Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Ιερωμένοι ή ...δαίμονες;;;

Διάβασα εδώ ότι σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός άλλου γέροντα μοναχού, ο μοναχός και "Άγιος" Εφραίμ -στις αρχές της καριέρας του στο Άγιο Όρος- έδωσε εντολή να περιμαζέψουν τα γέρικα μουλάρια, που συνήθως τα αφήνουν στα βουνά γύρω απ’ το μοναστήρι για να τελειώσουν την ζωή τους (μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς) και τα πούλησε σ’ ένα τσίρκο που τότε ήταν στην Θεσσαλονίκη, για να γίνουν τροφή στα λιοντάρια.

Ξέρετε όλοι ότι έχω μια γατούλα τη Σίσσυ, (θα τη δείτε με την οικογένειά της και στα δεξιά του ιστολογίου μου). Αυτή η γατούλα προχθές μας έκανε ένα χουνέρι που χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Παρότι την έχουμε στειρώσει και δεν κυκλοφορεί στο δρόμο, παρά μόνο μέσα στον ακάλυπτο χώρο της οικοδομής που είναι το σπίτι μας και στην ταράτσα και μπαλκόνια (είναι ιδιόκτητο οικογενειακό το κτίριο), προχθές το βράδυ διαπίστωσα ότι είχα να τη δω από το προηγούμενο βράδυ και δεν κατέβηκε στο σπίτι όπως συνήθως κάνει όταν είμαστε εκεί και τριγυρίζει όλη μέρα μέσα στα πόδια μας.
Ψάξαμε παντού, πάνω, κάτω, πίσω και εμπρός στο κτίριο. Στο τέλος σκεφτήκαμε ότι θα μας έφυγε έξω στο δρόμο και δεν την πήραμε είδηση. Βγήκαμε λοιπόν και ψάχναμε στο δρόμο και στις γειτονικές αυλές και πυλωτές αλλά ΠΟΥΘΕΝΑ!!
Μας βρήκαν τα χαράματα με τα μάτια ανοικτά και με ένα πλάκωμα στην ψυχή!!
Υπέθεσα ότι βγήκε έξω και ή την πάτησε κανένα αυτοκίνητο και την πέταξαν σε κάδο, ή την έκλεψαν ή εγκλωβίστηκε σε κανένα γειτονικό υπόγειο, χωρίς νερό και φαϊ!!
Και εκεί που κοντεύαμε όλοι να τρελλαθούμε το πρωί νάσου τη και εμφανίστηκε στην πόρτα της σκάλας της ταράτσας!!
Ακόμη είναι μυστήριο, που είχε εγκλωβιστεί, αλλά τέλος καλό όλα καλά!!

Η Σίσσυ στην Αγιάσο

Διαβάζοντας λοιπόν για το μοναχό Εφραίμ και για την παραπάνω εμπορική του ικανότητα και ανείπωτη σκληρότητα αναρωτήθηκα είναι δυνατόν τέτοια υποκρισία;;
Πώς συμβιβάζεται η αγάπη που πρέπει να πλημμυρίζει την ψυχή ενός ιερωμένου με την εντολή να ρίχνονται τα γέρικα ζώα βορρά στα θηρία;;
Ποιός είναι το θηρίο εδώ;;

Ήξερα ότι η θρησκεία είναι ένα κατά συνθήκη ψεύδος, που εφευρέθηκε για να ποδηγετεί τους λαούς, όμως πάντα θαύμαζα αυτούς που είχαν τη δύναμη να απαρνηθούν τα εγκόσμια για να αναζητήσουν τη γνώση του θεού, όπως αυτοί τον εννοούσαν, μέσα από το δρόμο της στέρησης και της αγάπης!!
Υπήρξε άλλωστε και ο πατέρας Παϊσιος, που λένε ότι τα τσακάλια έπαιρναν τροφή μέσα από τη χούφτα του!!

Μου φαίνεται όμως πλέον ότι οι δαίμονες πλήθυναν τόσο πολύ που κατακυρίευσαν τη ζωή μας παντού.
Μέχρι που φόρεσαν και τα ράσα και μεταμφιέστηκαν σε καλόγερους!!!

Δεν εξηγείται αλλοιώς τέτοια ψευτιά και υποκρισία στους κόλπους των μοναστηριών και της εκκλησίας!!
.

50 σχόλια:

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Να φανταστείς,Μαριάνα μου,πως ο Παΐσιος επικοινωνούσε με τα φίδια,τα όποια βρίσκονταν γύρω από το κελί του.Κι όταν καμμιά φορά τύχαινε να τρομάξουν κάποιον επισκέπτη,ο Παΐσιος τα έλεγε να κάνουν μετάνοιες στον επισκέπτη κι αυτά υπάκουαν!!!

Προφανώς η λέξη "μετάνοια" είναι άγνωστη παντελώς στον "μοναχό" Εφραίμ!...

Απλά,για περιπτώσεις σαν τον Εφραίμ,αναρωτιέσαι:Δεν υπάρχει θεία δίκη άραγε;

Καλό βραδάκι,φίλη μου:)

monahikoslikos είπε...

Ε, στην αρχή της καριέρας του ήταν ο άνθρωπος, από κάπου έπρεπε να ξεκινήσει, ξεκίνησε από τα μουλάρια.
Αργότερα όταν έμπλεξε με το Ρουσόπουλο έγινε ...γαϊδούρι ξεσαμάρωτο.

