Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

ΑΝΘΡΩΠΙΑ!! Λέξη άχρηστη και άδεια! Ούτε μια στάλα πια!! Μονάχα ανθρώπινα ρημάδια!!



Η γη μας είναι χαμένη ανάμεσα στ΄ άστρα κι οι άνθρωποι πάνω της ξένοι ο ένας για τον άλλο! (Μενέλαος Λουντέμης).

Η καθημερινότητά μας κατακλύζεται πλέον από μία μαύρη και απελπιστικά απογοητευτική ειδησεογραφία: Ακρίβεια, μισθοί πείνας, ανεργία, ο επικείμενος νόμος για την άρση της ανωνυμίας των bloggers, τα δύο αγοράκια που χάθηκαν στην Ορεστιάδα, ο γάμος ομοφυλοφίλων, ο γυιός των ηθοποιών και τα ναρκωτικά και σήμερα και η δολοφονία του Σεργιανόπουλου. Και οι εισαγγελείς ψάχνουν να βρούν την παράβαση καθήκοντος που τυχόν έκανε ο Δήμαρχος της Τήλου και σφυρίζουν αδιάφορα για τους λογαριασμούς στην Ελβετία της Μάρκου και για το ποιο κόμμα πήρε τις μίζες της SIEMENS.
Νομίζω ότι πλέον πήραμε το δρόμο χωρίς επιστροφή! Στη ζωή μας φέραμε μόνιμο φθινόπωρο και μαρασμό… Παρακολουθούμε αμήχανοι όσα γίνονται, ανίκανοι να αντιδράσουμε, βολεμένοι στη φτώχεια των «ανέσεων» της μίζερης ζωής μας! Είμαστε ευτυχισμένοι αν κανείς δεν μας ταράξει την ησυχία μας όταν μετά από ατέλειωτες ώρες «δουλείας» και όχι δουλειάς, επιστρέψουμε στον καναπέ μας έτοιμοι να καταπιούμε όλα τα σκουπίδια της τηλεόρασης ή να βυθιστούμε στην εικονική πραγματικότητα του internet.

Τέτοιες μέρες στο νου μου έρχονται οι σκέψεις του Μενέλαου Λουντέμη:
«Είναι δύσκολο να υποφέρει κανείς τη ζωή το φθινόπωρο, την εποχή του μαρασμού και του θανάτου! Μέρες τεφρές, ουρανός χωρίς ήλιο, που κλαίει, νύχτες σκοτεινές, το παραπονετικό θρήνημα του αγέρα κι οι φθινοπωρινοί ίσκιοι -ίσκιοι σκοτεινοί και μαύροι –όλα αυτά ξυπνούν μέσα στον άνθρωπο σύννεφα από πένθιμες σκέψεις και γεμίζει η ψυχή του από μυστηριώδη φρίκη για τη ζωή αυτή, όπου όλα είναι εφήμερα, όλα συμβατικά, γεννιέται κανείς, υποφέρει, πεθαίνει… Γιατί; Για ποιο σκοπό;;».

Μέσα σε τούτη την τρομερή τερατούπολη, την Αθήνα όπως και σε κάθε μεγαλούπολη του πολιτισμένου κόσμου μας, οι άνθρωποι μοιάζουν μηχανικά, άψυχα ρομπότ, που κινούνται σ΄ ένα χάος από τσιμέντο και άσφαλτο. Οι ματιές πια δεν καθρεφτίζουν παρά μια παγωμένη ψυχή, γεμάτη αγριάδα και κάποτε απελπισία!
Δεν υπάρχουν μήτε φίλοι. Μόνο αναγκαστική, τυπική επαφή εξωτερικών σχέσεων και τίποτε πιο βαθύ!
Εκατομμύρια ανθρώπινα ομοιώματα βαδίζουν στους βρωμερούς δρόμους, που αλλοίμονο μάταια κάποια μαραζωμένη ακακία προσπαθεί να στολίσει! Μάταια πράγματι!
Δεν καταφέρνει παρά να κάνει πιο θλιβερό το θέαμα και φαντάζει εκεί σαν ένα τραγικό απομεινάρι της ζωής που άλλοτε την πλημμύριζε!
Ένα ανθρώπινο ομοίωμα και εσύ σαν όλα τα άλλα αισθάνεσαι το αναπόφευκτο τέλος και το ολοκληρωτικό πια πάγωμα της ψυχής σου. Τι δυστυχία αλήθεια…



Μάταια πολεμάς με νύχια και με δόντια να κρατήσεις έστω και ένα κομμάτι του εαυτού σου ζωντανό! Δειλά απεγνωσμένα σέρνεσαι δίπλα σ΄ εκείνους που πιστεύεις πως ακόμη μένουν άνθρωποι και ζητιανεύεις λίγη από την ανθρωπιά τους!
Όμως μέρα με τη μέρα, στιγμή με τη στιγμή ανακαλύπτεις πως γελάστηκες και γελιέσαι συνέχεια.
… Δεν έμεινε πια πάνω στη γη μας ούτε μια σ τ ά λ α α ν θ ρ ω π ι ά ς!!!
Νοιώθεις χαμένος σε μια έρημο, γεμάτη ανθρώπινα σκιάχτρα και εκεί που ξάφνου νομίζεις πως διέκρινες κάποιο ζωντανό άνθρωπο μόλις φθάσεις κοντά του και ζητήσεις να ζεσταθείς στη ματιά του αντικρίζεις ένα βλέμμα παγωμένο, νεκρό που σε κοιτά χωρίς να σε βλέπει!
Πίκρα και απογοήτευση! Αθήνα καταδικασμένη πόλη!
Σε λίγο θα γίνεις ένα νεκροταφείο δυστυχισμένων ψυχών!
Μάταια θα ζητά κανείς ένα συντροφικό χέρι για ν΄ ανηφορίσει το τραχύ μονοπάτι. Όλοι θα βαδίζουμε μόνοι μας. Ο ένας δίπλα στον άλλο. Τα κουφάρια μας ίσως ν΄ αγγίζουν πότε-πότε μα οι καρδιές μας δεν πρόκειται ποτέ ν΄ ανταμώσουν.
Θα βαδίζουν σε δρόμους παράλληλους που δεν ενώνουν πουθενά κι η αποξένωση κι η μοναξιά θά ναι πια όλη μας η ζωή!!

.

70 σχόλια:

mortal είπε...

"Στη ζωή μας φέραμε μόνιμο φθινόπωρο και μαρασμό..."
Αλήθειες που, όμως, μας μελαγχόλησαν περισσότερο.
Στο επόμενο θέμα σου προσπάθησε να μας ανεβάσεις...
Καλή σου νύχτα!


ΥΓ. Και κάτι ψιλοσχετικό, που διάβασα:
Η δικαιοσύνη είναι σαν το φίδι. Δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους!

marianaonice είπε...

@mortal μου,
νομίζω συναντηθήκαμε νοερώς. Όταν εγώ έγραφα στο δικό σου μπλογκ εσύ έγραφες στο δικό μου! Χαχαχα!!!
Δεν φταίω εγώ που η μαυρίλα σήμερα βασιλεύει παντού!!

