Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Πολεοδομία μου... αμαρτία μου....


Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών εξελίσσεται η εξής παράξενη ιστορία:

Μηνύτρια η ιδιοκτήτρια μιας ανεγειρόμενης οικοδομής κάπου στην ... ευρύτερη Αττική εκεί που τα χωράφια έγιναν φιλέτα τα τελευταία χρόνια!!
Ανέθεσε σε πολιτικό μηχανικό, γιό Νομάρχη να της βγάλει την άδεια οικοδομής.
Πράγματι η άδεια βγήκε και ξεκίνησαν οι εργασίες.
Έγιναν τα υπόγεια μπετά και έπεσαν οι κολώνες του ισογείου.
Στη φάση αυτή λοιπόν πήγε ο ελεγκτής υπάλληλος της αρμόδιας Πολεοδομίας της περιοχής (πιθανόν μετά από καμιά γειτονική καταγγελία) να κάνει τη σχετική αυτοψία αν η υφιστάμενη κατάσταση ανταποκρίνεται στα σχέδια που είχαν υποβληθεί από τον ...επώνυμο πολιτικό μηχανικό!
Βεβαιώνει ότι όλα είναι άψογα και οι εργασίες συνεχίζονται!

Πέφτουν τα μπετά των δύο πρώτων ορόφων, όμως τα πράγματα εξελίσσονται ανώμαλα με τον πολιτικό μηχανικό και επειδή μάλλον άρχισε να έχει παράλογες κατά την ιδιοκτήτρια οικονομικές απαιτήσεις ... βγαίνουν "μαχαίρια" και διαλύεται η συνεργασία!!!

Στη φάση αυτή και πριν ακόμη η ιδιοκτήτρια βρει νέο μηχανικό, η Πολεοδομία ...ξαναστέλνει τον ίδιο υπάλληλό της να κάνει πάλι αυτοψία!!!
Και τότε κατά δαιμονικό τρόπο, όλα όσα ήταν άψογα στην αρχή βρέθηκαν "μαύρα χάλια"!!
Δεν είχε αφεθεί ο αρμός αντισεισμικότητας, δεν είχε γίνει σωστή χωροθέτηση της οικοδομής εντός του οικοπέδου και είχε γίνει υπέρβαση του δυτικού ορίου κατά ...20 εκατοστάααα, κλπ. κλπ. !!!

Βγαίνει αμέσως εντολή για διακοπή των οικοδομικών εργασιών!
Πάει η ιδιοκτήτρια στην Πολεοδομία βρίσκει τον εν λόγω υπάλληλο, παραπονιέται και ρωτά:
-Πώς είναι δυνατόν την πρώτη φορά να μην είδε τις παραπάνω παραβάσεις και μετά να τις είδε με ακρίβεια εκατοστού??
Απαντά εκείνος:
-Κανένα πρόβλημα, μην ανησυχείς, έχω γνωστή μηχανικό την κυρία Φ...... θα τα φτιάξει όλα και θα κάνεις συνέχιση των εργασιών σου...

Αναλαμβάνει η Φ..... αλλά στη σύνταξη των σχεδίων διόρθωσης βεβαιώνει και η ίδια κι άλλες παρατυπίες, τις οποίες στην ουσία με το πρόσχημα της διόρθωσης γενικά ... αυτοκαταγγέλλει στην Πολεοδομία!

Εκεί βέβαια πάλι η αμοιβή της μηχανικού και τα γενικά έξοδα... έχουν πάρει τον ανήφορο, οπότε η ιδιοκτήτρια αρχίζει πάλι να τσινάει, γιατί έβλεπε να πληρώνει λεφτά με το σωρό, αλλά η οικοδομή της να έχει ...μουλαρώσει και να μη θέλει να συνεχιστεί!!
Και τότε καταθέτει μήνυση κατά του ελεγκτή υπαλλήλου της Πολεοδομίας που έκανε τις δύο αυτοψίες και την πρώτη φορά τα βρήκε όλα τέλεια ενώ τη δεύτερη, που ο ο ...άψογος πολιτικός μηχανικός της ιδιοκτήτριας είχε κάνει φτερά... ωωω του θαύματος διαπιστώθηκαν οι ...παραβάσεις!!!
Ο ισχυρισμός της μηνύτριας ήταν ότι ο υπάλληλος, ενώ υπήρχαν οι αυθαιρεσίες και τα λάθη του μηχανικού κατά την πρώτη αυτοψία δεν τα βεβαίωσε, εκ προθέσεως, με σκοπό την εξυπηρέτηση του ίδιου του τότε μηχανικού της, με τον οποίο επικαλέστηκε ότι ο υπάλληλος διατηρούσε πελατειακή σχέση.

