Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Σοσιαλιστικός τρόμος και καταχνιά?


Είναι καλοκαίρι... μα γύρω πηχτή καταχνιά...
Πολλές φορές αναρωτιέμαι είμαι μόνη ή είμαστε πολλοί?
Σήμερα η είδηση πέφτει σαν ένας άλλος κεραυνός στο κεφάλι μας!
Προκαταρκτική εξέταση για τις φήμες περί πτώχευσης της χώρας μας!!

Ναι θα μας κυνηγήσουν τώρα γιατί πλέον συζητάμε και αναμεταδίδουμε αυτό που εκείνοι μεθοδευμένα στόχευσαν και πέτυχαν και οι ίδιοι μάλιστα απείλησαν ότι θα επέλθει αν δεν σκύψουμε να μας κόψουν το σβέρκο!!! Την πτώχευση μας, τη δική μας πτώχευση φυσικά, όχι τη δική τους!
Γιατί αυτοί μάλλον κερδοσκοπούν βγάζοντας αμύθητες μίζες από τη δική μας αμαχητί παράδοση στα νύχια των παγκόσμιων κερδοσκόπων.
Ποιός μιλάει για διασπορά ψευδών ειδήσεων? Αυτοί που με τα ψεύδη τους  ότι λεφτά υπάρχουν, ότι θα φέρουν κοινωνική δικαιοσύνη, ότι θα στηρίξουν τους συνταξιούχους και τους αδύνατους, πήραν την ψήφο του κόσμου και ήρθαν σήμερα και χωρίς καμιά λαϊκή εντολή μας παρέδωσαν στα νύχια του ΔΝΤ και των αφεντικών τους!
Η γαλαζοπράσινη παρεούλα της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ έφεραν πράγματι τούτο το καλοκαίρι καταχνιά, πολλή καταχνιά στην ατμόσφαιρα. Ένα σύννεφο χαμηλό με υγρασία που κολλάει σαν γλίτσα σκεπάζει κάθε τομέα της καθημερινότητάς μας και τα δρώμενα μέσα στο σύννεφο αυτό δεν έχουν φως, δεν έχουν ελπίδα, δεν έχουν ζωντάνια, ενώ αντίθετα έχουν γκρίνια, έχουν άγχος, ασυμφωνία των ανθρώπων, πένθιμη βουβαμάρα και απογοήτευση!

160 "βουλευόμενοι"  ψηφίζουν για μας χωρίς εμάς, το μνημόνιο του ΔΝΤ, ψηφίζουν το διοικητικό αλαλούμ που το είπαν "Καλλικράτη" και έχουν το θράσος να λένε ότι ψηφίζουν με λαϊκή εντολή!!
Γεια στην "ελεύθερη και αβίαστη και κατά συνείδηση βούλησή τους"!!
Θαύμα πραγματικό! Πώς 160 βουλευόμενοι κατάφεραν να συμπέσουν οι βουλήσεις τους, είναι ερευνητέο από τον Αθέατο Κόσμο του Χαρδαβέλλα. Εδώ πρόβατα κουμαντάρει ο τσοπάνος και πάλι κάποιο ξεφεύγει από το μαντρί! Τώρα πώς 160 σκεπτόμενοι με στοιχειώδη λογική, άνθρωποι, συμφώνησαν σε ένα μνημόνιο που κανείς τους δεν διαβασε?
Πώς συμφώνησαν σε ένα γραπτό κατασκεύασμα που έγινε μέσα σε γραφεία, με χάρτες, κομπιούτερ, εισηγήσεις επιστημόνων, που δεν ανέβηκαν ποτέ σε ένα βουνό, που δεν ήπιαν καφέ σε ένα καφενείο χωριού, που δεν έζησαν ποτέ την αγωνία να πάθει κάτι ξαφνικό άνθρωπός τους και να μην υπάρχει ούτε γιατρός, ούτε ασθενοφόρο, πως συμφώνησαν σε ένα νόμο που θάβει την ελληνική επαρχία, είναι ίσως το μεγάλο θαύμα του αιώνα!

