Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Απεργία σωφρονιστικών υπαλλήλων!!!!

Σήμερα και αύριο απεργούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι!!
Δεν συμβαίνει συχνά!

Εδώ στον @Ανεμο διάβασα τα αιτήματά τους

Απόλυτα δίκαια και σωστά τα βρήκα. Και απλά συμπληρώνω με το σχόλιό μου που εκεί άφησα:

Τα προβλήματα των φυλακών και των κρατουμένων είναι γνωστό ότι αναπόφευκτα έχουν αντίχτυπο και στους εργαζόμενους στις φυλακές που όσοι ξέρουν καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο και επικίνδυνο έργο επιτελούν!!

Οι γενικεύσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, όταν του φεύγουν οι κρατούμενοι με ελικόπτερα ότι δήθεν φταίνε οι διεφθαρμένοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι εκτός από προσβλητικές και αφοριστικές για όλο τον κλάδο, και ύποπτες για μένα !!

Δηλαδή δεν φταίνε οι υπουργοί και οι εντεταλμένοι διευθυντάδες και εισαγγελείς τους, αλλά φταίνε οι απλοί φύλακες, που τους έχουν ρίξει μέσα στη φωλιά των λύκων σχεδόν "άοπλους" και ανυπεράσπιστους, διατάζοντας τον καθένα να φυλάει μέχρι και 250 κρατούμενους!!!!!!!!!! στιβαγμένους σε απαράδεκτους χώρους που καθιστούν το έργο της φύλαξης εκ των προτέρων επισφαλές και επικίνδυνο, λόγω και της οργής των κρατουμένων, που ξεσπάει φυσικά πάνω στο δεσμοφύλακά τους!!

Έλεοςςς κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης!!
Αναλάβετε καμιά φορά τις ευθύνες σας και αφήστε τους υπαλλήλους ήσυχους να δουλέψουν με ασφάλεια και μην ελπίζετε ότι με το να μετατρέψετε το αδίκημα της συμμετοχής σε απόδραση κρατουμένου σε κακούργημα θα σας επιτρέψει να συλλάβετε αυτούς τους σωφρονιστικούς που πραγματικά παρανομούν!!
Αν θέλατε θα τους είχατε ήδη συλλάβει!! Και τους ξέρετεεεε!!!!!!

Η ισοπέδωση όλων το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να ελαχιστοποιήσει ακόμη και αυτό το φιλότιμο των όσων παλεύουν να σταθούν στο ύψος των καθηκόντων τους μέσα σ' όλες τις αντίξοες συνθήκες που τους επιβάλλετε να εργάζονται!!!

Εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην απεργία τους!
Είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά και μάλλον είναι παρήγορο ότι πλέον αντιδρούν στην κατρακύλα και κλάδοι που μέχρι σήμερα δεν μας είχαν συνηθίσει σε απεργίες, ίσως και λόγω του ευαίσθητου τομέα ευθύνης στον οποίο υπηρετούν!!

Υπόψη ότι από όσα ξέρω ακόμη και στην απεργία τους, οι άνθρωποι αυτοί είναι αναγκασμένοι να είναι στην υπηρεσία τους, σε επιφυλακή!!!!!!
Βλέπετε η φύση της δουλειάς τους το επιβάλλει!!!!!
.

26 σχόλια:

THANASIS MAKEDONAS είπε...

τοτε τι περργεια ειναι αυτη.τελος παντων καλλη επιτυχια να εχουν το αξιζουν

αντωνης είπε...

Το μονο που απομενει με αυτη την "κυβερνηση" ειναι να δουμε να απεργουν οι στρατιωτικοι ή οι πυροσβεστες το καλοκαιρι!!!

Καλη επιτυχια στους απεργους σωφρονιστικους.

marianaonice είπε...

@Θανάση
Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς! Τους επιτάσσει ουσιαστικά να είναι σε επιφυλακή στις θέσεις τους!! Είναι θέμα δημόσιας ασφάλειας βλέπεις!
Το μόνο ότι δεν γίνονται μεταγωγές κρατουμένων αλλά και διάφορες άλλες εργασίες των φυλακών αδρανούν.

