Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ένας ανώτατος εισαγγελέας τολμά να υπενθυμίσει σε όλους το ρόλο και το κύρος της Δικαιοσύνης!

Ρούσος Παπαδάκης: Αφήστε την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της (στο Ποντίκι)


Αναφορά στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας έστειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσσος Παπαδάκης σχετικά με τα όσα πραγματοποιούνται στο χώρο της Δικαιοσύνης, της πολιτικής και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Το πλήρες κείμενο της αναφοράς του Παπαδάκη έχει ως εξής:

«Θα ήθελα να επαναλάβω αυτό που επανειλημμένα έχω πει: ν' αφήσουν την δικαστική εξουσία να επιτελέσει το έργο της και να σταματήσει η όποια πολιτική ή επαγγελματική εκμετάλλευσή της. Τα Ραδιοτηλεοπτικά λαϊκά παραδικαστήρια δεν προάγουν τον νομικό πολιτισμό και το δίκαιο, όταν γίνεται υπέρβαση των ορίων της κριτικής, μάλιστα όταν επιδιώκεται πολιτικό όφελος ή το κέρδος της τηλεθέασης, παραπλανώντας την κοινή γνώμη και προσπαθώντας να ασκήσουν πίεση στην Δικαιοσύνη.

Όσο για τις ατυχείς δηλώσεις του κ. Υπουργού Υγείας "περί μακελειού" που (υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας) άπτεται της πρόκλησης σε τέλεση πλημμελήματος, θα ήθελα να του πω ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο της Ρόδου, που έμεινε χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και αναλώσιμα υλικά για να τα χορηγήσει τελικά η Μ.Κ.Ο., ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο Σύρου, όπου οι συγγενείς ασθενών μεταφέρουν ηλεκτρικές θερμάστρες για να τους ανακουφίζουν. Ακόμη ας ασχοληθεί με το μερίδιο από την συλλογική ευθύνη που αναλογεί για την "αποπροστασία" του πολίτη από την αύξηση της εγκληματικότητας (απότοκο πολιτικής τακτικής).

Όσοι διαχρονικά ασκώντας εξουσία, μας έφθασαν σ' αυτή την κατάσταση, που οδήγησαν εκατοντάδες νέων στην ανεργία στερώντας τους το όνειρο και την ελπίδα στη ζωή, δεν πρέπει να προκαλούν και δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Αποδόμησαν από την παιδεία τις ανθρώπινες αξίες, το ήθος, την ειλικρίνεια, την καλοσύνη, την αγάπη, καλλιεργώντας τ'αντίθετα, προβάλλοντας και υπερασπίζοντας το εγώ τους αντί το εμείς (την ενότητα), αυξάνοντας την απληστία και όχι το μέτρο (κατά την Αριστότελεια διατύπωση).

Όσον αφορά δικαστές και εισαγγελείς καλό είναι όπου είναι απαιτητικοί με τους άλλους να είναι πρώτα απαιτητικότεροι και αυστηρότεροι με τους εαυτούς τους, το λάθος του άλλου να το συγχωρούν όχι όμως το δικό τους (ώστε να μην το επαναλάβουν), να κάνουν διαρκή αυτοκριτική γιατί όποιος την αφήνει, εγκαταλείπει μια από τις βασικές λειτουργίες της νόησης και στερεί από μια ιδιότυπη με τον εαυτό του διαλεκτική γόνιμη σύνθεσή της. Να γίνονται παρατηρητές αλλά και παρατηρούμενα αντικείμενα συγχρόνως, να εξορθολογίζουν την έρευνα, την ποινική δίωξη, την προσωρινή κράτηση αφού οι υπερβολές αναιρούν το δίκαιο.

Στο δίλημμα των πολιτών "τον νόμο να φοβούμαι ή τον δικαστή" να μην καταλήγουν στο δεύτερο, γιατί αυτό σημαίνει ότι αφήσαμε το δίκαιο να διολισθήσει σε μέσο εκδικήσεως ή αδράνειας και θα μεταβληθούμε έτσι σε Νέρωνες και Ηρόστρατους της Δικαιοσύνης. 