Καλοκαίρι και καταχνιά...
Κι όπως τρέχει με τον αγέρα η "χαμηλή νέφωση" η υγρή που κολλά πάνω στα πουκάμισα και σου κόβει την ανάσα πάει και στις σκηνές των ηγετών και ηγετικών στελεχών. Των ΚΥΡΙΩΝ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ! Τους βλέπεις να κινούνται με σοβαροφάνεια και να μιλούν με ύφος ρήτορα!
Μα τι κρίμα! Είναι πολλοί και ανάμεσά τους χαλκοί ηχούντες και κύμβαλα αλαλάζοντα! Κενοί περιεχομένου άνθρωποι χώνονται μέσα στα πόδια των λίγων που ίσως έχουν κάποιο περιεχόμενο.
Η Καταχνιά των μετριοτήτων, αυτών που αναζητούν την ύπαρξή τους και ακόμη δεν τη βρήκαν παρότι γέρασαν! Κενοί που θέλουν να ελέγξουν την οικονομία, να κυβερνήσουν, να σηκώσουν το κεφάλι μέσα στο σύνολο και να βγουν εκείνοι πιο ψηλά. Βρίσκουν βάθρα κι ανεβαίνουν μα ξαφνικά τους βλέπεις για μια κομπίνα, για μια λαμογιά, που αποκαλύπτεται να κατακρεμνίζονται και σαν γύψινες προτομές να γίνονται θρύψαλλα!

Έκρυψε πια τον ήλιο της Ελλάδας, που ο ποιητής έγραψε ότι σαν αυτόν δεν λάμπει άλλος ήλιος πουθενά, η μαύρη καταχνιά...
Σοσιαλιστικός τρόμος και χούντα μου μυρίζει εδώ...

28 σχόλια:

Swell είπε...

Μπράβο Μαριάννα! Κι εμένα μου έκανε εντύπωση όταν το άκουσα. Χάρηκα όμως γιατί τώρα περιμένω τον εισαγγελέα να καλέσει για κατάθεση τους 2 Γιώργηδες, τους δύο Παπα...(ρες).

monahikoslikos είπε...

Καλά σου είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις πως η άσκηση προκαταρτικής εξέτασης είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που εκπόνησε η κυβερνησάρα μας για να χρηματοδοτήσει τις διακοπές όσων εν μέσω κρίσης δεν ευκολύνονται?
Μας φαντάζεσαι με τα λάπτοπ μας αραχτούς σε καμιά Γυάρο ή σε καμιά Μακρόνησο να απολαμβάνουμε το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας με όλα πληρωμένα από τη μαμά πατρίδα?
Όσο για το Swell αυτός είναι φύση αισιόδοξος και αιθεροβάμονας γι αυτό πιστεύει πως υπάρχει δικαιοσύνη σε τούτη την καταραμένη χώρα.

Βάσσια είπε...

Όλα αυτά Μαριάνα μου, τα περί διαφάνειας, απόδοσης ευθυνών (ποινικών πλέον), πρκαταρκτικών και άλλα εδώδιμα, θα αποδειχτεί εάν έχουν αποτέλεσμα όταν δούμε ποιοι θα πληρώσουν.

Γιατί ο καθένας μπορεί να δείχνει "μικρούς ενόχους", δεν είναι όμως αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα εδώ.
Τους ηθικούς αυτουργούς θέλουμε κι όχι τους εκτελεστές τους μόνο.

Καλό Σ/Κ να έχεις
:-)

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΟΛΙΟ-ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Συγγνώμη για το μακροσκελές..


ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΒΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΙΜΑ..

Διαβάστε το και διαδόστε το..

"Εβαψαν τα χέρια τους με αίμα οι τραπεζίτες.