Στο δικαστήριο λοιπόν έρχεται μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου, για την πράξη της ψευδούς βεβαίωσης, υπαλλήλου, (σχετικά με την πρώτη αυτοψία που δεν διαπίστωσε τις αυθαιρεσίες που αποδειγμένα και χωρίς αμφισβήτηση υπήρχαν) ο προϊστάμενός του.

Και καταθέτει:
-Ο υπάλληλος την πρώτη φορά που πήγε δεν είχε υποχρέωση να βεβαιώσει τις τυχόν αυθαιρεσίες, αφού δεν μπορούσε να τις διαπιστώσει γιατί δεν είχε ούτε το συνεργείο ούτε τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνει τις μετρήσεις!!!!!!!!!!!!!!!
Σε ερώτηση του δικαστηρίου:
-Καλά τότε γιατί πήγε;; Τι σόϊ αυτοψία θα έκανε;;; Αν δεν μπορούσε να μετρήσει τι θα έβλεπε;;; ποιός ο ρόλος του;;; και γιατί τη δεύτερη φορά μέτρησε;;;
Ο προϊστάμενος και μάρτυρας απαντά:
-Κοιτάχτε ο υπάλληλος πάει στις οικοδομές τυπικά, τον στέλνει η υπηρεσία αλλά πολλές φορές δεν έχει ούτε τις ικανότητες ( ο συγκεκριμένος δεν ήταν καν μηχανικός αλλά εργοδηγός) ούτε τα μέσα να κάνει τις αυτοψίες. Έτσι βεβαιώνει ότι όλα είναι εντάξει, επαφιέμενος στα σχέδια του ιδιώτη μηχανικού που επιμελήθηκε την έκδοση της οικοδομικής άδειας και έχει την ευθύνη της επίβλεψης!!!!!!!

Το δικαστήριο έκπληκτο ρωτά πάλι:
-Μα το μηχανικό υποτίθεται πάει να ελέγξει!! και επαφίεται στα δικά του σχέδια και δηλώσεις?? και γιατί τη δεύτερη φορά τα καταφέρνει???
Ο μάρτυρας:
-Τι να σας πω?? Έτσι λειτουργεί η υπηρεσία μας!! Δεν έχουμε προσωπικό!!!
Αυτό συμβαίνει!!!

Και τότε ο δικηγόρος της μηνύτριας ξεσπαθώνει:
-Γι' αυτό όλη η .... Αττική έχει κτισθεί αυθαίρετα και παράνομα!!!!!

Αυτή είναι λοιπόν η διάτρητη κατάσταση στις Πολεοδομίες μας!!!
Αν έχεις ...ριζικό ή μάλλον γνωστό και αγαπητό της Πολεοδομίας μηχανικό όλα προχωρούν κατ' ευχή χωρίς κανένα πρόβλημα κι ας έχεις κάνει του κόσμου τις παρανομίες!!!!
Μπορεί να υποβάλεις ας πούμε άδεια για ισόγειο και να κτίσεις τριώροφο με πισίνα!!!!
Αν όμως ο μηχανικός δεν είναι της ...πιάτσας , συγνώμη της Πολεοδομίας ήθελα να πω ... τότε τρέχα γύρευε και Νικολό καρτέρει!!!

Αποτέλεσμα της δίκης:
Ο υπάλληλος αθωώθηκε κατά πλειοψηφία γιατί το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης απαιτεί δόλο να προσπορίσει κάποιος όφελος σε άλλον, ενώ εδώ αποδείχθηκε ότι ο ιδιοκτήτης τελικά ζημιώθηκε, αφού οι παραβάσεις στο τέλος βεβαιώθηκαν και οι οικοδομικές εργασίες σταμάτησαν!!
Όμως ένας δικαστής μειοψήφισε γιατί είχε την άποψη ότι ο δόλος στη σύνταξη της ψευδούς πρώτης έκθεσης αυτοψίας υπήρχε και ήταν να ωφεληθεί ο ιδιοκτήτης της οικοδομής και πελάτης του συγκεκριμένου μηχανικού που υπέβαλε την άδεια, ανεξάρτητα αν στη συνέχεια η διάρρηξη των σχέσεων μηχανικού και ιδιοκτήτη οδήγησε στην υποβολή της μηνύσεως.