@Αντώνη
Σωστάα!! Τα είδαμε όλα πια!!
Σε λίγο στο αδιέξοδο που φθάσαμε θα αρχίσουν να απεργούν παρά το Σύνταγμα οι δικαστές, οι αστυνομικοί, οι στρατιωτικοί και οι πυροσβέστες!!!
Το φαντάζεσαι?? Το απόλυτο χάοςςς!!!

monahikoslikos είπε...

Σίγουρα Μαριάννα το ψάρι βρομάει από το κεφάλι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν αλλοιωμένες ψαροουρές, και μάλιστα αλλοιωμένες μέχρι το μεδούλι του ψαροκόκκαλου.
Νομίζω επίσης ότι ο μύθος της αισχρής μειοψηφίας που αμαυρώνει τη δουλειά του συνόλου είναι καιρός να ...συνταξιοδοτηθεί γιατί μπορεί να βολεύει πολλούς αλλά δεν πείθει κανέναν.

Σαν άνθρωπος που έχει γευτεί στο πετσί του τις σωφρονιστικές τους απόψεις, οι ανθρωποφύλακες μου είναι αδιάφοροι σαν άτομα και εξίσου αδιάφορα μου είναι τα αιτήματα της απεργίας τους.
Σαν εργαζόμενος όμως τους εύχομαι κι εγώ καλή επιτυχία στον αγώνα τους.

marianaonice είπε...

@Μοναχικέ μου Λύκε
Σαφώς και υπάρχουν διεφθαρμένοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι όπως άλλωστε σε όλο τον κρατικό τομέα ψάχνουμε πια με το κερί να βρούμε τον έντιμο και φιλότιμο δημόσιο υπάλληλο!
Όμως ο γενικός αφορισμός δεν ωφελεί κανέναν! Και η βαρύτερη ποινική τιμωρία τους, δεν θα πιάσει τους διεφθαρμένους! Αυτό θέλω να πω με την ανάρτησή μου. Αντί να δουν σωστά που πονάει το σύστημα, προσπαθούν να φτιάξουν νομοθετικές διατάξεις!! Μα νόμους έχουμε!!! Σωστή και δίκαιη εφαρμογή των νόμων δεν έχουμε!!!

Επειδή ξέρω, λέω ότι η φύση της δουλειάς τους ως ανθρωποφύλακες (καλά το λες) είναι δύσκολη και ψυχοφθόρα για τους έντιμους και νορμάλ φυσικά! Θα μπορούσε δε να ήταν και επoικοδομητική αν το κράτος είχε φροντίσει να τους εκπαιδεύσει σωστά και να τους εξασφαλίσει σωστές συνθήκες εργασίας σε χώρους κράτησης που σέβονται πρώτα τους κρατούμενους και ύστερα τους δεσμοφύλακές τους!!

Δεν θα το έλεγα ότι μου είναι αδιάφοροι σαν κλάδος, έχω γνωρίσει σπουδαίους ανθρώπους μέσα εκεί που με την προσωπική τους ευθύνη και αξιοπρέπεια κάνουν καμιά φορά και τη ζωή των κρατουμένων να είναι πιο ανθρώπινη!
Καλή επιτυχία οπωσδήποτε στην απεργία τους!!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τα μυαλά του πρωθυπουργού και των υπουργών του, απεργούν διαρκώς!

monahikoslikos είπε...

"έχω γνωρίσει σπουδαίους ανθρώπους μέσα εκεί"
Ασφαλώς Μαριάννα μου, κι εγώ γνώρισα σπάνιους ανθρώπους εκεί μέσα που είχαν κερδίσει το σεβασμό των κρατουμένων με τη συμπεριφορά τους, μόνο που αυτοί ήταν η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

alkis είπε...

