Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ!...



Από την Καθημερινή αντιγράφω:


Στη δημοσιότητα τα ονόματα συλληφθέντων

Της Φωτεινής Καλλίρη
Το «πράσινο φως» δίνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην Ελληνική Αστυνομία να δημοσιοποιεί τα ονόματα συλληφθέντων και τις φωτογραφίες τους για σειρά εγκληματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων, αδικήματα κατά της γενετήσιας ζωής, της παιδεραστίας, παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ακόμη και στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί άδεια του αρμόδιου εισαγγελέα. «Η εγκληματική συμπεριφορά του ατόμου, ούτε εμπίπτει, ούτε είναι δυνατόν να εμπίπτει στην έννοια των προσωπικών δεδομένων, ούτε καλύπτεται από αυτήν», επισημαίνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Στ. Γκρόζος.
Στη λογική αυτή, είναι επιτρεπτή η δημοσιοποίηση των ονομάτων και προσωπικών στοιχείων ημεδαπών ή αλλοδαπών προσώπων, τα οποία διώκονται (ακόμα και στο πλαίσιο αυτοφώρου), όπως επιτρεπτή είναι και η ανακοίνωση τέτοιων συλλήψεων. Αρκεί ο συλληφθείς να έχει διαπράξει «κακουργήματα ή πλημμελήματα, με δόλο, κατά της ζωής, της γενετήσιας ζωής, της προσωπικής ελευθερίας, της ιδιοκτησίας, των περιουσιακών δικαιωμάτων, παραβάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, επιβουλής της δημόσιας τάξης, ως και πράξεων τελούμενων σε βάρος ανηλίκων θυμάτων». Σκοπός της δημοσιοποίησης των ονομάτων, «η προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και η ευτυχέστερη πραγμάτωση της αξιώσεως της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».
Κατά την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ανακοίνωση του ονόματος εμπλεκομένου σε παράνομη δραστηριότητα είναι δυνατόν να γίνει όταν καταζητείται νομίμως, με σκοπό τη σύλληψη και εξυπηρετεί τις ανάγκες εγκληματολογικής πολιτικής. Σε ό, τι αφορά, όμως, την ανακοίνωση της πραγματοποιηθείσας σύλληψης «υπάρχουν και άλλες παράμετροι». Εγείρεται ζήτημα, αναφέρει η Αρχή, μέχρι πού εκτείνεται η επεξεργασία των προσωπικών αυτών δεδομένων και ειδικότερα, αν είναι μέσα στα όρια του επιτρεπτού της επεξεργασίας η δυνατότητα της Αστυνομίας να ανακοινώσει το όνομα διά του Τύπου.

Μήπως άρχισε να φαίνεται ένα φως στο βάθος του τούνελ;;;
Καιρός ήταν επιτέλους να πάψει η εγκληματική δραστηριότητα κάποιου να αποτελεί προσωπικό δεδομένο. Είχαμε φτάσει στο παράλογο, σεσημασμένοι απατεώνες, με σωρεία μηνύσεων σε βάρος τους για απάτες αλλά και με καταδίκες, να μη δημοσιεύεται το όνομά τους για την προστασία δήθεν των προσωπικών τους δεδομένων!

Την προστασία όμως των μελλοντικών θυμάτων τους που έπεφταν ολοένα στα νύχια τους κανείς δεν την σκέφτηκε!! Και αν κάποιος από τους παθόντες δημοσιοποιούσε το όνομα του δράστη, προσκομίζοντας ακόμη και έγγραφα στοιχεία , κινδύνευε να βρεθεί κατηγορούμενος για ...παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων!!
Επιτέλους φαίνεται ότι η λογική άρχισε πάλι να επικρατεί... στο βασίλειο της Δανμαρκίας!
Παρήγορο μου φαίνεται αυτό!!

28 σχόλια:

leondokardos είπε...

Θεωρώ απόλυτα ορθή την απόφαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τη δημοσίευση των ονομάτων και των φωτογραφιών ορισμένης κατηγορίας εγκληματιών. Τι θα πεί προσωπικά δεδομένα των ατόμων αυτών;; Θα πρέπει να προστατεύονται οι διακινητές ναρκοτικών που οδηγούν στο θάνατο παιδιά ή οι βιαστές ανηλήκων;; Το έχουμε παρακάνει νομίζω με τα περίφημα "προσωπικά δεδομένα" έτσι όπως συνηθίζεται η κάθε υπερβολή στη χώρα μας. Στο κάτω κάτω λίγο θα ενδιαφέρει κάτι τέτοια αποβράσματα η δημοσίευση της φωτογραφίας τους.΄Ισως μάλιστα το θεωρήσουν και κατόρθωμα!!!