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς πρόθεση ασέβειας προς το πρόσωπο του Παίσιου,που μου φέρνει λίγο και σε Σωκράτη,πολύ φοβάμαι πως αναφερόμενος σε λύκους και ιαινες μάλλον σε κάποιους Ε[Υ]ΡΑΙΜ της εποχής του εστίαζε.

faraona είπε...

Συμωνω απολυτα με τον monahikosliko
αλλα βρε Μαριανουλα μου χρυση αιωνες ολοκληρους γινονται αυτα στα μοναστηρια.


Κουκλα η Πσιπσινουλιτσα σου.

αντωνης είπε...

Μετα το σχολιο του μοναχικου λυκου, δεν εχω να προσθεσω πολλα για τον Εφραιμ. Απλα ως αιθεροβαμων, ευχομαι καποια στιγμη να τον βρει μια μεγαλη τιμωρια. Και προσωπικα πολυ θα ηθελα να ακουσω οτι θα σαπισει στη φυλακη, αφου πρωτα επιστρεψουν στο κρατος ολα αυτα που σουφρωσε με "νομιμο" τροπο (αν και θα μου φανει "θαυμα" αν γινει κατι τετοιο).

Οσο για τη Σισσυ τελος καλο, ολα καλα.

Καλο βραδυ!

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Η εκκλησία είναι κατά κανόνα, με μικρές εξαιρέσεις, άντρο λωποδυτών. Δε με ξαφνιάζει η ανίερη συμπεριφορά τους. Αυτό που πάντα με ξαφνιάζει και δε μπορώ να συνηθίσω, είναι η ανοχή.
Καλή εβδομάδα!

jf είπε...

Υποπτεύομαι πως η Sissy αναζητά το χαλάκι στην Αγιάσο...
Αλήθεια, ο Mr Blacky δεν θορυβήθηκε από την απουσία της συζύγου του;;

Παρεμπιπτόντως,
Εφραίμ, Εβραϊστί σημαίνει παραγωγικός και αποτελεσματικός. Σε τι όμως, θα σας γελάσω...

vagnes είπε...

Ενας υπεροχος μοναχός που τον ρωτησαμε τι ανθρωποι ειναι οι μοναχοί στο Αγιο Ορος μας απαντησε:
Αν μετρησουμε την κακια με βαθμους απο μηδεν εως 100, στους πολίτες θα συναντησουμε απο το βαθμο 20 εως το 80 στο Αγιο Ορος απο το μηδέν εως το 100!

Το αριστα 100 με τόνο παιρνει φαινεται ο εφραιμ....

marianaonice είπε...

@Ψυχούλα μου
Ναι το έχω ακούσει αυτό με τα φίδια και τον πατέρα Παϊσιο! Πρέπει να είχε φτάσει στην τελειότητα για να επικοινωνεί με το ...σύμπαν πλέον! Γιατί όλα τα πλάσματα της φύσης είναι μέρος του σύμπαντος!
Αυτό αναρωτήθηκα και εγώ! Θα υπάρξει άραγε θεία δίκη για το δαιμονικό αυτόν καλόγερο;;
Οι ψυχές των γέρικων αλόγων (γιατί κι αυτά έχουν ψυχή) που με μία εντολή του τα καταδίκασε σε φρικτό θάνατο, πρέπει να δικαιωθούν!!
Καλό ξημέρωμα καλή μου! :))

@Μοναχικέ μου Λύκε
Γιατί τα βρίζεις τα καημένα τα γαϊδουράκια;; Θα σου άρεσε εσένα να σου έλεγαν ότι ο Εφραίμ έγινε ...Λύκος;; Χαχαχα!!
Καλό ξημέρωμα!

@taspa μου
Μια μπλε μου εμφανίζεσαι μια μαύρη!
Τι συμβαίνει με το αβαταρ σου;;
Ναι πάντα υπήρχαν αυτοί οι ...Ευφαίμ! Όμως πως αυτά τα θηρία καταφέρνουν πάντα να επικρατούν και να κάνουν τόσο κακό!!
Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα σε @όλους!

marianaonice είπε...

@faraona μου
Ναι χρόνια κρύβονται υποκριτές μέσα στα μοναστήρια! Όμως τώρα αυτό με τον Ευφραίμ ήρθε και έδεσε με όλη τη δαιμονική του συμπεριφορά και έδειξε την ποιότητα του ανθρώπου!
Εμεις να κλαίμε για μια γατούλα και αυτός να καταδικάζει σε φρικτό θάνατο τα γέρικα ζώα!! Εμείς εγκόσμιοι και αυτός ...απόκοσμος!!
Ναι η Σίσσυ είναι μία κούκλα με γαλανά μάτια!

@Αντώνη μου
Αχ αυτή την τιμωρία λαχταρώ και εγώ να δω!! Για επιστροφή των κλεμμένων μην ελπίζεις!! τουλάχιστον να τον τιμωρήσει η ίδια η φύση, που την πρόσβαλε αποφασίζοντας αυτός το θάνατο των πλασμάτων της!! Και να τον τιμωρήσει με τον ίδιο τρόπο! Γιατί για να σαπίσει στη φυλακή, ...χλωμό το βλέπω!!
Ευτυχώς που έχω κοντά μου τη Σίσσυ για να βλέπω στα ματάκια της την αθωότητα και την ευγνωμοσύνη όλων των ζώων του κόσμου!!