Για τους νόμιμους τοκόγλυφους, τους λήσταρχους ουσιαστικά, τραπεζίτες, και το «θεάρεστο» έργο που κάνουν, με τις ευλογίες των αστικών κυβερνήσεων, έχουμε γράψει δεκάδες φορές. Θα ήταν πλεονασμός να το επαναλαμβάναμε.

Σήμερα όμως θα μπορούμε να τους χαρακτηρίζουμε και δολοφόνους κάτι που είχε προαναγγελθεί και το περιμέναμε όλοι.
Εβαψαν τα χέρια τους με αίμα.

Η καπιταλιστική κρίση έχει οδηγήσει στα νύχια των τραπεζιτών χιλιάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις παράλογες απαιτήσεις των νόμιμων τοκογλύφων.
Το αποτέλεσμα γνωστό.
Εκατοντάδες σπίτια χάνονται, για να καταλήξουν στα «κοράκια» που νταραβερίζονται με τους συγκεκριμένους πλειστηριασμούς που σε συνεργασία με τους τραπεζίτες ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί.

Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται άστεγοι απ’ την μια μέρα στην άλλη θύματα της αναλγησίας και ασυδοσίας των τραπεζιτών.
Είναι χαρακτηριστικός ο διαφημιστικός πίνακας που παραθέτουμε από μια τέτοια «επιχείρηση».

Υπάρχει ένας πίνακας που δείχνει τις εξευτελιστικές τιμές που βγαίνουν τα σπίτια σε πλειστηριασμούς).

Οι συγκεκριμένοι «επιχειρηματίες», αφού φυσικά τους τα χώσεις χοντρά, αναλαμβάνουν να σε προμηθεύσουν σπίτι, απ’ αυτά που έχουν κατασχέσει οι τράπεζες, σε «πολύ συμφέρουσα τιμή» όπως γράφουν.
Και όντως, ένα πρόχειρο τηλεφωνικό ρεπορτάζ που κάναμε σήμερα, είναι εξευτελιστικές οι τιμές με τα οποία αγοράζουν τα σπίτια αυτοί οι αετονύχηδες.

Και όπως ξέρουμε όλοι το ανθρώπινο μυαλό δεν θέλει πολύ ώρα να σαλτάρει. Είναι τρομερό να χάνεις κόπους μιας ζωής και ξαφνικά να βρίσκεσαι στον δρόμο θύμα του αδηφάγου τραπεζικού κεφαλαίου.

Πριν λίγο καιρό διαβάζαμε σε εφημερίδα: «Σε απόπειρα αυτοκτονίας οδηγήθηκε χτες 37χρονος, όταν τράπεζα, από την οποία είχε δανειστεί χρήματα, του ανακοίνωσε ότι θα κατασχέσει το σπίτι του.
Το περιστατικό συνέβη χτες το μεσημέρι στο Χαλάνδρι… Οταν ο διευθυντής του υποκαταστήματος τράπεζας τού ανακοίνωσε πως η τράπεζα θα προχωρήσει σε κατάσχεση της κατοικίας του, βγήκε στο δρόμο και περιέλουσε το σώμα του με εύφλεκτο υγρό. Μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία».


Το επόμενο βήμα το είδαμε σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία»."38χρονος μηχανουργός στραγγάλισε τη γυναίκα του, επιχείρησε να κάνει το ίδιο στα δύο ανήλικα παιδιά του και στη συνέχεια απαγχονίστηκε, επειδή το σπίτι του βγήκε στον πλειστηριασμό λόγω της καθυστέρησης δύο δόσεων (1.600 ευρώ").

Γαμώτο, δεν φτάνει που μας ληστεύουν, άρχισαν και να μας δολοφονούν! Δεν είναι καιρός να παλέψουμε για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να σκοτώσουμε το απάνθρωπο πολιτικό σύστημα που βιώνουμε;

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Και κερατας και δαρμένος, Μαριάννα, το ξερεις αυτο;



ΥΓ Σε πήρα χθες τηλ αλλα δεν το σηκωσες

Ανώνυμος είπε...

