Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Το ...χάος της Μπλογκόσφαιρας τους έβλαψε??


Σε όλο αυτό το μπάχαλο και το χάος που βασιλεύει στην Ελληνική Επικράτεια, με κατάλυση προαιώνιων συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, μέσα στη γενική ανασφάλεια, τη διαφθορά και την ατιμωρησία, το χάος της μπλογκόσφαιρας τους ...μάρανε και σκέφτηκαν οι νυν σοσια...ληστές εθνοσωτήρες μας, κατ' εφαρμογή της αντισυνταγματικής και παράνομης γνωμοδότησης του, κατά τα άλλα, "εχθρού" τους, πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να θεσπίσουν κανόνες για μας τους ανώνυμους μπλόγκερ.
Λοιπόν δεν με εκπλήσσει!
Το περίμενα! Μετά το θόρυβο με το τρωκτικό και τον τραγικό θάνατο του Γκιόλια, ήμουν σίγουρη ότι κάτι ετοιμάζουν!
Όλα ηταν κατευθυνόμενα και η δολοφονία απλά τους έλυνε τα χέρια!
Έτοιμος λοιπόν ο νόμος για τη φίμωση της Μπλογκόσφαιρας!

Τώρα εξηγείται και η αγάπη της ΣΕΧΤΑ για τους ανώνυμους μπλόγκερς!!
Σχέδιο απλό αλλά και πανούργο! Ήθελαν απλά να μας ταυτίσουν μαζί τους και να περάσουν στον κόσμο την καραμέλλα ότι είμαστε επικίνδυνοι. Τα υπόλοιπα θα έρχονταν από μόνα τους και ο νόμος της άρσης του απορρήτου του διαδικτύου θα φάνταζε λυτρωτικός από τους αόρατους και ...επικίνδυνους μπλόγκερ, σαν και όλοι να είμαστε ...τρωκτικοί!
Είναι φανερό έχουμε χούντα! Οι γνωμοδοτήσεις Σανιδά και των ομοίων του είναι παράνομες και κάθετα αντισυνταγματικές! Το διαδίκτυο δεν υπάγεται στο νόμο περί τύπου. Υπάρχει πλέον και νομολογία του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά.
Οι μπλόγκερς δεν είναι επιχειρηματίες των ΜΜΕ, δεν έχουν να διαθέσουν δικηγόρους και διευθυντάδες αυτοφωράκηδες, όταν θα τους τρέχουν στα δικαστήρια με την πρόφαση δήθεν και ενός απλού πλημμελήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης ή εξύβρισης που ο καθένας θα μπορεί να τους προσάψει ακόμη και άδικα!
Ούτε ένα έτος διακυβέρνησης και κατέλυσαν προαιώνια συνταγματικά δικαιώματά μας.
Αν άρουν και την ανωνυμία στο διαδίκτυο τότε καταλύουν και το άρθρο 19 του Συντάγματος που επιβάλλει το απόρρητο των επικοινωνιών (αλληλογραφίας και τηλεπικοινωνιών στις οποίες υπάγεται και το διαδίκτυο). Τότε θα φιμωθούν οι απλοί ιδιώτες μπλόγκερ και θα καταργηθεί η ελευθερία της έκφρασης του λόγου και η διάδοση των ιδεών.
Και τότε θα διαδίδονται μόνον οι δικές τους κατευθυνόμενες ιδέες και η πλύση εγκεφάλου θα είναι παιχνιδάκι γι' αυτούς.
Όμως ας μην αυταπατώνται!! Το διαδίκτυο δεν τιθασσεύεται!
To διαδίκτυο είναι θάλασσα και το φοβούνται γιατί στο τέλος θα τους πνίξει!
Είναι η μόνη ελπίδα του κόσμου για μη κατευθυνόμενη πληροφόρηση, για αποκάλυψη των ανομιών τους και της διαφθοράς τους καθώς και των προδοτικών τους σχεδίων.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ.
ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 128 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!

