Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Κυβέρνηση με κυτταρίτιδα ...


 Από το ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ (ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ)

Ομολογώ κ. Πρόεδρε ότι για τους δημοσιογράφους και τους γελοιογράφους ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε αφού είχαν πια βγει τα φαντάσματα, είναι πράγματι εξαιρετικός. Βγάζει και θα βγάζει από δω και πέρα πολλά θέματα. Να έχουμε να βγάζουμε και εμείς το ψωμάκι μας.
Από το «μικρό και ευέλικτο σχήμα» που μας τάζατε προεκλογικά φτάσαμε σε με μια παχύσαρκη κυβέρνηση με έκδηλη κυτταρίτιδα άφθονων «αναπληρωτών» και περισσευούμενων υφυπουργών. Και αν υπήρχε πρόβλημα συντονισμού και αλληλοκαλύψεων με την κυβέρνηση των 36 μελών, σκεφθείτε τι θα γίνει με τους 48, ζωή να έχουνε και φτου μη βασκαθούνε.
Εκείνο που εκτιμώ, πάντως, ιδιαιτέρως και ασφαλώς θα το εκτιμήσουν ακόμη περισσότερο οι επιγραφοποιοί, σφραγιδοποιοί, τυπογράφοι, εταιρίες χαρτικών και διάφοροι άλλοι προμηθευτές της κυβέρνησης είναι αυτή η ανεξάντλητη φαντασία με την οποία μετονομάζετε κάθε τόσο τα υπουργεία. Δεν ξέρω αν το κάνετε για να τονώσετε την αγορά, καθώς τόνοι επιστολόχαρτων, φακέλων, σφραγίδων, επιγραφών κάθε είδους, θα πάνε στα άχρηστα. Και φτου κι απ την αρχή.
Ενδεχομένως να είχατε μεγάλη επιτυχία αν ανοίγατε κανένα από εκείνα τα «γκλαμ» εστιατόρια που σερβίρουν τα πολύ «δήθεν» πιάτα τους γαρνιρισμένα με πολυποίκιλες ονομασίες. Όπου αντί για παϊδάκια πουλάνε «κοτολέτες αρνιού μαριναρισμένες σε μίγμα βοτάνων, ψημένες πάνω σε ορεινές κληματόβεργες και μαριναρισμένες με σος προβενσάλ».
Να ελπίσουμε τουλάχιστον ότι θα τελειώσει εδώ το ράβε ξήλωνε και θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση μήπως και φάμε ψάρι; Γιατί περισσεύουν οι πειραματισμοί. Το πάλαι ποτέ υπουργείο Συντονισμού, που ξέραμε τι δουλειά κάνει, αφού έγινε κάποτε «Εθνικής Οικονομίας» το μετονομάσατε δις. Μια που αναλάβατε και μια που το ανασχηματίσατε. Το Ναυτιλίας, μια το καταργείτε ανοήτως- και το μεταφέρετε ως ...ντουλάπια το μισό στην Κατσέλη και το υπόλοιπο στον Χρυσοχοΐδη και μια το στήνετε φτου κι από την αρχή.
Το πώς τα καταφέρατε, μέσα σε δέκα μήνες, να κάνετε την κυβέρνηση σας τόσο παχύσαρκη, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές, είναι ένα θαύμα. Θαύμα που δεν βρέθηκε ούτε ένας που να κρίνετε ότι απέτυχε για να πάει σπίτι του και η Μπατζελή έφυγε για άλλο λόγο. Ακόμη και η Μπιρμπίλη έμεινε ακλόνητη. Απλώς ακολουθήσατε πρακτική εσωτερικών ισορροπιών. Αλλά με το «ντράπου τη μια, ντράπου τον άλλο», κάνατε μια κυβέρνηση που μόνο ένα λόγο ύπαρξης έχει:  
"Αφού δεν μπορούμε να δώσουμε τίποτε καλύτερο στο λαό, ας τους δώσουμε να χορτάσει αναπληρωτές και υφυπουργούς".
Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
Από το www.massavetas.gr

