Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ ...ΑΓΑΠΗΣ ΑΡΑΓΕ Ή ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ ΚΛΕΨΙΑΣ;;


Άκουσα σήμερα για άλλη μια φορά για έναν τηλεμαραθώνιο: Τον τηλεμαραθώνιο αγάπης της Unicef για τα υποσιτισμένα παιδιά όλου του κόσμου, που θα κάνει η ΕΤ1 και το στομάχι μου σφίχτηκε...
Σκέφτηκα πράγματι πόσες ψυχούλες παιδικές υποφέρουν από φτώχια και πείνα στον κόσμο όλο μα τώρα πια και στη χώρα μου... σκέφτηκα όλες αυτές τις γλοιώδεις γιαλιστερές από το λίπος φάτσες των καλοθρεμμένων έως και χοντρών σωτήρων μας, με τις ακριβές γραβάτες και με τα δισσεκατομμύρια ευρώ στην Ελβετία και τότε ένοιωσα μια απέραντη σιχασιά!
Θυμήθηκα και τους άλλους τηλεμαραθώνιους που έγιναν για τα παδιά της Γάζας, για τους δυστυχισμένους από τις πυρκαγιές στην Ηλεία του 2007, και αναρωτήθηκα που πήγαν τα λεφτά αυτά; γιατί το σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν έφθασαν στον προορισμό τους!
Άραγε είναι ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ στημένοι με στόχο την εξαπάτηση των φιλεύσπλαχνων ανθρώπων που σπεύδουν να ανταποκριθούν πιστεύοντας ότι θα βοηθήσουν κάποιες ανθρώπινες υπάρξεις να επιβιώσουν; ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ στημένοι για να κερδοσκοπήσουν πάλι οι γνωστοί άγνωστοι ανεύθυνοϋπεύθυνοι επ' ονόματι των φτωχών και κατατρεγμένων ανθρώπων αυτού του κόσμου;
Ένοιωσα σιχασιά για όλους αυτούς τους φαρισαίους υποκριτές. Σιχασιά για τους αναίσθητους, τους απάνθρωπους αυτούς σάρκινους τενεκέδες που καρφί δεν τους καίγεται για το αν τα παιδιά μας σήμερα λιποθυμούν από ασιτία στα σχολεία, αν δάσκαλοι με πετσοκομμένους μισθούς ή και απλήρωτοι ή ακόμη και υπό την απειλή της εφεδρίας μαζεύουν τα ελάχιστα ψιχία που δεν τους περισσεύουν για να εξασφαλίσουν στα πεινασμένα παιδικά στομαχάκια ένα λιτό γεύμα. Τρελλαίνομαι όταν αναλογίζομαι ότι αφού μας έγδαραν και μας γδέρνουν αλύπητα, μας βρίζουν αποκαλώντας μας και μαλάκες και μας ειρωνεύονται εξοργιστικά φωνάζοντάς μας: "ευτυχώς που τεθήκαμε υπό έλεγχο και η πορεία της χώρας μας πάει καλά..."!
Φυσικά και εννοούν καλά γι' αυτούς τους αετονύχηδες που εξασφαλίζουν ακόμη και σήμερα τα υπερκέρδη τους αδιάντροπα, χωρίς καμία περικοπή για τους εαυτούς τους, αδιαφορώντας για την κατρακύλα μας. Μαθαίνουμε ότι η συμμετοχή στα συσσίτια αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες κατά 40%, με τους Ελληνες να είναι συντριπτικά περισσότεροι από τους μετανάστες. Καθημερινά μοιράζονται 10.000 μερίδες φαγητού σε 5.000 ανθρώπους, από τους οποίους 2.414 είναι άνδρες, 2.312 γυναίκες και 274 παιδιά!! Οι εικόνες ανθρώπων που μέχρι πρότινος ζούσαν αξιοπρεπώς, και που σήμερα κοιμούνται στα παγκάκια, που ψάχνουν στα σκουπίδια των λαϊκών αγορών ή στους κάδους απορριμάτων για να αποκομίσουν το γεύμα της ημέρας τους είναι πια μια φρικτή πραγματικότητα...
Και εμείς συνεχίζουμε ακόμη να πιστεύουμε σε τηλεμαραθώνιους που μάλλον είναι άλλο ένα κόλπο για να μας τα πάρουν και να χοντρήνουν ακόμη περισσότερο οι προδότες των ονείρων μας!
Δεν δίνω πια δεκάρα σ' αυτού του είδους τις στημένες, χλιδάτες και αστραφτερές τελετές των τηλεμαραθωνίων που πολυτελείς τηλεπερσόνες παροτρύνουν με δήθεν πόνο ψυχής να δώσουμε τον οβολό μας για να πάει στα ... αζήτητα! ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!! Ο καθένας ας στρέψει το βλέμμα  δίπλα του, και είμαι σίγουρη ότι θα δει που πρέπει να δώσει τον οβολό του και ποιόν να βοηθήσει για να πιάσει τόπο!

