Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Έγκλημα χωρίς τιμωρία!!


ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ

Και πάλι η βροχή
σκοτώνει τον ήλιο.
Η άνοιξη δεν θέλει να 'ρθει
και το σύννεφο
μόνιμος πια σύντροφος
σ' ένα δρόμο
που δεν βγάζει πουθενά!!



Πάνω από 30.000 στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη στο πράσινο νησί της Ρόδου!
Απελπισία!! Κοινός νους βρε παιδιά!!! Δεν υπάρχει ούτε για δείγμα σ' αυτούς που αναθέσαμε τρομάρα μας να μας κυβερνήσουν;;
Είναι δυνατόν στο πιο πράσινο νησί της Χώρας μας να μην υπήρχε πρόληψη για την αντιμετώπιση μίας πυρκαγιάς;;

Ποιός θα ζητήσει ευθύνες γιατί οι αρμόδιοι (ο Θεός να τους κάνει) επιτρέπουν να ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την καταστολή μίας φωτιάς και όχι για την πρόληψή της;;



Ακόμα οι φλόγες δεν έχουν σβήσει και υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί πάνω από μία εβδομάδα για να μπορέσει να πει κανείς ότι η όμορφη «μητρόπολη» των Δωδεκανήσων είναι ασφαλής, ενώ τα ερωτήματα ζητούν επιτακτικά απαντήσεις.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται από αυτούς που έζησαν τη μεγάλη πυρκαγιά, οι λόγοι που συνέβαλαν στο μέγεθος της καταστροφής είναι:

Δεν είχε προβλεφτεί στον αντιπυρικό σχεδιασμό ο κίνδυνος μιας μεγάλης πυρκαγιάς στη Ρόδο, γι αυτό και δεν υπήρχε σε μόνιμη βάση αεροπλάνο στο νησί, όπως είχε ζητήσει ο νομάρχης, Μαχαιρίδης, γι αυτό και υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην άφιξη των εναέριων μέσων.

Το βάρος του συντονισμού έπεσε στο «κράτος των Αθηνών» και οι αξιωματικοί που είχαν την ευθύνη των πυροσβεστικών επιχειρήσεων δεν γνώριζαν τις ιδιαιτερότητες του νησιού, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα πραγματικό αλαλούμ στον συντονισμό, δεν άκουγαν τους τοπικούς παράγοντες και δεν αξιοποιήθηκαν οι πράγματι τεράστιες δυνάμεις, ειδικά τις πρώτες ώρες που είναι καθοριστικές για τον έλεγχο μιας πυρκαγιάς.
Μάλιστα εντελώς πρόσφατα και μέσα σε "καυτή" περίοδο όπως είπε ο κ. Μαχαιρίδης, μετατέθηκε ο έμπειρος και άξιος επί σειρά ετών Διοικητής της Πυροσβεστικής του νησιού στην Ελευσίνα και ανέλαβε καθήκοντα νέος, ο οποίος δεν είχε προλάβει να γνωρίσει ούτε τους αξιωματικούς του!

Καταγγέλλουν ότι υπήρξαν λανθασμένες εκτιμήσεις ότι η φωτιά ελέγχεται τη δεύτερη μέρα και αυτό απέβη μοιραίο.

Πέρα από αυτά όμως, υπάρχουν σοβαρότατες καταγγελίες ότι το δάσος της Ρόδου ήταν μια πραγματική «πυριτιδαποθήκη», γιατί δεν είχαν καθαριστεί δρόμοι και περιοχές που θα μπορούσαν να σταματήσουν την πορεία της πυρκαγιάς, κάτι που βαρύνει την τοπική αυτοδιοίκηση!

Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει τι σημαίνει "βαρύνει την τοπική αυτοδιοίκηση";;
Δηλαδή οι δήμοι της Ρόδου είχαν τα κονδύλια για να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες ή να καθαρίσουν τις υπάρχουσες και δεν το έκαναν; Και γιατί δεν το έκαναν;
Ή μήπως δεν είχαν χρήματα;; Και ποιός ευθύνεται που δεν είχαν δοθεί τα χρήματα στην περίπτωση αυτή;;

Κανένας Εισαγγελέας ρε παιδιά δεν υπάρχει εδώ;;
Που είναι οι μάγκες αυτοί να διατάξουν ...προκαταρκτική έρευνα;;;
Θα μου πεις τι έρευνα αφού έτσι και αλλοιώς όταν ανακαλυφθούν πολιτικές ευθύνες και πολιτικά ανεύθυνα "απρόσωπα" θα τεθεί στο αρχείο!!
Για γέλια είμαστε!!