Δίδαγμα: Όταν θα χρειαστεί να κάνετε οικοδομή... αφού περάσει η κρίση φυσικά.... καλού κακού απευθυνθείτε σε μηχανικό που έχει τις άκρες του στην Πολεοδομία!!
Αλλοιώς μάλλον θα μπλέξετε άσχημα!!!
..

44 σχόλια:

Aνεμος είπε...

ou μπλεξεις με υπηρεσιες και γραφειοκρατιες η λαδωνεις η τρεχεις και τρελενεσαι καλησπερα να σε καλα

THANASIS MAKEDONAS είπε...

δεν το χτιζω καλυτερα χωρις αδεια ποιο φτηνο θα μου βγει. με το προστημο αν με πιασουν σσσσσσσσσσσ μην το πεις πουθενα

leondokardos είπε...

Γνωστό οτι η Πολεοδομία βρωμάει χρόνια τώρα....

dyosmaraki είπε...

Είναι δυστυχώς γνωστό πως δουλειά δεν γίνεται με δημόσια υπηρεσία αν δεν χρησιμοποιήσεις άτομα που να έχουν τα σχετικά "μέσα".
Οικογενειακοί μας φίλοι κάπως έτσι αγόρασαν και έχτισαν σε οικόπεδο κάπου στην Ανατολική Αττική ένα φτωχόσπιτο (δηλαδή μια έπαυλη) που όλως περιέργως όχι μόνο αδειοδοτήθηκε μα ηλεκτροδοτήθηκε κιόλας παρανόμως!!!!
Ελλάδα το μεγαλείο σου...

George είπε...

Θα συμφωνήσω οτι παντού υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί. Οπότε σίγουρα και μέσα στις δημόσιες υπηρεσίες υπάρχουν οι καλοί και κακοί υπάλληλοι. Θα συμφωνήσω οτι υπάρχουν αμαρτωλές και μη διευθύνσεις. Η γενίκευση φοβάμαι δεν μου αρέσει. Έχω όμως μια απορία. Η δικαιοσύνη υπάρχει? Πως γίνεται μόνο ένας δικαστής μειοψηφήσας να βλέπει το αυτονόητο και οι υπόλοιποι να μην το αντιλαμβάνονται??? Γιατί τελικά συναντάμε περιπτώσεις για ίδια αδικήματα να υπάρχουν διαφορετικές αποφάσεις?? Και το τελευταίο ερώτημα μου γιατί όταν φτάνει μια υπόθεση στην δικαιοσύνη αν τυχόν έχει διορθωθεί η παράβαση ή έχει αλλάξει ο νόμος η δικαιοσύνη αθώωνει χωρίς δεύτερη σκέψη?? Αφού όταν γίνεται η παράβαση ο νόμος όριζε άλλα???
Μην ξεχνάμε οτι η δικαιοσύνη είναι η υψίστη απονομή δικαίου. Πώς γίνονται όλα αυτά???

Aristodimos είπε...

Και νατανε Μαριάννα μου μονο στην Πολεοδομία....
Μήπως σε όλες τις υπηρεσίες του κράτους καπως ετσι δεν "δουλεύουν" ολοι ;;;

Την καλημέρα μου και Χρόνια σου πολλά για σήμερα.

Αρης

marianaonice είπε...

@Ανεμε
Τρελλαίνεσαι δεν θα πει τίποτε!!!
Μπουρλότο θέλουν οι θεομπαίχτες!!!
Καλό ξημέρωμα :))

@Θανάση
Μπααα... μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είναι η ιστορία @φίλε μου! Γιατί εσένα σίγουρα θα σε πιάσουν...
Αν ήταν κανένας Μεγάλος το συζητάμε... για αυθαίρετο με πισίνα δηλαδή!! χαχαχα!!!

