Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Κινέζοι Επενδυτές ή Κινέζοι Κατακτητές;;


Στο γελαστό απόγευμα διάβασα τα παρακάτω και τα αναδημοσιεύω:


"Από τη συλλογή στοιχείων και τη διασταύρωση αυτών στην οποία επιδόθηκα τις τελευταίες μέρες σχετικά με την "παραχώρηση" του Λιμανιού σε κινέζους επενδυτές, τα συμπεράσματα βάσει δηλώσεων του κινέζου υπουργού μεταφορών είναι τα εξής:
Από 1-1-2009 ανοίγει ο δρόμος για τη συνύπαρξη ΟΛΠ - COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.
Αυτό θα γίνει χωρίς να υπάρχουν τα φόντα για υγιή ανταγωνισμό (καθώς όριζε το αρχικό σχέδιο της παραχώρησης) μιας κι η κατασκευή του προβλήτα ΙΙΙ αναβλήθηκε επ' αόριστον μετά την προσφυγή και τη δικαίωση του Δήμου Περάματος από το Σ.τ.Ε.
Έτσι το αφεντικό στο λιμάνι μετά τους 18 μήνες (προκαθορισμένος χρόνος συνύπαρξης) θα είναι ένας.
Θα υπάρξει η δυνατότητα προσλήψεων από τον κινέζο επενδυτή εάν κι εφόσον βρεθεί κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό.
Επομένως αίρεται το 18μηνο και κατά συνέπεια τα εργασιακά δικαιώματα των υπαρχόντων εργαζομένων.
Σκοπός και όρος του κινέζου επενδυτή είναι:
α) η μη λειτουργία έτερου εμπορικού λιμένος σε ακτίνα 100 χλμ (αν μη τι άλλο από τη διασφάλιση του μονοπωλίου) και
β) κατασκευή ή διαμόρφωση των υπαρχουσών αποθηκών σε 2 τουλάχιστον εργοστασιακές μονάδες για την τυποποίηση εισαγόμενων κινέζικων προϊόντων με προορισμό την Ελληνική κι Ευρωπαϊκή αγορά.
Όλα τα προϊόντα θα φέρουν πιστοποίηση ISO (!!!) και θα λογίζονται MADE IN E.U
Επίσης θα υπάρχει δυνατότητα παρασκευής προϊόντων ακόμα και τροφίμων (βλ. γάλα-μελαμίνη)
Φυσικά ούτε λόγος για την διατήρηση της παρούσης φάσης του λιμένος δηλαδή εξυπηρέτηση πλοίων άλλων εταιρειών, διατήρηση συνεργασίας με εκατοντάδες ιδιωτικές μεταφορικές εταιρείες και φυσικά δεκάδες ναυτιλιακά πρακτορεία τα οποία λόγω του μονοπωλίου που (καταφανώς) θα επιβάλει ο κινέζος επενδυτής, δεν θα 'χουν λόγω ύπαρξης στον Πειραιά.
Κάποιος θα ήταν μάλλον αφελής εάν μετά απ' όλα αυτά πίστευε πως θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας, θα υπάρξουν καταναλωτικά οφέλη από τη μείωση τιμών των αγαθών κι ότι θ' ανακάμψει η εθνική οικονομία από την εξευτελιστική παραχώρηση του κερδοφόρου ΟΛΠ.
(Σε 35 χρόνια θα εισπράξουμε όσα κερδίζει ο ΟΛΠ σε 10).
Αντιθέτως το πρώτο που βλέπει κάποιος είναι η αύξηση τιμών των διαμετακομιστικών προκειμένου ο κινέζος να κάνει γρήγορη απόσβεση, χωρίς αναγκαίο εκσυγχρονισμό
και να εξυπηρετήσει το μονοπώλιο του.
Η αύξηση των διαμετακομιστικών θα 'χει άμεσο αντίκτυπο στην αγορά, μιας και βάσει στατιστικών το 70% των προϊόντων που διακινούνται στην Ελληνική αγορά, εισάγονται!
Είναι αμέτρητες οι καταστροφικές συνέπειες για όλους μας αφού το θέμα αυτό έχει άπειρες επεκτάσεις και παραμέτρους οι οποίες δεν χωρούν μέσα σε λίγες γραμμές.
Βγάλτε τα συμπεράσματά σας κι αν συμφωνείτε στην πρόληψη μιας καταστροφής, αναδημοσιεύεστε το".

Νομίζω ότι τα παραπάνω είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος!
Ο ΟΛΠ είναι κερδοφόρα επιχείρηση του δημοσίου και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να τον μοιραστούμε με τους Κινέζους και ίσως και να τον παραχωρήσουμε εξ ολοκλήρου σ' αυτούς!! Έναντι ποίου ανταλλάγματος αλήθεια;;;
Γνωρίζει κάποιος να μας πει;;;
.

82 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

«Σε ό,τι αφορά την υπόθεση ΟΛΠ-COSCO, λάβαμε και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Δεν πρόκειται να μείνει στο σκοτάδι καμία πτυχή του. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανεχτούμε βλάβη του δημόσιου συμφέροντος. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και αναμένουμε τα πορίσματά της».
Απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην επόμενη Κ.Ε της Ν.Δ

Παλμος είπε...

Ακλημερα ΜΑΡΙΑΝΑ μου.
Ποιος ΟΛΠ, ποια λιμανια, ποιο αεροδρομιο, ποια Ολυμπιακη, ΟΤΕ, ΔΕΗ.
Όλα τα εχουν ξεπουλησει. Δεν ειναι μονο οι Κινεζοι"κατακτητες". Ειναι οι Γερμανοι και θα ερθουν και αλλοι.
Εδω και κοντα 20 χρονια τα εχουν ξεκινησει ολα αυτα.
Σε φιλώ...παω να φτιαξω καφεδακι...

gregory είπε...

μαριανα ..ποσο δικιο εχεις αφου πρωτα οδηγουν τον κασμο την απολιτησια.τωρα περνανε τους νομους.που τελικα ειναι σε βαρος του λαου..θα μας μαθουν να ζουμε με τα ακρος απαραιτητα..γιατι το καφαλαιο θελη να πλουτηζη συνεχως...εγω πρωσοπικα πονταρο ΜΟΝΟ στα γονηδια μας..αφου δεν πολιτικοποιιουμε τους νεους μας..εγω διαλησαν την αριστερα στην ευρωπη....εμεις που τα βλεπουμε πολιτικα ολο και λιγοστευουμε...παντος Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΡΩΝΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΗ ΣΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ....καπου το εχω διαβαση..

Laplace είπε...

μαριαννα μου καλημερα κ καλο σκ..
σε λιγο θα πουλησουν κ εμας τους ιδιους..
πχ πουλαω το κρατος κ τους πωλητες του,χαχα τοσο την εχουν δει οι ΝΔτες που νομιζουν οτι τους ανηκουν τα παντα κ ολα μπορουν να τα ξεπουλησουν χωρις να δωσουν λογαριασμο πουθενα

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Μαριάννα μου καλημέρα και σ' ευχαριστώ κι από δω.
Θέλω επίσης να επισημάνω πως δεν πρόκειται για ένα απλό ξεπούλημα ή απλά άλλο έναν υγιή οργανισμό.
Πρόκειται για την υποθήκευση της καταναλωτικής δυνατότητας του καθενός μας αφού δίνεται η δυνατότητα σ' έναν ιδιώτη και δη αλλοδαπό να καθορίζει τις τιμές στην ελεύθερη Ελληνική αγορά.
Έτσι ο εκάστοτε υπουργός οικονομίας στο μέλλον θα μπορεί να νίπτει τας χείρας του μη μπορώντας να παρέμβει στον ανοδικό καλπασμό των τιμών.
Ο νοών νοείτω...

. είπε...

H Παλμός με πρόλαβε! Είπε ότι ήθελα να πω. Κόβουν την Ελλάδα κομάτι κομάτι και τη ξεπουλάνε.'Οτι δε κατάφεραν να κάνουν οι εκάστοτε κατακτητές με τους πολέμους, το κατάφεραν οι ίδιες οι κυβερνήσεις μας.

Καλή σου μέρα!

Υ.Γ. Συγνώμη για τις απουσίες μου Μαριάννα αλλά ήμουν πολύ πνιγμένη το τελευταίο καιρό και θα είμαι για λίγο (ελπίζω) διάστημα ακόμη!

Τα φιλιά μου!

Matrix είπε...

Τα ίδια και στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν.

Είναι στη λογική πούλα κάτι να πάρουμε έσοδα για τώρα και μετά δεν πειράζει.

Είναι στη λογική ότι δεν μπορεί το ελληνικό κράτος να διαχειριστεί σωστά κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Είναι , είναι, είναι...

faraona είπε...

Eδω βρε Μαριαννα ξεπουλαμε αβερτα κουβερτα τους εαυτους μας καθημερινα...και θα διστασουν οι εχοντες και κατεχοντες να ξεπουλησουν τον ΟΛΠ?
Υστερα να σου πω εγω δεν εχω δει κανεναν επενδυτη που να μην ειναι στην ουσια και κατακτητης...μαζι δεν πανε αυτα?


την καλησπερα μου

Unknown είπε...

Η "Κινεζία" είναι μία επικίνδυνη χώρα όσον αφορά τα προϊόντα της.
Αυτό με απασχολεί Μαριάνα, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.
Καλή Κυριακή.

marianaonice είπε...

@Μοναχικέ μου Λύκε
Απ' ό,τι κατάλαβα το πόρισμα της Δικαιοσύνης θα ήταν η αναμενόμενη απόφαση επί της προσφυγής του Δήμου Περάματος, από το ΣΤΕ, που λέει και ο Στέλιος, για την κατασκευή της προβλήτα ΙΙΙ, που τελικά ήταν απορριπτική! Από εκεί και πέρα τι γίνεται;; Μουγκαμάρα έπαθαν;;
Τώρα για να κάνω και το συνήγορο του διαβόλου, λένε από την άλλη πλευρά, ότι ο ΟΛΠ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό αν δεν ιδιωτικοποιηθεί και να γίνει τζίρος μέσα στο έδαφος της Ελλάδος, από ιδιώτες επενδυτές, το κέρδος του οποίου θα μπει στο ΑΕΠ, είτε Κινέζοι έρθουν είτε όποιοι άλλοι επενδυτές! Και ότι αν δεν δίναμε εμείς τον ΟΛΠ στην cosco θα έδιναν οι Ιταλοί!!
Δεν τα πολυκαταλαβαίνω και εγώ αυτά πώς γίνεται μία κερδοφόρα επιχείρηση να ξεπουλιέται γιατί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει...
Κινέζικα μου φαίνονται!!! Χαχαχα!!

@παλμέ μου
Συμφωνώ ότι υλοποιούνται σχέδια προ πολλού εκπονημένα!! Μιλάνε για ελεύθερο ανταγωνισμό, αλλά τα μονοπώλια δίνουν και παίρνουν! Και τώρα δίνουμε και στους Κινέζους το μονοπώλιο του ΟΛΠ!!!

@laplace78
Μα καλέ μου @φίλε είναι βέβαιο ότι δεν δίνουν και δεν θα δώσουν λογαριασμό σε κανένα!! Και αυτό εμένα μου φαίνεται τρελλό!!
Σε δημοκρατία υποτίθεται και στην Ευρώπη του 2008, να μη λογοδοτεί κανείς τους!!

Καλό Σαββατόβραδο @φίλοι μου!

marianaonice είπε...