είμαι αναγνώστης σου Mαριάννα και μαζί με άλλους 4 έχουμε το http://mykines.blogspot.com/
επειδή είμαι σωφρονιστικός είναι μεγάλος άθλος να μας συμπαραστέκονται άνθρωποι σαν και εσένα...συμερίζομαι την καχυποψία του@ monahikoslikos
και τον ευχαριστώ που μας συμπαραστέκεται σαν εργαζομένους μας αρκεί
οι εργαζόμενοι λοιπόν ανθρωποφυλακες έχουν σωματείο τράπεζα αίματος για οποίον συνάνθρωπο μας χρειαστεί και προσπαθούν να βοηθήσουν απόρους κρατουμένους πράγμα που δεν το λεμέ συχνά......αλλά μας ανάγκασε ο υπουργός.....ας βάλει δυο πράκτορες στην φυλακή ως κρατουμένους και να μάθει αμέσως τι γίνεται εκ των έσω αλλά δεν δικαιολογώ να μας λένε εν έτη 2009 ανθρωποφυλακες και αυτός να επαυξάνει να γενικολογεί και να στοχοποιει τον τελευταίο υπάλληλο που αντιστοιχεί ειδικά στον Κορυδαλλό ένας αντί 500 κρατουμένων
ας βάλει μηχανήματα στις φυλακές για τα ναρκωτικα,ας βάλει κεραία που ελέγχει τα κινητα,ας αποσυμφόρηση τις φυλακές που κοιμούνται με το στόμα στην τουαλέτα
6 σε ένα κελί ας πάρει το έκτρωμα του Κορυδαλλού δίπλα σε σχολεία και νήπια ...και μετά ας μας κλείσει φυλακη..τον προκαλούμε......
Μαριάννα στο blog μας σε ευχαριστούμε και εκεί ...γιατί έβγαλες και θέλει τόλμη αυτο..ενα παρεξηγημένο επάγγελμα ....λέγοντας αλήθειες......φασισμός είναι να γενικολογούμε και να λεμέ ότι όλοι τα παίρνουν
Ναι εμείς οι τελευταίοι υπάλληλοι τολμάμε να πούμε

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ α Σε δημόσια ανάκληση των δηλώσεών σας που προσβάλουν την προσωπικότητα των υπαλλήλων και θίγουν την υπηρεσιακή τους κατάσταση

tzonakos είπε...

Και πώς θα γίνει αυτο το θαύμα, να βγει στην Ελλάδα υπουργός και να πει "δεν φταίνε αυτοί αλλα εμείς, εγω " και να παραιτηθεί κιόλας ;
Το πιθανότερο ειναι να πει "φταίει το ΠαΣοΚ" και να συνεχίσει να ειναι εκει και αντι να κοιτάξει να βελτιώσει την κατάστασημ να κοιτάξει πώς θα επιβιώσει ο ίδιος ο κάθε υπουργός.
Ευχομαι καλή επιτυχία και επιτέλους κάποτε να μην χρειάζεται να αγανακτούμε για αυτονόοητα πράγματα σε αυτον τον τόπο.

*Διάβασα και την ανάρτηση του Ανεμου.

marianaonice είπε...

@Ασκαρδαμυκτί μου
Δεν απεργούν απλά!! Διάλυση έχουν βαρέσει αυτοί!!

@Μοναχικέ μου Λύκε
Χαίρομαι που συμφωνείς ότι όλοι δεν είναι ίδιοι!
Είναι όμως πολύ λυπηρό οι καλοί να είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα!
Όμως εγώ επιμένω, υπάρχουν ακόμη και εκεί Ανθρωποι με κεφαλαίο Α, που δίνουν τον αγώνα τους για να διατηρήσουν την ανθρωπιά και την αξιοπρέπειά τους, μέσα σε άθλιες συνθήκες εργασίας και ανάμεσα σε μία πλειοψηφία ανθρώπων με παραβατική συμπεριφορά, που έχουν κάθε λόγο να μη συμπαθούν τους ανθρωποφύλακές τους!
Και αυτό είναι παρήγορο!

