Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ο αντισημιτισμός της marianonice



Το ξέρω σήμερα ήταν η μέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και το θέμα μας έπρεπε να είναι μόνον αυτό! Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ 15χρονου, από σφαίρα αστυνομικού, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2008!! Γι αυτό το παιδί μίλησα αρκετές φορές στο μπλογκ μου αυτό όπως και εδώ
Όμως όπως βλέπετε για τα ελεύθερα και δημοκρατικά ΜΜΕ τύπου "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" άλλα είναι τα σπουδαία. Γι' αυτό και εγώ στο μικρό αδικοχαμένο παιδί που χάθηκε στο βωμό της "έννομης τάξης" αυτής της άναρχης πόλης αφιερώνω το τραγουδάκι του φίλου μας συμπλόγκερ Γιώργου Σαρρή

Και τώρα επειδή πολύς σάλος έγινε για το μπλογκ αυτό της marianaonice και για τον ...αντισημιτισμό της, που καμία σχέση δεν έχει με τη δικαστή που η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου θέλησε να την ταυτίσει και με την οποία απ' ό,τι φαίνεται έχει από καιρό αντιδικία μαζί της και τη σφυρηλατεί μεθοδικά με την "ελευθερία του λόγου" που η ίδια διεκδικεί για τον εαυτό της, με όπλο της το ακόντιο της εφημερίδας στην οποία είναι νομική σύμβουλος!!  έχω να πω τα εξής:

1) Το τι και πότε θα κάνει η δικαστής σε βάρος όσων τη διέσυραν, είναι δικό της θέμα και δεν νομίζω ότι οφείλει να το γνωστοποιήσει σε μας, ούτε φυσικά οφείλω να απαντήσω εγώ γι' αυτήν!
2) Οι απόψεις μου για τους Εβραίους σιωνιστές είναι αποτυπωμένες στις αναρτήσεις μου τις σχετικές με τη γενοκτονία της Παλαιστίνης τον Ιανουάριο 2009, που όλη η μπλογκόσφαιρα βίωσε και φρίκαρε από αυτό που γινόταν τότε στη Λωρίδα της Γάζας από το Κράτος του Ισραήλ.
Οι απόψεις και η κοσμοθεωρία ενός ανθρώπου πιστεύω δεν πρέπει να συνάγονται από μεμονωμένες και αποσπασματικές εκφράσεις  του αλλά από τη γενική του συμπεριφορά και πολιτική του θέση στην κοινωνία και εν προκειμένω στη διαδικτυακή κοινωνία.
Ειλικρινά έψαξα να βρω το σχόλιο που φιγουράρει στη σελίδα της "Ελευθεροτυπίας" και που με φέρνει να λέω: "Κω...εβραίοι.. Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ" και δεν το βρήκα. Και μη βιαστείτε να πείτε ότι το έσβησα, αν όντως το έκανα στη θέση του θα υπάρχει κενό, γι' αυτό αν το βρει κάποιος θα ήθελα να μου το δείξει. Η φράση δεν είναι δική μου, γιατί είναι ξένο προς το χαρακτήρα μου να εκφράζομαι έτσι για οποιοδήποτε άνθρωπο έστω κι αν δεν αποκλείω το ενδεχόμενο κάποιοι να εκφράζονται ακραία σε περιπτώσεις μεγάλης οργής, χωρίς όμως να εννοούν αυτό που λένε! Κάπου υπάρχει το σχόλιό μου αυτό που τελειώνει μέχρι εκεί που λέει "...Φρίκη!!". Δεν μπόρεσα να το βρω όμως μου το είπε @φίλη που το είδε κάπου, αλλά και αυτή δεν συγκράτησε που. Ελπίζω να το εντοπίσω σύντομα.
Οι απόψεις μου για τους Εβραίους και το Κράτος του Ισραήλ βρίσκονται κυρίως στις αναρτήσεις μου εδώ , εδώ και εδώ. Σ' αυτές θα βρείτε σχόλια μου που ρητά και κατηγορηματικά λέω:
προς
@coco
..............
Αυτές είναι οι δικές μου σκέψεις και φυσικά δεν καταδικάζω ολόκληρο το λαό των Εβραίων, αφού σίγουρα πρώτα υποφέρουν και οι ίδιοι από τους ομοεθνείς τους σιωνιστές!! Και σίγουρα υπάρχουν Εβραίοι που δεν πρεσβεύουν τα μισαλλόδοξα κείμενα των Ταλμούδ, αλλά θεωρώ ότι κινδυνεύουν και αυτοί εξ ίσου με τους αλλόθρησκους τους!!
Το σίγουρο πάντως είναι ότι αυτοί που εισβάλλουν στην Παλαιστίνη ηγέτες και στρατιώτες υπακούουν στα παραπάνω τρομερά Ιερά τους Βιβλία, χωρίς κανένα φόβο και χωρίς κανένα πάθος!!
Γι' αυτό και προβαίνουν σε γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, χωρίς κανένα δισταγμό!
Αυτοί εκεί κάτω δεν πολεμούν, αυτοί δολοφονούν βρέφη, παιδιά και άμαχους!!

Προς
@patsiouraki μου
Οι Εβραίοι γενικά ως λαός ίσως να μη διαφέρουν από κάθε άλλο λαό στη γη!
Οι Εβραιοσιωνιστές όμως, που ασπάζονται τα Ιερά Ταλμούδ, και αυτοί σίγουρα είναι οι ηγέτες του Ισραήλ, και όσοι τους ακολουθούν είναι νομίζω επικίνδυνοι για την ανθρωπότητα όλη!

Προς
@Μοναχικέ μου Λύκε
Ίσως έχεις δίκιο ότι όποιος ανακατεύεται με τα πίττουρα τον τρώνε οι κόττες!
Όμως @φίλε μου δεν μπορώ να βάζει ο καθένας την ταμπέλα του "αντιναζιστή" και "δημοκράτη" και να περνιέται καλύτερος από τον Πλεύρη!!
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μάλλον μοιάζουν σαν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος!! 

Προς
@OΡΕΙΝΕ
Έτσι κι εγώ σαν ύποπτη την είδα γι' αυτό και ήθελα να το επισημάνω.
Σαφώς και δεν φταίνε οι απλοί Εβραίοι έλληνες ή αλλοδαποί πολίτες Εβραίοι! Οι σιωνιστικές ηγεσίες τους φταίνε!!

 Προς
@Jaman Fou μου
..........
Το θέμα είναι ότι αν καταδικαστεί ο Πλεύρης για το βιβλίο του αυτό, ο χαμένος δεν θα είναι αυτός!
Οι χαμένοι θα είμαστε όλοι εμείς και το δικαίωμα μας στην ελευθερία της έκφρασης του λόγου!!
Βλέπουν μόνο το τυρί αλλά δεν βλέπουν τη φάκα όλοι αυτοί οι δήθεν "αντιναζιστές" και "δημοκράτες"!!

Προς 
@Γεωργιάδης Κωνσταντίνος
Συμφωνώ σχεδόν σ' αυτά που λες αλλά και πάλι δεν θέλω να πιστέψω ότι όλοι οι απλοί Εβραίοι πολίτες έχουν τις ίδιες αντιλήψεις με την κοπέλλα που περιγράφεις! Όπως παντού στον κόσμο θα υπάρχουν κι εκεί οι φασίστες και οι δημοκράτες! Μη ξεχνάς ότι υπάρχουν και οι αντιρρησίες που αρνήθηκαν να πάνε στον πόλεμο και τους έριξαν στη φυλακή!!

Αυτές είναι οι απόψεις μου για τους απλούς Εβραίους πολίτες όλου του κόσμου και φυσικά όταν μιλώ για Εβραίους εκφράζοντας οργή πάντα εννοώ τους σιωνιστές του κράτους του Ισραήλ που αιματοκύλησαν την Παλαιστίνη.
Επίσης για πλήρη άποψη δείτε και μια ανάρτησή μου με τίτλο "Η Αίγυπτος "μανδρόσκυλο του Ισραήλ?"



Αν και δεν το θεωρώ απαραίτητο, για να καταλάβετε το πνεύμα αυτού του μπλογκ και τον καθαρά ανθρωπιστικό χαρακτήρα του, προς κάθε αδύναμο και κατατρεγμένο πλάσμα όλου του κόσμου μπορείτε να δείτε και την ανάρτησή μου  για μια δασκάλα αληθινή... αλλά παράνομη.

Τέλος ομολογώ ότι λίγο καθυστερημένα, απαντώ αλλά βλέπετε και εγώ προσπάθησα να συνειδητοποιήσω τι ήταν αυτό που έσκασε σαν βόμβα, εκτός από το κεφάλι της δικαστή και στο κεφάλι το δικό μου, αλλά και της μπλογκόσφαιρας, ολόκληρης, με το πρόσχημα της ενημέρωσης, δήθεν του κοινού, ενόψει του ότι όπως το ίδιο το δημοσίευμα έλεγε, σήμερα γινόταν η δίκη των κατηγόρων του Πλεύρη, στελεχών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, μετά από μήνυση του ίδιου. Τώρα γιατί έπρεπε να ενημερωθεί το κοινό για τη δικαστή που είχε μειοψηφίσει στην πρώτη δίκη, και που συμπτωματικά είχε και αντιδικία με την αναφέρουσα δικηγόρο, ενώ υπήρχαν οι αποφάσεις των ανώτερων δικαστηρίων, δεν καταλαβαίνω... 

Η ανάρτηση αυτή,   έγινε κυρίως  για τους @φίλους που με στήριξαν στη μπλογκόσφαιρα και που θέλω να τους ευχαριστήσω  και  να τους δώσω τις απαντήσεις που άλλοι τους ζητούν να δώσουν αυτοί για μένα.

83 σχόλια:

Heliotypon είπε...

Φασίστες, ναζί, σιωνιστές και, γενικά, εγκληματίες βρίσκεις σε κάθε φυλή. Δεν χρειάζεται να ανήκεις σε μιά συγκεκριμένη φυλή ή έθνος ή θρησκεία, για να είσαι διαστροφικός. 'Ομως οι θρησκείες καλλιεργούν ένα ιδιαίτερο είδος φασισμού και ρατσισμού, που λέει, στο περίπου: "εμείς είμαστε οι καλοί κι όλοι οι άλλοι είναι σκάρτοι". Κι αυτές οι διδαχές χύνουν φαρμάκι στις ψυχές και μεταμορφώνουν τους ανθρώπους σε τέρατα. Τέρατα μουσουλμανικά, χριστιανά, εβραίικά ή άλλα. (Ευτυχώς οι ινδουιστές και οι βουδιστές φαίνεται να έχουν ξεφύγειαπό αυτό το είδους της φανατίλας). Στις θρησκείες και στις εθνικές διδασκαλίες ας αναζητήσουμε μερικές από τις αιτίες της θηριωδίας. Σ' αυτές τις έννοιες που ξεχωρίζουν τους ανθρώπους στους "δικούς μας" και τους "άλλους"! Από κει ξεκινάνε όλα τα δεινά!

monahikoslikos είπε...

Πολύ καλά κάνεις Μαριάννα μου και ξεκαθαρίζεις τη θέση σου γιατί είναι πλέον φανερό ότι οι καιροί είναι πονηροί και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών πιθανόν να γυψαριστεί...
Ως εκ τούτου και για να προλάβω σκέπτομαι κι εγώ να αναρτήσω ανοικτή επιστολή προς τους σύγχρονους ιεροεξεταστές με την οποία θα αποκηρύσω μετά βδελυγμίας κομμουνισμόν, φασισμόν, ρατσισμόν, σιωνισμόν και γενικά κάθε ...ισμόν με εξαίρεση ίσως Χριστιανισμόν, χαφιεδισμόν και ωχαδερφισμόν.

Swell είπε...

Και τον Πασοκισμόν να εξαιρέσεις Λύκε! Αν θέλεις να μακροημερεύσεις βεβαίως.

Kostas Ramantas είπε...