@ένα γελαστό απόγευμα
Στέλιο δεν χρειάζεται να μ' ευχαριστείς! Είναι κάτι που ενδιαφέρει και εμένα, ως πολίτη αυτής της χώρας, και εγώ πρέπει να σ' ευχαριστήσω που το ανέδειξες, γιατί ο κόσμος δεν το ξέρει!
Σωστή η επισήμανσή σου! Αν μπουν οι Κινέζοι στην ελεύθερη αγορά της Ελλάδας, τότε ποιός θα τους ελέγχει, αφού δεν είμαστε καν ικανοί να τους ανταγωνιστούμε;;; Ιδού η απορία που οι αρμόδιοι δεν κάνουν τον κόπο να μας εξηγήσουν!!
Τι σόϊ ελεύθερη αγορά είναι αυτή που επαγγέλλονται, χωρίς να εξασφαλίζουν τον ανταγωνισμό;;
Όπως και στις εφοπλιστικές εταιρείες, δίνουν τα μονοπώλια των γραμμών και μετά κάνουν καμποτάζ και απαγορεύουν άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες να εισέλθουν, με αποτέλεσμα η ακρίβεια των ναύλων και η ανεξέλεγκτη αύξηση των τιμών τους, να κρατά τα νησιά μας στην απομόνωση!!
Εγώ νομίζω ότι όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία! Πίσω από κάτι τέτοιου είδους επενδυτές πρέπει να κρύβονται υπουργοί μας και βουλευτές μας! Δεν έχω αποδείξεις γι' αυτό, αλλά κάτι άλλο δεν μου βγαίνει!!
Ίσως γίνομαι κουραστική αλλά θα πω ένα θέμα που είναι σχετικό. Το εισιτήριο Κεφαλλονιά Ληξούρι, μισής ώρας διαδρομή με το καράβι, για το άτομο είναι 1 ευρώ και για το αυτοκίνητο 5 ευρώ, γιατί προφανώς υπάρχει και οδική συγκοινωνία και πρέπει ο εφοπλιστής εκεί να ρίξει την τιμή για να έχει κόσμο.
Στην Αίγινα για μία ώρα περίπου με το καράβι, το εισιτήριο της seaways είναι 10 ευρώ για το άτομο και 30!! για το αυτοκίνητο! Με το ζόρι πήρε και ο Λεφάκης δρομολόγιο με το Φοίβος και υπάρχει και το Άγιος Νεκτάριος της Εκκλησίας. Άλλη εταιρεία δεν επιτρέπουν να μπει στη γραμμή για να πέσουν οι τιμές, κάτι που γίνεται σε όλες τις γραμμές με τα νησιά μας! Γιατί το κάνουν;; Για το καλό του κόσμου ή για το καλό της Seaways και του Παναγόπουλου;; Πριν είχαμε τη MINOAN του Κληρονόμου και του Σφηνιά και τώρα τη Seaways! Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτούς, σκέφτηκε κανείς;; Γιατί αν άφηναν να έρθει εδώ μία σκανδιναβική εταιρεία ή όποια άλλη ήθελε, θα έβλεπες πως θα έπεφταν οι τιμές!
Αυτά για την ελεύθερη αγορά τους, που μόνο ελεύθερη δεν είναι!!

monahikoslikos είπε...

Δεν ξέρω ποια είναι η απόφαση για την προσφυγή του Δήμου Περάματος αλλά αν ήξερες με ποιες "διαδικασίες", πότε, πως και από ποιον έκλεισε η δουλειά με την COSCO θα ανατρίχιαζες.
Τα άλλα περί διαγωνιστικής διαδιακασίες τα λένε στον κλείδωνα του Αη Γιαννιού.
Αν και όποτε το σκάνδαλο με το λιμάνι πάρει σειρά (προηγείται βλέπεις το Βατοπαίδι) τότε θα αναλάβει δράση ο γνωστός ξυλουργός της Δικαιοσύνης να το φέρει στο σωστό δρόμο της ...συγκάλυψης.

marianaonice είπε...

@gregory
Σε πέρασα αλλά δεν σε ...ξέχασα! :))
Λες να είναι έτσι και κάποια στιγμή ο σοσιαλισμός να είναι αναπόφευκτος;;
Μακάρι!! Γιατί για να τον φέρουμε εμείς μάλλον είναι αδύνατον έτσι που καταντήσαμε, καλά λες και εμείς και οι νέοι μας που σιχάθηκαν την υποκρισία των πολιτικών μας!!

@ανασαιμιά μου
Έτσι κομμάτι κομμάτι θα μας εξοντώσουν!!
Μη ζητάς συγνώμη @φίλη μου, εδώ δεν παίρνουμε παρουσίες! Εδώ η @επικοινωνία είναι δεδομένη και ας αργεί, αφού έχουμε κοινές αγωνίες και ευαισθησίες! Όσο για το πνίξιμο με τις δουλειές σε όλους μας συμβαίνει και πολύ περισσότερο και σε μένα, που και εγώ μου φαίνεται άργησα λίγο να σ' επισκεφτώ ..:))
Φιλιά!!

@matrix
Δεν μπορώ να καταλάβω τι σόϊ έσοδα θα είναι αυτά! Θα αυξήσουν λέει το ΑΕΠ και θα κλείσουν τις τρύπες!! και μετά;; Τι γίνεται;; Χωρίς ανταγωνισμό πώς θα λειτουργήσει η ελεύθερη αγορά;; Θα μας πιούν το αίμα όλοι αυτοί οι επενδυτές!! Και ποιοι ωφελούνται;; Σίγουρα όχι ο λαός!

marianaonice είπε...

@faraona μου
Πολύ σωστά!! Συνήθως οι κατακτητές είναι και επενδυτές!!

@mariana μου
Ναι αυτή είναι μία άλλη εξίσου σοβαρή παράμετρος αυτού του ξεπουλήματος!!
Τα επικίνδυνα Κινέζικα προϊόντα που θα κατακλύσουν την Ελληνική αγορά αλλά και την Ευρωπαϊκή με ορμητήριο την Ελλάδα!!

@Μοναχικέ μου Λύκε
Είναι κάτι που το υποπτεύομαι ότι έγινε έτσι όπως λες! Δεν έχω αμφιβολία για τον τρόπο που λειτούργησαν και για τον τρόπο ανάδειξης της cosco με ύποπτες διαδικασίες! Πολύ θα ήθελα όμως να μάθω ποιός είναι αυτός που κρύβεται πίσω! Γιατί το ότι κάποιος κρύβεται σχεδόν το ήξερα, (άλλωστε είναι αυτονόητο από τα ίδια τα αποτελέσματα) το ποιός είναι δεν ξέρω!!
Και θα "πέθαινα" για να το ...μάθω!!

Καλό Σαββατόβραδο και καλή Κυριακή @φίλοι μου!

marayia είπε...

Kινεζοι επενδυτες...! Κινεζοι κατακτητες..!
Κινεζοι .. Κινεζοι.. Κινεζοι.. παντου γυρω μας ..!
Ουφ
Καληνυχτα Μαριαννακι
φιλι

marianaonice είπε...

@χειμωνιάτικη λιακάδα
Και που να δεις στην Αυστραλία!
Παντού Κινέζοι!! Σχεδόν μόνο Κινέζοι!! Κάμποσοι Έλληνες και Λιβανέζοι αλλά οι περισσότεροι Κινέζοι! Έχουν φτιάξει και chinatown kai chinagarden! Σχεδόν μετέφεραν την Κίνα εκεί! Αλλοίμονό μας!!
Καλό βραδάκι και σε σένα!
:)))

Aνεμος είπε...

είναι προδότες και ας μου κάνουν αγωγή τι ΄΄αλλο θα ξεπουλήσουν??

marianaonice είπε...

@anemos5
Νομίζω ότι δεν έμεινε τίποτε άλλο πια!
Όλα έχουν δρομολογηθεί και μακάρι να μη προλάβουν να ολοκληρώσουν την καταστροφή!
Καλό ξημέρωμα!

patsiouri είπε...

Εγώ συντάσσομαι με laplace, σε λίγο θα αρχίσουν να πουλάνε κι'εμάς σα δούλους...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Καλά, τι γίνεται ρε γμτ; Όλα τα πουλήσανε; Τσιφλίκι του πατέρα τους είναι το ελληνικό κράτος;

marianaonice είπε...

@patsiouri μου
Εγώ φοβάμαι ότι μας έχουν ήδη πουλήσει... απλά μένει η ημερομηνία παράδοσής μας!! χαχαχα!!

@ασκαρδαμυκτί μου
Πανωπροίκι τους το πήραν το ελληνικό κράτος και εμάς σκλάβους σε σκλαβοπάζαρο!! Κάποτε θα το καταλάβουμε και ίσως τότε γίνει η ...επανάσταση των σκλάβων!! χαχαχα!!

Καλό Κυριακάτικο βράδυ και καλή εβδομάδα @φίλοι μου!

Meropi είπε...

Να πω την αλήθεια δεν έχω παρακολουθήσει αυτό το σίριαλ περί παραχώρησης του λιμανιού. Αν δεν κάνω λάθος αφορά το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων μόνο και όχι όλο το λιμάνι, αλλά δεν είμαι σίγουρη.
Πολλά τα σίριαλ τελευταία και ποιο να πρωτοπαρακολουθήσουμε!!!!

marianaonice είπε...

@Μερόπη μου
Έχεις δίκιο, πολλά τα σήριαλ και ποιό να προλάβουμε;; Νομίζω ότι αφορά τους χώρους του ΟΛΠ και όχι μόνο των εμπορευματοκιβωτίων. Ο Στέλιος είναι ο πιο κατάλληλος να μας το διευκρινίσει πιστεύω. Θα ζητήσω τη συνδρομή του.
Καλή εβδομάδα να έχουμε!!

αντωνης είπε...

Ελπιζω και ευχομαι ο "απο μηχανης θεος της Ελλαδας" να μην τους αφησει να τα ξεπουλησουν ολα "σεμνα και ταπεινα" ή αλλιως "νομιμα και ηθικα".

Καλησπερα Μαριάννα!

marianaonice είπε...

@Aντώνη μου
Που το θυμήθηκες το σεμνά και ταπεινά;; Πάει αυτό, τώρα έγινε "σκληρά και αρπαχτά". Δεν είδες και τη σκληρότητα του πρωθυπουργού;;
Όσο για το νόμιμο και ηθικό, γιατί έχεις αντιρρήσεις;; Κάθε πώληση, κοινώς ξεπούλημα, είναι μία νόμιμη διαδικασία, άρα και ...ηθική!!
Χαχαχα!!
Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα @φίλε μου!!

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Μαριάννα μου το Σ.ΕΜΠΟ. (σταθμός εμπορευματοκιβωτίων) είναι το 85% της οικονομικής δύναμης του λιμανιού!
Υπάρχει και το car terminal (σταθμός αρμόδιος για την εισαγωγή - διακίνηση καινούριων αυτοκινήτων)
το οποίο όμως είναι μόνο...αλάνες!
Επίσης η εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων (αχθοφορική δραστηριότητα)
και το χύμα φορτίο το οποίο φθίνει στις μέρες μας.
Το εξοπλισμένο μηχανολογικά φιλέτο είναι το ΣΕΜΠΟ.
Αν κι όταν συμβεί η "παραχώρησή" του ανοίγει ο δρόμος (και η όρεξη) για τα περαιτέρω αλλά δε θέλω να μπω σε φημολογίες.

marianaonice είπε...

@ένα γελαστό απόγευμα
Κατάλαβα Στέλιο! Να είσαι καλά για τις διευκρινίσεις! Σ' ευχαριστούμε!
Καλή εβδομάδα και από εδώ!
:))))

habilis είπε...

Μάθαν ότι πηδιόμαστε
πλακώσαν και οι Κινέζοι...

marianaonice είπε...

@habilis
Xαχαχαχαχαχαχαχα!!!
Καλόοοο!!!!!

leondokardos είπε...

Μαριάνα οι κινέζοι ΄ξεφυτρώνουν σε όλα την Ε.Ε. με τη διαφορά οτι στις άλλες χώρες έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα ,έχουν δε και πιο γερές οικονομίες απο τη δική μας.
Ξέρω πολύ καλά τι ζημιά έχουν επιφέρει στα εμπορικά καταστήματα, ενω προμηθευόμαστε κινεζικά προΐόντα μέσω δημόσιων διαγωνισμών ενω οι δικές μας μικρές πια βιομηχανίες δεν αντέχουν τον ανταγωνισμό.
Καλό βράδυ και καλή βδομάδα.

marianaonice είπε...

@leondokarde
Έτσι είναι!! Επιτρέπουν την ελεύθερη αγορά και την είσοδο ξένων επιχειρήσεων χωρίς να έχουν εξασφαλίσει και τον ανταγωνισμό! Απορώ πώς θα προστατευτούν και οι καταναλωτές!
Καλή εβδομάδα!

politis-gr είπε...