Όλοι βλέπουμε -αισθανόμαστε την καταιγίδα πάνω απο τα κεφάλια μας ,απο τη χώρα μας,Μαριάννα μου..τους μικρούς η μεγάλους ενόχους τους ξέρουμε πιά,τους ζήσαμε..
Ομως τι κάνουμε βρε παιδιά; τι θα γίνει αν αύριο ακούσουμε "εμβατήρια" απο καλοθελητάδες σωτήρες; τί περιμένουμε ακόμη και δεν αφήνουμε τον καναπέ μας ;

Aνεμος είπε...

@ Ανώνυμος Όντως γίνονται καθημερινές αυτοκτονίες για χρέη προς τις τράπεζες,που τα ΜΜΕ κρύβουν επιμελώς
πως άλλωστε να πεις μια τράπεζα δολοφόνο σε ένα κανάλι, όταν σου βάζει διαφήμιση
η κυρία Κατσελη πάει να περάσει ένα νομοσχέδιο αλλά δέχεται πολλές πιέσεις απο τους τραπεζίτες
όσον αφορά τους πλειστηριασμούς ακινήτων, μέχρι τον Δεκέμβριο απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, έως το ποσό των 200 000
όπως βέβαια και υπάρχει νόμος οι εισπρακτικές να μην ενοχλούν τον κόσμο,που όμως το κάνουν....
για τα κυκλώματα που είπες που χτυπάνε,,, ακίνητα είναι αλήθεια

αν έχεις κάτι συγκεκριμένο, στείλε εμαιλ ανώνυμα και θα το καταγγείλουμε

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Μαριάννα,

Παρατήρησα ένα....ορθογραφικό λάθος.

Το Σοσιαλιστικός γράφεται σωστά έτσι:Σοσιαληστικός.

Δεν φταίει σε τίποτα ο Σοσιαλισμός Μαριάνα, αν μερικοί αλήτες-αργυρώνητοι βάλθηκαν να τον αποκαθηλώσουν...

ΕΔΩ και ΠΑ

BUTTERFLY είπε...

Μαριανα μου οπου ακους διαψευσεις και προκαταρκτικες εξετασεις να φοβασαι οτι η ειδηση αληθευει τελικα και απλα πανε να ριξουν σταχτη στα ματια του κοσμου!

Ανώνυμος είπε...

http://mastektomi.blogspot.com/
http://mariatweety.blogspot.com/

2 ΜΠΛΟΓΚ ΣΥΓΚΛΟΝΗΣΤΙΚΑ

Άστρια είπε...

"...ένα γραπτό κατασκεύασμα που έγινε μέσα σε γραφεία, με χάρτες, κομπιούτερ, εισηγήσεις επιστημόνων, που δεν ανέβηκαν ποτέ σε ένα βουνό, που δεν ήπιαν καφέ σε ένα καφενείο χωριού, που δεν έζησαν ποτέ την αγωνία να πάθει κάτι ξαφνικό άνθρωπός τους και να μην υπάρχει ούτε γιατρός, ούτε ασθενοφόρο, πως συμφώνησαν σε ένα νόμο που θάβει την ελληνική επαρχία, είναι ίσως το μεγάλο θαύμα του αιώνα!"
Έτσι ακριβώς!!!
και από τον κόσμο, έτσι "απλά" στερήσαν και τη ζωή και το όνειρο!

Μαριάννα μου και τίποτα σπουδές και γνώσεις να μην είχαν, και χωρίς να έχουν διαβάσει τίποτα, κοινός νους να υπήρχε ή έστω .. ψίγματα συνείδησης!

Σε φιλώ φίλη μου, καληνύχτα:))

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Mαύρη καταχνιά!..

Ένας ο τρόπος να φέρουμε το φως:

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!!