@ανεμοσκορπίσματα
Νικόλα μου ο Λούθερ Κίνγκ είπε:
Την εποχή μας βαραίνει η ενοχή όχι τόσο για τις κακές πράξεις των κακών ανθρώπων, όσο η αποτρόπαιη σιωπή των καλών ανθρώπων για τις κακουργίες των κακών!
Bλέπεις λοιπόν ότι η απορία σου είναι διαχρονική!!

Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα @φίλοι μου!

marianaonice είπε...

@jamanfou μου
Αχ αυτό το χαλάκι, ήταν το αγαπημένο της! Ο Μπλάκυ όλη μέρα μάλλον που είχε χαθεί προσπαθούσε να μας το πει, τώρα που το σκέφτομαι γιατί ήταν πολύ ανήσυχος και έτρεχε μία πάνω, μία κάτω στην αυλή. Σημειωτέον ότι αυτός είναι αδεσποτούλης και βγαίνει έξω. Δεν είναι στειρωμένος. Ανεβαίνει από το μπαλκόνι, είμαστε στον πρώτο όροφο βλέπεις και κυκλοφορεί και κοιμάται και στο σπίτι! Εξημερώθηκε μεγάλος όταν τον τάϊζα στο δρόμο κάτω. Με τη Σίσσυ έχει μία περίεργη σχέση αγάπης!... :))Ακόμη και τώρα που είναι στειρωμένη.
Τώρα σε τι είναι παραγωγικός ο Ευφραίμ;; Μα στις επιχειρήσεις και στις επενδύσεις @φίλη μου!! Πώς δεν το σκέφτηκες;;; Χαχαχα!!

@Vagnes
Καμία αμφιβολία δεν είχα ότι ο Ευφραίμ θα είχε την πρωτιά στην κακία!! Μόνο ένας εντελώς κακός θα μπορούσε να δώσει εντολή για τα χρήματα να μαζέψουν γέρικα ζώα και να τα δώσουν βορρά στα λιοντάρια του τσίρκου!! Μιλάμε κακός μέχρι αρρώστιας!!

Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα!

VAD είπε...

Πολλοί άνθρωποι ξεπερνουν τα όρια τους αλλά αυτός πρέπει να είναι παλιοτόμαρο του κερατά,δε μ'αρέσει να χαρακτηρίζω ατομα που δεν μπορούν να απαντήσουν ,αλλά ας δώσει πρώτα απαντήσεις στη δικαιοσύνη και μετά ας παρει με τη σειρά όσους τον βρίζουμε.
Καλή μέρα ,καλή εβδομάδα,Μαριάνα μου...

Meropi είπε...

Βρε τον Εφραίμ!!! Όταν έψαξα το βιογραφικό του είδα ότι στράφηκε προς την Εκκλησία για να μορφωθεί, όταν έμεινε ορφανός από πατέρα. Ακόμα και αυτή η επιλογή του είχε να κάνει με οικονομικό υπολογισμό. Αφού δεν μπορώ να σπουδάσω από μόνος μου, σκέφτηκε, ας γίνω κληρικός να με σπουδάσει η Εκκλησία. Το δε εμπορικό του δαιμόνιο ακόμα και μέσα από κει το ασκεί με την σκληρότητα των περισσοτέρων εμπόρων.
Καλημέρα Φιλενάδα και καλή βδομάδα.

Γωγώ Πακτίτη είπε...

αν θα τον πω μουλάρι,
του δίνω αξία
διότι αυτά τα ζωντανά
γεννιόνται για ένα σκοπό...
καλό σκοπό...

αυτός ούτε γι' αυτό δεν είναι
άξιος...

καλημέρα Μαριάννα μου...:)

Laplace είπε...

καλημερα,καλη εβδομαδα,δεν ειναι κατι νεο..
ειναι γνωστο οτι πολλες ΛΕΡΕΣ για να γλιτωσουν η μη εχωντας κατι να κανουν στην εξω κοινωνια,πανε στο αγιο ορος κλπ..

KΑΡΜΕΝ είπε...

Η Αγάπη του Θεού δεν είναι εκεί! Όπως δεν είναι εκεί οι αληθινοί Άγιοι!
Ψάξε (μέσα σου) και θα βρεις! Την Αλήθεια, το Δρόμο και το Λόγο του. Την Αγάπη!
Όλα τα αλλά δεν μας αγγίζουν, γιατί δεν θα τα βρεις παρά μόνο εκεί που πρέπει να ψάξεις. Μέσα σου! Ο Θεός είναι παντού! Πρώτα απ΄όλα μέσα στην ψυχή σου!

KΑΡΜΕΝ είπε...

Ο Εφραιμ είναι μακριά του. Εμείς όχι. Αυτό είναι μέσα μας από την Αρχή…

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,2,52 στο διαδύκτιο!!!!! οταν θέλεις παρέα τις ωραίες αυτές ωρες ρίχνε ενα σήμα.
Το μότο του προσωπικού μου ΑΓΓΕΛΟΥ-εδω και 5 χρόνια εχει ξεκινήσει το μεγάλο ταξείδι-ηταν .Ο Θεός εκανε την νύχτα για υπνο,εγώ και κει κόντρα.Μαθήτρια-Φοιτήτρια-Εργαζόμενη-Μάνα στα καλά και στα ασχημα παρέα με τη νύχτα.
Οσο για το μάύρη-μπλέ θα προτιμούσα να εμφανιζόμουν ΕΛΑΦΡ'Α ΚΌΚΚΙΝΗ!!!!!!!!
οΙ ΔΕΞΙΌΤΗΤΕΣ μου στο διαδύκτιο ειναι πρός το παρόν περιορισμένες,γεγονός που σαρκάζει ο λεβέντης της οικογένειας,γινόμαστε μπίλιες και από δω πάνε και οι αλλοι.ΓΕΡΑΑΑΑΑΑ!