29 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Εχεις δικιο καλη μου Μαριάννα....το χαος της μπλογκοσφαιρας τους μαρανε τους κατσαριδοκτόνους.... τους σοσια...ληστές εθνοσωτηρες....τα καθίκια και τα λαμογια του κερατα.
Γιατι δεν λεω, μπορει να εχει ενα χαος η μπλογκοσφαιρα, με τιποτα ομως αυτο το χαος δεν μπορει να συγκριθει με το χαος της Βουλης.....

Και που να δεις τι παιζει εδω.....ασε....

marianaonice είπε...

@Ρίκη μου
Ακριβώς!
Λες κι έβαλαν τάξη παντού και μόνο η μπλογκόσφαιρα έμεινε χάος που θέλει ταξινόμηση.
έλεοςς!!!

Πολύ θα ήθελα να ήξερα τι παίζει κι εκεί... αν και τίποτε δεν με εκπλήσσει πλέον φίλη μου.
Φιλιά!

Aνεμος είπε...

μετα το τρωκτικο ανοιξε το τρομακτικο που γραφει ψευδη
το αφηνουν για να γενικευσουν και να δαιμονοποιησουν ολοκληρωτικα ολη τη blogoσφαιρα
μεχρι οτι πεθανε ο τερενς κουικ γραφει
οι ανθρωποι χτυπανε πολυ υπουλα με την φασιστικη γενικευση

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Aνεμος είπε...

μετα το τρωκτικο ανοιξε το τρομακτικο που γραφει ψευδη
το αφηνουν για να γενικευσουν και να δαιμονοποιησουν ολοκληρωτικα ολη τη blogoσφαιρα
μεχρι οτι πεθανε ο τερενς κουικ γραφει
οι ανθρωποι χτυπανε πολυ υπουλα με την φασιστικη γενικευση.....



....το τρομακτικό γράφει ψευδη....πως λοιπον να δώσω εγω βαρυτητα στα γραφομενα μιας τέτοιας ανωνυμης καταγγελίας...

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Πολύ θα ήθελα να ήξερα τι παίζει κι εκεί.


Θα σου πω συντομα Μαριάννα....μεινε ήσυχη...

Meropi είπε...

Μαριάνα μου,
σε μερικά συμφωνώ μαζί σου και σε άλλα διαφωνώ.
Ναι τα blogs, κατ' αρχήν, δεν είναι ενημερωτικά μέσα, αλλά ένα είδος ημερολογίου και βήμα έκφρασης απόψεων για τον πολίτη. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο πολίτης πρέπει να παραμένει ανεξέλεγκτος στην έκφραση των απόψεων του. Συχνά οι "απόψεις" αυτές μπορεί να είναι η συκοφαντική δυσφήμηση και ο εξευτελισμός του άλλου. Φαντάσου την περίπτωση ενός blogger που θα αρχίσει να γράφει ότι η Μερόπη ή η Marianaonice είναι ανέντιμες, διαπράττουν απάτες ή άλλα αδικήματα κλπ. Πώς θα αμυνθούμε? Ξέρεις, πολλά blogs το κάνουν αυτό, ακόμα και για εκβιασμό.
Ναι στην ανωνυμία των blogs, όχι όμως στην ασυδοσία. Σε περίπτωση διάπραξης σοβαρών αδικημάτων, πρέπει να καθιερωθεί ένας τρόπος, με εχέγγυα βέβαια, άρσης του απορρήτου εκ των υστέρων. Είναι γνωστό ότι πολλά "blogs" ((και μάλιστα αυτά που έρχονται πρώτα στην προτίμηση του κόσμου), τα διαχειρίζονται δημοσιογράφοι ή ακόμα και επιχειρηματίες, όπου καταχωρούν κάθε είδους σκουπίδια που δεν μπορούν να τα γράψουν επώνυμα.
Υπάρχει λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, ανάγκη ρύθμισης του διαδικτύου, όχι όμως στην κατεύθυνση της φίμωσης των blogs των πολιτών, αλλά στην κατεύθυνση της τιμωρίας των εγκλημάτων που διαπράττονται μέσω αυτού.

BUTTERFLY είπε...

@μεροπη
Μα υπαρχει ηδη νομος που λεει οτι για κακουργηματικες πραξεις αρεται η ανωνυμια.