Επαληθεύω ότι σε ολόκληρο το blog δεν υπάρχει η λέξη "κωλοεβραίοι" και η λέξη Χίτλερ βρίσκεται σε 3-4 άσχετες αναρτήσεις. Ένα απλό google search με το διακόπτη site:mariananonice.blogspot.com και μετά τη λέξη/φράση που ψάχνετε θα σας πείσει. Επίσης ακόμα και αν η Μαριάννα είχε σβήσει τις αναρτήσεις, θα εμφανίζονταν στα google caches. Εγώ έχω καταλήξει ότι το άρθρο διανθίστηκε με κατασκευασμένες εκφράσεις. Κατά τα λοιπά αν απομόνωνε κανείς και από τον δικό μου προφορικό λόγο μεμονωμένες εκφράσεις που έχω πει από το 2007 θα μπορούσε να με παρουσιάσει σαν ένα τέρας (τα σχόλια σε ένα blog δε διαφέρουν κατ' εμέ από προφορικό λόγο)

Συμπέρασμα: Το ποιος χρησιμοποιεί φασιστικές μεθόδους και γκαιμπελική προπαγάνδα νομίζω ότι είναι προφανές, αν έχει η πατσαβουροτυπ "δημοκρατικές εαισθησίες" ας δημοσιεύσει ένα άρθρο συγνώμης το συντομότερο.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, διαβάζω, διαβάζω και τελειωμό δεν έχει. Χαμπάρι δεν είχα πάρει λέμε, απέχω μήνες τώρα. Καλέ τι έγινε πάλι; Πόσο πια; Ποιά είσαι επιτέλους; Αποκαλύψου :)

Μη φοβού Μαριάνα του πάγου. Οι άνεμοι φύλλα ρίχνουν μόνο. Ρίζες δεν ξεθάβουν. Γράψε ποιήματα και κατέβασε τους διακόπτες της λογικής. Οι δρόμοι για να νομίζουμε οτι ελεύθερα στοχαζόμαστε είναι ορθάνοιχτοι.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Μαριάνα μήπως δίνουμε περισσότερη αξία σ'ένα κατευθυνόμενο άρθρο απ' όση στην πραγματικότητα έχει;Ακόμα κι αν ισχύουν τα όσα ισχυρίζεται η κόρη του κυρίου Κωνσταντόπουλου ένας σοβαρός δημοσιογράφος δεν όφειλε να βρει τη marianaonice ή τη δικαστικό ώστε να περιλαμβάνει στο δημοσίευμα του και την άλλη άποψη;
Αυτό και μόνο φτάνει για να δείξει πως κάπου αλλού στοχεύει η πάλαι ποτέ εφημερίδα των συντακτών!Πιθανότατα στη φίμωση των blogs.
Να είσαι καλά,καλή συνέχεια!

BUTTERFLY είπε...

Μαριανακι σορυ, αλλα σε βρισκω λαθος!Δεν εχεις καμια απολυτως υποχρεωση να δικαιολογεισαι για πραγματα που ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ σου καταλογιζουν. Εισαι αντισημιτρια; Μαγκια σου! Εισαι αντιναζιστρια; Παλι μαγκια σου! Δεν νοειται να μιλαμε για δημοκρατικη κοινωνια και ελευθερια λογου και την ιδια στιγμη να πρεπει καποιος να εξηγειται για μια αποψη που εξεφρασε η να απολογειται για μια σταση που κρατησε, εκτος πια αν αυτος ο ανθρωπος γινεται αυτουργος σε εγκληματα και καλει τον κοσμο σε πραξεις βιας και απανθρωπιας. Αλλα, σε αυτη την περιπτωση υποτιθεται επεμβαινει η δικαιοσυνη, οχι μια εφημεριδα η καποια τυχαια νομικος. Κακως μπηκες στη διαδικασια και ελπιζω να κινηθεις νομικα εναντιον της παραβιασης τους απορρητου των προσωπικων σου δεδομενων και της συκοφαντικης δυσφημισης που εχεις υποστει.

Unknown είπε...

Marianaonice, έχουμε διαφωνήσει πολλές φορές στο παρελθόν και οι απόψεις μας σε σχετικά θέματα είναι η μέρα με την νύχτα. Ωστόσο , αυτό δεν μ' εμποδίζει να θεωρήσω το δημοσίευμα της Ε κατάπτυστο αν κι εφ' όσον δεν έχει προηγούμενα διασταυρωθεί και βασίζεται στην εμπάθεια μίας συγκεκριμένης δικηγόρου. Συμπαρίσταμαι στην προσπάθεια σπίλωσης σου από ένα μέσο που μέχρι χθες είχα σε εκτίμηση....
Περιμένω την απάντηση της εφημερίδας και φυσικά την απαραίτητη συγγνώμη για το δημοσιογραφικό ατόπημα της...

ohia είπε...

Πρωτοφανές, παγκοσμίως με μια απλή καταγγελία, (χωρίς αυτή να έχει κριθεί από καμία δικαστική Αρχή) μιας ''ν ε α ρ ή ς '' μεν όπως η ίδια επικαλέστηκε στο ανώνυμο δημοσίευμά της εφημερίδας της, πλην όμως όπως εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε ισχυρότατης και επώνυμης δικηγόρου, να παραβιάζεται κάθε έννοια του νόμου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σοσιαλιστική Ελλάδα του 2010.

thinks είπε...

Το λινκ το οποίο ψάχνετε βρίσκεται εδώ: http://side21.blogspot.com/2008/12/blog-post_29.html

Πράγματι δεν έχει αποδειχθεί ακόμη αν είστε ή δεν είστε η δικαστής την οποία κατονομάζει στο ρεπορτάζ της η Enet. Αλλά αυτό δεν έχει πολύ σημασία. Αφ' ενός, από τα λεγόμενά σας, εσάς, marianaonice, ένα σεβαστό ποσοστό σημερινών ανθρώπων συμπεριλαμβανομένου εμού, θα σας χαρακτήριζαν ένα απλοϊκό άτομο, μειωμένης μόρφωσής και γνώσης Ιστορίας, και κρίσης: ένα ρατσιστή. Αφ' εταίρου, μια δικαστής δεδηλωμένων αντισημιτικών απόψεων που δεν παραχωρεί την θέση της σε άλλο πιο αντικειμενικό δικαστή σε μια δίκη ενός αντισημίτη, βρίσκεται μπροστά σε ένα θέμα ηθικής, αν όχι νομοθεσίας, που σε άλλες χώρες θα είχε θεωρηθεί παρανομία.

Άρα λίγη σημασία έχει αν είστε θύμα τρομερών δολοπλοκιών και συμπτώσεων, ή αν δεν έχετε καν την σπονδυλική στήλη να σταθείτε όρθια για το πια είστε. Και η marianonice και η δικαστής αυτή, είτε είναι το ίδιο πρόσωπο είτε όχι, έχουν η κάθε μια, με τις εξακριβωμένες πράξεις τους, δημιουργήσει τις ερωτήσεις σχετικά με το ατομό της/τους, που μια κοινωνία θα έπρεπε να ρωτήσει.

Θα βρείτε επίσης 2 σχόλια μου προς εσάς στο Αθεόφοβος2, και δύο αναρτήσεις στο δικό μου μπλογκ.

ΥΓ. Τους αριθμούς και την μέθοδο του Ολοκαυτώματος δεν τους εφεύραν Ζιονιστές. Βρίσκονται ατόφια σε έγραφα του τρίτου Ράϊχ. Έχετε ακούσει για την σύσκεψη του Wannsee; http://dimitristhinks.blogspot.com/2010/10/blog-post_19.html

ΥΓ2. Η Παλαιά διαθήκη βγήκε από το Ταλμουντ. Δεν παραφράστηκε το Ταλμούντ από την Παλαιά Διαθήκη. Το Ταλμούντ γράφτηκε σταδιακά από 1200 ΠΧ - 200 ΜΧ (περίπου), και η Παλαιά διαθήκη συντάχθηκε βασισμένη στο Ταλμούντ, αναπροσαρμοσμένη για τους μη-Εβραϊκής καταγωγής Εθνικούς, μετά το 300 ΜΧ. Ιστορικό αναμφισβήτητο γεγονός.

ΥΓ3. Το Ισραήλ ήταν κράτος στην περιοχή Παλαιστίνης και Ιουδαίας από την Έξοδο από την Αίγυπτο (που συνέβη, κάποια στιγμή, ή σταδιακά, μεταξύ του 1600 και 1100 ΠΧ) μέχρι την διασπορά του 72 ΜΧ με την εξαίρεση των ετών της αιχμαλωσίας στη Βαβυλώνα γύρω στα 500 ΠΧ. Περίπου όσο κράτησε και η Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία αργότερα. Οι "Παλαιστίνιοι" και οι "Εβραίοι" ζούσαν μαζί αρμονικά μέχρι και το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα. Μεταξύ 1917 και 1947, το Βρετανικό Φόρεην Όφις δημιούργησε το πρόβλημα των λεγομένων "Παλαιστινίων" του σήμερα, με τον ίδιο τρόπο που διέσπασε την Ινδία σε Ινδία και Πακιστάν, βάση θρησκείας, με την Βρετανική πολιτική του διαίρει και βασίλευε, το 1947.

ΥΓ4. Οι Εβραϊκής καταγωγής πολίτες των Ευρωπαϊκών χωρών πού υπέστησαν γενοκτονία κάτω από το τρίτο Ράϊχ, και οι σημερινοί Παλαιστίνιοι που ζουν σε εδάφη κατεχόμενα από, αλλά όχι ανήκοντα στο, Ισραήλ, έχουν μεταξύ τους, Ιστορικά και Ηθικά την εξής σημαντική διαφορά: Οι άνθρωποι που εξοντώθηκαν από του ναζί ήταν πιστοί υπήκοοι των κρατών στα οποία ζούσαν, Γερμανοί, Πολωνοί, Γάλλοι, Έλληνες, κλπ, που ήταν μέλη ενεργά και παραγωγικά στις κοινωνίες όπου ζούσαν -ίσως περισσότερο παραγωγικοί από συμπολίτες τους μη Εβραϊκής καταγωγής. Από την άλλη μεριά, οι "Παλαιστίνιοι" του σήμερα, στα κατεχόμενα εδάφη, όπως και οι γείτονες του Ισραήλ, δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει σαν κράτος και εργάζονται καθημερινά για την εξόντωση του.

Αυτό, στο ΥΓ4, δεν το είπα εγώ. Μου το είπε ένας Παλαιστίνιος, Μουσουλμάνος, υπήκοος του Ισραήλ, δεκανέας στον στρατό του Ισραήλ, ο οποίος έκανε ωτοστόπ και τον πήγα με το αυτοκίνητό μου από το Ραμαλά έως την Ναζαρέτ τον Φεβρουάριο του 1987.

LeftG700 είπε...

marianaonice,


Να μας συμπαθάς, αλλά κάτι δεν πάει καλά. Για να τα λέμε όλα, όχι απλώς δεν πηγαίνει καλά, αλλά πηγαίνει κατά διαόλου!

Πριν πούμε τι πηγαίνει κατά διαόλου, μερικές διευκρινίσεις. Απευθυνόμαστε στην marianaonice και μόνο σ’ αυτήν. Τα όσα αναφέρει η «Ελευθεροτυπία» για την ταυτότητα του φυσικού προσώπου που διαχειρίζεται αυτό το μπλογκ από το ένα αυτί μας μπήκαν κι απ’ το άλλο μας βγήκαν! Όσο για τη Ζωή και τον μπαμπά της, τους έχουμε χεσμένους πατόκορφα! Αυτά, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις.

Ας έρθουμε τώρα σ’ αυτό που πηγαίνει κατά διαόλου.

Μας λες ότι έψαξες να βρεις τη φράση «Κωλοεβραίοι.. Μακάρι να τους εξόντωνε τελείως ο Χίτλερ» και δεν τη βρήκες. Ok, κανένα πρόβλημα. Όμως η εφημερίδα αναφέρει και άλλα πράγματα. Μεταξύ των οποίων το πιο εμβληματικό είναι ο διάλογός σου με τον monahikoslikos όπως υπάρχει στο http://marianaonice.blogspot.com/2009/01/blog-post.html

Τον παραθέτουμε ολόκληρο:


Ο/Η monahikoslikos είπε...
Καλή αρχή, οργανώσου και όλα θα πάνε καλά...
Το χρήμα δεν έχει χρώμα, οσμή και ιδεολογία γι αυτό και μπερδευτήκανε έτσι δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι...
Όσο για τους Παλαιστίνιους... φαίνεται να χρωστάνε πολύ αίμα ακόμα για να πληρωθεί το λάθος του Χίτλερ που άφησε εβραϊκό σπόρο πίσω...
Αν νομίζεις πως είμαι ρατσιστής θα σου πω ναι είμαι γιατί σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορώ να το κρύψω.
3 Ιανουαρίου 2009 8:18 π.μ.