Unknown είπε...

Μαριάνα τι είναι Δανμαρκία;
Επιτέλους, τόσα άγρια εγκλήματα παραμένανε κρυφά και στα θύματα λέγανε δεν βαριέσαι και τι έγινε;
Καλό Σ/Β.

VAD είπε...

Καιρος ήταν!Συνελήφθη ο Σ. για δωροδοκια!Τι λες,βρε λεβεντόπαιδο,εγώ ως ηλίθιος νομιμόφρων(τρομάρα μου!)να μην ξέρω ποιος είναι ο απατεώνας;Ελεος πια!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Θετικό.... απαιτούνται όμως και αυστηρές ποινές και όχι με 20ετή π.χ. κάθειρξη για φόνο, στα 7 να είναι ελεύθεροι.
Ούτε βέβαια ευνοίκή μεταχείριση με κάτι 5νθήμερες άδειες..

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

politis-gr είπε...

Μαριάννα θα ...λυσσάξουν κάποιες ΜΚΟ και θα αρχίσουν να μιλούν για ..Μεσαίωνα.
Περίμενε και θα δεις!!!!!
Καλό ξημέρωμα!

Nikos Lioliopoulos είπε...

Ναι αλλά το τεκμήριο της αθωότητας; .
Ας υποθέσουμε οτι κατηγορούμαι αδίκως οτι σκότωσα κάποιον και περιφέρουν την εικόνα μου στα μέσα . Δεν θα είναι το ιδιο εγκληματικό εις βάρος μου; Περιμένω την απάντηση σας , γιατι εγω διαφωνω!

marianaonice είπε...

@leondokardos
ΈΤσι είναι! το είχαμε παρακάνει με τα προσωπικά δεδομένα και όλοι οι αδαείς δεν ήξεραν ούτε να διαβάζουν ούτε να ερμηνεύουν το νόμο! Και φτάναμε στα γελοία φαινόμενα επικίνδυνοι εγκληματίες αντί να δημοσιοποιούνται για να φυλάγεται ο κόσμος να προστατεύονται από τις Αρχές περισσότερο από τα θύματά τους!!

@mariana μου
Στον «Άμλετ» του Σαίξπηρ αναφέρεται η αποφθεγματική φράση «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας». Από εκεί το χρησιμοποιούμε και εμείς όταν θέλουμε να δηλώσουμε τη διαφθορά στη χώρα μας. Ναι νομίζω ότι πρέπει να έρθει η ώρα που οι εγκληματίες να φοβούνται εκτός από την ποινή και τη διαπόμπεμψη και το ρεζίλι!!

@vad
Ναι είχαμε πια μπουχτίσει να ακούμε για 35χρονες, σαρανταπεντάχρονους και δεν συμμαζεύεται... ή ο Χ βίασε την Ψ κ.ο.κ. Τουλάχιστον ας μη τα έλεγαν καθόλου στις ειδήσεις γιατί ειδήσεις αυτά δεν είναι!!

Καλό ξημέρωμα @φίλοι μου.

marianaonice είπε...

@Γλαρένια μου
Σωστά τα λες! Το θέμα δεν είναι μόνο η δημοσιοποίηση των εγκληματιών αλλά και η αληθινή τιμωρία τους, που με τους σημερινούς νόμους μάλλον κοροϊδία μοιάζει, γι΄ αυτό όλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και ξαναεγκληματούν χωρίς συνέπειες εμφανείς σε βάρος τους! Μικρές ποινές, συγχωνεύσεις, υφ'όρο απολύσεις από τις φυλακές, έκτιση λιγότερης ποινής με εργασία στις φυλακές, και άδειες φυλακισμένων συνθέτουν όλο το παζλ της ασυδοσίας των αδικούντων και της απελπισίας των αδικουμένων!!