Αλλοίμονο στις χαμένες ζωές όλων των πλασμάτων του δάσους!!
Γι΄αυτά λυπάμαι!!
Ναι μόνο γι' αυτά!! Όχι για τους ανθρώπους πια!!
Είναι άξιοι της μοίρας τους!!!
Και υπεύθυνοι για τη φρίκη που σκορπίζουν γύρω τους!!
.

45 σχόλια:

patsiouri είπε...

Συμφωνώ απόλυτα.
Το ελαφάκι δεν ψήφισε.
Ούτε κάποιο παιδάκι.
Οι υπόλοιποι είναι άξιοι της μοίρας τους, μπαστουνόβλαχοι κολλητοί του κάθε ανίκανου δημοτικού σύμβουλου.
Και δεν αναφέρομαι μόνο στους Ροδίτες, κι'εγώ επαρχία μεγάλωσα.

marianaonice είπε...

@patsiouri μου
@γυρίζεις και εσύ μέσα στα άγρια μεσάνυχτα;;
Που να μας κολλήσει ύπνος με τέτοια που βιώνουμε... Έτσι είναι @φίλη μου καλή!! Το λέω και δεν ντρέπομαι πια!
Δεν τους λυπάμαι τους μπαστουνόβλαχους καλά λες!!Επέλεξαν αυτούς που τους αξίζουν! Είναι ο καθρέφτης τους!!
Καλό ξημέρωμα :))

monahikoslikos είπε...

Κάποτε είχαμε έναν ελέω θεού ανεύθυνο άρχοντα, μετά αποκτήσαμε 300 ελέω ωχαδερφισμού αιρετούς άρχοντες, βάλε κοντά τους και κάποιες χιλιάδες αιρετούς ανεύθυνους τοπικούς άρχοντες, ρίξε και δυο πρέζες "ανεξάρτητη και αδέκαστη" κι έχεις ένα εκρηκτικό μείγμα να κάψεις όχι τη Ρόδο αλλά και τα δώδεκα νησιά.
Θυμάμαι μια φορά -το 1985- σε σύσκεψη, υπό τον τότε υπουργό Γεωργίας Κώστα Σημίτη για τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών, το δήμαρχο των Σπετσών να εκφράζει την αγωνία του σε ώτα μη ακουόντων και να ζητά εδώ και τώρα να του δοθούν τα αναγκαία μέσα και πιστώσεις.
Είναι δύσβατη η περιοχή του Αη Γιάννη έλεγε, ο δήμος δεν έχει ούτε ένα αυτοκίνητο, αν πάρει μια φωτιά θα καεί το νησί.
Περιττό να σου πω τη συνέχεια, οι Σπέτσες κάηκαν σε μια βδομάδα όπως φοβόταν ο δήμαρχος και ο Σημίτης έγινε μετά από 10 χρόνια πρωθυπουργός.
Πυροσβεστικό στη Ρόδο δεν υπήρχε, το προβλεπόμενο από τον οργανισμό της πυροσβεστικής προσωπικό είναι στο 50%, ο διοικητής της πυροσβεστικής μετατέθηκε λίγο πριν την κρίσιμη περίοδο και πάλι καλά να λέμε που δεν έλιωσε ολόκληρο το νησί σαν πασχαλιάτικη λαμπάδα.
Την καλημέρα μου.

Laplace είπε...

Κανένας Εισαγγελέας ρε παιδιά δεν υπάρχει εδώ;;

OXI δεν υπαρχει δυστυχως φιλη μου..Ο ΚΑΘΕ εισαγγελεας ειναι υπαλληλος του κρατους,νιωθει υποχρεος προς το κρατος..Τι να πουμε..

παντως κ μενα χθες δεν μου κολλουσε υπνος σαν εσας :)

VAD είπε...

Πέρυσι διαφήμιζαν ότι θα εφαρμόσουν το ΄΄μοντέλο Χαλκιδικής΄΄για τα καμένα της Πελοποννήσου,της Εύβοιας,της Αττικής!Ήδη στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής φύτρωσαν αυθαίρετα στα καμένα!Νάτο το μοντέλο!
Όταν λοιπον οι κάθε λογής καταπατητές βλέπουν τέτοια εφαρμογή μοντέλου,γιατί μετά το φιλέτο της Χαλκιδικής να μην κάψουν και τη Ρόδο,που είναι κι αυτή φιλέτο;
Καλή σου μέρα ,Μαριάννα....

Unknown είπε...

Εισαγγελέας; Ε και; Οι τοπικές αυτοδιοικήσεις το μόνο που ξέρουν να κάνουν, είναι πως να φτιάχνουν εταιρείες και κάτι πολιτιστικές σαχλαμάρες για να παίρνουν επιδοτήσεις, που πάνε στους ολίγους εκάστοτε εκλεκτούς τους. Να ήξερες πόσα χρήματα παίρνουν οι ΜΚΟ, πράγμα που συμβαίνει εδώ και 20 χρόνια. Μόνο τα ζωάκια λυπήθηκα Μαριάνα και κανέναν άλλο.