Ο/Η marianaonice είπε...
[…]
@Μοναχικέ μου Λύκε
Μην ανησυχείς! Και εγώ εκεί έχω φθάσει και έτσι σκέφτομαι για τους Εβραίους!! Και μετά τους φταίει ο Πλεύρης!! Όμως είδες;; Κατάφεραν και τον καταδίκασαν κι αυτόν! Λες κι ο Πλεύρης μόνον αυτούς κυνηγά και εξυβρίζει!! Όμως αυτοί είχαν τη δύναμη και τον δίωξαν και τον καταδίκασαν!! Φοβάμαι ότι έχουν εισχωρήσει βαθειά στα γρανάζια της κρατικής μας μηχανής και κινούν τα νήματα παντού! Το ήξερες εσύ ότι το Κεντρικό Ισραηλιτικό τους Συμβούλιο είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου;; το ήξερες ότι έχει δικαίωμα να εισπράττει φόρους από τους Έλληνες Εβραίους;; Κράτος εν κράτει δηλαδή!! Και άλλα πολλά που δεν τα ξέρει ο κόσμος γι' αυτούς!!
3 Ιανουαρίου 2009 12:22 μ.μ.

Τι είναι αυτά τα πράγματα marianaonice; Έχεις φτάσει να σκέφτεσαι για τους Εβραίους ότι δεν θα έπρεπε να έχει μείνει εβραϊκός σπόρος; Δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Δεν ξέρεις ότι είναι με άλλα λόγια ακριβώς αυτό που παραθέτει η «Ελευθεροτυπία» (αυτό που δεν βρίσκεις και αποκλείεις να το έχεις πει εσύ, κρατώντας όμως και μια «πισινή»: «Η φράση δεν είναι δική μου, γιατί είναι ξένο προς το χαρακτήρα μου να εκφράζομαι έτσι για οποιοδήποτε άνθρωπο έστω κι αν δεν αποκλείω το ενδεχόμενο κάποιοι να εκφράζονται ακραία σε περιπτώσεις μεγάλης οργής, χωρίς όμως να εννοούν αυτό που λένε!»);

Και τι είναι αυτό που παρακάτω λες στην patsiouraki;

«Οι Εβραίοι γενικά ως λαός ίσως να μη διαφέρουν από κάθε άλλο λαό στη γη!»

Ί σ ω ς; Τι θα πεί ί σ ω ς marianaonice; Ότι (ίσως) έχουν το «κακό» αίμα ή ότι (ίσως) είναι ο «κακός» σπόρος;

Και γιατί μας κοτσάρεις συνέχεια ‘Ε β ρ α ι ο σιωνισμός’ και ‘εβραιοσιωνιστές’; Υπάρχουν και Λιθουανοί σιωνιστές, ας πούμε, ή Βάσκοι;

Ή μήπως υπάρχουν και …αριστεροί σιωνιστές; Κάτι τέτοιο άραγε υπονοείς όταν γράφεις στον Ασκαρδαμυκτί «Σαφώς και δεν αμφιβάλλω ότι οι πιο μαύροι φασίστες είναι οι ‘‘αριστεροί’’!!» και στο οποίο σου απάντησε όπως έπρεπε ο akrat;

marianaonice, οι απόψεις σου για τους Εβραίους ως λαό, μυρίζουν. Και μυρίζουν πολύ άσχημα. Δεν ξέρουμε αν οφείλεται σε ανοησία, ημιμάθεια, ανθρωπιστική μικροαστική ευαισθησία για τα πάθη του Παλαιστινιακού λαού, ή ρατσισμό.

Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι αναπαράγεις έναν λόγο μίσους και όχι μόνο δεν παίρνεις τις αποστάσεις σου από τον ναζιστικό αντιεβραϊσμό, αλλά έρχεσαι πολύ κοντά του.

Κοίτα να συνέλθεις!

Gee Pontius είπε...

Ηταν φανερό από την φωτογραφία ότι το σχόλιο δεν ήταν από αυτό το μπλογκ αλλά φαίνεται πως η συντάκτρια ξεχνάει τα σχόλια που παραθέτει.
Τώρα που ο thinks παρέθεσε το λινκ το συμπέρασμά σου kostis απέκτησε ιδιαίτερη ... βαρύτητα, πως λέμε φίλος η τάδε, φιλτάτη η αλήθεια, κάπως έτσι...
Βέβαια τα υπόλοιπα που λέει ο Thinks είναι μόνο για όσους έχουν παρωπίδες, φαίνεται πως δεν έχει ακούσει ποτέ για Μακαβαίους και Φιλισταίους, τυχαία όλες οι ομάδες στο Ισραήλ ονομάζονται Μακάμπη και επίσης εντελώς τυχαία στην Αμερική ο χαρακτηρισμός Phillistine είναι εντελώς μειωτικός έως υβριστικός και είμαι σίγουρος πως καμιά σχέση δεν θα έχει με τους Παλαιστίνιους.
Είναι πασίγνωστον ότι στην πορεία του Μ. Αλέξανδρου κατεγράφησαν όλες οι πόλεις και τα άξια αναφοράς, πλην της Ιερουσαλήμ και του ναού του Σολομώντος, φαίνεται ο χωρογράφος του Αλέξανδρου ήταν αντισιωνιστής, δεν μπορεί το Ταλμούντ θα έχει δίκιο ...
Προσωπικά μου κάνει εντύπωση πως...
"Αυτό το ιστολόγιο δεν επιτρέπει ανώνυμα σχόλια" και όμως σε άλλες αναρτήσεις δημοσιεύει κάποια ... ανώνυμος/η, φαίνεται αυτή θα έχει τα μέσα...

thinks είπε...

Αγαπητέ gpointofview, έχω πράγματι ακούσει για τους Φιλισταίους, ή Philistines, από τους οποίου μάλιστα η Βρετανική Αυτοκρατορία έδωσε την ονομασία Palestine (Παλαιστίνη) στην περιοχή. Ιστορικά, και Βιβλικά, αν δεν κάνω λάθος οι Φιλισταίοι ζούσαν σε μια περιοχή βόρεια της Γής Καναάν, εκεί περίπου που είναι σήμερα ο Νότιος Λίβανος, Βόρειο Ισραήλ.

Αλλά ίσως δεν ήμουν σαφής στη θέση μου η οποία αποστάζεται στο ότι οι πληθυσμοί των κατεχομένων εδαφών, και οι ομόθρησκοί τους γείτονες του Ισραήλ, δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει εντός οποιωνδήποτε γεωγραφικών συνόρων. Αυτό είναι γεγονός. Αναρωτιέμαι πως θα εξελίσσετο η στάση του Ισραήλ αν άλλαζε αυτή η στάση και γινόταν το δικαίωμα ύπαρξής του αποδεκτό και παραδεκτό, και σταματούσαν οι επιθέσεις εναντίων του. Άλλωστε δεν έχει ζητήσει τίποτα περισσότερο το Ισραήλ.

Αν θα μπορούσαμε να συζητήσουμε πάνω σε αυτό με χαρά θα το κάνω στο δικό μου μπλόγκ. Σ' ευχαριστώ.

LeftG700 είπε...

@thinks:


Αν και είναι φανερό, να το δηλώσουμε κιόλας:

Όταν στέλναμε το σχόλιο, δεν είχαμε δει το δικό σου, όπου ξεκαθαρίζεται αναμφισβήτητα το τι είπε και τι δεν είπε η maranaonice σε σχέση με την επίμαχη φράση που αναφέρει η "Ελευθεροτυπία".

Βέβαια, όπως ξεκαθαρίζουμε κι εμείς στο δικό μας σχόλιο, το πνεύμα του κακώς διαψευσθέντος σχολίου κυκλοφορεί σε πολλά γραπτά της marianaonice. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι πολύ θετικό που έφερες στο φως αυτό που επιχειρήθηκε(;) να αποκρυφτεί κάτω από τον ήλιο...


Τα λέμε

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

kostis ευχαριστουμε για την ερευνα
δημοσιευεται εδω
http://enomenoiblogers.blogspot.com/
σε λιγο τα νεωτερα.........
το θεμα ειναι πολυ σοβαρο προσπαθουμε να επικοινωνησουμε με τον αρθρογραφο

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

LeftG700
επειδη πειξασε σε χασφιεδεςς η ip σου παρακρατειτε οπως κανει η ελευθεροτυπια νεωτερα.. σε λιγοο

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

καποιοι χαφιεδες επιλεγουν ip εμεις αποψεις εκφραζουμε δεν διαλεξαμε εμεις αυτο τον πολεμο
αλλα αρχισαμε μολις τωρα..

LeftG700 είπε...

@ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ:


Παιδιά δεν καταλάβαμε καθόλου το σχόλιό που απευθύνεται σ' εμάς. Θα σας ήμασταν υποχρεωμένοι, αν μας το διευκρινίζατε. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.


Τα λέμε

Side21 είπε...

Χθες το απόγευμα ...
μόλις έμαθα το ζήτημα
που δημιουργήθηκε με αιτία ένα σχόλιο
που έγινε πέρισυ στο ιστολόγιό μου ...
άφησα το παρακάτω σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτησή σου !!!

" 6 Δεκεμβρίου 2010 6:49 μ.μ.
Side21 είπε...

Ζητώ συγνώμη αν ...
χωρίς να το θέλω ...
σε έφερα σε δύσκολη θέση ...
θα προσπαθήσω αύριο να επανορθώσω !!! "

Βάσσια είπε...

Μαριάνα, το ίδιο σχόλιο άφησα σε δύο θέματα για το ζήτημα. Το αφήνω και σε σένα γιατί είναι η θέση μου.

Δεν το είχα διαβάσει, διότι δεν είχα blog τότε που δημοσιεύθηκε η ανάρτηση και το σχόλιο.

Το ότι δεν συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό αυτό, δεν σημαίνει ότι καταδικάζω την Μαριάνα (όπως την λέω).

Το γεγονός ότι δεν είμαι φίλη των Ισραηλινών, προφανώς με καθιστά και μένα ρατσίστρια. Όσο για τους Εβραίους, δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους οποιουσδήποτε εκπροσώπους θρησκειών.

Για τα θύματα όμως του ναζισμού, όχι μόνο των εβραίων, αλλά και των νοητικά υστερημένων, των gay, των αθίγγανων, δεν πρόκειται ποτέ να σκεφτώ καν να συναινέσω στην εξόντωσή τους. Ούτε για το τότε, ούτε για το ποτέ.

Το αν είναι ή δεν είναι η δικαστικός - το γεγονός ότι γράφει συχνά για δικαστικά θέματα και δικαιοσύνη- μπορεί να είναι ένδειξη ή απόδειξη; Δεν ξέρω, δεν είμαι δικαστής.

Προσωπικά, και το έγραψα και στο blog της, μένω σ' αυτά που μου αρέσουν σε εκείνη- ως blogger- γιατί προσωπικά δεν την γνωρίζω. Έχω διαβάσει και χειρότερα σε blogs (μπορεί να έχω γράψει επίσης κάτι κατακριτέο), κατανοώ όμως ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν ίσως πιο ακραίες απόψεις, πιο δογματικές , άλλοι πιο ελαστικές.

Με το ίδιο μένος μπορεί κάποιος να καταφέρετε ενάντια σε ένα κόμμα ή σε κάποια οργάνωση ή σε κάποια "φατρία" ή σε κάποιον blogger ή σε οτιδήποτε.

Τι να γράψει τότε η κάθε εφημερίδα;
Να μας ταξινομήσει όλους σε υποστηρικτές ή εχθρούς;

Το διαδίκτυο προσφέρει χώρο για όλους, γίνεται και πεδίο εκτόνωσης, εκδίκησης, φθόνου με την ίδια ευκολία που γίνεται και τόπος "λατρείας".

Επιλέγω να συνεχίσω να διαβάζω την Μαριάνα και κάθε Μαριάνα και να κρίνω εγώ πότε και γιατί θα σταματήσω να το κάνω.