@ρικη
Ρικη μου, δεν ειναι λαθος να μη θες να δωσεις βαση σε μια ανωνυμη καταγγελια, ισα ισα ειναι λογικο. Ομως εχεις την επιλογη. Διαβαζεις, σκεφτεσαι και κρινεις. Το θεμα δεν ειναι αν θα δωσουμε βαση η οχι, αλλα το γεγονος οτι ειναι κατοχυρωμενο συνταγματικα δικαιωμα του καθενα να εκφραζει ανωνυμα τις αποψεις η τις καταγγελιες του, ανεξαρτητα με το αν κανεις θα τον παρει στα σοβαρα...

@μαριανα
Μαριανακι ειναι υποχρεωση μας, αλλα πιστευεις οτι οντως θα αντιδρασουμε; Ποσες απο τις υποχρεωσεις μας ως πολιτες, νομικες αλλα και κυριως ηθικες, τηρουμε αληθεια;
Πως τα περνας στας εξοχας;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Μαριάνα.

Θεωρώ ιδιαίτερα αξιόλογη την σημερινή θαρραλέα παρέμβασή σου .
Δυστυχώς στα περισσότερα , τα ουσιαστικότερ σημεία συμφωνώ απολύτως μαζί σου.
Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για όσους υπό την κάλυψη της ανωνυμίας,βλάπτουν ,συκοφαντούν ,διασύρουν ή ακόμη κι επιτίθενται εναντίον ανωνύμων ή επωνύμων. Αυτό,κατά την δική μου άποψη, δεν είναι ελευθερία λόγου ούτε Δημοκρατία. Είναι ασυδοσία και φασισμός.
Εξυπακούεται όμως όπως γράφει και η πεταλούδα μας ότι υπάρχει νόμος που τημωρεί τα διαδυκτιακά εγκλήματα.
Τώρα αν είναι εγκληματικές πράξεις η εξευτέλιση της αξιοπρέπειας του άλλου ,και η ζημία ή ,η ψυχική οδύνη που του προκαλείται από έναν άδικο διασυρμό ,αυτό είναι στην κρίση του Νομοθέτη. Κατά την δική μου κρίση ΝΑΙ είναι ποινικά κολάσιμες έως κι εγκληματικές πράξεις αυτές από τις οποίες πρέπει να προστατεύεται ο πολίτης.

Τώρα αν η εξουσία κάνει χρήση της κολασιμότητας κάποιων ενεργειών (από τους bloggers που καταχρώνται την ανωνυμία τους και δεν σέβονται τποτα,΄) για να περάσουν και να εφαρμόσουν πολιτικές φήμωσης και χειραγώγησης ,αυτή είναι άλλη θλιβερή αλλα και επικίνδυνη ιστορία.
Οι νομικοί εγκέφαλοι που πλαισιώνουν την εξουσία, οφείλουν να βρουν τρόπους και να φτιάξουν Νόμους που να προστατεύουν πραγματικά τον πολίτη από κάθε είδους κουκουλοφόρο και όχι οι ίδιοι Νόμοι να στρέφονται και να χρησιμοποιούνται εναντίον της ελευθερίας λόγου και άποψης των πολιτών.

http://ligery.pblogs.gr

Meropi είπε...

-@BUTTERFLY μου,
κατά τη γνώμη μου με το ισχύον νομικό καθεστώς, είναι δυνατή η άρση του απορρήτου, μόνο για κακουργήματα. Θα μπορούσε να προβλεφθεί η άρση του απορρήτου και για σοβαρά πλημμελήματα (όπως συκοφαντική δυσφήμηση).

BUTTERFLY είπε...