@politis.gr
Ναι το περιμένω και είμαι σίγουρη κάτι δήθεν αντιναζιστικές, δήθεν αριστερές, δήθεν επαναστατικές ΜΚΟ θα ξεσηκωθούν και θα μιλάνε για μεσαίωνα! Το θέμα είναι η πολιτεία τι κάνει για να επαναφέρει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς!! Θεωρώ ότι "παν μέτρο άριστον"! δηλαδή η παραβίαση προσωπικών δεδομένων δεν έχει να κάνει σε τίποτε με την εγκληματική δραστηριότητα που βέβαια αποδεδειγμένα υπάρχει!!

@Νίκο
έχεις δίκιο να ρωτάς. Λοιπόν η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων λογικά υπάρχει όταν παραβιάζονται όντως προσωπικά δεδομένα ενός ατόμου, όπως η κατάσταση της υγείας του, η οικογενειακή του κατάσταση, η οικονομική του κατάσταση κτλ. Η εγκληματική δραστηριότητά του όμως γιατί να προστατεύεται; ποτέ δεν το κατάλαβα! Ο αποδεδειγμένα απατεώνας, κλέφτης, βιαστής, έμπορος ναρκωτικών γιατί να καλύπτεται από τις Αρχές;;
Σαφώς και πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις ότι η δημοσιοποίηση θα γίνεται με άδεια του Εισαγγελέα, προκειμένου να κριθεί αν πράγματι η καταγγελλόμενη πράξη έχει διαπραχθεί και κυρίως για να ελέγχεται το παρελθόν του εγκληματία και να κρίνεται η επικινδυνότητά του. Σε ομολογημένες πράξεις ή πράξεις που συλλαμβάνονται επ΄ αυτοφώρω ας πούμε, γιατί να προστατεύονται οι δράστες και να μη δημοσιοποιούνται;; Τώρα αν η πράξη δεν αποδεικνύεται άμεσα, εκεί έρχεται η αρμοδιότητα του Εισαγγελέα που θα κρίνει την απαγόρευση της δημοσιοποίησης μέχρι να αποδειχθεί η τέλεση της πράξης.
Όλα πρέπει να γίνονται με γνώμονα τη λογική και κάτω από τις ειδικές συνθήκες κάθε φορά.

@Καλό ξημέρωμα @φίλοι μου.

Λωτοφάγος είπε...

Επιτέλους! Καιρός ήταν! Είχαμε φτάσει στο σημείο να έχει ομολογήσει κάποιος ογδόντα φόνους και βιασμούς, κι αυτοί να λένε "ο φερόμενος ως δράστης"!
Καιρός να γίνει το ίδιο και με τους φοροφυγάδες, τις βιομηχανίες που κερδοσκοπούν ή ρυπαίνουν κτλ

Δανιμαρκία είναι η Δανία ( στη γλώσσα του Σέξπιρ Denmark),και ο Άμλετ ήταν πρίγκιπας της Δανίας.

Meropi είπε...

Μαριάνα μου καλημέρα. Ωραίο το θέμα σου. Θυμάασαι πόσες φορές το συζητήσαμε αυτό το θέμα? Λέγαμε πώς είναι δυνατό σε ορισμένα εντελώς αντικοινωνικά εγκλήματα (ανθρωποκτονίες, σεξουαλικά εγκλήματα, απάτες κατ' επάγγελμα κλπ) να "προστατεύονται" τα προσωπικά δεδομένα των δραστών, με αποτέλεσμα νέα αθώα θύματα να πέφτουν στα δίχτυα τους??

-@ Προς mariana. Η Δανμαρκία είναι η Δανία. Ο Άμλετ ως γνωστό ήταν πρίγκηπας στη χώρα αυτή...

αντωνης είπε...

καλημερα

Ελπιζω
1) να βγαινουν ΜΟΝΟ τα ονοματα των πραγματικων εγκληματιων και οχι ολων των υποπτων
2) ο συγκεκριμενος αντεισαγγελεας να μη βρεθει σε κανενα Σουφλι (τυχαια η αναφορα) για "παραδειγματισμο"

marianaonice είπε...

@λωτοφάγε
Αυτό λέω και εγώ!! Φτάσαμε αντί να αποκαλύπτουν τους δράστες ακόμη και οι ανακριτές να τους καλύπτουν και να τους διαφυλάσσουν από τη δημοσιότητα λες και τα θύματα τους δεν χρειάζονταν προστασία!