Swell είπε...

Και τώρα που (επιτέλους) έσβησε η φωτιά, που οι εκτιμήσεις για την καμένη έκταση την ανεβάζουν στα 50 με 70 χιλιάδες στρέμματα, οι πρώτες συνέπειες: Εμφανίστηκαν αμέσως οι μαϊντανοί του απολογισμού. Με πρώτο τον άρχοντα της ηθικής και της υπευθυνότητας ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

αντωνης είπε...

Μαριαννα καλημερα

Κατι ακουσα για τον εισαγγελεα Ροδου, οτι ασκησε καποια διωξη.

marianaonice είπε...

@Μοναχικέ Λύκε
Αυτό λέω και εγώ: Πάλι καλά που δεν κάηκε όλο!!
Όμως για πόσο ακόμη θα γλυτώνει;;;
Καλό μεσημέρι!

@laplace78
Όχι ο Εισαγγελέας δεν είναι υπάλληλος του Κράτους! Κατάντησε λακές των κυβερνώντων!! Αν ήταν έστω και υπάλληλος του κράτους κάποιος πόνος θα του έμενε γι' αυτό το κράτος που τον τρέφει και τον συντηρεί!! Που να μας κολλήσει ύπνος @φίλε μου!! Τόσα αίσχη γύρω μας πότε να προλάβεις να τα ...μετρήσεις!!

@Vad
Ναι συμφωνώ φιλέτο και η Ρόδος! Όμως καμμένη;; Ας τη μοιράσουν αλλά ας αφήσουν και κανένα δένδρο!! Κρανίου τόπο θα την κάνουν σε λίγο!
Προσωπικά ποτέ δεν θα πήγαινα διακοπές σε ένα νησί φαλακρό που κάποτε ήταν καταπράσινο!! Δεν θα μπορούσα να το χαρώ!
Καλό μεσημέρι Βασίλη!

VAD είπε...

Και πριν στεγνώσει το μελάνι από το προηγούμενο σχόλιο μου,άκουσα τον Παυλόπουλο να βάζει την κασέτα με όσα είπε περσι για Πελοπόνησο,Αττική,Εύβοια και πρόπερσι για Χαλκιδική!
Πρόβλεψη:Η Ρόδος του χρόνου θα βουλιάξει στο αυθαίρετο...
Καλημέρα σε όλους...

marianaonice είπε...

@mariana μου
Ναι μόνο τα ζωάκια και τα δένδρα γιατί και αυτά ξέρεις αισθάνονται :((
Έχουν μετρήσει λένε με παλμογράφους τα δένδρα στη μία άκρη ενός μεγάλου δάσους ενώ στην άλλη έχουν ανάψει φωτιά! Διαπίστωσαν ότι ο παλμογράφος χτυπούσε πολύ έντονα και διαφορετικά απ' ότι πριν ανάψουν τη φωτιά!
Αυτά λυπήθηκα και λυπάμαι @φίλη μου!
Κανέναν άνθρωπο και δεν ντρέπομαι που το λέω!!

@swell
Καμία αμφιβολία δεν είχα για την ηθική και το επίπεδο τέτοιων προσώπων! απλά σ' ευχαριστώ που μου επιβεβαίωσες την άποψή μου!
Κρίμα και πάλι κρίμα!!

@Αντώνη μου
Άσκησε δίωξη κατ' αυτών των γνωστών ή άγνωστων που άναψαν τη φωτιά ή κατ' αυτών που δεν φρόντισαν για την πρόληψη και δεν μπόρεσαν να πετύχουν και την καταστολή της;;
Αυτό είναι το ερώτημά μου!
Γιατί κάφροι που εξ αμελείας ή από πρόθεση μπορεί να βάλουν φωτιά σε ένα δάσος πάντα θα υπάρχουν! Το Κράτος τι κάνει για να προλάβει το κακό;; Τι κάνει για να προστατέψει τους πολίτες του από όλους αυτούς τους εγκληματίες και όχι μόνον!
Γιατί αν δεν κάνει τίποτε, τότε εγκληματεί το ίδιο!!! Και πρέπει να τιμωρηθούν οι εκπρόσωποί του!
Αυτή είναι η άποψή μου!
Καλό μεσημέρι :))

marianaonice είπε...

@vad
Είχες καμία αμφιβολία;;
Εγώ καμία!!!

αντωνης είπε...