Τέλος, οι νομικοί (αλλά και οι συντεταγμένες εξουσίες) να βλέπουμε και να αντιμετωπίζουμε την Δικαιοσύνη, σαν ένα όνειρο που διαρκώς προσπαθούμε να πραγματώσουμε».

Σχόλιο: Δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο. Απλά να πω ότι η ελπίδα ζωντανεύει όταν τέτοιες φωνές δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών αποδεικνύουν ότι δεν "σάπισαν" ακόμη όλοι και όλα!!!

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μας λέει ο υπουργός πλην άλλων:

"Δεύτερον: Την απαράδεκτη παρερμηνεία της, με εξαιρετικής διακριτικότητας σύστασης προς αυτούς, τόσο από εμένα ως Υπουργό Δικαιοσύνης όσο και από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την κατά προτεραιότητα εξέταση υπόθεσης εξαιρετικής φύσης. Μιας σύστασης που στηρίζεται στο νόμο και κινήθηκε στο πλαίσιο των μη αμφισβητούμενων από οποιονδήποτε καθηκόντων μας".

Έτσι τη βαφτίσαμε τώρα την ωμή παρέμβαση από τον υπουργό και την ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου; Δηλαδή "η, με εξαιρετική διακριτικότητα σύσταση" προς τους οικονομικούς εισαγγελείς δεν συνιστά παρέμβαση; Kαι σε ποιό νόμο στηρίζεται άραγε μια τέτοια "σύσταση" δεν μας είπε...

Θα τρελλαθούμε τελείως πλέον σ' αυτό το Κράτος!! Σαν να λέμε "δεν είναι σκ@τ@ η γάτα τα έκανε"!!

monahikoslikos είπε...

Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη Μαριάννα όσο κι αν είναι ευχάριστο κι ελπιδοφόρο το κελάηδισμα του.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Μακαρι να βγει αληθινος ως το τελος-ο δικαστης- γιατι εχει φοβηθεί πια το ματι μου....

Swell είπε...

Ειδικά για το νοσοκομείο της Ρόδου, για το οποίο περηφανεύεται ο Κρεμαστινός ότι συνέβαλε πολύ στη δημιουργία του, το άφησαν να φτάσει σ' αυτήν την κατάσταση, για να προμοτάρουν το ιδιωτικό νοσοσκομείο που χτίστηκε αργότερα. Η "φιλολαϊκή" πολιτική των Πασόκων...

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάσιος και ο Αντεισαγγελέας και η επιστολή του!

Αλλά οι παραλήπτες "τυφλοί τα τ' ώτα, τον τε νουν, τα τ' ομματ' εισί", όπως θα έλεγε και ο Τειρεσίας...

ΛΥΧΝΟΣ ΚΑΙΟΜΕΝΟΣ είπε...

ψάξε σε λίγο καιρό που θα έχουν στείλει αυτόν τον Άνθρωπο-Εισαγγελέα....
μακάρι όλοι έτσι να ήτανε, μα...

Side21 είπε...

Μέσα στην γενική σαπίλα
και την απαξίωση των θεσμών και αξιών ...
μια αχτίδα ελπιδοφόρα άξιοι άνθρωποι να υψώνουν άφοβα το ανάστημά τους για την υπεράσπισή τους !!!
Ευχή και προτροπή συνάμα ...
Κι άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους ...
γιατί "οι καιρού ου μενετοί" !!!
Κι η ιστορία θα ζητήσει ευθύνες στον καθένα ανάλογα με το στασίδι του !!!
Μαριάννα σου στέλνω την καλησπέρα μου απ' την όμορφη Σάμο ...