@Μερόπη μου,
όντως το θέμα αυτό μας είχε απασχολήσει πάμπολλες φορές και βλέπαμε και οι δυό μας πόσο παράλογα λειτουργούσε αυτός ο νόμος περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

@Αντώνη μου
Αυτό το εύχομαι και εγώ να δημοσιοποιούνται με μέτρο οι πραγματικοί δράστες και όχι οι αθώοι! Άλλωστε και σήμερα πολλοί αθώοι έπεσαν βορά στα ΜΜΕ ενώ οι ένοχοι διαφυλάχθηκαν σαν κόρη οφθαλμού, ανάλογα τι άκρες είχε ο καθένας...
Για τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που έβγαλε την εγκύκλιο αυτή δεν υπάρχει κίνδυνος να πάει εκτός Αθηνών γιατί ο Άρειος Πάγος εδρεύει μόνον εδώ!! Οπότε τη γλύτωσε!! απλά δεν θα έχει και πολλές βλέψεις για καλύτερη θέση αν κοντράρει παραπάνω!! Χαχαχα!!

Καλό μεσημέρι!!

marianaonice είπε...

Ααα! @λωτοφάγε και @Μερόπη
σας ευχαριστώ για τη διευκρίνιση που κάνατε στην ερώτηση της @marianas. Εγώ θεώρησα ότι αναφερόμενη στο Σαίξπηρ θα καταλάβαινε ότι μιλούσα για τη Δανία.

Ανώνυμος είπε...

Θα διατυπώσω την προσωπική μου και μόνη γνώμη για το θέμα. ΄Οταν ο Στέλιος Γκρόζος λέει ότι η εγκληματική συμπεριφορά του ατόμου ούτε εμπίπτει, ούτε είναι δυνατόν να εμπίπτει στην έννοια των προσωπικών δεδομένων, ούτε καλύπτεται από αυτήν, μιλάει για εγληματική συμπεριφορά που έχει είτε ομολογηθεί, είτε αποδειχθεί, είτε υπήρξε καταδικαστική τελεσίδικη απόφαση.
Για μένα δεν είναι δίκαιο, πλην των περιπτώσεων των φυγόδικων, φυγόποινων και αυτών που σε βάρος τους εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για πράξεις κακουργηματικές, να ανακοινώνονται τα στοιχεία ταυτότητας του κάθε ατόμου που σε βάρος του ασκήθηκε μια ποινική δίωξη. Προσέξτε δεν μιλάω για τις καραμπινάτες περιπτώσεις που οι πράξεις είναι ομολογημένε ή η σύλληψη έγινε επ΄ αυτοφόρω. Μιλάω για τις περιπτώσεις εκείνες που μετά από έγκληση ή αυτεπάγγελτη άσκηση ποινικής δίωξης, χρειάζεται η διενέργεια κύριας ανάκρισης και σχετική έκδοση βουλεύματος για να αποφανθεί η δικαιοσύνη, αν η περίπτωση θα παραπεμφθεί σε ακροατήριο ή αν η υπόθεση πάει στο αρχείο. Δηλαδή δεν είναι δυνατόν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα ονοματεπώνυμα όλων των διωκωμένων κατά καιρούς με ποινικές διώξεις, που ικανός αριθμός αυτών των προσώπων, είτε δεν φτάνουν στο ακροατήριο είτε απαλλάσσονται. Δηλαδή αν φέρει την ευθύνη ο αρμόδιος εισαγγελέας για το ποιανού το όνομα θα δημοσιοποιηθεί και ποιανού όχι, τότε θα υπάρξει μια ισορροπία στο θέμα, γιατί πιστεύω ότι ο διαχωρισμός είναι εμφανής και εν ολίγοις τον ανέπτυξα πιο πάνω.
Φιλιά κοραλένια και μια αγκαλιά!!

Unknown είπε...

Ευχαριστώ Μαριάνα, Λωτοφάγος και Μερόπη. Που να το φανταστώ πως η Δανμαρκία είναι η Δανία.
Η Δανία τώρα, είναι χώρα δημοκρατική και ως τοπίο είναι όνειρο. Εάν πάτε κάποια στιγμή να επισκεφτείτε τα Tivoli Gardens.

marianaonice είπε...