Λεοντόκαρδε
Κάτι πρέπει να γίνει όμως...
Δεν αντέχονται πια τόση βρώμα!
Μα να έβλεπες πως είχαν απαίτηση να θεωρήσουν οι δικαστές λογικό το να ελέγχουν ...τυπικά δηλαδή χωρίς να ελέγχουν τίποτε!! Έλεοςςς!!

marianaonice είπε...

@dyosmaraki μου
Τι σύμπτωση!! Είπα να μη πω ποιά Πολεοδομία ήταν αλλά @φίλη μου δεν αντέχω στον πειρασμό να σου πω πόσο μέσα έπεσες!!! χαχαχαχα!!
Εκεί ακριβώς γίνεται ο χαμός αυτός!!
Μαγαζί το έκαναν οι ...μάγκες!!
Και ούτε γάτα ούτε ζημιά!!
Τουρκιά κι ακόμη παραπέρα! ΑφιόνΚαραχισάρ και στα ενδότερα τέτοιο χάλι δεν θα βρεις!!!

@George
H γενίκευση κι εμένα δεν μ' αρέσει!
Υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί παντού! Όμως όταν οι κακοί πλεονάζουν τότε η γενική εικόνα δυστυχώς δείχνει χάλια!
Η γνώμη κάθε δικαστή @φίλε μου είναι ανεξάρτητη και έχει να κάνει εκτός από τη νομική του γνώση, με την όλη κοσμοθεωρία του και φιλοσοφική του σκέψη! Ανάλογα από ποια σκοπιά βλέπει το πράγμα. Ας πούμε στην περίπτωση που περιγράφω οι δικαστές της πλειοψηφίας εύλογα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι ο δόλος του υπαλλήλου δεν ήταν να προσπορίσει όφελος στον ιδιοκτήτη της οικοδομής και στο μηχανικό του, (ενόψει του ότι σε τελική ανάλυση μετά βεβαίωσε τις παραβάσεις και έβλαψε τον ιδιοκτήτη) αλλά δέχθηκαν και πίστεψαν ότι ό,τι έγινε κατά την πρώτη αυτοψία ήταν γιατί οι Υπηρεσίες έχουν τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα και σε συνδυασμό και με την αμελή και αδιάφορη συμπεριφορά των υπαλλήλων επέρχεται αυτό το αποτέλεσμα του μη ελέγχου!
Αυτά όμως δεν θεμελιώνουν την ποινική παράβαση της ψευδούς βεβαιώσεως αλλά μόνον ίσως πειθαρχικό παράπτωμα.
Τώρα γιατί η ίδια παράβαση μετά από ένα χρονικό διάστημα μπορεί να τιμωρηθεί διαφορετικά ή να μη τιμωρηθεί καθόλου, αυτό οφείλεται στο ότι στο Ποινικό μας Δίκαιο ισχύει η γενική αρχή ότι εφαρμόζεται πάντα ο ευνοϊκότερος νόμος που ισχύει κατά την εκδίκαστη της υπόθεσης και όχι ο νόμος που ίσχυε κατά την τέλεση της πράξης, εκτός αν αυτός εξακολουθεί να είναι επιεικέστερος.΄Ετσι αν μίας πράξης καταργηθεί το αξιόποινο μετά την τέλεσή της, ή με νόμο προβλεφθεί μικρότερη ποινή, θα ισχύσει ο τελευταίος επιεικέστερος για τον κατηγορούμενο νόμος.
Ελπίζω λίγο να σε διαφώτισα...
:)))

marianaonice είπε...

@Άρη μου
Δυστυχώς!! Σε όλες τις υπηρεσίες!!

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ είναι σήμερα??
Το είχα ξεχάσει!! Να είσαι καλά που μας το θύμισες!!
Σ' ευχαριστώ!! Να ευχηθούμε κι εμείς στη μανούλα μας!

Αν και τη ΜΗΤΕΡΑ η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να την τιμά στην καθημερινότητά της με μέτρα που θα διευκολύνουν την ανατροφή των παιδιών της και όχι μόνο σαν σήμερα, με λίγα λουλούδια και γλυκά και ευχές και μετά πάλι σιωπή...
:)))

Καλό ξημέρωμα σε @όλους!

