Κυριακή 6 Απριλίου 2008

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΤΗΝΗ...ΚΑΙ ΖΩΑ!!


Χθες βράδυ ή μάλλον ξημερώματα ξεκίνησα για μια βόλτα στις μπλογκογειτονιές μας να δω αγαπημένους φίλους και να μοιραστώ σκέψεις και συναισθήματα.
Πέρασα και από την Καλλιτέχνιδα του δρόμου τη roadartist να ενημερωθώ καλλιτεχνικά όπως συνήθως και τότε …κοκάλωσα όταν διάβασα την τελευταία ανάρτησή της και είδα το
video που είχε ποστάρει!

Ένα κτήνος που εκτός από τον τίτλο του ανθρώπου διεκδικεί και τον τίτλο του καλλιτέχνη!!!... ο Guillermo Vargas "Habacuc" πήρε ένα αδέσποτο σκυλί, το μετέφερε στην κοσταρικανή γκαλερί "Centro Nacional de la Cultura", το έδεσε και το άφησε χωρίς νερό και φαγητό. Το σκυλί πέθανε μετά από μερικές μέρες!!
Οι απαθέστατοι καλεσμένοι του στην γκαλερί έγιναν μάρτυρες του εγκλήματος χωρίς να αντιδράσει κανένας. Σκοπός του ήταν να διαμαρτυρηθεί λέει με αυτόν τον τρόπο για την κακοποίηση των ζώων!!! Αυτό που έκανε δηλαδή ήταν διαμαρτυρία για την κακοποίηση των ζώων και όχι κακοποίηση των ζώων!! Έτριψα τα μάτια μου και ξαναδιάβασα το κείμενο! Τι να πω:
οι λέξεις εδώ χάνουν την πραγματική τους έννοια!!!
Στην αρχή νόμιζα ότι έχω παραίσθηση και ότι μάλλον είχα ίσως αποκοιμηθεί με ανοιχτά τα μάτια μπροστά στο p.c. και έβλεπα εφιάλτες…. Κούνησα το κεφάλι μου και ένοιωσα τα δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια μου…. Κατάλαβα
ότι ήμουν ξύπνια και ότι αυτό που έβλεπα είχε συμβεί στην πραγματικότητα….


Άνθρωποι της τέχνης λέει, που κατέκλυζαν τη γκαλερί για να δουν τα «καλλιτεχνήματα» περνούσαν απαθείς μπροστά στο βασανιστήριο του άτυχου και λιμοκτονούντος ζώου που το απορρημένο και λυπημένο μέχρι θανάτου βλέμμα του διαπέρασε το είναι μου, ξέσκισε τα σωθικά μου και ξεσήκωσε μια θύελλα οργής μέσα μου που δεν μπορούσαν να την αναχαιτίσουν τα δάκρυα που έτρεχαν ασταμάτητα...

Πήγα για ύπνο ξημερώματα σχεδόν, και τα μάτια μου δεν ήθελαν να κλείσουν! Λες και η εικόνα που είδα είχε καρφωθεί μέσα τους χωρίς ελπίδα να ξεθωριάσει…
Σηκώθηκα με κεφάλι βαρύ και βαρειά διάθεση. Μια αδιόρατη θλίψη είχε καλύψει κάθε σκέψη μου… Και αυτή η συνεχής βροχή βάρυνε ακόμα πιο πολύ το τοπίο … Σήμερα όλη μέρα το μυαλό μου γύριζε στο χθεσινό video της roadartist!
Αγκάλιασα τη μικρή γατούλα μου με τα τέσσερα μωρά της και αδιόρατα ένοιωθα ότι πρέπει να την προστατέψω από τους … «ανθρώπους» όλης της γης!!!

Μέσα μου σκέψεις ανάκατες και πολλή οργή προσπαθούσαν να γίνουν κείμενο για μια ανάρτηση αφιερωμένη στην κακοποίηση των ζώων! Το μεσημέρι κάνοντας πάλι μια περιήγηση έπεσα στο
blog της Vassia και εκεί συνάντησα πάλι εικόνες ανθρώπινων κτηνών στην Κίνα, (που της στείλαμε και τη Φλόγα ντε, για να κάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες), να βασανίζουν ανυπεράσπιστα ζώα!

Θα μου πείτε που ζω;; Δεν ήξερα ότι κακοποιούνται ζώα σ΄ αυτόν τον κόσμο;; Και βέβαια το ήξερα και βέβαια το έχω αντιληφθεί και η ίδια να συμβαίνει κάποιες φορές μπροστά στα μάτια μου. Όμως παρότι ήξερα ότι συμβαίνουν απέφευγα να τα δω γιατί ήξερα ότι δεν θα τ’ αντέξω!
Σαν τη στρουθοκάμηλο που κρύβει το κεφάλι της και επειδή δεν βλέπει το κακό νομίζει ότι δεν υπάρχει!!! Ντροπή μου!!!

Τα πλάσματα αυτά αντέχουν να τα υφίστανται και εσύ δεν αντέχεις να τα βλέπεις, τα έβαλα με τον εαυτό μου!!

Αυτό ήταν!! Μπήκα στο Google χτύπησα τη φράση
κακοποίηση ζώων και τότε τα είδα όλα!!!!
Είχα ακούσει ότι ανθρωποειδή γδέρνουν ζωντανά τα θηράματά τους για να τους πάρουν τη γούνα, αλλά δεν ήθελα ούτε να φανταστώ το μέγεθος της φρίκης!!

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΡΙΚΤΟΙ,
που η κόλαση του Δάντη,
ωχριά μπροστά στην κόλαση της ψυχής σας,
όσα ζώα και αν σκοτώσετε ή βασανίσετε,
δεν θα λυτρωθείτε από τη δυστυχία και τη μιζέρια
της απύθμενης κακίας σας!!!
Αυτή θα σας ακολουθεί μέχρι να …ψοφήσετε
και ακόμη παραπέρα….
Αυτή θα καθορίσει και τον τρόπο του τέλους σας!!
Από την ίδια σας την κακία θα πεθάνετε κτήνη!!!
Και έλεος δεν θα υπάρξει για σας….


