Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Πώς φθάσαμε από το "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" στο επικαιροποιημένο "ΜΝΗΜΟΝΙΟ"!

ΠΡΟΣΟΧΗ:  ΟΧΙ ΑΠΟΧΗ!!


Και έφθασε η Κυριακή των εκλογών για την τοπική Αυτοδιοίκηση, έτσι όπως την κατάντησαν επ' ονόματι του Καλλικράτη, που θα τρίζουν τα ...κόκκαλά του...
Και μπήκε το δίλημμα τι ψηφίζουμε τώρα? και έπεσαν οι εκβιασμοί: Αν δεν ψηφίσουμε "μνημονιακά" θα μας πάνε σε εθνικές εκλογές!! Και εμείς τρελλαμένοι, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε! Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Και ξέρουμε ότι σε κάθε περίπτωση, μετά τις εκλογές θα μας πάρουν και το ...σκαλπ όλοι μαζί αυτοί οι αυτόκλητοι εθνοσωτήρες που κατάντησαν ...της τσέπης τους σωτήρες!!
Ακόμη ηχεί στ' αυτιά μας εκείνο το ηχηρό: "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"!
Και σκεφτόμαστε πώς από αυτό φθάσαμε στο "ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ σήμερα ΜΝΗΜΟΝΙΟ"!
Για να θυμηθούμε:
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Γ. Παπανδρέου στην 74η ΔΕΘ: "Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης ... γιατί λεφτά υπάρχουν... έχουμε 31 δισ. ανείσπρακτους φόρους"
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009
Εκλογές και νίκη του ΠΑΣΟΚ : Τα spreads βρίσκονται στις 130 μονάδες. Ο κ. Παπακωνσταντίνου όμως τότε, με ...ελαφριά καρδιά, ανακοινώνει το διπλασιασμό του ελλείματος!
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο: "Αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Ξεκινάμε να πραγματοποιήσουμε όλα όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά..."
Εγκρίνεται ο προϋπολογισμός του 2010, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος στο 9,1% από 12,7% του ΑΕΠ. Ο κ. Προβόπουλος δηλώνει ότι είχε ενημερώσει προεκλογικά τόσο τον Κ. Καραμανλή όσο και το Γ. Παπανδρέου για το ύψος του ελλείμματος και τη δημοσιονομική κατάσταση.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Γ. Παπανδρέου:πατρίδα βρίσκεται στην εντατική"! και το "δημοσιονομικό πρόβλημα απειλεί την εθνική κυριαρχία για πρώτη φορά από το 1974"!! "Θα αποδείξουμε στην πράξη πως λεφτά υπάρχουν"!!
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010
Ο πρωθυπουργός με τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα ούτε θα βγει από την Ευρωζώνη ούτε θα προσφύγει στο ΔΝΤ!
Κατά τη διάθεση του κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου πεναετούς διάρκειας, αν και οι προσφορές έφθασαν στα 25 δισ. ευρώ, που κάλυπταν τις διανειακές ανάγκες της χώρας για το τρέχονο έτος, η κυβέρνηση περιορίστηκε να αντλήσει μόνον 8 δισ. ευρώ με επιτόκιο 6,20%
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2010 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την  περίοδο 2010-2013 και θέτει τη χώρα υπό επιτήρηση, με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2012.
Ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε ότι "η κυβέρνηση έχει ήδη από καιρό ζητήσει τη συνεργασία με το ΔΝΤ σε θέματα τεχνικής φύσης"!
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου από τις Βρυξέλλες δηλώνει: "Επιχειρούμε να αλλάξουμε την πορεία του Τιτανικού και αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μία ημέρα"!
ΜΑΡΤΙΟΣ 2010
Ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανοίγουν και πάλι -αυτή τη φορά από την Ουάσιγκτον- το ενδεχόμενο της προσφυγής στο ΔΝΤ.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010
Δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου ότι η Ελλάδα θα ζητήσει την αναθεώρηση του μηχανισμού. Τα spreads εκτινάσσονται στις 453 μονάδες!!
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει "δεν θα πάμε στο ΔΝΤ, μας στηρίζει η ΕΕ"
Ο πρωθυπουργός από το Καστελόριζο:  "Είναι εθνική και επιτακτική ανάγκη να ζητήσουμε και επισήμως από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης"!
ΜΑΪΟΣ 2010
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει τριετές Πρόγραμμα Δανεισμού. Το συνολικό ύψος των δανειοδοτήσεων θα ανέλθει για την τριετία 2010-2012 στο ποσό των 110 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 δισ. ευρώ θα τα χορηγήσει το ΔΝΤ. Το spread των ελληνικών ομολόγων έφθασε στις 1028 μονάδες βάσης!!
ΙΟΥΝΙΟΣ 2010
14/6: Τετραπλή υποβάθμιση από τη "Moody's"
ΙΟΥΛΙΟΣ 2010
Ο κ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο αμερικάνικο δίκτυο CNBC "Όλες οι μεταρρυθμίσεις μας βρίσκονται σε καλό δρόμο. Το 2011 θα είναι μία καλή χρονιά για να επανέλθει η Ελλάδα στην αγορά..."
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010
Δημοσιοποιείται το επικαιροποιημένο Μνημόνιο για την ελληνική οικονομία.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010
Γ. Παπανδρέου στην 75η ΔΕΘ: "Λεφτά υπάρχουν και δεν φορολογούνται... Όσο πηγαίνουμε καλά, δεν χρειάζεται κανένα νέο μέτρο"!!
Τα spreads βρίσκονται στις 900 μονάδες!!