Kαι ας "ταϊσουμε" και "ευαρεστήσουμε" όσους περισσότερους μπορούμε από τους κολλητούς μας κοινοβουλευτικούς και εξωκοινωβουλευτικούς, συμπληρώνω εγώ, (πχ τον κ. Δρούτσα που εκεί που δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, τον αναβιβάσαμε από υφυπουργό εξωτερικών σε υπουργό Εξωτερικών παρακαλώ  και το βασιλικοαναθρεμμένο,  κ. Γερουλάνο τον βολέψαμε στο χρυσοφόρο Υπουργείο Πολιτισμού  με τα κρυφά του κονδύλια -βλέπε Ζαχόπουλο - αλήθεια τι γίνεται αυτή η ψυχή? μαθαίνει κανείς?-).  Κανένα ένσημο έχει κολλήσει κανείς από αυτούς άραγε?
Είναι αλήθεια άραγε ότι οι 20!! σύμβουλοι εκ Βοστώνης του Πρωθυπουργού αμείβονται συνολικά με 700.000 Ευρώ, περίπου,  το χρόνο, δηλαδή 2.675 ευρώ μηνιαίο μισθό έκαστος χώρια τα έξτρα?? Και τι έργο προσφέρουν άραγε? Τόσο απαραίτητοι είναι?? Και δεν είχαμε δικούς μας εδώ να απασχολήσουμε, να δώσουμε και καμιά θέση εργασίας?
ΠΟΛΛΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ...ΚΑΗΜΕΝΟΙ!!
.

15 σχόλια:

tzonakos είπε...

Μαριάνα δεν εχω ασχοληθεί ουτε προβλέπεται για την ωρα να το κάνω, με το θέμα του ανασχηματισμού.
Πάγια θέση μου απο χρόνια τώρα ηταν και ειναι οτι κανένας ανασχηματισμός ποτέ δεν βοήθησε άμεσα τον πολίτη.
Ολα γίνονταν για να εχουν θέματα οι τηλεκανίβαλοι και οι λοιποί πολιτικαντομανείς δήθεν αναλυτές και οι δημοσκόποι με τα γκάλλοπ αλλα και συχνά για να παίρνουν υπουργική καρέκλα κάποιοι εκ των οποίων το 90% πλούτισε στη θητεία του και εργο δεν έκανε.
Εμείς, όφελος δεν είδαμε άμεσο και χειροπιαστό ουδέποτε.

Βάσσια είπε...

Μαριάνά μου, έχει πει ότι θα πάρει καιρό να ξανασχοληθώ μαζί τους (με όλους).

Έχεις δίκιο σε πολλά.
Θέλω μόνο να σου ευχηθώ ένα όμορφο Σ/Κ

Φιλιά
(και μη σε χάνουμε)
:-)

marianaonice είπε...

@Τζονάκο μου
Άλλη μια φορά συμφωνούμε σχεδόν 100%!!
Έτσι για τους ανασχηματισμούς εγώ πάντα έλεγα: "Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς"!
:))

@Βάσσια μου
Το ξέρω ότι έχουμε όλοι μπουχτίσει με τη σαπίλα τους... κι εγώ τους βαρέθηκα, αλλά δεν αντέχω στον πειρασμό να τους κράζω τουλάχιστον όσο μπορώ!!
Προσπαθώ @φίλη μου να μη χάνομαι από δω και πέρα, ελπίζω θα είναι καλύτερα τα πράγματα...
Φιλιά! Καλό Σ/Κ!!
:))

Ναπoλέων είπε...

Άσχετο;
Μπορεί κι όχι...

Δήλωσις του Α.Ν.105
- - - - - - - - - - - - - -
Δεν έχω κατορθώσει τίποτε ΜΑΖΙ με τον Γ. Α. Παπανδρέου!!!
ΕΙΜΑΙ ΑΘΩΟΣ!!!

Λυπηθείτε με, κύριοι δικασταί!

Λυπήσου με κι εσύ, όταν αναλάβεις δικαστική εξουσία!

Heliotypon είπε...

Απογοήτευση σκέτη ο ΓΑΠ! Εδώ έχει εφαρμογή η γνωστή φράση "Γαμώ τα υπουργεία τους" όπως τα έκαναν, που νομίζουν ότι πρωταρχικής σημασίας είναι το όνομα, που πρέπει να είναι και χορταστικά μακρύ μέχρι που να μην μπορείς να το θυμηθείς και να πρέπει να το κάνεις σκονάκι! Θέλοντας να σατυρίσω τη μόδα αυτή έγραψα και σχετική προηγούμενη ανάρτηση...