To ΣΕΜΠΟ νοικιάστηκε συνολικά έναντι του ποσού των 4,3 δις ευρώ για 30 χρόνια. Το αντίστοιχο στο λιμάνι της Σμύρνης της Τουρκίας (πολύ μεγάλο λιμάνι και αυτό), έναντι του ποσού 1,25 δις Ευρώ για ...49 χρόνια!
Αν το ποσό που νοικιάσαμε στην Cosco, διαιρεθεί δια το συνολικό χρόνο παραχώρησης του λιμένος, τότε το ετήσιο "μίσθωμα" που θα εισπράττει το δημόσιο είναι 17 φορές μεγαλύτερο από ότι μέχρι σήμερα εισέπραττε από τα ετήσια καθαρά κέρδη του ΟΛΠ. Υπόψη ότι λόγω των απεργιών των εργατών τον τελευταίο εξάμηνο αντί να αποφέρει κέρδη ,ήταν ζημιογόνος 4.3 εκατ ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τον Αύγουστο του 2008 ο Οργανισμός εμφάνιζε μειωμένη διακίνηση εγχώριου φορτίου περίπου κατά 56% σε σχέση με το 2007.
Σχετικά με την προβλήτα ΙΙΙ στη διακήρυξη προβλέπονται ειδικές ρήτρες ( ποινές) για την μη κατασκευή της τρίτης προβλήτας, αλλά υπάρχουν εγγυήσεις ότι από την μάξιμουμ απόδοση της δεύτερης, θα καλυφθεί το σύνολο των εγγυημένων εσόδων, που φθάνουν τα 3,4 δις ευρώ.
Εκείνο όμως που μου κάνει εντύπωση @ φίλη μου και θα ήθελα να σε ρωτήσω είναι αν γνωρίζεις την χρηματικές απολαβές αυτών των οποίων με τόσο πάθος υπερασπίζεσαι.
Επειδή μάλλον δεν γνωρίζεις θα σου πω εγώ και ας γίνω ο κακός.
Οι κύριοι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ αμείβονται κατά μέσο όρο με το ποσό των ....83.000 ευρώ, ετησίως (η κλίμακα είναι από 60.000 έως 140.000 ευρώ). Υπάρχουν εργαζόμενοι στο λιμάνι που οι απολαβές του είναι ...140.000 Ευρώ ετησίως!!! Ένας καθηγητής Πανεπιστημίου παίρνει αυτά τα Χρήματα; Ούτε το 1/4 !
Είπες τίποτα φίλη μου που έφαγες τα χρόνια σου στα Πανεπιστήμια.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ είναι τα ρετιρέ των ρετιρέ.
Μη τρελαινόμαστε λοιπόν στους αφορισμούς.
Κάποια στιγμή απεργούσαν γιατί ...ήθελαν οι προσλήψεις καινούργιου προσωπικού να είναι ...μόνιμοι και όχι με σύμβαση. Εν τω μεταξύ την απεργία τους την πλήρωνα εγώ και εσύ , γιατί το αυξημένο κόστος- λόγω παραμονής περισσοτέρων ημερών στο λιμάνι τα εμπορεύματα - οι διάφοροι έμποροι το μετακυλούσαν στο τελικό προϊόν.
Με τις διάφορες απεργίες τους είχαν σαν αποτέλεσμα ότι μέχρι τον Αύγουστο του 2008 ο Οργανισμός εμφάνιζε μειωμένη διακίνηση εγχώριου φορτίου περίπου κατά 56% σε σχέση με το 2007, μειωμένη παραγωγικότητα κατά περίπου 40% και ελαστικό φορτίο μεταφόρτωσης σχεδόν μηδενικό προς όφελος άλλων ανταγωνιστικών λιμένων.
Bέβαια τι συζητάμε τώρα αφού τι τους νοιάζει. Δημόσιο γαρ με τρελλά λεφτά .Ας πληρώνουμε όλοι οι άλλοι.
Με δύο λόγια για να σε βοηθήσω. Εάν δεν έμπαινε στρατηγικός επενδυτής , με την πτωτική πορεία που είχε τα τελευταία χρόνια ο ΟΛΠ και τις ¨κεκτημένες" απολαβές τις οποίες σου ανέφερα , σε λίγα χρόνια απο τώρα θα μιλάγαμε για άλλο ένα καρκίνωμα , παρόμοιο με αυτό της ΟΑ και το οποίο θα πληρώναμε συνεχώς όλοι οι άλλοι.
Kαλοί λοιπόν οι γενικοί αφορισμοί , αλλά ας εξετάζουμε και λίγο ορθολογικά τα πράγματα.
Γιατί στο τέλος θα καταντήσουμε όπως ο βοσκός με τον λύκο.
Θα φωνάζουμε και δεν θα μας πιστεύει κανείς:)))
Κάλο βράδυ @ φίλη μου!!!

politis-gr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
politis-gr είπε...

Sorry για το μέγεθος στο σχόλιο αλλά έβλεπα ότι δεν γνώριζες το θέμα!

monahikoslikos είπε...

@politis-gr: Αυτές τις ανοησίες έλεγε και ο αλήστου μνήμης Βουλγαράκης για να εμφανίσει το ξεπούλημα ως μεγάλη επιτυχία και πέταξαν την COSCO εκτός Χρηματιστηρίου στο Hong Kong, υποχρεώνοντας τους Κινέζους να πουν την αλήθεια.
Και ποια ήταν η αλήθεια;
Το ποσό που πλήρωσαν όλο κι όλο οι Κινέζοι είναι με το ζόρι 500 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα είναι ετήσιες καταβολές στην 35ετία πληθωρισμένες στο τέλος της περιόδου κι άλλες τέτοιες εξυπνάδες που κάνουν τον τενεκέ να μοιάζει με χρυσάφι...
Όσο για τα ρετιρέ καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο.
Πήγαινε να δουλέψεις διπλο-τριπλοβάρδια στο λιμάνι και γίνε και εσύ ...ρετιρέ.
Συγνώμη Μαριάννα μου αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι επιμένουν σε ισχυρισμούς που δεν άντεξαν μια εβδομάδα...

politis-gr είπε...

@ monahikoslikos
Αφού απευθύνεσαι προσωπικά σε εμένα, αγαπητέ φίλε, οφείλω νομίζω και εγώ να σου απαντήσω.
Εγώ μιλώ με συγκεκριμένα νούμερα και εσύ μου απαντάς γενικώς και αορίστως.
Εγώ θα συνεχίσω να παραθέτω νούμερα.
Γράφω:"To ΣΕΜΠΟ νοικιάστηκε συνολικά έναντι του ποσού των 4,3 δις ευρώ για 30 χρόνια.
ΝΟΙΚΙΑΣΤΙΚΕ όχι πουλήθήκε ! Που έχεις δει εσύ σύμβαση ενοικίασης διεθνώς που να προκαταβάλλεται, το οριζόμενο ενοίκιο; Το ενοικίασμα ακολουθεί τον χρόνο της ενοικίασης.
H συνολική oικονομική προσφορά της πλειοδότριας εταιρείας ανέρχεται σε 4,3 δις ευρώ για 35 χρόνια εκ των οποίων τα 3,4 δις αποτελούν εγγυημένα έσοδα του ΟΛΠ και απαρτίζονται από: 50 εκ. αρχική καταβολή, 591 εκ. ενοίκια και 2,7 δις εγγυημένο αντάλλαγμα επί των εσόδων. Κατά την 1η 5ετία, που είναι και η χαμηλότερη, τα έσοδα κυμαίνονται στα 35 εκ. ευρώ ετησίως, ενώ φτάνουν στην τελευταία της 35ετίας τα 180 εκ ευρώ ετησίως.
Υπενθυμίζω και πάλι ότι ο ΟΛΠ το Α` εξάμηνο του 2008 είναι ελλειμματικός ....4.3 εκατ ευρώ.
Αλλά και στις κερδοφόρες χρονιές του ,τα ετήσια κέρδη από το ΣΕΜΠΟ ήταν περίπου 7 εκ. ευρώ.
Η σύγκριση για τον καθένα. Από την μία 35 εκατ. ευρώ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ για το Ελληνικό Δημόσιο (σήμερα , καθώς είπαμε ότι αυτά αυξάνονται ανά πενταετίες)!), και από την άλλη στην καλύτερη των περιπτώσεων 7 εκατ. ευρώ και αυτά ΟΧΙ εγγυημένα!
Θα ξέρεις νομίζω ότι όλες αυτές τις ζημιές και παρόμοιων κρατικών εταιρειών, ...... τις πληρώνουμε εγώ και εσύ.
Δεν αναφέρομαι καθόλου στα υπόλοιπα χρηματικά οφέλη του Δημοσίου (Φόρο Εισοδήματος εκ του κέρδους του ΟΛΠ
, Μερίσματα του μετά από φόρους κέρδους κλπ , ούτε στα ποσά για τα έργα υποδομής που απορρέουν από την σύμβαση.)
Παρέθεσα επίσης το ποσό και το χρόνο που ενοικιάστηκε το λιμάνι της Σμύρνης για να μπορούμε να ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ.
Όσο για τα ρετιρέ και τις "διπλοβάρδιες", ας ρωτήσεις όλους αυτούς που δουλεύουν σε ΔΥΟ δουλειές , αν έχουν εισόδημα ....>140.000 Ευρώ ετησίως !!!!
Αν το μάθουν οι Αμερικάνοι roofers (αυτοί που περπατάνε σε μιά ράγα στα 150 μέτρα!)θα λαθρομεταναστεύσουν και θα έχουμε καινούργιο πρόβλημα με τους Αμερικανούς xaxa !
Τέλος πάντων φίλε δεν τα λέω αυτά για να σε πείσω . Απλώς για την αλήθεια!
Ο καθένας μας κρατά την γνώμη του .
Εγώ το ξέρεις πολύ καλά ότι "ανατριχιάζω" με τα ελλείμματα του κράτους και το δημόσιο χρέος που θα πληρώνουν και τα εγγόνια μου ( ΚΑΙ από κάτι τέτοιες περιπτώσεις), εσύ είσαι πιο ...κούλ !
Τι να κάνουμε αυτή είναι η Δημοκρατία!!!!
Μαριάννα συγνώμη αλλά όφειλα να απαντήσω από τη στιγμή που ο αγαπητός φίλος απευθύνθηκε προσωπικά σε εμένα.

Καλή σου ημέρα φίλε monahikoslikos
Καλή σου ημέρα @φίλη μου Μαριάννα!!!
ΥΓ(Θυμάσαι τι σου έγραφα στα Ρώσικα Χαχα !)

Λυγερή Βασιλείου είπε...

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ
ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ .
KANOYN ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.
Nα δούμε εσύ πότε θα ξυπνήσεις
"λαουτζίκο"
Καλή εβδομάδα ΦΩΝΗ μου τολμηρή κι αγαπημένη
Λυγερή του ΠΗΓΑΙΜΟΥ
http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri.pblogs.gr

Meropi είπε...

Μαριάνα μου,
όσον αφορά τη διαμάχη ή μάλλον διάλογο μεταξύ Μοναχικού Λύκου και politis-gr, έχω να αναφέρω τα εξής:
Δεν ξέρω αντί ποίου ποσού ενοικιάστηκε ο ΣΕΜΠΟ, πλην όμως ξέρω ότι οι αμοιβές των εργατών εκεί είναι πράγματι υπερβολικές. Ίσως ο βασικός μισθός τους να μην είναι τόσο μεγάλος, αλλά είναι υπερβολικά τα επιδόματα, οι υπερωρίες κλπ. Οι εργαζόμενοι συνήθως απαντούν δείχνοντας μόνο το βασικό τους μισθό, αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη. Σε συγκεκριμένη νομική υπόθεση που χειρίστηκα εγώ, από βεβαίωση του ΟΛΠ προέκυπτε ότι η ετήσια αμοιβή του συγκεκριμένου διαδίκου ήταν περίπου 85.000 ευρώ ετησίως και ας σημειωθεί ήταν η μέση ετήσια αμοιβή. Έμεινα εμβρόντητη. Ξέρω τι απαντούν οι εργαζόμενοι ότι η δουλειά τους είναι επικίνδυνη, καθόσον αναρριχώνται στα εμπορευματοκιβώτια κλπ. Μέχρι ενός σημείου έχουν δίκιο. Αλλά συγκρίνοντας τις αμοιβές αυτές με αυτές του συζύγου μου, γιατρού του Ε.Σ.Υ Αν. Διευθυντή, Υπεύθυνου μιας μονάδας με μολυσματικές ασθένειες, (όπως φυματίωση, AIDS κλπ), του οποίου οι αποδοχές (μαζί με εφημερίες και ξενύχτια) δεν υπερβαίνουν τα 35.000 ευρώ ετησίως, καταλήγω ότι είναι πράγματι υπερβολικές οι αμοιβές που παίρνουν οι εργάτες του ΟΛΠ. Μη μου πείτε δε ότι η εργασία του γιατρού είναι πιο εύκολη. Ούτε ότι παίρνουν φακελάκια, γιατί αφενός μεν τα φακελάκια είναι παράνομη πράξη και αφετέρου δεν παίρνουν όλοι (ο άντρας μου ποτέ δεν έχει πάρει).
Όμως όλα αυτά που αναφέρω δεν σημαίνει ότι είμαι υπέρ της ιδιωτικοποίησης. Έτερον, εκάτερον.

monahikoslikos είπε...