@Vad, ας αφησουμε (για ευκολια της συζητησης) τις ευθυνες για τις πυρκαγιες.
Οι κατοικοι ενος τοπου που καηκε δεν θα μπορουσαν αραγε να εμποδισουν την οικοπεδοποιηση των καμμενων με την φυτευση δεντρων; (δεν γνωριζω αν μπορει να γινει αμεσα ή πρεπει να περασει καποιο χρονικο διαστημα πρωτα). Απλα ριχνω μια ιδεα προς συζητηση.
Ας μην τα περιμενουμε ολα απο τους αλλους. Φταιμε και εμεις οι ιδιοι για πολλα, για να μην πω για ολα...

marianaonice είπε...

@Αντώνη
Ακριβώς γι' αυτό και δεν "μας λυπάμαι"!!
Έτσι όπως το λες!! ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!!
Και ίσως φταίμε μόνον εμείς!!

αντωνης είπε...

Αν Μαριαννα τα αφησουμε τα καμμενα στο ελεος τους και δεν κανουμε τιποτα (ή τα περιμενουμε ολα απο καποιο αορατο κρατος) τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.
Δεν αρκει να καταγγελουμε κατι, αλλά πρεπει να πραξουμε και καμια φορα αυτο που πιστευουμε οτι ειναι σωστο.

Takiz είπε...

Μαριάννα μου, καλά τα λες.

Αλλά

Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί πάντα φωνάζουμε μετά από τέτοια περιστατικά και δεν φωνάζουμε από πριν.

Δεν μπορώ να καταλάβω, όλους αυτούς που κατακρίνουν, βρίζουν και σφυροκοπούν τους τοπικούς και γενικούς άρχοντες όταν οι ίδιοι με τα δικά τους χεράκια κρατούν σημαιάκια και ζητωκραυγάζουν για όλους αυτούς άρχοντες.

Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί κυριαρχεί η αίσθηση, να νοιάζεται περισσότερο ο πολίτης της ρόδου, από τον πολίτη της Αθήνας, για ένα δάσος που ανήκει σε όλους.

Ξέρεις αγαπητέ μου συνάνθρωπε δεν έχω σιχαθεί αυτούς που μας κυβερνούν , αλλά όλους αυτούς που τους συντηρούν και το άσχημο είναι ότι παίρνεις και εσύ σε αυτήν την τραγωδία.

Το κλειδί για να γίνει καλύτερη η ζωή μας και ο τόπος μας, είμαστε εμείς και κάνεις άλλος.

αντωνης είπε...

Και μεταξυ μας δεν ειμαι και σιγουρος αν ολοι οι πολιτες-μονιμοι κατοικοι της Ροδου εχουν στεναχωρεθει μετα την πυρκαγια. Θεωρω οτι αρκετοι απο αυτους θα βρουν την ευκαιρια να βγαλουν χρηματα χτιζοντας τιποτα ενοικιαζομενα εκει στην περιοχη που καηκε. Τα οποια ουτε και θα γκρεμιστουν βεβαια, και θα ειναι και γεματα. Το "παραδοξο" θα ειναι οτι θα πηγαινουν και Ελληνες τουριστες εκει.
(πολυ ευστοχο το σχολιο του Takiz οτι σχεδον παντα ολοι μας φωναζουμε κατοπιν εορτης)

marianaonice είπε...

@Αντώνη
Μα αυτό λέω και εγώ: Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και έχουμε το κράτος που μας αξίζει!
Και ο λόγος γιατί όλοι είμαστε πρόθυμοι να καταγγείλλουμε αλλά ελάχιστοι είμαστε έτοιμοι να δράσουμε είτε πριν (ψηφίζοντας ή μη ψηφίζοντας), είτε μετά αποτρέποντας την ανέγερση των αυθαίρετων στα καμμένα!

@Takiz μου
Πολύ σωστά!! Αυτούς που συντηρούν τους ανίκανους και τους αποθεώνουν σιχαίνομαι!! Και είναι πάρα πολλοί δυστυχώς, σχεδόν όλοι μας!!
Γι' αυτό Τάκη μου έπαψα πια να λυπάμαι τους ανθρώπους!
"Μας σιχάθηκα πια"!!!!

marianaonice είπε...

@Αντώνη
Ναι κατόπιν εορτής! ακόμη και το κράτος μας κατόπιν εορτής εξαγγέλλει μέτρα τα οποία ποτέ δεν λαμβάνει!!
Έτσι είμαστε φαίνεται εμείς!
Πρώτα βάζουμε μπουρλότο και μετά τρέχουμε με τους κουβάδες!!
Δεν έχω όρεξη ούτε να γελάσω με το χάλι μας!!!

VAD είπε...

Για τον Αντώνη,@φίλε μου ,δεν αντιλεγω για τις ατομικές ευθύνες και δεν τις αποποιούμαι,όμως αν οι΄΄ιθύνοντες΄΄υλοποιοιούσαν όλα τα θαυμαστά που υποσχέθηκαν πέρσι και πρόπερσι,πες μου,οι καταπατητές θα έκαναν΄΄κράτει΄΄;Η απάντηση αυτονόητη.

