Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Έλληνες ενωθείτε!! Είναι ανάγκη να εμποδίσουμε να επικρατήσουν οι υπηρέτες του παγκόσμιου καπιταλισμού!


ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: 30 ΜΑΡΤΗ 1952 -

Μάρτης 2010...
Κλοιός οργισμένων πολιτών στο κέντρο της Αθήνας...
Οι εφημερίδες κατέγραψαν άλλη μια φορά τη μάταιη, αλλοίμονο, αντίσταση ενός λαού, που πήρε αλληλοδιαδόχως υποσχέσεις με διαφορετικό λεκτικό, αλλά με το ίδιο περιεχόμενο ουσίας, για "καλύτερες μέρες" από γαλάζιους και πράσινους εξώστες, μέχρι να φθάσουμε σήμερα στη μη τυπικά αναγγελλόμενη, μα ουσιαστικά ισχύουσα χρεοκοπία.

Η αλήθεια είναι ότι καλύτερες μέρες υπήρξαν!
Αλλά δεν ήταν για μας, τους τίμιους δούλους τους...

Ήταν για τους ημεδαπούς εργολάβους και ημεδαπούς και αλλοδαπούς προμηθευτές, για το σύστημα των μιζαδόρων ντόπιων και ξένων, για το πλέγμα των πουλημένων κρατικών αιρετών και διορισμένων υπαλλήλων, που ενέκριναν αυτές τις προμήθειες με τις μίζες τους, ήταν για όλους αυτούς που ήξεραν να "κλείνουν τα μάτια" και ν' ανοίγουν τις τσέπες τους! Για τους σπεκουλαδόρους του χρηματιστηρίου που δούλεψαν με πλήρη κρατική τότε υποστήριξη και ...διαφήμιση. Για τους αεριτζήδες της παραοικονομίας. Για τα τρωκτικά των εθνικών και κοινοτικών επιδοτήσεων που τα έκαναν σκάφη και βίλες με πισίνες και πόρσε Καγιέν και Μερσεντές. Για όλα τα πολυτελή και γκλαμουράτα σαπρόφυτα της κοινωνίας. Για τους πουλημένους πρωθυπουργούς που μας παρέδωσαν "λάφυρα" στους Αγγλικούς Οικονομικούς Οίκους!
Και τώρα τα μέτρα λήφθηκαν! Και καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό εκείνοι που δεν τις είδαν αυτές τις καλύτερες μέρες. Οι τίμιοι οικογενειάρχες που ζουν από το μεροκάματο ή το μισθό ή αλλοίμονο από τη σύνταξή τους. Και οι οποίοι ίσως πίστεψαν ακόμη μια φορά τις προεκλογικές δεσμεύσεις ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις εισοδήματος, δεν θα μπουν νέοι φόροι, ότι θα πάνε οι κλέφτες στη φυλακή!!
Μας γυρίζουν πίσω σε εποχές δουλείας όλοι αυτοί οι ξενόφερτοι ψευτοαριστεροί, ψευτοσοσιαλιστές, δεξιοί και ακροδεξιοί που πλέον έβγαλαν τις μάσκες και αποκάλυψαν το κοινό αποτρόπαιο προσωπείο τους , της Νέας Τάξης Πραγμάτων του παγκόσμιου καπιταλισμού.
Σήμερα η Διαμαντοπούλου άκουσα ότι περνά νέες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και τελευταία στιγμή αντέδρασαν κάποιοι και δεν πέρασαν το λατινικό αλφάβητο στα σχολικά βιβλία.

Παγωμένη και γεμάτη θλίψη, με το στόμα στεγνό και την ανάσα κομμένη παρακολουθώ την υποδούλωσή μας και ψάχνω μάταια να βρω ένα κόμμα από αυτά που σήμερα λένε ότι μας υπηρετούν, που θα μπορούσε κάτι να κάνει να μας γλυτώσει.

