Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Μια δύσκολη μέρα με ωραίο επίλογο...

Μία ακόμη δύσκολη μέρα έφθασε στο τέλος της!!
Και ευτυχώς έρχεται Σαββατοκύριακο...
Μετά τη δουλειά κατευθείαν στο λιμάνι του Πειραιά για το καράβι, με προορισμό όπως πάντα την Αίγινα!

Εκεί λίγοι έως ελάχιστοι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ άπλωσαν ένα πανώ για να πουν αυτά που όλοι τα ξέρουμε, όλοι τα υπομένουμε και κανείς μας δεν αντιδρά!
Δεν είμαι φαν του παραπάνω κόμματος, όμως οφείλω να ομολογήσω ότι έκαναν κάτι που έπρεπε από πολύ καιρό να είχαν κάνει όλοι οι κάτοικοι των νησιών προκειμένου να αντιδράσουν για την αδιαφορία και την εκμετάλλευση των εφοπλιστών που υπό τις ευλογίες της κυβέρνησης και με το πρόσχημα την αύξηση του πετρελαίου μέσα στον τελευταίο χρόνο αύξησαν τα ναύλα από 10% έως και 30% ενώ κερδίζουν υπερκέρδη και ταυτόχρονα το κράτος τους παρέχει πλουσιοπάροχα περίπου 70.000.000 Ευρώ ετησίως για την εξυπηρέτηση των "άγονων" γραμμών.
Φώναζαν λοιπόν οι παραπάνω διαδηλωτές ότι:
"Απέναντι στην απελευθέρωση των ναύλων, στη συνέχιση δρομολόγησης γερασμένων και αναξιόπιστων πλοίων, στα εξαντλητικά ωράρια των ναυτεργατών, και στα άλλα προνόμια που απολαμβάνουν ήδη οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, οι πολίτες είτε μόνιμοι κάτοικοι των νησιών είτε τουρίστες, χρήστες και καταναλωτές, είμαστε ανυπεράσπιστοι απέναντι στην ασυδοσία της αγοράς καθώς και στη συμπαιγνία της κυβέρνησης και των εφοπλιστικών συμφερόντων".

Δεν βαριέσαι όμως!! Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός!!
Και ενώ το καράβι για Αίγινα, και συγκεκριμένα το "Απόλλων" της seaways έπρεπε να
αναχωρήσει την προγραμματισμένη του ώρα 18.20΄όπως ανέγραφε πάνω από την μπουκαπόρτα του η ώρα πήγε 18.25΄, 18.30, 18.40, 18.45 και τίποτε!!
Εκεί κολλημμένοι στο λιμάνι.
Κάποια στιγμή ακούγεται από το μεγάφωνο μία φωνή!
"Προσοχή παρακαλώ, η καθυστέρηση οφείλεται σε αφιξοαναχωρήσεις άλλων πλοίων"!!!

Αυτό και τίποτε άλλο!!
Δεν κατάλαβα τι εννούσαν! δηλαδή το δικό μας πλοίο δεν είχε προγραμματισμένη αναχώρηση;; Ποιών πλοίων οι αφιξοαναχωρήσεις μας καθυστερούσαν;;
Αν δεν κάνω λάθος αν ένα πλοίο δεν αναχωρήσει ή δεν αφιχθεί την προγραμματισμένη του ώρα επιβάλλεται πρόστιμο από το Λιμεναρχείο!
Φαίνεται οι "απίστευτοι" παρά τις διαμαρτυρίες του κόσμου δεν έφευγαν αν δεν τιγκάριζε το καράβι από επιβάτες και αυτοκίνητα!
Και καλά έκαναν αφού από κανένα δεν ελέγχονται και έχουν το μονοπώλιο της γραμμής αυτής!!
Τελικά φύγαμε στις 18.50΄!!
Τα νεύρα μου!!!!!

Κάποια στιγμή έφθασα στον προορισμό μου! Μόνη μου επιθυμία ένα νυχτερινό μπάνιο!
Και η επιθυμία έγινε πραγματικότητα!!
Και το φεγγάρι ολόκληρο σήμερα, μόλις ανέτειλε την ώρα που εγώ απολάμβανα το χυμένο ασήμι του μέσα στη θάλασσα της νύχτας!!


Ευτυχώς που υπάρχουν κάτι τέτοιες στιγμές για να νοιώσει κανείς ότι αξίζει να ζει!!!

Είναι οι στιγμές που όση θλίψη και αν νοιώθω, όση απογοήτευση για όσα συμβαίνουν γύρω μου και για όσα συμβαίνουν σε μένα, αισθάνομαι ότι μπορώ ακόμη να αντέξω...
Ίσως γιατί η μαυρίλα της νύχτας και το σκοτεινό νερό γίνονται ένα με μένα και γλυκαίνουν την πίκρα και τη σκοτεινιά της ψυχής μου!!
Και το φεγγάρι φωτίζει τη μοναξιά μου και διαλύει προς στιγμή τα άγχη μου!!