Skouliki είπε...

a καλα !! το χαος ξαναχτυπα

καλημερες

marianaonice είπε...

@σκουλικάκι μου
Ξαναχτυπά δεν θα πει τίποτε!!!
:)))

patsiouri είπε...

Πολύ χάρηκα με την προηγούμενη ανάρτηση.
Δεν πολυπρολαβαίνω τον τελευταίο καιρό και αγχώθηκα μήπως δεν πα΄ρω χαμπαρι!
Πάντα τέτοια Μαριάννα μου!!

paramythou είπε...

Για την συγκεκριμένη υπηρεσία πολλά ακούγονται. Αλλά καλή μου Μαριάννα μη φοβάσαι τίποτα. Η καλή νεράιδα του παραμυθιού είναι κοντά σου, και χάρηκα πολύ για την προηγούμενη ανάρτησή σου, την οποία τώρα κοίταξα. Μας τρόμαξες βρε παιδακι μου με το περι σταύρωσης! Αλλά καμιά φορά, το καθαρό λάμπει φωτεινότερα απο το κάλπικο!!
Ας το καταλάβει κι ο περι ου ο λόγος γόνος...
η παραμυθού

Meropi είπε...

Α πα πα Μαριάνα μου δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα και ειδικά στην Πολεοδομία. Χα χα χα!!! Πρώτη έρχεται στη διαφθορά η Πολεοδομική Αρχή, κάπου διάβασα.

Γραφεας Πεζικου είπε...

Πολεοδομία-ΟΛΑ ακούγονται!ΟΛΑ λέ
γονται!ΟΛΑ πληρώνονται(λαδώνονται)Διεφθαρμέ
να και βρώμικα?Τίποτε ομως εδώ και
πολλά,πολλά χρόνια δεν διορθώνεται ούτε κατ'ελάχιστο....
Δυστυχώς,επομένως κάπου ποντάρουν
κάποιος τους σιγοντάρει ή δεν γνω
ρίζω τίποτε χειρότερο και όμως
νομιμότερο...και η ζωή συνεχίζεται

zoyzoy είπε...

Η σαπίλα του κράτους σε όλο της το μεγαλείο!!
Σιγά μην έβρισκε δίκιο η γυναίκα και πλήρωσε τα μαλλιά της κεφαλής της και δεν καθάρισε με την πολεοδομία!
Φαντάζομαι όταν χρειαστεί να βάλει φως πως θα της δώσουν άδεια μετά απο αυτή την αντιδικία!!

alex_m είπε...

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα .
Ενδιαφέρουσα η ιστορία που μας αφηγείται , μα όχι παράξενη πλέον .
Νομίζω πως έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ή άποψη του τελευταίου δικαστή , που τελικά μειοψήφησε !
Καλή εβδομάδα .

Unknown είπε...

Θα ήταν καλά αν ήταν μόνο η πολεοδομία Μαριάνα. καλό βράδυ να έχεις.

tzonakos είπε...

Χα, εκει που λές "διάτρητη" εχεις βάλει εικονες ενος κτιρίου ...διάτρητου, καλό !
Τωρα δηλ. δεν θα χτιστεί ποτέ εκεινο το κτίριο ;
Αφου ο υπάλληλος αθωώθηκε λόγω έλλειψης δόλου και καλά, ολοι καθαροί και η κυρία ενω εχει πληρώσει ενα σωρό λεφτά και διαστήρια, έξοδα, ταλαιπωρία, στο τέλος δεν εχει και σπίτι ;
Μάλλον πρέπει να το γκρεμίσει και να το ξαναφτιάξει για εκεινα τα 20 εκατοστά.
Αλλοι όμως κλέβουν πολύ περισσότερο και δεν πιάνονται ποτέ.
Κατα τα άλλα, θέλω να πώ οτι ενω ετσι έχτισαν το σύμπαν, μετά βγαίνουν και φωνάζουν οτι δεν θέλουν νέους δρόμους όπως πχ περιφερειακή Υμηττού.
Θά κάνω θέμα με αυτό.
Πωπω ταλαιπωρία οι άνθρωποι, ουτε να το σκέφτομαι !

Καλημερα, καλή βδομάδα.