Καλησπέρα

grsail είπε...

Επειδή με κούρασε ιδιαίτερα αυτή η φτιασιδωμένη υπερευαισθησία κάποιων για τον κάλπικα "περιούσιο" λαό και αφού δηλώσω ότι φυσικά και δεν είμαι ρατσιστής ούτε αντι-εβραίος, πολύ δε περισσότερο αντισημίτης, σου αφιερώνω την παρακάτω ανάρτηση που είχα (σε έξαλλη κατάσταση) κάνει με αφορμή την δολοφονική επέμβαση στον στόλο της ειρήνης:

http://grsail.blogspot.com/2010/05/blog-post_6562.html

... ενδιαφέρον έχουν και τα σχόλια.

Σου αφιερώνω επίσης τα σχόλια που έκανα για το γνωστό θέμα στο blog KATERINA καθώς και την πρότελευταία μου ανάρτηση με τα σχόλιά της:

http://grsail.blogspot.com/2010/12/left-liberal-synthesis.html

Να είσαι καλά.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Κατ' αρχήν να πω πως πολιτικά και ηθικά υπόλογος είναι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος που επί σειρά ετών λειτουργούσε ως Πρόεδρος κόμματος και μέλος του Κοινοβουλίου υπέρ συγκεκριμένων εκδοτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων τα οποία υπηρετούσε και ως νομικός σύμβουλος.
Να θυμίσω πως στα πλαίσια του ανταγωνισμού μεταξύ Κοκκάληδων, Τεγόπουλων, Βραδιγογιάννηδων και Αλαφούζων, πρώτα "σήκωνε" ένα θέμα η Ελευθεροτυπία ή η Καθημερινή και μετά το "έπιανε" ο Κωνσταντόπουλος για να το αναδείξει κοινοβουλευτικά...

Για το θέμα Πλεύρη: η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών επιβάλλει τον σεβασμό και τη μη δίωξη όλων των απόψεων.
Κακώς διώχθηκε ο Πλεύρης για το βιβλίο του και κακώς διώκονται οι μάρτυρες κατηγορίες. Τελεία και παύλα.

Για τον Σιωνισμό: τέτοια ιδεολογήματα, όπως ήταν και η δική μας "Μεγάλη Ιδέα" πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολιτική αντιπαράθεση, διάλογο και δημοκρατικά μέσα.
Αλίμονο αν εφαρμόσουμε την αρχή "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" και διακιώσουμε γενοκτονίες και εγκλήματα.

Και τελειώνω με μια πρόσκληση για καφέ στην Μαριανούλα.
Κι αν γουστάρει να τον πιούμε στα Εξάρχεια, κοντά στο σημείο που σκοτώθηκε ο Αλέξης...

leondokardos είπε...

Μαριάνα μου, είδα με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση το άρθρο της Ελευθεροτυπίας σχετικά με το μπλόγκ σου, στο οποίο μάλιστα αναφέρεται και μιά δική σου απάντηση σε δικό μου σχόλιο σε ανάτησή σου.
Να πω καταρχήν οτι δε με ενδιαφέρει τη στιγμή συτή το βιβλίο του Πλεύρη, η αξιολόγηση της πορείας ενός λαού, οτιδήποτε άλλο.
Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι οτι η εφημερίδα προσβάλει τη πεμπτουσία του blogging, την ελεύθερη έφραση της γνώμης και των απόψεών μας σε οποιοδήποτε ζήτημα μας απασχολεί, πολιτικό, κοινωνικό, πολιτισμικό. Και αυτό το δικαιώμα μας το προσφέρει και το προασπίζεται η Δημοκρατία μας,
την ελέυθερη διακίνηση ιδεών και θέσεων.
Δεν έχει το δικαίωμα καμία εφημερίδα και μάλιστα όταν ο τίτλος της είναι Ελευθεροτυπία, να μας λογοκρίνει, να μας κατηγορεί, να δημοσιοποιεί τη ταυτότητά μας,
όταν η ίδια η δημοσιογραφία οποιασδήποτε μορφής,κόπτεται υπέρ της ελευθεροτυπίας.
Διερωτώμαι ειλικρινά που στόχευε το άρθρο της εφημερίδας αυτής.

Gee Pontius είπε...

Thanks, thinks αλλά δεν θα πάρω, δεν συνηθίζω να μιλάω για θρησκευτικά θέματα και ειδικά για θρησκείες όπως η εβραϊκή (και η χριστιανική και η μουσουλμανική) που στηρίζονται σε...θείες αποκαλύψεις γιατί απουσιάζει η λογική που είναι βάση κάθε συζήτησης. Από ιστορικής δε πλευράς ο καθένας δέχεται όποια κείμενα θέλει και όποιο status quo τον συμφέρει και αποσιωπεί τα υπόλοιπα, πάλι δεν βγάζεις άκρη. Βρες τίποτε διηγήσεις ναυτικών που κάνανε τα δρομολόγια Μασσίλια-Χάίφα με έποικους στα αμπάρια, περισσότερα θα καταλάβεις από τις βρεττανικές επεμβάσεις που επικαλείσαι, λες και δεν καταλαβαίνεις το αυτονόητο, νόου έποικοι, νόου πρόμπλεμ.
Συγνώμη για την κατάχρηση της φιλοξενίας.

Kostas Ramantas είπε...

@gpointofview

Επειδή σε προηγούμενο σχόλιο μου απευθύνεις το λόγο και κάνεις και έναν υπαινιγμό απαντάω (αυτό παρεμπιπτόντως είναι μόλις το δεύτερο σχόλιό μου σε αυτό το blog, το οποίο νοιώθω την ανάγκη να υπερασπιστώ απέναντι σε μια πρωτοφανή αυθαιρεσία). Αν δεν κάνω λάθος το link που δίνει ο thinks είναι από σχόλιο της Μαριάννας σε άλλο blog και μάλιστα κάτω από φωτογραφίες κατακρεουργημένων παιδιών. Άρα δεν πρόκειται για "χαρακτηριστικές ατάκες από το μπλογκ «Ζητείται ελπίδα...» της Mariana On Ice" όπως γράφει ψευδώς στη λεζάντα αλλά πιθανώς για μια συναισθηματική αντίδραση στα πλαίσια του ανεπίσημου/προφορικού λόγου των comments (επαναλαμβάνω: comments=προφορικός λόγος, μη διυλίζουμε τον κώνωπα λοιπόν λες και σχολιάζουμε κανένα κυβερνητικό ανακοινωθέν). Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το άρθρο γράφτηκε για να σπιλώσει υπολήψεις, και παρουσιάζει ανεπιβεβαίωτες φήμες (η υποτιθέμενη ταυτότητα της blogger) σαν γεγονότα, λέγοντας "Η εφέτης δεν κρύβει την ταυτότητά της";

Συμπέρασμα: τα περί γκαιμπελικών πρακτικών (κοπτοραπτική αποκομμένων φράσεων εκτός context) και κατασκευασμένων ειδήσεων τα διατηρώ στο ακέραιο.

LeftG700 είπε...

@ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ:


Τι έγινε ρε παιδιά; Κόκαλα έχουν αυτές οι διευκρινίσεις που ζητήσαμε;

ria είπε...

είχα την εντύπωση, ότι υπάρχει ανωνυμία στα μπλογκ.
με ποιο δικαίωμα κάποιος ξεφωνίζει κάποιον άλλο;;;
και που ξέρει αυτός ο κάποιος άλλος ότι το μπλογκ ανήκει στο συγκεκριμμένο άτομο;;;


μπορώ δηλαδή να βγω και εγώ και να τσιμπήσω ένα οποιοδήποτε μπλογκ και να αρχισω να κατηγορώ το διαχειριστή του λέγοντας ότι είναι ο τάδε και λέει αυτά;;;

έχουμε ξεφύγει. αλλά δημοσιογράφοι. τι να περιμένει κανείς;;;

συγνώμη για το ύφος αλλά τα έχω πάρει στο κρανίο! υποτιθεται ότι γράφουμε ανώνυμα τις σκέψεις μας, όποιες και αν είναι αυτές. και στο κάτω κάτω, δεν μπορεί μια δικαστικός να έχει τη δική της άποψη και να την εκφράζει; ακόμα και άν έγραψε τα όσα της καταλογίζουν, μήπως της έδωσαν τη θέση οι εβραίοι και παρουσιάζεται αγνώμων;
διάβασε να περάσει στο πανεπιστήμιο, να πάρει την άδεια άσκησης επαγγέλματος, για να γίνει δικαστικός.
με τον ιδρώτα της είναι ότι είναι.
τι ζόρι ακριβώς τραβάει ο καταγγέλων;;;

δεν ξέρω αν είσαι ή δεν είσαι η εφέτης ή η πρόεδρος του αρείου πάγου. είσαι όμως ένας ελεύθερος άνθρωπος και ακόμα και αν έγραψες το σχόλιο για το οποιο σε κατηγορούν, είναι δικαίωμά σου.

δεν έχουμε ελευθερία του λόγου ή όχι;;;;;;;;;;;;

για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. καλά, έκανα βολβοστροφή τώρα. συγνώμη και πάλι!

tzonakos είπε...

Tην marianaonice την διαβάζαμε και σχολιάζαμε επειδη ειναι μπλόγκερ και άτομο με κοινωνικές ευαισθησίες, και οχι λόγω του όποιου επαγγέλματός της.
Εδώ βάλλεται σαφώς η καρδιά του blogging, δηλαδή η ελευθερία έκφρασης και η ανωνυμία.
Δεν με ενδιαφέρει το επάγγελμα κανενός ούτε άλλα προσωπικά στοιχεία οποιουδήποτε συνμπλόγκερ, ποτέ δεν ρώτησα ουτε ηταν το κριτήριό μου αυτό ως μπλόγκερ.

Λέει μιά μάνα στο παιδί της :
"Αν λερωθείς, θα σε σκοτώσω"
Η μάνα αυτη είναι φονιάς ;

Λέει ενας άλλος :
"Φταίνε οι εβραίοι και οι πασόκοι... " για κάτι.
Αυτο τον κάνει ρατσιστή ;

Λέει άλλος :
"Αμα κάνεις αυτό, θα σε γ... "
Αυτο τον κάνει βιαστή ;

Ποιός απο εμάς δεν εχει πει κουβέντες πάνω στην ένταση μιας συζήτησης ;
Αρνούμαι να δικάσω κάποιον για τα πιστεύω του ή για την επαγγελματική του ιδιότητα όποια κι αν ειναι αυτή, εξαιρούνται οι νταβατζήδες, τραμπούκοι και λοιποί καλλιτέχνες.
Αρνούμαι να δικάσω μια μπλόγκερ και μάλιστα με στοιχεία που δίνουν δημοσιογράφοι που ασφαλώς και δεν θέλουν να τους ανταγωνίζονται οι μπλόγκερς ή έχουν και άλλου είδους συμφέροντα.
Εδω δεν δικάζουμε μία μπλόγκερ.
Δεν ειναι δικαστήριο.
Είναι χώρος έκφρασης και όχι αρένα, όχι Ιερά εξέταση, όχι ανάκριση.
Αρνούμαι να βάλω τα μπλογκς και τους μπλόγκερς εκεί που θέλουν οι αμειβόμενοι "επαγγελματίες" της ενημέρωσης.
Αρνούμαι να εμπλακώ σε μια ατέρμονη κουβέντα παράλληλων μονόλογων και φαυλόκυκλων αντίλογων με σκοπό να δούμε αν η marianaonice ειναι αντισημίτρια, και να την βάλουμε σε θέση απολογίας.
Δείτε τους εαυτούς σας αγαπητοί συνμπλόγκερς, είστε εισαγγελείς ; είστε δικαστές ;

Yellow Kid είπε...