Έτσι λοιπόν φθάσαμε σήμερα εδώ που είμαστε!! Η γνώμη μου είναι ότι δεν έγιναν όλα τα παραπάνω αψυχολόγητα και από βλακεία του Γιωργάκη! Προγραμματισμένα, μεθοδικά και ύπουλα εφαρμόστηκαν με σκοπό να παραδώσει την Ελλάδα στα νύχια των διεθνών τοκογλύφων!!
Γι αυτό ας βάλουμε όλοι τα δυνατά μας: ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ! 
Ετσι κι αλλιώς χαμένοι για χαμένοι!!
Αλλά αν εγκυροποιήσουμε την προδοτική και καταστροφική τους πολιτική τότε θα μας πάρουν και το ...σκαλπ!! Να είστε σίγουροι, έρχονται τα χειρότερα στον οικονομικό αλλά και στον εθνικό τομέα της χώρας μας:
Ήδη οι Αλβανοί υπολογίζουν ελληνικά εδάφη στην επίσημη γεωγραφία της Γ΄ Λυκείου της χώρας τους, περιλαμβάνοντας στο εξώφυλλο του βιβλίου τους  Χάρτη που περιλαμβάνει όλη τη βορειοδυτική Ελλάδα, νότια των περιοχών της ΦΥΡΟΜ και νοτιανατολικά του Αλβανικού κράτους, μέχρι τον κόλπο της Άρτας (τον Αμβρακικό) που αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Κόνιτσα κλπ.
Επίσης αξίζει να προσέξουμε ότι στο Καστελόριζο τις τελευταίες 15 ημέρες η επικοινωνία  με τη Ρόδο γίνεται μέσω Τουρκίας, καθώς και όλες  οι προμήθειες. Ο λόγος: Η ενέργεια του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας να σταματήσει τα τρία επιδοτούμενα δρομολόγια που εκτελούσε το Ε/Γ - Ο/Γ "Πρωτεύς" χωρίς να τα αντικαταστήσουν».
Είναι τυχαία άραγε όλα αυτά? Ποιός επιδιώκει την Κοσσοβοποίηση της Ελλάδας ? Και μάλιστα χωρίς όπλα, με ύπουλο, οικονομικό πόλεμο?
Ας προβληματιστούμε!!! Φθάνει πια η άφεση αμαρτιών σ' αυτούς που πάντα μας έκλεβαν ασύστολα και σήμερα αντί να είναι στη φυλακή για την προδοτική τους διακυβέρνηση, διαχειρίζονται τα δάνεια που εμείς πληρώνουμε με το αίμα το δικό μας και των παιδιών μας!!