Matrix είπε...

Καλημέρα Μαριάνα,

Ανεξάρτητα από το πόσο πιστευει κανείς ή όχι, αυτοί οι δήθεν "καλόγεροι" όπως και αρκετοί δήθεν επίσκοποι, μόνο κακό κάνουν όχι για την εκκλησία μόνο, αλλά για την κοινωνία.

Takiz είπε...

ρε συ μου βγαίνει να βρίσω.... σορυ δεν θέλω να αφήσω σχόλιο...
ειλικρινά σορυ....

να προσέχεις μόνο την ψιψίνα σου...

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου Μαριανάκι...καλά κοπέλα μου...ότι και να πούμε τώρα...η υποκρισία και η σαπίλα (η ψυχική κυρίως)και η διαφθορά των ιερωμένων είναι άνευ προηγουμένου που λένε...για μένα πρέπει να ντρέπονται..να ντρέπονται για τους ίδιους,τη κατάντια τους,τη κατάντια της θρησκείας,(γιατί αυτό πιά κατάντια είναι και η χειρότερη πιστέυω)...και για το ψέμμα που πουλάνε στους πιστούς...αυτό..τί άλλο..ότι και να πεί κανείς είναι λίγο νομίζω..πάντως νομίζω ότι ο Εφραίμ ίσως θα περάσει στην ιστορία της εκκλησίας ως ο πιό διεφθαρμένος;;;ιερωμένος που υπήρξε ποτέ;;;κάπως έτσι το βλέπω εγώ...φιλάκια,Αθανασία.

Κούκος είπε...

Ούτε ιερωμένοι, ούτε δαίμονες Μαριάννα μου. Απλά επιχειρηματίες. Και για να πούμε και του στραβού το δίκιο, άριστοι επιχειρηματίες.

gregory είπε...

χαιρετε.μονοκαι μονο για αυτο το λογο που εστελνε στο τσιρκο τα γερικα ζωα.ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΡΕΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ... για θρησκευτικους λογους...

Παλμος είπε...

Μαριάννα μου καλη εβδομαδα.

Δεν εχω καταλαβει ποτε γιατι τους αποκαλουν "αγιους πατερες".
Σεβομαι τον καθε ανθρωπο που πιστευει, όπου και αν πιστεύει.
Και εννοω σε θρησκεια.
Όμως, αν ανατρέξουμε στην ιστορια παγκόσμια, οι πόλεμοι ξεκινούσαν και συνεχίζουν να ξεκινουν απο τις θρησκευτικές διαφορες.
Ποιος λοιπον ο σεβασμος προς αυτους;
Συγνωμη, αλλα πατανε στις αδυναμιες των ανθρωπων και τους εκμεταλεύονται...
Και παλι συγνωμη αλλα αυτό πιστεύω.

Καλο απογευμα.

Ανώνυμος είπε...

Έχω εναποθέσει πλέον τις ελπίδες μου στον μύλο. Καθώς ο καλός μύλος όλα τα αλέθει έτσι και εκτός από γέρικα μουλάρια να αλέσει και γέρικους τσαρλατάνους της εκκλησίας. Να ξεβρομίσει ο τόπος.

ΥΓ Η γατούλα σου ίσως πήγε για αναπαραγωγή (αν και δεν ξέρω ποιές είναι οι ορμές της μετά την στείρωση).

Καλησπέρες στην όμορφη Λέσβο

akrat είπε...

καλημέρα....
τι να πεις γαμώτο...
μωρέ ένα πράγμα γουστάρουν και επιθυμούν ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ...
αυτό που έχει και δύο μπαλάκια κάτωθε...
και επειδή το βρίσκουν σπανίως ή καταπιεσμένα... έχουν γεμίσει κακίες...

leondokardos είπε...

Όπως τόσα άλλα πράγματα, αξίες,λογική, ηθικές κτλ. εχουν χάσει κάθε έννοια που είχαν κάποτε, έτσι και οι ιερωμένοι, αλλά και η θρησκεία και ο,τι συνεπάγεται με αυτήν, έχουν πλέον "αποκτήσει" άλλες ερμηνείες.
Δηλαδή, όπως τις θέλει ο καθένας και συχνά μέχρι εξευτελισμού....
Τρανό παράδειγμα ο Εφραίμ !
Πλήρης η περιγραφή του monahikoslikos !!
Καλή βδομάδα.

patsiouri είπε...

Δεν είμαι της΄Εκκλησίας ούτε της έχω κάνει ποτέ κάποια δωρεά αλλά απορώ πως δεν έχουν μπει ακόμη μέσα εκεί οι πιστοί να τους λιντσάρουν...

Όπως γράφω και στο μπλόγκ, μακάρι να ισχύουν όσα λένε τα τραγιά και να γίνει η Δευτέρα Παρουσίοα μιά ώρα αρχύτερα να κατέβει ο Χριστός να τους ξεριζώσει τ'@...@ ( που να τα βρει θα μου πεις...).

Φυσικά και το εχει κάνει αυτό.
Και φυσικά έχει φάει και άνθρωπο.
Μόνο τη φάτσα του να δεις το καταλαβαίνεις.