Meropi είπε...

Για να μην κόψουν κανένα δεντράκι, δεν φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες με αποτέλεσμα να χάνονται χιλιάδες δέντρα. Αναγκάστηκαν οι κάτοικοι εκεί στη Ρόδο να ανοίξουν μόνοι τους αντιπυρικές ζώνες, ενώ μαινόταν η φωτιά.
Όταν καιγόταν το δάσος εδώ στα Γλυκά Νερά που μένω, το είχα προσέξει. Δεν υπήρχαν αντιπυρικές ζώνες φαρδιές που θα εμπόδιζαν την περαιτέρω εξάπλωση της φωτιάς και συγχρόνως θα έδιναν την πρόσβαση σε πυροσβεστικά οχήματα.
Άστα Μαριάνα μου... Και όπως διάβασα κάπου και μου άρεσε, άραγε του χρόνου η ΟΝΝΕΔ θα κάνει το ετήσιο Συνέδριο της στη Ρόδο???

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Σκεφτείτε που φτάσαμε !
Μόνο ένας εισαγγελέας μας έμεινε για να προστατέψει τη ζωή τη φύση το μέλλον των παιδιών μας απ΄τους περηφρονητάς της Ζωής μας. ΄Ολα πια ξεφύγαν απο τον έλεγχο μας. Τι περιμένουμε ,έναν κατακλυσμό να μας γλυτώσει από εμπρηστάς σε όλα τα επίπεδα ?
Εξαιρετική η εγγραφή σου.
την φιλία μου έχεις και σε ευχαριστώ από καρδιάς.

Λυγερή του ΠΗΓΑΙΜΟΥ
http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri.pblogs.gr

vagnes είπε...

Καθε καλοκαιρι υπαρχει μεγαλος κινδυνος πυρκαϊων για ενα επιπλεον λογο, να μας υπενθυμιζει κατι που ολοι ξεχναμε:
"οτι η κυβερνηση μας ειναι ανικανη αδιαφορη και ουσιαστικα αχρηστη"

Τελεια και παυλα.-

marianaonice είπε...

@vad
Συμφωνώ μαζί σου! Αν υπήρχε κράτος και υπεύθυνοι εκπρόσωποί του σίγουρα κάπου θα σταματούσε το κακό με τους καταπατητές! Όμως δεν υπάρχει τίποτε!! Μόνο "τομάρια" που κοιτάνε την πάρτη τους!

@Μερόπη μου
Αλήθεια, του χρόνου η ΟΝΝΕΔ θα κάνει το ετήσιο Συνέδριο της στη Ρόδο? Εεε!θα οργανώσουν τίποτε φιέστες όπως στην Αρχαία Ολυμπία κατά την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, αν θυμάμαι καλά, που έπαιρναν και τα κοντινά πλάνα για να μη φανεί η φρίκη της καταστροφής!!
Αν οι Ροδίτες τους δεχθούν τότε ναι είναι άξιοι της μοίρας τους!

@vagnes
Αχ @φίλε μου. Το θυμόμαστε καλά, κάθε ώρα και στιγμή το βιώνουμε το πόσο ανίκανη και άχρηστη είναι η σημερινή μας κυβέρνηση. Η χειρότερη πιστεύω όλων των εποχών!!

Καλό βράδυ @φίλοι μου.

marianaonice είπε...

@Λυγερή μου
Δυστυχώς ούτε εισαγγελέας δεν μας έμεινε καλή μου! Εκφυλίστηκαν και αυτοί μέσα στο γενικό εκφυλισμό των πάντων και κυνηγούν αόρατους εμπρηστές αντί να κυνηγούν τους ορατούς ανεύθυνους κρατικούς αρμόδιους!!
Καλό βράδυ @φίλη μου.

. είπε...

Καλησπέρα Μαριάννα!
Θλίψη και αγανάκτηση αισθάνομαι για όλα όσα συμβαίνουν σε αυτόν τον τόπο.

Καλό σου βράδυ

marianaonice είπε...

@ανασαιμιά
Και εγώ το ίδιο @φίλη μου :((
Μεγάλη θλίψη και απογοήτευση!
ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ!!
Μόνη μου παρηγοριά ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι σαν και εμάς...
Καλό σου βράδυ.

leondokardos είπε...

Μαριανα και να μπεί εισαγγελέας τι θα γίνει; Χρόνια τώρα καίγεται η χώρα. Πότε φταίνει ο κακός συντονισμός, πότε η έλειψ η χρημάτων, πότε οι διαφορές μεταξύ υπεύθυνων φορέων και πότε η έλειψη αντιπυρικών ζωνών !!!
Αναμασάνε τις ίδιες δικαιολογίες κάθε φορά, δίνουν κάποια ψίχουλα στους πυρόπληκτους, μιλούν για αναδασώσεις, μέχρι τη στιγμή που θα ξανακαεί η χώρα.
Τι να πει πια κανείς...