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε
Δεν μπορώ να πω ότι έχεις άδικο. Μία σύσταση προς δικαστή ή εισαγγελέα προερχόμενη από τον υπουργό δικαιοσύνης ή από τη φυσική του ηγεσία, (πολύ χειρότερα γιατί από αυτήν εξαρτάται ένας δικαστής πιστεύω κι όχι από τους πολιτικούς), ακόμη κι αν αφορά τη γρήγορη διεκπεραίωση μιας συγκεκριμένης δικογραφίας, δεν παύει να συνιστά "παρέμβαση" ...κεκαλυμένη μεν, σαφής δε!!! Διότι οι δικαστές δεν πρέπει να ενδιαφέρονται περισσότερο ή λιγότερο για κάποιες υποθέσεις τους αλλά στα πλαίσια της ισότητας και ισονομίας των πολιτών κατά τη δική τους κρίση και με σειρά απόλυτης προτεραιότητας (πλην των ασφαλιστικών μέτρων) πρέπει να κρίνουν και να αποφασίζουν.
Νομίζω ότι συνιστά και πειθαρχικό παράπτωμα των δικαστών αν αδικαιολόγητα προτιμήσουν να περαιώσουν μία δικογραφία που χρονικά έπεται από άλλες ως προς την εκδίκασή της.

marianaonice είπε...

@Mοναχικέ μου Λύκε
Συμφωνώ... μα δεν μπορώ να μην απολαμβάνω έστω κι αυτό το μοναδικό κελάϊδισμα ενός και μόνον ...κούκου... Δεν ξέρεις καμιά φορά μπορεί να φανούν σιγά σιγά κι άλλοι μοναχικοί ...κούκοι...
:))

@Ρίκη μου
Ο συγκεκριμένος εισαγγελέας νομίζω ότι τιμά το λειτούργημα και τον όρκο του... ύψωσε το ανάστημα και τη φωνή του τη στιγμή που οι ανώτεροι από αυτόν ακόμη σιωπούν και επιτρέπουν στον κάθε πολιτικό (Παπαϊωάννου ή Λοβέρδο) να ασχημονεί σε βάρος της Δικαιοσύνης.
Θέλω να ελπίζω ότι η επιστολή του αυτή θα φέρει το ξύπνημα και σε άλλους λειτουργούς της δικαιοσύνης ανώτερους και κατώτερους.
Ήδη απ' ό,τι πληροφορήθηκα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων έβγαλαν ανακοίνωση "επικριτική" των επεμβάσεων του Παπαϊωάννου και στήριξης των οικονομικών εισαγγελέων.

marianaonice είπε...

@πατέρα Ηλία
Έτσι είναι. Όμως έστω και μια τέτοια φωνή μέσα στη βουβαμάρα και την υποταγή είναι παρήγορη και ελπιδοφόρα...

@ΛΥΧΝΕ ΚΑΙΟΜΕΝΕ
Δεν μπορούν να τον στείλουν νομίζω πουθενά, γιατί δεν υπάρχει Άρειος Πάγος παρά μόνον στην Αθήνα...
Το μόνο που μπορούν να του κάνουν είναι ο υπουργός δικαιοσύνης να ζητήσει την πειθαρχική του δίωξη.
Δεν ξέρω δε, αν ο άνθρωπος ελπίζει σε ανώτερη θέση αντιπροέδρου ή Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οπότε αυτή την έχει σίγουρα χαμένη με τη δεδομένη πολιτική κατάσταση κι αυτό είναι ακόμη περισσότερο προς τιμή του, γιατί δεν λογάριασε την ανέλιξή του σε υψηλότερη θέση!

@Side21
Αυτό είπα κι εγώ: η ελπίδα ζωντανεύει όταν τέτοιες φωνές δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών αποδεικνύουν ότι δεν "σάπισαν" ακόμη όλοι και όλα!!!
Νάσαι καλά συνάδελφε εκεί στην όμορφη Σάμο μας!!

Ανατολή είπε...

Αγαπητή Μαριάννα,
Καλησπέρα.
Πάντα πίστευα ότι την ατμομηχανή της Ιστορίας την κινούν οι μειοψηφίες και "κάτι λίγοι τρελοί".
Υπ' αυτό το πρίσμα, στέλνω το θαυμασμό μου στον Αντιεισαγγελέα.
Κουράγιο, πατριώτες.
Υπάρχει ακόμα ελπίδα...

marianaonice είπε...