Μαριάνα, αν είναι όπως τα λες και δεν υπήρχε αυτό το σχόλιο γιατί δεν κάνεις μήνυση στην Ελευθεροτυπία; Στο κάτω κάτω σε ταυτοποίησε με μία δικαστή (ή δικαστίνα)και όχι με μία δολοφόνο. Αν θίγεται δηλαδή κάποιου η αξιοπρέπεια ως ρατσιστική είναι η δική της και αυτή πρέπει να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Εσύ δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθείς να μας πεις ότι δεν είσαι ελέφαντας;

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Μαριαννα μου, προσφατα ελαβα γνωση του θεματος...ειμαι διπλα σου και το ξερεις...διπλα στην καθε ελευθερη φωνη οποια κι αν ειναι αυτη...στην ουσιαστικη ελευθερία κι οχι στην φιμωμενη κι εξαγορασμενη ταχα μου ταχα μου ελευθεροτυπια....
Με την σειρα μου θα ακολουθησω την φωνη της συνειδησης μου και θα κανω οτι μου λεει αυτη, οπως εξάλλου το κανω παντα...μικρο η μεγαλο θα κανω το δικο μου βημα συν―αδελφη...
Για να μπορουμε, αν μη τι αλλο, να μιλαμε ελευθερα.........χωρις φιμωτρο

LeftG700 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LeftG700 είπε...

@ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ:


Μια και δεν μας κάνετε την τιμή να μας εξηγήσετε τι εννοούσατε, ας πούμε εμείς δυο λόγια, σύμφωνα με όσα καταλαβαίνει το φτωχό μας το μυαλό. Να ξαναγράψουμε πρώτα το σχόλιό σας, χωρίς τα σαρδάμ της πληκτρολόγησης:

«LeftG700
επειδή πήξαμε σε χαφιέδες η ip σου παρακρατείται όπως κάνει η ‘‘Ελευθεροτυπία’’. Νεότερα σε λίγο».

Προφανώς, οι χαφιέδες είμαστε εμείς. Και γιατί, μπορείτε να μας εξηγήσετε; Επειδή διαβάσαμε τα ποστς στα οποία έγιναν οι επίμαχοι διάλογοι σε αυτό το μπλογκ; Μα η ίδια η marianaonice προσκαλεί τους αναγνώστες για κάτι τέτοιο και τους διευκολύνει μάλιστα, δίνοντας και τις ημερομηνίες. Πού βλέπετε το κακό; Και είναι χαφιές όποιος ανατρέχει σε αρχεία που διατίθενται δημόσια και στα οποία έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε;

Ελπίζαμε ότι θα μας διαφωτίζατε στην ανάρτησή σας. Δυστυχώς ούτε κι εκεί υπάρχει κάτι ώστε να καταλάβουμε γιατί είμαστε χαφιέδες ή για ποιο λόγο «η η ip μας …παρακρατείται». (Αυτό ήταν απειλή;).

Παιδιά, είμαστε υποχρεωμένοι να κλείσουμε το σχόλιο πάλι με μια ερώτηση:

Τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

Gee Pontius είπε...

Kostis είναι σαφώς σχόλιο εκπορευόμενο από το μπλογκ της μαριάνας και δημοσιευμένο αλλού αφού θέλεις να παίζουμε με τις λέξεις.
Και όταν κάποιος παραβλέπει την ουσία για να διθυραμβολογήσει με τα επουσιώδη, όχι απλά δεν με πείθει, αλλά με κάνει να διερωρτώμαι για τα κίνητρά του.

ohia είπε...

Τι λέτε βρε παιδιά, η @Μαριάνα πως είναι δυνατόν να είναι δικαστής.
Έχετε δει πως είναι οι δικαστές, έχετε συνομιλήσει μαζί τους.Σωστοί γερμαναράδες του Χίτλερ του 1940, ψυχροί, αμίλητοι,ανέκφραστοι, αγευστοι, άοσμοι. Εδώ πρόκειται για άτομο με ευαισθησίες, στην ποίηση στη ζωγραφική, στο λόγο. Εγώ περισσότερο για συγγραφέα τη κόβω.

Τάνταλος είπε...

Αυτοί που πρέπει να απλογούνται είναι οι γεμπελίσκοι Ιοί και όχι εσύ.

marianaonice είπε...

@προς όλους
Δεν προλαβαίνω απόψε να σας αφήσω σχόλια στον καθένα σας. Όμως επειδή τελικά όντως βρέθηκε το σχόλιό μου αυτό, οφείλω να ανακαλέσω και να απολογηθώ γι' αυτό!
Όντως έγινε σε ποστ του φίλου side21 στην όψη εικόνων σφαγιασμένων παιδιών στην Παλαιστίνη!! Είναι αλήθεια, δεν είναι του χαρακτήρα μου τέτοιες εκφράσεις, όμως φαίνεται ότι εκεί έχασα ...τον εαυτό μου και το χαρακτήρα μου μαζί και έγινα κι εγώ θηρίο ανήμερο!
Το παθαίνω αυτό κάποιες φορές στη θέα τέτοιας αιμοβόρας αδικίας ακομη και ενός απροστάτευτου κακοποιημένου ζώου, πόσο μάλλον στη θέα μικρών αδικοσκοτωμένων παιδιών.
Περιττεύει νομίζω να ξαναπώ αυτό που σωστά μου καταλογίζετε ότι άφησα ως μία "πισινή" δηλαδή ότι χρησιμοποίησα ακραία έκφραση που δεν την εννοούσα!

Και ένα ακόμη για τους αντιρρησίες ... συνείδησης που ρωτάνε γιατί δεν κάνω μήνυση στην Εφημερίδα?
Εγώ να κάνω μήνυση?? Με ποιό όνομα?
με το marianaonice??
Γιατί αυτή είμαι εγώ.

Η δικαστής τι θα κάνει δεν ξέρω. Υποθέτω ότι θα κάνει τα νόμιμα.
Και αν όντως είναι αντισημίτρια όπως την χαρακτήρισαν, ταυτίζοντάς την με μένα την ασυγκράτητη (και δεν το λέω ειρωνικά αυτό) που εκστομίζω τόσο ...βαριές κουβέντες κατά των Εβραίων σφαγέων των παιδιών της Παλαιστίνης, ας την καταδικάσουν!
Απλά αναρωτιέμαι εγώ η αμόρφωτη και χαμηλού επιπέδου blogger όπως κάπου, δεν θυμάμαι που, με χαρακτήρισαν, ξέρει κανείς μας άραγε οι δεξιόφρονες δικαστές δικάζουν αριστερούς πολίτες ή και το αντίστροφο ή ζητούν να αντικατασταθούν? Εκτός αν πιστεύετε ότι οι δικαστές δεν πιστεύουν σε κόμματα...

Ες αύριον τα σπουδαία, γιατί μας πλάκωσε και η δουλειάααα!!

Καλό ξημέρωμα!

Nefelovatis είπε...

Όλα όσα γίνονται έχουν ένα στόχο.. Κι αυτός είναι εκείνο για το οποίο μιλάμε εδώ και καιρό..

Θέλουν να φιμώσουν, όσους έχουν κάτι διαφορετικό να πουν, όσους μαρτυρούν εκείνο που φοβούνται.. Όσους μιλάνε Α-ληθινά..

Είμαι κι εγώ δίπλα σου Μαριάνα, έτσι απλά..

Αναδημοσιεύω το σχόλιο που έκανα στους enomenoiblogers, και προσθέτω το link για την ανάρτησή που έχει σχέση με όσα γύρω μας, το σκοτάδι πυκνώνουν.. :

«Οι Ελεύθερες φωνές τους «επικυρίαρχους» (Γιωργάκηδες, Ντομίνικους, και όλους όσους είναι πίσω απ’ αυτούς) Φοβίζουν. Ότι κι αν κάμουν όμως, η Αλήθεια και το Δίκιο, πάντα νικούν.

Ας θυμούνται, μπορεί να νομίζουν πως δεμένους μας έχουν, μα έτσι θαρρούσαν πάντα.. Από τα αρχαία ιερατεία που έλεγαν να «φοβόμαστε» την οργή των «θεών», μέχρι τους ιεροεξεταστές, και τους μακελάρηδες κάθε είδους κι εποχής..

Αυτοί έχουν φύγει, ότι κι αν έκαναν, εμείς είμαστε ακόμα εδώ, και για Δίκιο μιλάμε.

Εκφράζω κι εγώ τη συμπαράστασή μου στην Μαριάννα, τη συντάκτρια, τη φίλη, την Ελεύθερη ψυχή που κατασυκοφαντείται από εκείνους που θέλουν σε κλουβιά φιμωμένους να μας έχουν.

Είμαι κι εγώ Εδώ, δίπλα σε εκείνη και σε όλους όσους αγωνίζονται ακόμα μια φορά για την Ελευθερία. Ο καθένας μας μπορεί να φαίνεται πολύ μικρός από μόνος του για να παλέψει το σκηνικό της σκλαβιάς μας, αλλά..

Μαζί, ενωμένοι μπορούμε!

Υ.Γ. Για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Κι εγώ έχω γράψει μια ανάρτηση τότε που οι Ισραηλινοί δολοφόνησαν τόσους αθώους όταν χτύπησαν το στόλο της Ελευθερίας που πήγαινε στη Γάζα, με τίτλο «Ισραήλ, το Θύμα που Θύτης έχει γίνει».

Αυτό τι σημαίνει, ότι είμαι οπαδός του Αδόλφου.;;;;

Ή μήπως ρατσιστής;;; Έλεος δηλαδή!!!

Τις ηγεσίες μπορεί κάποιος να τις στηλιτεύσει όταν δολοφονούν και μάλιστα αμάχους, και μάλιστα υποχρεούται να το κάνει, ασχέτου φυλής, χρώματος και ιδεολογίας.

Μια κι έχουμε καταλάβει πια πως τίποτα από αυτά δεν έχουν, μια και θεός τους το χρήμα και το κέρδος είναι..»


Καλό ξημέρωμα και

Καλή Λευτεριά να έχουμε..

http://nefelovatis.blogspot.com/2010/12/blog-post_08.html

mareld είπε...

"Αυτοί που είναι ταγμένοι για τη ρέγγα και το χαλβά σ' αυτά πάντοτε θα ξαναγυρίζουν. Και οι άλλοι στα δεφτέρια τους που δεν έχουν τελειωμό και οι άλλοι στα κρεβάτια τους τα μαλακά που τα στρώνουν μα δεν τα ορίζουν. Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει το σκοτάδι μέσα του θάχει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο..."

Μαριάνα μας!!!

Εμείς οι φίλοι σου από τη μπλογκόσφαιρα ξέρουμε πολύ καλά ότι ανήκεις στους ανθρώπους που σαν τις φώκιες τις μικρές κλαίνε τις νύχτες για των ανθρώπων τα βάσανα..όλων των ανθρώπων που αν χρειαστεί μπορεί και να πεθάνουν για να ζήσουν οι συνάνθρωποί τους..
δεν θα έχεις μερτικό στον Ήλιο γιατί τον Ήλιο τον έχεις μέσα σου..
είσαι άνθρωπος διάφανος!!!

Σου αφιερώνω..

ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ
Η ζωή δεν είναι παίξε-γέλασε
Πρέπει να τηνε πάρεις σοβαρά
Όπως, να πούμε, κάνει ο σκίουρος.
Δίχως απ' όξω ή από πέρα
να προσμένει τίποτα
Δε θα'χεις άλλο πάρεξ μοναχά να ζεις.
Η ζωή δεν είναι παίξε-γέλασε
Πρέπει να τηνε πάρεις σοβαρά
Τόσο μα τόσο σοβαρά
Που έτσι, να πούμε,
ακουμπισμένος σ'έναν τοίχο
Με τα χέρια σου δεμένα
Ή μέσα στ' αργαστήρι
Με λευκή μπλούζα
και μαύρα ματογυάλια
Θε να πεθάνεις,
για να ζήσουνε οι άνθρωποι,
Οι άνθρωποι που ποτέ
δε θα'χεις δει το πρόσωπό τους
Και θα πεθάνεις ξέροντας καλά
Πως τίποτα πιο ωραίο,
τίποτα πιο αληθινό απ'τη ζωή δεν είναι
Πρέπει να τηνε πάρεις σοβαρά
Τόσο μα τόσο σοβαρά
Που θα φυτεύεις, σα να πούμε,
ελιές ακόμα στα εβδομήντα σου
Όχι καθόλου για να μείνουν στα παιδιά σου
Μα έτσι, γιατί το θάνατο
δε θα τονε πιστεύεις
Όσο κι αν φοβάσαι
Μα έτσι, γιατί η ζωή θε να βαραίνει
πιότερο στη ζυγαριά
Στίχοι: Ναζίμ Χικμέτ

Σε αγαπώ γι΄αυτό που είσαι!!
Ο τρόπος σου με ποτίζει ελπίδα!!
Σου αξίζουν τα καλύτερα και εύχομαι γρήγορα να ρθουν!!!

