Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Επιτέλους πιάσαμε έναν ...παλληκαρά!!

Σήμερα οι μπλόγκερς αποδεικνύουν ότι δεν μένουν μόνον στο πληκτρολόγιό τους, με στείρες και χωρίς αντίκρυσμα διαμαρτυρίες, για τα ...σημεία και τέρατα της εποχής μας, αλλά αναλαμβάνουν και δράση όταν χρειαστεί!!

Την Πέμπτη 17-9-2009 το απόγευμα στις 19.00 ώρα, έχουμε συνάντηση
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΣ (ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛ. ΚΟΤΖΙΑ) με ό,τι στοιχεία έχει βρει ο καθένας (VIDEO, PHOTOS, LINKS) και από εκεί θα κατευθυνθούμε στο Α.Τ. Ομονοίας ή στη ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (κατά τη γνώμη μου καλύτερα στη ΓΑΔΑ), να καταθέσουμε μήνυση κατά του
ΚΑΝΤΙΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

τηλ: 6984374145
e-mail destroyer-36@hotmail.com
για τη φρικτή κακοποίηση του έρημου ζώου!
Κείμενο της μήνυσης δεν χρειάζεται πλέον να έχουμε εκ των προτέρων συνταγμένο, αφού η μήνυση θα υποβληθεί προφορικά και δεν θα τη στείλουμε ταχυδρομικά.
Σε περίπτωση που σας πουν ότι πρέπει να κάνετε τη μήνυση στον τόπο που τελέστηκε το αδίκημα, δηλαδή στο χωριό του ηλίθιου αυτού ανθρωποειδούς, θα επιμείνετε να την καταθέσετε στο τμήμα σας και θα ζητήσετε να τη διαβιβάσουν, κατά νόμο, οι ίδιοι στο αρμόδιο Α.Τ., υπηρεσιακά!
Έχουμε αυτό το δικαίωμα πάντα!!

Δημοσιεύω τις νομικές διατάξεις που προβλέπουν και τιμωρούν την εγκληματική αυτή συμπεριφορά του Καβίρου Ιωάννη για να τις έχετε υπόψη σας και να μη σας παραπλανήσουν:


Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 2 του ν. 1197/1981 "όποιος φονεύει, βασανίζει, κακοποιεί ζώα (συντροφίας, για τα οποία προβλέπει ο νόμος αυτός), εγκαταλείπει αυτά έκθετα ή αδέσποτα, τιμωρείται με τις ποινές του άρθρου 8 του νόμου αυτού".
Σύμφωνα με το άρθρο 3 εξάλλου του ιδιου πιο πάνω νόμου "καμία οδυνηρή χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται σε σπονδυλωτά χωρίς αναισθησία, που διενεργείται από τον κτηνίατρο. Η αναισθητοποίηση δεν χρειάζεται όταν σε όμοιες χειρουργικές επεμβάσεις σε ανθρώπους δεν εκτελείται τέτοια ή σε περίπτωση κατά την οποία κρίνεται αυτή επιβεβλημένη από τον κτηνίατρο, για ειδικούς επιστημονικούς λόγους".

Έτσι σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 1 του ίδιου νόμου, όπως αυτό το άρθρο αντικαταστάθηκε με το άρθρο 12 παρ. 5 του ν. 3170/2003:
α) "οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 1 του ν. 1197/1981 (δηλαδή αυτοί που φονεύουν, βασανίζουν, κακοποιούν κλπ. ζώα) τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι έξι (6) μήνες ή με χρηματική ποινή από τριακόσια (300) μέχρι χίλια πεντακόσια (1.500) Ευρώ ή και με τις δύο ποινές".
β) "οι παραβάτες των διατάξεων των άρθρων 2, 3 και 4 παρ. 2 και 3 (δηλαδή και αυτοί που κάνουν οδυνηρές χειρουργικές επεμβάσεις σε ζώα χωρίς αναισθησία) τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι πέντε (5) μήνες ή ή με χρηματική ποινή από τριακόσια (300) μέχρι χίλια πεντακόσια (1.500) Ευρώ ή και με τις δύο ποινές".

Κατά τη γνώμη μου, στην προκειμένη περίπτωση του Καντίρου, δεν έχουμε χειρουργική επέμβαση χωρίς αναισθησία (αφού αυτή δεν επιβαλλόταν για κάποιο λόγο) αλλά έχουμε απλά κακοποίηση και βασανισμό ζώου, και επομένως η προβλεπόμενη ποινή είναι όχι μέχρι 5 μήνες αλλά μέχρι 6 μήνες φυλάκιση.

