Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Δούρειος ίππος του συστήματος οι πράσινοι??


Διάβασα στην @Αδαμαντία ανοικτή επιστολή της κ. Πέλας Καλογήρου σχετικά με την αποχώρησή της από τους Οικολόγους-Πράσινους.

Αξίζει τον κόπο να τη διαβάσετε.
Για μένα είναι η επιβεβαίωση στο ερώτημα που πριν λίγες μέρες έθεσα στο μπλογκ του @Ανεμου! αν αυτοί τελικά είναι ο Δούρειος ίππος του συστήματος.

Ναι τελικά οι Πράσινοι Οικολόγοι είναι ο Δούρειος ίππος του συστήματος!
Προσοχή στην παγίδα!!
.

25 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Καλά την κ. Καλογήρου περίμενες για να καταλάβεις τον ύποπτο ρόλο των ΟΠ του Τρεμόπουλου.
Αφηνοντας κατά μέρος τις περί Μακεδονικής μειονότητας απόψεις το Τρεμόπουλου και την πρόταση μετονομασίας της Π. Μελά στη Θεσσαλονίκη σε Κεμάλ Ατατούρκ και μόνο ότι είναι τα αγαπημένα παιδιά των νταβατζήδων και δεν λείπουν από κανένα πάνελ αρκεί.
Κάτι ανάλογο παρατηρήσαμε και πριν τις εκλογές του 2007 με το ΛΑΟΣ που όχι μόνο μπήκε στη βουλή αλλά διεκδικεί ρόλο ρυθμιστή.

Μαυρίστε τους...

alex_m είπε...

Καλησπέρα ,
συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του Λύκου .
Θα θέσω βέβαια και ένα ερώτημα , χωρίς φυσικά να περιμένω απάντηση .
Ας μας πεί κάποιος Ο.Π. που διαφώνησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν προέκυψε συνεργασία ?
Θα προτιμούσα το σχόλιο να μην είναι "ανώνυμο" !!!

Άστρια είπε...

Οι καιροί δύσκολοι και πονηροί.
Και οι δούρειοι ίπποι νομίζω ότι είναι πολύ περισσότεροι.
Αλλά κι ο κόσμος πλέον έχει γίνει καχύποπτος και επιφυλακτικός σε ότι ακούει:))

Μαριάννα μου σε φιλώ, καλό βραδάκι:))

Β.Bimbo( PR Profil ) είπε...

γνωρίστε από κοντά τους
68 Κρυπτολάγνους Μάηδες
στο macedoine
και σίγουρα θ' αλλάξετε γνώμη..;-)

Aνεμος είπε...

Οι καιροί δύσκολοι και πονηροί. οπως λεει ο Άστρια @kakos εγω ξερω εειδη μιλαγαμε για τις φωτιες οτι οι οικολογοι με τον συριζα ηταν αγκαλια δεν ξερω τι προεκυψε και χωρισαν το γκρουπ αναδασωση αν μπαινατε για τις φωτιες ειχε χιλιαδες μελοι και πολους οικολογους που πηγαν////??δούρειοι ίπποι ????

NdN είπε...

Μαριάννα εξαρχής σου λέω ότι δεν έχω μελετήσει όλα τα κομμάτια που αναφέρεις. Απλά τα διάβασα. Για την ακρίβεια πρώτη φορά το ακούω. Πάντως για να είμαι απόλυτα ειλικρινής και φυσικά γνωρίζεις ότι δεν έχω καμία σχέση με τους ΟΠ και ούτε πρόκειται να τους ψηφίσω στις Ευρωεκλογές, ο Τρεμόπουλος είναι γνωστός στη Θεσσαλονίκη και δεν τον έχει κατηγορησει κανένας και για τίποτα. Επίσης είχα περάσει από το Εκλογικό τους Τμήμα (τυχαία) πάνω στην Τσιμισκή (στις περασμένες εκλογές) και έπεσα πάνω σε κάτι πρώην συμφοιτητές μου. Κάθισα λοιπόν να πιούμε καφέ και να τα πούμε και μεταξύ αστείου και σοβαρού μου έλεγαν να ενταχθώ και εγώ κτλ. Ε λοιπόν κάθισα λίγη ώρα στο Εκλογικό, αλλά ο μεγαλύτερος εκεί μέσα ήταν 25 χρονών. Παιδιά που χωρίς να περιμένουνε τίποτα έβγαιναν με τον καφέ στο χέρι και μοίραζαν φυλλάδια στην πόλη.

