Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

ΜΙΑ ΝΙΚΗ!..



Καθισμένη σε μια γωνιά αυτού του δωματίου, παραδομένη στη μοναξιά μου, στις σκέψεις μου ακούγοντας ήχους τραγουδιών.
Θαμπό φως, μουντό, έτοιμο να πνιγεί στου σκοταδιού το χάος και εγώ ανήμπορη, αδύναμη έστω και για μια κίνηση που θα φέρει το λυτρωμό, στέκω, στέκω και βουβά προσμένω τη μέρα να με λυτρώσει!
Το σκοτάδι μου μια λάμψη ανάμνησης το σκίζει, η σκέψη μετά φεύγει και δεν την προλαβαίνω, η ελπίδα δίνει φτερά στα πόδια μου, τρέχω γκρεμίζοντας τους τοίχους ολόγυρά μου, η ματιά πλανιέται αόριστα ψάχνοντας το φως!
Και εγώ υπάρχω σ’ ένα περιβάλλον που το πνίγει το άδειο, σε μια ζωή που της λείπει κάτι, κάτι που απελπισμένα ψάχνω να βρω!
Σήμερα έδωσα μια μάχη και κέρδισα μια νίκη!
Όμως δεν μπορώ να χαρώ γιατί ξέρω ότι ο αγώνας δεν τελείωσε! Τώρα αρχίζει και οι αντίπαλοι πέταξαν τη μάσκα και δήλωσαν θανάσιμοι εχθροί μου!
Οι ισχυροί του κόσμου μου, εναντίον μου!
Και όμως ακόμη δεν πιστεύω ότι υπήρξαν θαρραλέοι που λιποτάκτησαν από το απέναντι στρατόπεδο και ήρθαν στο δικό μου! Οι περισσότεροι υπέρ μου!
Οι λιγότεροι και ισχυρότεροι όμως εναντίον μου!!
Ποια είμαι αλήθεια εγώ;; Με ποιους τόλμησα Θεέ μου να τα βάλω στη ζωή μου!
Ποιες προσευχές και ποιες ευχές μ΄ έσωσαν από το σημερινό όλεθρο;; Και ως πότε θα με σώζουν άραγε;;
Η παρανομία των επωνύμων δεν είναι παρανομία!! Είναι το σύνηθες!! Είναι αυτό που συμβαίνει πάντα και δεν πρέπει να μας παραξενεύει!
«Έτσι κάνουν όλοι!! Εσένα τι σε πείραξε και τους ανέφερες;;». Ερωτήσεις που βούϊζαν σαν σφίγγες γύρω από το κεφάλι μου και εμένα το στόμα μου ξερό, κατάστεγνο, χωρίς ίχνος υγρασίας, τα χείλια δεν μπορούσαν ν΄ ανοίξουν για να βγάλουν κραυγή!!
Ούτε ένα ποτήρι νερό δεν μου προσφέρθηκε ενώ όλοι τους κεράστηκαν τους καφέδες τους, τα νερά τους και τα αναψυκτικά τους!
Εγώ στημένη σε μια καρέκλα ανάμεσά τους ν΄ ακούω το δριμύ κατηγορώ, γιατί τόλμησα να είμαι αμείλικτη με τους διεφθαρμένους!
Σήμερα διαπίστωσα ότι στην Ελλάδα του 2008 και της Ενωμένης Ευρώπης για μένα δεν έχει έρθει ακόμη ούτε η Γαλλική Επανάσταση! Ο Μεσαίωνας και η Ιερά Εξέταση νομίζω ότι μόλις έχει ξεκινήσει!!
Ταπείνωση!! Το κεφάλι έσκυψε, το βλέμμα θόλωσε, το πρόσωπο σκοτείνιασε, τα χείλη σφίχτηκαν. Η καρδιά έπαψε να χτυπά, νεκρώθηκε το κορμί μα η ψυχή έμεινε. Έμεινε για να κλαίει τη χαμένη περηφάνια και τα δάκρυα τρέχουν καφτά. Ίσως έτσι ξαλαφρώσουν οι ώμοι από το βάρος που ανέλαβα να σηκώσω!!
Φοβερή δοκιμασία που τέλειωσε με μία νίκη για μένα, με μία νίκη του καλού ενάντια στο κακό! Για το καλό όλου του κόσμου! Υπάρχουν ακόμη έντιμοι και θαρραλέοι κριτές! Έτσι στο βάθος κάπου ξεχωρίζω ένα φάρο, ένα φωτεινό σημείο μέσα στην αγριάδα της νυχτιάς!
Παίρνω δύναμη για να κόψω τα συρματοπλέγματα της ελπίδας, που τη βρήκα στα μάτια των ανθρώπων που μ΄ αγαπούν, που με σέβονται και με εκτιμούν για το χαρακτήρα μου, το ήθος μου και τη δουλειά μου!!
Τα χέρια μου τα έσφιξαν χέρια αγαπημένα, τα μάτια μου τα κοίταξαν μάτια βουρκωμένα και η συμπαράσταση και η αγάπη όλων στέγνωσαν τις σταγόνες της χωρίς λύπη, θλίψης μου που εμπόδιζαν το δρόμο προς το φως!
Τρέχω πάλι κουρασμένη, τα πόδια μου πια σέρνονται τρεκλίζοντας, μα τα φτερά της φαντασίας μου αγγίζουν τα σύνορα του φωτός. Αφήνω πίσω μου το σκοτάδι, ένα σκοτάδι που πίστεψα κάποτε και υπηρέτησα!!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ 20 Ιουνίου 2008:



Σήμερα, που είναι η επόμενη μέρα και έχει πια καταλαγιάσει η αντάρα της χθεσινής καταιγίδας και τα πράγματα πήραν πιο ψύχραιμη μορφή, άρχισα να συνειδητοποιώ ότι η νίκη μου αυτή δεν ήταν μικρή!!
Δεν είναι εύκολο μου είπαν όλοι οι συνάδελφοί μου να πάνε κόντρα στους ισχυρούς αυτοί που ήρθαν με το μέρος μου!! Πήραν τα ρίσκα τους, ζύγισαν τα πράγματα και δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν τη συνείδησή τους γιατί προφανώς το δίκιο μου ήταν ολοφάνερο και αυταπόδεικτο!!! Αλλοιώς θα έμεναν στο απέναντι στρατόπεδο!!
Αυτό σημαίνει ότι η στάθμη του νερού που με έπνιξε μέχρι το λαιμό θα αρχίσει πια να κατεβαίνει και οι εχθροί μου βρίσκονται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση!!


Ας το γλεντήσουμε λοιπόν και ας χορέψουμε με το αγαπημένο μου ζεϊμπέκικο που πάντα το χόρευα από μικρή και ακόμα με εκφράζει!!






Get your own playlist at snapdrive.net!




45 σχόλια:

αντωνης είπε...

Ενα θα πω Μαριαννα μου

Οι παλιοι ελεγαν οτι "οι καλοι ανθρωποι ποτέ δεν χανονται".

Κρατα τα καλα νεα λοιπον, και απο τη δοκιμασια να κρατησεις μονο στο μυαλο σου οτι δεν ειναι ολοι αγνοι και καθαροι οπως εισαι ΕΣΥ.

Σε καληνυχτιζω και ευχομαι παντα νικες!!!

:)))

marianaonice είπε...

@Αντώνη
Σ' ευχαριστώ!
Οι παλιοί λένε και ότι "ο καλός καλό δεν έχει..."
Καληνύχτα. :)

αντωνης είπε...

Δεν το εχω ακουσει εγω αυτο :Ρ

Και εσυ να το ξεχασεις και αυτο και διαφορες παρομοιες σκεψεις.

Τα λεμε.

:)

marianaonice είπε...

@Αντώνη
Δεν κοιμήθηκες απόψε;;
ξενύχτι;;
:))

Aristodimos είπε...

Ποτε μην μετανιώνεις για ότι έκανες , μα για όσα δεν πρόλαβες και δεν μπόρεσες να κάνεις...
Πάντα μάχες αλλες θα κερδίζονται και άλλες θα χάνονται...
Σημασία εχει εσυ με τον εαυτό σου και την συνείδησή σου να εισαι καλά και να μην απελπίζεσαι...
Εχουμε ανάγκη απο αγωνιστές και υπερασπιστές του δικαίου, όσο λίγοι κι αν εχετε πλέον μείνει...

Καλή σου δύναμη και καλούς αγώνες

Αρης

Άστρια είπε...