VAD είπε...

Πριν πολλά χρόνια ακουσα υπάλληλο πολεοδομιας να λεει για επαρχιακή πόλη ότι το 90% των κτιρίων της πόλης το βαραίνει τουλάχιστον μια παρανομία,δεν πίστευα στ'αυτιά μου!
Κι όμως ετσι ειναι, σε όλη την Ελλάδα...

σταγόνα είπε...

Mαριάννα μου,
εμείς όλοι συντηρούμε αυτό το καθεστώς.. ο περισσότερος κόσμος κοιτάζει πώς να κάνει τη δουλειά του με μίζες και λαδώματα.. ελάχιστοι είναι αυτοί που εις βάρος της τσέπης τους καταγγέλουν και αντιδρούν σαυτό το σύστημα.. πώς λοιπόν να μη γίνει καθεστώς..
να εισαι καλά και να αντέχεις..

dinos είπε...

αγαπητη μου
μαθε λοιπον και κατι ο κορακας δεν βγαζει κορακου ματι.τωρα για τους
συναδελφους μηχανικους η τεχνικους
οπως αποκαλουνται αλλου,το 1966
πρωτοετης ειχα πρωτακουσει το εξης
μηχανικος χωρις BMW δεν λογιζεται
και καπιοι ακομα ονειρευονται την
ΒΜW.ΟΣΟ Για τους εργοδηγους οπως
απεκαλεσαν τον υπαληλο που στελνουν
για αυτοψια σε διαβεβαιω οτι γνωριζει το αντικειμενο επακριβως
οχι 100% αλλα 1000% οι αλλοι απλως
επιθεωρουν απο το γυαλινο γραφειο
και το aircondition.

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Ωωωωχχχ! Απίστευτο!!!! Τόσο χάλια πια δικαιοσύνη, δε το περίμενα... Έλεος!

Καλησπέρα!

akrat είπε...

ΕΝΤΆΞΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΣ....
χαχα
γίνονται τέτοια????????
χαχα...

Maria Tzirita είπε...

Αρκεί να σου πω πως δούλευα σε κατασκευαστή τα τελευταία 5 χρόνια... Τα ξέρω αυτά απ'την καλή κι απ'την ανάποδη κι άλλα πολλά... Νομίζω είναι η υπηρεσία με το περισσότερο λάδωμα και τη μεγαλύτερη σαπίλα! Αηδία σκέτη Μαριάνα μου, ό,τι και να σου πω θα είναι λίγο...
Φιλιά πολλά και καλημέρα!

marianaonice είπε...

@patsiouri
To ξέρω ότι χάρηκες καλή μου!!
Και δεν ξέρεις πόσο σ' ευχαριστώ!!!
Φιλιά!!

@Μαίρη Σάββα
Γλυκειά παραμυθού μου εσύ το ξέρεις καλά από τα παραμύθια ότι στο καθαρό κρύσταλλο δεν κολλάει λάσπη και λάμπει ακόμη και στο βούρκο!!
Νάσαι καλά @φίλη μου!
:))

@Μερόπη μου
Ως πότε πιά!!!
Νισάφι! Κάποιος πρέπει να τους βάλει χέρι επιτέλους!!

marianaonice είπε...

@Απόμαχε
Συμφωνώ κάτι πρέπει να γίνει!
Δεν πρέπει πια να τους ανεχόμαστε!
Εκεί ποντάρουν τα λαμόγια!
Στην ανοχή μας!

@zoyzoy μου
Που να την έβλεπες!! Καπνούς έβγαζε η κακομοίρα! Έχει πληρώσει του κόσμου τα λεφτά και σπίτι δεν έφτιαξε ακόμη!!
Κι αυτή γι' αυτό ακριβώς αναρωτήθηκε: Πώς θα βγάλει ρεύμα και νερό όταν καμιά φορά καταφέρει να τελειώσει!!! Πολύ τη λυπήθηκα!

@kakos
Καλώς μου ήλθες!!
Ναι ο δικαστής που μειοψήφισε ίσως ήταν πιο κοντά στο περί δικαίου αίσθημα, αλλά δυστυχώς πέρασε η άλλη άποψη και έτσι το άδικο καμιά φορά επιβραβεύεται σε όλο του το μεγαλείο!

marianaonice είπε...