Δεν τους θεωρώ Δούρειο Ιππο και ομολογώ ότι τους βλέπω με μεγάλη συμπάθεια. Θα ήθελα να τους δω ακόμα και στη Βουλή με την προυπόθεση ότι δεν θα αποδειχούν και αυτοί ένα κόμμα διαμαρτυρίας που απλά θα πιπιλίζει την καραμέλα "όλοι ίδιοι είναι".

marianaonice είπε...

@Μοναχικέ μου Λύκε
Δεν είχα άλλη φορά ασχοληθεί μαζί τους και δεν είχα εντοπίσει τι ρόλο παίζουν! Τώρα όμως είμαι σίγουρη!!
Σαφώς και θα τους μαυρίσουμε!

kako
Για να δούμε θα μας λύσει κάποιος την απορία σου που είναι και δική μου??

@Άστρια μου
Οι δούρειοι πολλοί αρκεί να τους ξετρυπώνουμε!!
Καλό βραδάκι και φιλιά πολλά @φίλη μου!
:)))

Aristodimos είπε...

Δεν ειχα "ψαξει" το θεμα στο οποιο αναφέρεσαι Μαριάννα μου αν και κατι δεν μου "καθόταν" καλα σε 2-3 εμφανίσεις του Τρεμόπουλου που ετυχε να παρακολουθήσω σε μερικές εκπομπές αυτες τις ημέρες...

Μα ριχνοντας μια ματια σε οσα παραθέτεις , πιστεύω οτι εχεις και εσυ μα και οι αλλοι απόλυτο δίκιο...

Την δυναμη την εχουμε εμεις στο χερι μας να βάλουμε τον καθένα εκει που του αρμόζει...

Την καλημέρα μου

Αρης

marianaonice είπε...

@Β.Bimbo( PR Profil )
Καλώς ήλθες!!
Θα περάσουμε να δούμε...
Και μακάρι να διαψευσθούμε...
:)))

@Άνεμε
Άρα κι εσύ έχεις δική σου αντίληψη για τον περίεργο ρόλο αυτού του κόμματος! Ειδικά από τις φωτιές φάνηκε ο ρόλος πολλών σε πολλά θέματα!!

@NdN
Νίκο μου,
κι εγώ στην αρχή θα έλεγα ότι μου ήταν συμπαθείς. Όμως μετά άλλαξα γνώμη και είδα μάλιστα ότι το σύστημα τους πατρονάρει συστηματικά. Όταν δε έμαθα ότι ο Τρεμόπουλος μετείχε στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ τότε κάτι δεν μου κάθησε καλά! Και ήρθε και η ανοιχτή επιστολή της Καλογήρου που διάβασα σήμερα και τώρα μ' έχουν ζώσει για τα καλά τα φίδια...
Ότι τα μέλη που το απαρτίζουν είναι νέα και καλά παιδιά δεν έχει να κάνει! συνήθως τέτοια καλά παιδιά βρίσκει το σύστημα να κάνει τη δουλειά του, χωρίς να γίνει αντιληπτό. Ούτε κι αυτά μπορεί να μη ξέρουν το ρόλο του κόμματος αυτού και ποιοί το πατρονάρουν.
Μακάρι να πέφτω έξω μα...

Καλό βραδάκι!
:)))

marianaonice είπε...

@Άρη μου
Και εγώ σαν και σένα σιγά σιγά ξετύλιξα το κουβάρι...
και μάλλον με οδήγησε σε σκοτεινά μονοπάτια!!
Καλά λες τη δύναμη την έχουμε εμείς!!
Καλό βράδυ φίλε μου!

αντωνης είπε...

Το πρωτο που εχω να πω ειναι οτι ενας σχηματισμος για να ειναι κομμα ειναι καλο να ξερουμε τις αποψεις του για ολα τα θεματα που μας απασχολουν. Μπορει να εχουν, αλλά βγαινουν με σημαια το περιβαλλον. Η διαφορα ειναι οτι το κομμα δεν ειναι ουτε συνδικαλιστικη οργανωση ουτε ΜΚΟ. Αν ηταν ετσι, τοτε να ψηφιζαμε την Greenpeace ή την WWF.

Και το δευτερο, δεν σας κανει εντυπωση οτι τους εμφανιζουν σαν 3ο κομμα στις δημοσκοπησεις; Εμενα αυτο μου φαινεται πολυ παραξενο.

Καλημερα.

monahikoslikos είπε...

@αντώνης:
Το πιο νόστιμο είναι αυτό που τους λέει ο Χατζηνικολάου: "Όσο λιγότερο μιλάτε στην TV τόσο περισσότερο κερδίζετε".
Δηλαδή μην μιλάτε πολύ γιατί ...θα σας πάρουν χαμπάρι ότι ενώ είστε για τα μπάζα είστε και το 10 το καλό για τα παιχνίδια των νταβατζήδων.