Η παραδοσιακή αριστερά παρά τους λεονταρισμούς της αρκείται στην παράσταση ενός κακοπαιγμένου θεάτρου με πρωταγωνίστρια εκείνη την καρικατούρα της Παπαρήγα, λες και τόσα χρόνια δεν υπήρξε ένας χαρισματικός και επικοινωνιακός άνθρωπος να αναλάβει τα ηνία και να ξεκολλήσει το κόμμα αυτό από τα φαντάσματα του παρελθόντος!
Η ανανεωτική αριστερά παραπαίει και πελαγοδρομεί με τα αιώνια ξεκαθαρίσματά της και τις δικές της συγχίσεις καταλήγοντας τις περισσότερες φορές και με το αζημίωτο των στελεχών της, πιόνι του συστήματος που δήθεν πολεμά!
Η δεξιά αποδεικνύεται η καλύτερη συνεργάτις και συνεταίρος των σοσιαλιστών της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και έρχεται καπάκι και η ακροδεξιά του "πατριώτη" Καρατζαφέρη για να πει ότι στηρίζει τα μέτρα κατά του λαού και ότι ο Σημίτης είναι κεφάλαιο για τη Χώρα που πρέπει να το αξιοποιήσουμε!!

Πλήρης απογοήτευση!!
Προδότες!! Όλοι τους!! Ανίκανοι και πουλημένοι!! Που δεν με νοιάζει αν από δόλο ή αμέλεια, μας χρέωσαν μέχρι το λαιμό, χωρίς κανείς να λογοδοτήσει. Το αποτέλεσμα μετράει!
Και ο νους μου τρέχει στα παληκάρια που εκτελέστηκαν ως προδότες, προδομένα και από τους συντρόφους τους ακόμη, για μια καλύτερη Ελλάδα, γι' αυτές τις καλύτερες μέρες!
Για την ειρήνευση, το ψωμί και τις ελευθερίες.


Η μορφή του Μπελογιάννη που έναν άλλο Μάρτη του 1952 τον δίκασαν και τον καταδίκασαν σε θάνατο, στοίχειωσε σήμερα το μυαλό μου!
Ο άνθρωπος με το κόκκινο γαρύφαλλο πίστεψε σ' αυτό που κι εμείς επιμένουμε να πιστεύουμε, στην Ελλάδα, και στις καλύτερες μέρες που της αξίζουν και έδωσε τη ζωή του με περηφάνεια και αυτοθυσία, φωνάζοντας:


"Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα, με την καρδιά μας και με το αίμα μας!! Οι κομμουνιστές θυσιάζονται για ένα καλύτερο αύριο που δεν θα χαρούν οι ίδιοι!!"
(Προφήτεψε για τους σημερινούς αριστερούς των υπουργικών θώκων και των υπουργικών καναπέδων).
"Ο εμφύλιος πόλεμος είναι μια μεγάλη, ίσως, η πιο μεγάλη συμφορά που μπορεί να πλήξει έναν λαό. Οποιοσδήποτε παίρνει μέρος σ' αυτόν, απ' οποιαδήποτε πλευρά, είναι αναγκασμένος να κάνει πράξεις για τις οποίες δεν μπορεί να καυχηθεί.
Το λαϊκό κίνημα είναι το μόνο που μπορεί να φράξει το δρόμο στους παλιούς και νέους αποικιοκράτες!"

Δανείζομαι κι εγώ τα λόγια του και φωνάζω μαζί του:
Απευθύνομαι ... σε όλους τους τιμημένους Έλληνες, σε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους και τους καλώ να ενωθούμε. Είναι ανάγκη να εμποδίσουμε να επικρατήσουν οι υπηρέτες των Γερμανών που σήμερα έγιναν υπηρέτες των Αμερικάνων, είναι ανάγκη να εμποδίσουμε να υποδουλωθεί η χώρα στους ιμπεριαλιστές της Ουάσινγκτων... και σήμερα στους παγκόσμιους καπιταλιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων θα έλεγα εγώ.!!

17 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Μαριάνα,

συλλαμβάνω τον εαυτό μου σε μεγάλη σύγχυση....

Μέχρι να ξεκαθαρίσω τι ακριβώς μας έχει ή επίκειται να συμβεί δεν μιλάω.

Σου εύχομαι καλό Σ/Κ !
:-)

Meropi είπε...