Κρίμα που τα μουλάρια είναι καλά ζώα και αν τον πετάξουμε στα δόντια τους δεν θα τον πειράξουν.

Προτιμώ τα λιοντάρια κατευθείαν, να δει το καθίκι τι τραβούσαν για την πίστη τους οι Χριστιανοί κάποτε.

Προσεύχομαι να πραγματοποιηθεί τελικά το κράχ γιατί τότε ο μόνος που θα μείνει με περιουσία στη χώρα ενώ οι υπόλοιποι θα ψοφάνε της πείνας είναι η Εκκλησία.

Αν και οι Έλληνες, ειδικά τα κοπάδια άμόρφωτων οπαδών που στηρίζουν όλο αυτό το μπ...λο που λεγεται σήμερα εκκλησία (καμία σχέση με την πίστη, να μην παρεξηγηθώ), ούτε τότε θα τολμήσουν να κάνουν το ντου...

Ε ρε Στάλιν που τους χρειάζεται...

ΥΓ: Όποιος θέλει ας έρθει στο μπλόγκ να διαβάσει την εικονική συνέντευξη Εφραίμ στο Χατζηστεφάνου.
Τίγκα στη βωμολοχία βέβαια, αλά κατά βάση ο Χ/νου έχει απόλυτο δίκιο!

marianaonice είπε...

@Vad μου
Ούτε εγώ βρίζω αλλά γι' αυτόν μούρχεται να βρίσω σαν ...αχθοφόρος!!
Σιγά μη δώσει λόγο στη δικαιοσύνη!
Εκεί δίνουν λόγο όσοι δεν φταίνε!!

@Mερόπη μου
Μούρθε μια ιδέα! Όπως είπε η @jamanfou το όνομά του στα Εβραϊκά σημαίνει παραγωγικός! μήπως είναι Εβραίος και μπήκε στη Χριστιανική Εκκλησία για να μορφωθεί τσάμπα όπως καλά λες;; Τότε αυτός είναι κρυφοπολέμιος των Χριστιανών και έτσι εξηγείται το εμπορικό του δαιμόνιο!! Εεε ρε ...Πλεύρης που του χρειάζεται!! χαχαχα!!

γωγώ μου
Κρίμα τα καημένα τα μουλάρια! Δεν μας φταίνε... Κανένα ζωντανό, ούτε και αυτά τα θηρία δεν συγκρίνεται μ' αυτό το δαιμονικό πλάσμα!

marianaonice είπε...

@laplace78
Συμφωνώ, πολλές λέρες, όπως το λες κρύβονται εκεί μέσα! Πρέπει οι ίδιοι οι ενάρετοι (αν έχει μείνει κανείς) μοναχοί να τους πετάξουν έξω!

@agapi
Και εγώ το Θεό τον ψάχνω βαθειά μέσα στη συνείδησή μου και πολλές φορές αισθάνομαι ότι τον κουβαλώ μαζί μου!
Καμία σχέση με όσα εφεύραν οι "άγιοι" πατέρες για να απεικονίσουν την ουσία του Θεού!

taspa
Πάλι μαύρη μου βγήκες στο αβαταρ, και δεν μπορώ εύκολα να σ' επισκεφθώ. Πρέπει να σε ψάξω αλλού.
Ναι η νύχτα για μένα έγινε μέρα!!
Πάντα έτσι, από παιδί τη νύχτα έβρισκα τον ...εαυτό μου!! Χαχαχα!!

marianaonice είπε...

@matrix μου
Και εγώ έχω εντελώς αποσυνδέσει την πίστη και την όποια μεταφυσική μου ανησυχία με το παπαδαριό και τις εκκλησίες! Καμία σχέση!! Για μένα οι θρησκείες είναι φιλοσοφίες ζωής!!

Takiz μου
.....
Θα προσέχω την ψιψίνα μου Τάκη μου, ούτε συζήτηση!! Για μένα είναι ένα πλάσμα που μου χαρίζει υπέροχα αισθήματα αγάπης και γαλήνης!

@αθανασία μου
Έχεις δίκιο! Νομίζω ότι αυτός θα είναι το υπόδειγμα του διεφθαρμένου ιερωμένου και δαιμονικού καλόγερου!
Υπάρχουν κι άλλοι σαν κι αυτόν, αλλά αυτός τα έχει ...όλα!!

marianaonice είπε...

@κούκε μου
Ξέφτισαν πια κάθε έννοια ιερωσύνης και αρετής!! Σκέτοι επιχειρηματίες!!
Γι' αυτό λέω και στη Μερόπη ότι μάλλον για Εβραίος μου μοιάζει αυτός, το λέει και το όνομά του άλλωστε, και βρέθηκε στο Άγιο Όρος για τις επιχειρήσεις του!! Χαχαχα!!

@gregory
Πρέπει να τον γδάρουν δημόσια @φίλε μου! Τι να του κάνει μια καθαίρεση;;
Αλλά βλέπεις ούτε κι αυτή τη συζητούν!!

@παλμέ μου
Πριν δύο αιώνες περίπου ο Max Norndaou είπε για τα "Κατά συνθήκη ψεύδη" της κοινωνίας μας. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι η θρησκεία! Εφευρέθηκε για να μπούν οι λαοί σε κανάλια και να ελεχθούν τα κύματα οργής του κόσμου! Πέτυχε το σκοπό της φαίνεται στο έπακρο!!

marianaonice είπε...