Γι’ άλλη μια φορά ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ ΛΕΓΟΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!

Υ.Γ. Στο ισόγειο του σπιτιού μας μένει ένας 80χρονος πρώην σφαγέας ζώων! Ζει σχεδόν μόνος του, (κάποιες φορές περνάει ο γυιός του και τον βλέπει) είναι τόσο αδύνατος, σαν ζωντανός σκελετός και το βλέμμα του είναι σκοτεινό και μονίμως ανήσυχο!!
Κάποια φορά που η γάτα μου βρέθηκε στη βεράντα του, τρόμαξε σαν να είδε τίγρη, έτρεξε να ασφαλιστεί μέσα στο σπίτι και με ικέτευε να την πάρω γρήγορα από εκεί, γιατί τη φοβόταν!!!
Αυτό τα λέει όλα νομίζω!!!.....
Στη γάτα μου έβλεπε όλα τα σφαγμένα ζώα που πέρασαν από τα χέρια του!!.....

ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΗΚΑ και ένοιωσα τόσο τυχερή που μπορώ να επικοινωνώ με όλα τα ζωντανά που βρίσκονται στο δρόμο μου, μέσα από ένα μυστικό κώδικα που μόνον αυτά ξέρουν να διαβάζουν και με πλησιάζουν χωρίς να με φοβούνται, και χωρίς να τα φοβάμαι, σαν παλιά τους γνώριμη….

Είναι φοβερό συναίσθημα, πιστέψτε με!!!

Είναι σαν να έχω βρει ένα κανάλι μέσα από το οποίο επικοινωνώ με το σύμπαν και με το Θεό μου, το δικό μου Θεό βέβαια και όχι το Θεό των υποκριτών θρησκευόμενων, που στο επίκεντρο του κόσμου τους έχουν τοποθετήσει τον άνθρωπο και τα υπόλοιπα πλάσματα τα μεταχειρίζονται μόνον για τη δική τους εξυπηρέτηση ...

46 σχόλια:

faraona είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
faraona είπε...

To ειδα κι εγω σε πολλους μπλογκερς.Μα ειναι πραγματα αυτα?Τι να πει κανεις?
Θελουν σκοτωμα αυτα τα παλιοτομαρα που βασανιζουν τα ζωα.


Φιλια κοριτσι μου
Καλη Κυριακη

marianaonice είπε...

@faraona μου ακόμη δεν μπορώ να συνέλθω! Άραγε υπάρχει Θεός για τα ζώα;;...
Καλό ξημέρωμα φίλη μου!!

. είπε...

Ανθρώπινα κτήνη! Και ακόμη χειρότερα.'Ανθρωποι(αν μπορούν να ονομαστούν έτσι)χωρίς συνείδηση,επικίνδυνοι και ικανοί για όλα, όσοι μπορούν να κακοποιούν άκακα ζώα που δεν τους έβλαψαν σε τίποτα.

Ο τίτλος σου τα λέει όλα!

Meropi είπε...

Μαριάνα μου καλημέρα,
από την ώρα που άφησες την ανάρτηση σου και τα σχόλια σου κατόπιν, καταλαβαίνω ότι ξενύχτησες πάλι. Νυχτοπούλι μου έγινες.
Εγώ, αν και δεν έμαθα να ζω από μικρή με ζώα, εντούτοις λιώνω μπροστά στην κακοποίηση τους. Φαντάζομαι εσύ τι θα παθαίνεις που, όπως ξέρω, από μικρή μεγάλωσες με ζώα μέσα στο σπίτι σου (κυρίως γάτες).
Όμως δεν μπορώ να μην αναφέρω μια περίπτωση ανθρώπου που μου έκανε μέγιστη εντύπωση. Αγγλίδα είναι η εν λόγω «κυρία», σύζυγος συγγενικού προσώπου του συζύγου μου. Όταν ο Χ. την έφερε από την Αγγλία, όπου σπούδαζε, είδαμε όλοι ότι ήταν μεγαλύτερη στην ηλικία από αυτόν, αλλά δεν ξέραμε το παρελθόν της. Αυτή λοιπόν η «κυρία» δεν έκανε παιδιά με το Χ. αλλά πάντα είχε στο σπίτι πολλά ζώα (σκύλους και γάτες). Τόσο δε πολύ τα φρόντιζε, ώστε τα καλοκαίρια δεν πήγαινε διακοπές για να μην τα αφήσει χωρίς περιποίηση. Παρόλο που ως χαρακτήρας δεν μου πήγαινε, εντούτοις είχα θαυμάσει αυτή την αφοσίωση της στα ζώα. Μέχρι που ο Χ. πριν λίγα χρόνια (όταν η συζυγική του σχέση πήρε τον κατήφορο), μας αποκάλυψε το μεγάλο μυστικό. Η Αγγλίδα γυναίκα του, για την οποία ήταν β΄ γάμος αυτός μαζί του, είχε τέσσερα παιδιά από τον προηγούμενο γάμο της, τα οποία εγκατέλειψε ανήλικα κι έφυγε. Στην αρχή τα άφησε σε ορφανοτροφείο (γιατί ο πρώην σύζυγος της ήταν φυλακή) και αργότερα με τον πατέρα τους. Δεν ενδιαφέρθηκε δε για την τύχη τους εδώ και είκοσι χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα.
Και σκέφτομαι το αντίθετο από αυτό που αναφέρεις στην ανάρτηση σου Μαριάνα μου. Ένας άνθρωπος που φροντίζει τα ζώα, πώς μπορεί να είναι τόσο απάνθρωπος στα δικά του παιδιά;;……

Βάσσια είπε...

Κτηνωδία mariaonice.

Βλέποντας και την φωτογραφία με τη μικρή φώκια, μου ήρθαν στο νου εικόνες από ένα ντοκιμαντέρ που έδειχνε πως σκοτώνουν τα μωρά για τη γούνα τους.

Είδα και το ποστ με τον "καλλιτέχνη" .......

Έχω και σκυλί και έχω και η ίδια δει κακοποίηση, και τρελαίνομαι.