Μαρια είπε...

Χωρια το οτι ξοδεψαν ενα σωρο λεφτα για να κανουν μια πραξη χωρις νοημα.. Ακουγα τι ελεγε σημερα στη συνεντευξη και ειχα μεινει αφωνη. Αυτος υποστηριζε ακομα οτι λεφτα υπαρχουν (μαλλον γι ακομα μια φορα εννοει οτι δεν εχουν αδειασει τις τσεπεσ μας ακομα) κι οτι αν πληρωναμε εμεις τους φορους δε θα ειχαν προβληματα τα ταμεια! Δηλαδη το προβλημα των ταμειων δεν ηταν ολοι αυτοι οι κλεφτες της βουλης και τα τσιρακια τους, αλλα οι πολιτες!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΜΑ : ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΥΣΗ L P G .
Η προώθηση της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας δίνει την δυνατότητα εγκατάστασης δύο μονάδων ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 1010 MW με πρώτη ύλη υγροποιημένο αέριο πετρελαίου (LPG).
Πουθενά στο κόσμο δεν λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το LPG λόγω επικινδυνότητας. Αναφέρουμε ότι το 1984 στο Σαν Χουάν του Μεξικού η έκρηξη σε δεξαμενή LPG προκάλεσε περισσότερους από 600 νεκρούς, 5.400 τραυματίες και ζημίες που υπερέβαιναν τα 31 εκατ. Δολλάρια Και αν κάποιοι ισχυριστούν ότι η τεχνολογία από τότε βελτιώθηκε αναφέρουμε ότι το 2009 σε έκρηξη βαγονιού τραίνου που μετέφερε LPG στην Τοσκάνη της Ιταλίας προκάλεσε 16 νεκρούς και περισσότερους από 30 τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές. Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε δεν λειτουργούν πουθενά στον κόσμο τέτοια εργοστάσια.Σύμφωνα με το υπάρχοντα σχεδιασμό το 70% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας θα διοχετεύεται μέσω καλωδίων στην Ιταλία. Το ερώτημα εύλογο, γιατί η εγκατάσταση δεν γίνεται στην Ιταλία ; η απάντηση απλή ουδέποτε η Ιταλία θα δεχόταν την εγκατάσταση μονάδας τόσο μεγάλης επικινδυνότητας στο έδαφος της.
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ .

Side21 είπε...

Κι άλλοι μαθητευόμενοι μάγοι !!!
Ο θεός να μας σώσει ...
Την καλησπέρα μου ...

marianaonice είπε...

@Ναπολέων!!
που είσαι εσύ καλέ?
Καλά όταν ...αναλάβω δικαστική εξουσία θα σε θυμηθώ...
:)))
Καλό φθινόπωροοο!!

@Heliotypon
Την είδα την πολύ εύστοχη ανάρτησή σου και σου σχολίασα...
άστα βράστα!

@Μαρία μου
Δεν το έμαθες ακόμη?
Φυσικά εμείς οι πολίτες είμαστε υπεύθυνοι για την κρίση τους...
γι' αυτό και τιμωρούμαστε!!
Αααα που ζεις??
χαχαχαχα!!
Άντε καλό μας φθινόπωρο και καλή μας δύναμη!

marianaonice είπε...

@JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ
Χαμόγελα πολλά και σε σένα φίλε μου!!
:)))

@Ανώνυμε
Σ'ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Φαίνεται ότι παίζεται πολύ σοβαρό παιχνίδι στον Αστακό. Καλή δύναμη στον αγώνα σας!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Πώς κάνεις έτσι μωρέ;
Τα "πιασιματάκια" είναι σέξι...

marianaonice είπε...

@Ασκαρδαμυκτί μου
είδες??
τόξερα ότι θα σ' αρέσει η φωτο...
;)))))

phlou...flis είπε...

η ανερία εκτινάσσεται στα ύψη, κάπου πρέπει να βρουν δουελιά όλοι αυτοί, και τι καλύτερο απ' ότι σε μια κυβέρνηση

marianaonice είπε...

@phlou...flis
Σωστόοοο!!
:))

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!