@island
Αχ αυτός ο μύλος!! Ας τον δω να τους αλέθει όλους αυτούς τους αγύρτες και ας ...πεθάνω!!
Η γατούλα μου μετά τη στείρωσή της δεν θέλει αναπαραγωγή αλλά με το σύζυγό της Μπλάκυ, έχει άριστη σχέση αγάπης!! Δεν χρειάζεται να βγει έξω έρχεται αυτός στο σπίτι! Χαχα!!τα χαιρετ
Στη Λέσβο θα στείλω τις καλησπέρες σου, γιατί και εγώ δυστυχώς είμαι εδώ μακριά της!

@akrat
Έχεις δίκιο η σεξουαλική διαστροφή και καταπίεσή τους, τους έχει γεμίσει κακίες και φθόνο για κάθε τι ζωντανό και φυσιολογικό σ' αυτή τη ζωή!!

@leondokardos
Πολύ σωστά τα λέει ο Μοναχικός Λύκος! Έχεις δίκιο! Μόνο που του είπα και εγώ να μη βρίζει τα καημένα τα ...γαϊδούρια, γιατί κι αυτός δεν θάθελε να του έλεγαν ότι ο Εφραίμ μοιάζει με Λύκο Μοναχό!!
Χαχαχα!!

marianaonice είπε...

@patsiouri μου
Μπορεί να παρεξηγηθούμε αλλά και εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις λέω ότι πράγματι ένας Στάλιν τους χρειάζεται!!
Στα λιοντάρια καλά λες για να νοιώσουν έστω και στα τελευταία τους σαν τους Χριστιανούς που καπηλεύτηκαν την πίστη τους!
Θα έρθω να δω την εικονική συνέντευξη του τραγόπαπα στο Χατζηστεφάνου!

Καλό βράδυ @φίλοι μου!

Independent είπε...

Καλησπέρα. Μέχρι να διαβάσω ότι την βρήκατε την Σίσσυ, είχα αγχωθεί ακόμα και γω που δεν την έχω γνωρίσει...
Δεν το συζητώ πάντως, δεν υπάρχει περίπτωση να αγαπάς το ζώο που ρίχνεις να το κατασπαράξουν τα άλλα ζώα.
Ο Εφραίμ, μάλλον είναι ένας καλός έμπορος και μέχρι εκεί.
Άλλωστε το λέει και ο σοφός λαός μας, "τα ράσα δεν κάνουν τον παπά"

marianaonice είπε...

@independent
Είδες τι πήγαμε να πάθουμε με τη Σίσσυ;;
Άσε μετά από αυτό όλα μου φαίνονταν χαρούμενα!!
Χαχαχα!!!
Ο Εφραίμ καλά λες είναι ένας δαιμόνιος έμπορος. Και μάλλον το όνομά του που εβραϊκά σημαίνει παραγωγικός, τα λέει όλα!!
Καλό βράδυ!
:))

Saligaros είπε...

Καλησπέρα!!!

Η θρησκεία είναι ανθρώπινο δημιούργημα! Αποτελείται από ανθρώπους και απευθύνεται σε ανθρώπους που τις περισσότερες φορές έχουν ανάγκη να πιστεύψουν!!
Ευτυχώς μπόρεσα γρήγορα στην ζωή μου και ξεμπέρδεσα την πίστη με την θρησκεία....

Δεν είναι όλοι ίδιοι...Αλλά είναι άνθρωποι...

marianaonice είπε...

@saligaros
Ναι συμφωνώ είναι άνθρωποι! Και καλά έκανες και ξεμπέρδεψες την πίστη με τη θρησκεία! Το ίδιο έχω κάνει κι εγώ!
Όμως δεν έχουν το δικαίωμα να καπηλεύονται την πίστη μας σε ό,τι αθώο και ανθρώπινο θα μπορούσε κανείς να ελπίσει...
Αυτοί είναι έμποροι και τρύπωσαν στην πηγή του ...πλούτου!!
Καλό βράδυ!

GrBase είπε...

Ο φόβος του …άγνωστου που πρόκειται να έρθει. Ο φόβος του …θανάτου που σίγουρα θα έρθει. Αυτό εκμεταλλεύονται και πείθουν κάποιες ταλαιπωρημένες ψυχές να μεταβιβάσουν την υλική περιουσία τους στην εκκλησία.
Επί τουρκοκρατίας οι άμοιροι αγρότες έγραφαν τα χωράφια τους στην εκκλησία για να γλυτώσουν το φόρο από τους Τούρκους κατακτητές και σήμερα η εκκλησία έχει τεράστια περιουσία.
Χρόνια τώρα βλέπω εράνους υπέρ ανεγέρσεων ναών …. το κεράκι που πληρώνουμε στην κάθε εκκλησία … εισπράξεις από τα μυστήρια …. τάφοι … τρισάγια υπέρ αναπαύσεως των ψυχών ….
ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ή ΟΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.
Η εκκλησία έχει και διαχειρίζεται πολλά γηροκομία …
εκτελεί λειτούργημα ή εκτελεί τους γερόντους για να οικειοποιηθεί την περιουσία τους;
Η εκκλησία κόπτεται για την αναγραφή του θρησκεύματος …
το κάνει για κρατήσει δυνατή τη πίστη ή για να ξέρει ποιος είναι άπιστος;

Η εκκλησία πουλάει εικονίτσες αγίων … πουλάει πίστη … πουλάει εκδούλευση στα κόμματα …. πουλάει ηθική ωρυόμενη ότι οποιαδήποτε σχέση εκτός γάμου είναι πορνεία …. πουλάει μούρη με χρυσά άμφια και πολυτελή αυτοκίνητα …

Η εκκλησία όμως δεν αγοράζει … δέχεται δωρεές των πιστών ή ανταλλάσει το νερό της λίμνης με οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα.