Καλό βόλι σε όλους εύχομαι!!
Και καλή μας λεφτεριά!!

Πηγή: Ενημερωτικό Δελτίο ΤΕΕ τεύχος 2604/18-10-2010

15 σχόλια:

Swell είπε...

Παρά τα όσα αναλυτικά κι εμπεριστατωμένα που γράφεις, Μαριάννα, η Ελλάδα είναι ακόμα γεμάτη ζόμπι. Το είδαμε χθες στο Σπόρτινγκ.

ποιώ - ελένη είπε...

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ!
προσυπογράφω Μαριάννα μου

φιλιά πολλά

irizaar είπε...

Μαριάνα, είναι αποκαλυπτική η συνέντευξη της Ναόμι Κλάιν που έδωσε στο ΒΗΜΑ για την Ελληνική κρίση. ο τίτλος του άρθρου είναι "σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι". στο άρθρο της λέει ξεκάθαρα ότι το ΔΝΤ είχε χρεωκοπήσει και ότι η Ελληνική κυβέρνηση το έσωσε.
όσο για την Κοσσοβοποίηση που αναφέρεις, χάρτες ανάλογοι εκδίδονται και μοιράζονται στα σχολεία και στην Τουρκία και στην ΦΥΡΟΜ. η εθνικιστική προπαγάνδα είναι επίσημη πολιτική των κρατών και δυστυχώς μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη στο μέλλον αν τα γεωπολιτικά συμφέροντα και οι συσχετισμοί το απαιτήσουν.
καλό βόλι

Aνεμος είπε...

α). Ρήμαξαν τη λαϊκή οικογένεια, αλλά βρήκαν και χάρισαν 78 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες.

β). Χρεοκόπησαν τον χαμηλόμισθο, αλλά βρήκαν τα κατ’ έτος 10 δισ. ευρώ δαπάνες για το ΝΑΤΟ.

γ). Πτώχευσαν τον χαμηλοσυνταξιούχο, αλλά βρήκαν ακόμα 2,5 δισ. ευρώ για να απαλλάξουν από ασφαλιστικές εισφορές τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

δ). Βούλιαξαν τη χώρα στο ΔΝΤ και την ΕΕ , αλλά βρήκαν ακόμα 5 δισ. ευρώ για να κατασκευάζουν οι εφοπλιστές τα πλοία τους στην… Κίνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ανωτέρω στοιχεία τα πήραμε από το σημερινό άρθρο (4/11/10) του Νίκου Μπογιόπουλου στο «Ριζοσπάστη».

Unknown είπε...

Ελπιζω οι 'κιοτηδες' να μη κανουν και παλι το 'θαμα' τους!!!!
Δεν καταλαβαινω ποιοι ειναι αυτοι που χειροκροτουν και γεμιζουν τις αιθουσες με την παρουσια τους ,τοσο στον ενα οσο και στον αλλο!!!!!!!!!
Αμεσως μετα ακολουθει η ΒΑΠΤΙΣΗ των ΣΚΟΠΙΩΝ........ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αυτή η επιχειρηματολογία μού θυμίζει ενά παλιό σύνθημα των βασιλοφρόνων:
"ψωμί-ελιά και Κώτσο Βασιλιά"!

Μακάρι να μπορούσε να γίνει το εξής πείραμα:

Εσείς που είστε εναντίον του μνημονίου και των χρημάτων της τρόικας να μαζευόσασταν στη μισή Ελλάδα, ας πούμε από τη Λάρισα και επάνω.