Έτσι έ! η δικαιοσύνη δαγκώνει τους ξυπόλυτους!! Καλόοο!!
Μόνο που υπάρχουν πια πολλοί ξυπόλυτοι φίλε μου :))

Καλό σου ξημέρωμα.

Unknown είπε...

Χάλια αδιόρθωτα Μαριάνα και ο χειρότερος εγκληματίας είναι ο Κεφαλονίτης Δάμαρχος της Τήλου. Κούνια που τους κούναγε. Τα πάνω κάτω θα τους φέρει ο γιατρός. Ευτυχώς που βλέπω τα γατάκια σου και αισθάνθηκα καλύτερα.

... είπε...

Καλημέρα.

Με προσοχή διάβασα το post σου.
Είμαιαπό αυτούς πο πιστεύουνπως ο δρόμος έχει επιστροφή. Αρκεί να γυρίσουμε το κεφάλι πίσω...

Έβλεπα τις δύο φωτογραφίες, με τα ανθρώπινα ομοιώματα.

Έχει κανείς μιλήσει σε αυτά τα πλάσματα;

Κινούνται, συναλλάσονται και διαβιούν στο δρόμο. Ζητιανεύουν. Δεν κάνουν μπανιο σχεδόν ποτέ. Είναι αλκοολικοί, με σοβαρές ψυχικές παθήσεις, μπαινοβγαίνουν στα νοσοκομεία, παίρνουν βοήθεια και το σκάνε μόλις αισθανθούν λίγο καλύτερα....
Οι περισσότεροι δεν αντέχουν χώρους με τοίχους και ταβάνια.

Βοήθεια δέχονται. Δεν την θέλουν συνήθως. Θέλουν λίγη...Και όσοι έχουν ποτέ ασχοληθεί με τα πρόσωπα μια τέτοιας φωτογραφίας το ξέρουν καλά...εμάς όλοι αυτοί μας έχουν απορρίψει. Δεν τους κάνουμε

Ανθρωπιά υπάρχει. Δεν είναι σε περίσσευμα όμως.

Και τι είναι άραγε σε πλεόνασμα; Μήπως η αγάπη; Η ειλικρίνεια; Η υγεία;; Τα χρήματα;

Λίγες σκέψεις

Meropi είπε...

Μια τάση μελαγχολίας διακρίνω πάλι φίλη μου;;
Μήπως έφτασε ο καιρός να παίξεις (να παίξουμε όλοι) το χαζοχαρούμενο εκείνο παιχνίδι της Πολυάννας;;;

faraona είπε...

Μαριαννα μου καλημερα!
Φωτεινη καλημερα!
Φιλικη καλημερα!
Καλημερα γεματη αγαπη κι ας μη σε ξερω απο κοντα!
Σε νιωθω ομως και καταλαβαινω τι λες.
Θα σου πω μονον ενα πραγμα.
Κι αν δεν μπορεις ολων την ζωη να αλλαξεις,αλλαξε την δικη σου.
Με τολμη,με κοπο,με πονο,με βαθειες τομες...μονον ετσι ...
αλλιως τιποτα δεν γινεται.


σου στελνω τα φιλια μου.

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

Το πρόβλημα είναι ότι σαν λαός έχουμε σηκώσει τα χεριά ψηλά
και δεν καυτηριάζουμε τα κακώς κείμενα ,όχι με αμπελοφιλοσοφίες του καναπέ
άλλα με πράξεις καθημερινές μικρές και μεγάλες.. Ο μπάτσος αντικατοπτρίζει στις πράξεις του,όπως αυτές καθημερινά διαμορφώνονται,
την πρακτική ενός κράτους με [σοβαρή κοινωνική πολιτική].ένα κράτος που[ ξέρει να συμπεριφέρεται στους πολίτες του ]........Η καθημερινότητα μας γα...ει και εμείς
σφυρίζουμε υπερφλιαρα. .άλλα τι να κάνουμε όπως λέει κι ο ποιητής
ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Λευτερώσου
Λευτερώσου
πολέμα να ζήσεις
Ποιο είναι το χρέος μας;
Η πράξη ...

Κούκος είπε...

Για ανέβα λίγο πατριωτάκι! Καλοκαιράκι έρχεται, θα έρθεις στο νησί και θα έρθεις στα ίσια σου.
Όχι πως διαφωνώ με αυτά που λες. Κάθε άλλο!

ΥΓ Στο χρωστούσα αυτό...

Μοναδική Μαριάννα Μου
Μόνιμα Μαζί Μαχόμαστε.

Unknown είπε...

μην είσαι τόσο μελαγχολική....

jf είπε...

Σίγουρα θα έχεις τους λόγους σου για την τόση απογοήτευση...
Και σ’ αυτό βοηθάνε και τα ΜΜΕ που άλλο τίποτε δεν κάνουν από το να ξεθάβουν ό,τι πιο δυσάρεστο κι ελεεινό, λες και η ζωή μόνο τέτοια προσφέρει.
Συντάσσομαι με τη Faraona:‘ κι αν δε μπορείς όλων τη ζωή ν’ αλλάξεις, άλλαξε τη δική σου’ στο μέτρο βέβαια που εξαρτάται από σένα.
Εύχομαι σύντομη ‘ανάρρωση’!

marianaonice είπε...

@mariana μου
Αυτά τα γατάκια και εμένα με γαληνεύουν! Είδες πράγματα; Κυνηγούν τους γάμους των ομοφυλόφιλων και το Δήμαρχο και γύρω η μπόχα της διαφθοράς τους έχει πνίξει!!
Γι΄ αυτό πια έχω απογοητευτεί πλήρως!
Φιλιά!!


@kermit
Καλώς ήλθες από τα μέρη μου! Μ΄ αρέσει η αισιόδοξη ματιά σου! Και εγώ θα ήθελα πολύ να την είχα, όμως στη φάση αυτή η μαυρίλα μου φαίνεται πολύ πυκνή και το χειρότερο ο κόσμος αποξενώνεται και δεν αντιδρά!!
Αυτή είναι η ένστασή μου!!
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!! Όλα αυτά που βιώνουμε έπρεπε να μας είχαν κάνει τρελλούς από αγανάκτηση και να είχαμε το λιγότερο βγει στους δρόμους πολλές φορές!!
Όμως η άνεση του καναπέ έγινε πια εξάρτησή μας!!

Οι δύο φωτογραφίες που βλέπεις αφορούν άστεγους που κοιμούνται στο λιμάνι και στα πεζοδρόμια του Πειραιά! Τους έβλεπα κάθε πρωί που πήγαινα στη δουλειά μου και τους φωτογράφισα έτσι μόνο και μόνο για να αποθανατίσω την Ελλάδα του 2008!! Δεν ξέρω αν δέχονται ή όχι βοήθεια, αλλά νομίζω ότι οι άνθρωποι αυτοί έπρεπε να τυγχάνουν κρατικής βοήθειας και περίθαλψης! Και γιατί όχι απαγόρευση να κοιμούνται εκεί, εφόσον τους έχουν εξασφαλίσει άλλο κατάλυμα, βέβαια!