Οι μέρες αλλάζουν … και πλέον η εκκλησία κάνει επενδύσεις … εκμεταλλεύεται τη γη που της ανήκει και φτιάχνει σύγχρονα συνεδριακά κέντρα … πολυτελείς βίλλες …

Η εκκλησία έχει παραποιήσει την ιστορία … έχει βάλει άγριο χέρι στον παρόν μας και οραματίζεται για το μέλλον μας καλύτερες μέρες … με περισσότερους πιστούς .. περισσότερα κεφάλαια κατατεθειμένα σε offshore εταιρείες …

Του παράλογου ο λόγος και η αλόγιστη χρήση του

Επιστολή προς Συνοδικούς

marianaonice είπε...

@grbase
Τι να πω!! Τα είπες όλα!!
Και οι παραπομπές που με έστειλες μαχαίρια στις φούσκες που μας ταϊζουν αιώνες τώρα!!
Ήδη οι τριγμοί του Βατοπεδίου άρχισαν!
Οι δύο αντεισαγγελείς που είχαν αναλάβει την έρευνα παραιτούνται γιατί τους όρισαν μία τρίτη εισαγγελέα (ηλίου φαεινότερο από που εκπορεύεται η δύναμη αυτής) για να τους εποπτεύει!! Φαντάσου τι πιέσεις έπεσαν για να φθάσουν στην παραίτηση κοινά αποδεκτοί μεταξύ των συναδέλφων τους και άξιοι λειτουργοί!!
Το τούνελ δεν βγάζει πια πουθενά παρά μόνο στη χοάνη του ...βόθρου τους!!
Καλό μεσημέρι!

Unknown είπε...

Δαίμονες και διάολοι Μαριάνα, που να τους πάρει ο διάολος και να μην τους βλέπω μπροστά μου. Χάρηκα που γύρισε η όμορφη Sissy σας.

marianaonice είπε...

@mariana μου
Είδες τι πάθαμε;; Κοντέψαμε να τρελλαθούμε! Δεν μπορούσαμε ούτε να σκεφτούμε πως θα ήταν τα πράγματα αν δεν την είχαμε βρει!!
Και να ακούς ότι ο μοναχός Εφραίμ με εντολή του παρέδωσε τα γέρικα ζώα σε φρικτό θάνατο!!
Καλό απόγευμα!

P. Kapodistrias είπε...

.... δαίμονες.-

Ευτυχώς όμως είναι η εξαίρεση. Δες αυτό: http://theoperiv.blogspot.com/2007/07/blog-post_1847.html

Να είσαι πάντα καλά!

marianaonice είπε...

@π.κ.
Ναι σίγουρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις και είχα την τύχη να γνωρίσω μερικές από αυτές!!
Όμως θα έπρεπε να είναι ο κανόνας!
Το λινκ που μου δίνεις δεν με βγάζει πουθενά.
Καλό βράδυ!
:)))

leondokardos είπε...

Αχ τι τρεβάνε τα κακόμοιρα τα ... γαΐδουράκια !!!!
Θάθελα 'ομως να δω τον .. Εφραίμ καβάλα σε γαΐδαρο, σαν τη γνωστή διαφήμιση να φωνάζει :" όλα τα αγοράζω ,όλα τα ανταλάζω, και λίμνες και λαγκάδια...".

marianaonice είπε...

@leondokardos
Αχ @φίλε μου ο Εφραίμ τώρα καβαλάει "καγιέν" και λιμουζίνες!!
Σιγά μην το δούμε σε γαϊδουράκι!
Ναζωραίος είναι;;;
Χαχαχα!!!

Unknown είπε...

re paidia!
καλησπέρα σας!
είναι αλήθεια πως ο πρώην αττικής είχε κάνει για τα γεράματά του ένα μικρό κομπόδεμα, που για μένα, που έχω οικογένεια, αν μου έδινε το 1 διοκοσιοστό, θα μπορούσα να τον ευγνωμονώ για πολύ καιρό...
τούτον εδώ, τον καημένο τον ευφραίμ, τον κατηγορείτε όπως κατηγορείτε και τη ζίμενς!
τι σας φταίει ο ευφραίμ και η ζίμενς;
μεταφράστε:
θα υπήρχαν ευφραίμ αν δεν υπήρχαν υπαίτικο, αίτιοι, διαπλεκόμενοι, αποδέκτες, καταφερτζήδες, κλπ, πολιτικοί διαπλεκόμενοι και τα συναφή;
και μη μου πείτε ότι είναι θέμα κομμάτων, δεξιών, ή αριστερών, γιατί θα καγχάσω!

κι όταν κάποιος είναι γονατισμένος για να δεχτεί το πετροβόλημα, εμένα προσωπικά δε μ'αρέσει να πετροβολάω αυτόν.
θέλω να βρω τους άλλους, που κάθονται και τρέμουν και τον κάνουν και χάζι, αναθεματίζοντας...

