Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Πάγκαλος: Μέγιστο ζητούμενο σήμερα είναι ο κοινοβουλευτισμός και η Δημοκρατία ...


Θεωρούσα τον κ. Πάγκαλο έξυπνο άνθρωπο και πάντα πίστευα ότι όσα λέει και όσα κάνει δεν τα κάνει ούτε από αφέλεια, ούτε από αμέλεια.
Έχει το σκοπό του, κάτι θέλει να πετύχει και κάποιους λόγους εξυπηρετεί.
Γι' αυτό και με προβλημάτισε ιδιαίτερα αυτό που παρακάτω εκθέτω, που έγραψε ο Στέφανος Μυτιληναίος και που νομίζω ότι δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα.
Τα σχόλια δικά σας:


"Πρέπει να τα έχει «παίξει» εντελώς ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Για παράδειγμα, με αφορμή το γιαούρτωμά του στα Καλύβια, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, εν κατακλείδι, αναφέρει: «Σε μιαν εποχή βαθύτατης οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής και πολιτισμικής κρίσης, όπου το μέγιστο ζητούμενο είναι ο κοινοβουλευτισμός και η Δημοκρατία να αντέξουν και να αποδείξουν ότι μπορούν να δώσουν τη λύση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τακτικές και μεθοδεύσεις που θυμίζουν έντονα όσα έκαναν οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού εναντίον της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Εκείνος που τελικά κέρδισε τότε, ήταν ο φασισμός και οι Ναζί».
Στην κυριολεξία δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν διαβάσαμε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνέκρινε τη σημερινή ελληνική δημοκρατία με την… περιβόητη γερμανική Δημοκρατία της Βαϊμάρης, κατά την περίοδο του μεσοπολέμου (1919-1933). Η δημοκρατία της Βαϊμάρης ήταν αποτέλεσμα της γερμανικής ήττας στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Η τραγική κατάληξη αυτής της αδύναμης δημοκρατίας είναι γνωστή. Ένας πληγωμένος λαός, διαλυμένος οικονομικά, και ενοχοποιημένος για έναν παγκόσμιο πόλεμο, προσπάθησε να σταθεί στα πόδια του. Σοσιαλδημοκρατικές και συντηρητικές κυβερνήσεις εναλλάσσονταν μέσα σε ένα σκηνικό διαφθοράς, αλλά και επίπλαστης ευημερίας χάρη στην εξωτερική οικονομική βοήθεια. Μέχρι το κραχ της Γουώλ Στρητ το 1929, που οδήγησε την εξαρτημένη από εξωτερικά δάνεια οικονομία στην κατάρρευση. Η ανεργία, η βία και η διαφθορά διέλυσαν την αναιμική δημοκρατία. Οδήγησαν στην έξαρση του εθνικισµού, στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία..
Η δημοκρατία της Βαϊμάρης ήταν στην πραγματικότητα μια κατοχική δημοκρατία, που φρόντισε να εξαθλιώσει και να ταπεινώσει τον γερμανικό λαό, ο οποίος απελπισμένος στράφηκε στον εθνικοσοσιαλισμό! Να υποθέσουμε ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος παραδέχεται, εμμέσως, ότι η σημερινή δημοκρατία μας είναι επίσης «κατοχική», με ανάξιους και αδύναμους πολιτικούς, που υπηρετούν σαν σκυλάκια τα ξένα συμφέροντα; Αν ναι, τότε ο κύριος Πάγκαλος θα έπρεπε να κάνει πρωτίστως αυτοκριτική και κριτική στους ομοίους του, οι οποίοι -σαν τους πολιτικούς της δημοκρατίας της Βαϊμάρης- είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν και για όσα πρόκειται να συμβούν! Εσείς κύριε Πάγκαλε και οι όμοιοι σας ανοίγετε το δρόμο στο φασισμό και στο ναζισμό! Όχι ο λαός!
Επιτέλους κύριε Πάγκαλε! Ή σιωπήστε ή παραιτηθείτε! Η αλαζονεία και η αμετροέπειά σας απειλούν τη δημοκρατία, όχι οι πολίτες που δεν αντέχουν άλλο ούτε εσάς, ούτε την κατοχική και ξενόδουλη κυβέρνηση που υπηρετείτε!"
Στέφανος Μυτιληναίος

Φοβάμαι κι εγώ ότι έχει δίκιο ο συγγραφέας και ότι ο κ. Πάγκαλος ξέρει πολύ καλά τι λέει. Και δυστυχώς μ' αυτά που λέει επιβεβαιώνει τους φόβους μας για ό,τι ενδέχεται ν' ακολουθήσει στη Χώρα μας... Διότι αν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σήμερα παραδέχεται ότι "μέγιστο ζητούμενο είναι ο κοινοβουλευτισμός και η Δημοκρατία" τότε τι να πούμε οι υπόλοιποι?...