Κι εμείς, οι υπόλοιποι, που πιστεύουμε πως χωρίς την προστατευτική ομπρέλα της τρόικα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ελπίδα, να μαζευόμασταν στην υπόλοιπη μισή.

Και σε ένα εξάμηνο να συγκρίναμε τις δύο "χώρες"!

Νομίζω πως η απόσταση που θα χώριζε τα δύο τμήματα, θα ήταν μεγαλύτερο από την απόσταση που χωρίζει, π.χ., τη Νότια απ' τη Βόρεια Κορέα (μιλάω, κυρίως, για βιοτικό επίπεδο).

Επειδή, όμως, δεν μπορεί να γίνει το πείραμα αυτό, κι επειδή τις συνέπειες των όποιων επιλογών θα τις υποστούμε ΟΛΟΙ, ειλικρινά, και έχοντας πλήρη συνείδηση των λεγομένων μου, σας λέμε πως για να διαλύσετε τούτη τη χώρα που οι παπούδες μας έχυσαν το αίμα τους,
θα περάσετε πάνω απ' τα δικά μας πτώματα...

Maria Tzirita είπε...

Νομίζω ότι τελικά ο έλληνας ψήφισε κατά συνείδηση και οι εκβιασμοί δεν επηρέασαν κανέναν. Δεν σηκώνει ο λαός μας τέτοια πράγματα Μαριάννα μου, το έχουμε αποδείξει. Όσο για το τι θα γίνει μετά τις εκλογές, εδώ είμαστε και θα το δούμε. Και αυτή τη φορά νομίζω πως δε θα υπάρξει ούτε ένας που δε θα βγει στους δρόμους να φωνάξει. Έχουμε του κόσμου τα στραβά, αλλά η λευτεριά είναι στο dna μας...
Φιλιά και καλή μας βδομάδα!

marianaonice είπε...

@Swell
Επιβεβαιώθηκες, δυστυχώς!
Αφήσαμε μια μειοψηφία να αυτοψηφιστεί και να κομπάζει ότι μας κυβερνά με δική μας εντολή αφού δεν πήγαμε να καταψηφίσουμε την κυβέρνηση!
:(

@ποιώ-ελένη μου
Ψηφίσαμε αλλά... κάποιοι δεν κατάλαβαν τίποτε.. και δυστυχώς ήταν οι περισσότεροι!

@irizaar
Απορώ πώς αυτα τα αυτονόητα που βλέπουμε εμείς δεν τα βλέπουν κι αυτοί που δεν πήγαν να ψηφίσουν!
Αλήθεια απορώ...

marianaonice είπε...

@Άνεμε
Πολύ σωστά όσα απαρρίθμησες!
Ας ανοίξουμε τα μάτια μας να τα δούμε!

@taspa μου
το έκαναν το θαύμα τους, μάλλον...
Τελειωμένα και τα Σκόπια το ξέρω...

@Ασκαρδαμυκτί μου
Τώρα θα περιμένουμε να δούμε πώς θα είναι η Ελλάδα σε λίγους μήνες, όχι χρόνια... και ελπίζω να επαληθευτείς εσύ, για το καλό όλων μας. Αλλιώς... πάμε χαμένοι.
Βλεπεις και όσοι θέλαμε ψήφο αντιμνημονιακή, παλι δεν αλλάξαμε τίποτε, αφού με την κοινοβουλευτική "δημοκρατία" μας κατάφερε η αυτοψηφιζόμενη ολιγαρχία του 20% να μας κυβερνά!

marianaonice είπε...

@Maria Tzirita
Μαρία μου τι νέα? πώς πήγες εσύ??
έρχομαι από εκεί να δω...
Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Οσο γίνεται, μια ευγενική απάντηση στον Ασκαρδαμυκτί.

Φίλτατε ή φιλτάτη..