τον λυπάμαι τον ευφραίμ.
γιατί είναι ένας που και οι συνένοιχοίτ ου πετροβολάνε, ενώ η αδικία είναι μεγαλύτερη και τη μοιράζονται πολλοί...

marianaonice είπε...

@abttha μου
Σωστά μιλάς!! Για να γίνει κύκλωμα διαφθοράς και διαπλοκής χρειάζονται δύο πόλοι! Και αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο πέταξαν τον ένα πόλο!!
Και οι δύο πλευρές ευθύνονται μα περισσότερο αυτοί που τάχθηκαν για να υπηρετούν το λαό και το δημόσιο συμφέρον! Αυτός τάχθηκε να υπηρετεί το θεό οπότε ας καθαρίσει μαζί του!!
Χαχαχα!!
Έγώ απλά θέλησα να τονίσω την ποιότητα του ανδρός που αντί για μεγαλοψυχία για τα αδύναμα πλάσματα επέδειξε σκληρότητα φοβερή ρίχνοντας γέρικα ζώα στα δόντια θηρίων!!
Καλό σου βράδυ!
:))

Κλαζoμένιoς είπε...

Κακιούλες...

1. Αφού όλοι αυτοί είναι "αγνοί" και δεν παντρεύονται, τί στο καλό «πατέρες» τους ανεβάζετε, «πατέρες» τους κατεβάζετε;;; Τίνος είναι «πατέρες»;;; Της υποκρισίας, της δολιότητας, της δήθεν βελτίωσης της "ψυχής";;;
Δεν τό περίμενα από σένα τουλάχιστον Μαριάννα, νομικό απ' ότι κατάλαβα: Οι νομικοί ξέρουν καλά τί αξία έχει η α' ή η β' διατύπωση, το να χρησιμοποιεί κανείς την α' ή τη β' λέξη.
«Σοφία η ονομάτων επίσκεψις» δεν έλεγαν οι παλιοί;;;

2. Τα διάφορα του {άγνωστού μου} Πα'ί'σιου τα έχω δει πολλές φορές στα τσίρκα, χωρίς κανείς τους να διεκδικεί τον τίτλο του άγιου {ή του πατέρα, εκτός κι αν είχε παιδιά...}

3. Τα κατοικίδια, τα ζώα "συντροφιάς", τα ρώτησε κανείς από τους "φιλόζωους" πόσο ευτυχισμένα νοιώθουν κλεισμένα στα διαμερίσματα, πολλές φορές στειρωμένα, ευνουχισμένα;;;
Αναρωτιέστε ΠΩΣ θα τα ρωτήσετε;;;
Απλό:
Αφήνεις ανοιχτή την πόρτα. Αν ξαναγυρίσουν θα πεί ότι «την βρίσκουν» καλλίτερα μέσα από έξω.

Έχω άδικο;;;

marianaonice είπε...

@κλαζομένιε
καλώς ήλθες από εδώ!!
Ναι δεν έχεις άδικο; πατέρας είναι αυτός που έχει παιδιά! Όμως πατέρας είναι και κάποιος που υιοθετεί τα παιδιά του κόσμου και φροντίζει γι' αυτά!!
Τώρα συμφωνώ ότι τα ζώα πρέπει να ζουν στο περιβάλλον τους και στη φύση!
Τώρα εδώ στην Αθήνα αν εσύ βρεις φύση που μπορεί να ζήσει η γατούλα μου, να μου την πεις για να τη στείλω να είναι ευτυχισμένη!
Τη μάζεψα από το δρόμο που άλλοι φιλόζωοι σαν και ...εμένα την πέταξαν μόλις ενός μηνός περίπου και θα πέθαινε από ασιτία αν δεν την πάταγε κανένα αυτοκίνητο, αφού δεν μπορούσε να φάει οτιδήποτε και φοβόταν τον ίσκιο της! Από τη στιγμή που επέλεξα να ζήσει κοντά μας, δεν υπήρχε άλλη λύση από τη στείρωση, (αφού την άφησα δύο φορές να γίνει μάνα) παρότι και εγώ είμαι κατά στις επεμβάσεις μας στη φύση. Σε πληροφορώ δε ότι και αυτή επέλεξε να ζει μαζί μας στο σπίτι, γιατί όταν άφηνα την πόρτα ανοιχτή στις αρχές θέλοντας να τη φροντίζω χωρίς να την πάρω στο σπίτι, έχοντάς την και ελεύθερη να μπαινοβγαίνει, δεν έβγαινε με τίποτε έξω, και όταν εγώ την έβγαζα για να κάνει την ανάγκη της έπρεπε να στέκω κοντά της για ασφάλεια. Αν έκανα να φύγω προς τα μέσα έτρεχε μισοκατουρημένη να προλάβει να χωθεί στη σκάλα πριν κλείσω την πόρτα!!
Όταν την πάρω δε στο εξοχικό μας, εκεί είναι εντελώς ελεύθερη να γυρίζει όπου θέλει και να έρχεται όποτε αυτή θέλει στο σπίτι!
Συνήθως δεν απομακρύνεται παρά όσο της είναι απαραίτητο για να κυνηγήσει πουλιά ή τρωκτικά τα οποία συλλαμβάνει αλλά δεν τρώει!
Τώρα πια είμαι σίγουρη ότι και αυτή επιθυμεί να μείνει κοντά μας όσο και εμείς!!
Χάρηκα που τα είπαμε και να ξανάρθεις γιατί μ' αρέσει ο αντίλογος!!
:)))

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!