@Politis-gr: Προφανώς γνωρίζεις περισσότερα από την cosco που …πληρώνει.

Σε ανακοίνωση της Cosco με ημερομηνία 4 Ιουνίου 2008 η εταιρεία τόνισε ότι η προσφορά για το λιμάνι του Πειραιά ήταν περίπου 500 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία επεσήμανε τη διαφορά στα ποσά της προσφοράς για το λιμάνι του Πειραιά και ελπίζει ότι αυτή η απόκλιση οφείλεται κυρίως στη διαφορετική μέθοδο υπολογισμού των ποσών και στην διαφορετική κατηγορία των δαπανών που ενσωματώνονται σε αυτό το ποσό.
Η εταιρεία επιθυμεί να ξεκαθαριστεί το ποσό της προσφοράς βάσει των όσων αναφέρει στην ανακοίνωσή της στις 4 Ιουνίου 2008.

Ανώνυμος είπε...

politis-gr
Διάβασα τα σχόλιά σου και αποφάσισα να το κουβεντιάσω μαζί σου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτεις, ένα προς ένα, για να χει και ενδιαφέρον η αντιπαράθεση.
Πάμε λοιπόν.
1ον
Η Κυβέρνηση της ΝΔ μετά από άτυχες επιλογές που έκανε στην Διοίκηση του ΟΛΠ, και τις απανωτές παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. και παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που παρέμεινε «ακέφαλος» ο Οργανισμός, το πρώτο 6μηνο του 2007 παρουσίασε αύξηση 73%, ήτοι 12,3 εκατ. ευρώ (στα μετά φόρων κέρδη του ΟΛΠ), ενώ ο τζίρος ενισχύθηκε κατά 9,1% και έφτασε στα 81,3 εκατ.ευρώ.
Θα πρέπει λοιπόν, πριν καταδικάσουμε ένα δημόσιο αγαθό στα νύχια της ιδιωτικοποίησης και του "υγιούς ανταγωνισμού", να εξετάζουμε τις σκοπιμότητες και τις μεθοδεύσεις που έχουν προϋπάρξει για να οδηγηθεί ένα περιουσιακό στοιχείο της χώρας μας (που ουσιαστικά είναι δικό σου και δικό μου) σε απαξίωση και μηδενισμό.
2ον
Και ενώ λοιπόν υπήρξε 26% άνοδο στις κινήσεις του εγχώριο φορτίου στο ΣΕΜΠΟ και 43% αύξηση των διακινηθέντων οχημάτων στο CAR TERMINAL, μέσα σε 18 μήνες, άρχισε η μεγάλη κατηφόρα το 1ο εξάμηνο του 2008 για να μπορεί το δελτίο τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας (που πολλά στοιχεία χρησιμοποιείς) για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης να σου δίνουν το δικαίωμα αγαπητέ πολίτη-gr να επικαλείσαι συμφέρουσες ενοικιάσεις και μισθώματα προς όφελος του Έλληνα φορολογούμενου.
3ον
Τα λιμάνια στη χώρα μας, σε μία χώρα θαλασσινή, όπως είναι η Ελλάδα, αποτελούν έναν από τους πιο νευραλγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Είναι στραγγαλισμός του στρατηγικού συμφέροντος της χώρας και του δημόσιου συμφέροντος, να συζητάμε την εκποίησή τους, έστω και με την ενοικίασή τους. Τα λιμάνια, η εκμετάλλευσή τους, οι εμπορικοί σταθμοί, οι εμπορευματικοί σταθμοί πρέπει να ανήκουν στο δημόσιο και να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.
4ον
Έξι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες διαχειρίζονται το 38,7% της παγκόσμιας κίνησης και το 68,7% της ευρωπαϊκής κίνησης εμπορευματοκιβωτίων. Αγόρασαν λιμάνια για να εξυπηρετήσουν το δικό τους πεδίο δράσης και συγκεκριμένους χρήστες και όχι για να ενισχύσουν τις υποδομές και να εντάξουν στο διεθνές περιβάλλον τα λιμάνια και πολύ περισσότερο να ενισχύσουν τον υγιή ανταγωνισμό. Η κατάσταση είναι μονοπωλιακή.
και 5ον
Για τις αμοιβές των εργαζομένων στον ΟΛΠ και ΟΛθ κάνε τον κόπο να βρεις έναν απ΄αυτούς που επικαλείσαι να μας δείξει τη βεβαίωση της μισθοδοσίας του. Θα θελα πολύ να τη δω.
Για κάθε παραπέρα διευκρίνηση εδώ είμαστε.
Την καλημέρα μου.

Υ.Γ. Μαριάννα μου φιλί κοραλένιο για μια όμορφη εβδομάδα. συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου σου, αλλά μ΄ αρέσει να μιλάω με συγκεκριμένα στοιχεία.

αντωνης είπε...

Καλημερες
Δυο μονο λογια, γιατι με καλυψε σε πολλα το σχολιο της zanzibar.

Δεν ξερω πολλα πραγματα βεβαια για το θεμα αλλά θα ηθελα να θεσω καποια πραγματα.
-Το λιμανι της Σμυρνης εχει την ιδια κινηση με αυτο του Πειραια; (γιατι εγινε συγκριση για τις τιμες ενοικιασης)
-Οταν καποιος λεει οτι οι εργαζομενοι στον ΟΛΠ αμειβονται ετησιως με τα ποσα αυτα (απο 60-140 χιλιαδες €) ειτε ξερει τα πραγματα απο μεσα, οποτε μπορει και να το αποδειξει αυτο που γραφει, ειτε απλα αναπαραγει την κυβερνητικη προπαγανδα χωρις βεβαια να εχει αποδειξεις.
-Και ενα τριτο. Οταν καποιος εργαζομενος αμειβεται καλυτερα απο καποιους αλλους, αυτο που πρεπει να κοιταμε ειναι πως θα μικρυνει η ψαλιδα ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΟΜΩΣ. Οχι να μικρυνει προς τα κατω. Γιατι αυτο θελει να κανει η κυβερνηση.
-Και προς ολους μας. Μην κανουμε το λαθος και αρχιζει ο ενας απο μας να τα βαζει με το διπλανο του εργαζομενο γιατι τυχαινει και παιρνει παραπανω χρηματα απο εμας. Αυτη την τακτικη του διαιρει και βασιλευε θελει να εφαρμοσει η κυβερνηση. Αλλά δεν θα τους περασει.

Meropi είπε...

-@ Αντώνη μου,
οι αμοιβές των εργατών του ΟΛΠ εξακριβωμένα (από μένα τουλάχιστον) είναι αυτές που αναφέρω. Δεν έχω στα χέρια μου τώρα τη δικογραφία για να δείξω φωτοαντίγραφο, αλλά και αν την είχα φυσικά δεν θα είχα τέτοιο δικαίωμα. Θα συμφωνήσω όμως μαζί σου όμως στο εξής: Το ότι άλλοι κλάδοι (π.χ. οι γιατροί που αναφέρω εγώ) παίρνουν πολύ λιγότερα, δεν σημαίνει απαραίτητητα ότι οι του ΟΛΠ αμείβονται υπερβολικά (ίσως να χρησιμοποίησα λάθος ορισμό σε προηγούμενο σχόλιο μου). Αυτό που σίγουρα σημαίνει είναι ότι οι γιατροί αμείβονται πολύ χαμηλά. Ναι ναι έτσι είναι κι ας αμφισβητείται το τελευταίο από πολλούς.

αντωνης είπε...

Μεροπη, ολων των εργαζομενων στον ΟΛΠ; Ειναι δλδ ο μεσος ορος αυτα τα ποσα;

Οσο για τους γιατρους, σιγουρα εσυ γνωριζεις τα πραγματα καλυτερα.
:)

politis-gr είπε...

Να απαντήσω στα γρήγορα γιατί έχω και το δικό μου blog και πρέπει να ανεβάσω άρθρο.
@ monahikoslikos
Με στεναχωρεί αφάνταστα όταν κάποιος δεν διαβάζει ΤΙ του γράφει ο άλλος.
Γράφω:"H συνολική οικονομική προσφορά της πλειοδότριας εταιρείας ανέρχεται σε 4,3 δις ευρώ για 35 χρόνια εκ των οποίων τα 3,4 δις αποτελούν εγγυημένα έσοδα του ΟΛΠ και απαρτίζονται από: 50 εκ. αρχική καταβολή, 591 εκ. ενοίκια και 2,7 δις εγγυημένο αντάλλαγμα επί των εσόδων.
Αναφέρεσαι μόνο στα ενοίκια και ΟΧΙ στα 2,7 δις εγγυημένο αντάλλαγμα επί των εσόδων. Αυτά τα προσπερνάς.Γιατί ;
Δεν είναι διάλογος αυτός.
Περισσότερο με την ξύλινη γλώσσα της κομματοκρατίας μου μοιάζει, χωρίς να αφήνω κανένα είδους υπονοούμενο. Παρελθατω απ΄ εμού το ποτήριον τούτο !
@zanzibar
Για να μη νομίζει κάποιος ότι εγώ τα λέω γιατί υπηρετώ μυστήρια συμφέροντα (Μαριάννα εσύ ξέρεις τουλάχιστον για την ...αδήλωτη πισίνα μου χαχαχα) παραθέτω δυο αράδες από τις οικονομικές σελίδες έγκυρης εφημερίδας "Συνεχίζει να... «βουλιάζει» ως προς την ανταγωνιστικότητά του το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά εξαιτίας των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των λιμενεργατών οι οποίες ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2008 και συνεχίζονται έως και σήμερα.
Το 2007 ο Πειραιάς έπεσε στη 18η θέση στην κατάταξη των ευρωπαϊκών και μεσογειακών λιμανιών βάσει της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, ενώ το 2006 βρισκόταν στη 16η θέση. Για το 2008, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης του Οργανισμού να περιορίσει τις απώλειες εκτιμάται ότι ο Πειραιάς μπορεί να... κατρακυλήσει ακόμη πιο κάτω στη λίστα των λιμένων με τη μεγαλύτερη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στην περιοχή της Μεσογείου. Την ίδια στιγμή, μικρότερα περιφερειακά λιμάνια, όπως ο Αστακός, που είναι ιδιωτικό αλλά και το Λαύριο, ο Βόλος και ο Σκαραμαγκάς καταγράφουν σημαντική άνοδο, η οποία προέρχεται από φορτία που έφυγαν από τον Πειραιά"
κατά τα άλλα φίλε μου ....φταίει η κάθε κυβέρνηση , και όχι .....οι απεργούντες επί μακρόν εργαζόμενοι.
Όσο για τα ρετιρέ και τις απολαβές τους νομίζω ότι λίγο πιο επάνω, το σχόλιο της Μερόπης , με δικαιώνει.
Εάν δεν πείθεσαι για τις απολαβές τους απλά θα σου αναφέρω ότι τα ποσά που αναφέρω είναι σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της OΛΠ AE κ. Aναστασόπουλος, (το μέσο κόστος των λιμενεργατών στο λιμάνι είναι περίπου 83.000 ευρώ, ετησίως (η κλίμακα είναι από 60.000 έως 140.000 ευρώ).
Όπως βλέπεις συμφωνούν απόλυτα με τα ποσά που παρέθεσε από προσωπική της εμπειρία και η φίλη Μερόπη.
Νομίζω ότι έχω καλύψει και τον φίλο Αντώνη ως προς τις απορίες του.
Σχετικά με την Σμύρνη αναφέρω ότι είναι ο σημαντικότερος εισαγωγικός και εξαγωγικός εμπορικός λιμένας της Τουρκίας,μιας χώρας με 7πλασιο από τον δικό μας.
Φιλικά
politis-gr

αντωνης είπε...

Οπα, γιατι εδω δεν μιλαμε για το ιδιο πραγμα. Αλλο ειναι οι μεσες απολαβες και άλλο το μεσο κοστος.
(το κοστος μιας επιχειρησης δεν ειναι ιδιο με τους μισθους των εργαζομενων, αλλά περιλαμβανει τις ασφαλιστικες εισφορες και τους φορους που πληρωνει η επιχειρηση).

marianaonice είπε...