Καληνύχτα.

mortal είπε...

Δεν υπάρχει ελπίδα!
Τόσα χρόνια, τόσες φωτιές, πόσοι εμπρηστές συνελήφθησαν; Και από τους ελάχιστους που συνελήφθησαν, ξέρετε κανέναν που να μην έπεσε στα μαλακά; Θα μου πείτε: υπάρχουν, πλέον, αναμάρτητοι να βάλουν πρώτοι το λίθο;
'Οσο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ας τα αφήσουμε καλύτερα. Πάντα δεν της δίνουν χρήματα αλλά κι όταν της δώσουν, ξέρουμε πώς τα διαχειρίζεται. Τα ...ξεκοκαλίζουν οι ημέτεροι!

politis-gr είπε...

Πολλές φορές αναρωτιέμαι εάν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας , που επί πολλά χρόνια ήμουν και εγώ ένας από αυτούς, ζουν σε μια τηλεοπτική εικονική πραγματικότητα!
Την τελευταία δεκαετία έχω την τύχη να ζω έξω και μακριά από τα ...τσιμέντα του τέρατος. Μέσα στην φύση, αγκαλιασμένος σχεδόν με μεγάλο δάσος.
Το τι έχουν δει τα μάτια μου δεν μπορώ να το περιγράψω. Ποιο κράτος και ποιες δημοτικές ή νομαρχιακές αρχές; Εάν αυτές φταίνε μια φορά , ΕΜΕΙΣ φταίμε δέκα .
Περπατώντας καθημερινά στο δάσος, αυτό που διαπιστώνω είναι ότι μόνο αν κλείσει κάποιος τα μάτια του και αφήσει ελεύθερες τις υπόλοιπες αισθήσεις του μπορεί να νιώσει ότι βρίσκεται σε δάσος, γιατί αν τα ανοίξει και κοιτάξει γύρω, θα διαψευστεί.Σκουπίδια,φελιζόλ, άδεια μπουκάλια από λάδια αυτοκινήτων, σελοφάν από κρουασάν, πλαστικά μπουκάλια από νερό... Ελαστικά αυτοκινήτων, σακούλες σκουπιδιών,πολυθρόνες και καναπέδες , όλα αυτά ανακατεμένα με σπασμένα γυαλιά και άλλα υλικά από τα οποία μπορεί εύκολα να ξεπεταχτεί η φωτιά. Όλα αυτά όχι στην άκρη κάποιου δρόμου αλλά σε βάθος 5-7 χιλιομέτρων διάσπαρτα εντός του δάσους. Κάποια φορά μάλιστα τυχαία έπεσα επάνω σε δύο καλόγριες κοντινού μοναστηριού που πέταγαν τα σκουπίδια τους σε παρακείμενο ρέμα.
Είναι να λυπάσαι και να ντρέπεσαι που είσαι ...άνθρωπος.
Ποτέ μα ΠΟΤΕ 10 χρόνια τώρα δεν έχω δει μια εθελοντική ομάδα φίλων του δάσους να έχει κάνει το παραμικρό.
Αφήστε παιδία είναι πονεμένη η ιστορία με τα δάση.
Πάνω από όλους φταίμε ΕΜΕΙΣ και η νοοτροπία μας.
Έπεται η πολιτεία με τις όποιες οργανωτικές, διοικητικές η πυροσβεστικές αδυναμίες της.
Κάποτε χτύπαγαν οι καμπάνες των εκκλησιών και μαζευόντουσαν όλοι οι κάτοικοι των γύρω χωριών με κουβάδες, κλαριά και τσάπες στα χέρια. Σήμερα ....απολαμβάνουμε το καφεδάκι μας στην πλατεία του χωριού , βλέποντας ως αξιοθέατο να καίγεται το βουνό απέναντι μας. Και είμαστε τόσο ηλίθιοι που δεν καταλαβαίνουμε ότι η φωτιά θα έρθει στην συνέχεια και στα δικά μας μέρη. Και αν δεν έρθει η φωτιά θα έρθει σίγουρα η πλημμύρα τον χειμώνα.
Τα έχω ζήσει. Οι περισσότερες φωτιές δεν είναι έργο ενός μόνο εμπρηστή αλλά ...πολύ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ !!!!!!!!

akrat είπε...

να σε ρωτήσω κάτι?
άμα τα λες όλα εσύ...
εμάς τι μας αφήνεις?
ε?????????

καλημερούδια

faraona είπε...

Φρικη σε επαναλειψη σ αυτη τη χωρα.
Τιποτε αλλο!


τα φιλια μου

Nikos Lioliopoulos είπε...