@zanzibar
Πάρα πολύ σωστά!! Αυτό ακριβώς λέω και εγώ! Η δημοσιοποίηση μόνον των ομολογημένων πράξεων ή αυτών που συλλαμβάνονται επ΄ αυτοφώρω πρέπει να επιτρέπεται άλλως μόνον εφόσον υπάρξει τελεσίδικη καταδίκη. Βέβαια σε κάποιες περιπτώσεις όπως κατ΄ επάγγελμα απατεώνες, κλέφτες κλπ. που αποδειγμένα έχουν κατηγορηθεί και άλλες φορές για το ίδιο αδίκημα δεν χρειάζεται πλήρης απόδειξη για να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους για τη γενική πρόληψη και προστασία των μελλοντικών τους θυμάτων.
Εκεί νομίζω και εγώ όταν αρχίζει η αρμοδιότητα του εισαγγελέα να κρίνει σε ποιές περιπτώσεις θα επιτρέπεται η δημοσιοποίηση.
Αν δεις την απάντηση του σχολίου μου στο Νίκο Λιολιόπουλο, θα καταλάβεις ότι οι απόψεις μας ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ!!
Έχω την εντύπωση φίλη μου ότι εμείς οι δύο έχουμε πολλά κοινά.. :))

@mariana μου
ευτυχώς που ο Λωτοφάγος και η Μερόπη σου είπαν ότι η Δανμαρκία είναι η Δανία, γιατί εγώ νόμιζα ότι αν σου έλεγα για το Σαίξπηρ θα καταλάβαινες ότι μιλούσε για τη Δανία.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις ωραίες πληροφορίες σου για τη Δανία και για τα Tivoli gardens.

Φιλιά και καλό Σ/Κ @φίλες μου.

Aristodimos είπε...

Ας πάψουμε πλεον να κρυβόμαστε και να συγκαλύπτουμε τα παντα επικαλόυμενοι αυτα τα λεγόμενα "προσωπικά δεδομένα"... και οπως πολυ σστα λεει η γλαρένια χρειάζονται και αυστηρότερες ποινές... Οταν λεμε ισόβια να εννοουμε ΙΣΟΒΙΑ...
Την καλημέρα μου

Αρης

marianaonice είπε...

@Άρη μου
καλημέρα!! Πράγματι με αυτό το νόμο καταφέραμε όλοι οι εγκληματίες και οι σεσημασμένοι μάλιστα είτε απατεώνες, είτε κλέφτες, είτε έμποροι ναρκωτικών να κρύβονται και να διαφεύγουν με την προστασία του ίδιου του νόμου. Τόσο που είχα σκεφτεί πλέον ότι το νόμο αυτό τον έφτιαξαν για τους ίδιους!! Μήπως δεν γέμισε ο κόσμος μας εγκληματίες με το λευκό κολλάρο άλλωστε;;
Τα φιλιά μου.
Υ.Γ. Επέστρεψες ή θα συνεχίσεις τις διακοπές σου;

tzonakos είπε...

Αλλίμονο, αν και δεν πιστεύω οτι οι απατεώνες και εγκληματίες θα σταματήσουν, ωστόσο ειναι θετικό το οτι δεν θα μπορούν να κρύβονται πίσω απο ενα δικαίωμα του κάθε πολίτη που δεν παρανομεί.
Τουλάχιστον δεν θα διώκεται όποιος καταγγέλει τέτοια "λουλούδια".
Κάθε μορφής ασυλία προς αποδεδειγμένα παρανομούντες πρέπει να αρθεί. Καταλαβαίνεις πού το πάω ; ...στην Βουλευτική Ασυλία το πάω, στο Πανεπιστημιακό Ασυλο το πάω κλπ κλπ.
Πρέπει να υπάρχουν αλλα σε ποιό βαθμό αυτο εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο ;

Καλημερα και πάλι.

marianaonice είπε...

@Tzonako
έχεις απόλυτο δίκιο!! Κατάντησε η ασυλία κάθε μορφής, όπως εύστοχα την προσδιορίζεις να αποτελεί τρόπος διαφυγής των παρανομούντων από την τιμωρία που τους αξίζει και όχι τρόπος διάσωσης των άδικα διωκόμενων για τα πολιτικά τους συνήθως φρονήματα, λόγος για τον οποίο και είχε θεσπισθεί.
Την καλημέρα μου και μια όμορφη Κυριακή να περάσεις!!

Γωγώ Πακτίτη είπε...

να και κάτι που θα μας προστατέψει...
μα θα τηρηθεί;
έχω αρχίσει και αμφιβάλω για όλα...