@προς όλους
Μ' αρέσει πολύ η κουβέντα που άνοιξε εδώ μέσα και οφείλω εν πρώτοις να ευχαριστήσω τον politis.gr που μας έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξουμε τα επιχειρήματά μας και τις απόψεις μας.
Εγώ θα περιμένω και το @Στέλιο, που ξέρει τα πράγματα από μέσα, και θα μιλήσω τελευταία.
Καλό μεσημέρι!
:)))

Skouliki είπε...

συμφωνω με τα παιδια και τα σχολια τους ...τιποτα δεν θα μεινει απουλητο και ορθιο ...

καλημερα

politis-gr είπε...

@ Aντώνη
Φίλε μη παίζουμε με τις λέξεις.Δεν θα μας βοηθήσει !
Δηλαδή τι ...όπα ; Στις ασφαλιστικές εισφορές θα κολλήσουμε ; Αυτός ο κύριος -και δεν είναι ένας , αλλά πολλοί για να διαμορφώνεται ο μέσος όρος στα 83.000 Ευρώ- δεν παίρνει καθαρά ...140.000 Ευρώ αλλά , έστω 100.000 ....90.000....80.000....70.000 Ευρώ.
Ξέρεις ότι αυτά τα χρήματα τα πληρώνει το Κράτος. Το οποίο δεν είναι κάτι απρόσωπο και μακρινό που δεν μας επηρεάζει. Είναι η ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ.
Ξέρεις πόσο παίρνει ένας Καθηγητής Πανεπιστημίου. Να σου πω εγώ ! Ούτε τα ...ΜΙΣΑ , με Πανεπιστημιακή καριέρα 20 ετών !!!
Ας μη μας διαφεύγει από την προσοχή μας ,ότι μέχρι 30 χρόνων ήταν στα θρανία και στα αμφιθέατρα.
Δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα με τα πόσα χρήματα παίρνει ο καθένας μας. Αρκεί.....Να μη τον πληρώνω από την τσέπη μου .
Στον ιδιωτικό τομέα ας πάρει όσα χρήματα κανείς επιθυμεί , έχοντας φυσικά τις ικανότητες !
Στο δημόσιο όμως τα πράγματα διαφοροποιούνται. Εργοδότες είμαστε όλοι μας. Εμείς πληρώνουμε , με τους δικούς μας φόρους(οι οποίοι παρεμπιπτόντως μας έχουν "αποστραγγίσει" οικονομικώς)
Φιλικά
politis-gr

αντωνης είπε...

Το οτι το Δημοσιο σε πολλες περιπτωσεις λειτουργει στρεβλα, δεν σημαινει οτι πρεπει να το ξεπουλησουμε. Γιατι ετσι θα εχουμε μονο ιδιωτικα νοσοκομεια πχ.
Οσο για το Κρατος, ας αλλαξει την αναλογια εμμεσων και αμεσων φορων και τοτε θα δουμε πως θα ξαλαφρυνει η τσεπη μας, που λες και εσυ. Αλλά ομως η κυβερνηση σημερα μονο αυτο δεν κανει, αλλά εντελως το αντιθετο.
Που ακουστηκε να εχει ενας μισθωτος (υψηλομισθος) 40% φορο και μια επιχειρηση με δεκαδες ή εκατονταδες χιλιαδες € κερδη φορο μονο 25%; Ειναι κοινωνικα δικαιο αυτο;
Και το 50% των φορων να ειναι απο μισθωτους και συνταξιουχους;

Οσο για τον ιδιωτικο τομεα, σε παρα πολλες περιπτωσεις δεν πληρωνουμε και εκει και τους μισθους των υπαλληλων ως καταναλωτες; Πχ. επειχειρησεις τροφιμων, σουπερ μαρκετ, βενζιναδικα κτλ.
Εκει δεν μας πειραζουν οι μισθοι; Ή μηπως στον ιδιωτικο τομεα υπαρχει καμια αξιοκρατια και δεν το ξερω;

Και αυτο που μας εχει αποστραγγισει οικονομικως δεν ειναι μονο οι φοροι, αλλά κυριως οι χαμηλοι μισθοι και η ακριβεια σε ολα οσα χρειαζομαστε για να ζησουμε μια αξιοπρεπη ζωη.

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Μαριάννα μου καλή εβδομάδα.
Κατ' αρχήν να τονίσω τ' ότι ο monahikoslikos και η zanzibar με κάλυψαν απόλυτα κι εγκυρότατα.
Όπως καταλαβαίνουν οι περισσότεροι η "ενοικίαση" αυτή είναι μια φούσκα.
Κάτι σαν να 'χουμε πληρώσει όλοι μας για μια πολυκατοικία και μόλις οριστώ εγώ διαχειριστής ετσιθελικά να την υπενοικιάσω για 35 χρόνια!!!
(αφού έχω τσεπώσει προηγουμένως την προκαταβολή).
Τα οικονομικά στοιχεία του ΟΛΠ ως τον 1/'08 είναι γεγονός και η κερδοφόρα πορεία του προκύπτει απ' τη μελέτη τους.
Όσο για το λιμάνι της Σμύρνης από τον 4/'08 είναι και πάλι υπό δημόσια διαχείριση.
Δες εδώ
Τώρα Μαριάννα μου για τ' ότι κάποιοι αναδημοσιεύουν τα προ τριετίας δελτία τύπου του ΥΕΝ και αναμασούν
τα διαψευσμένα από τον καιρό λασπολογικά "επιχειρήματα" κατά μιας μερίδας εργαζομένων έχω να πω ότι πάντα
εγώ έσπρωχνα το καρότσι της πολιτικής μου κι ουδέποτε το άφησα να με σύρει σε κομματικές γραμμές.
Για τις αμοιβές...συμφωνώ απόλυτα!!! Μάλιστα ήμουν τόσο χαρούμενος που δημοσίευσα εδώ τη μισθοδοσία του 12/'07.
(Και δεν είναι ο βασικός μου όπως προαναφέρθηκε, αλλά ολόκληρος ο μισθός προ κινητοποιήσεων. Ο ΟΛΠ δεν δίνει "μαύρα")
Όπως και να 'χει "όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο μουσαφίρης" κι εγώ δεν θ' αλλάξω τα μυαλά όσων θέλουν να σφάξουν
ή να παραχωρήσουν την κότα που κάνει το χρυσό αυγό... Ο ΟΛΠ ήταν ανέκαθεν κερδοφόρος και δεν πήρε ποτέ μια δραχμή
έστω για δανεισμό από το Ελληνικό δημόσιο.
Αυτοί που τον πληρώνουν και τον πλήρωναν είναι οι ναυτιλιακές εταιρίες εγχώριες και ξένες.
Δείτε ειδήσεις απόψε: "Πωλείται κινέζικο γάλα στο κέντρο της Αθήνας"...
Αυτά είναι τα καλά! Και που 'σαι ακόμα!
Τέλος, σαν υστερόγραφο έχω να πω το εξής:
Καλύτερα να 'χεις υψηλά αμειβόμενους εργαζόμενους και πεδίο για διεκδικήσεις
παρά να 'χεις σκαφάτους, μεγαλομεσίτες κι επιχειρηματίες υπουργούς
Το πρώτο δεν το 'χω δει, εσύ Μαριάννα μου το είδες το δεύτερο;;;
Σου στέλνω φιλιά...σεμνά και...γελαστά!

Ανώνυμος είπε...

@politis-gr
Moυ άρεσε το σχόλιό σου και το παραθέτω αυτούσιο:
"Με στεναχωρεί αφάνταστα όταν κάποιος δεν διαβάζει Τi του γράφει ο άλλος".

Να σου πω λοιπον ότι και με μένα το ίδιο συμβαίνει...
Ιδιαίτερα δε με στενοχωρεί, όταν κάποιος αντί να επιμείνει στα επιχειρήματά του, όταν βλέπει ότι τελικά δεν έχουν τη δυναμική να σταθούν, αλλάζει πεδίο αντιπαράθεσhς και καταλήγει στο απίστευτο συμπέρασμα:

"κατά τα άλλα φίλε μου ....φταίει η κάθε κυβέρνηση , και όχι .....οι απεργούντες επί μακρόν εργαζόμενοι".

Αν σαν ελληνική κοινωνία, έχουμε φτάσει σ΄ αυτό το επίπεδο, τότε πραγματικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας, και πολύ καλά κάνουν οι "μεσίτες" που εσύ αποκαλείς κυβέρνηση και όλα τα "φιλέτα" των δημόσιων αγαθών (ΟΤΕ, τεχνική βάση Ολυμπιακής και slots, ΤΡΕΝΟΣΕ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ) τα βγαλαν στο σφυρί.
Έτσι πρέπει.........

scarab είπε...

Τι λέτε ρε αδέλφια
Έχουμε τρελαθεί όλοι
Τι 80000 και 140000 μου τσαμπουνάτε
Εγώ ποτέ στην ζωή μου δεν ξεπέρασα τις 25000 και αυτά τις καλές εποχές και από αυτά πληρώνω όλα μου τα έξοδα και βενζίνες και ασφάλειες και αυτοκίνητο και όλα τα άλλα. Και με τρώνε και όλο τον μήνα οι δρόμοι για να πουλήσω.
Φέτος με την ευσεβέστατη απεργία τους ο τζίρος έπεσε στα μισά γιατί οι πελάτες αγόραζαν άλλα εμπορεύματα που έρχονταν οδικώς στην χώρα αφού τα δικά μας έκαναν μήνες να βγουν.
Και αν μπορείτε πέστε μου το μυστικό να αυξήσω και εγώ τα εισοδήματα μου για να μην ζηλεύω τους λιμενεργάτες.
Τι με νοιάζει εμένα αν το ΣΕΜΠΟ το δουλεύουν Κινέζοι μήπως και αυτοί που είναι τώρα τον ¨Κινέζο¨ δεν κάνουν.
Αφού απεδείχθη ότι είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε κρατικούς οργανισμούς γιατί δεν θέλετε να το παραδεχθείτε.
Και το Πασόκ που ήταν κυβέρνηση πάλι διαμαρτυρίες υπήρχαν και απεργίες και με την Ν.Δ. τα ίδια αλλά οι απολαβές σε ΟΛΠΑ ,ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ όλο και την ανηφόρα με το κόλπο των επιδομάτων (γεια σας Τελωνιακοί)
Εγώ για να πάρω 100000 γίνομαι και πειραματόζωο για φάρμακα κατά του καρκίνου, να προσφέρω και κοινωνικό έργο.
Μου φαίνεται ότι είσαστε χορτασμένοι και κάνετε πλάκα δεν εξηγείται αλλιώς.
Εκ των προτέρων ευχαριστώ για τον αντίλογο σας…αλλά δεν θα μου αποδώσει τίποτα σε οικονομικό επίπεδο.
Αν όμως οι ¨κινέζοι¨ δεν ....βαράγανε ένα χρόνο τώρα ..θα είχα βγάλει κατι παραπάνω.
Ευχαριστώ την οικοδέσποινα για την ανοχή της.

αντωνης είπε...

@Προς scarab
Για να μη γινει καμια παρανοηση (οσον αφορα αυτα τα περι χορτασμενων κλπ) απλα να πω οτι αυτα που βγαζω ειναι αρκετα λιγοτερα απο αυτα που λες εσυ οτι βγαζεις.
Αλλά παρ' ολα αυτα δεν θα τα βαλω με κανενα εργαζομενο, οσα και αν παιρνει. Ειναι θεμα οπτικης και φιλοσοφιας ζωης.

Και κατι άλλο. Γιατι πιστευεις ως αληθινα τα ποσα που γραφονται ως αμοιβες;

Μη καταπινετε αμασητο οτι σας δινουν ως τροφη τα κυβερνητικα παπαγαλακια. ΕΛΕΟΣ πια!!!

politis-gr είπε...

@ "Ένα γελαστό απόγευμα"
Μια ερώτηση στα γρήγορα και θα επανέλθω κατά το βραδάκι, καθότι έχω δουλειά .
Είσαι νέος υπάλληλος ή παλιός. Ξέρεις τι εννοώ!

monahikoslikos είπε...