Αναρωτιέμαι η νομοθεσία μας έχει προνοήσει για την κακοποίηση των ζώων;

Καλημέρα

Aristodimos είπε...

Δυστυχως εμεις είμαστε τα θηρία και οχι τα ζώα...
Ειναι θέμα παιδείας και αξιών που ο καθένας μας εχει..
Καλό απόγευμα
Αρης

Γωγώ Πακτίτη είπε...

ζητούνται άνθρωποι!!!

καλησπέρα!

jf είπε...

Τελικά έχουμε μπερδέψει τις έννοιες· φιλόζωος & ζωόφιλος.
Και οι φιλόζωοι, φίλοι της ζωής είναι· αλλά της ζωής ΤΟΥΣ και μόνο!

Ζητείται Ελπίδα!!

Roadartist είπε...

Βρε μαριανα νιωθω λιγο χαλια γμτ. Πραγματικα δεν ηθελα να σε ριξω τοσο ψυχολογικα μεχρι να βλεπεις κ εφιαλτες. Ζητώ ταπεινά συγνώμη. Αλλά δεν μπορούσα να μην αναδειξω το θεμα. Χαρηκα που εμαθα οτι το εκαναν και σε αλλα blogs. Σήμερα έχω αναδείξει την άλλη πλευρά.. για να ανέβω και εγώ κάπως, δεν σου κρύβω οτι ειμαι αρκετα down. Πως αλλιώς? Να είσαι πάντα καλά φίλη μου, να προσέχεις τα γατιά σου εχεις την αγάπη μου, πραγματικά.

phlou...flis είπε...

Μη με παρεξηγήσετε που δεν είμαι ζωόφιλος -κάπου το εξήγησα κιόλας, α ναι, εδώ. Με συγκλονίζουν όλα αυτά περί κακοποίησης. Εδώ άνθρωποι κακοποιούν ανθρώπους και δεν μπορούν να κάνουν τα ίδια και χειρότερα σε ζώα;

marianaonice είπε...

Εδώ είμαι @φίλοι μου! άργησα λίγο να σας απαντήσω αλλά Κυριακή μεσημέρι ήταν βλέπετε και είπαμε να το ρίξουμε λίγο έξω με φίλους, καλό κρασάκι και ωραία μουσική!
Λοιπόν:

@ανασαιμιά
Καλωσόρισες στο μπλοκοσπίτι μου.
Αυτά τα κτήνη αφού δεν έχουν οίκτο για τα ζώα σίγουρα δεν έχουν οίκτο ούτε για το είδος τους!! Αυτό είναι σίγουρο! Ανθρωποειδή, δαιμονικά και σατανάδες θα τους έλεγα και όχι ανθρώπους...
Να είσαι καλά και να ξαναπεράσεις. Θα έρθω και εγώ να σε επισκεφτώ.

@Μερόπη μου
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για αυτήν την κυρία. Ξέρεις αυτή είναι φιλόζωη σαν τον καλλιτέχνη της roadartist! Και αυτός από φιλοζωϊα το έκανε...
Ο φιλόζωος για μένα είναι αυτός που σέβεται κάθε μορφή ζωής, οι υπόλοιποι που αδιαφορούν για την ανθρώπινη δυστυχία ή και για τα ίδια τους τα παιδιά, ενώ δείχνουν στοργή στα ζώα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά αρρωστημένοι τύποι, ανώμαλοι, που ποιός ξέρει τι απωθημένα βγάζουν από την ψυχή τους φερόμενοι με "φιλοζωϊκή" μανία στα άτυχα ζωντανά που πέφτουν στην ...φιλευσπλαχνία τους... Άλλοθι ψάχνουν καλή μου φίλη για να κρύψουν τη μαυρίλα που ίσως σκεπάζει την ψυχή τους...
Και βέβαια δεν είναι φιλόζωοι αυτοί!... Είναι ανισόρροποι...το λιγότερο!!
Καλή εβδομάδα να έχουμε.

marianaonice είπε...

@vassia μου
με συγκλόνισε και το δικό σου ποστ! Η φωτογραφία που είδες με τη φώκια την έχω πάρει από μία ανάρτηση του politis.gr που μιλούσε ακριβώς γι΄ αυτό το θέμα της φώκιας που τη γδέρνουν ζωντανή για να πάρουν τη γούνα της! Αν θες να το δεις στα δεξιά του ιστολογίου μου έχω το λινκ με τον τίτλο: "ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ". Παρόμοιο με το λινκ που έχω στο ποστ μου και για την κακοποίηση των ζώων, στο google! σκέτη ΦΡΙΚΗ!!!
Όσο για τη νομοθεσία μας εδώ στην Ελλάδα για την προστασία των ζώων υπάρχει ο Ν. 1197/1981 που προβλέπει για όποιον φονεύει, βασανίζει, κακοποιεί ζώα, ή εγκαταλείπει αυτά έκθετα ή αδέσποτα φυλάκιση μέχρι έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή από 300 έως 1.500 Ευρώ!! Σπουδαία τα λάχανα δηλαδή!!!
Να είσαι καλά φίλη μου και καλωσόρισες στο μπλογκ μου. Περνώ και εγώ συχνά από το δικό σου.
Καλή εβδομάδα.

marianaonice είπε...

@Άρη μου
Σωστά το λες: Εμείς είμαστε τα θηρία, δυστυχώς!! Η παιδεία και οι αξίες πια είναι είδος σε ανεπάρκεια στην εποχή μας...

@Γωγώ πακτίτη
Ζητούνται άνθρωποι και που να τους βρούμε;;;....

@JF ζητείται ελπίδα για όλα τα ανυπεράσπιστα πλάσματα του κόσμου, ανθρώπους και ζώα! Όλα αποτελούν τη ζωή που πρέπει να σεβόμαστε, όποια μορφή και αν έχει!
Απλά όπως το λες μερικοί ψυχανώμαλοι και μανιακοί εκφράζουν την τρέλλα τους με ανωμαλίες που τις ονομάζουν φιλοζωϊα!! Αλλοίμονο στα ζώα που θα ...περιποιηθούν!!

Καλή εβδομάδα @φίλοι μου.

marianaonice είπε...