20 σχόλια:

Aνεμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ
για πρώτη φορά οι γιατροί του κόσμου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ελλαδα
δυστυχώς έχω πέσει και εγώ σε τέτοια παγίδα να προωθήσω τηλεμαραθωνιους που ποτέ δεν έμαθα που πήγαν τα λεφτά
μπράβο αξίζουν τα λινκ που έβαλες που παραπέμπουν σε σελίδες που λένε που πήγαν τα λεφτά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥΣ
και ακόμη τα ψάχνουν
και τα δακρύβρεχτα ο συνταξιούχος των 300 ευρώ έδωσε 5 ευρω απο το υστέρημά του
να πάρουν τα λεφτά απο τους συμβούλους του Γιωργάκη τις ΜΚΟ και να βγάλουν κονδύλια να βοηθήσουν τον κόσμο

jf είπε...

Ανέκαθεν ήμουν καχύποπτη στους τηλεμαραθώνιους αγάπης κι ας μην είχα στοιχεία στα χέρια μου. Περισσότερο γιατί δεν μάθαινα ποτέ πού πήγαιναν τα λεφτά. [Για ναμαι όμως ειλικρινής δεν έψαξα και ποτέ...]

Καλό Σ/Κ mariana

marianaonice είπε...

@Άνεμε
Θέλησα να κοινοποιήσω τους προβληματισμούς μου για να μην πέφτει ο κόσμος θύμα των υπεράνω υποψίας κλεφτών με το λευκό κολλάρο...

@JamanFou μου
Κι εγώ το ίδιο. Και ακόμη κι αν εμείς οι δύο δεν το ψάξαμε αυτοί που το έψαξαν όπως θα δεις και στα λινκ που παραθέτω δεν πήραν καμία απάντηση!!
Οπότε επαληθεύονται οι καχυποψίες μας... δυστυχώς.
Καλή εβδομάδα @φίλη μου!
:))

Side21 είπε...

Δυστυχώς Μαριάννα
σ' αυτούς τους δύσκολους
καιρούς κάποιοι κερδίζουν απ' τη δυστυχία ...
Ο Μαραθώνιος της Αγάπης βρίσκεται δίπλα και γύρω μας !!!

tzonakos είπε...

Το ίδιο κάνω και εγω. Κοιτάζω γύρω και βρίσκω να βοηθήσω οταν μπορώ, κάποιους που εχουν ανάγκη άμεση.

marianaonice είπε...

@Side21
Όπως πάντα κάποιοι υπάνθρωποι εκμεταλλεύονταν τις καταστάσεις και κέρδιζαν από τη δυστυχία του κόσμου... Μόνο που οι τηλεμαραθώνιοι μας ξεγελούσαν με την φτιασιδωμένη και επίπλαστη δήθεν ..."αγωνία" τους για τους κατατρεγμένους του κόσμου...

@Τζονάκο μου
Πολύ σωστά! Έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι μας.

Καλημέρεεεςς...
:))

Ανώνυμος είπε...

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/blog-post_2271.html

marianaonice είπε...

@Aνώνυμε
Σ' ευχαριστώ για την ενημέρωση.
Μόλις έμαθα ότι πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Unicef είναι ο συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Κανελλόπουλος.
Τώρα δεν μου μένει καμία αμφιβολία που θα πάνε τα λεφτά... μάλλον στο κόμμα...χαχαχαααα!

mortal είπε...

Πόσο δίκιο έχεις...

marianaonice είπε...

@mortal
Eγώ έχω δίκιο... όμως πόσος κόσμος το καταλαβαίνει άραγε αυτό;
αυτό έχει σημασία να μην πέφτουμε στην παγίδα των επιτήδειων της αρπαχτής!

Άστρια είπε...