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 3170/2003 παράγραφος 4 "απαγορεύεται η εκτροφή, η εκπαίδευση και η χρησιμοποίηση σκύλων για κυνομαχίες".
Και κατά το άρθρο 12 παρ. 1 του ίδιου νόμου, 3170/2003 "οι παραβάτες της πιο πάνω διάταξης (άρθ. 2 παρ. 4 ν. 31790/2003), δηλαδή αυτοί που εκπαιδεύουν σκύλους για κυνομαχίες, τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δώδεκα μήνες (12) και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ"!!


Καλό είναι λοιπόν, να ζητήσουμε να ερευνηθεί επί πλέον και αν ο συγκεκριμένος τύπος έκανε αυτή τη δουλειά, δηλαδή εκπαίδευε σκύλους για κυνομαχίες, πράγμα που θεωρώ πολύ πιθανόν!

Τέλος σύμφωνα με την παράγραφο 4 του ίδιου πιο πάνω άρθρου 2 του ν. 3170/2003 "με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, μπορεί να αφαιρεθεί προσωρινά το ζώο από την κατοχή του παραβάτη ... και να παραδοθεί σε ζωοφιλικό σωματείο ή σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφίας".

ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ!

Επιτέλους, αφού πιάσαμε έναν, που εκτός από αδικαιολόγητα κακός και σκληρός προς τα ζώα, αποδείχθηκε και ανόητος, αφού δημοσίευσε τα στοιχεία του, ας τον παραδώσουμε στη Δικαιοσύνη και ας απαιτήσουμε να εφαρμοστούν τα νόμιμα, και τίποτε περισσότερο, έστω και αν όλοι μας θα θέλαμε να τον δούμε να υποφέρει με τον ίδιο τρόπο, που αυτός επέβαλε στο καημένο το ζωάκι!!
.

22 σχόλια:

ποιώ - ελένη είπε...

Μαριάννα μου
πραγματικά σε θαυμάζω
για την κοινωνική σου
ευαισθησία
Ο,τι κάνεις και με ο,τι καταπιάνεσαι είναι έργο
κι αναψηλάφιση καρδιάς

Πολλά φιλιά κι αγάπες
Καλό φθινόπωρο

Ανώνυμος είπε...

Με τρομάζετε ρε παιδιά! Δεν λέω,ο σκοπός σας μπορεί να είναι ιερός,μα αυτός ο φανατισμός που σας διακατέχει...τι να πω...
......
Ξέρετε βέβαια,πόσα εγκλήματα έχουν γίνει στην ιστορία της ανθρωπότητας,εν ονόματι"ιερών αγώνων"...

Aristodimos είπε...

Πολυ χρησιμες οι νομικές συμβουλές σου Μαριάννα μου!!!
Θα σταθω ομως στην τελευταία σου παράγραφο...οτι εκτός από αδικαιολόγητα κακός και σκληρός προς τα ζώα, αποδείχθηκε και ανόητος, και ας τον παραδώσουμε στη Δικαιοσύνη και απαιτώντας να εφαρμοστούν τα νόμιμα.

Δεν ειμαι Αθηνα για να παρευρεθω κι εγω εκει απόψε...

Αρης

Laplace είπε...

καλησπερα Μαριαννα
συμφωνω απολυτα με τον ανωνυμο..
εγω παντως διαχωριζω την θεση μου απο το ' έστω και αν όλοι μας θα θέλαμε να τον δούμε να υποφέρει με τον ίδιο τρόπο, που αυτός επέβαλε στο καημένο το ζωάκι!!'

marianaonice είπε...

@προς όλους
Kατ' αρχάς θέλω @φίλοι μου να ζητήσω συγνώμη, που εμφανίζομαι εδώ @μεσα σαν τον κομήτη και δεν έχω ακόμη απαντήσει στα σχόλιά σας στις προηγούμενες αναρτήσεις μου.
Έπεσαν πολλά μαζεμένα αυτή την περίοδο, υποχρεώσεις και διακοπές μαζί και ένα απρόοπτο ταξιδάκι τριών ημερών στην όμορφη Πάρο (σας χρωστώ φωτογραφίες) και κάπου έχασα το λογαριασμό και τον μπούσουλα.
Όμως έστω και με τον τρόπο αυτό προσπαθώ να είμαι μέσα στα πράγματα και να παρακολουθώ τις εξελίξεις, όσο μπορώ ενεργά και να συμμετέχω έστω και υποτυπωδώς.