@μεροπη
Συμφωνω εν μερει...ενεχεται ο εξης κινδυνος ομως. Οποιος θελει να βαλλει καποιο μπλογκ πεταει μια μηνυση για συκοφαντικη δυσφημιση, αρεται η ανωνυμια, αποδεικνυεται πως ηταν μουφα, αλλα τα στοιχεια εχουν πλεον δοθει και ποιος ξερει πως μπορουν να χρησιμοποιηθουν. Οποτε, μια τετοια τροπολογια θα απαιτουσε πρωτα δυο πραγματα:1) Πριν την αρση απορρητου να γινεται επιβεβαιωση και εξακριβωση οτι προκειται οντως για συκοφαντικη δυσφημιση και οχι για την αντιδραση ενος κομπλεξικου που ενοχληθηκε επειδη καποιος τον εβρισε και 2)να υπαρχουν νομικες κυρωσεις για τον μηνυτη σε περιπτωση που αποδειχθει οτι δεν υπηρχε δυσφημιση αλλα δολος απο μερους του.
Μονο υπο αυτες τις 2 προϋποθεσεις θα μπορουσε ισως να γινει μια τροποποιηση, αλλα και παλι με γνωμονα μια δικαιοσυνη που λειτουργει ουσιαστικα.
Φιλια Μεροπακι!

Aνεμος είπε...

τΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕς πολλές και ίσως καταντάει κουραστικό
Ρικη αυτό που έγραψα είναι μια τεκμηριωμένη καταγγελία που έχω εδώ
http://anemos5.blogspot.com/2010/08/blog-post_6223.html
δεν είναι ανώνυμη υβρεολόγια
ο νόμος υπάρχει και ισχύει
δεν συμφωνώ με την Μεροπη οτι πρέπει να γίνει άρση ανωνυμίας για πλημμελήματα επ ουδενί
ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΛΗΜΕΛΛΗΜΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΑ
επειδή έχω μετά απο χρόνια σχηματίσει μια γνώμη για την blogoσφαιρα θα καταθέσω την άποψη μου ,και για τον αγώνα που κάνουμε στους ενωμένους
Εδω και ένα χρόνο έχουν παρεισφρήσει τα συμφέροντα των μεγαλοδημοσιογραφων ,με την επικάλυψη του blogging,και έχουν μεταφέρει, όλο τον οχετό εδώ,της λάσπης,των εκβιασμών,και των μηνύσεων
για να επανέλθω στην Ρικη, όλοι αυτοί γράφουν επώνυμα,και εκβιάζουν επώνυμα
ποιος απλός ανώνυμος πολίτης θα εκβίαζε και για ποιο λόγο?
και τι δυνατότητες έχει να το κάνει αυτό?
ΣΑς λεω χαρακτηριστικά ότι με το τρωκτικό, σκοτώθηκε ένας άνθρωπος
ακόμα δεν μας έχουν πει από πίσω ποιοι κρύβονται
και δεν μας είπαν ακόμα αν έκαναν άρση του απορρήτου του
δεν κάλεσαν τον μακη που κατάγγειλε τον γκιολια για συγκεκριμένα πράγματα και ποιοι κρύβονται απο πίσω
και εμείς απαιτούμε να γίνει άρση της ασυλίας για πλημμελήματα?
μετά άνοιξέ ένα τρομακτικό που ρίχνει λάσπη,και γράφει ανακρίβειες, όπως οτι ο τερενς κουικ είναι βαριά άρρωστος και δεν επεμβαίνει κανείς
ξέρετε γιατί?
γιατί διάμεσο 2 κιτρινιστικων blog θέλουν να το γενικεύσουν και να δαιμονοποιησουν όλους μας
δεν μπορώ να γίνω ποιο κατανοητός
υπάρχουν δυο βασικοί κανόνες δεοντολογίας,που αν τηρούνται η ανωνυμία εκφράζει εντιμότητα και ήθος\
ανοικτά πάντα σχόλια ,για να γράφουν όλοι την αντίθετη άποψη
σε μια διένεξη λύνεται το θέμα με εξηγήσεις και όχι με μηνύσεις
και βέβαια υπάρχει η ψευδωνυμία
η
BUTTERFLY για παράδειγμα έχει δώσει δείγματα γραφής
έχει ψευδώνυμο
προς θεού δεν είναι όλοι οι ανώνυμοι άγιοι
το λέω εγώ που έχω φάει αρκετή λάσπη... απο συν bloggers
ας τους απομονώσουμε
οι νόμοι δεν θα γίνουν για 5 κιτρινιστες
αυτοί θα επιβιώσουν
θα γίνουν για εμάς
εμάς θέλουν να φιμώσουν

Βάσσια είπε...