Γράφε φίλη μου!!!

Σε φιλώ, Καλό Βράδυ!!!

marianaonice είπε...

@Swell
Πολλά περιμένεις από τον εισαγγελέα...
χαχαχααα!!
Στην Ελλάδα βρίσκεσαι το ξέχασες?
Οι εισαγγελείς θα καλέσουν εμάς κι όχι αυτούς! Είπαμε αυτοί έχουν ασυλία να διασπείρουν όσα ψεύδη θέλουν!!

@Μοναχικέ μου Λύκε
Κοινωνικός τουρισμός έεε??
Δεν το είχα σκεφτεί.
Μπορεί με τις συνθήκες που θα αναπτυχθούν πλέον στην ελεύθερη διαβίωση η Γυάρος να φαντάζει όντως ...τουριστική... χαχαααα!!!

@Βάσσια μου
Οι ηθικοί αυτουργοί Βάσσια μου, ειδικά όταν είναι μεγαλόσχημοι είναι πάντα στο απυρόβλητο! Μη το ξεχνάς αυτό. Έχουν φροντίσει για πάρτη τους με ασυλίες, παραγραφές και νόμους περί μη ευθύνης υπουργών!
Καλό Σ/Κ @φίλη μου!

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε
Είναι γνωστό αυτό σε όλους!
Κάθε μέρα και χειρότερα από εδώ και πέρα πλέον.
Πρέπει πράγματι να αντισταθούμε αλλά πώς?

@Ρίκη μου
Έτσι και κερατάδες και δαρμένοι!
Εμείς διασπείρουμε ψευδείς ειδήσεις ενώ αυτοί μας επιβάλλουν την ...εικονική πραγματικότητά τους!!
χαχαχααα!!

Ευτυχώς τελικά βρεθήκαμε... :)))

@ellen
Αυτό που λες είναι πολύ σοβαρό και το έχω και εγώ σκεφτεί γιατί βλέπω κάτι περίεργες κινήσεις από δήθεν σωτήρες ...του λαού, που ο θεός ξέρει τι κρύβουν στους κόλπους τους!
Πρέπει να αφήσουμε τον καναπέ καλά λες και να δράσουμε! Αλλά πώς?

marianaonice είπε...

@Ανεμε
Είμαστε όντως πολλοί μα δεν φτάνει αυτό. Τη δύναμη την έχουν αυτοί!
Κι εμείς πέφτουμε στην παγίδα τους και αντί να ενωθούμε τα βάζουμε ο ένας με τον άλλο!

@Ανώνυμε
Σοσιαληστρικός!!
Πολύ εύστοχο!!
Σαφώς και δεν φταίει ο σοσιαλισμός όμως αυτοί τον καπηλεύονται και επ΄ονόματί του εγκληματούν σε βάρος μας!

@BUTTERFLY
Το πιστεύω κι εγώ αυτό.
Όταν ακούω πολλές διαψεύσεις είμαι σίγουρη ότι το αντίθετο συμβαίνει!!

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε 8.35 μ.μ.
Τα έχω υπόψη μου και τα δύο αυτά μπλογκ και τα παρακολουθώ μάλιστα και είμαι σχολιάστριά τους.
Όντως συγκλονιστικά!

@Άστρια μου
Το σχέδιο Καλλικράτης φοβάμαι ότι είναι το πιο καταχθόνιο και προδοτικό σχέδιο που εκπονήθηκε ποτέ για την ελληνική ύπαιθρο.
Φοβάμαι ότι γι αλλού μας προορίζουν και το Καλλικράτης θα τους βολέψει αφάνταστα.
Αλλοίμονο στους ανθρώπους που επιμένουν να φυλάνε ακόμη την ελληνική επαρχία και μάλιστα και τις εσχατιές της.
Οι Εφιάλτες κι αυτοί τη φορά θα διαβούν μάλλον! το έχουν προαποφασίσει προ πολλού και τώρα μας το σερβίρουν με ωραίο "όνομα".
Φιλιά καλή μου, καλό ξημέρωμα.
:))

@ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ
Λίτσα μου!!
Καταχνιά!!
Και βουβαμάρα προς το παρόν!
Μακάρι να αστράψει και να βροντήξει και να έρθει η καταιγίδα να τους καταπνίξει!!
Γράφω καλή μου, μα δεν φτάνει η γραφή...