Και εγώ μέσα μου δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει καθόλου ανθρωπιά! Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι ακόμη, άλλωστε γι΄ αυτό και εμείς βρισκόμαστε εδώ και συζητάμε!
Απλά όπως σωστά λες σιγά-σιγά στερεύει και αυτή που υπάρχει...
Γιατί η καθημερινότητα του καθενός γίνεται βρόγχος που τον πνίγει και που να σκεφτεί τον άλλο συνάνθρωπο!

Να είσαι καλά και χάρηκα που τα είπαμε!

marianaonice είπε...

@meropi μου
Αυτό κάνω τον τελευταίο καιρό, το μάντεψες!
Παίζω το παιχνίδι της Πολυάννας, και βρίσκω διεξόδους στη ζωή μου που μου δίνουν χαρά, όμως δεν μπορώ να μην επισημάνω τη μαυρίλα που πνίγει τον κόσμο μας και την αδράνειά μας σε κάθε αντίδραση!! Το βάλτωμα και το βόλεμα δηλαδή που μας έγινε τρόπος ζωής πια προς μεγάλη χαρά αυτών που έκαναν τη ζωή μας μίζερη, χωρίς καμία συνέπεια!!
Εσύ με ξέρεις άλλωστε καλή μου φιλενάδα, ότι στην πραγματική μου ζωή, μπορεί να είμαι απογοητευμένη απ΄ όσα βίωσα και βιώνω αλλά δεν το βάζω κάτω!!
Φιλάκια!

@faraona μου
Να είσαι σίγουρη καλή μου φίλη ότι εγώ τη ζωή μου προσπαθώ να τη διαφυλάξω από όλα αυτά και όσο εξαρτάται από εμένα ναι θα την αλλάξω!
Όμως με τη ζωή όλων των άλλων, και των παιδιών μας αύριο τι γίνεται;;
Τα φιλιά μου!

αντωνης είπε...

Μαριαννα μου, καλη σου μερα

Το ασχημο για μενα δεν ειναι αυτα που πολυ ευστοχα περιγραφεις, αλλά πολλα απο τα σχολια τα οποια ακριβως επιβεβαιωνουν τα γραφομενα σου.

Σχεδον κανεις δεν σχολιαζει ο,τι εγραψες, και δεν προτεινει κατι για να αλλαξει αυτη η μιζερη πραγματικοτητα της τερατουπολης.
Και υπαρχουν και καποια σχολια τα οποια αν εμπαιναν σε μενα απλα θα τα εσβηνα.

Φιλη μου, ειναι ακριβως ετσι οπως τα λες. Και δυστυχως δεν βλεπω πολυ καλυτερες μερες. Τωρα αν το οτι δεν στρουθοκαμηλιζεις, για καποιους σημαινει οτι εισαι μελαγχολικη επιτρεψτε μου να διαφωνησω.
Το θεμα ειναι αν συμφωνουμε με αυτα που γραφονται ή οχι. Αν ναι, τοτε ας μιλησουμε πανω στο τι φταιει και πως μπορει να αλλαξει.
Αν δεν συμφωνουμε τοτε παω πασο και μαλλον η Μαριαννα εχει λαθος, αν και δεν ειναι αυτη η γνωμη μου.

politis-gr είπε...

Ήρθα ...θυμωμένος:)))
Κάποιος ,κάποτε μου είχε πει ότι η απαισιοδοξία είναι ..ξαδέλφη της κατάθλιψης. Το κακό ήταν ότι .... είχε απόλυτο δίκιο.
Καλή μου @φίλη,η ευτυχία της ζωής αποτελείται από μικρά-μικρά πραγματάκια, από τις μικρές χαρές που εύκολα ξεχνιούνται: από τη μικρή χαρά ενός φιλιού, ενός καλοσυνάτου βλέμματος, μιας ειλικρινούς φιλοφρόνησης,ενός ζεστού λόγου,από ...χιλιάδες μικροπράγματα που τα θεωρούμε ασήμαντα ενώ είναι τόσο σημαντικά!
Ας στρέψουμε το βλέμμα μας σ` αυτά.
Καλό μεσημέρι φίλη μου!!

αντωνης είπε...

Μαλλον οσοι σχολιαζουν δεν τους αφορουν τα κοινωνικα θεματα, οπως και τους περισσοτερους συμπολιτες μας. Γι' αυτο αλλωστε παμε οπως παμε ως χωρα.
Και θα ηταν καλυτερα να βλεπουμε το δασος και οχι το δεντρο.

marianaonice είπε...

@περίπλουσ
Καλώς ήλθες από τα μέρη μου.
Ακριβώς αυτό θέλω να πω με την ανάρτησή μου. Την έλλειψη της αντίδρασής μας!! Έπιασες το νόημα όσων λέω!!
Σε άλλες εποχές κάτι θα κάναμε! Σήμερα βουλιάξαμε στις εξαρτήσεις που μας σέρβιραν από τις "ανέσεις" της αστικής μας ζωής μέχρι τα ναρκωτικά!!
Είναι ο τρόπος τους να μας καθηλώσουν για να μην τους ενοχλούμε!!
Χάρηκα που τα είπαμε και περισσότερο που κατάλαβες τι ήθελα να πω!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

"Γιατί; Για ποιο σκοπό;;»

Πόσες αλήθεια φορές δεν έχουμε ΟΛΟΙ μας αναρωτηθεί.

Φύσει, λοιπόν, διεκδικητικό, κτητικό, ανήσυχο και διερευνητικό ον ο άνθρωπος, στην πορεία το ξεχνά και επιδίδεται μόνο στην ...καλοπέρασή του, δηλαδή επιδιώκει αυτό πέρασμα από τη ζωή να είναι ....μεγαλειώδες και δεκάρα δε δίνει για το διπλανό του...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

marianaonice είπε...

@κούκε μου,
Μην ανησυχείς για μένα!! Έχω τρόπους να ανεβάζω την προσωπική μου διάθεση!
Γι΄ αυτό που πρέπει όλοι να ανησυχούμε είναι για τη μαύρη εποχή που βιώνουμε και την έλλειψη ελπίδας για ανάκαμψη!!
Όσο για το νησί έχεις δίκιο, είναι ένας από τους λόγους που με ανεβάζουν!!Και το περιμένω πως και τι το ταξίδι μου εκεί τον Αύγουστο!!

Σ΄ ευχαριστώ πατριώτη μου για τους στίχους που μου άφησες. Έχουν μεγάλη σημασία για μένα, γι΄ αυτό έστω και ετεροχρονισμένα θα τους αναρτήσω στην ανάρτηση που αρμόζουν!!
Να είσαι πάντα καλά!

@ελένη μου
Μελαγχολική δεν είμαι εγώ! Μελαγχολική είναι η εποχή μας!!
Φιλιά!

αθεόφοβος είπε...

Σ΄αυτή τη ζωή το ποτήρι ΜΠΟΡΕΙ να το βλέπεις μισογεμάτο ή μισοάδειο.
Είναι βέβαιο όμως αν το βλέπεις μισοάδειο και πιείς το νερό ΣΙΓΟΥΡΑ θα το βλέπεις άδειο!
Μου φαίνεται λοιπόν ότι το ήπιες,τρέχα λοιπόν γρήγορα στη βρύση!

marianaonice είπε...