Μου είναι αδιάφορη η κριτκή τους και η άποψή τους.

Πολλά μπορούν να στερήσουν σε έναν άνθρωπο, μα όχι τη σκέψη του.

Κι ας βαράνε όσα σαμάρια θέλουν, δικός τους είναι ο γάιδαρος...

Καλώς σε ξαναβρίσκω Μαριάνα
:-)
Φιλιά

tzonakos είπε...

Με εχει καλύψει η αγαπητή Μερόπη στο θέμα αυτο για την ωρα.
Συμφωνώ με όλα οσα λέει και ειδικά με την πρόσθετη πρόβλεψη για άρση ανωνυμίας αλλα και δίωξη εφ όσον ασκείται συκοφαντική δυσφήμιση και οχι μόνο αφού εχει τελεστεί ήδη κακούργημα. Τότε θα ειναι αργά.
Ναι στην ανωνυμία, όχι στην ασυδοσία.
Ναι στην ελεύθερη έκφραση, όχι στην ασχήμια.
Nαι στους μπλόγκερς, όχι στα τρόλς.

tzonakos είπε...

... και να προσθέσω να ρίξουμε μιά ματιά και ΕΔΩ

Aνεμος είπε...

Άρση του απορρήτου για συκοφαντική δυσφήμιση δεν γίνεται και δεν πρέπει να γίνεται διότι:
1) δυσφήμιση μπορεί να θεωρηθεί το παραμικρό
2) το ενα blog θα κλείνει μετά το άλλο μιας και όσοι διαφωνούν θα τους κάνουν αγωγές και μηνύσεις και θα είμαστε όλοι κάθε μέρα στα δικαστήρια
3) στη τελική οποίος δυσφημείται μπορεί να στέλνει mail στο εκάστοτε blog για να λέει το πως έχει η κατάσταση και να δημοσιεύεται μετά απο το συκοφαντικό κείμενο...
Σε περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο ας στείλει Mail σε άλλα blogs ή στη τελική ας ανοίξει δικό του..

hackaday είπε...

Σου εύχομαι να περάσεις καλά το δεκαπενταύγουστο.

hackaday είπε...

Καλά να περάσεις το δεκαπενταύγουστο.

BUTTERFLY είπε...

Μαριανακι μου γλυκο χρονια πολλα, καλα, γεματα, δημιουργικα και ΔΥΝΑΤΑ!

marianaonice είπε...

Μετά από τόσο καιρό δεν ξέρω αν πλέον οι απαντήσεις μου στα σχόλιά σας θα είναι επίκαιρες ή παρωχημένες.
Ζητώ συγνώμη, αλλά βρέθηκα στο χωριό και εδώ το ιντερνετ είναι τόσο χάλια που δεν σε προδιαθέτει ούτε να σχολιάσεις ούτε να κάνεις αναρτήσεις. Πάντως...

Γεγονός είναι ότι ο κίνδυνος της φίμωσης ολοένα γίνεται και πιο μεγάλος!
Τώρα που και επίσημα γίναμε "φίλοι" με το αιμοσταγές Ισραήλ νομίζετε ότι θα μας αφήσουν για πολύ να λέμε αλήθειες?
Εγώ δεν έχω ψευδαισθήσεις.
Για να μην απαντώ στον καθένα ξεχωριστά τα ΄ιδια πράγματα σας παραπέμπω στις σκέψεις μου από μία ανάρτηση που έκανα στους Ενωμένους Μπλόγκερ.

http://enomenoiblogers.blogspot.com/2010/08/blog-post_9750.html

marianaonice είπε...

@Άνεμε
τρωκτικά και τρομακτικά θα ξαπολυθούν πολλά ανάμεσά μας για να φέρουν σύγχιση και να δημιουργήσουν άλλοθι για τη φίμωσή μας!

@Ρίκη μου
Ευτυχώς τα τρομακτικά και τρωκτικά ξεχωρίζουν και γίνονται γρήγορα αντιληπτά από αυτούς που έχουν ανοιχτά μάτια και μπορούμε να τα απομονώσουμε και να μη τους δίνουμε καμία βάση.
Είναι ολοφάνερο από την πρώτη στιγμή ότι τέτοιου είδους σελίδες δεν έχουν καμία σχέση με μας.