.

15 σχόλια:

Laplace είπε...

apisteytes fwto.

monahikoslikos είπε...

Βλέποντας τις φωτογραφίες από το καταφύγιό σου αυθόρμητα σκέφτηκα την παροιμία που λέει "κλαίνε οι χήρες κλαίνε και οι παντρεμένες" και έχεις και "προίκα αφάγωτη" τον Αύγουστο στο άλλο νησί.
Όσο για τα τσαλίμια των ακτοπλόων (άλλος με τη βάρκα μας ώσπου να τιγκάρει) και τους υψηλούς ναύλους σκέφτηκα μια άλλη παροιμία που λέει "μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου (κάλπης) ουδέν λάθος αναγνωρίζεται".
Την καλημέρα μου.

marianaonice είπε...

@laplace78
χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτογραφίες!! Έχω κι άλλες εξ ίσου ωραίες, έχω και την ανατολή. Κάποια μέρα θα κάνω ανάρτηση μόνο με φωτογραφίες!! Λένε τόσα πολλά χωρίς λέξεις!!

@Μοναχικέ Λύκε
Έχεις δίκιο να σκέφτεσαι έτσι για μένα! Εγώ έχω ένα καταφύγιο για να στεγάζω την ύπαρξή μου με ό,τι αρνητικό κουβαλάει μέσα της! Κάποιοι δεν έχουν ούτε μία στέγη!
Όμως φίλε μου καλέ, ο καθένας έχει το δικό του γολγοθά ν' ανέβει και γι' αυτόν νοιάζεται... Είναι εγωϊστικό αλλά είναι ανθρώπινο!!
Το σπίτι της Αίγινας ουσιαστικά είναι σχεδόν σαν κύρια κατοικία μου, αφού το μοιράζομαι με της Αθήνας όλο το χρόνο σχεδόν, και πάντα δουλεύω και εδώ που είμαι.
Το άλλο στην Αγιάσο είναι το σπίτι των διακοπών μου!

Πολύ εύστοχο αυτό που είπες "άλλος με τη βάρκα μας ώσπου να τιγκάρει"!!
Έτσι ακριβώς κάνουν οι θεομπαίχτες!!

leondokardos είπε...

Μαριάνα μου, συγχώρα με εαν απαντήσω πρώτα στο monahikosliko.
Γιατί συμφωνώ απόλυτα οτι το λάθος μας γίνεται κάθε φορά μπροστά στη κάλπη. Το χειρότερο είναι οτι προφανώς τα λάθοι μας είναι επαναλμβανώμενα, με την έννοια οτι ποτέ δεν λογαριάζουμε τι θα γίνει μετά την .... απομάκρυνση απο το ταμείο !! Απλά μετά στο καναπέ μας .

Όσο για τα πλοία και τα δρομολόγιά τους, κάθε χρόνο τέτοιο καιρό έχουμε τα ίδια αφου τους αφήνουν ασύδοτους δίχως αυστηρές ποινές. Ας αφήσουν ξένους πλοιοκτήτες να έρθουν και τα λέμε τότε.

Μιλάς για το σκοτάδι, εστω της νύχτας. Την άλλη μέρα ξημερώνει και ελπίζουμε. Το σκοτάδι όμως που κυριεύει τη ψυχή μας...

monahikoslikos είπε...

Τα ανθρώπινα δεν είναι εγωϊστικά είναι απλά ανθρώπινα και όπως έλεγε ο αξέχαστος Στέλιος "το δρομολόι καθενός το ξέρει μόνον ο Θεός" (αν υπάρχει).

marianaonice είπε...

@monahikoslikos
Φοβερό τραγούδι!! "Το δρομολόϊ καθενός το ξέρει μόνον ο Θεός"!!
Αθάνατος ο Στέλιος! Και πάντα επίκαιρος!!

Unknown είπε...

Μαριάνα, στην Ελλάδα είσαι. Είδες μήπως τη διαφίμηση για την πρώτη ναυτιλιακή δύναμη στο κόσμο; Μου τη στείλανε σε mail, την είδα και γελούσα. Να περάσεις καλά και να ξελουραστείς.

marianaonice είπε...

@mariana
Ναι έχεις δίκιο. Στην Ελλάδα ζω και δεν μ' αφήνουν να το ξεχάσω καθόλου σε πληροφορώ με όλες αυτές τις ...λαμογιές!!
Να είσαι καλά και να περνάς και εσύ όμορφα!!
Καλή Κυριακή σου εύχομαι.