@"ένα χαμογελαστό απόγευμα": Ναι καλά μόνο τόσα παίρνεται και θέλεις να σε πιστέψουμε;
Για πρόσθεσε τις αμοιβές, τις αργομισθίες και τα bonus των δεκάδων διορισμένων καρεκλοκένταυρων και λοιπών παρατρεχάμενων και μετά βγάλε το μέσο όρο να δεις πόσα σου αναλογούν.
Βλέπεις ο politis-gr που παίρνει τοις μετρητοίς ότι του σερβίρει η κυβέρνηση σε βγάζει υψηλόμισθο και δεν μπορεί αυτός ξέρει καλύτερα από σένα.
Εδώ ανακάτεψε την αλήθεια της cosco με το μύθο του Βουλγαράκη περί 4,3 δις ευρώ για να στηρίξει το ξεπούλημα.
Γέμισε η μπλογκόσφαιρα Ρουσσοπουλάκια που νομίζουν ότι στο διαδίκτυο μπορούν να κάνουν ότι ο συνάδελφοί τους σε κανάλια και εφημερίδες.

monahikoslikos είπε...

@marianaonice: άντε πάλι μ΄αυτό το ε παίρνετε είναι και όχι παίρνεται οκ, μη με μαλώσεις πάλι...

scarab είπε...

Καλά τον politis μπορεί να τον θεωρείς κυβερνητικό παπαγαλάκι αλλά και την meropi !!!!!!

Δεν τα βάζω με τους εργαζόμενους
Τα βάζω με τους απεργούς που κόβουν το δικό μου ψωμάκι.

Και μένα μου έχωσε ο Αλογοσκούφης 1050€ καπέλο και ας μην ήμουν από τους ¨κλέφτες¨ που δήλωναν κάτω από 10500 τον χρόνο.
Αλλά σε ποιόν να το πω και τι θα βγει.
Βέβαια ο κόσμος δεν ξέρει ότι αυτούς που αποκαλεί κλέφτες μπορεί να τζιράρουν 500000€ και να έχουν νόμιμα έξοδα 495000€ αλλά να ταΐζουν υπαλλήλους και όλα τα άλλα…αλλά σου λέει τι δηλώνεις ??? 5000 άρα είσαι κλέφτης
Γιατί δεν θέλετε να δείτε ότι πάντα ζούσαμε σε οίκο ανοχής.
Σημασία δεν έχει να διώξουμε τον κάθε νταβαντζή αλλά εμείς να σταματήσουμε να είμαστε π……

Meropi είπε...

-@ Γελαστό μου απόγευμα,
με το φύλλο μισθοδοσίας που μας παραπέμπεις δεν με πείθεις καθόλου για το χαμηλό των αποδοχών, αν και πιστεύω ότι δεν είναι εκεί το πρόβλημα.
Είναι φανερό ότι το φύλλο αυτό αφορά είτε σε μήνα κινητοποιήσεων που δεν πραγματοποιήθηκαν υπερωρίες (γράφει μέρες εργασίας 17), είτε σε όχι μόνιμο υπάλληλο. Όλοι οι τακτικοί εργάτες του ΟΛΠ πραγματοποιούν υπερωρίες (το παραδέχονται και οι ίδιοι). Για να μας πείσεις δημοσίευσε ΕΤΗΣΙΟ (και όχι μηνιαίο) εκκαθαριστικό.
Εγώ πάντως ξέρω τι είδα (επίσημο ετήσιο εκκαθαριστικό) κι έλεγε 85.000 ευρώ.
Βέβαια επαναλαμβάνω ότι δεν είμαι υπέρ της ιδιωτικοποίησης μόνο και μόνο επειδή οι λιμενεργάτες έχουν ψηλές αποδοχές. Έτερον εκάτερον.

Ανώνυμος είπε...

Ο παύλα-τζι-αρ αναφέρει την γραμμή του κόμματός του απλά.
Ισως τα παίρνει απο εκεί.

Ολοι οι άλλοι είμαστε χαζοί.
Κάνουμε τον Κινέζο.

Αυτο το πριόνισμα των ποδιών των ΔΕΚΟ και όλου δημόσιου πλούτου μόνο μία άσχετη κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει. Με τη βοήθεια όσων την ψήφισαν. Οταν θα βγούμε στους δρόμους, θα βάλουν να μας χτυπάνε κιόλας επειδή είμεθα "τρομοκράτες".
Να πάει να δουλέψει σαν λιμενεργάτης ο κάθε παύλα-τζι-αρ και να ρθει να μας πεί.

Για ευνόητους λόγους ανώνυμα.

scarab είπε...

Φίλε @¨ένα γελαστό απόγευμα¨

Είδα την μισθοδοσία σου και συμπάσχω ειλικρινά
Για να πάρω όμως θέση επειδή με έχουν ¨φουσκώσει¨ θα ήθελα από εσένα που είσαι μέσα στα πράγματα να μου πεις αν θέλεις
Υπάρχουν οι μισθοί για τους οποίους ακούσαμε ή όχι ?
Δηλαδή ποιές είναι οι συνολικές απολαβές, επιδόματα υπερωρίες ανθυγιεινά ή ότι άλλο υπάρχει.
Οι χαμηλότερες που έχεις ακούσει και οι υψηλότερες, μιλάω πάντα για την πλειοψηφία των συναδέλφων σου.
Αν έχω φουσκωθεί άδικα τότε ζητάω ειλικρινά συγνώμη…..

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Δεν έχω πρόβλημα ΚΑΝΕΝΑ απολύτως αν είμαι πιστευτός ή όχι!
Αν είμαι νέος ή παλιός μαύρος ή άσπρος...
Ζω μια εξωφρενικά τραγική πραγματικότητα κι εύχομαι ποτέ κανείς από σας να μη νιώσει την απαξίωση μου ως εργαζόμενου μετά από 20 χρόνια σκληρής δουλειάς.
Επίσης εύχομαι κανείς να μην μετανοιώσει γι' αυτά που
δηλώνει και φρονεί!
Αλλά δυστυχώς εγώ νιώθω λιθοβολημένος...
Να 'στε όλοι καλά!

scarab είπε...

@Φίλε @¨ένα γελαστό απόγευμα¨

Ήταν μια καλή ευκαιρία από την απάντηση σου ειλικρινά να διαμορφώσω γνώμη για να μην λέω και μ.......

αντωνης είπε...

@scarab,
δεν αποκαλεσα κανεναν απο εδω μεσα ως κυβερνητικο παπαγαλακι. Οποτε μην βγαζεις αυθαιρετα συμπερασματα.

@Μεροπη,
λυπαμαι ειλικρινα για το υφος σου.
Μια ερωτηση μονο: Εισαι υπερ της ιδιωτικοποιησης των λιμανιων;

monahikoslikos είπε...

@όλους: Το πόσα παίρνουν οι λιμενεργάτες είναι άνευ νοήματος και σημασίας για το θέμα μας.
Το ότι κάποιοι, όπως οι γιατροί μπορεί να παίρνουν λιγότερα και κάποιοι άλλοι ακόμα λιγότερα είναι πράγματι ένα θέμα.
Το θέμα είναι ότι ο ΟΛΠ ακόμα κι αν δεχτούμε ότι έχει τους πιο ακριβοπληρωμένους εργαζόμενους ήταν πάντοτε κερδοφόρος και ξεπουλιέται έναντι πινακίου φακής.
Αυτό είναι το σκάνδαλο.
Όσο για το @φίλο scarab που έχει πρόβλημα με τους απεργούς μια συμβουλή μόνο: να εύχεσαι να συνεχίσεις να ζεις σε μια χώρα που οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα της απεργίας ...μπορεί κάποια στιγμή να σου χρειαστεί.

αντωνης είπε...

@Λυκε,
R-E-S-P-E-C-T.

Εκει ειναι το θεμα, στο γιατι ξεπουλιεται ενω ειναι κερδοφορος.

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

@scarab,
Να 'σαι καλά φιλαράκι...

@Αντώνη μου,
Κάνε έναν κόπο και γύρνα το ημερολόγιο στο Δεκέμβρη του '07.
Θα δεις πως έχει 21 εργάσιμες
(25η και 26η αργία)
Οπότε 19...Τα Σαβ/κα λόγω μειωμένης δουλειάς δεν δουλεύαμε.*
Δεν θυμάμαι (ίσως 27+28) πάλι δεν χρειάστηκε να δουλέψουμε.
Αν είσαι μισθωτός δεν τρέχει τίποτα.
Αν είσαι όμως ημερομίσθιος;
Αμείβεσαι όσο δουλέψεις!


* Η μειωμένη δουλειά οφειλόταν στο γεγονός ότι τον Γενάρη ξεκινούσαν οι κινητοποιήσεις κι οι εταιρείες - πελάτες το 'χαν πληροφορηθεί κι απέφευγαν προορισμούς όπως ο Πειραιάς για να μην εγκλωβίσουν τα πλοία τους.

marianaonice είπε...

Λοιπόν @φίλοι μου, άναψε για τα καλά η κουβέντα και τα πνεύματα μάλιστα οξύνθηκαν λίγο! Μ' αρέσει αυτό εφόσον γίνεται σε πολιτισμένο επίπεδο με αντιπαράθεση επιχειρημάτων και σας ευχαριστώ όλους σας για τη συμβολή σας σ' αυτή τη συζήτηση. Επιθυμία όλων μας θέλω να πιστεύω είναι το κοινό συμφέρον και όχι να γεμίσουν κάποιες τσέπες!
Λοιπόν απαντώ στον καθένα σας ξεχωριστά, όπως πάντα:

@politis.gr
Παρόλα τα επιχειρήματά σου και τα στοιχεία που μας παράθεσες, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ενοικίαση - εκποίηση του ΟΛΠ δεν έγινε προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, αλλά έγινε στο όνομα της επικαλούμενης ιδιωτικοποίησης των πάντων με το πρόσχημα της ανικανότητας του ελληνικού δημοσίου να διαχειριστεί την περιουσία του! Το ελληνικό δημόσιο όμως το εκπροσωπούν συγκεκριμένα πρόσωπα που μας κυβερνούν τα τελευταία χρόνια, και εγώ προσωπικά θα ήθελα πρώτα να λογοδοτήσουν αυτά και να πληρώσουν τη ζημιά και μετά να παραχωρήσουμε ό,τι μας ανήκει σε ξένους επενδυτές και μάλιστα Κινέζους!
Και αν υπάρχουν καρεκλοκένταυροι υπάλληλοι και εργάτες που παίρνουν τα ποσά που λες, και τα οποία δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω, δεδομένου ότι μου τα επιβεβαιώνει και η Μερόπη, αλλά τα έχω ακούσει και από άλλους, σε κάθε περίπτωση δεν φταίνε οι ίδιοι γι' αυτό αλλά αυτοί που τους προσέλαβαν και μέχρι τώρα επί σειρά ετών τους πλήρωναν!!
Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι απ΄ ό,τι ξέρω η εργασία τους είναι επικίνδυνη (αφού έχω ακούσει ότι ανεβαίνουν σε μεγάλα ύψη δεμένοι με σκοινιά) και επομένως αν αυτοί αμείβονται με υψηλές αποδοχές δικαίως αμείβονται! Και το ότι οι γιατροί αμείβονται λιγότερο, ή εγώ ή εσύ, αυτό δεν είναι λόγος να μειωθούν οι δικές τους απολαυές αλλά να αυξηθούν οι δικές μας!!

Το ότι η επιλογή της cosco δεν ήταν αυτή που προέκυψε μέσα από νόμιμες διαδικασίες πλειοδοσίας, επίτρεψέ μου να το πιστεύω, αφού το τίμημα ουσιαστικά είναι γύρω στα 500 εκ. Ευρώ, τα υπόλοιπα είναι μισθώματα για τη μίσθωση γης! Αλλοίμονο αν αυτά τα θεωρήσουμε κέρδη και μάλιστα προκαταβολικά!!

Καλό σου βράδυ και ελπίζω σε όσα δεν σε κάλυψα να βρεις τις απαντήσεις και στα παρακάτω σχόλια μου προς τους λοιπούς σχολιαστές της ανάρτησης αυτής.

scarab είπε...