@Μερόπη μου
Θα συμφωνούσα μαζί σου, και το ξέρεις αν στην Ελλάδα υπήρχε η αντικειμενική κρίση και η σωστή λειτουργία της δικαιοσύνης.
Τότε ναι θα μπορούσαμε να εμπιστευτούμε ότι πράγματι στην πυρά του νόμου θα καίγονταν όσοι θα το άξιζαν, ως αληθινοί συκοφάντες και υβριστές!
Όμως τώρα όπως καλά ξέρεις ένας τέτοιος νομος θα λειτουργήσει σίγουρα αντίστροφα και θα δώσει την ευχέρεια να μπουζουριάζουν κάποιο μπλόγκερ ακόμη και για τις κρίσεις του στα δημόσια πρόσωπα, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης ή της απλής δυσφήμησης ή και της εξύβρισης.
Νομίζεις ότι θα έχουν πολλοί το κουράγιο από εμάς να αντισταθούν και να συνεχίσουν να γράφουν αλήθειες με όλους τους κινδύνους να κοντράρουν με το ...σύστημα?
Μάλλον όχι. Διάβασε και την ανάρτηση που παραπέμπω παραπάνω.

marianaonice είπε...

@πεταλουδίτσα μου
Περιττό να σου πω πόσο συμφωνούμε σε όλες τις επισημάνσεις σου.
Στας εξοχάς καλά περνώ, δουλεύοντας συγχρόνως αλλά δεν έχω καλό ιντερνετ και μου σπάει τα νεύρα.
:)))

@Ανώνυμε
Λυγερή μου, συμφωνώ ότι σίγουρα δεν είναι ανεκτό να μας εξυβρίζει κάποιος μέσα στο διαδίκτυο καταχρώμενος την ανωνυμία του και το απόρρητο του. Όμως αυτού του είδους οι συκοφάντες και υβριστές γίνονται αντιληπτοί και σιγά σιγά απορρίπτονται από το @χώρο από την ίδια τους τη συμπεριφορά. Είναι προτιμότερο πάντως να τύχει κάποιος θρασύς να μας ενοχλήσει να το υποστούμε μέχρι να περάσει μόνο του με την αυτοκάθαρση της μπλογκόσφαιρας παρά να μπλέξουμε τους εισαγγελείς ανάμεσά μας με τον κίνδυνο αντί να κυνηγούν τους φαύλους να κυνηγούν εμάς για τον καταγγελτικό μας λόγο! Για σκεφτείτε το λιγάκι... το θεωρείτε απίθανο να συμβεί αυτό στην Ελλάδα του 2010 με τη θεόστραβη δικαιοσύνη της??

@Βάσσια μου
Δικός τους ο γάϊδαρος δικό τους και το σαμάρι!
Πολύ σωστά!
Αχ ακόμη δεν έχω επανέλθει τελείως, παλεύω να μη χάνομαι από εδώ μέσα, μα δεν τα καταφέρνω... Κάποια στιγμή ελπίζω να επανέλθω κανονικά. Σ' ευχαριστώ γλυκειά μου.

marianaonice είπε...