@mariana μου
Τελειωμό δεν έχουν οι κάφροι!
Καλά λες!!

@Τζονάκο μου
Και εμένα μου άρεσε αυτή η φωτογραφία!
Από αυτή εμπνεύστηκα τη λέξη "διάτρητο"!! Και νομίζω ότι απεικονίζει την πλήρη πραγματικότητα σ' αυτό το μπάχαλο των δημοσίων υπηρεσιών μα προπαντός της Πολεοδομίας που είναι πολύ κερδοφόρο μαγαζί τελικά για όλους αυτούς τους εκβιαστές! γιατί περί κοινών εκβιαστών πρόκειται τελικά!!
Η μηνύτρια ήταν στα χάλια της!!
Για να την κλαις είναι εκεί μέσα που έμπλεξε!!
Μιλάμε βέβαια για την Πολεοδομία της Ανατολικής Αττικής που εύστοχα επισήμανε και το @dyosmaraki στο σχόλιο του!!
Καλό βραδάκι! :)))

@VaD μου
Να το πιστέψεις... να το πιστέψεις!!!
Άκου που σου ...λέω! ;))

marianaonice είπε...

@σταγόνα μου
Συμφωνώ! Εμείς συντηρούμε αυτό το κατάπτυστο σύστημα!!
Όλοι μας να είμαστε καλά για ν' αντέχουμε καλή μου!

@THE LONELY SKIPPER
Εσύ φαίνεται να γνωρίζεις καλά τα πράγματα από μέσα... οπότε τι να πω περισσότερο εγώ?
Χαίρομαι που με επιβεβαιώνεις!
Εργοδηγός αλεπού ήταν αυτός!!
χαχαχαχα!!!

@ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ
Nικόλα καλώς φάνηκες πάλι από @εδώ!
Πολύ χαίρομαι!!
Τα χάλια της δικαιοσύνης μας δεν μπορεί να τα φανταστεί ανθρώπου μυαλό!!
Και πολύ φοβάμαι ότι από το κακό στο χειρότερο πάμε...
:))

marianaonice είπε...

@akrat
χαχαχα!! είδες υπερβολική που είμαι??
Τους κακολογώ τους έρημους άδικα...
:)))

@Maria Tzirita
Πω πω Μαρία μου εσύ θα ξέρεις πολλά!!!
Φαντάζομαι τι θα έχουν δει τα ματάκια σου! Κι εγώ έχω δει κάμποσα μια και ο αδελφός μου είναι Πολιτικός Μηχανικός αλλά όχι του σιναφιού που λέμε...
χαχαχα!!!

Καλό βραδάκι σε @όλους!

Side21 είπε...

Φίλη μου ...
Η διαφθορά κι η
γραφειοκρατία είναι μόνο
δυό απ' τα κεφάλια της λερναίας ύδρας
που κατατρώει τις σάρκες μας !!!
Όμως όπως κι άλλοι ανέφεραν δεν
είμαστε άμοιροι ευθυνών ...
Η πλειοψηφία των πολιτών έχει συμβιβαστεί με την κατάσταση ...
Χαίρομαι που μερικοί στέκονται ακόμα όρθιοι όπως κι εσύ συναδέλφισσα ...
Την καλημέρα μου ...

Adamantia είπε...

Οταν διάβασα την ανάρτησή σου (αλλά δυστυχώς είχα ένα πρόβλημα με τον υ/π και δεν έμπαινα στα σχόλια) σκεφτόμουν ότι μετά από τόσα χρόνια και ανάλογες "εμπειρίες" αυτή η περίπτωση μου φάνηκε απλή και καθημερινή!! Σε τέτοιο σημείο δηλαδή έχω δεί και ακούσει χειρότερα. Κατάντια, αν το συνειδητοποιήσεις...
Καλημέρα Μαριανάκι!

Skouliki είπε...

παντως παραπονο το εχω να λειτουργησει μα υπηρεσια αψογα μια φορα !!

καλημερες

Αθανασία είπε...

Καλή μου..Μαριάννα..ήρθα να σου πώ πως απόδώ και πέρα θα με βρίσκεις εδώ-www.mikriahtida.wordpress.com έτσι;;φιλάκια και έφυγάααααα!έχω να ενημερώσω κι άλλους πολλούς για τη..μετακόμιση τα λέμε....!