@Swell
Παρολίγο να ξεχάσω να σου απαντήσω...
Άσε μη τα συζητάς! φάγαμε καλά με τη φιλολαϊκή πολιτική των σοσια-ληστών!!
Μόνο το νοσοκομείο της Ρόδου? όλα τα νοσοκομεία πια της Ελλάδας πνέουν τα λοίσθια... προς δόξα των ιδιωτικών! Είναι πολλά τα λεφτά... δυστυχώς...

@Ανατολή μου
"...την ατμομηχανή της Ιστορίας την κινούν οι μειοψηφίες και "κάτι λίγοι τρελοί".
Μεγάλη αλήθεια! Είθε οι "τρελλοί" και "ονειροπόλοι" να βάλουν πάλι μπρος αυτή την διαλυμένη ατμομηχανή...
Υπάρχει ακόμη ελπίδα, σίγουρα και εμείς θα την αναζητάμε πάντα!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή!, Πολυαγαπημένη!!, Δίκαια και Κατατρεγμένη!!! ΚΥΡΙΑ ONICE...

Καλύτερα να κάνατε κριτική στον εν λόγω Εισαγγελέα, διότι είναι αδιανόητο, και ανήθικο συνάμα, να καταφέρεται κατά των πολιτικών κανιβαλιστών, ενώ στο χώρο που "υπηρετεί" κανιβαλίζονται σε καθημερινή βάση, και αυτός αναλαμβάνει το ρόλο του καταπτύκτη των αιματογδαρμένων...και πολλάκις αδικηθέντων από κανιβαλίζοντα δικαστο-χουντικο-ακροδεξιο-και ακροαριστεροδίαιτα ανθρωπάκια, που καιρούς είναι να μπούν στη θέση τους, με τη βοήθειά ΣΑΣ.

Ένας αφανής συνάδελφός ΣΑΣ.-

marianaonice είπε...

@Aνώνυμε
Κατ' αρχάς σ' ευχαριστώ για τις "μεγαλόστομες" ομολογώ προσφωνήσεις σου, αν και αντιλαμβάνομαι ότι δεν απευθύνονται σε μένα αλλά στη δικαστή με την οποία ταυτίστηκε το ιστολόγιό μου πριν ένα χρόνο περίπου.
Τις παραβλέπω λοιπόν και πάω στην ουσία του σχολίου σου με την οποία και δεν διαφωνώ. Όλοι οι δικαστές έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάντια του θεσμού και περισσότερο οι υψηλόβαθμοι. Μαζί μ' αυτούς φυσικά και ο εν λόγω εισαγγελέας που αφορά η ανάρτησή μου, όμως το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν φάνηκε να ορθώνει το ανάστημά του δεν μας δίνει το δικαίωμα να λέμε ότι από το δικό του πόστο δεν έδωσε τις αφανείς δικές του μάχες στις υποθέσεις που έκρινε. Σε κάθε περίπτωση όμως έστω και τώρα που βροντοφώναξε κατάμουτρα στους πολιτικούς το αίσχος τους, νομίζω ότι αξίζει να σταθούμε λιγάκι και να πάρουμε μια ανάσα παρηγοριάς και ελπίδας...
Ας μη ξεχνάμε ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα...
Όσο για το αν είσαι συνάδελφος της δικαστή που αυθαίρετα ταυτίστηκε με το ιστολόγιό μου και ελπίζεις σε εκείνη να βάλει τους αδικούντες στη θέση τους, τι να σου πω... αν έχει τέτοια δυνατότητα και τέτοια δύναμη μακάρι να το κάνει...
:))