@jf μου
Μην ανησυχείς καλή μου! Η μελαγχολία δεν είναι δική μου είναι της εποχής που βιώνουμε! Στην προσωπική μου ζωή κατά το μέτρο που εξαρτάται από εμένα, σίγουρα τα πράγματα δεν είναι τόσο μαύρα, ή δεν είναι πάντα μαύρα, όπως σε όλους τους ανθρώπους άλλωστε!! Αυτό που με απογοητεύει είναι το σκοτεινό τούνελ της καθημερινότητας του κόσμου μας, που κάθε μέρα γίνεται και πιο βαθύ!! Και το ότι εμείς δεν ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ!!!
Καλό σου μεσημέρι!

@Αντώνη μου
Τι να σχολιάσω σε σένα! Έπιασες ακριβώς αυτό που θέλω να πω και σ΄ ευχαριστώ!! Η μαυρίλα δεν είναι δική μου είναι του κόσμου που μας έφτιαξαν για να ζήσουμε!!!
Πολλά φιλιά!! :))))

@politis.gr
Θυμός με χαμόγελα!!! :)))
Δεν τον ...φοβάμαι...
Φίλε μου όλα όσα μου τονίζεις ότι είναι οι μικρές χαρές της ζωής που την κάνουν όμορφη να είσαι σίγουρος ότι τα έχω ανακαλύψει και εγώ και όλα αυτά δίνουν νόημα και στη δική μου ζωή!! Όμως το θέμα μου δεν είναι η προσωπική μου ζωή!
Είναι η ζωή της κοινωνίας μας!!
Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε το μαύρο γύρω μας!! (μαύρο χρήμα, ναρκωτικά, γάμοι ομοφυλόφιλων, απαγωγές παιδιών, γονείς ανίκανοι για να αναθρέψουν παιδιά, κράτος ανίκανο για να επιμεληθεί παιδιά παραμελημένα, μίζες, ακρίβεια, ανεργία, μισθοί πείνας, παιδεία, υγεία, έλλειψη δικαιοσύνης και ως εκ τούτου έλλειψη δημοκρατίας και γενικά ΔΥΣΤΥΧΙΑ!!).
Αυτή τη μελαγχολία και αυτό το φθινόπωρο του μαρασμού θέλω να περιγράψω!!
Οπότε μην ανησυχείς για μένα!! Έγώ είμαι πολύ δυνατή για να τα βάλω κάτω!!
Με την αδυναμία των άλλων θυμώνω :))))
Καλό σου μεσημέρι!

αντωνης είπε...

Μαριαννα :)))
Και το πιο ασχημο ειναι οτι κανουμε αυτο ακριβως που περιεγραψε ευστοχα η Γλαρενια.

Απλα αναρωτιομαστε και ποτε δεν λειτουργουμε ως πολιτες.
Αλλά ως ατομα που το μονο που κυνηγαμε ειναι η ατομικη μας ευδαιμονια.

Καλη αναρρωση σε ολους μας ευχομαι.

marianaonice είπε...

@Γλαρένια μου
Μέχρι αυτή τη στιγμή εσύ μαζί με τον @περίπλουσ και τον @Αντώνη καταλάβατε πλήρως το νόημα της ανάρτησής μου!
Σ΄ ευχαριστώ φίλη μου!! :))
Καλό σου μεσημέρι.

@αθεόφοβε
Καλώς ήλθες από τα μέρη μου. Έχουμε συναντηθεί σε άλλες γειτονιές αλλά εγώ έρχομαι και σε διαβάζω και στο δικό σου χώρο γιατί μ΄ αρέσεις! Και κυρίως μ΄ αρέσει ο αισιόδοξος και με πηγαίο χιούμορ, τρόπος που αντιμετωπίζεις τη ζωή!!
Έχεις δίκιο όταν το ποτήρι είναι μισοάδειο, κάποια στιγμή θ΄ αδειάσει! Και ίσως εμένα άδειασε!
Τη βρύση την ψάχνω, μήπως ξέρεις να μου πεις που είναι;;; :))))
Να είσαι καλά και χάρηκα που τα είπαμε.

Roadartist είπε...

Eχεις τοσο δίκιο!!
Πραγματικα δεν βρισκω να συμπληρωσω κατι.. εχεις απολυτο δικιο σε ολα..
Για την ελλειψη χρονου, για τη 'μιση' ζωή.. σε ενα τρεξιμο ολοι αγχωμενοι για πενιχρους μισθους και ολοι λενε 'ευχαριστω' απο πανω..
Νομιζω οτι ηδη αρκετοι σκεφτονται να πανε στην επαρχια.. δε ξερω εχει αρχισει καπου η αντιστροφη μετρησης.. της αντοχης του κοσμου..

"γεμίζει η ψυχή του από μυστηριώδη φρίκη για τη ζωή αυτή, όπου όλα είναι εφήμερα, όλα συμβατικά, γεννιέται κανείς, υποφέρει, πεθαίνει… Γιατί; Για ποιο σκοπό;;"

Πολύ σωστά..

marianaonice είπε...

@Αντώνη μου
Όπως βλέπεις εδώ μέσα μόνο τέσσερεις μαζί με εμένα αναρωτιόμαστε που πήγαν οι πολίτες αυτής της χώρας και εμένα αυτό είναι που με πονάει:
Η αποξένωση και η ερημιά έφεραν αυτό το αποτέλεσμα στην κοινωνία μας!!
Καλή ανάρρωση στον κόσμο μας!!
:)))))

marianaonice είπε...

@roadartist μου
Καλώς ήλθες στο κλαμπ με τον @περίπλουσ, τη Γλαρένια, τον Αντώνη και εμένα. Γίναμε πέντε (5)!
Ευτυχώς δεν χάθηκαν ακόμη όλα!!
Φιλιά φίλη μου!!

Side21 είπε...

Αγαπητή συναδέλφισσα ...
Με το να διαπιστώνουμε
απλώς την κατάσταση δε γίνεται τίποτα
Γι' αυτό λοιπόν Αντισταθείτε ...
Με λόγια και μ' έργα ...
Το μαγικό ραβδί είναι η δράση !!!
Καλό μήνα ...

leondokardos είπε...

"Ούτε στάλα άνθρωπιάς".
Ναι Μαριάνα,έχεις δίκαιο.Κι αν κάπου ύπάρχει μια στάλα,είναι τόσο λίγη που δεν άρκει να μας δροσίσει.

Έκείνο που συναντά κανείς σήμερα είναι η αδιαφορία,η κακία,η ύποκρισία,η ψυχρότητα. Δεν αγγίζουμε ο ένας τον άλλο πια,το "σύνολο" μας αφήνει άδιάφορους,προέχει το άπόλυτο άτομικό μας συμφέρον. Χάθηκαν άξίες,εύτελίστηκαν,έχασαν την όμορφιά και τη μοναδικότητά τους τόσα πράγματα.
Πνιγόμαστε,άλλά πρέπει να βγεί η ήμέρα μας.
Και ναι,καθόμαστε άπλοί θεατές,δίχως ίχνος άντίδρασης και με μια άπάθεια τραγική,άπαλλάσοντας τον έαυτό μας κάθε εύθύνης.