@roadartist μου
να είσαι καλά που πρωτοανέδειξες το θέμα!! Μη νιώθεις άσχημα... Εγώ δεν αντέχω τέτοια θεάματα και τα βάζω με τον εαυτό μου, γιατί η φυγή δεν είναι λύση!! Πέρασα και είδα και την άλλη πλευρά που ευτυχώς υπάρχει...

@phlou-flis μου
πήγα εκεί που μου είπες και είδα ότι εσύ είσαι από τους πραγματικούς φιλόζωους, αυθεντικούς που σέβεσαι τη ζωή και θέλεις τα πλάσματα να ζουν στη φύση τους και όχι με εκκεντρικούς μανιακούς τύπους, που βγάζουν τ΄ απωθημένα τους φυλακίζοντας στα διαμερίσματα ντόπερμαν ή ντύνοντας με ζακετούλες τα έρημα τα ζωντανά που έχουν την "τύχη" να τ΄ αγαπούν μετά μανίας!! Δεν τ΄ αγαπούν γι΄ αυτά, για τον εαυτό τους τ΄ αγαπούν αυτοί!
Όσο για την αγέλη των σκύλων που επιτέθηκε στο άρρωστο και που σου προκάλεσε θλίψη, μερικές φορές η φύση στα ζώα είναι πολύ σκληρή! Λειτουργούν καμμιά φορά με δικούς τους κωδικούς και νόμους, που εμείς δεν καταλαβαίνουμε!...
Θα σου πω κάτι που είχα ακούσει κάποτε: Ένας σκύλος έφαγε σιγά-σιγά το νεκρό αφεντικό του, που είχε πεθάνει στο σπίτι και δεν τον είχαν πάρει είδηση. Στην αρχή φάνηκε σαν μια αποτρόπαιη πράξη σκληρότητας και κακίας από το σκύλο. Όμως η εξήγηση ήταν άλλη: Τα ζώα διατηρούν καθαρή τη φωλιά τους τρώγοντας τις ακαθαρσίες που μένουν μέσα... τον έφαγε λοιπόν για να μη βρωμίσει ο περιβάλλων χώρος! Μου έχει τύχει και γάτα να τρώει το νεκρό γατί της για να μη βρωμίσει η φωλιά και το περιβάλλον!... Έτσι λειτουργούν και κανείς δεν ξέρει γιατί οι σκύλοι επιτέθηκαν στον ανάπηρο όμοιό τους! Ίσως ο νόμος τους επέβαλε ν΄ απαλλάξουν την αγέλη από έναν ανήμπορο να τους ακολουθήσει...
Τι να πω! Πάντως δεν με έπεισες ότι δεν αγαπάς τα ζώα! Ίσως εσύ τα αγαπάς πιο αυθεντικά και σωστά από εμάς τους υπόλοιπους φιλόζωους!...

Καλή εβδομάδα @φίλοι μου.

Unknown είπε...

Καλημέρα Μαριάνα. Δεν πρόκειται για ανθρώπους αλλά για καθάρματα που δεν σέβονται τίποτα.
Έχω ένα τέτοιο video στη σελίδα μου κι έγραψα και το όνομα του άθλιου φοιτητή.
Αν είχα τη φωτογραφία του θα την έβαζα και αυτήν κι ας έρθει η Αρχή Προστασίας που προστατεύει όλους τους διεστραμένους, να μου κάνει μήνυση.

Unknown είπε...

Ξέχασα να σου πω Μαριάνα, ότι έστειλα link στην Αρχή με μία ιδιαίτερη πρόσκληση.

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Όποιος μπορεί και φέρεται έτσι σε ένα ζώο, μπορεί και σε έναν άνθρωπο. Συχνά, συναντάω ανθρώπους που θεωρούνε πως είμαστε το ανώτερο πλάσμα στην γη, με εξουσία θεϊκή δοσμένη πάνω σε έμψυχα και άψυχα... Η λέξη "μπορώ"για αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων, είναι συνώνυμες με την λέξη "αθώος"...
Η κακία προϋπάρχει μέσα στην ανθρώπινη φύση ;Είναι κώδικας DNA; Είναι ορμονική διαταραχή; Θεραπεύεται; Μπορεί να διαγνωστεί εγκαίρως και να απομονωθεί ο εν δυνάμει εγκληματίας κακός, από το κοινωνικό σύνολο; Ίσως, ας πούμε, ένας καιάδας συνειδήσεων , φυλακές ανηλίκων με αντικείμενο εργασίας, ώστε να μετατραπούν οι εγκληματίες αυτοί, σε κοινωνικό αγαθό;.. Και ποιοι οι φύλακες;
Θέλω να πω, απορρίπτοντας βέβαια τον πιο άνω παραλογισμό, πως η κοινωνία γεννάει θύτες και θύματα... Η μέγιστη προσοχή μας, πέρα αυτήν της θεραπείας των αποτελεσμάτων, οφείλει αν θέλουμε μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα, να στραφεί στις αιτιάσεις. Η κυριότερη για εμένα είναι η ίδια η δομή της κοινωνίας, που διδάσκει την ανισότητα και υποκαθιστά τις όποιες ηθικές αξίες, την ουσιαστική μόρφωση, την επαφή και το μοίρασμα, με την σκοπιμότητα, το χρήμα, την εξουσία. Εννοώ την εξουσία στην πλατιά της έννοια, αυτή με την οποία ένας γονέας θα ταπεινώσει ένα παιδί, ένας σύζυγος θα περιορίσει την σύζυγό του στην εστία "τους", ένας εργοδότης θα κολλήσει τα ελάχιστα δυνατά ένσημα αν μπορεί, κι ένας αστυνομικός δεν θα "καρφώσει" τον εγκληματία συνάδελφό του...
Ενδεικτικός της παράνοιας του κόσμου μας ήταν ο λόγος του Ιγνάσιου Ραμονέ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. την περασμένη εβδομάδα.
Ο Ιγνάσιο Ραμονέ μίλησε για 40 λεπτά. «Μέσα στα 40 αυτά λεπτά, 40 γυναίκες θα πεθάνουν κατά τη διάρκεια του τοκετού, 40 παιδιά στην Αφρική θα πεθάνουν από ελονοσία, 400 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο θα χαθούν επειδή ήπιαν μολυσμένο νερό, 840 θα χαθούν από ανίατες ασθένειες» δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, ο πρώην διευθυντής της Le Monde Diplomatique.
«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αναγκάζονται να ζήσουν με λιγότερα από δύο δολάρια την ημέρα και 1.100.000.000 άνθρωποι ζουν με λιγότερο από ένα δολάριο ημερησίως, τη στιγμή που κάθε αγελάδα στην Ευρώπη λαμβάνει επιδότηση από την ΕΕ που φτάνει τα τέσσερα δολάρια. Συμπέρασμα: Ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο είναι προτιμότερο να είσαι Ευρωπαία αγελάδα, παρά κάτοικος υπανάπτυκτης χώρας»
......
Όλα είναι αλληλοσυνδεόμενα. Εμείς με το Όλο και το Όλο με μας....
Συγχαρητήρια και πάλι για το θέμα που ανάρτησες! Χαίρομαι που υπάρχουν ποστ όπως αυτό. Σε ευχαριστώ!
Καλημέρα! :))