Πόσο δίκιο έχεις politis.gr.
Το κακό δεν ξεκινάει απο εμάς τους ίδιους. . Το κακό είμαστε εμείς!

marianaonice είπε...

@Leondokardos
Αν υπήρχε σωστός Εισαγγελέας που τιμούσε τα παντελόνια του θα έπρεπε να ζητηθούν ευθύνες κάποια στιγμή από τους υπεύθυνους για τη λειτουργία και την προστασία αυτού του Κράτους που κατάντησε Μπανανία!!

@mortal μου
Δεν λέω να ζητηθούν ευθύνες μόνο από τους εξ αμελείας ή εκ προθέσεως εμπρηστές!Αυτοί πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν! Εγώ λέω το Κράτος τι κάνει για να μας προστατέψει από αυτούς;; Γιατί τους εκλέγουμε και γιατί τους πληρώνουμε τελικά;; Αυτό ρωτώ! Και ευθύνη δεν έχουν καμία!!!
Μόνο το χρήμα να πέφτει στις τσέπες τους και για τίποτε άλλο δεν φτάνει!!!

@politis.gr
Συμφωνώ απόλυτα ότι υπάρχουν κάφροι που δεν έχουν καμία περιβαλλοντική συνείδηση και είναι λυπηρό να βλέπουμε αυτά που βλέπουμε ακόμη και μέσα στα άλση και τα πάρκα όχι μόνο στα δάση! Όμως αυτούς τους ασυνείδητους βρωμιάρηδες δεν πρέπει κάποιος να τους μαζέψει, να τους εκπολιτίσει και σε κάθε περίπτωση να μας προστατέψει από αυτούς!! Αν υπήρχαν περιπολίες στα δάση ας πούμε και αυστηρές ποινές γι' αυτούς που ρυπαίνουν την ύπαιθρο δεν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα;; Αυτό ρωτώ;; Και ποιοι ευθύνονται που δεν υπάρχουν;; Και γιατί δεν έχουν χρήματα για να επιμεληθούν; Ποιός φταίει γι' αυτό;; Αν εσύ είχες ζημιώσει έστω και έναν απλό ιδιώτη από αμέλειά σου δεν θα σου ζητούσαν ευθύνη και να πληρώσεις τη ζημιά;; Εμείς γιατί δεν ζητάμε ευθύνες για τη ζημιά που κάνουν στη χώρα μας, από αυτούς τους κακούς διαχειριστές της τύχης μας;;;

marianaonice είπε...

@akrat
Αρκεί που συμφωνούμε!! Αυτό μου φτάνει!! Το ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι άνθρωποι που μιλάμε την ίδια γλώσσα σ' αυτή τη Βαβυλωνία!!

@faraona μου
Ναι η φρίκη σε όλο της το μεγαλείο!!
Και κανείς δεν πληρώνει γι' αυτό!!
Και εμένα δεν μου αρκεί να πιάσουν και να τιμωρήσουν τον όποιο εμπρηστή! Εμένα με νοιάζει να τιμωρήσουν τους κάφρους που διαχειρίζονται την τύχη του τόπου μας και των δασών μας!!

@Νίκο μου
Ναι το κακό είμαστε εμείς οι ίδιοι!!
Και ποιός θα μας σώσει από εμάς;;
Αλλοίμονο στα άλλα πλάσματα του πλανήτη μας που δεν χρωστάνε τίποτε!!

Καλό βράδυ @φίλοι μου!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΠΟΙΟΣ;;;;;
Υπάρχει κανείς σωστός ΣΕ τούτη και ΓΙΑ τούτη τη χώρα;
κάθε χρόνο θα μετράμε μερικές χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων και ποιός ξέρει και τι άλλο και όλοι τους...δεξιώνονται... δίνουν αυξήσεις στους εαυτούς τους και ο χορός καλά κρατεί...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Γωγώ Πακτίτη είπε...

μόνο που σε αυτή την περίπτωση η βροχή θα ήταν σωτήρια, διότι μόνιμος σύντροφος του καλοκαιριού είναι οι φλόγες.
εκεί μέσα στου τριακόσιους
η λέξη ευθύνη είναι άγνωστη.
τρώγεται; πίνεται;χορεύεται;

καλησπέρα Μαριάννα!

marianaonice είπε...

@Γλαρένια μου
Έτσι είναι! Κανείς Σωστός σ' αυτή τη Χώρα!!
Όλοι για την τσέπη τους!! Και εμείς βουλιάζουμε καθημερινά στη μιζέρια μας χωρίς να αντιδρούμε!!

@γωγώ μου
ναι η βροχή θα έσβηνε τις φωτιές! αλλά βλέπεις και αυτή μας σιχάθηκε και τα τελευταία χρόνια έγινε ακριβοθώρητη! Και κάθε καλοκαίρι θα καιγόμαστε σαν μπαρούτι!! Αλλοίμονο στα άλλα πλάσματα της φύσης!!