Την έλλειψη άνθρωπιάς συζητούσαμε με δυό παλιούς φίλους που ξαναβρεθήκαμε ύστερα απο πολύ καιρό και νιώθοντας την ίδια άπογοήτευση με σένα,έγραψα κι εγώ το σχόλιό μου στο δικό μου μπλόκ.

Άντίδραση:πως,πότε,με ποιούς...

patsiouri είπε...

Μόνο αυτό σου λέω...ξέρω δυο αδέρφια 28 και 32 ετών που δε λένε ούτε καλημέρα για τα κληρονομικά...

Meropi είπε...

Μαριάνα μου
να γιατί κολλήσαμε με το blogging διάβασε εδώ.
Επίσης διάβασε εδώ
από το μπλογκ του Αθεόφοβου ένα άρθρο για το βιβλίο του Πλεύρη. Νομίζω ότι σε απασχόλησε κι εσένα το θέμα.

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Εγώ,Μαριάνα μου,τα νιώθω σαν αντισώματα που αναπτύσσει ο οργανισμός για να εξουδετερώσει το μικρόβιο της απανθρωπιάς!Και πίσω απ'αυτά τα λόγια, υπάρχει ένας άνθρωπος που, ευτυχώς,διαθέτει ακόμα τη ζεστασιά στην ψυχή και στο βλέμμα του...Οπότε,υπάρχει ακόμα ελπίδα! :)

Σε φιλώ,καλή μου Μαριάνα!

Άστρια είπε...

Έχεις δίκηο σε όλα όσα κατέγραψες...
Έχεις δίκηο ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε, να τα αγνοούμε και να ζούμε ευτυχισμένοι, τυφλοί, μέσα στη βόλεψή μας...
Έχεις δίκηο ότι πρέπει να τα πολεμούμε...
Όμως!!! - Αυτά δεν μπορεί, δεν πρέπει να είναι το άλλοθί μας για να δηλητηριάζουμε τη ζωή μας.
Έχει και τόσα άλλα ωραία η ζωή και σίγουρα ωραίους ανθρώπους και ανθρωπιά... πολλές στάλες από αυτή.
Αρκεί να ανοίξουμε τη χούφτα μας να πέσουν σ'αυτή.

Καλό βράδυ :))

marianaonice είπε...

@side21
Aυτό λέω και εγώ συνάδελφε! Χρειάζεται δράση και αντίσταση στο βάλτωμα που μας επέβαλαν!!

@leondokardos
Την είδα την ανάρτησή σου φίλε μου. Και έκανα και το σχόλιό μου! Σου λέω ότι κάπου συναντήθηκαν οι αναρτήσεις μας με το θέμα "ανθρωπιά"!!

@patsiouri μου
Οι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι εδώ είμαστε περαστικοί και όλα είναι μάταια!
Μόνο η ανθρωπιά μας μένει!! Όσο για τα αδέλφια στα δικαστήρια έχουν τις σκληρότερες αντιδικίες!!

Καλό βράδυ @φίλοι μου.

marianaonice είπε...

@Μερόπη μου
σ΄ ευχαριστώ για την ενημέρωση. Θα μπω να τα δω! Αλλά σήμερα ήταν μία δύσκολη μέρα και η αυριανή που έρχεται προμηνύεται δυσκολότερη!! Όσο για τον Πλεύρη ναι ασχολήθηκα και εγώ και όχι μόνο στο μπλογκ!

@Ψυχούλα μου
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Το παρήγορο είναι ότι όλοι εδώ μέσα την ανθρωπιά την έχουμε περίσσευμα!!

Καλό βράδυ @φίλες μου.

marianaonice είπε...

@άστρια μου
Συμφωνώ ότι η ζωή έχει και τα ωραία της!! Αλλοίμονο αν δεν τα είχε!! Και εγώ από αυτά κρατιέμαι!! Και ένα από αυτά όλοι εσείς που αφιερώνεται το χρόνο σας για να σκεφτείτε και να αναλογιστείτε μαζί μου!! Αυτό είναι παρήγορο πολύ για μένα και καταλαβαίνω ότι δεν χάθηκαν όλα!!
Υπάρχει ανθρωπιά αρκεί να την αναζητήσεις!! Δεν πρέπει όμως να εφησυχάζουμε αλλά να ψάχνουμε τρόπους αντίδρασης!
Καλό σου βράδυ!

mmexer είπε...

σε βρίσκουν όλοι μελαγχολικοί. Εγώ σε βρίσκω να έχεις μπει βαθιά στο φάκινγκ ριάλιτι.
Μήπως είναι ώρα να επιστρέψεις λίγο στο συννεφάκι; Να πάρεις έναν αέρα ρε παιδί μου.

______________
Είχα κάνει κάποτε ένα ρεπορτάζ για τους άστεγους και είναι κάποιοι οι οποίοι είναι ηθελημένα άστεγοι. Δηλαδή είναι τρόπος ζωής. Είχα συγκλονιστεί τότε με αυτό που άκουσα.

tzonakos είπε...

Πολλή απαισιοδοξία Μαριάνα. Οχι άδικα βέβαια.
Απλά αυτο που μας κρατάει ειναι η ελπίδα, η όποια ελπίδα, απο που, δεν ξέρω. Ισως απο το ίδιο το φθινόπωρο που λες.
Ξέρουμε οτι θα ρθει η Ανοιξη, απλα αργεί ακόμα. Ετοιμαζόμαστε για χειμώνες γκρίζους με την ελπίδα να δούμε να ανθίζει γύρω μας και να παίρνει χρώμα.
Αρκούμαστε σε μικρούλικες νίκες για ενα χαμόγελο, μια πίστη στην συνέχεια.
Ενα πράγμα με σκοτώνει μεταξύ άλλων στην Αθηνα. Οτι θα πεθάνω κάποτε ανώνυμος, άγνωστος, άσημος ανάμεσα σε εκατομμύρια.
Και δεν θα εχω ευκαιρία για ενα τελευταίο πόστ στο μπλόγκ να κάνω απολογισμό. Ουτοπικό ε ;
Καλη σου μερα και καλο ΣΚ.

Σπύρος είπε...

Kαταπληκτικό...δεν εχω λόγια ...ας γίνει πρωτοσέλιδο σε εφημεριδα πρεπει να ξυπνησουνε καποιοι επιτελους! κΑΛΗΜΕΡΑ

Unknown είπε...

Μαριάνα, θυμάσαι που σου είχα πει ότι η Ελλάδα δεν έχει πραγματική ελευθερία στο λόγο; Αυτές οι ανόητες αγωγές που επικροτούνται από τα ελληνικά δικαστήρια και την Αρχή Προστασίας στραγγάλησαν την ελευθερία των πολιτών διότι δεν επιτρέπουν να ξεχωρίσει το καλό από το κακό. Το κακό κουκουλώνεται και ενισχύεται από τα δικαστήρια. Καταδικάστηκε και πάλι η Ελλάδα από το Ευρωπαικό Δικαστήριο. Όταν οι Έλληνες βγούν από το λήθαργο της διαφθοράς και των τραπεζικών δανείων, ίσως έρθει μιά άσπρη ημέρα. Δεν το βλέπω όμως.

marianaonice είπε...