@Τζονάκο μου
Αφού συμφωνείς με τη Μερόπη μας, δεν έχω παρά να σε παραπέμψω στην απάντηση που έγραψα σε εκείνη.
Όσο για την παραπομπή σου στο δικηγόρο της μπλογκόσφαιράς μας, που είναι και συντάκτης στους
Ενωμένους Μπλόγκερ, για να είμαι ειλικρινής σου πέρασε ποτέ η ιδέα αν επιτραπεί η άρση του απορρήτου μας για συκοφαντική δυσφήμηση, τι δουλειές θα ανοίξουμε για τους αγαπητούς μας δικηγόρους?
Αυτοί σίγουρα θα είναι οι κερδισμένοι της υπόθεσης. Όσο για εμάς αν τύχει και μας βρίσει κάποιος εδώ μέσα, αν μεν είναι μεγάλος και διαπλεκόμενος σίγουρα δίκιο δεν θα βρούμε. Αν είναι μικρός και ισότιμος με μας και απλός μπλόγκερ που μας τα εχει μαζεμένα για δικούς του δίκαιους ή άδικους λόγους, νομίζεις ότι αν αποτανθείς στην ελληνική δικαιοσύνη για να τον μαζέψεις θα βρεις το δίκιο σου? κι αν ναι σε πόσο χρόνο και με πόσο χρήμα, και με πόση ψυχική σου ταλαιπωρία??
Γι' αυτό μια χαρά η μπλογκόσφαιρα αυτοκαθάρεται από τέτοιου είδους υβριστές και συκοφάντες.
Δεν χρειαζόμαστε εισαγγελείς στα πόδια μας. Τά έχουν ήδη κάνει θάλασσα έξω από το διαδίκτυο ας μη τους αφήσουμε να τα κάνουν και σ' αυτό.

@Άνεμε
Δεν χρειάζεται να σου πω ότι συμφωνούμε νομίζω.

@hackaday
Σ' ευχαριστώ πολύ!! Νάσαι καλά!
Και συγχαρητήρια για τις εκπομπές σου για τη Μικρασιατική καταστροφή.

marianaonice είπε...

@πεταλουδίτσα μου
Χίλια ευχαριστώ για τις ευχές σου! Ότι ποθείς και εσύ στη ζωή σου αντεύχομαι.

tzonakos είπε...

Ναι αλλα και εγω ειμαι ενας απλός άνθρωπος, πολίτης, και οχι εισαγγελέας !
Με τα λάθη μου, με τα πάθη μου, με τα δίκια μου και τα δικά μου θέλω και πιστεύω.
Αν η Δικαιοσύνη ειναι σάπια, ας ψάξουμε σε αυτην να καθαρίσοει πρώτα αυτη και μετά ολα τα άλλα.
Αλλιώς, όπως εχω πει και πολυ παλιότερα, θα το θυμάσαι, χωρίς Δικαιοσύνη, είμαστε σάπια κοινωνία.
Περισσότερα μπορούμε να πούμε αλλιώς και οχι δημόσια, ξέρεις οτι σε εκτιμώ και σε σέβομαι.
Ειμαι μπλόγκερ και οχι εισαγγελέας, ουτε Μάκης ούτε Τάκης ουτε Αυριανή ουτε ... ας μην πω καλύτερα ...
Οποιος νομίζει οτι μεσα απο ενα πληκτρολόγιο θα αλλάξει τον κόσμο τρέφει αυταπάτες, αυτο εχω καταλάβει και ξερεις εσυ προσωπικά οτι ειμαι στο Διαδίκτυο πάνω απο 12 χρόνια για να εχω δει καλά τι συμβαίνει εδω.
Ημουν ο πρώτος που πρόβλεψε οτι θα ποινικοποιούσαν την κουκούλα και το έκαναν !
Αντέδρασα με άρθρα, και εκτός νετ τσακώθηκα με κόσμο για πολλά θέματα επειδή καταπίνουν αμάσητα οτι μας πετάνε οι κυβερνήσεις, έγινα κακός κι αντιπαθητικός επειδη ζητούσα τα αυτονόητα !
Εδω ζητάμε τα αυτονόητα και δεν διαφωνούμε καθόλου μα βλέπω οτι κάτι δεν πάει καλά, και περιμένω και περιμένω και βλέπω οτι ακόμα πολλοί 'μπλόγκερς' την εχουν δει τουλάχιστον εισαγγελείς και διώκτες των κακών και μένουμε απλά στο πληκτρολόγιο !
Αν δεν βγούμε στους δρόμους με ειρηνικές αλλα εύστοχες κι έξυπνες διαμαρτυρίες, δεν θα γίνει απολύτως τίποτα !
Θα συνεχίσουν να μας δουλεύουν.
Κι ας γράφονται 800 α΄ρθρα την ημερα στο νετ που θα κράζουν τους κακούς, δεν θα αλλάξει τίποτα.
Εδω και τώρα δράση αλλα με τρόπο σωστό κι έξυπνο, όχι βλακίες επαναστατικές και λάβαρα, μπορούμε να δείξουμε οτι είμαστε ενεργοί πολίτες με τρόπους ωραίους αντι να στοχοποιούμε εαυτούς αναλώνοντας μάλιστα χρόνο και κόπο για κορώνες τύπου αυριανικού.
Αυτά ήθελα να πω και άλλα πολλά, με συγχωρείτε αν ήμουν λιγο έντονος, φταίει η ανάσα μου ... ειναι κι αργά, ή νωρίς, όπως το πάρεις.
Τα σέβη μου σε όλους.