@alkis
Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Έχεις το όνομα του avatar του @φίλου μου του @Ανεμου και μπερδεύτηκα. Όμως είδα ότι πράγματι με οδηγείς σε άλλο @σπιτικό!
Πολύ ενδιαφέρον το σχόλιό σου μια και ξέρεις τα πράγματα από μέσα.
Έτσι όπως τα λες τα έχω βιώσει και εγώ από την πλευρά μου τα δικά σας θέματα, γι' αυτό δεν μ' αρέσουν οι γενικοί αφορισμοί και η ισοπέδωση.
Η ευθύνη για το χάλι μας σε όλους τους τομείς και στο δικό σας τομέα ανήκει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση, που κοιτάει να βγάλει την ουρά της απ' έξω και να φορτώσει την αποκλειστική της ευθύνη πάνω στους ώμους των εργαζομένων στις φυλακές, που είναι και αυτοί, όπως και οι κρατούμενοι, θύματα της ανεπάρκειάς της!!
Όταν όπως λες επιβάλλουν σε ένα φύλακα να επιβλέπει 500 κρατούμενους, χωρίς γιατρούς, χωρίς ψυχολόγους και σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, τι μπορεί να κάνει ο φύλακας για να ανταπεξέλθει??

Το επάγγελμα σας είναι όντως παρεξηγημένο, όπως παρεξηγημένα είναι τα επαγγέλματα των αστυνομικών και των δικαστών, αλλά δεν φταίει ο κόσμος γι' αυτό. Φταίνε εκείνοι σε κάθε κλάδο, από τους παραπάνω, που καπηλεύονται τη θέση τους και τη δουλειά τους για να βολευτούν ατομικά με τίμημα κάθε λαμογιά και παρανομία!
Αυτούς όμως τους ξέρουν, ή μπορούν να τους μάθουν αν θέλουν και να τους εξουδετερώσουν, και δεν χρειάζονται κακουργηματικές διατάξεις για να αλλυσοδέσουν όλους τους εργαζόμενους στις φυλακές!!

Σ' ευχαριστώ που αναδημοσίευσες το ποστ μου αυτό στο μπλογκ σας!
Εύχομαι καλή επιτυχία @φίλε στον αγώνα σας!!

marianaonice είπε...

@Tzonako μου
Στην Ελλάδα πια δεν γίνονται θαύματα!!
Ποιός να παραιτηθεί καλέ??
Ο υπουργός της ΝΔούλα??
χαχαχα!! Γιατί??
Αφού φταίει το ...ΠΑΣΟΚ για όλα τα τρελλά που ζούμε τα τελευταία χρόνια!!
:)))

Τώρα βέβαια αν θέλουμε να μιλήσουμε δίκαια όχι ότι κι αυτό δεν είχε τις ευθύνες του!! 20 χρόνια στην εξουσία και τίποτε δεν βελτίωσε στο χώρο αυτό.
Αντίθετα θυμάμαι παλιά κι εγώ κάτι έρευνες στις φυλακές με εισαγγελείς που μόλις πήγαν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά κόντεψαν να ...καούν οι ίδιοι και οι ...οικογένειές τους!!!
Δεν ξέρω τελικά ποιοί έχουν συμφέρον να συντηρείται αυτό το άρρωστο κλίμα στις φυλακές και νομίζω ότι δεν πρέπει να μασάμε στο σλόγκαν ότι "ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΑΠΛΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ" που εδώ που τα λέμε παίζουν το κεφάλι τους κορώνα γράμματα εκεί μέσα!!

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένα κράτος δικαίου δεν έχει τον τρόπο να συλλάβει και να εξουδετερώσει τους διεφθαρμένους από κάθε χώρο??
Αν ήθελε τους έπιανε!! Τα άλλα είναι παραμύθια για τους κουτούς!

Unknown είπε...

Μαριάνα, δεν μου αρέσει καθόλου αυτός ο Δένδιας, αλλά και οι υπάλληλοι έχουν τη διαφθορά τους.

Ο υπάλληλος των φυλακών έχει δίκιο και για τα κινητά και τα ναρκωτικά, τα οποία όμως επιτρέπουν και περνάνε οι φύλακες, δεν κάθεται ο υπουργός στην πόρτα.

Μπορεί όμως να εκβιάζονται αυτοί και οι οικογένεις τους, διότι οι εγκληματίες έχουν διασυνδέσεις και καλούς δικηγόρους.

Το σύστημα θέλει πέταμα και επισκευή αλλά καλώς έγινε κακούργημα η συνδρομή σε απόδραση.