19 σχόλια:

Swell είπε...

Eξυπνος σίγουρα Μαριάννα. Αλλά η επικίνδυνα αυξημένη χοληστερίνη, του έχει δημιουργήσει ακατάσχετη στοματική διάρροια.

Δικαιοπολης είπε...

Και κόπτεται τόσο πολύ για τη δημοκρατία! σε σημείο να απαξιώνει (και σαν Α΄ αντιπρόεδρος της βουλής) τη συνδρομή του στον έλεγχο και τον αυτοσεβασμό του κοινοβουλευτικού νομοθετικού της έργου.

Λέτε να είναι γιατί (υποσυνείδητα) θέλει να επισπεύσει αυτό που στιγματίζει?

Αν είναι έτσι ΤΟΤΕ να συν ταχθώ με τους καταχραστές της δημόσιας περιουσίας για την "..προστασία της κοινωνικής γαλήνης..." που είναι και πρωταρχικό μέλημα του Δημάρχου της Σκύρου.


From: a_konstantin@live.com
To: pangalos@otenet.gr
Subject: Χαιρετίσματα από Σουηδία
Date: Fri, 24 Sep 2010 10:11:21 +0200

Κύριε Πάνγκαλε ..

Άτυχος ... με το νομοθετικό σας έργο και τη δικαιοσύνη σας ΟΥΤΕ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ .. να το καλλιεργήσω!!

Φυρί-φυρί είπε...

Οι ανησυχών για την Δημοκρατία μας ευγενούς καταγωγής Πάγκαλος, έχει αποδώσει εύσημα από του βήματος της βουλής στον Καρατζαφύρερ λέγοντας του: "σας συγχαίρω για την υπευθυνότητα των θέσεων σας...". Κατά τα λοιπά, ήταν καιρός να περιορίσει το γιαουρτλού με λίγο σκέτο...

tzonakos είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ.Πάγκαλος που πράγματι δεν ειναι χαζός, επιμένει σε κουβέντες που προκαλούν.
Αυτη τη φορά, το γιαούρτι δεν "το φάγαμε μαζί" αλλα για μένα το ζητούμενο είναι οτι σαν αντιπρόεδρος θα έπρεπε να ειναι πιο προσεκτικός στις διατυπώσεις του, για να το πώ ευγενικά. Ετσι, ίσως δεν έχανε και το όποιο δίκιο έχει. Γιατι κανείς δεν αμφιβάλλει οτι σε κάποια πράγματα έχει δίκιο.
Μα ετσι όπως μιλά ο κόσμος τον αντιπαθεί. Αραγε ειναι επικοινωνιακό το κόλπο, για να τραβάει εκείνος τα πυρά ;
Δεν μπαίνω καν στη λογική να τον κριτικάρω γιατι θα αναγκαζόμουν να αναφερθώ σε ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλα που εχει αναφέρει. Αλλα δε μπορώ να ξεχάσω οτι τα 57 ακίνητα που κατέχει προήλθαν πιθανόν απο το "μαζι τα φάγαμε" άρα εγω ειμαι βλάκας που δεν εχω ουτε ενα κι εκείνος 57 και δεν ειναι ο μόνος με τόση περιουσία.
Θα μου πείς, θες να σε κυβερνάνε φτωχοί ;
Θα ηταν μια καινοτομία αυτό.
Λοιπον, το γιαούρτωμα εχει πλάκα και το γουστάρω πολύ, αλλα έμαθα οτι κάποιος *μπιπ* πέταξε μιά καρέκλα και σε αυτο δεν συμφωνώ καθόλου.
Βγήκα λίγο απο το θέμα σου, επίτρεψέ μου σε παρακαλώ, μα συμφωνώ με το κείμενο που αναδημοσιεύεις βασικά στο οτι ο κ.αντιπρόεδρος δείχνει αμετροέπεια και ισως κάποια έπαρση, οχι αλαζονεία ακόμα, μα κοντεύει.
Διαφωνώ σε διάφορα που αν ειχα διάθεση να το κάνω θα πήγαινα στην σελίδα του κ. Στέφανου Μυτιληναίου να το κάνω. Μα δεν θα το κάνω.
Προτιμώ να μιλήσω ο ίδιος στον κ.Πάγκαλο και θα το κάνω.
Ευχαριστώ και καλό Σαββατοκύριακο.

Δικαιοπολης είπε...

"..Άραγε είναι επικοινωνιακό το κόλπο, για να τραβάει εκείνος τα πυρά;.."