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον, δεν είναι απαραίτητο ότι σας ταυτίζω με αυτήν την υπέροχη δικαστή!
Δεύτερον, πιστεύω ότι και αυτή η δικαστής έχει δύναμη και δυνατότητα να κάνει πολύ περισσότερα από όσα έκανε.
Τρίτον, πιστεύω ότι ο εν λόγω Εισαγγελέας, επειδή ανήκει στο συνδικαλιστικό συνάφι, είχε σκοπιμότητα και ΕΝΤΟΛΗ να τοποθετηθεί έτσι, από δεξιά δεκανίκια του χώρου.
Τέταρτον, επειδή ασχολείται με τα ποινικά αδικήματα των λειτουργών της δικαιοσύνης, ας τοποθετηθεί δημόσια πότε έκανε ποινική δίωξη κατά συναδέλφου του, για κατάχρηση εξουσίας ή παράβαση καθήκοντος. Και αν η απάντηση είναι ΠΟΤΕ, η ΟΥΔΕΠΟΠΟΤΕ, τότε να θέσει τον εαυτό του διαθέσιμο για δημόσιο λιντσάρισμα !!!
Πέμπτον, συμφωνώ ότι μπορεί να είναι φωνή ελπίδας, αλλά πρόκειται περί φρούδας ελπίδας, που κοιμίζει ακόμα και τους υγιείς δικαστές, δηλ. την υπέροχη αυτή δικαστή.
Έκτον, η μελιστάλακτη συμπεριφορά του, τύπου Τέντε, θα έπρεπε να σας προβληματίζει ιδιαίτερα.
Έβδομον, δεν όρθωσε το ανάστημά του, αλλά τοποθετήθηκε ως τείχος από πολεμοχαρή εισαγγελικά κατεστημένα.
Υ.Γ. 1 Τα σχόλιά μου δεν υπερασπίζονται τη διεφθαρμένη Κυβέρνηση που ζούμε.
Υ.Γ. 2 Το ιστολόγιό σας δεν ομοιάζει με την υπέροχη δικαστή, διότι απ'ό,τι φαίνεται δεν είναι τόσο πρωτοποριακό όσο οι δικές της πράξεις, που αποπνέουν ανεξαρτησία βούλησης, δικαστικής συνείδησης, δικαστικής ανεξαρτησίας, και απέραντης αδιαφορίας για τις συνέπειες.
Υ.Γ. 3 Επειδή διαβάζω το ιστολόγιό σας, θα ήθελα επιτέλους να κατακρίνετε αυτό που κρύβεται πίσω από τις λέξεις, κι εν προκειμένω, στην περίπτωση του Ανώτατου Εισαγγελέα, κατώτατου για τις περιστάσεις, κρύβεται ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΣ ΕΝ ΤΩ ΔΙΚΑΙΩ !!!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ.-

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε
Απ' ό,τι φαίνεται γνωρίζεις πολλά και τουλάχιστον πολύ περισσότερα απ' όσα γνωρίζω εγώ για το συγκεκριμένο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που θέλησα να αναδημοσιεύσω την "τσεκουράτη" επιστολή του προς τους αισχρούς πολιτικάντηδες του τόπου μας που ρούφηξαν το αίμα του λαού με τα σκάνδαλά τους και τώρα έχουν το θράσος να αυτοχρίζονται και σωτήρες μας.
Μη φανταστείς ότι υποτιμώ την ευθύνη του κάθε δικαστή και μάλιστα των ανώτατων που έχουν και θέσεις καίριες όπως ο εν λόγω που εσύ μου λες ότι είναι και συνδικαλιστής των δικαστών με τη δεξιά "πτέρυγα" της ένωσής τους. Και σ' ευχαριστώ που μου το επισήμανες γιατί προσωπικά είμαι κάθετη εναντίον σε κάθε κομματισμό του δικαστή!! Ο δικαστής πρέπει να έχει το δικό του "άχρωμο κόμμα" που να εμπνέεται από τις αρχές της δημοκρατικότητας, ανθρωπιάς, επιείκειας, ισότητας και ισονομίας και εν τέλει διαφανούς δικαιοσύνης. Όλα τ' άλλα είναι απαγορευτικά για το δικαστή και πολύ επισφαλή για τον πολίτη που δικάζεται από έναν κομματικοποιημένο (προσοχή δεν εννοώ πολιτικοποιημένο) δικαστή.
Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι και μάλιστα ανώτατοι δικαστές είναι δυστυχώς φερέφωνα ο καθένας του κόμματος που τον εξυπηρετεί καλύτερα για τα εν ενεργεία αλλά και μετά τη συνταξιοδότησή του προσμενόμενα "οφίτσια". Αυτό είναι και μία από τις πρώτιστες αιτίες της κατάπτωσης του θεσμού της δικαιοσύνης, πέραν των μεγάλων και πολλών ευθυνών που φέρει διαχρονικά και η εκάστοτε πολιτεία για την υπολειτουργία της.
Ειλικρινά δεν γνώριζα επίσης ότι ο εν λόγω εισαγγελέας είχε και αρμοδιότητα επί των ποινικών αδικημάτων των δικαστικών λειτουργών. Αν όντως έτσι είναι τότε φυσικά και συμφωνώ μαζί σου, ότι την ντομπροσύνη, τόλμη και αυστηρή δικαϊκή του κρίση έπρεπε ήδη να την έχει εκφράσει "εξουδετερώνοντας" τους δικαστές και εισαγγελείς που καταχρώμενοι την εξουσία τους, νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα να αρχειοθετούν βάσιμες καταγγελίες ή να απαλλάσσουν παρά τα κραυγαλέα στοιχεία ενόχους μεγαλόσχημους και επώνυμους τις περισσότερες φορές.
Άστα αγαπητέ @φίλε... ας μη τα αναμασσάμε... είναι θλίψη να τα σκέπτεται κανείς και νομίζω ότι όλοι έχουμε σε προσωπικό, ή σε οικογενειακό, συγγενικό ή και φιλικό μας περιβάλλον τέτοια λυπηρά "παραδείγματα".
Σ' ευχαριστώ για το γόνιμο διάλογό που μου πρόσφερες και θέλω και εγώ να ευχηθώ η δικαστής την οποία εσύ ..."υπερυμνείς" να είναι αντάξια των προσδοκιών σου και να μπορεί από τη δική της πλευρά τουλάχιστον να δίνει το δικό της αγώνα για την ελπίδα στη δικαιοσύνη του κόσμου.

