχ @Haris μου δεν αξίζω το βραβείο σου, γιατί δεν είναι δικό μου. Είναι ανατολίτικο παραμύθι που το είχα κάποτε διαβάσει σε μία τοπική εφημερίδα της πόλης μου και επειδή με άγγιξε πολύ, το κράτησα. Το ξαναθυμήθηκα τις τελευταίες μέρες που κάποιοι βολεμένοι της κοινωνίας μας μου έκαναν τη ζωή δύσκολη!! Έτσι το ανάρτησα γιατί ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας!!
Καλό σου βράδυ μικρέ μας φίλε.

marianaonice είπε...

Καλώς ήλθες @syneas. Πολύ ωραίος ο διαχωρισμός που έκανες!Κάποιοι ανεβαίνουν ψηλά χρησιμοποιώντας όλες τις δυνατότητές τους (καλές ή κακές)και πετυχαίνουν στη ζωή τους αυτό που αυτοί ονειρεύτηκαν!! Υπάρχουν όμως και κάποιοι γόνοι που πράγματι χωρίς να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους "καλοβολεύτηκαν" στους ψηλότερους θώκους επιδεικνύοντας τη μετριότητα και αναξιότητά τους σαν ξεγάνωτοι τενεκέδες! Καλό σου βράδυ φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Σου έστειλα ένα mail

marianaonice είπε...

@Syneas δεν το πήρα το mail σου. Μήπως δεν το έστειλες σωστά; Δοκίμασε πάλι.

Maria Nefeli D είπε...

DEN YPARXOUN LOGIA SE TETOIES ANARTHSEIS MARIANNAKI MOU...

FILAKIA POLLA

Maraki1985

marianaonice είπε...

Φιλάκια Μαράκι μου...
Εσύ ξέρεις από αφρισμένους καταρράκτες, τρομερούς βράχους και αβύσσους...
:)))

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!