Απαντώ κατά προτεραιότητα στα σχόλια αυτής μου της ανάρτησης, λόγω της άμεσης επικαιρότητας του θέματος αυτού.
Ελπίζω μέχρι το βράδυ σήμερα να καταφέρω να απαντήσω και στις προηγούμενες αναρτήσεις μου.

marianaonice είπε...

@ποιώ-ελένη μου
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Απλά προσπαθώ να είμαι ενεργός πολίτης αυτής της αλλόκοτης χώρας!
Καλό χειμώνα σου εύχομαι!

@Ανώνυμε
Ποιός μίλησε για ιερό πόλεμο?
Και γιατί πρέπει να ονομάσουμε "φανατισμό" την απαίτηση του κόσμου να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί ο δράστης, όπως του αρμόζει?
Τι θα έπρεπε δηλαδή? Να σιωπήσουμε?
Να μην αντιδράσουμε και με "ευγένεια" να δηλώσουμε απλά και μόνο την αντίθεσή μας στην αποτρόπαιη αυτή πράξη?
Είναι φανατισμός να οργανωθούν κάποιοι πολίτες και να απαιτήσουν τα νόμιμα? Ποιός θα μπορούσε να το κάνει αλήθεια?
Ο εισαγγελέας αυτεπάγγελτα? Ναι αυτός θα έπρεπε!!
Όμως βλέπεις ζούμε στην Ελλάδα @φίλε μου και οι εισαγγελείς και ανακριτές τρέχουν να σώσουν ...τη δική τους γούνα και τη γούνα των ομοίων τους!!
Σιγά μη νοιαστούν για έναν άσπρο σκύλο με κομμένα (με πριόνι, μαχαίρι, ψαλίδι, κανείς δεν ξέρει) αυτιά!!!

@΄Αρη μου
Ναι ανόητος, αλλά και θρασύς και αλλαζόνας αποδείχθηκε ο τύπος αυτός!
Και πρέπει να τηρηθεί ο νόμος οπωσδήποτε, γιατί το μήνυμα που περνάει είναι πολύ πιο επικίνδυνο από αυτό που κάποιοι φίλοι πιστεύουν ότι περνάμε εμείς, δηλαδή του φανατισμένου όχλου!!
Το "εγκληματώ" και μάλιστα με φρικιαστικό τρόπο και "δημοσιεύω το έγκλημά μου με τα στοιχεία μου"
δείχνει θράσσος απύθμενο και άτομο αδίστακτο που μας λέει "σκοτώνω και δεν πληρώνω"!!!!!

marianaonice είπε...

@Laplace μου
Καλησπέρα!
Δέχομαι την άποψή σου, έστω και αν δεν συμφωνώ!
Προσωπικά έχω πλέον πάψει να υιοθετώ τη συμπεριφορά του ευγενούς και μεγαλόθυμου πολίτη, απέναντι σε κάφρους!
Φυσικά και δεν κυριολεκτούσα όταν έγραψα ότι θα ήθελα να τον δω να υποφέρει με τον ίδιο τρόπο!
Εγώ ξέρω ότι αυτό δεν θα το άντεχα ούτε σ' αυτό το ανθρωποειδές κτήνος, γιατί κι αυτός είναι σπονδυλωτό και πονάει όπως ολοι μας! Και όσοι από εμάς υποφέρουμε βλέποντας ένα ζώο να βασανίζεται, να είσαι σίγουρος ότι το ίδιο θα υποφέραμε βλέποντας και το βασανιστή να υφίσταται την ίδια φρίκη! Δεν το αντέχει η ψυχούλα μας!
Όμως ας μας επιτραπεί τουλάχιστον η εκτόνωση της οργής μας, μόνο με τη φαντασίωση της τιμωρίας του!!

Όσο για τον "ιερό πόλεμο" που λέει ο @ανώνυμος, θέλω να επαναλάβω για μία ακόμη φορά, ότι δεν κάνουμε ιερό πόλεμο, απλά ζητάμε ενεργά και έμπρακτα να τηρηθεί ο νόμος!!!
Το θεωρούμε χρέος μας!!

marianaonice είπε...

Αντιγράφω και εδώ ένα σχόλιο του @Ανεμου στους Ενωμένους Μπλόγκερς που μπορεί να βοηθήσει:

Από τη δικηγόρο του Adespoto.gr.
Οποιος αντιμετωπίσει πρόβλημα στη μήνυση,παρακαλούμε να μας ενημερώσει άμεσα στο info@adespoto.gr
για να σας φέρουμε σ επαφή με την κ.Ανδρουτσοπούλου.