marianaonice είπε...

@Tzonako μου
Διακρίνω μεγάλη οργή και απογοήτευση από όλους και από όλα, ίσως.
Δεν μπορώ να πω ότι κι εγώ είμαι σε καλύτερη κατάσταση.
Φυσικά και δεν είμαστε εισαγγελείς και δεν περνάνε πολλά από το χέρι μας για ν' αλλάξουμε αυτό τον κόσμο της Νέας Τάξης Πραγμάτων των διεθνών και εγχώριων Νεοταξιτών. Όμως από το δικό μας χέρι περνάει τουλάχιστον να φωνάζουμε την αλήθεια παντού και πάντα.
Μέχρι να μας κλείσουν και το στόμα κάποια στιγμή, που φοβάμαι ότι θα το κάνουν, εμείς δεν πρέπει να σιωπάμε.
Όσο για τη σαπίλα που έχει απλωθεί παντού, και στη μπλογκόσφαιρά μας φυσικά, που αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς ίσως οδεύει τώρα, όσοι ακόμη πιστεύουμε στην αλληλοεπικοινωνία των ανθρώπων και στην αλληλεπίδραση της σωστής σκέψης ας παλέψουμε να μείνει ο @χώρος αυτός ανέπαφος από εισαγγελείς και δικηγόρους!
Δεν νομίζω ότι τους χρειάζεται. Έχει τον τρόπο του να αυτοκαθάρεται όπως αποδεικνύεται μέχρι τώρα, κατά τη γνώμη μου.
Οι εισαγγελείς θα φέρουν τα χειρότερα, πίστεψέ με!
Και μη χάνεις το ηθικό σου!
Υπάρχει ακόμη ομορφιά στον κόσμο, αρκεί να την ψάχνουμε...

Γύρισες στο κλεινόν άστυ? Εγώ επιστρέφω στη βάση μου, το Σ/Κ.
Δεν λέω καλό χειμώνα... γιατί προβλέπεται κακός, ψυχρός και ανάποδος...

tzonakos είπε...

Ελα τωρα, αισιοδοξία, όλα καλά θα πάνε, αρκει να χουμε καθαρό μυαλό και υγεία γενικότερα.
Οκ ; αισιοδοξία λέμε.
Και πίστη.

marianaonice είπε...

@Τζονάκο μου
Ούτε συζήτηση, κι αν μας παίρνει από κάτω καμιά φορά, η αισιοδοξία ξανάρχεται δριμύτερη και η πίστη γίνεται ατσάλι για την αναζήτηση του καλύτερου!
:))

Michelangelo 23 είπε...

Λοιπόν, μπορεί να είμαι καινούργιος καπνιστής (something novum sub sole est) αλλά λέω σε αντιπαράθεση με την εκστρατεία ενάντια στο κάπνισμα, να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία ενάντια στην φύμωση!

Για να μην γίνουμε όλοι fume'!

(Συγγνώμη που το αξάν -accent- θα έπρεπε να είναι πάνω στο e αλλά ελληνικό πληκτρολόγιο έχω, τι περιμένατε?)

marianaonice είπε...

@Michelangelo 23
Kαλώς ήλθες από τα @μέρη μου!!
Πάντα γριφώδης και με αινιγματικό μυστήριο αναλύεις τις σκέψεις σου... που μπορεί να μη τις καταλαβαίνω εντελώς, όμως ψυχανεμίζομαι ότι σωστά και "καυστικά" προβληματίζεσαι...
:)))

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!