Υ.Γ, Κρίμα που δεν σε πέτυχα στης Ρίκη την παρουσίαση. Ελπίζω να το πετύχουμε κάποτε!
Φιλιά, καλό σου ξημέρωμα!!
:))

Unknown είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑΝΑ
ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΔΩ ΑΝ ΘΕΣ
http://tolimeri.blogspot.com/2010/06/blog-post_4104.html

marianaonice είπε...

@ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ
Γειά σου και σένα!!!
:))
Την έχω δει ήδη την πολύ εύστοχη ανάρτησή σου στους Ενωμένους Μπλόγκερ και σου έχω σχολιάσει.
Μπήκα και στο @Λημέρι σου και έκανα κι εκεί τις ...παρατηρήσεις μου!
Καλό σου απόγευμα.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΕΝΑ ΦΙΛΙΚΟ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.ΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ:)))
ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΡΙΚΗ:(

marianaonice είπε...

@JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ
Μα με πρόλαβες!! Μας σύστησαν και χαιρετηθήκαμε και φιληθήκαμε σταυρωτά...
Μάλλον δεν κατάλαβες ότι ήμουν η @marianaonice :)))
Ήμουν με σγουρό φλου μαλλί προς το καστανόξανθο με μαύρη πουκαμίσα, με στρασάκια στο μπούστο και άσπρο παντελόνι... ίσως με θυμηθείς, προς το τέλος γνωριστήκαμε την ώρα που χαιρετούσες κόσμο για να φύγεις.
Εγώ πάντως πολύ χάρηκα που σε γνώρισα και από κοντά...
Καλό απόγευμα φίλε μου και καλή εβδομάδα από αύριο!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΘΥΜΗΘΗΚΑ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ :)))) ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΕ ΕΙΔΑ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΕ ΕΦΕΡΑ ΣΤΟ ΝΟΥ ΜΟΥ.

Side21 είπε...

Η Ιστορία μου θυμίζει ...
το παραμύθι με το βοσκό !!!
"Λύκος στα πρόβατα" ... το κακό είναι πως ο λύκος είναι ήδη στο μαντρί !!!
Ετοιμάσου για το Φ.Π.Α. !!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Δούλος που δραπέτευσε
έλεγε προσευχές στους φιλήσυχους πολίτες
γονατίζοντας σε λιγδωμένα προσκέφαλα.
Εγώ δεν ήλπιζα πως μπορεί να σωθεί.
Οι χωροφύλακες έχουν γερή όραση –
δε διαλύονται με αυταπάτες και ψυχοσάββατα.
Τώρα αυτός που επέμενε να ρωτάει
φαίνεται θα ήταν αποφασισμένος για θάνατο
ή θα ήταν κατάσκοπος που δε φοβάται.

Εγώ πάντως
εξακολουθώ να βλέπω τον επερχόμενο
μεσαίωνα
με φάλαγγες πιστών
με αργυρά δισκοπότηρα αφρίζοντα αίμα
με σημαιοστολισμούς και παρελάσεις
με ραβδούχους καλοθρεμμένους καλόγερους
εικόνες από παλιές εκστρατείες
και τυφεκισμούς
ήρωες με αυστηρά βλέμματα
Άμες δε γ’ εσόμεθα
πληρωμένη εκπαίδευση
θεός αγέρας τα στοιχεία της φύσεως
κλειδωμένα στην εποχή σε χάλκινα θησαυροφυλάκια.
…………………………………………
Το ζήτημα πια έχει τεθεί:
Ή θα εξακολουθούμε να γονατίζουμε
όπως αυτός ο δραπέτης
ή θα σηκώσουμε άλλον πύργο ατίθασο
απέναντί τους.
Μιχάλης Κατσαρός, Ο Δούλος (Κατά Σαδδουκαίων)

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΙΜΠΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

http://kibi-blog.blogspot.com/2010_06_01_archive.html

marianaonice είπε...