From: ioanna androutsopoulou

Λοιπόν, όταν καταθέτουμε μήνυση σε Α.Τ. τυπικά χρειάζεται μόνο η αστυνομική μας ταυτότητα. Η μήνυση κατατίθεται προφορικά (συντάσσουν οι αστυνομικοί το σχετικό πρακτικό) και καλό είναι να έχουν μαζί τους τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία (φωτογραφίες, τυπωμένες οι σελίδες του site κλπ).
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα (ως συνήθως) στο τμήμα να ισχυριστούν ότι είναι αναρμόδιοι γιατί το έγκλημα δεν τελέσθηκε εδώ ή γιατί δεν γνωρίζουν τον σχετικό νόμο.

Εάν εν τέλει δεν γίνει δεκτή η κατάθεση της μηνύσεως στο Α.Τ. μπορούμε να καταθέσουμε μήνυση στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών (στην Ευελπίδων), οπότε θα μεταβιβαστεί στον Εισαγγελέα και θα εξεταστεί σίγουρα. Για την κατάθεση στην Εισαγγελεία η μήνυση γίνεται εγγράφως και χρειάζεται και ένα παράβολο και κάποια ένσημα, σύνολο όχι πάνω από 20 ευρώ.

Εάν δεν καταφέρουν να καταθέσουν, μπορώ ευχαρίστως να ετοιμάσω το κείμενο της μηνύσεως και να πάμε μαζί
να καταθέσουμε (αναλαμβάνω και τα έξοδα)

Aνεμος είπε...

τελικα μηπως επειδη δεν υπαρχει κρατος??μονη λυση ειναι η διαπομπευση?
το περιστατικο δεν ειναι μεμονωμενο
γινονται επι 6 μηνες
ισως αυτος πληρωνει τις αμαρτιες ολων
ας ζητησει συγνωμη ας μας δωσει τα σκυλια και εγω πρωτος θα τον συγχωρεσωω
βλεπεται εσεις καποια ενδειξη μετανοίας??

VAD είπε...

Η αγριότητα αυτού του ψευτοπαλικαρά αξίζει οποιαδήποτε σκληρή τιμωρία!

marianaonice είπε...

@Ανεμε
Ακριβώς! Η ίδια η κοινωνία πολλές φορές, στο παρελθόν έπαιζε το ρόλο του θεματοφύλακα της νομιμότητας και της ηθικής συμπεριφοράς, με τη σκληρή κριτική και την κατακραυγή της!
Τότε οι δράστες καμιά φορά περιόριζαν την άνομη συμπεριφορά τους γιατί φοβόντουσαν τη διαπόμπευση!
Σήμερα κανείς δεν φοβάται τίποτε, αντίθετα αυτοδιαφημίζονται οι εγκληματίες και με θρασύτητα μας δίνουν το μήνυμα ότι είναι υπεράνω κάθε νόμου και κάθε κοινωνικής κατακραυγής!!
Πρέπει να τους δείξουμε ότι ο νόμος είναι υπεράνω όλων!

marianaonice είπε...

@Vad μου
Συμφωνούμε απόλυτα!!
Καλό χειμώνα @φίλε!
:))

NdN είπε...

Διάβασα για το θέμα και αλλού Μαριάννα, πιστεύω ότι ο τύπος πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα. Δεν είναι μόνο το τι έκανε, αλλά και ο τρόπος που το αντιμετωπίζει και τα σχόλια που κάνει. Οπωσδήποτε πρέπει να τιμωρηθεί για τις πράξεις του, ούτε συζήτηση. Απλά έχω μία διαφωνία. Θεωρώ ότι το τηλέφωνο του δεν θα έπρεπε να εμαφνίζεται. Δεν προσφέρει τίποτα στο να δημοσιοποιούμε το νούμερο επικοινωνίας του.

Καλό βράδυ!

marianaonice είπε...

@NdN
Νίκο μου, το τηλέφωνό του αυτός το είχε δημοσιοποιήσει, έτσι κι αλλιώς και είναι ένα επί πλέον στοιχείο του, για την υποβολή της μήνυσης εναντίον του, προκειμένου να τον αναζητήσουν και να τον καλλέσουν οι αρχές!!
Τα προσφέρει προς πώληση μάλλον τα σκυλιά και ψάχνει για πελάτες. Τουλάχιστον να το αγοραζε κάποιος μήπως και το έσωζε!

αθεόφοβος είπε...

Το χειρότερο από ολα είναι πως πιστεύω ότι δεν ευθύνεται αυτό το ανθρωποειδές για όσα έκανε αλλά ο κοινωνικός του περίγυρος που προφανώς θεωρεί φυσιολογική αυτή την συμπεριφορά.

Maria Tzirita είπε...