Meropi είπε...

Όπως ξέρουμε οι "περιοικούντες την Ιερουσαλήμ" η δουλειά των σωφρονιστικών υπαλλήλων είναι ιδιαίτερα σκληρή.
Άντε να κάνουν και κανένα άλλο νομοσχέδιο πάλι, να βγάλουν τους μισούς έξω, να "αποσυμφορηθούν" οι φυλακές!!!! Αντί να καλυτερέψουν τις συνθήκες κράτησης και επομένως και τις συνθήκες εργασίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων, κάθε λίγο και λιγάκι κάνουν ένα νόμο και βγάζουν μερικές χιλιάδες κρατουμένων έξω (κυρίως αυτούς που έχουν να πληρώσουν).

Aristodimos είπε...

Οπως ολα τα δάχτυλα δεν ειναι ίδια , ετσι και σε καθε κλαδο υπάρχουν διεφθαρμένοι και σωστοι επαγγελματίες...

Σαφως εχουν δικαιωμα ν απεργουν και πολυ καλά κανουν αφου το κράτος (το οποιοδήποτε...κόκκινο, πρασινο, μπλε)αδιαφορεί και τους ωθεί σε τετοιες λύσεις...

Αρης

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον aristodimo. Παντού υπάρχουν καλοί και κακόι λειτουργοί. Και όλοι όσοι ευαγγελίζονται τος τέλειους έχουν μερίδιο ευθύνης.

Το θέμα είναι οτι μια μαριάννα δεν φέρνει την άνοιξη. Και πλέον είναι τόση η διαφθορά και η κατάντια που δεν μας αγγίζει τίποτα πια. Ολοι να ξεκουνηθούμε πρέπει και όχι μόνο να λέμε.

Είμαστε σε ένα βούρκο χωμένοι χωρίς δικαιώματα και κάνουμε εθνικό θέμα το Ρουβά. Μια χαρά είναι δε λέω, αλλά ρε παιδιά δεν υπάρχει υγεία, παιδεία, δικαιοσύνη. Τι κάνουμε με σταυρωμένα χέρια; Για να δούμε πόση αποχή θα έχει μεθαύριο. Αγωνιώ

marianaonice είπε...

@mariana μου
Έτσι είναι. Η ευθύνη για το χάλι των φυλακών δεν είναι μονο των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Είναι κυρίως της κυβέρνησης!
Διαφωνώ κάθετα με τη θεσμοθέτηση κακουργηματικών διατάξεων για τέτοιου είδους παραβάσεις.
Το θέμα δεν είναι η βαρύτητα της ποινής, αλλά η εφαρμογή του νόμου και η σύλληψη και απόλυση των διεφθαρμένων κι ας μη τους πάνε για κακούργημα. Αυτοί που είναι διεφθαρμένοι δεν τους φοβίζει το κακούργημα, γιατί σε πληροφορώ ότι έχουν χοντρές πλάτες και μπορούν να ξεφύγουν από τις δαγκάνες του νόμου!! Το ξέρουμε πια πώς αποδίδεται το δίκαιο σ' αυτό τον τόπο.
Το πολύ πολύ να πιάσουν κανένα φουκαρά υπάλληλο που θα του φύγει από αμέλεια ή ανεπάρκεια των ίδιων των φυλακών κανένας κρατούμενος και να του αλλάξουν τα φώτα, σέρνοντάς τον για κακουργηματικές πράξεις και προφυλακίζοντάς τον με σκοπό να αποδείξουν στον κόσμο ότι τιμωρούν τους υπαίτιους αυστηρά!!
Το έχουμε δει το έργο πολλές φορές!!
Θυμάσαι το Ζαχόπουλο?? πλήρωσε τίποτε αυτός?? όχι !! ποιόν έτρεχαν για κακούργημα?? Την Τσέκου!!
Εγώ που ξέρω από αυτά, είναι φωτιά ο κρατούμενος και οι φύλακες δεν είναι πάντα εύκολο να κάνουν σωστά τη δουλειά τους!!! Και όχι από δόλο πάντα!