Αγαπητή μου Μαριάννα,
Πολύ χαίρομαι για τη σημερινή σου ανάρτηση.
Το πραγματικό μας είδωλο αντικατοπτρίζεται στα μάτια αυτών που μας αγαπούν και αυτών που Γνωρίζουν. Σ'αυτά τα μάτια να κοιτάμε για να βλέπουμε την αλήθεια.
Καλημέρα και καλό ΣΚ:)) :))

Meropi είπε...

Μαριάνα μου,
ήλπιζα ότι η νέα σου ανάρτηση θα ήταν πολύ πιο χαρούμενη και αισιόδοξη. Ας είναι. Το κεφάλι ψηλά και πάντα μπροστά.

Ο άλλος είπε...

Μαριάνα το μειλ μου είναι oallos40@gmail.com

Αν θέλεις να γίνεις πιο συγκεκριμένη ίσως μπορέσω να βοηθήσω

Side21 είπε...

Δεν είχα αμφιβολία ...
Έχεις το ύφος και το ήθος του ΝΙΚΗΤΗ !!!
Μπράβο σου συνέχισε τον αγώνα.
Η ζωή έχει ανάγκη από αγωνιστές.
Είμαστε στο πλάϊ σου ...
Τώρα χαλάρωσε και ...
Καλό Σαββατοκύριακο

Unknown είπε...

Μαριάνα, όλοι αυτοί οι επώνυμοι γύφτοι και καρεκλάτοι, μου λένε:"Ξέρεις ποιός είμναι εγώ;" Δεν θες να ακούσεις τι τους απαντάω. Στην Ελλάδα οι παράνομοι βγαίνουν κι από πάνω. Κάνουν ότι κάνουν, τους τη χαρίζουν τα καγκουρώ δικαστήρια και μετά ταράζουν τους έντιμους πολίτες στις αγωγές. Δεν ντρέπεται κανείς σ' αυτή τη χώρα. Κι ο υπουργός αντί να μαζέψει τα καγκουρώ, ασχολείτε με τους bloggers και τα επίθετα των γυναικών.

Unknown είπε...

Για όποιον θέλει να δεί τι τους λέω, ας δεί το ITV's Loose Women with Joan Rivers

marianaonice είπε...

@Άρη μου
Πόσο χαίρομαι που σε ξαναβλέπω!
Πράγματι οι υπερασπιστές του δικαίου μείναμε πολύ λίγοι πλέον!!
Πέρασα μία σκληρή δοκιμασία @φίλε μου, αλλά τώρα όλα καλά και ο αγώνας μου συνεχίζεται με περισσότερη δύναμη!!
Γι΄ αυτό το γλεντάω!! :))

@άστρια
το ξέρω ότι χαίρεσαι καλή μου και σ΄ ευχαριστώ!
"Το πραγματικό μας είδωλο αντικατοπτρίζεται στα μάτια αυτών που μας αγαπούν και αυτών που Γνωρίζουν".
Έτσι ακριβώς είναι!! έχεις απόλυτο δίκιο!!

@Μερόπη μου
Ήταν πολύ σκληρή η αναμέτρηση!! Σήμερα είμαι σαφώς πολύ καλύτερα γιατί συνειδητοποιώ ότι η νίκη δεν ήταν μικρή έτσι όπως μου "την είχαν στήσει"! Με περίμεναν στη γωνία αλλά τους ξέφυγα... Χαχαχα!!!

Καλό βράδυ φίλοι μου!

marianaonice είπε...

@άλλε μου,
Σ΄ ευχαριστώ πολύ @φίλε μου για το ενδιαφέρον σου!! Φοβάμαι ότι έχω πέσει στο λάκκο με τα φίδια και όποιος πάει να βοηθήσει κινδυνεύει να τον δαγκώσουν και αυτόν!!
Να είσαι καλά πάντως!!

@side21
Συνάδελφέ μου, χθες να μ΄ έβλεπες τι ύφος είχα!! Έτρεμα σαν το ψάρι όμως δεν τους το έδειξα!! Και κατάφερα να τους τρομάξω!! Εγώ!!
Τώρα ξέρω ότι θα καταστρώνουν νέα σχέδια πως να με κατατροπώσουν!!
Αλλά με στηρίζει η συμπαράστασή σας και το δίκαιο του αγώνα μου!

@mariana μου
Όπως το λες! Εδώ οι παράνομοι βγαίνουν λάδι και μάλιστα να είναι και επώνυμοι καθαρίζουν εντελώς και δεν ανοίγει μύτη!! Αλλοίμονο σ΄ αυτούς που τολμούν να τους καταγγείλουν για τις παρανομίες τους!!
Το είδα το video με τη Joan Rivers
πολύ καλά τα λέει και αυτή και εσύ μαζί της!!