Εγώ πάντως Μαριάνα νιώθω ότι θα μπορούσα με τα χέρια μου να σκοτώσω άνθρωπο που κακοποιεί παιδί, ηλικιωμένο και ζώο. Ειλικρινά σου μιλάω. Ενμέρωσέ μας σε παρακαλω για την εξέλιξη, το παρακολουθώ το θέμα καιρό. Φιλιά κορίτσι μου και μπράβο σου.

Ανώνυμος είπε...

.

Είναι αλήθεια ότι το κάνουν κάποιοι αχαρακτήριστοι για να τα καταστήσουν "άγρια" και όχι για λόγους αισθητικής (για ποια αισθητική μιλάμε, άλλωστε; Tην ανθρώπινη; Διότι δεν ξέρω αν τα ζώα θα συμφωνούσαν με αυτές τις πανάθλιες και απάνθρωπες πρακτικές)...Το συγκεκριμένο τομάρι, όμως, κόβει τα αυτιά των ζώων του ΧΩΡΙΣ αναισθητικό, ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ τους φρικτούς πόνους που βιώνουν, μετά τα βγάζει φωτογραφίες μέσα στα αίματα, βάζει αγγελίες ότι τα πουλάει, λέει ότι τα πυροβολεί με αεροβόλο για να γίνουν επιθετικά και κανονίζει κυνομαχίες...Η διαστροφή και η ανωμαλία ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ το μεγαλείο φάτσα κάρτα στο Ίντερνετ...Από δω και πέρα θα περνάνε καλά όλοι οι βασανιστές και οι δολοφόνοι των ζώων...Επιτελουσ και τιμωρία και διασυρμός...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

mareld είπε...

Γλυκιά μου Μαριάνα!

Δεν µπορώ ν' αλλάξω
το παρελθόν σου ούτε το µέλλον σου.
Αλλά όταν µε χρειάζεσαι
θα 'µαι δίπλα σου...
η συνέχεια στη δροσοσταλίδα

Πολλά φιλάκια!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

τελικά, είναι να μην είσαι άντρακλας...

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Γίνανε πολλά τα παλικάρια μωρέ...

Την Τρίτη 15/9 είχαμε κρούσμα βίας στη γειτονιά του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά. Ομάδα νεαρών ξυλοκόπησε με καδρόνια δύο μετανάστες με αποτέλεσμα να βρεθούν και οι δύο στο νοσοκομείο...

Διαβάστε περισσότερα στην σελίδα του σχολείου.

http://asmpeiraia.blogspot.com/

Και με τη δική σας συμπαράσταση, η βία και ο φόβος δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο στις προσπάθειές μας.

marianaonice είπε...

@αθεόφοβε
Αυτό ξαναπές το!!
Αν η κοινωνία του, τον καταδίκαζε δεν θα τολμούσε πιστεύω να το κάνει!
Και περισσότερο δεν θα τολμούσε να το καυχηθεί και να το δημοσιεύσει!!

@Maria Tzirita
Mαρία μου, κι εγώ θα το είπα αυτό και με χαρακτήρισαν όμοια με αυτό το κτήνος!!
Όμως κι εσύ και εγώ καταλαβαίνουμε ότι στο τέλος, μέσα μας έχουμε οίκτο ακόμη και για τα κτήνη, αρκεί να γίνουν τουλάχιστον ακίνδυνα και να μη κινδυνεύουν άνθρωποι και ζώα από αυτά!
Έγινε μήνυση εναντίον του, από πολύ κόσμο και τώρα τουλάχιστον θα τιμωρηθεί με βάση το νόμο και θα του πάρουν τα σκυλιά, ελπίζω.

@mareld μου
Ευγνωμονώ τον @Ανεμο που έγινε η αιτία να γνωριστούμε μέσα στο μπλογκ του!!
Δεν πρόλαβα να περάσω από τη δροσοσταλίδα, μα θα έρθω αμέσως τώρα!!
"...μα όταν με χρειάζεσαι θα είμαι δίπλα σου..."
Μόνο γι' αυτή τη φράση, αξίζει κανείς να ζει και να νοιώθει!!
Φιλιά!!
:))

marianaonice είπε...

@Ασκαρδαμυκτί μου
Σιγά τον άντρακλα!!
Χαχαχα!! Το τσογλάνι!!

@Big Mama
Kαλώς ήλθες!!
Είμαστε δίπλα τους!
To δημοσιεύσαμε στον @Ανεμο.
:))

προς όλους
Συγνώμη που από τη βιασύνη μου σε άλλους έβαζα έντονα γράμματα και σε άλλους όχι!!
Καλό βράδυ!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!