Αγαπητέ φίλε @ μοναχικέ
Να σου πω την άποψη μου για την έννοια ¨απεργία¨
Σε αυτή την κοινωνία που ζούμε πρέπει να δεις ότι υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που το παλεύουν χωρίς να έχουν σχέση με τον ταχτικό μισθό.
Σίγουρα αν ρίξεις μια ματιά γύρω σου θα δεις πολλούς γνωστούς σου τέτοιους.
Ένας από αυτούς είμαι και εγώ γιατί έκανα την λάθος επιλογή όταν τελείωσα τις σπουδές μου να μην μπω στο Δημόσιο γιατί τότε (πριν αρκετές δεκαετίες) εθεωρείτο αρκετά κουφό να δουλεύεις για ¨τρείς και εξήντα¨ όπως λέγαμε και το Δημόσιο χώραγε αλλά πηγαίνανε μόνο τα ζόμπι.
Μετά βέβαια ήλθαν οι διάφοροι μεσσίες και έφεραν τα πάνω κάτω στις αποδοχές.
Κοπανήσανε αυτούς που το έπαιζαν ανέντακτοι και πριμοδοτήσανε τους ¨εξαρτώμενους¨ και σιγά σιγά φτάσαμε στην σημερινή κατάντια.
Απεργία λοιπόν είναι σεβαστή από τους εργαζόμενους σκληρά στα εργοστάσια και στις σκληρές εργασίες που παίζεται και η θέση τους, άλλωστε από εκεί ξεκίνησε.
Μπορείς εσύ να μου θυμίσεις τα τελευταία χρόνια ποιοι από τους διάφορους απεργούς ήταν τέτοιοι.(Εκτός από τους διαμαρτυρόμενους που έκλειναν τα εργοστάσια που δούλευαν)
Εγώ όσους θυμάμαι ήταν εξαρτώμενοι από το δημόσιο ή ¨κλειστά¨ επαγγέλματα που έχουν στα χέρια τους εξουσία και εκβιάζουν.
Δεν θα ταχθώ λοιπόν με το μέρος τέτοιου είδους απεργών…και δυστυχώς μόνο αυτοί τις κάνουν.
Τώρα το αν θα μου χρειαστεί ...εγώ και η κατηγορία μου όταν δεν εργαζόμαστε είμαστε μάλλον σε ανεργία και όχι σε απεργία.
Πάντα φιλικά

marianaonice είπε...

@Μοναχικέ μου Λύκε
Σ' ευχαριστώ για τη συμβολή σου στην κουβέντα μας με στοιχεία που μας παρέπεμψες να δούμε, τα οποία ομολογώ για μένα δεν ήταν γνωστά! Γενικά το θέμα αυτό του λιμανιού και της παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ δεν το κατέχω καλά, όμως με τον κοινό νου σκεπτόμενη, όπως και για την Ολυμπιακή, θεωρώ ότι είναι εγκληματικό αντί να νοικοκυρέψουμε τις κερδοφόρες ή τις δυνάμενες να γίνουν κερδοφόρες επιχειρήσεις του δημοσίου, να τις εξυγειάνουμε ακόμη και με θυσίες των ίδιων των εργαζομένων τους, προβαίνουμε στην εύκολη λύση της ιδιωτικοποίησης και μάλιστα έναντι ευτελούς τιμήματος, που υποτίθεται θα πέσει στο ΑΕΠ του κράτους μας! και πολύ φοβάμαι ότι το φιλέτο θα πέσει σε τσέπες κάποιων σκαφάτων που λέει και το @γελαστό απόγευμα!
Παραχωρούμε μονοπωλιακά σε ιδιώτες κρατική περιουσία, επικαλούμενοι τον ελεύθερο ανταγωνισμό, τον οποίο όμως εκ των προτέρων έχουμε φροντίσει να αποκλείσουμε! Είναι το θέατρο του παραλόγου, αυτό που συμβαίνει εδώ πέρα!
Καλό σου βράδυ @φίλε μου και πάλι σ' ευχαριστώ!

@Λυγερή μου
Καλώς την! Έπεσες σε μάχη στο @σαλούν μου που λέει και ο @πολίτης! Χαχαχα!!
Δεν ξέρω καλή μου αν είμαι τολμηρή, εκείνο που ξέρω είναι ότι μ' αρέσει η αλήθεια και την ψάχνω με κάθε τρόπο!! Και δεν χαρίζομαι σε κανέναν!

@Μερόπη μου
Σωστά το τοποθετείς και συμφωνώ μαζί σου! Το αν παίρνουν και πόσοι παίρνουν υψηλές αποδοχές και γιατί τις παίρνουν αν θέλεις ακόμη, δεν είναι το θέμα μας εδώ! Το θέμα μας είναι η παραχώρηση του πιο νευραλγικού τομέα του λιμανιού στους ιδιώτες, και μάλιστα στους Κινέζους που ήδη μας έφεραν το γάλα με μελαμίνη!! Σκέψου τι θα επακολουθήσει αν στεριώσουν εδώ μέσα και κάνουν ορμητήριό τους ένα από τα πιο σπουδαία λιμάνια της Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!
Καλό σας βράδυ!

marianaonice είπε...

@Aντώνη μου
Τι να πω! όπως θα διάβασες και παραπάνω οι απόψεις μας ταυτίζονται!
Αυτό που θέλω να τονίσω και πάλι είναι ότι πίστευα και πιστεύω ότι ο ΟΛΠ είναι μία κερδοφόρα επιχείρηση του δημοσίου και το αν έχει πτωτική πορεία το τελευταίο εξάμηνο, που λέει και η Zanzibar, δεν νομίζω ότι δικαιολογεί την παραχώρησή του στους Κινέζους! Το κράτος είναι για να βάζει τάξη, να νοικοκυρεύει και να προνοεί όχι για να ξεπουλάει!!
Πιστεύω ότι υπάρχουν εργάτες ή υπάλληλοι ρετιρέ όπως σε κάθε τομέα άλλωστε του δημοσίου, όμως δεν είναι μόνον αυτοί! Υπάρχουν και οι απλοί πληβείοι που ίσως εργάζονται αντί πινακίου φακής! Και μάλιστα σε μία επικίνδυνη, ομολογουμένως, εργασία!
Νομίζω ότι άδικα χολώθηκες αν κατάλαβα καλά με τη Μερόπη που και αυτή στην ουσία το ίδιο με εμάς λέει! :))
Καλό σου βράδυ @φίλε μου!

@zanzibar μου
Τι να πω!! Σου βγάζω το καπέλλο!!
Όπως πάντα απόλυτα ενημερωμένη και άκρως κατατοπιστική!! Σ' ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση που μας έκανες με συγκεκριμένα στοιχεία και ομολογώ ότι τα επιχειρήματά σου με έπεισαν!! Και μου επιβεβαίωσαν γι' άλλη μια φορά αυτό που μου επιτάσσει ο κοινός νους! Δεν πουλάμε, αλλά βάζουμε τάξη και νοικοκυρεύουμε!! Ή αν θέλουμε να πουλήσουμε, πρώτα εξασφαλίζουμε τον ελεύθερο ανταγωνισμό και προχωράμε με διαδικασία διαφανή που προωθεί την πραγματική και όχι συκέ πλειοδοσία!! Γιατί η cosco από το 2006 είχε ακουστεί ότι ενδιαφέρθηκε για το λιμάνι, με δηλώσεις τότε του κ. Αλογοσκούφη που είχε πάει στο Πεκίνο και κοίτα σύμπτωση στο τέλος το ενδιαφέρον της να έχει αίσιο τέλος έναντι τιμήματος 500.000.000 Ευρώ, περίπου!!
Εδώ γελάμε... :)))

@skoulikaki μου
Τίποτε δεν θα μείνει όρθιο, καλά λες!! Πρόσεχε μόνο μη κυκλοφορείς εσύ σε τίποτε χώρους του ΣΕΜΠΟ στον ΟΛΠ γιατί μπορεί να σε πατήσει και κανένας Κινέζος!! Χαχαχα!!!

marianaonice είπε...

@ένα γελαστό απόγευμα
Στέλιο μου, ώστε ακυρώθηκε η παραχώρηση του λιμανιού της Σμύρνης έε;; Μου φαίνεται ότι οι Τούρκοι τελικά έχουν περισσότερο μυαλό από εμάς!!
Όσο για το αν είσαι νέος, ή παλιός, ή τι ετήσιες αποδοχές παίρνεις ακριβώς, συμφωνώ ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να τα δημοσιεύσεις, αφού αφορούν σαφώς δικά σου προσωπικά δεδομένα αλλά και δεν είναι εκεί το θέμα μας!! Άλλωστε γνωρίζω ότι η δουλειά των εργατών του λιμανιού είναι σκληρή και επικίνδυνη!!
Αν υπάρχουν κάποια ρετιρέ ή κάποιοι που πιθανόν να κάνουν πλασματικές υπερωρίες, δεν θα απολογηθείς εσύ γι' αυτούς!! Το Κράτος είναι αρμόδιο να τους μαζέψει!!
Αλλά μου φαίνεται ότι τους διατηρεί μόνο και μόνο για να έχει άλλοθι στην εγκληματική του εκποίηση!!

@scarab
Kαλώς ήλθες στο @σαλούν μου!! Λίγο ακόμη και θα είχαμε και πιστολίδι!!! Χαχαχα!!
Και από ό,τι βλέπω @φίλε εσύ είσαι μάλλον το θύμα των παράπλευρων απωλειών των απεργιών και των εκποιήσεων!! Όπως όλοι μας λίγο πολύ!
Μόνο που δεν πρέπει να βαράμε το σαμάρι (εργαζόμενους) αλλά το γάϊδαρο (κράτος και πολιτικούς μας ταγούς). Γιατί και αν ακόμη οι εργαζόμενοι ξεσσαλώνουν, το κράτος πρέπει να μπορεί να τους μαζεύει!!
Συμφωνώ μαζί σου ότι τα τελευταία χρόνια η απεργία γίνεται πλέον από όσους κλάδους την ...αντέχουν!! Γιατί οι περισσότεροι με την περικοπή των αποδοχών τους, τουλάχιστον στο δημόσιο τομέα, που ξέρω ότι θεσπίσθηκε προ πολλών ετών, μάλλον δεν την ...πολυσυμπαθούν!
Τώρα στον ιδιωτικό τομέα, σιγά μη κάνουν πια απεργία οι εργάτες στα εργοστάσια! Μόνο αν θέλουν να μείνουν άνεργοι αφού έγινε της "μοδός" τώρα τελευταία οι επιχειρήσεις να μετακομίζουν σύσσωμες στα Βαλκάνια!! Χαχαχα!!!
Γι' αυτό ίσως πλέον αυτοί που απεργούν νομίζω ότι είναι όσοι έχουν φθάσει στα όρια της αντοχής τους, αφού κάθε μέρα απεργίας αφαιρείται από τις αποδοχές τους!!
Επομένως δεν απεργούν μόνο και μόνο για να μας ταλαιπωρούν αλλά για να δικαιωθούν σε κάτι που πιστεύουν ότι είναι δίκαιο!!

@ανώνυμε
Όπως βλέπεις και εγώ διαφωνώ με τον @πολίτη - παύλα - τζι-αρ :))
Και σίγουρα δεν νοικοκυρεύουμε ένα κράτος με το πριόνισμα και το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ!

Καλό σας βράδυ @φίλοι μου!

marayia είπε...

τανκ γιου μαμ ! τανκ γιου! κι εσκασε χαμογελο η κιτρινιαρα φατσα! λολ τανκ η μανουλα σου που 8α με πεις μα, του πεταξα θυμωμενη σε ενα red bus του Λονδινου! pppp
Δεν ειναι μονο στην Αυστραλια.. Ηταν εδω και μια ζωη στο Καναδα! Το τι ατμο εχουν φαει οι ερμοι και ποσα πουκαμισα εχουν σιδερωσει .Παρ ολα αυτα εγω τους βλεπω Κινεζους! Δεν ειμαι ρατσιστρια.. Απλα αυτοι ειναι κιτρινη φυλη.
Εμεις τι κανουμε!!
Χαμογελο και Καλο βραδακι

marianaonice είπε...

@χειμωνιάτικη λιακάδα
Καλό βραδάκι...
:)))

politis-gr είπε...