Δυστυχώς η ιστορία υπάρχει για να διδάσκει ή δεν είναι έτσι ?

Στον αιώνα του ασύδοτου τραπεζικού ληστο-καπιταλισμού, όπου αναγορεύθηκε σε ύπατη αξία ο τζόγος γύρω από τα δάνεια των χωρών, και όπου με το μηχανισμό της τοκογλυφίας και της κερδοσκοπίας, αλλά και της υπονόμευσης των κρατικών οικονομιών, βρέθηκαν χώρες να προστρέξουν στην αγκαλιά τοκογλύφων, όπως καλή ώρα πολλοί συμπολίτες μας καταφεύγουν μες στην απελπισία τους στα πουγκιά των απογόνων των εδώ κατοχικών τοκογλύφων, με τις γνωστές συνέπειες.

Υπάρχουν όμως και λαμπρά παραδείγματα χωρών που αποφάσισαν να πετάξουν αυτές τις βδέλες από το κορμί τους. Και ένα τέτοιο λαμπρό παράδειγμα η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΩΣ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΜΕ ΤΗ "ΒΟΗΘΕΙΑ" ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΕΝΗΨΕ ΞΕΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ παραπέμπω στο link http://www.youtube.com/watch?v=g91nP509-0U. Αλλά και μια αναζήτηση στο Google θα προσφέρει ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ για την αλήτικη επίθεση των ληστο-τραπεζών στη χώρα αυτή.

Σήμερα κ. Ασκαρδαμυκτί η Αργεντινη καταφέροντας και απαιτώντας να διαγραφεί το 75% του "χρέους" της στους τοκογλύφους και τη συμμορία τους (ΔΝΤ) παρίσταται στο κλαμπ των 20 πιο ανεπτυγμένων και ευημερουσών χωρών του κόσμου (G20).

Θα μας έκανες μεγάλη χάρι, αντί να παραθέτεις τα διχαστικά σου επιχειρήματα να μας αποδείξεις πως η ιστορία δεν διδάσκει, αλλά - κατ' εσέ- παραπλανά.

ΘΤ.

(Μαριάννα μας τι κάνεις ?? Ο φίλος μας ασκαρδαμυκτί με έκανε να κτυπήσω "κάρτα". Θα τα πουμε πάλι.

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε
Γειά σου ΘΤ
Πολύ χαίρομαι που χτύπησες σήμερα "κάρτα" εδώ!
Οι επισημάνσεις σου και οι παρατηρήσεις σου είναι πάντα εύστοχες και ουσιώδεις!
Σ' ευχαριστώ!
Και μη ...χάνεσαι...
:)))

Ανώνυμος είπε...

Ασκαρδαμυκτί,
Σε συγχαίρω που βρήκες το "θάρρος" να κρύβεσαι ακόμα...

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια στις 15/11/2010 υπάρχουν Έλληνες σε αυτή τη χώρα που πιστεύουν ότι:
Α.Υπάρχει πραγματική κρίση?
Β.Η λύση είναι το Δ.Ν.Τ?
Γ.Ότι η Ελλάδα θα ξεφύγει από την χρεωκοπία?
Δ.Ότι ήδη δεν έχει συμφωνηθεί και δρομολογηθεί ο διαμελισμός της?
Τι είναι άλλωστε ο.."Καλλικράτης"?

Λυπάμαι πραγματικά..πολύ λυπάμαι!
Που ακόμη κάποιοι κοιμούνται τον ύπνο του..δικαίου!

Ανώνυμος είπε...

Λαλίστατε Ασκαρδαμυκτί,
Ακόμα περιμένω απάντηση για τα περί Αργεντινής και για αυτά που γράφει ο φίλος 15 Νοέμβρη 7.18.

Μου φαίνεται όμως ότι άδικα περιμένω.. Μπήκες άφησες μια κουτσουλιά παπαγάλου και έφυγες...

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!