@mmexer μου
Έχεις δίκιο!! Το έχω ανάγκη να χωθώ στο συννεφάκι γιατί δεν πάει άλλο στη ζοφερή αυτή πραγματικότητα!

Όσο για τους άστεγους φίλε μου, δεν αποκλείεται να είναι επιλογή τους ο τρόπος ζωής αυτός, όμως το κράτος τι κάνει και γιατί το επιτρέπει αυτό;;
Εγώ τι χρωστάω να τους βλέπω κάθε φορά που πάω στη δουλειά μου! Και σίγουρα για να επιλέγουν αυτό τον τρόπο διαβίωσης είναι βέβαιο ότι έχουν ανάγκη περίθαλψης, αφού είναι αυτονόητο ότι η επιθυμία τους αυτή προέρχεται από μία διαταραγμένη ψυχική κατάσταση!
Τι να πω; Είναι φαύλος κύκλος!!

@tzonako μου
Πράγματι απογοήτευση!! Πέρα από την όποια προσωπική εμπειρία του καθενός μας που μπορεί να τον κάνει να βλέπει τα πράγματα μαύρα, είναι αντικειμενικά νομίζω ζοφερή η κατάσταση της κοινωνίας μας και δεν σου δίνει περιθώρια να ελπίζεις για καλύτερες μέρες. Τα λόγια σου μου θύμισαν τον Καβαδία:

"Θα μείνω πάντα ιδανικός και ανάξιος εραστής των μακρυσμένων ταξιδιών και των γαλάζιων πόντων και θα πεθάνω μια βραδυά σαν όλες τις βραδυές χωρίς να σχίσω τη θολή γραμμή των οριζόντων"!!
Αυτή η μοίρα μάλλον περιμένει όλους μας!! Πόσο δίκιο έχεις!!

marianaonice είπε...

@lockheart μου
Μακάρι να ξυπνήσουμε κάποια στιγμή!!
Μα νομίζω ότι τα υπνωτικά που μας έδωσαν είναι πολύ δραστικά, αλλοίμονό μας!!! Έχουμε βυθιστεί σε λήθαργο!!

@mariana μου
Η Ελλάδα και κυρίως η ελληνική δικαιοσύνη, αν μπορούμε πια να την ονομάσουμε έτσι, ζει στην ...κοσμάρα της!! Εκατοντάδες οι καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά εδώ οι "δικαστές" μας έχουν το δικό τους "δίκαιο" που μάλλον μου μοιάζει σαν τους νόμους της "ομερτά" για τις μαφίες!! Καταδικάζουν ό,τι τους ενοχλεί και τους ταράσσει το βάλτο, τα υπόλοιπα τα καταπίνουν αμάσητα!!
Να είσαι καλά φίλη μου που καταλαβαίνεις την αγωνία μου για όλο αυτό το "μπάχαλο" που λέγεται Ελληνική Δημοκρατία!!

Καλό σας βράδυ!

@Μερόπη επανέρχομαι για να σου πω ότι είδα τα λινκς! Φοβερό αυτό με το blogging! Εμένα τουλάχιστον με εκφράζει κατά πολύ!! Εδώ μέσα έχουμε φτιάξει τη διαφυγή μας από όλη αυτή την καταπίεση και ασχήμια που βιώνουμε εκεί έξω!!

jf είπε...

Προβληματίστηκα με όσους ‘εντός club’ σχολίασαν με υποτιμητικό τρόπο, σχόλια άλλων: είναι, άραγε, σε θέση να γνωρίζουν τι πράττει και πώς αντιδρά στα κοινά, ο καθένας που σχολιάζει, ώστε να δικαιούνται να υποτιμούν έως προσβάλλουν τους …‘εκτός’;; Και εν πάσει περιπτώσει, τι το νέο κόμισαν ώστε να θεωρούν εαυτούς σωστούς πολίτες ενώ τους υπόλοιπους αδιάφορους για τα κοινωνικά θέματα;
Είναι καιρός πια που πιστεύω –όπως ξανάγραψα- ότι, αν δε μπορείς ν' αλλάξεις τη ζωή όλων, άλλαξε τη δική σου, γιατί καλυτερεύοντας τη δική σου θα μπορείς ταυτόχρονα να αγωνίζεσαι για να αλλάξει και η ζωή των άλλων… Περιποιήσου το δικό σου το δέντρο, ώστε κι όλο το δάσος να είναι περιποιημένο.
Ακούγεται εγωιστικό· είναι όμως;;
Ευχαριστώ το φιλόξενο χώρο της αγαπητής Mariannaonice!

marianaonice είπε...

@jf μου,
Απ΄ ό,τι καταλαβαίνω από το σχόλιό σου φοβάμαι, ότι χωρίς να το θέλω σε στενοχώρεσα. Ομολογώ ότι ήταν εντελώς άστοχη η φράση μου για το κλαμπ όσων κατάλαβαν το νόημα της ανάρτησής μου!
Σαφώς και δεν εννοώ ότι όλοι οι άλλοι @φίλοι μου εδώ μέσα, επειδή θεώρησαν εύλογα πιθανόν, όπως εσύ ότι η μελαγχολία πηγάζει από τη δική μου προσωπική ιστορία, δεν ανησυχούν και αυτοί εξίσου για όσα συμβαίνουν γύρω μας και στη σημερινή ελληνική κοινωνία! αν αυτό βγήκε από όσα είπα, ζητώ ταπεινά συγνώμη και επανορθώνω λέγοντας ότι πιστεύω ότι όλοι όσοι κουβεντιάζουμε εδώ μέσα μετέχουμε της ίδιας αγωνίας για τη βελτίωση του κόσμου μας!!
Σ΄ ευχαριστώ καλή μου φίλη που μου έδωσες την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω τις απόψεις μου!
Καλό σου βράδυ!

αντωνης είπε...

μια αλλη αποψη (σε σχεση με το δεντρο και το δασος)


"Ήρθαν αρχικά για τους κομμουνιστές, αλλά δεν μίλησα, επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής.

Μετά ήρθαν για τους Εβραίους, αλλά δεν μίλησα, επειδή δεν ήμουν Εβραίος.

Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές, αλλά δεν μίλησα, επειδή δεν ήμουν συνδικαλιστής.

Μετά ήρθαν για τους καθολικούς, αλλά δεν μίλησα, επειδή ήμουν Προτεστάντης.

Και μετά ήρθαν για μένα, και δεν είχε μείνει πια κανένας να με υπερασπιστεί..."


Αυτα και μενω εδω
:)))

. είπε...