@ marianaonice
Αγαπητή μου φίλη.Η ενοικίαση του ΣΕΜΠΟ έγινε μέσω διεθνούς διαγωνισμού.
Οι προσφορές ανοίγονται παρουσία εκπροσώπων των υποψηφίων εταιρειών.
Η ανακοίνωση από την Επιτροπή Διαγωνισμού κατά την αποσφράγιση των φακέλων (τεχνικής και οικονομικής προσφοράς ) κατά σειρά πρωτοκόλλου κατάθεσης, και παρουσία των εκπροσώπων των υποψηφίων εταιρειών, αναφέρει:
To συνολικό αντάλλαγμα, περιλαμβανομένων προκαταβολής και ενοικίων, το οποίο προσέφεραν οι δύο υποψήφιοι για 35 έτη ανέρχεται σε:
- Ευρώ 4.305 εκατ. για την Cosco Pacific ltd, εκ του οποίου ποσοστό 79% εγγυημένο, πλέον επενδύσεων ύψους ευρώ 620εκ. και
- Ευρώ 4.063 εκατ. για την ένωση των εταιρειών HPH ltd, HPI sarl, Alapis AEBE & ΛΥΔ ΑΕ, εκ του οποίου ποσοστό 75% εγγυημένο, πλέον επενδύσεων ύψους ευρώ 354εκ.
Όποιος έχει έστω και την μικρή επαφή με διεθνή διαγωνισμό ξέρει ότι οι διαδικασίες που τηρούνται είναι αυστηρές και "στάνταρ" για όλο τον κόσμο!
Άρα αυτά περί Αλογοσκούφη κλπ. με συγχωρείς αλλά δεν μπορούν να ευσταθούν.
Αναφέρω σχετικά για το ποσό του ενοικίου τα εξής:τα 3,4 δις αποτελούν εγγυημένα έσοδα του ΟΛΠ και απαρτίζονται από: 50 εκ. αρχική καταβολή, 591 εκ. ενοίκια και 2,7 δις εγγυημένο αντάλλαγμα επί των εσόδων.
Ο όρος εγγυημένα έσοδα , ξέρεις τι σημαίνει και μου προξενεί εντύπωση ,καθότι Νομικός ,ότι ....το προσπερνάς και αναφέρεσαι μόνο στο ένα μέρος του ενοικίου(591 εκ.) ενώ γνωρίζεις πολύ καλά ότι αυτά συνάδουν και είναι πλήρως αλληλένδετα ως προς την διαμόρφωση του τελικού ενοικίου!.
Το εγγυημένα μόνο μια ερμηνεία έχει στα Ελληνικά. Δεν ξέρω εάν γνωρίζεις εσύ @φίλη μου κάποια άλλη ερμηνεία της λέξης.
Ο φίλος δημοσίευσε ένα εκκαθαριστικό (όντως γνήσιο) , αλλά παραπλανητικό καθότι είναι Νέου εργαζόμενου, τους οποίους θέλουν οι παλαιοί(που είναι η πλειοψηφία) να εντάξουν στο εξωφρενικό μισθολόγιο τους.Φίλε συγνώμη, συμπάσχω μαζί σου , σε καταλαβαίνω , αλλά οι αμοιβές (λόγω διαφόρων συντεχνιών και πολιτικής υποθήκης) είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ !
Σε οτιδήποτε λογικό και δίκαιο αίτημά σου θα με βρεις μαζί σου.Το blog μου στην διάθεση σας . Να είσαι σίγουρος!
Μαριάννα , εάν θέλεις να εθελοτυφλούμε , να στρουθοκαμηλίζουμε και να αποποιούμαστε των ευθυνών μας , έναντι των παιδιών μας, αφορίζοντας διαφόρους πολιτικούς και διάφορες κυβερνήσεις, συγνώμη αλλά εγώ έχω διαλέξει άλλο μονοπάτι.
Για το πολιτικό γίγνεσθαι στην χώρα μας , εμείς είμαστε οι ΜΟΝΟΙ υπεύθυνοι. ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ .
Οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας μας. Από αυτή προέρχονται και αυτή τους ....εκπαίδευσε !
Θέλουμε να την διορθώσουμε; Πως ;
Η γενιά μας παρέλαβε σχεδόν ΜΗΔΕΝΙΚΟ εξωτερικό χρέος και το έφθασε να χρωστάνε και τα εγγόνια μας. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ρε παιδιά!
Πως φθάσαμε εκεί; Με την ψευδαίσθηση της ευημερίας των δανεικών (κράτους και πολιτών), με συντεχνιακές ακροβασίες, με την καθημερινή πελατειακή συναλλαγή πολιτικών και πολιτών.
Δεν σκεφτήκαμε ποτέ ότι τα δανεικά κάποτε θα πρέπει να πληρωθούν.
Η αμοιβαία ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ που διέπει τις σχέσεις μεταξύ συντεχνιών,πολιτικών και κοινωνίας , διαιωνίζει τη ανοικτή πληγή και αποτελεί ανεξάντλητη εστία μικροβίων.
Για όλα αυτά ΕΜΕΙΣ είμαστε υπόλογοι, η δικιά μας γενιά επικύρωσε την σύμβαση αμοιβαίας υποκρισίας του αποκαλούμενου δημόσιου βίου.
Καλοί οι αφορισμοί λοιπόν , αλλά ...για τους παπάδες! Ας κοιτάξουμε μέσα από το πρίσμα του ορθολογισμού να βρούμε την θεραπεία αυτής της ανοικτής πληγής.
Ας διδαχτούμε επιτέλους από τα λάθη μας !
Καλό βράδυ !
ΥΓ. Κάποιοι την ευγένεια και το ήθος τα νομίζουν αδυναμία ! Δεν γνωρίζουν το .."ΕΡΙΝ ΜΙΣΕΙ" ;

akrat είπε...

o Ελληνικός βάρβαρος καπιταλισμός αυτή η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ δράκα έχει βρει τους ομοίους του...
ΡΩΣΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΜΕΡΙΑΛΙΣΜΟ στα πιό βάρβαρα ντουζένια του...
Ά ρε ΚΚΕ καημένο .....
δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιός είσαι....

marianaonice είπε...

@politis.gr
Ακριβώς επειδή ξέρω από πλειοδοτικούς διαγωνισμούς (βεβαίως όχι διεθνείς, αλλά τι σημασία έχει) που γίνονται ενώπιον επιτροπής που έχει οριστεί από τον εκάστοτε προϊστάμενο μιάς υπηρεσίας, και ξέρω ότι μπορεί να γίνουν μαγειρέματα, εφόσον συμφωνήσουν όλοι! Δεν έχω αποδείξεις για ό,τι υποπτεύομαι, όμως 1) το ότι ο Αλογοσκούφης μίλησε καταχαρούμενος για τη cosco από το 2006, 2)ότι δύο μόνον πλειοδότες εμφανίστηκαν, πράγμα που καθιστά πολύ εύκολη την εξουδετέρωση του ενός (ξέρουμε πως γίνεται και στους πλειστηριασμούς άλλωστε) και 3)ότι τελικά η cosco επιλέχθηκε, για μένα αποτελούν σοβαρές ενδείξεις για την εγκυρότητα της πλειοδοσίας.
Τώρα για τα εγγυημένα έσοδα, καίτοι νομικός, (όχι όμως και σοφός) δεν γνωρίζω ακριβώς ποια είναι η έννοιά τους. Τα εκλαμβάνω όμως κάτι σαν ένα ελάχιστο πλαφόν του συμφωνηθέντος με ποσοστό τιμήματος (μισθώματος) επί των εσόδων, το οποίο εγγυημένα η πλειοδότρια υποχρεούται να αποδώσει, είτε έχει τα αντίστοιχα έσοδα είτε όχι!
Αν είναι έτσι, και σωστά το σκέφτομαι τότε και αυτό αποτελεί μίσθωμα, αφού συμψηφίζεται με το οφειλόμενο τελικό ποσό του εκάστοτε μισθώματος, σε βάθος χρόνου!
Αυτά!!
Περισσότερα δεν ξέρω!! Και τολμώ και στα γράφω στα ελληνικά και όχι στα ρωσικά! :)))
Καλό σου απόγευμα!

@akrat μου
Που το θυμήθηκες τώρα το ΚΚΕ;;
Αυτό δυστυχώς δεν είναι πια στα ντουζένια του!!
Χαχαχαχαχα!!!!
Καλό σου απόγευμα!

Aristodimos είπε...

Δεν ειναι δυστυχως η μόνη κερδοφόρα επιχείρηση που παραδίνουμε στους ξένους... Στο τελος θα γινουμε ξενοι εμεις στην ιδια μας την χωρα...

Καλώς σε βρήκα πάλι Μαριάννα μου

Αρης

marianaonice είπε...

@Άρη μου!!
Πολύ χαίρομαι που σε ξαναβλέπω @εδώ!
Πέρασα και είδα ότι επέστρεψες!!
Καλό χειμώνα @φίλε μου!
Άστα θλιβερή ιστορία αυτό το γενικό ξεπούλημα!! Και δεν ξέρω αν θα βρεθεί κάποιος να το σταματήσει!!
Φοβάμαι ότι σ' αυτό δεν έχουμε ελπίδα...
Καλό σου απόγευμα!!
:)))

politis-gr είπε...

@ Καλή μου @φίλη , μη μπερδεύεις τους πλειστηριασμούς στα ...δημαρχεία, με τους διεθνείς διαγωνισμούς. Έλεος:)))
Είναι ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ προσφορές βάσει διεθνούς πρωτοκόλλου και με διεθνή "στάνταρ".Θα ανατρέψουμε τώρα τους διεθνείς κανόνες.
Πλειστηριασμοί -.. διεθνείς διαγωνισμοί...... Καμιά σχέση . Σε παρακαλώ!
Από εδώ και πέρα πάντως(στα επικίνδυνα post σου) θα προτιμήσω να σου γράφω στα ...Ρωσικά , για να επέλθει η καθημερινότητα. Μη στεναχωριέσαι, είναι εύκολη γλώσσα και σιγά-σιγά θα την μάθεις:))))
Είδες που μπορεί να φανεί χρήσιμος ένας @ φίλος; :)))
Καλό απόγευμα , αν και δεν πρόσεξες κάτι στην απάντηση μου εχθές,(στο άλλο saloon , παρότι το έγραψα με κεφαλαία).

marianaonice είπε...

@politis.gr
Και βέβαια δεν συγχέω τους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς με τους πλειστηριασμούς!! Συγκρίνω τους διε8νείς με τους εθνικούς διαγωνισμούς!!
Και η σύγκριση έγινε επίσης μεταξύ των πλειοδοτών των κάθε είδους διαγωνισμών και των πλειστηριασμών, και ειδικά τον τρόπο που μπορεί να εξουδετερωθούν (πλειοδότες) αυτοί!!
Όσο για τα διεθνή πρωτόκολλα, σιγά μη σκιαστούν!...Χαχαχα!!!

Λοιπόν το είδα τα κεφαλαία που μου έγραψες στο δικό σου @σαλούν! Δεν τόλμησα να φανταστώ ...τι υπονοείς, παρότι παραξενεύτηκα γιατί δεν μου έβγαινε νόημα!!
Περιμένω λοιπόν περισσότερες εξηγήσεις, για απλή επιβεβαίωση αυτού που πλέον βάσιμα ...υποπτεύομαι, στο email μου. Νομίζω ότι οφείλεις να μου πεις...
Για να συνεχίσω να έχω το μπλογκ μου αυτό και να γράφω τον ...πόνο μου, όπως λέει και ο @gnik...
Να είσαι καλά!
Καλό σου απόγευμα! :)

παρα λιγο αεριτης είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ. ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ.
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΟΛΙΤΗ ΟΤΙ ΣΤΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΙΙΙ ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ COSCO ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΙΣΘΙΟ.ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΑ 100 χλμ (ΒΛΕΠΕ ΛΑΥΡΙΟ-ΕΛΕΥΣΙΝΑ-ΚΑΒΑΛΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ 2007 ΕΙΧΑΜΕ ΚΙΝΗΤΙΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ Η ΠΤΩΣΗ. ΣΤΟ CAR TERMINAL ΑΝΕΒΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ 10 ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ 1 ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.
ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ (17 εκ ΤΟ 2007) ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 2 ΔΡΑΧΜΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΟΥ.Α ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. ΣΤΟΝ ΟΛΠ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 2500 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ 200 ΕΙΝΑΙ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΛΕΣ (ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ)
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

marianaonice είπε...

@παρά λίγο αερίτη
Καλώς ήλθες στο @σπιτικό μου!!
Σ' ευχαριστώ για τη συμβολή σου στις διευκρινίσεις που πολλοί δεν γνωρίζουμε.
Πολύ σημαντικό αυτό που μας τονίζεις:
ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΙΙΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ COSCO ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΙΣΘΩΜΑ!

Και τελικά η απόφαση του ΣτΕ απαγορεύει να γίνει αυτή η προβλήτα, αφού κέρδισε ο Δήμος Περάματος, αν δεν κάνω λάθος!
Οπότε ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ!!
Σιγά το θησαυρό ...δηλαδή!!!
Καλό σου βράδυ!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!