Καλό βράδυ @φίλοι μου!

politis-gr είπε...

Σου είχα πει ότι αύριο είναι μια άλλη μέρα.
Μην ξεχνάς!ΕΝ ΠΑΝΤΙ ΔΕΙ ΚΑΙΡΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ !!
Καλό σου βράδυ @φίλη μου και ...πάντα τέτοια :))

marianaonice είπε...

@politis.gr
Ακόμη δεν καθάρισα!!
Ο αγώνας ο μεγάλος είναι μπροστά μου!
Χθες ήταν η πρώτη γεύση! Στην αρχή φοβόμουν, μετά αισιοδοξούσα από όσα μου έλεγαν αυτοί που ήξεραν, αλλά όταν τελικά μπήκα μέσα στο χορό, κατάλαβα ότι μου την είχαν στημένη!!
Έγινε μεγάλη μάχη, και ακόμη δεν πιστεύω πως οι πολλοί ήταν μαζί μου και κόντρα στους δύο Μεγάλους του χώρου μου!!
Όλοι μου είπαν ότι με έσωσε το καλό μου όνομα στη δουλειά μου!! Είναι ικανοποίηση πάντως αυτή μεγάλη για μένα και σήμερα συνειδητοποιώ ότι όσο μικρή και αν είμαι, και όσο ατρόμητοι και αν φαίνονται οι εχθροί μου, τελικά με φοβούνται!
Γιατί έχω το δίκιο με το μέρος μου!
Να είσαι καλά φίλε μου!
Κινδύνεψα, αλλά σήμερα όντως ήταν μια άλλη μέρα!! Και το παρήγορο αυξάνονται οι σύμμαχοί μου και οι φίλοι μου!!
Καλό σου βράδυ :)))

mortal είπε...

Χάρηκα και ανακουφίστηκα με τη νίκη σου. Πάντα τέτοια και η στάθμη του νερού που σε έπνιγε, να κατεβεί χαμηλά, στα πόδια...
Από δω και πέρα καλές και πιο ήρεμες μέρες και νύχτες!

Ανώνυμος είπε...

"Ας το γλεντήσουμε λοιπόν και ας χορέψουμε με το αγαπημένο μου ζεϊμπέκικο που πάντα το χόρευα από μικρή και ακόμα με εκφράζει"
Μου άρεσε ο τρόπος που έκλεισες το κείμενο σου..!!!!
Venceremos Μαριάνα!!!!

marianaonice είπε...

@mortal μου
Το ξέρω ότι χάρηκες φίλε!
Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!

@outopios
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Και ο τρόπος που έκλεισα την ανάρτησή μου αυτή ξέρεις που οφείλεται! Ας μη μου έβρισκες εσύ το τραγουδάκι και να δούμε πως θα τέλειωνα ;)))
Ήθελα να το διασκεδάσουμε λίγο γιατί οι δύσκολες μέρες δεν τελείωσαν!!

Καλό Σ/Κ.

leondokardos είπε...

Ειλικρινά χάρηκα πολύ με τη δεύτερη ανλαρτησή σου.Μαριάνα το ξέρω πολύ καλά,η κοινωνία μας είναι γεμάτη κακίες,αδικίες,μίσος,με αναπάντεχες ανατροπές.
Και το χειρότερο,να νιώθουμε οτι έχουμε δίκαιο,αλλά να μας το αρνούνται με κάθε ανλεντιμο τρόπο.Περνάς δύσκολες στιγμές,έχεις αγώνα μπροστά σου.Μη λυγίσεις,πάλεψε,φαίνεται οτι είσαι δυνατή,οτι υπάρχουν δικοί σου κοντά σου,να σου απλώσουν ενα χέρι.Θα νικήσεις και θάναι μια ευλογιμένη μέρα.

Meropi είπε...

Φιλενάδα,
με χαρά βλέπω ότι συνήλθες ΜΠΡΑΒΟ!!!!!
Όλα θα πάνε καλύτερα είμαι σίγουρη

jf είπε...

Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ανανεωμένη σου διάθεση.
Χτυπώ τα παλαμάκια για το ζεϊμπέκικο χαχα

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Έρχονται στιγμές που καλούμεθα
να δώσουμε την προσωπική μας μάχη, ανεξάρτητα από τον βαθμό
σπουδιότητας ή επικινδυνότητας του αγώνα. Σημασία έχει να είμαστε
συνεπείς με τον εαυτό μας,να υποστηρίζομε με θάρρος τις επιλογές μας και να πιστεύομε πρώτοι εμείς στο δίκαιό μας. Τότε η αλήθεια,αν πρόκειται για κατηγορία,ή ηδικαίωση αν πρόκειται για διεκδίκηση έρχεται
ακόμη και μέσα από ταλαιπωρία.
Νάσαι καλά κορίτσι ,να αγαπάς και να σ' αγαπούν αυτό είναι το μεγάλο κέρδος στη ζωή μας και
η απουσία του η μεγίστη απώλεια.
Τη φιλία μου σου στέλνω

Λυγερή του ΠΗΓΑΙΜΟΥ

http://lygeri.pblogs.gr
http://ligeri.pblogs.gr

marianaonice είπε...

@leodokardos
Λίγο έλειψε να λυγίσω φίλε μου!! Φοβήθηκα πολύ!! Είναι αδίστακτοι οι τύποι!! Όμως τώρα όχι, η ανέλπιστη νίκη μου μου έδωσε πάλι δύναμη και δεν θα κάνω πίσω!! Αυτή η δοκιμασία έφερε ακόμη πιο κοντά μου αγαπημένους μου φίλους και συναδέλφους που σκίζονται να με βοηθήσουν και να μου συμπαρασταθούν! Στο πρόσωπό μου βλέπουν τη δικαίωση και των δικών τους αγώνων ενάντια στη διαφθορά και δεν μπορώ να τους προδώσω!
Σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

@Μερόπη μου,
ναι συνήλθα!! Κατάλαβα επιτέλους ότι έχω και εγώ δύναμη και τώρα θα αρχίσουν και αυτοί να με φοβούνται!!
χαχαχα!!!

@jf μου,
Σήμερα ήπια και χόρεψα σε ένα γάμο που έγινε κουμπάρος ο αδελφός μου!! Μόλις τώρα γυρίσαμε σπίτι!! Χόρεψα με την ψυχή μου, έγινε χαμός και έπεσαν πολλά παλαμάκια!!! Το είχα τόση ανάγκη αυτό το ξεφάντωμα!!
Ακόμα έχω κέφι και δεν πάω για ύπνο, όπως βλέπεις!!! Σ΄ ευχαριστώ φίλη μου για τα παλαμάκια σου!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ @φίλοι μου!!!

marianaonice είπε...

@λυγερή μου
Και εσύ ξενυχτάς όπως βλέπω!!
Εγώ το γλέντησα σήμερα με την ψυχή μου!!
Χόρευα και σκεφτόμουν τη λύσσα των εχθρών μου που δεν κατάφεραν να με κατατροπώσουν, και να δεις τι κέφι έκανα!!!
Σ΄ ευχαριστώ καλή μου για τα καλά σου λόγια!! Δεν είμαι γενναία, φοβάμαι τα θηρία, όμως δεν μπορώ να παραβιάσω τη συνείδησή μου και να κλείσω τα μάτια μου στο άδικο!! Δεν το αντέχω!! Έτσι ο αγώνας μου συνεχίζεται!!
Καλή σου μέρα @φίλη μου!!

faraona είπε...

Τωρα μη πω τιποτα για τους ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ε?.Ασε καλυτερα γιατι ουτε το σαλιο μας για φτυσιμο δεν αξιζουν.
Νασαι καλα Μαριαννα μου και να γιορταζεις μονο νικες.


τα φιλια μου!

marianaonice είπε...

@faraona μου
Ειδικά αυτοί οι επώνυμοι που τα έβαλαν μαζί μου πράγματι δεν αξίζουν ούτε τα κορδόνια των παπουτσιών μας να δέσουν!! Και το λέει όλος ο κόσμος, όχι μόνον εγώ!! Όμως δυστυχώς έχουν ισχυρούς προστάτες οι οποίοι και τους βοηθούν πιέζοντας και απειλώντας όσους καλούνται να αποφανθούν! Και το κακό είναι ότι το ομολογούν και το καυχώνται ότι πιέζουν και επεμβαίνουν, για να φοβηθώ και να κάνω πίσω!! Όμως δεν τους πέρασε μέχρι τώρα και δεν θα τους περάσει!!
Είμαι και εγώ σκληρό καρύδι και ολοένα αποκτώ περισσότερους συμμάχους!
Φιλιά και καλημέρα!