καλημέρα χαμογελαστή...:)

Ο άλλος είπε...

Με βρίσκεις σύμφωνο. Η λογική της αυθαιρεσίας των ΜΜΕ, δεν μπορεί να οδηγήσει στην αυθαιρεσία της συγκάλυψης.Τα προσωπικά δεδομένα από ιερές γελάδες, μπορούν κάλιστα να γίνουν Ιερά Εξέταση για κάποιον που ψάχνει το δίκιο του

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Τα ονόματα,φυσικά, να δημοσιοποιούνται κατόπιν τελεσίδικης καταδίκης των προσώπων και όχι με τη σύλληψή τους,ε;

Την καλημέρα μου,Μαριάνα:))

marianaonice είπε...

@Tzonakos διόρθωση λάθους*
"... να αποτελεί τρόπο διαφυγής των παρανομούντων από την τιμωρία που τους αξίζει και όχι τρόπο διάσωσης".
Μερικές φορές όταν γράφω εδώ κάνω τέτοια λάθη που φαντάζω αγράμματη.. Χαχαχα!!!

marianaonice είπε...

@γωγώ μου
δεν έχεις και άδικο να φοβάσαι ότι δεν θα τηρηθεί το αυτονόητο. Άλλωστε για μένα ο νόμος αυτός αν διαβαστεί σωστά και ερμηνευτεί σωστά σαφώς και δεν είχε σκοπό να προστατέψει τους αποδεδειγμένα εγκληματίες και μάλιστα τους κατ' επάγγελμα, αλλά οι ανεπαρκείς αρμόδιοί μας από τη Δικαιοσύνη μέχρι και την περιβόητη Αρχή, διάβαζαν ό,τι ήθελαν και ερμήνευαν ό,τι βόλευε κάθε φορά!

@άλλε μου
Πράγματι φθάσαμε στο σημείο να διώκονται όσοι τολμούσαν να αποκαλύπτουν τους κατ΄ επάγγελμα εγκληματίες και μάλιστα ενώπιον των δικαστικών αρχών και όχι στα ΜΜΕ!! Παράδειγμα τρανό εγώ που παρολίγο να με καθήσουν στο σκαμνί για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, επειδή βρήκα προηγούμενες μηνύσεις ενός κατ' επάγγελμα μεγαλοαπατεώνα, με επώνυμους δικηγόρους, και τις προσκόμισα σε όλους τους ανακριτές και δικαστές που ερευνούσαν μεμονωμένες πράξεις του και τον τύλιξα σε μια κόλλα χαρτί και μετά από 10 χρόνια φυγοδικίας του, σήμερα εκτίει ποινή κάθειρξης 29 ετών και έπονται και άλλες!!
Κατάλαβες;; Βέβαια έκοψα το ψωμί από όλο το σύστημα που τον βοηθούσε στη φυγοδικία του και στην υπόθαλψή του! γιατί εκεί είχαμε φθάσει ο νόμος αυτός να λειτουργεί για την υπόθαλψη των εγκληματιών και όχι για τη διαφύλαξη των άδικα διωκομένων.
Καλό απόγευμα Κυριακής να έχετε @φίλοι μου!

marianaonice είπε...

@Ψυχούλα μου,
Σωστά μόνο σε αποδεδειγμένα εγκληματικές πράξεις να δημοσιοποιούνται όπως είναι η τελεσίδικη καταδίκη αλλά και η ομολογημένη πράξη ή η πράξη που συλλαμβάνεται επ' αυτοφώρω! Έτσι υπάρχουν οι εγγυήσεις νομίζω να μη καταστραφούν υπολήψεις αθώων ανθρώπων!
Καλό απόγευμα Κυριακής @φίλη μου!

Ανώνυμος είπε...

Kαι γω αρχίζω να πιστεύω ότι έχουμε πολλά κοινά.
Καλό απόγευμα Κυριακής.
Φιλί κοραλένιο και μια αγκαλιά μέχρι να ξαναγυρίσω.
Γιατί θα ξαναγυρίσω!! ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!

marianaonice είπε...

@zanzibar
Μάλλον κάπου συναντιόμαστε εμείς ή σίγουρα κάπου έχουμε συναντηθεί... ;))
Σε περιμένω να γυρίσεις με ανυπομονησία για να συνεχίσουμε να τα λέμε.
Φιλιά!!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!