Takiz είπε...

Αγαπητή Μαριάνα μου.

Δυστυχώς κάποιες φορές ανακατεύουμε έννοιες.
Όλα βρίσκονται στην συνείδηση μας.
Δεν φταίνε οι νομοί, δεν φταίει το κράτος.
Φταίει άπλα ο ίδιος μας ο εαυτός.
Μάλλον ο κακός μας εαυτός.


Την καλημέρα μου

M-meggie είπε...

Καλημέρα Μαριάννα μου.
Αυτό ήρθα να πω και ... διάβασα και ... ώσπου να συνέλθω δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο.

marianaonice είπε...

@Mariana Faithful
Η λέξη καθάρματα καλή μου είναι πολύ φτωχή για ν΄ αποδώσει την πραγματικότητα!!! Μπράβο σου που τόλμησες να δημοσιεύσεις και το όνομα του φοιτητή! Τελικά αυτή η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει καταντήσει αρχή προστασίας των εγκληματιών και μάλιστα αυτών που διαπράττουν τα βαρύτερα αδικήματα (παιδεραστία, απάτες, κατάχρηση δημοσίου χρήματος...)!! Για τους άλλους τους απλούς που έτυχε κάποια φορά να παρανομήσουν δεν λειτουργεί η Αρχή και πολλές φορές βλέπουμε τα ονόματα ακόμη και αθώων να φιγουράρουν στα ΄ΜΜΕ! Όπως ενός 19χρονου από τη Μυτιλήνη αν είχες ακούσει πριν δύο χρόνια περίπου, που τον κατηγόρησαν για βιασμούς παρά το ότι 10 μάρτυρες από το χωριό του είχαν βεβαιώσει ότι τις ώρες των εγκλημάτων αυτός ήταν σε συγκεκριμένα μέρη, και όμως και τα ΜΜΕ τον είχαν δείξει με όνομα και φωτογραφία και έκανε και 6 μήνες φυλακή άδικα, μέχρι που από θεία πρόνοια, εγώ νομίζω, πιάστηκε ο πραγματικός δράστης που ομολόγησε τις πράξεις του!!! Και κανείς δεν τιμωρήθηκε από όλους αυτούς που τον διέσυραν και τον φυλάκισαν άδικα. Φρίκη!!! Αυτές είναι οι ...Αρχές Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων καλή μου και μπράβο σου που έχεις το θάρρος να τις αγνοείς όταν πρέπει!! Θεωρώ και εγώ ότι είναι άχρηστες εντελώς και θεσπίστηκαν για να προστατεύουν το Έγκλημα γενικά. Μόνο θα μπορούσε κανείς να πει ότι προστασία χρειάζονται τα προσωπικά δεδομένα της υγείας, της οικογενειακής και εν γένει ερωτικής μας ζωής, και εφόσον αυτή δεν έχει εγκληματική διάσταση, όπως στην παιδεραστία. Η αποδειγμένη εγκληματική δραστηριότητα δεν πρέπει να τυγχάνει καμίας προστασίας! Και όταν λέω αποδειγμένη δεν εννοώ βέβαια μόνον την καταδίκη από Δικαστήριο, η οποία μπορεί ν΄ αργήσει να επέλθει ή και να μην επέλθει ποτέ, αλλά και την περίπτωση των ομολογημένων πράξεων ή των πράξεων που συλλαμβάνονται επ΄ αυτοφώρω!! Είναι μεγάλη κουβέντα η προστασία των προσωπικών δεδομένων και ίσως αποτελέσει αντικείμενο ξεχωριστής ανάρτησής μου.
Καλό μεσημέρι φίλη μου.

marianaonice είπε...

@ανεμοσκορπίσματα
Συμφωνώ Νικόλα ότι αυτοί που κακοποιούν ζώα δεν έχουν πρόβλημα να κακοποιήσουν και ανθρώπους!! Θεωρώ ότι ο πραγματικός φιλόζωος, ο συνειδητά φίλος της ζωής δηλαδή, πονάει όταν υποφέρουν όχι μόνον τα ζώα, αλλά όλα τα πλάσματα του κόσμου, όποια μορφή και αν έχουν και σε όποιο είδος και αν ανήκουν!! Προσωπικά εγώ δακρύζω και οργίζομαι και αδυνατώ να βλέπω ακόμη και σε βίντεο να βασανίζονται παιδιά από ασιτία και λοιμούς στον τρίτο κόσμο, να βλέπω δολοφονίες αμάχων, βασανισμούς φυλακισμένων και όλα όσα κάνουν τα πλάσματα που έχουν σάρκα και αίμα να πονούν και να υποφέρουν!! Μπαίνω στη θέση τους και τρελλαίνομαι!!!!!!!!
Αλλά έχεις απόλυτο δίκιο. Τίποτε δεν είναι ανεξάρτητο και όλα αυτά είναι αλληλένδετα με την εν γένει συμπεριφορά του ανθρώπινου είδους πάνω στον πλανήτη μας!!!
Καλό μεσημέρι φίλε μου.

marianaonice είπε...