@Side21
Moνο για το ΦΠΑ??
Και που είσαι ακόμη...
Μου ήρθαν κάτι ...σφαλιάρες που δεεεεννν τις φαντάζεσαιιιι....
Κόπηκαν το εφάπαξ μου, κάτι οφειλόμενα αναδρομικά μου, τα δώρα και τα επιδόματα δώρων και αδείας, εντελώωςςςς μιλάααμεεεε, ένα επίδομα βιβλιοθήκης εξαερώθηκε, όπου νάναι καταφθάνει και έκτακτη εισφορά για τον κλάδο μου, ειδικά, 1.000 Ευρώ περίπου, και τα μόνα που αυξήθηκαν είναι η φορολόγησή μου και φυσικά η επικίνδυνη και άκρως υπεύθυνη δουλειά μου, που με πλάκωσε σαν το ταβάνιιιι!!
Αστα @φίλε μου, μη τα συζητάςςς!!
:(

@Ανώνυμε
Μιχάλης Κατσαρός
Κι αν δεν γονατίζουμε λες να έχουμε ελπίδα να σταθούμε όρθιοι ή θα μας σπάσουν με την πρώτη κατραπακιά??
Όμορφο το απόσπασμα που μας παρέθεσες και λέει όντως πολλά... σαν να είναι επίκαιρο.

@Ανώνυμε 11.59 π.μ.
Σ' ευχαριστώ για την παραπομπή. Θα τη δω.
Νάσαι καλά.

marianaonice είπε...

@JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ
Πολύ χαίρομαι που με θυμήθηκες τελικά!
Θα ξαναβρεθούμε ελπίζω πάλι σε παρόμοια όμορφη εκδήλωση.
Νάσαι καλά μικρέ μας φίλε!
:))

Ανώνυμος είπε...

Με 3-4 ευρώ το λίτρο η βενζίνη ΑΥΡΙΟ, οι μοναρχικοί τραπεζίτες σκρουτζ θέλουν να μας προγράψουν επειδή ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ το πετρέλαιο-ΔΕΝ υπάρχουν 'εναλλακτικές' (μπλοφάρουν για να κερδίσουν χρόνο, αφού οι ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ φτιάχνονται από το ολοένα λιγότερο-ακριβότερο πετρέλαιο, τα δε λοιπά καύσιμα λιγοστεύουν-ακριβαίνουν παίρνοντας τη θέση του...), και ΤΡΕΜΟΝΤΑΣ, για να γλιτώσουν τον κανιβαλισμό, μας σπρώχνουν να αλληλοσκοτωθούμε, ενώ αυτοί νομίζουν ότι θα μείνουν με τις τελευταίες σταγόνες στον Τιτανικό...
Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει η ανθρωπότητα, τόσο πιο γρήγορα θα δει τη λύση σε αναδασώσεις-αυτάρκη αγροκτήματα-παλλαϊκή άμυνα.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4529824
http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply
http://timesonline.typepad.com/environment/2009/06/peak-oil-latest-yikes.html
http://www.youtube.com/watch?v=Ulxe1ie-vEY
http://www.youtube.com/watch?v=ow1w33VAPII
http://www.edugate.gr/content/sos-ifaisteiakos-xeimonas-apothemata

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε
"...σε αναδασώσεις-αυτάρκη αγροκτήματα-παλλαϊκή άμυνα...." πρέπει να δει η ανθρωπότητα τη λύση!
Πολύ σωστή πρόταση κατά τη γνώμη μου!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!