Βρε Μαριάνα τι βλέπω? Πού τον θυμήθηκες το Μπελογιάννη! Μη μου πεις ότι θα ήθελες τώρα με την οικονομική κρίση να ακολουθηθεί τακτική ΚΚΕ, η οποία έχει ως εξής (όσον αφορά τους εργαζόμενους στο κόμμα). Ποιά είναι τα οικονομικά περιθώρια του κόμματος? Αυτά. Αυτά λοιπόν μόνο κατώτατο μισθό, με τα νόμιμα επιδόματα (γάμου κλπ), μας επιτρέπει να δίνουμε στους εργαζομένους και αυτά δίνουμε. Όσοι διαμαρτύρονται απολύονται. Είναι κι αυτό μια ωραία λύση βέβαια. Μόνο που το ΚΚΕ, όσον αφορά τους άλλους εργοδότες, διεκδικεί μισθούς πέραν των οικονομικών δυνατοτήτων τους και κηρύσσει εξέγερση.
Ας είμαστε ρεαλιστές.

Aνεμος είπε...

Απευθύνομαι ... σε όλους τους τιμημένους Έλληνες, σε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους και τους καλώ να ενωθούμε. Είναι ανάγκη να εμποδίσουμε να επικρατήσουν οι υπηρέτες των Γερμανών που σήμερα έγιναν υπηρέτες των Αμερικάνων, είναι ανάγκη να εμποδίσουμε να υποδουλωθεί η χώρα στους ιμπεριαλιστές της Ουάσινγκτων... και σήμερα στους παγκόσμιους καπιταλιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων θα έλεγα εγώ.!!

Meropi είπε...

Βρε Άνεμε μου καλέ, τι μελοδραματισμοί είναι αυτοί? Οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί μας ανάγκασαν μέχρι τώρα να δανειζόμαστε συνέχεια και να ξοδεύουμε ως χώρα πολύ περισσότερα απ' ότι παράγουμε? Και δεν κατάλαβα τι προτείνεις εσύ, για να μην είμαστε υπηρέτες των Γερμανών και των Αμερικανών. Να κηρύξουμε παύση πληρωμών και να μην πληρώνουμε κανένα? Είναι μια λύση κι αυτή βέβαια, αλλά δεν νομίζω να αρέσει σε κανένα μας.

Aνεμος είπε...

@ Meropi αξίζει να δεις αυτό το βίντεο για να καταλάβεις οτι ο τελευταίος που πρέπει να πληρώσει το μάρμαρο είναι ο λαός
http://www.youtube.com/watch?v=p9JsRYV_FlM
τί παίζεται τόσα χρόνια με τα οικονομικά των χωρών της ΕΕ, πώς τράπεζες και πολιτικοί συνεργάζονται υπό τις υποδείξεις αντίστοιχων Αμερικανών στελεχών και πώς εν τέλει σχεδιάζεται εδώ και χρόνια η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας με προσχηματικές τελικά λύσεις τις εξαγορές και εκμεταλλεύσεις ελληνικών εδαφών και περιουσιών.?

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Είμαι θυμωμένη,πληγωμένη,απογοητευμένη και φοβισμένη!
Τι να πω;...τι να πω,φίλη μου,δεν ξέρω...

Καλό σ/κ

tzonakos είπε...

"Σπείρα οικονομικών επιθεωρητών διέγραψε φόρους 10 δις ευρώ στο διάστημα 2006-2008 " ... απο την "Ελευθεροτυπία"...

Ουδέν άλλο σχόλιο.

tzonakos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
tzonakos είπε...

Nα συμπληρώσω οφείλω, οτι δεν ειμαι εκτός θέματος.
Η Ελλάδα για την οποία αγωνίστηκαν οι Μπελλογιάννης και άλλοι δεν μπορεί να υπάρξει οταν η διαφθορά δεν εχει όρια και αυτο ο ιδιόμορφα τερατώδης καπιταλισμός καταπίνει εύκολα συνειδήσεις.

Ειρήνη είπε...