@Takiz μου
Αυτός ο κακός μας εαυτός είναι η αιτία που κάποτε θα καταστραφεί η ίδια η ζωή πάνω στη γη μας!! Η φύση εκδικείται... αλλά όταν το καταλάβουμε ίσως να είναι αργά!

@Νότα μου
και εγώ πίστεψέ με ακόμη δεν έχω συνέλθει!!! Ότι κάνω έρχεται στο νου μου και μου χαλάει κάθε διάθεση... Και νοιώθω τόσο ανήμπορη να κάνω κάτι ουσιαστικό...

Καλό μεσημέρι @φίλοι μου.

Βάσσια είπε...

Σπουδαίοι νόμοι!
Ευχαριστώ πάντως για την ενημέρωση.
Ευελπιστώντας σε καλύτερη παιδεία στην Ελλάδα όσον αφορά στα ζώα, γιατί είμαστε πίσω, πολύ πίσω ακόμα.

Καλησπέρα :-)

Unknown είπε...

ας προσπαθούμε όσο μπορούμε. όσο αντέχουμε.

Unknown είπε...

Μαριάνα τα συγχαρητήρια μου, που έχεις το θάρος και τα λες όλα αυτά.
Είσαι γενναίος άνθρωπος.
Η Αρχή δημιουργήθηκε από τους αδελφούς Σημίτη για να προστατέψει όλους αυτούς που εγκλημάτισαν, στην άθλια οκταετία τους.
Δεν έγινε για να προστατέψει, εσένα, εμένα, τα σκυλάκια και τα γατάκια.
Το νεαρό από τη Μυτιλήνη, τον έχω ακουστά και μάλιστα μου είχαν στείλει και links να δω τα χάλια τους, επειδή δεν παρακολουθώ τηλεόραση. Άν τους είχαν τιμωρήσει θα έπρεπε να του είχαν βγάλει κι αποζημίωση και δυστυχώς η Ελλάδα και οι μίζεροι δικαστές της δεν ξέρουν να λένε συγνώμη.
Πολύ καλή ιδέα να γράψεις για την Αρχή.

politis-gr είπε...

Μαριάννα μου έμπλεξα με το χθεσινό μου post(νεολαίοι γαρ)και δεν μπόρεσα να σε επισκεφτώ.
sorry!
Όσο αφορά το θέμα σου ,εγώ πλέον δεν έχω την δύναμη να τα βλέπω .
Δεν κρύβομαι πίσω από το δάκτυλο μου , αλλά όσες φορές το έκανα στο παρελθόν(και ήταν πάρα πολλές)....αρρώσταινα.
Έτσι τώρα παίρνω απλώς πληροφορίες και βοηθώ όπου μπορώ ,αλλά για τα video ή της φωτό ..δεν....
Έχω αφοσιωθεί πλήρως στα 5 σκυλιά μου (κάποια εκ των οποίων μάζεψα από τον δρόμο ή ...με ψάρεψαν αυτά)
Ένα μόνο θα σου πώ.
Ένα γκριφόν που έχω (το ορφανό μου)με γνώρισε μία μέρα σε ταξίδι εκτός του τόπου μου.
Μετά από λίγο ...παιχνίδι έφυγα.
Την άλλη ημέρα ....ήταν έξω από το σπίτι μου και με περίμενε.
Απόσταση που διήνυσε;.......25χλμ!!!!
Η καλύτερη λοιπόν αντίδραση απο μέρους μας στην κακοποίηση των ζώων είναι (νομίζω )όποιοι μπορούν και έχουν χώρους ....να μαζέψουν και ένα ορφανό ή να αφήσουν να τους ....ψαρέψουν αυτά.
Σε κούρασα αλλά ....σήμερα ...ακούμπησες τις ευαίσθητες χορδές μου.
Καλό βράδυ

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Μαριάνα μου,νομίζω πως η φρίκη στο όνομα της "Τέχνης" τώρα αρχίζει!

Η έννοια της ζωής,προφανώς έχει πάρει άλλο νόημα...

Κρίμα!

Καλή βδομάδα να 'χεις:)

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ μου δεν μπόρεσα να δω πάνω από δέκα δεύτερα ένα βίντεο από αυτά που δείχνουν να γδέρνονται ζωντανά ζώα.
Δεν έχω ζώο στο σπίτι επειδή θεωρώ πως είμαι κάπως ¨ανεύθυνος¨ στο να τα φροντίζω...
Δεν παραλείπω όμως να ταΐζω, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, αδέσποτους σκύλου ή γάτες.
Για τους φιλόζωους έχω αναφερθεί κατά καιρούς και σε παλιότερα ποστ άλλων μπλόγκερς. Να ξαναπώ πως όσους τέτοιους έχω συναντήσει μου δίνουν την εντύπωση πως αγαπούν τα ζώα και μισούν τους ανθρώπους! Δεν θα είναι φυσικά όλοι οι φιλόζωοι έτσι, απλά σε μένα έτυχε να γνωρίζω φιλόζωους- μισάνθρωπους.
(Η Μερόπη με το περιστατικό που αναφέρει έρχεται να ενισχύσει αυτό που λέω).
Θάθελα να σταθώ στον 80άρη γεράκο που και η γάτα κατάλαβε (!) ότι είναι χασάπης!
Γιατί τον επικρίνεις; Αυτός ένα επάγγελμα έκανε το οποίο μόνο οι χορτοφάγοι δεν το θεωρούν απαραίτητο. Κι εγώ, που δεν είμαι χορτοφάγος, αν και δεν είδα ποτέ στη ζωή μου χασάπη ¨επί το έργον¨ (ούτε και εύχομαι να δω) δεν μίσησα ποτέ χασάπη-κι άσε τον ποιητή να λέει…

marianaonice είπε...

@Vassia μου
έτσι είναι, οι ποινές δεν είναι αποτρεπτικές για τους επίδοξους ζωοκτόνους!!

@Ελένη μου
αυτό κάνω, αλλά καμιά φορά δεν αντέχω...