Και γιατί όχι? έτσι και την ευθύνη του κοινοβουλευτικού ελέγχου στον αυτοσεβασμό του νομοθετικού τους αποφεύγουν..

ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ!!!
http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

Και η Αλ Κάιντα της τρομοκρατίας της Δημοκρατίας κάνει τη δουλειά της..σε τριπλό ταμπλό
πρωτοβάθμιο ..

http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

δημοσιουπηρεσιακό ΔΙΚΑΙΟ ..

http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/05/blog-post_03.html

και κοινοβουλευτικό..

http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/06/blog-post.html


"..Προτιμώ να μιλήσω ο ίδιος στον κ.Πάγκαλο και θα το κάνω. .."

Υπάρχει δυνατότης επικοινωνίας με τον επί της ΓΗΣ θεό? απ΄ ότι έχω αντιληφθεί είναι υπέρ των "γραφών"

From: a_konstantin@live.com
To: pangalos@otenet.gr
Subject: Χαιρετίσματα από Σουηδία
Date: Fri, 24 Sep 2010 10:11:21 +0200

Άλλως δια της σιωπής συνεργός!

info press είπε...

Επειδή ο κ. Πάγκαλος είναι πανέξυπνος άνθρωπος, ξέρει τι λέει και γιατί τα λέει, που εμείς οι κοινοί θνητοί θα αντιληφθούμε αργότερα.

Θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τι θα έλεγε ο κ. Πάγκαλος, αν ήταν εκτός κυβέρνησης.

Καλή Κυριακή Μαριάνα.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπετε λοιπόν ?? Το γιαούρτι κάνει καλό. Ανεβάζει το IQ ακόμα και των χοίρων.!
Ας ταίζουμε λοιπόν το γουρουνάκι μας με υγείαρτον (νεοελληνιστί γιαούρτι) και που ξέρει κανείς: Μπορεί να μας προκύψει Αϊνστάιν.
Και όταν έλεθι η ώρα της θυσίας του (της σφαγής του δηλαδή) τα διλήμματα θα είναι σπαραχτικά..
Ετσι μπορεί και να διατηρηθεί και ο κ. ΠΑΝ-κάλλος αιωνίως υπουργός. Εμπροσθοφύλακας των ιδεών της "πεφωτισμένης" διακυβέρνησης του ΓΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Στην ταινία του Κεν Λόουτς Irish Rute (Ιρλανδικός Δρόμος) τα τέρατα της ιστορίας ανατινάχθηκαν από τον ήρωα της ταινίας. Λίγο πριν είχαν διαβάσει το τελευταίο του (του ήρωα) μήνυμα: Wrong Place, Wrong Time).

Ετσι (τα τέρατα) απαντούσαν στα ερωτήματα του ήρωα για το πώς σκοτώθηκε ο φίλος του σε έναν δρόμο της Βαγδάτης.

Ο Πάν-καλλος αντιπρόεδρος κάνει αυτό ακριβώς Περιγράφει μία κατάσταση (που αφορά τον περίγυρό του ασφαλώς). Αυτή η περιγραφή θα έπρεπε να είχε κατατεθεί προ πολλού κύριε αντιπρόεδρε. Wrong Place, Wrong Time, Λοιπόν.

leondokardos είπε...

Ναι έξυπνος μπορεί να είναι. Συγχρόνως όμως είναι και χυδαίος!

Heliotypon είπε...

Όλα δείχνουν ότι ο Πάγκαλος έχει αρχίσει να φυραίνει διανοητικά. Υπήρξε έξυπνος άνθρωπος και διπλωμάτης, αλλά οι τελευταίες δηλώσεις του δείχνουν προς την κατεύθυνση Alzheimer's. Επί πλέον, αν και λέει αλήθειες (κάποτε είχε πει ότι το πασοκ είναι βουλωμένη τουαλέτα) δεν κάνει την μόνη κίνηση που κάνει ο φιλότιμος άνθρωπος: Παραίτηση. Κρίνει τον εαυτόν του χρήσιμο στη χώρα; Αν μας καλεί να αλλάξουμε τους σημερινούς πολιτικούς, αν παραδέχεται ότι έχει κάνει κι αυτός τα σφάλματά του, υπάρχει μιά τίμια διέξοδος: παραίτηση.

marianaonice είπε...

@Swell
H χοληστερίνη προκαλεί στοματική διάρροια? χαχαχα!! να κάτι που δεν ήξερα! Τώρααα εξηγούνται όλααα!!
:))

@Δικαιόπολης
Καλώς ήλθες από το blog μου!
Καμιά φορά έχεις δίκιο, στιγματίζουμε κάτι απλά για να το προκαλέσουμε...


