Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

Η χρονιά της φυλακής.O Μασσαβέτας στο ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ, έχει ένα δικό του, μοναδικό τρόπο να λέει αλήθειες.
Ας τον απολαύσουμε:

Νομίζω πως ήλθε ο καιρός να πάψουμε να προσδιορίζουμε με έναν ψυχρό αριθμό, κάθε καινούργιο χρόνο. Αλλά να κάνουμε κάτι πιο πλούσιο. Προσδίδοντας σε κάθε έτος ένα δικό του όνομα. Όπως έχουν ας πούμε οι Κινέζοι τη χρονιά του δράκου, του χοίρου, ή της γάτας.
Αν υιοθετούσαμε αυτή την πρακτική, το 2011, με βάση όσα ακούμε τις πρώτες ώρες του από χείλη υπουργών, ή κομματικών στελεχών με υψηλές ευθύνες, όπως ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, που είναι και πολύ δημοφιλής σε όσους έχουν τηλεοπτικές εκπομπές, μια και τους τιμά δεόντως με την παρουσία του, θα μπορούσαμε να το βαφτίσουμε «η χρονιά της φυλακής», του κάγκελου ή της «στενής».
Διότι αυτό μας υπόσχονται κατά κόρον με τις εξαγγελίες για νέα «αυστηροποίηση» των ποινών κατά των φοροφυγάδων, αλλά και της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης στις περιπτώσεις της φοροδιαφυγής, ιδίως δε για εκείνους που κλέβουν τον ΦΠΑ, είτε μη αποδίδοντάς τον, είτε μη κόβοντας καν αποδείξεις.
Δεν το ήξερα ότι ως τώρα δεν μπήκε κανένας φυλακή επειδή χρειαζόταν μια ακόμη «αυστηροποίηση» της νομοθεσίας. Νόμιζα, όπως κάθε απλός άνθρωπος, ότι το πρόβλημα δεν είναι στην «αυστηρότητα» των νόμων, αλλά στην αστειότητα εκείνων που τους ψηφίζουν, αλλά δεν τους εφαρμόζουν. Διότι εκτός από τους «κοπρίτες» που διορίζουν, έχουν και τους «λεχρίτες» να κανακεύουν, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Για τα περιούσια «κουκιά» τους.
Και συνεχίζουν να τους κανακεύουν. Διό και φτάνουμε στο κωμικό σημείο οι διοχετευόμενες πληροφορίες για διαπρεπείς λεχρίτες και λαμόγια, να μοιάζουν με σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες:
«Η πιο κραυγαλέα είναι η περίπτωση της τηλεπαρουσιάστριας, η οποία έδωσε αφορμή για ελέγχους εξαιτίας του πανάκριβου σπιτιού με πισίνα, για το οποίο είχε δημοσιευτεί αγγελία πώλησης στην τιμή των 5 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσφατα απασχόλησε τη δημοσιότητα όταν έγινε στόχος διαρρηκτών».
Άμα τη δείτε αυτή να πάει φυλακή να μου γράψετε.. Αν πάρει ο αέρας καμιά απόδειξη, με την οποία συνοδεύει ανελλιπώς τους καφέδες που σερβίρει η κυρά-Λίτσα, σε όσους κάθονται εκτός καφενείου, λόγω τσιγάρου, αυτήν μπορεί να τη δείτε να σέρνεται στο αυτόφωρο.
Ευτυχές το «έτος της φυλακής», χωρίς φυλακισμένους πολυτελείας.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
giorgis@massavetas.gr

11 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αν πάρει ο αέρας καμιά απόδειξη, με την οποία συνοδεύει ανελλιπώς τους καφέδες που σερβίρει η κυρά-Λίτσα, σε όσους κάθονται εκτός καφενείου, λόγω τσιγάρου, αυτήν μπορεί να τη δείτε να σέρνεται στο αυτόφωρο...............................

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Αμάν πια μ' αυτές τις "φυλακές"!

Κοντεύει να γίνει εθνική ψύχωση!