Αχ ξαδέρφη κι εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Χτες ξενύχτησα να γράψω σε κασέτες!!(γιατί μου χάλασε το video) την συνέντευξη σε επανάληψη του Θοδωράκη στην Β.Φλέσσα.
Έτσι έγραψα και τις 4 συνεντεύξεις. Αν και κυκλοφορεί η βιογραφία του και θα πάω να την πάρω.
Τί μαρτύρια πέρασαν αυτοί οι άνθρωποι για την ιδεολογία τους. Ήταν συγκλονιστικό και η διήγησή του ήταν συγκλονιστική, ήρεμος εξιστορούσε ακραία βασανιστήρια και δεν έβριζε!!
Από 17 χρονών πρωτοβασανίστηκε λέει από τους Γερμανούς κι ήταν
τρισευτυχισμένος, μα ήταν για την πατρίδα είπε.
Οι κομμουνιστές θυσιάζονται για ένα καλύτερο αύριο που δεν θα χαρούν οι ίδιοι!!
Πώς το έλεγαν το βιβλίο του Μίσσιου
"καλά εσύ πέθανες νωρίς" ?, τελικά όσοι φύγαν δεν είδαν τα σημερινά χάλια μας. Κι ο Θοδωράκης ξετύλιξε πτυχές της ιστορίας μας πολύ πονεμένες. Η χειρότερη ήταν είπε της δικτατορίας.
Με την σημερινή έννοια δεν είμαι κομμουνίστρια, δεν ψήφισα ποτέ ΚΚΕ,
ίσως γιατί πάντα ήμουν με τον Μπελογιάννη, τον Θοδωράκη, με τον Γλέζο (το ρεζιλίκι με τον ήρωα αυτόν, που το πας?) ,
πιστεύω στην ισότητα των ανθρώπων,
το δίκαιο, την ειρήνη και την ελευθερία και δεν αντέχω την βία.
Είναι δύσκολο ν' αφήσουμε τους καναπέδες μας, τον υπολογιστή μας,
και να βγούμε στους δρόμους σύσσωμοι, αντέχουμε ακόμα, δεν πιάσαμε πάτο εμείς, τα νούμερα έπιασαν!!
Εμείς πάντως χτες 120 άτομα αρχίσαμε την δική μας αντίσταση στο πρόγραμμα Ηγεσίας. Η συνέχεια θα είναι συγκλονιστική!!
Φιλιά
ΖΩΗ=ΠΡΟΣΦΟΡΑ

marianaonice είπε...

@Βάσσια μου
Στην ίδια σύγχιση είμαι κι εγώ δεν στο κρύβω...
Και αγωνιώ να καταλάβω τι γίνεται επιτέλους!!
Καλό μεσημέρι..
:)))

@Μερόπη μου
Αχ... δεν το κατάλαβες το νόημα της ανάρτησής μου αυτής. Κάθε άλλο φυσικά, σιγά μη περιμένω από το αποστεωμένο και παγερό πια ΚΚΕ, έτσι όπως κατάντησε να φέρει την αλλαγή στη ζωή μας. Τα ξέρω αυτά για τους εργαζόμενους τους από πολλά χρόνια τώρα και γι' αυτό τους θεωρώ εντελώς γελοίους και αναξιόπιστους μη πω και χειρότερους από τους δεξιούς, γιατί αυτοί τουλάχιστον δεν το κρύβουν το κουσούρι τους...
χαχαχα!!

@Άνεμε
Ο Μπελογιάννης από τότε, με το βλέμμα ενός μελλοθανάτου είδε ποιός είναι ο αληθινός εχθρός μας, και φώναξε ΕΝΟΤΗΤΑ!

marianaonice είπε...

@Μερόπη μου
Εγώ προσωπικά θα πρότεινα πρώτα να κάνουν δεσμεύσεις περιουσιών από τους κλεφτες και κακούς διαχειριστές του δημοσίου χρήματος, με κάθε τρόπο, μετά να συλλάβουν τις μεγάλες περιουσίες και επιχειρήσεις ακόμη και τις offshore των προστατευόμενων τους, να κόψουν τους υπέρογκους μισθούς των διοικητών των ΔΕΚΟ, που δεν τους άγγιξαν καν με τη φαιδρή αιτιολογία ότι είναι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, να βάλουν καμια δεκαριά φυλακή και μετά να έρθουν να μας κόψουν δικαιώματα που καθιερώθηκαν και κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα των λαών! Και μην έχουμε ψευδαισθήσεις, το πισωγύρισμα αυτό δεν θα είναι προσωρινό αλλά μόνιμο, το είπε ο Παπακωνσταντίνου! Και θα έρθουν και χειρότερα, αλλά εγώ δεν βλέπω να δυστυχεί κανείς τους από αυτούς, ενώ ο κόσμος θα δυστυχήσει.
Είναι άδικα φίλη μου τα μέτρα που παίρνουν, άδικα και όχι αποδοτικά!
Και θα έρθουν και χειρότερα!
Και αν δεν αντιδράσουμε θα μας γυρίσουν παγκοσμίως σε συνθήκες δουλείας!
Για το ΚΚΕ θέλω να πω συμπληρωματικά όταν λέω ότι δεν βρέθηκε ένας πιο αξιόλογος και ικανός άνθρωπος να πάρει τα ηνία, εννοώ βέβαια όχι μόνο να το προβάλλει και να το βγάλει από τη μούχλα, αλλά να φέρει και την αναγκαία ταύτιση των θέσεών του με τις πράξεις του, σχετικά με τους εργαζομένους του, φυσικά.