@Mariana Faithful
Φίλη μου έχεις απόλυτο δίκιο είναι πολύ ΜΙΖΕΡΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ στην Ελλάδα, αλλά πιο μίζεροι είναι οι νόμοι μας, που στους αδίκως φυλακισθέντες προβλέπουν αποζημίωση μέχρι 30 Ευρώ την ημέρα, το πολύ ενώ οι δικαστές δεν έχουν δώσει πάνω από 15 Ευρώ μέχρι σήμερα.

Καλό ξημέρωμα @φίλες μου.

marianaonice είπε...

@politis-gr
Κατ΄ αρχήν σ΄ ευχαριστώ που ανταποκρίθηκες στην πρόσκλησή μου.
Έστω και λίγο αργά σου απαντώ:
Και εγώ δεν άντεχα να δω τα videoς αλλά δεν ξέρω τι μ΄ έπιασε μετά το video της roadartist θέλησα να τα δω όλα!! Ακόμη είμαι άρρωστη...μ΄ αυτά που είδα, παρ΄ όλο που ήξερα ότι συμβαίνουν!
Δεν μου κάνει εντύπωση που το σκυλί σε βρήκε σε 25 χιλ. απόσταση. Έχουν φοβερές ικανότητες τα ζώα! Και όσο αστείο και αν φαίνεται, εγώ πιστεύω ότι ξέρουν να νοιώθουν ευγνωμοσύνη, ίσως και αγάπη... Δεν θεωρώ ότι μόνο οι άνθρωποι έχουμε αυτό το προνόμιο!

Μη το ξαναπείς ότι με κούρασες... Ποτέ δεν με κουράζει ο διάλογος ακόμη και ο αντίλογος!! Και με εσένα μ΄ αρέσει ο αντίλογος...
Βλέπω ότι δεν συμφωνούμε σε πολλά, όμως αν οι άνθρωποι μπορούσαν να επικοινωνούν και συνδιαλέγονται πολιτισμένα, ακόμη και όταν διαφωνούν, τότε ο κόσμος μας θα ήταν πολύ διαφορετικός! Δεν συμφωνείς;
Καλό σου ξημέρωμα φίλε μου.

marianaonice είπε...

@Ψυχούλα μου, έτσι είναι: Η ζωή έχει πάρει άλλο νόημα στο όνομα της αρρωστημένης "τέχνης"!!

@syneas
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Φιλόζωος δεν είναι αυτός που δεσπόζει ένα ζώο για τις δικές του ανάγκες και απωθημένα, ενώ αδιαφορεί για τον ανθρώπινο πόνο! Αν διάβαζες την απάντησή μου στο σχόλιο της Μερόπης θα καταλάβαινες ότι συμφωνώ απολύτως μαζί σου!! Εξοργίζομαι με αυτούς που περιμαζεύουν τα ζώα ενώ καρφάκι δεν τους καίγεται για την ανθρώπινη δυστυχία γύρω τους. Εγώ πονώ το ίδιο, για όλα τα πλάσματα που υποφέρουν!

Όσο για το γεράκο δεν κατάλαβες. Δεν τον κατακρίνω, καθόλου. Αντίθετα είπα ότι τον λυπάμαι, γιατί η μοίρα του έταξε να κάνει αυτό το, πως να το πούμε, άγριο επάγγελμα το οποίο, όπως εγώ κατάλαβα, έχει σημαδέψει τη ζωή του!! Όπως άλλωστε όλα τα επαγγέλματα μας σημαδεύουν, ανάλογα με το είδος τους!!
Αυτό θέλησα να τονίσω. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Άλλωστε δεν φταίει αυτός για τη δουλειά που του έλαχε να κάνει και που σίγουρα κάποιος έπρεπε να την κάνει για να έχουμε εμείς να τρώμε! Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν τον σημάδεψε!!

Καλό σας ξημέρωμα @φίλοι μου.

marianaonice είπε...

@syneas
τώρα που διάβασα προσεκτικά το σχόλιό σου είδα ότι έκανες και άλλο λάθος: Δεν είπα ότι η γάτα κατάλαβε ότι ήταν χασάπης! είπα ότι αυτός φοβήθηκε τη γάτα. Η γάτα πήγε στη βεράντα του, γιατί ήμερη όπως ήταν δεν φοβάται τους ανθρώπους. Αυτός έτρεξε να κρυφτεί σαν να είδε θηρίο!! Αυτό τόνισα.
Όσο για την αντιπαραβολή με τον εαυτό μου που είπα ότι νοιώθω τυχερή που δεν φοβάμαι ούτε με φοβούνται τα ζώα, απλά ήθελα να τονίσω ότι εγώ είχα την τύχη ας πούμε να είμαι αυτή που είμαι και να μην είμαι ...σφαγέας ή κάτι άλλο που θα μ΄ έκανε να φοβάμαι τα ζώα!
Ίσως να έχεις δίκιο, μπορεί να βγήκε άλλο νόημα, στο κείμενό μου από αυτό που ήθελα να πω!!
Και πάλι καλό βράδυ και σ΄ ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να αναλύσω καλλίτερα τις απόψεις μου.

αντωνης είπε...

Μαριαννα μου καλημερα.
Ενα θα πω μονο, γιατι δεν αντεχω να βλεπω τετοιες φωτογραφιες.
Οσοι ταλαιπωρουν τα αμοιρα τα ζωα ή τα κακοποιουν, ευχομαι να παθουν καποια μερα ακριβως τα ιδια.

αντωνης είπε...

Και για να εξηγησω καλυτερα, δεν μπορω να βλεπω τετοιες φωτογραφιες, διοτι τα τελευταια χρονια εχουμε χασει 2 σκυλια. Οχι απο κακοποιηση, αλλά εμενα η πρωτη φωτο μου θυμισε τα δικα μας σκυλια.
:(

marianaonice είπε...