Πόσο δίκηο έχεις Μαριάννα μου!
αν και μέσα μου λέω, δεν μπορεί, κάτι από όλα αυτά θα φτάσει σ' αυτούς..και έχω τύψεις όταν δεν συμμετέχω.
Κι αλήθεια, πια πιστεύω ότι κάποιοι θέλουν να αφήνουν άλλους ανθρώπους να δυστυχούν για ένα πιάτο φαγητό, για μια στέγη και να ζουν μεσ' την εξαθλίωση ..γιατί ένα απειροελάχιστο μέρος από τις δαπάνες για εξοπλισμούς θα αρκούσε για να καλύψει τις ανάγκες αυτές.

Μαριάννα μου σε φιλώ, καλό βράδυ

marianaonice είπε...

@Άστριά μου
Κι εγώ είχα τύψεις κάποτε αν δεν συμμετείχα... Όμως τώρα πλέον δεν έχω καμία τύψη! αντίθετα τύψεις θα είχα αν συμμετείχα σ' αυτή τη νομιμοφανή αρπαχτή! Οργίζομαι τόσο πολύ όταν σκέφτομαι ότι τόσα χρήματα, για τα παιδιά της Γάζας, τους πυρόπληκτους της Ηλείας και τόσα άλλα έχουν εγκλωβιστεί στα θυλάκια κάποιων τραπεζιτών με την επί σειρά ετών τοκοφορία τους που όλοι υποπτευόμαστε ποιοι την καρπώνονται. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την υπόθεση του μωρού από τη Μυτιλήνη του Βασιλέλη αν θυμάμαι καλά που τελικά πέθανε και τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί στην Τράπεζα (Εθνική νομιζω) ποτέ δεν δόθηκαν στην οικογένεια ή σε κάποιο αγαθοεργό σκοπό εν πάση περιπτώσει.

Maria Tzirita είπε...

Μπορεί ν'απέχω αλλά ποτέ δε σε ξεχνώ! Με έφερε τοπνεύμα των Χριστουγέννων να σου ευχηθώ καλές γιορτές, να έχεις υγεία και πάντα δυνατή φωνή και πείσμα - όπως σε γνώρισα! Σε φιλώ Μαριάννα μου και σε σκέφτομαι πάντα με αγάπη!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.
ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ-ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

eApenanti είπε...

Μαριάννα Καλημέρα

Βλέπεις ότι δεν διστάζουν απέναντι σε τίποτα. Κλεφτες, Κάπηλοι και Βάνδαλοι κάθε αξίας. Μαζί με την κονόμα τους θέλουν, επιδιώκουν να βανδαλίσουν κάθε ανθρώπινη αξία. Διπλό το κέρδος τους λοιπόν..

Για να σου ευχηθώ ήλθα. Και να σου πώ ότι η ταπεινότερη φάτνη είναι αυτή της αγάπης.
Καλά Χριστούγεννα
Θανάσης

BUTTERFLY είπε...

Ευχες ηρθα να σου αφησω για ομορφα, ζεστα, αγαπημενα, ερωτευμενα, δημιουργικα Χριστουγεννα, ελπιδα και ααισιοδοξια!

Άστρια είπε...

Ξαναπερνώ ν' αφήσω ευχές στο σπιτικό σου Μαριάννα μου για όμορφα Χριστούγεννα, με αγάπη και υγεία για σένα και όσους αγαπάς

marianaonice είπε...

@Μαρία μου
Χρόνια πολλά με υγεία, χαρά και αγάπη για σένα και τους αγαπημένους σου! Να χαίρεσαι τη Χριστίνα σου!!!
Φιλάκια αγαπημένη μου...
πάντα σε θυμάμαι με αγάπη.

@JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ
Καλές γιορτές!!! Χρόνια πολλά με υγεία, χαρά, πρόοδο και αγάπη στη ζωή σου!

marianaonice είπε...

@e-Apenanti
Καλές γιορτές Θανάση!!
Χρόνια πολλά με υγεία! Και μια ζωή γεμάτη με ό,τι εσύ αγαπάς και ποθείς!
Και το ξέρω φίλε μου ότι η αγάπη είναι ένας από τους δρόμους προς την τελειότητα...

@Πεταλουδίτσα μου
Καλά Χριστούγεννα!! Ελπιδοφόρα, με υγεία, χαρά, πρόοδο και πάνω απ' όλα αγάπη!! Να χαίρεσαι το μικρούλι σου!!
:))

marianaonice είπε...

@Άστριά μου!!
το βρήκα το σχόλιό σου! Δεν ξέρω τι έγινε και το έφαγε ο έλεγχος... που δεν είχα βάλει...
περίεργα της blogger...χαχααχα!

Φιλιά καλές γιορτές φίλη μου καλή!!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!