Tyler Durden είπε...

όλες οι απαντήσεις μόνο στα σοβαρά ερωτήματα εδώγιατί υπάρχουν και ανόητα, όπως ο Τρεμόπουλος είναι σιωνιστής, ο τρεμόπουλος είναι βαλτός της λέσχης Μπίλντενμπεργκ, ο τρεμόπουλος είναι εξωγήινος, ο τρεμόπουλος έιναι ελέφαντας, κλπ, κλπ που άπαξ και τεθούν με κατάλληλη φρασεολογία από λασπολόγους δεν είμαστε υποχρεωμένοι να απαντάμε σε ύπουλους και ανόητους γκεμπελισμούς. Εχουμε και πιο σοβαρές δουλειές να κάνουμε

Ξέρουμε, ενόχλησε πολλούς η απότομη άνοδός τους, και δεξιά και αριστερά, αλλά δεν φταίνε σε αυτό οι Οικολόγοι, οι οποίοι νοιώθουν πιο πολύ αμηχανία και σκεπτικισμό για την απότομη αυτή άνοδο που δηλώνει ένα κολοσσιαίο κύμα διαμαρτυρίας εναντια στις πολιτικές της δεξιάς (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και τον ξύλινο λόγο και ιδεολογική ακαμψία της παραδοσιακής αριστεράς.

monahikoslikos είπε...

@Tyler Durden:
Στο χωριό μου το λένε απλά: "θέλει η πουτάνα να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει"...
Σεις το λέτε εξόχως διπλωματικά με τις ίσες αποστάσεις από Σκόπια κι Ελλάδα για το όνομα Μακεδονία ως: "σεβασμό και ανοχή στα αισθήματα και των δύο πλευρών"...
Εδώ δηλαδή δεν μιλάμε για δούρειους ίππους αλλά για σκέτους γαϊδάρους...

Tyler Durden είπε...

αν δεν σε ικανοποιεί μια τόσο διαλλακτική λύση, μάλλον πολλοί από την τάχαμου διεθνιστική αριστερά θα πρέπει να κάνουν μια "εθνοκάθαρση" στον εαυτό τους.

monahikoslikos είπε...

@Tyler Durden:
Για να μην μπερδεύεις τα ψάρια με τα ζάρια ποτέ στέλεχος από την "τάχαμου διεθνιστική αριστερά" δεν εκλήθη από τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ να κάνει το γιουσουφάκι όπως ο ομόσταυλός σας Γερμανός πράσινος Τζεμ Οζντεμίρ, πριν λίγες μέρες στον Αστέρα...

Το έπιασες νομίζω το υπονοούμενο έτσι?

Skouliki είπε...

δεν ξερω ....να σου απαντησω

αυτο που ξερω ειναι οτι υπαρχουν
οικολογοι.....και οικολογοι

καλημερα

Tyler Durden είπε...

ας μην αποδίδουμε συλλογικές ευθύνες, για ένα μέλος, όπως με φίσερ και κον μπετίτ. ΔΕΝ πήγε ο Τρεμόπουλος σε αυτή τη συγκέντρωση και ΔΕΝ τον ενδιαφέρει.

Αν εν καιρώ και μετά από χ΄ρονια στην εξουσία το αλλάξει, τότε πολλοί από εμάς θα του γυρίσουμε την πλάτη. Αλλά για να μην γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται ενεργή και μαζική στήριξη η αριστερή πτέρυγα των ελλήνων Πράσινων γιατί οι σειρήνες της εξουσίας διαφθείρουν τους πάντες, ακόμα και αν υπάρχει η λεγόμενη εναλλαγή βουλευτών όπως έιναι μια βασική τους θέση.

monahikoslikos είπε...

@Tyler Durden:
αναζητείτε άλλοθι στην αριστερα;
...αν όμως ξαναδείτε τις απόψεις του Τρ. για μακεδονική και τουρκική μειονότητα (τώρα πάλι τον άκουγα στον Χατζηνικολάου) δεν αντιλαμβάνομαι γιατί είστε ακόμα μαζί του.
Εκτός κι αν θεωρείτε ότι η αριστερά είναι πιο σικ λεοντή;

Tyler Durden είπε...

δεν λέει τίποτε παραπάνω από αυτά που λεει η ανακοίνωση που πόσταρα. Αλλωστε αυτός την έγραψε. Αν αυτά φαίνονται σε κάποιους προδοτικά, επαναλαμβάνω ότι πρέπει να κάνουν "εθνοκάθαρση" στον εαυτό τους.

marianaonice είπε...