@Άνεμε
Το ίδιο βίντεο θα πρότεινα στη Μερόπη κι εγώ να δει. Με πρόλαβες.
Όπως και τόσα άλλα βίντεο που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο καιρό στη μπλογκόσφαιρα, με τον Άγγλο Ευρωβουλευτή να τα χώνει στον Πρόεδρο της Ε.Ε.

@Ψυχούλα μου
Κι εγώ θυμωμένη και απογοητευμένη όσο δεν φαντάζεσαι! Και απελπίζομαι όταν σκέφτομαι τα χειρότερα που έρχονται!
Καλό μεσημέρι @φίλη μου.

marianaonice είπε...

@Τζονάκο μου
Δεν χωρά ουδέν σχόλιον, όντως αυτό που κατέγραψες!!!
Η διαφθορά δεν θα πάψει αν δεν έρθει η κάθαρση και η λύτρωση με την τιμωρία των υπαιτίων!
Όσο μένουν ατιμώρητα τα μεγαλολαμόγια,τόσο η διαφθορά θα διογκώνεται και θα γίνει στο τέλος βάλτος απέραντος που θα μας ρουφήξει όλους μέσα!!

@Ειρήνη μου
Αχ ξαδελφούλα μου αγαπημένη..
καλορίζικο το nickname σου. Άντε τώρα ν' ανοίξεις και το μπλογκ σου να μας γράψεις όσα έμαθες εκεί που θήτευσες τον τελευταίο καιρό και να μας δώσεις ώθηση κι εμάς να ακολουθήσουμε...
Από το σχόλιό σου κρατώ αυτό:
"...Με την σημερινή έννοια δεν είμαι κομμουνίστρια, δεν ψήφισα ποτέ ΚΚΕ, ίσως γιατί πάντα ήμουν με τον Μπελογιάννη, τον Θοδωράκη, με τον Γλέζο...".
Δεν έχω να πω τίποτε! Αυτοί ήταν οι ιδεολόγοι κομμουνιστές και όχι οι τυχοδιώκτες που ξεπούλησαν τους αγώνες των προδομένων παλληκαριών για τις υπουργικές τους καρέκλες!!

Η ΖΩΗ είναι ΠΡΟΣΦΟΡΑ! Έτσι το βιώνω κι εγώ το μυστήριο της ζωής!

phlou...flis είπε...

Στ' άρματα στ' άρματα, εμπρός του κόσμου οι κολασμένοι, ή ταν ή επι τάς ...έτσι για να ελαφρύνω το κλίμα :-)

marianaonice είπε...

@phlou...flis
Το κλίμα δεν ελαφρύνει με τίποτε πια....

Γραφεας Πεζικου είπε...

Πάντως μία είναι η μαύρη και πικρή αλήθεια..να μην πω δύο!Το ότι πάντοτε ξεφύτρωναν στο χώρο καλοθελητές" εφιάλτες"και το ότι κατάφερε το σύστημα διαχρονικά να αποκεφαλίσει χρήσιμους τόσο για τη χώρα όσο και για την αριστερά,ρομαντικούς επαναστάτες ιδεολόγους......

marianaonice είπε...

@Γραφεας Πεζικου
ΈΤσι είναι δυστυχώς!
Το σύστημα πάντα αποκεφαλίζει αυτούς που με ειλικρίνεια το πολεμούν και ευνοεί φυσικά τους υποκριτές και δήθεν επαναστάτες!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!