Όχι Μαριάννα μου...Μη!
Μη λες "μάταια"! Ο
θάνατος της ψυχής ...του νου...των ονείρων...είναι χειρότερος από τον φυσικό θάνατο.
Αυτή η ματαιότητα είναι που μας οδηγεί σε δρόμους σκοτεινούς χωρίς διέξοδο.
Είναι που μας μας καθηλώνει μπροστά στην "εικονική πραγματικότητα" για να ξεχάσουμε...
Ζητείται ελπίδα!Ζητείται απεγνωσμένα ελπίδα!
Υπάρχει ελπίδα!"Ανθρωπιά" το όνομά της.Ο καθένας από μας...ας ψάξει την "αγάπη" που έθαψε.
Φτάνει πια να τη σκοτώνουμε στο όνομα της επιβίωσης και του προσωπικού συμφέροντος.Φτάνει!ΦΤΑΝΕΙ!!!

marianaonice είπε...

@Αντώνη μου
Στίχοι του Μπρέχτ!! Πάντα επίκαιροι!
:))

@ανασαιμιά μου
Ναι λέω μάταια! Όμως δεν θέλω ούτε εγώ να το πιστέψω για το λόγο αυτό αναζητώ πράγματι την ελπίδα μέσα εδώ στους @δρόμους μας! και χαίρομαι που βλέπω ότι πολλοί σαν και μένα ψάχνουν καλή μου φίλη!

Κρατώ τις τελευταίες σου φράσεις:

"Φτάνει πια να τη σκοτώνουμε (την αγάπη και την ανθρωπιά) στο όνομα της επιβίωσης και του προσωπικού συμφέροντος.Φτάνει!ΦΤΑΝΕΙ"!!!
Και αισιοδοξώ :)))

Καλό σας βράδυ φίλοι μου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα τι είδους σχόλια σου άφησαν οι περισσότεροι φίλοι. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι είμαστε καθημερινά τόσο αγχωμένοι, δυστυχισμένοι και πανικοβλημένοι από ότι μας προσδιορίζει και μας περιβάλλει, αλλά αν δεν σχολιάσουμε αυτά τι θα σχολιάσουμε;

Το ότι βλέπεις την πραγματικότητα, αυτό σημαίνει πως πρέπει να κλείνουμε τα μάτια και να κάνουμε πως όλα είναι καλα; Δεν κατάλαβα πραγματικά γιατί έγραψαν όλοι για μελαγχολία κλπ.

Το πρωί που θα ξυπνήσουμε ας μετρήσουμε τις καλημέρες που θα πούμε χαμογελαστά και τα μουρτζούφλικα βλεμματα που θα ρίξουμε προσπερνώντας αδιάφορα. Κι αν οι πρώτε είναι περισσότερες, τότε όντως σκέφτεσαι μελαγχολικά μαριανάκι, αλλά είμαι βέβαιη πως δεν είναι έτσι.

Η ελπίδα και η αισιοδοξία ειναι ότι είμαστε εδώ, αφήνουμε μια άποψη, μια λέξη και προσπαθούμε. Να μην είμαστε μελαγχολικοί κι όταν μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Δύναμη όλοι μας για το καλύτερο λοιπόν

αντωνης είπε...

Μπραβο freedula

:)))

Μια χαμογελαστη καλημερα σε ολους!!!

Γωγώ Πακτίτη είπε...

πάταμε να σε πατώ...
(δυστυχώς)

μα παρόλα αυτά, θέλω πάντα να ακούω την καμπάνα της ελπίδας,
για λίγη ανθρωπιά...

χαμόγελο σου στέλνω, με την ψυχή μου...:)

marianaonice είπε...

@freedula μου
Καλημέρα χαμογελαστή σου στέλνω!
Έτσι ακριβώς!! γι αυτό είμαστε εδώ για να βγάλουμε τη μελαγχολία από τη ζωή που μας υποχρέωσαν να ζούμε!
Και η κουβεντούλα μας αυτό το σκοπό έχει!!
Πώς είναι δυνατόν να είσαι ευτυχισμένος σε ένα μαύρο περιβάλλον με πλήθος δυστυχισμένων;; Αυτό δεν μπορώ εγώ! Και είμαι σίγουρη και όλοι όσοι ψάχνουμε εδώ μέσα να βρούμε το καλύτερο!! Και κάποια στιγμή πιστεύω ότι θα γίνουμε αποτελεσματικοί!! Γιατί δεν είμαστε και λίγοι!! :)))

@Αντώνη;;;
6.14;;; πρωί Σαββάτου;;;
Σ΄ ευχαριστούμε για τη χαμογελαστή πρωινή - πρωινή καλημέρα σου!!
Στην ανταποδίδουμε μέσα από την καρδιά μας!!! :))))

@γωγώ μου
Αυτή την καμπάνα της ελπίδας και εγώ θέλω πάντα να την ακούω!
Ας μη την αφήσουμε να σιγήσει!
Τουλάχιστον όσοι ψάχνουμε εδώ μέσα την ανθρώπινη επαφή που μας στέρησαν εκεί έξω!!
Καλημέρα @φίλη μου!

jf είπε...

Καλημέρα Marianna,
Για τους πιο πάνω στίχους, έχω την εντύπωση πως υπάρχει μια 'διαμάχη' ως προς την πατρότητά του. Είχα διαβάσει πως δεν αποδίδονται στον Μπρεχτ αλλά στον πάστορα Martin Niemoeller. Υπάρχει φωτο με τα λόγια αυτά γραμμένα σε πέτρα, σε Μνημείο Ολοκαυτώματος στη Νέα Αγγλία με το όνομά του. Περισσότερα στη Wikipedia...

marianaonice είπε...

@jf μου
Καλημέρα @φίλη μου!!!
Αλήθεια;; Είχα την εντύπωση ότι είναι Μπρέχτ!! Δεν είμαι και σίγουρη όμως!!
Θα μπω να διαβάσω. Σ΄ ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση!
Ένα όμορφο και χαρούμενο Σαββατοκύριακο σου εύχομαι!!!

spy είπε...

NA MASTE PALI EDO MARIANA OM ICE!!!

marianaonice είπε...

@spy
Καλώς επανήλθες!! Ελπίζω γερός και δυνατός!!
Ειλικρινά χάρηκα!

Aristodimos είπε...

Εχει φροντίσει η κοινωνία να κανει την μοναξιά μονιμη συντροφιά των Αμθρώπινων ψυχών..

Καλή σου μερα Μαριάννα

Αρης

marianaonice είπε...

@Άρη μου
έτσι είναι δυστυχώς! Η θλίψη μόνιμος πια σύντροφος στον κόσμο που μας έφτιαξαν για να ζήσουμε!
Χάρηκα που σε είδα φίλε μου.
Καλό ξημέρωμα και μία χαρούμενη και γελαστή Κυριακή σου εύχομαι.
:))

Roadartist είπε...

Εχεις πρόσκληση για παιχνιδι αν βεβαια εχεις τη διαθεση, διχως πιεσεις.. :)

marianaonice είπε...

@roadartist μου
Έρχομαι να δω! Μ΄ αρέσουν τα παιχνίδια! Σ΄ ευχαριστώ και ξέρω ότι δεν θα με παραξηγήσεις αν καθυστερήσω λιγάκι. Εξαρτάται δηλαδή...
Καλό ξημέρωμα φίλη μου!

mmexer είπε...