Είμαι δίπλα σου!!!

Sotiris K. είπε...

Θέμα πρώτον. Τι επιδιώκει διαβάζοντας κάποιος ένα κείμενο (post) σε ένα ιστολόγιο (blog);
Κατά τη γνώμη μου να παρακολουθήσει σκέψεις συν-σκεπτομένων και να "αναμετρηθεί" μαζί τους γραπτά ή διανοητικά.

Θέμα δεύτερον. Πόση σημασία έχει η όποια άλλη, πλην του ιστολόγου, ιδιότητα του συντάκτη ενός κειμένου;

Πάλι κατά τη γνώμη μου καμία ει μη μόνον αν διαθέτει το χάρισμα του χειρισμού του λόγου και γνώσεις, οπότε κάνει την ανάγνωση περισσότερο ευχάριστη και ωφέλιμη!

Θέμα τρίτον Έχει νόημα να "απολογείται" ένας ιστολόγος στους αναγνώστες του;
Πάλι κατά τη γνωμη μου τυπικά όχι. Ο καθένας μπορεί να σκέφτεται ό,τι θέλει και δεν υπάρχει λόγος να απολογείται γι αυτό.
Αν οι σκέψεις του μετουσιώνονται σε ενέργειες που επιφέρουν αναίτια βλάβη σε τρίτους, τότε γιαυτό, εφόσον αποδειχτεί δόλος, υπάρχουν νόμοι για τα δέοντα.
Είπα τυπικά όχι, γιατί στην πράξη, επειδή έτσι θέλει, έτσι νιώθει, έτσι "γουστάρει", ιστολόγιό του είναι, κάνει ό,τι θέλει, κι άμα έτσι νιώθει, "απολογείται" κιόλας.

υγ
Οπαδός της Σωκρατικής ρήσης "Ουδείς εκών κακός" δεν μπορώ να θεωρήσω κανέναν ΛΑΟ κακό ούτε όμως και περιούσιο.
υγ2
Θεωρώ απαράδεκτη την ενέργεια της Εφημερίδας. Απαράδεκτη,
Η δικηγόρος μπορεί να κάνει ό,τι νομίζει για να υπερασπιστεί τον εαυτό της ή να αποδοθεί αυτό που εκείνη θεωρεί δίκαιο, η Εφημερίδα όμως,στο βαθμό που ΜΕ έχει συνηθίσει να δίνει αγώνες για τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, εξευτελίστηκε στα μάτια μου, με τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα.

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

LeftG700 σε τρομαξα??πλακιτσα
Απλα εφερα ενα παραδειγμα
Αν δεν μ αρεσχει το σχολιο σου,
Με ενα απλό σχόλιο του ανωνύμου,η ψευδωνυμου,. το παίρνω ,τον χαφιεδιζω,και δίνω τα στοιχεία του στην δημοσιότητα
Η άρση απορρήτου γίνεται μόνο για κακούργημα, και αρση της ηλεκτρονικής του διεύθυνσης α[από τα νόμιμα όργανα, τον εισαγγελέα ,και όχι το παρακράτος
Παγκόσμια πρωτοτυπίας άλλη μια φορά για την Ελλάδα
Φαινόμενα που αν δεν καταγγελθούν, γίνονται επικίνδυνα για όλους

mareld είπε...

Αναρωτιέμαι..έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο με κατηγορητές και υπερασπιστές της αγωνίστριας Μαριάννας..αυτής της λαϊκής ψυχής που έχει δώσει τη ζωή της για το καλό του κόσμου..με φοβερή ευαισθησία ακόμη και για τα σκυλιά τα βασανισμένα..ομολογώ δεν καταλαβαίνω...ούτε θέλω να καταλάβω..ζοφερό αγναντεύω το μέλλον...

takis είπε...

Σίγουρο είναι οτι η Marianaonice μπλέχτηκε(?)ή την μπλέξανε (?) σε μία διαμάχη μεταξύ μιας δικαστίνας και των Κωνσταντοπουλαίων..

ο απλός σχολιαστής αναρωτιέται γιατί χρησιμοποίησαν το επίμαχο σχόλιο της Marianaonice σε αυτή τη διαμάχη?
Γιατί της Marianaonice και οχι οποιουδήποτε αλλου?
Υπάρχει σχέση Marianaonice και δικαστού?

Προσωπικά, απάντηση δεν εχω πάρει.

Θα εχει επίσης ενδιαφέρον τυχόν μήνυση της δικαστού εναντίον της εφημερίδας.
Μόνο αυτή ξέρει.

Τα υπόλοιπα περί ελεύθερης διακίνησης ιδεών στα μπλόγκς και διάφορες συναισθματικές κορώνες μου φαίνονται υπερβολές και φέρνουν χασμουρητά...

εδω ολόκληρες διαρροές για τα μυστικά των Αμερικάνων έγιναν..
και για την Πετρούλα επίσης είδα κάτι φωτο απο το Πλειμπόι

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

takis ποσο ωραια τα λες
εμεις ομως αυτο καταγγελουμε και δεν μας ενδιαφερει καμια διαμαχη
πως αρουν την ανωνυμια καποιου

Epikairos Politis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

δεν μας νοιαζει καμια μηνυση
ΣΑΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
δεν εμπλεκομαστε σε καμια προσωπικη αντιδικια
απαιτουμε απο τον κυριο Ψαρρα να μας πει που βρηκε προσωπικα δεδομενα και δημοσιευσαι απο ενα απλο πολιτη αληθεια η ψεματα ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΝΕΡΓΟ
Η ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ

ΕΝΩ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΣΗ ΑΠΟΡΗΤΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ

ΠΙΟ ΣΑΦΕς ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΑΣ
ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΥΘΕΩΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Η εφημερίδα πρέπει να ελεγχθεί από τη δικαιοσύνη για το πρωτοφανές δημοσίευμα.

Ανώνυμος είπε...

Η εφημερίδα πρέπει να ελεγχθεί από τη δικαιοσύνη για το πρωτοφανές δημοσίευμα.

Κωνσταντίνος Ν. Αθανασιάδης είπε...

Και σίγουρα ποτέ δεν θα προοδεύσει το ΔΙΚΑΙΟ στην Ελλάδα, όταν οι ίδιοι οι ΒΟΥΛΕΤΕΣ δεν επιδεικνύουν ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ στον έλεγχο του νομοθετικού ΤΟΥΣ έργου!

ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ!!!
http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

Για μια εκ των υστέρων, ΑΠΟΤΟΚΗ, φαινομενική νομιμοποίηση με νόμο στη ΒΟΥΛΗ!

http://www.youtube.com/watch?v=LTRgl9QGhzw&feature=player_embedded

Πως λοιπόν να ταράξουν τις ΘΕΡΜΟΠΥΛΙΕΣ ασφαλιστικές δικλείδες των διαπλεκόμενων στη διαφθορά

Ε!!! όχι και να ελέγξουμε τον θύτη!!! ΤΙ στο διάολο θα πάμε κόντρα στ΄ ανοικτό μας το ΜΑΤΙ?

http://www.panoramio.com/photo/34049461

ΟΠΟΤΕ επόμενο ΕΙΝΑΙ!! Δεν γουστάρη ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ και δεν απαντάει! σε ποιον και γιατί να δώσει λόγω?

http://www.panoramio.com/photo/34049480

Με παρακατιανά ΘΕΜΑΤΑ ποιος ν΄ ασχοληθεί, ΟΤΑΝ ΚΙ ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ?

Σιγά και μη δε κάνουμε τη χάρι

http://www.panoramio.com/photo/35482712

Κωνσταντίνος Ν. Αθανασιάδης είπε...

Υπάρχει κάποιος ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ νομικός ή ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ?

Ποια η σχέση της νομοθεσίας περί απαλλοτριώσεων, και της αποζημίωσης που ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ως προς την ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ καταγραφή και παρακολούθηση των οικονομικών επιπτώσεων εκ της Υπηρεσίας Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τα ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ?



Καθότι

Το εμπράγματο χωριστό δικαίωμα χορτονομής (λιβαδιακό δικαίωμα) που ισχύει στη Φθιώτιδα και σε άλλα σημεία της χώρας (σ.σ. και Σκύρο) σε αλλότριους καλλιεργούμενους η καλλιεργήσιμους η αγραναπαυόμενους αγρούς η και σε λιβάδια, απαλλοτριώνεται αναγκαστικά, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 104 του Συντάγματος του 1952, υπέρ του ιδιοκτήτη των αγρών ή των λιβαδιών, στα οποία υφίσταται το προαναφερόμενο δικαίωμα (παράγραφος 1)
Από τις διατάξεις του άρθρου 3 του νόμου 2258/1952 προκύπτουν τα ακόλουθα :
Σύμφωνα (λοιπόν) με την παρ. 5 του άρθρου 3 του νόμου 2258/1952, Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ (δηλαδή στους συμμετέχοντες στο παραπολιτικοδικονομικό κύκλωμα των χορτονομών, μέσα στο κόλπο βέβαια και οι υποθηκοφύλακες που έχουν και το ανεξέλεγκτο? της ερμηνείας των ΤΕΣΑΡΟΥΦ! και ΤΑΠΙ!, ως και οι πέλεκυς συμβολαιογράφων και δικηγόρων με τα ταμεία τους) , όπου το κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 40 του ν.δ. 2185/1952, σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 3 του ν. 2258/1952, το ποσό της προαναφερόμενης αποζημίωσης, προσαυξανόμενο κατά 10% υπέρ του Ειδικού Ταμείου Εποικισμού (ΠΟΙΟΥ ΕΠΙΚΟΙΣΜΟΥ? Για ποιους έποικους του Αριελ Σαρρόν στην Παλαιστίνη ή του Ντενκτάς στην κατεχόμενη Κύπρο? ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ?) κατά δε της παρ. 4 έξοδα αποτύπωσης και καταμέτρησης, (εδώ ίσως υπάρχει και η εξήγηση του πνεύματος της διαμαρτυρίας του περιεχόμενου του εγγράφου).. αποτελεί την οφειλή του υπέρ ου η απαλλοτρίωση ιδιοκτήτη του κτήματος προς το Δημόσιο.? (μα εδώ συμβαίνει όλα να τα καρπώνονται οι των πλασματικών συμβολαίων κατέχοντες καταπατητές του άλλοτε Δημόσιου ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥ!)

Δεν είναι τότε δυνατόν να συμβαίνει ΚΑΙ το εξής???
Ότι όσοι ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΕΚΤΑΣΕΙΣ «στη Φθιώτιδα με ΤΕΣΑΡΟΥΦ και ΤΑΠΙ (που ΦΤΆΝΟΥΝ μέχρι Περιστέρι κ.τ.λ.) ή και σε άλλα σημεία της χώρας (σ.σ. Καθώς και Σκύρο) στη συνέχεια αφού βαρύνουν το δημόσιο με ομόλογα (ΠΡΩΤΗ ΚΟΝΟΜΑ) τα κονομάνε κι από τον μικροαγρότη που θέλει να καλλιεργεί το χωράφι του ΟΛΟ το χρόνο (ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΝΟΜΑ) και μη ξεχνάμε είναι και τα δικαστικά (ΤΡΙΤΗ ΚΟΝΟΜΑ) Μιλάμε για το απόλυτο της τρισδιάστατης ασυδοσίας των διαπλεκόμενων πολιτικοδικονομικών αστέρων της διαφθοράς!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Τάκη, εγώ γουστάρω να είναι η Μαριάνα δικαστίνα!
Λέει να έχω μια δικαστίνα στο χαρέμι μου!

LeftG700 είπε...

@ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ:


Φίλε, ναι, μας τρόμαξες! Μας τρόμαξες με την ευκολία σου να μας αποκαλείς χαφιέδες και τη δυσκολία σου να διαβάζεις ελληνικά!