Vrakas Kostas είπε...

Εισαι τυχερη.
Ειναι υπεροχο να μπορεις να εκφραζεις τον ψυχικο σου κοσμο ετσι.
Τυχερο και τ ολογιομο φεγγαρι που σ αντικρυσε στην παραλια.
Ενα υπεροχο ΣΚ σου ευχομαι.
Χωρις εγνοιες.Μονο με ομορφες σκεψεις!
Καλο σου βραδυ!

marianaonice είπε...

@vrakas kostas
Σ΄ ευχαριστώ πολύ για τα ωραία σου λόγια!!
Μόλις ανέτειλε το γεμάτο ακόμη φεγγάρι πάνω από τον Προφήτη Ηλία που βλέπει το μπαλκόνι μου! Σαν φωτοστέφανο πάνω από το εκκλησάκι έλαμψε!!
Υπέροχες όντως στιγμές που σίγουρα κάνουν το Σ/Κ να μοιάζει όμορφο και ας μην είναι με τόση δουλειά που ακόμη και εδώ με πνίγει!
Ίσως πιο αργά κάνω πάλι μία ανάρτηση μόνο με φωτογραφίες!
Δεν χρειάζονται πάντα τα λόγια για να εκφράσει κανείς όσα νοιώθει!
Καλό Σ/Κ και σε σένα Κώστα!
:)))

αντωνης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
αντωνης είπε...

Καλησπερα!
Καταρχας να πω οτι γελασα πολυ με το σχολιο του λυκου για τις παντρεμενες και τις χηρες. Πολυ πετυχημενο, δεν ξερω βεβαια αν ταιριαζει απολυτα αλλά πολυ μου αρεσε.

Οσο για τις τιμες στα ακτοπλοϊκα εισιτηρια, τα εχουμε ξαναπει. Αν δεν ξεσηκωθουν οι κατοικοι των νησιων οι οποιοι υφιστανται την κλεψια αυτη απο τους πλοιοκτητες (και πολλα απο τα πλοια ειναι στην κυριολεξια σαπιοκαραβα) τοτε τι περιμενουν; Απο τον τουριστα που θα παει μια φορα το χρονο σε καποιο νησι; Τοτε θα ειναι χειροτερα για τους νησιωτες γιατι θα λειψει και ο τουρισμος.

Αντε, στο τελος αποζημιωθηκες με το μπανιο. Ολα καλα λοιπον!!!

Καλη Κυριακη!!!

marianaonice είπε...

@Αντώνη μου καλησπέρα!
Για το σχόλιο του Μοναχικού Λύκου σε παραπέμπω στην απάντησή μου στο σχόλιο αυτό. Ελπίζω να σε καλύπτει!
:)))
Τώρα για το χάλι των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και εισιτηρίων φοβάμαι ότι για τους νησιώτες ισχύει αυτό που κάποτε κάπου διάβασα:
"το πιο δύσκολο είναι να καταλάβεις τα εύκολα". Νομίζω ότι δεν έχουν καταλάβει ακόμη που οδηγούνται!

Ναι το μπάνιο είναι η μόνη μου διέξοδος στο αδιέξοδό μου!
:))
Καλή Κυριακή και σε σένα!!

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα να δεις που η διαμαρτυρία έχει χρώμα και κόμμα πλέον. Δηλ ακόμα κι αν βρεθεί κάποιος να φωνάξει πρέπει όλα να τα μπερδεύουμε με τα κομματικά; Ελεος! Δεν υπάρχει ελπίδα. Το ποστ το βρήκα για άλλη μια φορά εξαιρετικό. Και επειδή ξέρουν καλά οτι το καλοκαίρι οι ελληνες ξεχνάμε και το όνομα μας με την φεγγαράδα και τις βουτιές (και καλά κάνουμε δηλ) μια χαρά κλείνουν τα αφτιά τους.

marianaonice είπε...

@freedula μου
Βάλθηκες να διαβάσεις πράγματι ό,τι δεν είχες προλάβει!
Έτσι είναι το καλοκαίρι κλείνουν τ' αυτιά μας και κανείς δεν νοιάζεται...
Και εγώ είδες το βράδυ τα ξέχασα όλα και βούτηξα στα σκοτεινά νερά!
Χαχαχα!!!
Σ' ευχαριστώ @φίλη μου που με τιμάς τόσο ειλικρινά!
Είναι αμοιβαίο να ξέρεις αυτό και εγώ λίγο αυτό τον καιρό δεν σε πρόλαβα αλλά θα έρθει και εμένα η ώρα μου να απολαύσω τον εξαίσιο λόγο σου!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!