NdN είπε...

Μαριάννα μου από τις ελάχιστες φορές που έχω να κάνω με το ελληνικό δημόσιο καταλαβαίνω ότι η σήψη και η διαφθορά έχουν κατακλύσει ολόκληρες υπηρεσίες.
Κρίμα για την γυναίκα που θα ταλαιπωρηθεί πολύ, αλλά και εγώ θα σταθώ στην απόφαση των δικαστών . Υποτίθεται ότι είναι εκει για να βλέπουν και να τιμωρούν την αδικία. Πως είναι να δυνατόν να βγάζουν αθωωτική απόφαση; Αυτοί δεν ξέρουν τι συμβαίνει; Που ζούνε δηλαδή;

αντωνης είπε...

Ολα αυτα θα ηταν λυμενα αν υπηρχε & εφαρμοζοταν ενας και μονο νομος με ενα αρθρο.
"Οποιος ιδιωτης μηχανικος (και δεκαδες αλλες ειδικοτητες θα εμπαιναν σε αυτο το νομο) υπογραψει κατι παρανομο, θα πηγαινει φυλακη".

Μετα απο αυτο πιστευετε οτι θα υπηρχαν τοσες πολλες παρανομιες;

Καλησπερα.

marianaonice είπε...

@Side21
Οφείλουμε να στεκόμαστε όρθιοι συνάδελφε!
Μα το ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο πια έτσι που μας κατάντησαν!

@Adamantia μου
Αυτό κατάφεραν! Να μας κάνουν πλέον και το πιο ανήθικο και παράνομο να μη μας κάνει καμία εντύπωση και σε λίγο θα το θεωρούμε πλέον θεμιτό και συνηθισμένο και έτσι θα το αποδεχόμαστε...

Skouliki μου
Εγώ να δεις παράπονο που το έχω...
:)))

marianaonice είπε...

@Αθανασία μου
Σημειώνω την καινούρια σου διεύθυνση αμέσως!
:))

@NdN
Kαι εγώ τη γυναίκα λυπήθηκα!
Και απόρησα με την άποψη της πλειοψηφίας των δικαστών!
Τι να πω??

@Αντώνη μου
Και να φανταστείς ότι αφορά την Πολεοδομία της περιοχής σου!! Λένε ότι είναι από τις πλέον διεφθαρμένες!
Νόμοι για να πάνε τα λαμόγια φυλακή υπάρχουν, αλλά δεν ξέρω γιατί δεν εφαρμόζονται!

MOLEMOU είπε...

KALA GINONTE AUTA AKOMA STHN ELLADA MAS?KALHSPERA MOU NA EXEIS:

marianaonice είπε...

@MOLEMOU
Έλα μου ντε!! Στην Ελλάδα της Ενωμένης Ευρώπης του 2009??

ikor είπε...

Ιστορίες πολεδομικής τρέλας υπάρχουν πολλές, δυστυχώς...

Με μόνιμη επωδό αυτό το "δεν έχουμε προσωπικό". Όχι πως είναι ψέμα. Αλλά το ερώτημα είναι: ΘΕΛΟΥΝ να έχουν προσωπικό;;

(Έλειψα για λίγο από την blogόσφαιρα και μόλις διάβασα την περιπέτεια με την πόρτα... Πραγματικά ανατρίχιασα! Περαστικά!)

marianaonice είπε...

@ikor
Xαίρομαι που είδες αυτή μου την ανάρτηση. Δεν σου κρύβω όταν την έγραφα σε σκέφτηκα... χαχα!!
είδες εσύ ξέρεις τα πράγματα από μέσα!!

Σ' ευχαριστώ @φίλε μου!! Τώρα ευτυχώς πάει πέρασε κι αυτό!!

enikolo είπε...

ένα πραγματάκι που μας διαφεύγει στην ιστορία :
όσο φαυλοι είναι η πολεοδομία και ο μηχανικός, άλλο τόσο είναι και η κυρία που επιδίωξε την παράνομη ανέγερση.

marianaonice είπε...

@enikolo
Σαφώς και συμφωνώ!!!
Έχεις απόλυτο δίκιο!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!