Βάσσια είπε...

Τα μόνα σπίτια που αλλάζουν χέρια είναι των ανθρώπων που τους τα κατασχέτουν και οι μόνοι "εγκληματίες" εντός φυλακών είναι κάτι "κοπρίτες".

Όλοι οι επιφανείς κλέφτες, απλώς νομοθετούν.

Καλησπέρα Μαριάνα

marianaonice είπε...

@Ρίκη μου
Αχ έτσι δυστυχώς καταντήσαμε στην Ελλάδα... να συλλαμβάνονται μόνον οι μικροφοροφυγάδες...

@Ασκαρδαμυκτί μου
Έχεις δίκιο! Εθνική ψύχωση!!
χαχααχαα!!
Αν και νομίζω ότι τελικά δεν είναι θέμα μόνον φυλακής η τήρηση του νόμου από τους πολίτες, αλλά και εθνικής συνείδησης που δυστυχώς λείπει στις μέρες μας.

@Βασσια μου
Θυμωμένη κι εσύ βλέπω...
Τι να κάνουμε? Ας ελπίσουμε σε καλύτερες μέρες και σε περισσότερη ισονομία και ισοπολιτεία σ' αυτό τον έρημο τόπο...

Thalassenia είπε...

Θα φωνάζουν οι κλέφτες για να φοβηθούν οι νοικοκύρηδες.

Καλή Χρονιά με υγεία και ηρεμία.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Προτείνω να ιδρύσουμε σύλλογο, παρέα, ή όπως αλλοιώς θέλετε να τον βαφτίσουμε που θα προτείνει την εθελουσία εγκατοίκηση στας φυλακάς λόγω ΦΠΑ και άλλων τινών νταβατζιλικιδίων.

Διότι βλέπω τον τσάρο της οικονομίας το 2011 να μην εισπράττει δεκάρα ΦΠΑ διότι:
α. οι μικρομεσαίοι τελείωσαν και απλά παρακρατούν τον ΦΠΑ για τα τσιγάρα της φυλακής
β. οι μεγάλοι απλά νομοθετούν την ασυλία τους. Αν δε κανένας από αυτούς κατά λάθος ή για το ξεκάρφωμα ακουστεί στην πιάτσα των "φοροφυγάδων" απλά θα δόσει δουλειά και εκδούλευση σε κάθε νομικό υποχειρίο του.

Νάστε καλά και αναμένω την ανταπόκρισή σας.

ένας μικρομεσαίος.

marianaonice είπε...

@Thalassenia μου
Ακριβώς! Παλιά μας τέχνη κόσκινο!
Καλή χρονιά @φίλη μου!
Χρονια πολλά με υγεία, πολλές χαρές και αγάπη.

marianaonice είπε...

@Aνώνυμε
Έχεις δίκιο... σε λίγο όλοι θα αναζητάμε τις φυλακές ως εθελοντές έγκλειστοι...
είτε για τα δωρεάν φαγητό και στέγη είτε για μεγαλύτερη ασφάλεια, απ'ό,τι έξω...
χαχαχχα!!
Καλησπέρα σου!

Aνεμος είπε...

Οι σκλαβοι δεν εχουν να χασουν τιποτα παρα μονο τις αλυσιδες τους. Καρλ Μαρξ

Aνεμος είπε...

Ευτυχές το «έτος της φυλακής», χωρίς φυλακισμένους πολυτελείας

marianaonice είπε...

@Ανεμε
Σωστά οι σκλάβοι δεν έχουν να χάσουν τίποτε παρά μόνον τις αλυσίδες τους!
Όσο για τις φυλακές χωρίς φυλακισμένους πολυτελείας, παλιά μας τέχνη κόσκινο...
:))

Είναι φριχτό να μένεις μόνος στη ζωή ...?

Η ζωή καμιά φορά σε βάζει σε δικό της δρόμο και τον ακολουθείς θέλοντας και μη... μέχρι να σε βγάλει στο ξέφωτο...   Χάθηκα από εδώ λό...