Κούκος είπε...

Μαριάννα,
σου εύχομαι πάντα να κερδίζεις τις μάχες σου. Και να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη. Είμαι στο πλευρό σου για οτιδήποτε χρειαστείς.

marianaonice είπε...

@κούκε μου
Σ΄ ευχαριστώ πολύ!!
Χρειάζομαι όλους τους φίλους κοντά μου γιατί μόνο από αυτό παίρνω δύναμη και συνεχίζω!!
Και όσο περνάει ο καιρός τόσο συνειδητοποιώ ότι η νίκη μου αυτή δεν ήταν μικρή!! Αποκαλύφθηκαν φίλε μου οι εχθροί μου μόνοι τους!! Έβγαλαν τη μάσκα και έδειξαν όλη την κακία τους και τα δόντια τους!! Και αυτό τελικά λειτούργησε υπέρ μου!! Βούλιαξαν στην ίδια τους την κακία και τη διαφθορά!!!
Καλή Κυριακή να έχεις!!

Roadartist είπε...

Καλή μου Μαριαννα τη καλημερα μου!!!!!!
ΟΜΟΡΦΑ..παντα νικεςςςς :)
Εχεις προσκληση για ενα διαφορετικο παιχνιδι! :)

marianaonice είπε...

@roadartist μου
Σου χρωστώ και άλλη μία πρόσκληση!! Δεν το ξέχασα!! Έρχομαι να πάρω την καινούρια για να αρχίσω πάλι να παίζω!!
Μου έλειψαν τα παιχνίδια!! Χαχα!!
Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩ!!!!!!!

spy είπε...

ΚΑΤΙ ΕΓΡΑΨΑ

marianaonice είπε...

@spy μου
που είσαι εσύ;; Εμφανίζεσαι και εξαφανίζεσαι σαν το φαντομά!!
Ελπίζω από υγεία να είσαι καλά πάντως!!
Έρχομαι να δω τι έγραψες!

tzonakos είπε...

Σε μικρές νίκες αφήνουμε τις ελπίδες μας.
Οταν υπερισχύει ο λόγος των λίγων έναντι του μεγάλου δίκιου των πολλών τότε αυτο δεν ειναι Δημοκρατία αλλα κάτι άλλο.
Δεν μας πάει μπροστά αλλα μας κρατάει πίσω σαν βαρίδι δυσκολόφερτο.
Ζητάει θυσία η νίκη απέναντι στον γίγαντα του άδικου.
Ποιός θα θυσιαστεί ; Ενας, μία ;
Φτάνει ένας ;
Εύχομαι πάντα νίκες οχι επειδη σε συμπαθώ ( σε συμπαθώ όντως ) αλλα αν πιστεύει κανεις σε κάτι πρέπει να δικαιώνεται για την πίστη του σε αυτό.
Χρειάζεται δύναμη για να εναντιωθείς σε αυτούς που μπορεί να έγιναν ισχυροί χωρίς να το αξίζουν.
Καλο απόγευμα :)

Ανώνυμος είπε...

Καταενθουσιάστηκα
με την νίκη σου
Χτύπα δυνατά Μαριάννα
η εξουσία είναι σάπια
διεφθαρμένη
Μην τους χαρίζεσαι
αν και χρειάζεται συντονισμένη αντίδραση των

Πάντα δυνατή να είσαι

αγάπες και φιλιά

Side21 είπε...

Τους έστησες σε μια γωνιά
συναδέλφισσα γιατί ...
Ήσουνα παλληκάρι !!!
Μπράβο σου ...
Καλή βδομάδα

marianaonice είπε...

@Τζονάκο μου
Τώρα είπες μια μεγάλη αλήθεια!! "Αυτοί έγιναν ισχυροί χωρίς να το αξίζουν"!!
Έτσι είναι φίλε μου και αυτοί οι ισχυροί ρυθμίζουν τα δίκαια του κόσμου!! Δυστυχώς!! Μεσαίωνας σε όλο του το μεγαλείο!!
Πέρασα στραπάτσο είναι αλήθεια, αλλά όσο περνούν οι μέρες συνειδητοποιώ τη δύναμή μου και ΧΑΙΡΟΜΑΙ πολύ γιατί τώρα έχουν αρχίσει να με φοβούνται αυτοί και εγώ έχω αρχίσει να μαζεύω συμμάχους ακόμη και από όσους πριν φοβόντουσαν να μιλήσουν και τώρα αναθάρρησαν!! Είναι μεγάλη ικανοποίηση αυτό για μένα και απορώ ακόμη αλήθεια ποια ήμουν εγώ που ξεκίνησα τέτοιο αγώνα;;;
Ο χρόνος θα δείξει...αν άξιζε τον κόπο ή όχι!!
Το ξέρεις βέβαια ότι η συμπάθεια είναι αμοιβαία!! :)))