Αυτά όλα που μας αραδιάζεις σχετικά με την ταυτότητα της marianaonice κακώς μας τα λες εμάς. Δεν μας απασχόλησαν και δεν μας απασχολούν καθόλου. Το έχουμε γράψει καθαρά, εδώ παραπάνω:

"Πριν πούμε τι πηγαίνει κατά διαόλου, μερικές διευκρινίσεις. Απευθυνόμαστε στην marianaonice και μόνο σ’ αυτήν. Τα όσα αναφέρει η «Ελευθεροτυπία» για την ταυτότητα του φυσικού προσώπου που διαχειρίζεται αυτό το μπλογκ από το ένα αυτί μας μπήκαν κι απ’ το άλλο μας βγήκαν! Όσο για τη Ζωή και τον μπαμπά της, τους έχουμε χεσμένους πατόκορφα! Αυτά, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις".

Σαφές το τι δ ε ν μας απασχόλησε; Σαφές.

Άκου τώρα ποιο είναι το μόνο που μας απασχόλησε:

Μας απασχόλησαν τα "βατράχια" που έχουν βγει από το πληκτρολόγιό της (αλλά και άλλων) σχετικά με το εβραϊκό ζήτημα.

Σαφές κι αυτό;


ΥΓ Σε άλλο μπλογκ (Κατερίνα) που ανέβασε σχετική ανάρτηση υποστηρικτική της marianaonice έχουμε γράψει, επίσης καθαρά, ότι η δημοσιοποίηση της (υποτιθέμενης και κατά την εφημερίδα πάντα) ταυτότητας της διαχειρίστριας εδώ, είναι κάτι που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Σαφές κι αυτό;

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΕΔΩ
http://enomenoiblogers.blogspot.com/2010/12/blog-post_6263.html

Ιός είπε...

Εάν σας έχει τσούξει τόσο πολύ που ο Πλεύρης αθωώθηκε, μία λέξη: Ξυδάκι.

NewNeuromancer είπε...

Οι μεμονωμένοι υποτιμητικοί ή και εξυβριστικοί χαρακτηρισμοί, στα πλαίσια μιας συζήτησης (δημόσιας ή ιδιωτικής) μεταξύ των απλών πολιτών, δεν συνιστούν ρατσισμό που έχει ιδεολογική βάση, δεδομένου ότι είναι ένα σύνηθες κοινωνικό φαινόμενο στη διαλογική επικοινωνία των λαών όλου του κόσμου.

Επίσης, η κριτική ή και η αποδοκιμασία της πολιτικής που εκφράζει ο Διεθνής Σιωνισμός είναι λάθος να χαρακτηρίζεται ως αντισημιτική για ευνόητους λόγους.

Περισσότερη κριτική για την απαράδεκτη τακτική της καθεστωτικής δημοσιογραφίας με κλικ εδώ

Ανώνυμος είπε...

Άρση απορρήτου είναι η διαδικασία με την οποία νόμιμα αποκαλύπτονται τα προσωπικά μας στοιχεία στους αρμόδιους φορείς.

Δηλαδή: Με την εισαγωγή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και περί απαραβιάστου της ιδιωτικής μας ζωής, τα στοιχεία που αποκαλύπτουν από μόνα τους ή σε συνδυασμό την ταυτότητά μας είναι απόρρητα για όλους, δηλαδή και για το κράτος το ίδιο και τα όργανά του (π.χ. την αστυνομία).

Ο κανόνας αυτός κάμπτεται για ιδαιτέρως σοβαρά αδικήματα (Ν.225/1994), στα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται η εξύβριση, η δυσφήμηση και πολλά άλλα.

Συμπέρασμα: Ο ανώνυμος blogger που καθυβρίζει κάποιο πρόσωπο, δεν μπορεί να αποκαλυφθεί με νόμιμο τρόπο, διότι τα στοιχεία του είναι απόρρητα.
Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι έτσι προστατεύεται το απαραβίαστο της ιδιωτικής μας ζωής, και των προσωπικών μας στοιχείων. Διότι σε αντίθετη περίπτωση όλη μας η ζωή θα ήταν διάφανη σε οποιονδήποτε (πού τηλεφωνούμε, σε ποιον στέλνουμε mail, με ποιον επικοινωνούμε, πού σερφάρουμε). Σας θυμίζει τίποτε; Ασφαλώς και σας θυμίζει, σας θυμίζει την συμπεριφορά ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος.

Αν θέλουμε λοιπόν να είμαστε πολιτισμένοι (και να τρώμε την πρόοδο με τα φλούδια της και τα κουκούτσια της, όπως έλεγε ο Οδυσσέας Ελύτης), καλά θα κάνουμε να προστατεύουμε την ελευθερία λόγου μας και το δικαίωμά μας να είμαστε ανώνυμοι στο ίντερνετ.

Όσο για τις προσβολές, όσοι είναι χρήστες, ξέρουν καλά να ρυθμίζουν με ίδια μέσα (δημοσιεύσεις, blog, σχόλια) αυτά τα προβλήματα, χωρίς τη βοήθεια της αστυνομίας.

Μάρκος είπε...

Δεν πήρε άδικα το προσονύμιο "χαφιεδοτυπία" η συγκεκριμένη φυλλάδα

Sophia Kollia είπε...

Καλημέρα.
Μια και έγραψα κάτι για σας, θεωρώ χωστό να σας ενημερώσω.
Λυπάμαι πολύ για την ταλαιπωρία που περνάτε, όποια και αν είστε.

Ανώνυμος είπε...

Καιρός να ιδρύσουμε αντιφασιστική πρωτοβουλία.

http://enomenoiblogers.blogspot.com/ είπε...

Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΙΛ
ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΑΙL ΜΑΣ
bloggersenomenoi@gmail.com
ΣΗΜΕΡΑ
ΣΤΙΣ ΕΝΕΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΜΩΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Πριν από λίγες μέρες δεν θυμόσουνα ότι είχες γράψει το επίμαχο σχόλιο. Ισως μετά από λίγες μέρες θυμηθείς ότι έχεις σχέση με την δικαστίνα...

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Περνώ και ξαναπερνώ από την σελίδα και προσπαθώ να καταλάβω την αιτία και το νόημα αυτής της εκστρατείας και μάλιστα δια του τύπου εναντίον
της συντακτριας Mariana on ice.
Τίποτα δεν ενισχύει την άποψη ΄που να τεκμηριώνονται οι αναφορές ή διαμαρτυρίες εις βάρος της από οποιον δήποτε.
Απεναντίας το δηλώνω μετά λόγου γνώσης ότι εξ΄όσων εγγραφών -και είναι πάρα πολλές- καθώς επίσης και σχολίων, έχουν πέσει στην αντίληψή μου, πρόκειται για μια σοβαρή Κυρία που σέβεται πρωτίστως τον αναγνώστη.
Ουδέποτε διάβασα στο blog της ή αλλού υπό μορφή σχολίων της, ύβρεις, ή αθυροστομίες εναντίον ουδενός.

Μαριάνα ,με την άδειά σου , θα μου επιτρέψεις να αναδημοσιεύσω στον ΠΗΓΑΙΜΟ μιαν καταπληκτική εγγραφή σου που φύλαξα στα τιμαλφή της καρδιάς μου είναι
«Πρόσκληση σ΄ένα παιχνίδι αγάπης»
http://marianaonice.blogspot.com/2010/11/blog-post_22.html.

Με απεριόριστη εκτίμηση

Epikairos Politis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Φυρί-φυρί είπε...

Οι περισσότερες φυλλάδες απο χρόνια, είναι εργαλεία δια πάσαν χρήση του "μάστορα-εργολάβου" που τις κατέχει. Ενίοτε τις προσφέρει, πάντα με αντιπαροχή, σέ όποιον τις χρειαστεί. Διότι ως γνωστόν, η αντιπαροχή είναι το παν εις την εργολαβία...

Ανώνυμος είπε...

To ότι εδώ και καιρό η Marianaonice έχει προσθέσει δεξιά στην κάθετη στήλη τόσα πράγματα για την Παλαιστίνη δε σας προβληματίζει;Έχετε δει πολλούς ρατσιστές να αγωνίζονται για τη Γάζα;

Ανώνυμος είπε...

marianaonice,
είναι καταπληκτική η ομοιότητα που έχεις με τη δικαστή που αναφέρειη Ελευθεροτυπία.Το κορμί, τα μαλλιά, το αυτό χτένισμα. Δίδυμες θα σας έλεγα.
Το ότι έχετε από μία κόρη που την υπεραγαπάτε, το ότι και οι δύο υπηρετείτε τη δικαιοσύνη, ακόμα και η αγάπη σας για το ίδιο νησί,μπερδεύουν τον αναγνώστη.

marianaonice είπε...

Λόγω ελλείψεως χρόνου, απαντώ μόνο στον τελευταίο ανώνυμο απόψε.

Δεν ξέρω αν έχετε δει τη δικαστή, αλλά τη marianaonice σίγουρα δεν την έχετε δει για να κάνετε τη σύγκριση αυτή!!

marianaonice είπε...

@Heliotypon
Συμφωνούμε για τις θρησκείες ΄ολες ότι καλλιεργούν ένα είδος φασισμού και ρατσισμού, κι η κάθε μία πρεσβεύει την αλήθεια για τον εαυτό της μόνο... :))
Ο διαχωρισμός των ανθρώπων στους "δικούς μας" και στους "μη δικούς μας" είναι η αιτία των κακών της ανθρωπότητας! Έχεις απόλυτο δίκιο!


@Μοναχικέ μου Λυκε
Έστω και καθυστερημένα πλέον, απαντώ στα σχόλιά σας αυτά, αλλά ήδη τα είπαμε και νομίζω ότι και με το παραπάνω ξεκαθάρισα πια τη θέση μου.
Όλα τα εις -ισμό πράγματι φέρνουν μια ανατριχίλα...

@Swell
Σωστόςςς!!
:))

marianaonice είπε...

@kostis
Δυστυχώς @φίλε την είπα τη βλακεία μου, όχι φυσικά στο δικό μου μπλογκ αλλά σε αγαπητού @φίλου, πλην όμως οι καλόπιστοι που γνωρίζουν ή που είδαν τον τρόπο γραφής και σκέψης μου εδώ μέσα, καταλαβαίνουν ότι αυτό που είπα δεν είχε καμία κυριολεξία, ήταν καθαρά ένα σχόλιο έντασης και απίστευτης οργής και θλίψης...

@Freedula μου
Η Μαριάνα του πάγου δεν φοβάται!
"Οι άνεμοι φύλλα ρίχνουν μόνο. Ρίζες δεν ξεθάβουν."
Έγραψεεεςςς πάλιιιι!!!!!
όπως πάντα!!
:)))

@Ζείδωρον
Κι εσύ να είσαι καλά @φίλε!!
Καλή συνέχεια σε όλους μας @εδώ!!
:))

marianaonice είπε...

@BUTTERFLY
Πεταλουδίτσα μου ήδη τα ξαναείπαμε.
Εγώ δεν έχω να κινηθώ νομικά εναντίον κανενός γιατί ήδη έχουμε πει ότι η μπλογκόσφαιρα ξέρει μόνη της να απομονώνει τους υβριστές και συκοφάντες και να τους ξεβράζει όπως το κύμα τα σκουπίδια. Δεν έχουν θέση ανάμεσά μας οι διωκτικές αρχές, εκτός στην περίπτωση διάπραξης σοβαρού κακουργήματος, κατά το νόμο, όπως @όλοι γνωρίζουμε.
Τώρα για τη δικαστή δεν ξέρω τι θα κάνει, δικό της θέμα, αυτή θα ξέρει τα νόμιμα.

@Sabb
Σ' ευχαριστώ για την @παρουσία σου εδώ, παρά τις διαφωνίες μας στο παρελθόν! Όμως οι διαφωνίες και ο αντίλογος χτίζουν τη δημοκρατία μας και αυτό το ξέρουμε και οι δύο μας καλά...
:))
Όσο για συγγνώμη της εφημερίδας, εμένα τη marianaonice, προσωπικά δεν μου έκανε κακό, αντίθετα με @Ανέβασεεε!! Και την ευχαριστώ γι' αυτό.
10.000 επισκέψεις είχα μετά το δημοσίευμα, σε μία εβδομάδα!!!
Χώρια τα emails συμπαράστασης που έλαβα όχι μόνο από bloggers αλλά και από απλούς πολίτες του εσωτερικού και του εξωτερικού!!
Και το θετικό είναι ότι οι περισσότεροι @εδώ που με ήξεραν ή που τώρα με έμαθαν, κατάλαβαν το λάθος της εφημερίδας!!
Τη συγγνώμη η εφημερίδα ίσως τη χρωστάει στη δικαστή!