Καλημέρα σε @όλους!Λόγω δουλειάς, απλά στα γρήγορα θέλω να σας παραπέμψω και σε μία άλλη συζήτηση που έχει ανοίξει εδώ
για το ίδιο θέμα.
Καλό θα είναι να τα δούμε όλα σφαιρικά, και τα λινκ που υπάρχουν ως παραπομπές και μετά το συζητάμε το θέμα των Οικολόγων Πράσινων και του κ. Τρεμόπουλου.
Γιατί εμένα προσωπικά καθόλου δεν με πείθουν!
Και έχω να πω ότι "η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά να φαίνεται και τίμια"!!
Και για τον κ. Τρεμόπουλο πολύς καπνός πλανιέται στον ορίζοντα, που είναι αδύνατον να μην υπάρχει και φωτιά!!

Tyler Durden είπε...

ναι δεν φτάνει να είσαι τίμιος, αλλά πρέπει να φαίνεσαι, δηλαδή να υποταχτείς και να εγκλωβιστείς στον μονολιθικό καθεστωτικό λόγο για να είσαι σε όλους αρεστός, να μην δείχνεις ότι πρεσβεύεις μια άλλη εναλλακτική ηθική απείρως πιο μεστή από την υποκριτική των πατριδοκάπηλων

info press είπε...

Οι οικολόγοι έγιναν της μόδας μετά που μίλησε ο Παπανδρέου για πράσινη ανάπτυξη.

Στο εξωτερικό η πράσινη ανάπτυξη, είναι ολόκληρη βομηχανία.

Σε αυτήν την βιομηχανία είναι και ο Τρεμόπουλος ως μέλος της Bilderberg και αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που πήρε πόδι από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι άνθρωποι είναι άπειροι με το δεδαλώδες σύστημα της Ένωσης και αν εκλεγούν δυό-τρεις, μάλλον θα καθοδηγούνται από κάποιον.

Στην σελίδα τους και στο καταστατικό τους λένε πως όποιος εκλεγεί σε θέση, θα δίνει το 50% του μισθού του στο κόμμα.

Εμείς πιστεύουμε πως αυτός είναι ένας τρόπος για να μην λένε ποιές πηγές τους χρηματοδοτούν.

Καλό βράδυ να έχετε.

marianaonice είπε...

@Αντώνη μου
Με τους πράσινους οικολόγους δεν είχα ασχοληθεί μέχρι που κάπου διάβασα ότι ο Πρόεδρός τους ήταν καλεσμένος στη συνδιάσκεψη της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Από εκεί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση και αναρωτήθηκα τι θέση έχει ένας οικολόγος με αγνές προθέσεις για τον τόπο και το περιβάλλον του σε μια τέτοια σκοτεινή και μυστική Λέσχη??
Όταν ξαναέψαξα πριν λίγες μέρες να επιβεβαιώσω τις πληροφορίες μου, ανέτρεξα στα ίδια λινκ των μπλογκ και των άλλων ιστοσελίδων και τα βρήκα ...κλειστά!!
Αυτό για μένα με υποψίασε και τότε κάνοντας έρευνα είδα ότι ο Πρόεδρος κ. Τρεμόπουλος δεν πρέπει να είνα τόσο διάφανος όσο θέλει να φαίνεται!
Οι θέσεις του για την Παλαιστίνη, το Μακεδονικό και το Σκοπιανό ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες από τις δικές μου!
Όπως είπε και κάποιος φίλος μάλλον είναι το τυράκι στη φάκα του συστήματος αυτό το κόμμα!

@skouliki μου
Κι εγώ ψάχνομαι ακόμη. Σίγουρα υπάρχουν διαφόρων ειδών οικολόγοι, κι εγώ οικολόγος είμαι, αλλά εδώ μιλάμε για το συγκεκριμένο κόμμα.

@info press
Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω αυτά που λες!

marianaonice είπε...

@Tyler Durden
Xωρίς να αμφισβητώ τις αγαθές προθέσεις σου, νομίζω ότι διαφέρει η θεώρηση των πραγμάτων από τον καθένα μας.
Αυτό που εσύ θεωρείς ίσως μια άλλη εναλλακτική ηθική, εγώ μπορεί να το θεωρώ μια συμβιβασμένη και βολεμένη ηθική που θέλει και την πίττα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

Και πάλι είμαι ανοιχτή σε κάθε επιχείρημα που θα με πείσει ότι το συγκεκριμένο κόμμα και ο πρόεδρός του, έχουν σωστό προσανατολισμό...
αν και χλωμό το βλέπω πλέον!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!