@Φυρί-φυρί
Έχουν γίνει όλα φύρδην μίγδην!!
Καρατζαφύρερ και Πάγκαλος πάνε πακέτο, μια χαράαα!!
Όσο για το γιαουρτογλού φοβάμαι ότι θ' αρχίσει να πέφτει σύννεφο...
:))

marianaonice είπε...

@Τζονάκο μου
Την ίδια απορία έχω κι εγώ!
Τον θεωρώ πολύ έξυπνο για να πέφτει σε τέτοιες γκάφες σε βάρος του ίδιου και των ομοίων του...
Γι' αυτό αναρωτιέμαι τι επιδιώκει άραγε?
Όσο για την περιουσία τους, αυτό το ερώτημα θα με βασανίζει μέχρι θανάτου!
Ούτε κι εγώ συμφωνώ με το πέταγμα καρέκλας... θα έλεγα ίσως ότι ούτε και με το πέταγμα γιαουρτιού θα συμφωνούσα... θεωρώ ότι δεν ωφελεί σε κάτι, άλλες λύσεις ριζικές πρέπει να πάρει ο λαός...
Θα μιλήσεις ο ίδιος στον Πάγκαλο?
Τότε να του διαβιβάσεις σε παρακαλώ τα ερωτήματά μας!!
Καλό Σ/Κ και σε σένα (έστω και ετεροχρονισμένα συνέπεσε), χαχαχα!!

@Δικαιόπολης
"..Άραγε είναι επικοινωνιακό το κόλπο, για να τραβάει εκείνος τα πυρά;.."
Και γιατί όχι? έτσι και την ευθύνη του κοινοβουλευτικού ελέγχου στον αυτοσεβασμό του νομοθετικού τους αποφεύγουν.."

Έχεις δίκιο φοβάμαι...

@info press
Το ίδιο νομίζω κι εγώ.. Θα φανεί αργότερα τι επεδίωκε ο Πάγκαλος με τα όσα λέει
Νάστε καλά, καλό Σ/Κ!

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε
Wrong Place, Wrong Time, Λοιπόν!
Έτσι λες??
Μπορεί και νάχεις δίκιο!

@Λεοντόκαρδε μου
Το χυδαίος είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, νομίζω! Αφού άμα θέλουμε να λέμε μη γίνεσαι χυδαίος, θα λέμε "μη γίνεσαι Πάγκαλος"! χαχαχαχα!!

@Heliotypon
Παραίτηση?? τι είναι αυτό? υπάρχει ακόμη στο ελληνικό λεξιλόγιο? την είχαμε ξεχάσει εδώ και πολλές δεκαετίες!!
:))

Καλό Σ/Κ σε όλους!

Φυρί-φυρί είπε...

Η ραδιοφωνική "Ελληνοφρένια" αναμετέδιδε δήλωση Πάγκαλου που ακουγόταν να λέει: "Καλώ τον Ελληνικό λαό να μας αντικαταστήσει". Εμπρός λοιπόν. Το καθήκ(ι)ον μας καλεί!

marianaonice είπε...

@Φυρί-φυρί
Εύκολο τόχεις να τους αντικαταστήσουμε??
Ούτε με σφαίρες θα μπορούσαμε να τους ...ανταγωνιστούμε!!
χαχαχαααα!!!

Aνεμος είπε...

ο κ. Πάγκαλος ξέρει πολύ καλά τι λέει. Και δυστυχώς μ' αυτά που λέει επιβεβαιώνει τους φόβους μας για ό,τι ενδέχεται ν' ακολουθήσει στη Χώρα μας... Διότι αν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σήμερα παραδέχεται ότι "μέγιστο ζητούμενο είναι ο κοινοβουλευτισμός και η Δημοκρατία" τότε τι να πούμε οι υπόλοιποι?...

marianaonice είπε...

@Άνεμε
Έλα ντε? τι να πούμε οι υπόλοιποι?

tzonakos είπε...

Ρε παιδιά εχω την αίσθηση, διορθώστε με κιόλας, οτι θα ησυχάσουμε μόνο οταν εξαφανιστεί και το τελευταίο δείγμα του απειλούμενου είδους "Πολίτικους Ταφάγαμμαζί Φαταούλους" ...
αλλα ίσως αφήσουν πίσω τους κλώνους.

marianaonice είπε...

@Τζόνυ μου
Απίστευτος είσαι!
Με τρεις λέξεις δικές σου τα είπες όλα!!
Ότι θ' αφήσουν κλώνους νάσαι σίγουρος, γι' αυτό ξερρίζωμα εκ βάθρων θέλουν να μη μείνει ούτε ριζίδιο... χαχαχααααα!!!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!