@ohia - οχιά
Πρωτοφανές μεν στα παγκόσμια χρονικά, αλλά μη ξεχνάς εδώ είναι Ελλαδιστάν!!

marianaonice είπε...

@thinks
Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορική αναδρομή που κάνεις και η προσωπική σου εμπειρία από εναν Μουσουλμάνο Παλαιστίνιο...
Και δεν έχω λόγο να την αμφισβητήσω.
Για τα υπόλοιπα ερωτήματά σου έχω ήδη απαντήσει με τα γενικά μου σχόλια εδώ.

@Η gpointofview
@LeftG700
Για να μην επαναλαμβάνομαι όσα είχα να πω τα είπα ηδη στα γενικά μου σχόλια εδώ και στις επόμενες αναρτήσεις μου.
Σέβομαι τις απόψεις σας, μα έχω τις δικές μου.
Όσο για το τι είναι Εβραιοσιωνισμός και τι σιωνισμός, έχετε δίκιο, είμαι όντως μειωμένης μόρφωσης και γνώσης ιστορίας και iq γενικά, γι' αυτό το θέμα αυτό ελάχιστα το διαπραγματεύτηκα, πριν δύο ολόκληρα χρόνια, κατά την περίοδο της φρίκης τότε στη Λωρίδα της Γάζας! παραπέρα δεν με απασχόλησε ούτε με απασχολεί!!
Το ιστολόγιο αυτό έχει κι άλλα σπουδαία ή μη θέματα να θέσει προς συζήτηση στους σχολιαστές του!
Όσο για τα ανώνυμα σχόλια, ναι περνάνε από λογοκρισία, ανάλογα με το ήθος και το χαρακτήρα των σχολιαστών! Τι να κάνουμε?
ως "φασίστες" κι εμείς λογοκρίνουμε τις ύβρεις και τις χυδαιότητες!!

marianaonice είπε...

@ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ
Σας ευχαριστούμε!
:))

@Side21
Τα είπαμε ήδη!
Δεν έχεις να ζητάς καμία συγγνώμη, εγώ πρέπει να σου ζητήσω που δεν ελέγχω τη γλώσσα μου καμιά φορά!!
:))

@Βάσσια μου
Μου αρκεί ο επίλογός σου:
"...Επιλέγω να συνεχίσω να διαβάζω την Μαριάνα και κάθε Μαριάνα και να κρίνω εγώ πότε και γιατί θα σταματήσω να το κάνω..."
Δεν έχω να σχολιάσω τίποτε άλλο, @παλιόφιλη!!
Απλά ένα ταπεινό ευχαριστώ...
:))

marianaonice είπε...

@grsail
Σ' ευχαριστώ για το αφιέρωμα...
:))
Πρόσεχε όμως, μην εκτίθεσαι, οι καιροί είναι δύσκολοι... και πονηροί... οι φασίστες ντύθηκαν δημοκράτες και οι δημοκράτες έγιναν φασίστες... κανείς δεν ξέρει πια με ποιούς έχει να κάνει...
χαχαχα!!

@Ασκαρδαμυκτί μου
Τι να πω τώρα?
Συμφωνούμε απόλυτα για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, έστω κι αν το θέμα Πλεύρη και όλων των άλλων, ομοίων ή αντίθετων του, δεν είναι το δικό μου πρόβλημα...
Όσο για την πρόσκληση, δεν γίνεται πια, κι άλλες φορές την έχεις κάνει και στο τέλος θα ...δεχθώ...
;)
Και πραγματικά γουστάρω να πάμε στα Εξάρχεια...
Φιλιά!!
:))

@Λεοντόκαρδε
Όλοι διερωτηθήκαμε τι στόχευε το άρθρο αυτό...
Σήμερα νομίζω ότι λίγο - πολύ, όλοι ...καταλάβαμε...
:))

marianaonice είπε...

@gpointofview
Καμία κατάχρηση φιλοξενίας!
Ο χώρος ανήκει στους σχολιαστές με επιχειρήματα, όπως εσύ.

@kostis
Σ' ευχαριστώ για την υποστήριξη του μπλογκ μου και συγγνώμη για τη δύσκολη ίσως θέση που σε έφερα με την απώλεια της μνήμης μου!!
Όντως το είχα ξεχάσει αυτό το σχόλιό μου και κυρίως το ξέχασα γιατί δεν είναι ο συνήθης τρόπος έκφρασης μου αυτός. Ξένος προς εμένα...γι' αυτό ίσως η μνήμη μου το ..έθαψε!
χαχαα!

@Λέφτηδες
που λέει και η φίλη Κατερίνα
Ελπίζω πια να πήρατε τις διευκρινίσεις μου και με το παραπάνω...
:))

marianaonice είπε...

@ria μου
Κι εγώ αναρωτιέμαι:
έχουμε ελευθερία του λόγου ή όχι;;;;;;;;;;;;
Νάσαι καλά @φίλη!

@Τζονάκο μου
Εδώ βάλλεται σαφώς η καρδιά του blogging, δηλαδή η ελευθερία έκφρασης και η ανωνυμία...
Τι άλλο να πω εγώ?
Ο λόγος πάντα ξεκάθαρος και καταλυτικός!
Σ' ευχαριστώ φίλε μου.
:))

@Yellow Kid
Νομίζω ότι ήδη έχω απαντήσει στο ερώτημά σου...
:))

marianaonice είπε...

@Ρίκη μου
Το απέδειξες και με το παραπάνω ότι είσαι δίπλα μου!
Έτσι: Για να μπορουμε, αν μη τι αλλο, να μιλαμε ελεύθερα.........χωρις φιμωτρο!

@ohia - οχιά
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...
Για συγγραφέα με κόβεις λες??
:)))

@Τάνταλε
Καλώς όρισες!
Καμιά φορά στην Ελλάδα απολογούνται άλλοι αντί άλλων!!
Τι να κάνουμε? Γνωστό το έργο!
:))

marianaonice είπε...

@Nefelovatis
Καλώς ήλθες από τα @μέρη μου και
Σ' ευχαριστώ για όλα!
Κρατώ αυτό γιατί πολύ μου άρεσε και το πιστεύω κι εγώ:
"...Ότι κι αν κάμουν όμως, η Αλήθεια και το Δίκιο, πάντα νικούν..."

@mareld
Μακρινή μου φίλη από την παγωμένη Στοκχόλμη, γι' άλλη μια φορά τα λόγια σου μ' έκαναν να ριγήσω...
Κι οι στίχοι του Ναζίμ Χικμέτ άγγιξαν τα κατάβαθα της ψυχής μου...
Πάντα είσαι δίπλα μου, κι ας είσαι τόσο μακριά, σε νοιώθω κάθε φορά που τα @λέμε να ακουμπάς στους καημούς μου και να γαληνεύεις την αγριάδα του κόσμου μας με την ομορφιά του λόγου σου και τη λάμψη της καθάριας σκέψης σου!!
Από τότε που @γνωριστήκαμε μεταγγίστηκα τη διάφανη αλήθεια σου και τους προδομένους αγώνες σου, για μια ζωή καλύτερη για όλο τον κόσμο!

@Sotiris K.
Καλώς όρισες Σωτήρη!
Πολύ ενδιαφέρουσες οι παρατηρήσεις σου και πραγματι οδηγούν στο σωστό προβληματισμό όλων μας!
Σ' ευχαριστώ πολύ @φίλε!!
;)

marianaonice είπε...

@ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ
Και πάλι ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις σας σχετικά με την άρση του απορρήτου ενός ιστολογίου.

@mareld μου
Η Ελλάδα είναι ειδική στο στήσιμο των λαϊκών δικαστηρίων σε tv και ΜΜΕ, κάθε ειδήμονα και μη...
Σ' ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σου λόγια, αν και υπερβολικά νομίζω...
Πάντως αλήθεια λες, ακόμη και για τα βασανισμένα σκυλιά τρέχουν τα δάκρυά μου.
:))

@takis
Πολύ σωστοί οι προβληματισμοί σου αλλά και το συμπέρασμά σου περί Πετρούλας και μυστικών των Αμερικάνων φοβάμαι...
:))))

marianaonice είπε...

@Epikairos Politis
Πήγα κι εγώ στο μπλογκ της παρ' ολίγο ...συνονόματής μου και είδα πολύ ερημιά, αδελφέ μου...
:))

@ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ
Πολύ σωστά το θέτετε το θέμα μας εδώ!

@Ανώνυμε
Τι να πούμε? Ας περιμένουμε να δούμε θα ελεγχθεί από τη δικαιοσύνη η εφημερίδα ή η δικαιοσύνη θα ελέγξει τα blogs μας σε αγαστή συνεργασία με την εφημερίδα και τη νομική της σύμβουλο?
Μη ξεχνάμε εδώ είναι Ελλαδιστάν!

marianaonice είπε...

@Κωνσταντίνος Αθανασιάδης
Καλώς ήλθατε!
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση και τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις σας!
Θα ενημερωθούμε καλύτερα διαβάζοντας με προσοχή και τη δική σας σελίδα.
Καλές γιορτές!

@Ασκαρδαμυκτί
Μη κάνεις όρεξη!!!
Οι δικαστίνες είναι, υποθέτω, στις υπηρεσίες τους και δεν μπαίνουν σε @χαρέμια...
χαχαχααχα!!!

@Ιός
Και πάλι το θέμα Πλεύρη δεν απασχολεί την ανάρτηση αυτή!

marianaonice είπε...

@NewNeuromancer
Συμφωνούμε:
"...η κριτική ή και η αποδοκιμασία της πολιτικής που εκφράζει ο Διεθνής Σιωνισμός είναι λάθος να χαρακτηρίζεται ως αντισημιτική..."
Είδαμε το άρθρο σας και σας ευχαριστούμε!

@Ανώνυμε
Είναι γνωστά νομίζω αυτά που αναφέρεις περί άρσης του απορρήτου στο διαδίκτυο και δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο!
Σ' ευχαριστούμε.

@Μάρκο
Μέχρι τώρα την εκτιμούσα τη συγκεκριμένη εφημερίδα και ομολογώ ότι τη διάβαζα μάλιστα! Ειδικά την Κυριακάτικη έκδοσή της!

marianaonice είπε...

@sofia
Σε ευχαριστώ Σοφία, πέρασα και διάβασα!
Νάσαι καλά!
Τα είπαμε άλλωστε κι στο δικό σου @κονάκι.
Καλές γιορτές καλή μου!

@Ανώνυμε
"...Καιρός να ιδρύσουμε αντιφασιστική πρωτοβουλία..."
Φοβάμαι ότι ήδη αργήσαμε...
:))))

@http://enomenoiblogers.blogspot.com/
Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση.

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε
Δεν θυμάται κανείς γεγονός που δεν συνέβη στη ζωή του...
:))))

@λυγερή μου
Η @παρουσία σου εδώ πάντα με τιμά ιδιαίτερα!!
Γι' άλλη μια φορά οι σκέψεις μας και η ψυχή μας @συναντήθηκαν!
Σ' ευχαριστώ καλή μου και κάθε μου ανάρτηση είναι στη διάθεσή σου...
Φιλιά και δύναμη στον αγώνα σου!
Και καλές γιορτές με ανθρωπιά και αγάπη για σένα και το μικρό σου αγγελούδι!
Υ.Γ. Είδα τη ζωγραφιά του και σκίρτησε η ψυχή μου...

@Epikairos Politis
"Όποιος σιωπηλά ζεί, σιωπηλά θα αδικηθεί"
Απλά υπέροχο!!
:))

marianaonice είπε...

@Φυρί-φυρί
Καλώς ήλθες!!
Συμφωνούμε απόλυτα!


@Ανώνυμε
Μη σκας! τα μπανεράκια μου αυτά και όχι μόνον τα βλέπουν μόνον όσοι έχουν μάτια που ψάχνουν να δουν την πραγματικότητα!
Όσοι θέλουν να μένουν στο σκοτάδι κανένα μπανεράκι δεν θα τους άνοιγε τα μάτια!!
Νάσαι καλά!
:))

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!