@Αντώνη μου, πολύ χαίρομαι που ήρθες έστω και λίγο καθυστερημένα. Μη με παρεξηγείς αλλά με έχεις συνηθίσει να μ΄ επισκέπτεσαι και όταν αργήσεις μου κακοφαίνεται...
Λοιπόν ήμουν σίγουρη ότι δεν θα είχες αντίθετη άποψη για το θέμα της κακοποίησης των ζώων! Δεν σου κρύβω ότι και εγώ που έχω χάσει γατάκια αγαπημένα από φόλλες, πολλές φορές έκανα τη σκέψη να πάθουν το ίδιο όποιο το έκαναν!!!
Πώς αλλοιώς ν΄ αντιδράσει ένας υγιής νους;;
Τα videos καλά έκανες και δεν τα είδες. Και εγώ που τα είδα το μετάνοιωσα γιατί δεν φεύγουν από το μυαλό μου και είναι σαν καρφιά στη σκέψη και στην ψυχή μου!!

Υ.Γ. Η πρώτη φώτο δείχνει ένα μικρό τιγράκι κακοκοποιημένο σε τσίρκο.

A!! Είδες πέτυχε η μετονομασία των λινκς που έβαλα στο ποστ μου... Σ΄ ευχαριστώ και πάλι.
Καλό βράδυ σου εύχομαι φίλε μου.

Ανώνυμος είπε...

Συγκλονιστική η κατάθεση σου.
Ύστερα από τόσα χρόνια εξανθρωπισμού, κουλτούρας, πολιτισμού, το ανθρώπινο κτήνος
ελοχεύει μέχρι και σήμερα στα σωθηκά κάποιων αξοθρήνητων υπανθρώπων. Το κακό είναι οτι δεν έχουν εξωτερικά γνωρίσματα για να προφυλαχτούμε τόσο οι άνθρωποι αλλά ακόμη και τα ζωάκια απο τον κανιβαλισμό τους.

http://Isminy.pblogs.gr

αντωνης είπε...

Μαριαννα, ειπα γιατι καθυστερησα να ερθω. Και φυσικα δεν σε παρεξηγω, αλλοιμονο.
Α, δεν το ειχα προσεξει με τα links. Μπραβο, αντε και με το reader.

Καλο βραδυ Μαριαννα μου!!!
(και μια καλη μερα να εχουμε αυριο, αμην παναγια μου)

marianaonice είπε...

@Ισμήνη μου αυτοί δεν είναι άνθρωποι, είναι δαίμονες!! Καλό βράδυ καλή μου.

@Αντώνη μου θα γίνει και με το google reader, με την ώρα του!
Καλό ξημέρωμα και πιστεύω ότι αυριανή μέρα τουλάχιστον θα είναι ευκολότερη από τη σημερινή για μένα... Εύχομαι και για σε σένα! Α! και θα έχουμε 32 βαθμούς θερμοκρασία! γεύση καλοκαιριού!!

Ανώνυμος είπε...

Μαριάνα έχεις απόλυτο δίκιο και σου ζητάω συγνώμη που διάβασα...ανάποδα την αναφορά σου στο γερο-χασάπη.
Καμιά φορά αυτά συμβαίνουν ακόμα και σε ανθρώπους πανέξυπνους-σαν κι εμένα δηλαδή!
Την καληνύχτα μου .

marianaonice είπε...

@syneas
Δεν μπορείς να φανταστείς φίλε μου πόσο χαίρομαι που τελικά κατάλαβες ότι συμφωνούμε!!...
Καλό σου βράδυ.

M-meggie είπε...

Καλό ξημέρωμα Μαριάννα μου

marianaonice είπε...

@Νότα μου καλό ξημέρωμα και μια γλυκειά καλημέρα που έρχεται...
Φιλιά.

patsiouri είπε...

Εξαιρώντας το "ακαριαίο" χτύπημα που στέλνει ένα ζώο στον άλλο κόσμο προς κάλυψη αναγκών επιβίωσης...(κι'εγώ τέτοιο θάνατο θα επιθυμούσα), στέκομαι στο ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ.
Φίλοι μου, όποιος εχει την ψυχραιμία όχι να σκοτώσει, αλλά να βασανίσει ζώο, είναι επικίνδυνος για όλους σας.
Για τα παιδάκια σας ιδίως.
Μην το βλέπετε έτσι αψήφιστα.
Όσο για το συγκεκριμένο σκυλάκι, διακρίνω μια τεράστια προθυμία αν έρθει ο κύριος αυτός προς Ελλάδα, να μαζευτούμε κάμποσοι και να επαναλάβουμε με την κορμάρα του μια έκθεση που θα δείχνει την αδιαφορία του ανθρώπου για τον άνθρωπο.
Για να μην πάμε φυλακή, θα γίνει ινκόγκνιτο με μυστικές προσκλήσεις.

(Το βλέμμα του σκυλιού από την ώρα που το είδα με έχει στοιχειώσει...κλαίω συνέχεια...)

rain είπε...

Πέρασα κι εγώ απο πολλες γειτονιές μ'αυτό το θέμα κι όπως λες δεν ήταν κάτι που μας έριξε απ'τα σύννεφα μα η τρομαχτική δύναμη της εικόνας μεταφέρει όλη τη φρικη, πράγματα που δεν αντέχει ανθρώπου μάτι και δεν χωράει ο νους.. Μήπως κάποιος να τους επέβαλλε σ'ότι "αυτοι" επέβαλαν στ'άμοιρα ζωντανά? Τα ίδια όμως!

marianaonice είπε...

@patsiouri μου
πολύ σωστά το λες "όποιος εχει την ψυχραιμία όχι να σκοτώσει, αλλά να βασανίσει ζώο, είναι επικίνδυνος για όλους μας. Για τα παιδάκια μας ιδίως"!! Ας το καταλάβουν όσοι διατείνονται ότι οι φιλόζωοι δεν αγαπούν τους ανθρώπους, αλλά μόνο τα ζώα!! Φαίνεται ξεχνούν ότι και οι άνθρωποι μία μορφή ...ζώου είναι! Που όταν βγάλει τα άγρια ένστικτά του γίνεται δαίμονας!!

@Βροχούλα μου
Εγώ ευχαρίστως θα τους επέβαλα τη θανατική ποινή διά βασανισμού, και θα την εκτελούσα η ίδια, αυτοπροσώπως, για να το ευχαριστηθώ!!!!

Καλό μεσημέρι @φίλες μου.

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!