Μα το κράτος προσφέρει -εν μέρει- (μην τρελαθούμε πως κάνει και θαύματα) στέγη. Δεν μπορεί όμως να σε αναγκάσει να πας να ζήσεις στα Κέντρα Υποστήριξης Αστέγων.

Κάποιοι που είχα μιλήσει -ηθελημένα άστεγοι- μια χαρά φαινόντουσαν. Δηλαδή τους είχε προσφερθεί στέγη αλλά δεν ήθελαν. Γιατί είναι και τρόπος ζωής τους. Φέρνω σαν παράδειγμα τους αθίγγανους. Που δύσκολα ζουν σε κανονικό σπίτι.
Είναι όντως φαύλος κύκλος!

marianaonice είπε...

@mmexer μου
Μπορεί να έχεις και δίκιο! Δεν ξέρω τι να πω! Το αν ο άλλος θέλει να ζει σαν αθίγγανος, ενώ έχει τη δυνατότητα να ζήσει "καλύτερα" όπως εμείς το εννοούμε, σαφώς είναι δικαίωμά τους. Όμως τους αθίγγανους θα τους άφηναν να κατασκηνώνουν στα πάρκα και στα πεζοδρόμια της Αθήνας και του Πειραιά;;
Σαφώς όχι!! Ας εφαρμόσουν λοιπόν και εδώ το νόμο, γιατί δεν χρωστάμε τίποτε να τους βλέπουμε κάθε μέρα να κείτονται εκεί θλιβεροί και δυστυχείς!!
Αυτό εννοώ εγώ και συμφωνούμε απόλυτα ότι όλα είναι ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ!!
Καλό μεσημέρι Κυριακής και καλή εβδομάδα από αύριο @φίλε μου!

Roadartist είπε...

Μαριανα μου παιξε σε οποιο απο τα δυο θες.. :))) Και οποτε θελησεις, σε φιλω, καλη Κυριακη :-)

kalynama είπε...

αρνούμαι πολλές φορές να παρακολουθήσω ειδήσεις.. για όλη αυτήν την υποκρισία που εμφανίζεται με τη μορφή του "ξεσκεπάσματος"
Ας ενδιαφερθούν πρώτα για τους ανθρώπους που πεινούν και δεν έχουν ένα κομμάτι ψωμί να φάνε και μετά ας αποκαλύψουν τα λεγόμενα "σκάνδαλα".

Καλό απόγευμα Μαριάννα μου

marianaonice είπε...

@roadartist μου
Σ΄ ευχαριστώωω!!!


@kalynama μου
Αυτό με πληγώνει και εμένα φίλη μου. Μόνο που τα σκάνδαλα είναι κατά κύριο λόγο και η αιτία όλης αυτής της μιζέριας μας. Αλληλένδετα είναι αυτά τα δύο.

Καλό απόγευμα Κυριακής και καλή εβδομάδα από αύριο.

Ναπoλέων είπε...

Διάλογος από ένα έργο, δεν θυμάμαι ποιό:

- Έχω ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ τη συνείδησή μου!!!

- Έμ! βέβαια... Αφού δεν τήν χρησιμοποίησες ποτέ...

Καλή βδομάδα, καλό κορίτσι.
α-α-ε
Ν.

marianaonice είπε...

@ναπολέων μου
πολύ καλόοο!!! Έτσι είναι!! για όλους αυτούς τους υποκριτές!!
Να είσαι καλά φίλε.

Λωτοφάγος είπε...

Μαριάννα, έχεις δίκιο, απόλυτο δίκιο! Τα πράγματα είναι απλώς μαύρα και άραχλα! Αυτό φωνάζω κι εγώ. Και οι λίγες οάσεις γύρω μας δεν μπορούν να κρύψουν τη νεκρή έρημο.
Όλοι γκρινιάζουν, αναθεματίζουν, απειλούν ότι θα τους μαυρίσουν, θα τα αλλάξουν όλα κι ύστερα γυρνάνε σπίτι κι αράζουν στον καναπέ για να βάλουν το μυαλό τους στο μίξερ!
Δεν ξέρω αν υπάρχει γυρισμός, διότι η νέα γενιά γαλουχήθηκε ακριβώς από εμάς και τους προηγούμενους: χωρίς αρχές, χωρίς ανθρωπιά, χωρίς ελπίδα (κυρίως!).
Αφουγκραστείτε τις κουβέντες στο δρόμο: χρήματα, γκόμενοι/ες, ποδόσφαιρο! Κυρίως το πρώτο. "Σώβρακα και φανέλες" και Καλομοίρα: η Ελλάδα αναστενάζει στα πόδια τους! Θεέ μου, πόσο χαμηλά... πέσαμε!
Παραπονιούνται για τους πολιτικούς. Μα ποιος τους ψηφίζει; Ο Βγενόπουλος;
Προσπάθησα να βρω κάτι παρήγορο να σου πω, μα βρήκα μόνο εμάς. Ας κάνουμε ό,τι μπορεί ο καθένας μας...

marianaonice είπε...

@Λωτοφάγε μου,
Έτσι ακριβώς αισθάνομαι και εγώ και αυτό θέλησα να βγάλω με την ανάρτησή μου αυτή.
Πήραμε τον κατήφορο και γυρισμό δεν βλέπω!...
Μεταλλαχθήκαμε!
Ελπίδα μας εμείς οι ίδιοι που επικοινωνούμε εδώ μέσα! Εδώ βρίσκω την παρηγοριά ότι υπάρχουν κι άλλοι σαν και μένα, και τουλάχιστον δεν νοιώθω μόνη μέσα σε μια έρημο με ανθρώπινα σκιάχτρα!!
Να είσαι καλά @φίλε μου!
Καλό σου βράδυ.

Meropi είπε...

Μαριανίτσα μου γλυκιά,
φαντάζομαι ότι θα έπεσε πολύ δουλειά και ακόμα θρηνείς για τη χαμένη ανθρωπιά μας....Αλλιώς θα είχες αλλάξει ποστ. Χα χα χα. Ας πούμε κάτι για να γελάσουμε

marianaonice είπε...

@Mερόπη μου
Φρικτή εβδομάδα!! Προσπαθώ να τα προλάβω αλλά δεν μου ...βγαίνει!!
Τελικά χθες σκεπτόμουν ότι έπρεπε να είχαμε δύο ζωές για να προλάβουμε να κάνουμε στη ζωή μας όσα θέλουμε!!
Χαχαχα!!
Λοιπόν με προκαλείς και σήμερα αλλάζω ανάρτηση!
Φιλιά!!

phlou...flis είπε...

Δεν είναι έτσι όπως τα λες. Κάπου πρέπει να υπάρχει και η Ανοιξη. Μεσ' τα λουλούδια, στα χρώματα, ακόμα και μέσα από το γιουρούκι των νέων στο σουπερμάρκετ ή το μπουκοτάζ. Κάπου είναι δω και παραμονεύει.

marianaonice είπε...

@phlou.phlis μου
και εγώ δεν θέλω να το πιστέψω φίλε μου ότι χάθηκε κάθε ελπίδα, και μόνο το ότι είμαστε εδώ και μιλάμε είναι παρήγορο!
Να είσαι καλά!!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!