@ποιώ
Ελένη μου το ξέρω ότι χάρηκες με τη νίκη μου αυτή!! Σε όλους εσάς τους φίλους την οφείλω τη δύναμη αυτή που πήρα για να μην κάνω πίσω και να συνεχίσω τον αγώνα μου!!
Και ο λόγος που βγήκα στους διαδικτυακούς δρόμους ήταν για να φωνάξω εδώ μέσα το δίκιο που μου έπνιγαν και να πάρω δύναμη από ανθρώπους σαν και μένα!!
Φιλιά!

@side21
Συνάδελφε σ΄ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Το δίκαιο πρέπει πάντα να επικρατεί, το ξέρεις και εσύ τόσο καλά όσο και εγώ!! Όλοι λοιπόν πρέπει να αγωνιζόμαστε γι΄ αυτό!!
Καλό απόγευμα.

Γωγώ Πακτίτη είπε...

το αυθεντικό,
είναι χορός που η ψυχή
προστάζει...

καλησπέρα...:)

marianaonice είπε...

@γωγώ μου
Έτσι είναι, χορός που η ψυχή προστάζει! Και η δική μου η ψυχή σε λύπη και χαρά πάντα προστάζει χορό!!
Χορό που αναπτερώνει και εξαϋλώνει το γήϊνο και το κάνει ουράνιο!!
Να είσαι καλά @φίλη μου!

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Ο χρόνος που αναλογεί στον καθένα μας μικρός. Στο τέλος αυτά τα λίγα θα έχουν σημασία. Πόσο αγαπήσαμε, πόσο δίκαιοι ήμασταν. Να μη φύγουμε με σκυμμένο κεφάλι, με ντροπή. Καλύτερα ο πόνος από την ντροπή.
Όσοι βαστάνε αναμμένο το καντήλι της ψυχής τους, γύρω τους θα έχουν πάντα εκείνους που αγαπάνε το φως, ανθρώπους αληθινούς. Αυτό νομίζω είναι και ο πιο μεγάλο κέρδος... Η ελευθερία δεν υπήρξε ποτέ δώρο αυτονόητο.
Καλό βράδυ!

marianaonice είπε...

@spyro
Καλώς ήλθες από τα μέρη μας! Πέρασα και είδα τις εικόνες από μέλλον των παιδιών μας που θα πουν το νερό νεράκι!!
Μπράβο σου για τις ευαισθησίες σου!

@ανεμοσκορπίσματα
Νικόλα μου σήμερα είπες δυό μεγάλες αλήθειες: Καλύτερα ο πόνος από την ντροπή και Η ελευθερία δεν υπήρξε ποτέ δώρο αυτονόητο.
Σ' ευχαριστώωω!!!!
Καλό ξημέρωμα!

apneagr είπε...

http://apneagr.blogspot.com/2008/06/o-bp-shell.html

Unknown είπε...

Mαριάννα, χαίρομαι για τη νίκη που λες αλλά ομολογώ ότι δεν κατάλαβα καθόλου τι έγινε και σε τι αναφέρεσαι. Είχα καιρό να δω τα μπλογκ και λίγο απόρρησα. Χαίρομαι πάντως που πρόκειται για νίκη....

marianaonice είπε...

@apneagr
Καλώς ήλθες!

@ελένη μου
χαίρομαι που σε ξαναβλέπω.
Πέρασα μία σκληρή δοκιμασία αλλά πήγα καλά ευτυχώς!!
Ίσως κάποτε μάθετε όλοι τι μου έχει συμβεί.

Καλό μεσημέρι

patsiouri είπε...

Ετσι ντέ!!! Πολύ το χάρηκα καλή μου...

marianaonice είπε...

@patsiouri,
Το ξέρω ότι το χάρηκες και σ΄ ευχαριστώ πολύ @φίλη μου!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!