@Μερόπη μου
Συμφωνούμε απόλυτα!! Πώς θα μπορούσαμε άλλωστε να διαφωνήσουμε, αφού εμείς περιοικούμε την Ιερουσαλήμ!!

marianaonice είπε...

@Αριστόδημε
Όπως τα λες!! Οι γενικεύσεις και οι αφορισμοί δεν ωφελούν κανένα!!
Υπάρχουν διεφθαρμένοι κρατικοί υπάλληλοι αλλά υπάρχουν και υπάλληλοι που με κόπο ψυχής στέκονται στο ύψος των καθηκόντων τους! το Κράτος τι κάνει?? Αυτό έχει σημασία!!!

@Freedula μου
Έτσι έεε??
Μια Μαριάνα δεν φέρνει την άνοιξη??
Όμως μια Μαριάνα, μια freedula και κάποιοι άλλοι εδώ @μέσα, μήπως φέρουν λίγη ευωδιά της άνοιξης...
Σήμερα όλη η Ελλάδα παρακολούθησε το Ρουβά!
Στις εκλογές όμως δεν ξέρουμε θα πάει όλη η Ελλάδα??
Φιλιά!!
:)))

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που εχω να πω εγώ αν και δεν εχω καμιά σχέση με σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ούτε εχω κάνει κρατούμενος, αναλογιζόμενος φρονώ ότι το έργο τους είναι δύσκολο. Έχουν να κάνουν με λογής λογής κακοποιούς. Γι αυτούς ένας δολοφόνος είναι ο καλλίτερος, ένας ληστής ο χειρότερος. Τέλος πάντων το έργο τους είναι επίπονο και δύσκολο. Μπράβο σε όσους αντέχουν.

Skouliki είπε...

ax και αυτοι εχουν τα δικια τους
ολοι ειμαστε απο την πλευρα μας με προβληματα

καλησπερες

marianaonice είπε...

@Aνώνυμε
Πολύ σωστές οι επισημάνσεις σου!
Το έργο των σωφρονιστικών υπαλλήλων είναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο, γιατί εργάζονται ανάμεσα στους παραβατικούς και παράνομους γενικά ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους, και μόνο όταν κάποιος είναι έξω από το χορό μπορεί να τους αφορίζει γενικά και αόριστα όλους!!

@Skouliki μου
Ούτε συζήτηση!!
Τα προβλήματα όλου του κόσμου είναι ατελείωτα αυτή την εποχή, που μάλιστα έκλεισε και η Βουλή μαςςςς!!!
χαχαχαχα!!!

Καλημέρα Κυριακής σε @όλους!!
:))))

jf είπε...

Πού πονάει το σύστημα το ξέρουν οι κυβερνώντες. Αλλά ως συνήθως πονάει πόδι-κόβει χέρι. Δεν κόβουν το κεφάλι τους καλύτερα...

Καλό υπόλοιπο Κυριακής

admin είπε...

Κάντε κάτι επιτέλους!!ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ!!!

leondokardos είπε...

Μαριάνα δε ξέρω αν τα αιτήματα είναι σωστά. Εκείνο που ξέρω είναι οτι οι φυλακές μας και το σωφρονιστικό μας σύστμα είναι χάλια.

marianaonice είπε...

@JamanFou μου
Ακριβώς έτσι!! Πονάει δόντι κόβει κεφάλι κατάντησαν αυτοί!!
Πολύ εύστοχο!!

@TreloKouneli Rules μου
Εμείς εδώ κάτω πρέπει να ξυπνήσουμε!!
Αυτοί εκεί πάνω και ξύπνιοι είναι και ανοιχτομάτηδες!! χαχαχα!!

@Λεοντόκαρδε
Χάλια δεν θα πει τίποτε!!!

Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα σε @όλους!

ohia είπε...

Είνα καλά παιδιά μην τους βαράτε. Κι αυτοί το ψωμί τους βγάζουν. Υπάρχουν και αποβρασματα τι να κάνουμε.

marianaonice είπε...

@ohia - οχιά
Συμφωνώ! Ότι υπάρχουν και αποβράσματα!!
χαχαχα!!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!