Καλό ξημέρωμα @φίλες μου!

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Επίτρεψέ μου,Μαριάνα μου, μια μικρή διόρθωση: ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ χωρίς τιμωρία και χωρίς τελειωμό!...

Την καλημέρα μου και καλό μήνα! :)

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα παιδιά!
Αν και περαστικός από αυτό το ιστολόγιο, θα ήθελα να πω οτι φαίνεται πολύ άσχημο να κομματικοποιούμε και να πολιτικοποιούμε το οποιδήποτε προβλημα και μάλιστα φανατικά!
Μιλάω για οποινδήποτε και όλους για να μην παρεξηγούμε!
Πάντα όταν ειμαστε αντιπολίτευση¨φταιει¨πάντα και μονιμα η ανικανότητα και αδιαφορία και δεν ξερω τι άλλο της απέναντι κυβέρνησης και οταν ειμαστε εμεις κυβέρνηση φταίνε οι ατυχείς συγκυρίες!
Ξεχνάμε οτι η οποιαδήποτε κυβέρνηση είται ΠΑΣΟΚ, ειται ΝΔ, ειται Σημίτη, ειται Καραμανλή είναι εκλεγμένη και μάλιστα δυστυχώς ή ευτυχώς περισσότερες των μια φορές!!!! Και ευτυχως για μας έχουμε μια μορφή Δημοκρατίας! Εμεις γενικά την κανουμε καλυτερη ή χειρότερη! Και αν η Δημοκρατία ειναι καλύτερη, όλα θα ειναι καλύτερα! Δεν φταίνε η εκάστοτε κυβέρνηση, οι 300 ωχαδερφιστές, οι μπαστουνόβλαχοι (κακώς χρησιμοποιηθηκε αυτή η λέξη!), οι χιλιάδες ανεύθυνοι τοπικοί άρχοντες και δεν ξέρω ποιοι αλλοι!

Πάντως επαναλαμβάνω το χειρότερο που θα μπορούσαμε να κανουμε είναι τώρα οι της αντιπολίτευσης να ψάξουν πολιτικές ευθύνες ΜΟΝΟ και οι της συμπολίτευσης να βρούνε πολιτικές απαλλαγές ΜΟΝΟ!
Γρηγόρης

marianaonice είπε...

@Ψυχούλα μου
Πόσο δίκιο έχεις!! Εγκλήματα χωρίς τελειωμό!!

@Τσιανόπουλος Γρηγόρης
Καλωσόρισες Γρηγόρη στα μέρη μου!
Μα εγώ δεν είπα ότι φταίνε μόνο οι νυν κυβερνήτες μας!! Μήπως και οι πρώην δεν έβαλαν το χεράκι τους για να ζούμε σήμερα αυτό το χάλι;;
Όλοι φταίνε φίλε μου, αρμόδιοι και αναρμόδιοι, οι πρώην και οι επόμενοι που λέει και το τραγούδι!
Και πάνω απ΄ όλα φταίμε εμείς!! Που τους ψηφίζουμε και που τους ανεχόμαστε στη συνέχεια!!
Απ' ότι είδα είσαι καινούριος στη μπλογκόσφαιρα. Καλά @ταξίδια σου εύχομαι!

Καλό μεσημέρι!!

roadartist είπε...

krima.
to thema einai oti exoume ena augousto mprosta mas.. makari na mi zisoume xana ta persina.. Kai de yparxei alli asimetri apeili apo ta dika mas lathi..
O allos pige na kaphei xorta xera me 8 mpofor.. Ti na peis..

marianaonice είπε...

@roadartist μου
Τι να πω!! Είναι οι ανίκανοι που μας κυβερνούν πάντα είμαστε και εμείς ανεγκέφαλοι, δεν θέλει και πολύ το κακό! Απλά εγώ λέω ότι τέτοιοι που δεν έχουν τον κοινό νου να μην ανάψουν φωτιά στα 8 μποφόρ, υπάρχουν και θα υπάρχουν πολλοί! Η πολιτεία όμως δεν πρέπει να μας προστατεύει από αυτούς;; Δεν πρέπει να έχει προβλέψει μέτρα πρόληψης και καταστολής;;
Αυτή είναι η απορία μου καλή μου road!!
Φιλιά και καλό μεσημέρι.

Α!! και καλό μήνα σε @όλους σας!!!

patsiouri είπε...

Εχεις μέηλ...

marianaonice είπε...

@patsiouri μου
Δεν μου έχει έρθει κανένα μέηλ.
Προς το παρόν τουλάχιστον...
Το yahoo μου καμιά φορά κάνει κόλπα.
Αν δεν σου απαντήσω ξαναστείλτο!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!