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Και γιατί να εμπιστευτούμε τη «Δικαιοσύνη» και τους Δικαστές;
Αν είχαν κάνει ως τώρα σωστά τη δουλίτσα τους, ίσως να ήμασταν και καλύτερα...

marianaonice είπε...

@Aσκαρδαμυκτί μου
Συμφωνώ!! το σημερινό μας χάλι σαν χώρα οφείλεται κυρίως και στη δικαστική εξουσία που δεν στάθηκε κατά καιρούς στο ύψος των περιστάσεων, ανεξάρτητα από το όποιο κουτσούρεμα επέφεραν οι άλλες δύο εξουσίες στις αρμοδιότητές της, με φωτογραφικούς νόμους.
Απλά είπα κι εγώ ρε παιδιά να αναθαρρήσω λιγάκι που άκουσα έναν ανώτατο εισαγγελέα να καταγγέλλει ανοικτά το σημερινό πολιτικό σύστημα... εεε πρέπει να το παραδεχτούμε, δεν συμβαίνει συχνά αυτό για να μη πω ότι δεν συνέβη ποτέ ως τώρα.
Και μιλάμε για εν ενεργεία εισαγγελέα και όχι για συνταξιούχο που πολλοί μόλις βγήκαν έξω από το χορό το έπαιξαν ...γενναίοι.
Τώρα αν κι αυτός κινείται με σκοπιμότητα... θα δείξει...
;)))

Καλή εβδομάδα Ασκάρ μου!!! και εσύ μη πτοείσαι με το κήρυγμα τα πας θαυμάσια!

Ανώνυμος είπε...

είναι και πάλι υποψήφιος στις εκλογές των δικαστών...σε λίγο. έτσι εξηγείται..εξυμνώντας τον είναι σας να εξυμνείς τον Σανιδά. Έλεος.

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε
Δεν εξυμνώ κανέναν και πολύ περισσότερο εγώ δεν θα εξυμνούσα το Σανιδά και κάθε Σανιδά της Ελληνικής Δικαιοσύνης!!
Αν ο συγκεκριμένος εισαγγελέας υποκρίνεται το πρόβλημα το έχει ο ίδιος. Εγώ απλά εξέφρασα την επιθυμία και την ελπίδα κάποτε οι δικαστικοί λειτουργοί να μιλάνε τη γλώσσα της αλήθειας με παρρησία και ανεξαρτησία χωρίς να φοβούνται και χωρίς να σκύβουν, μακριά από σκοτεινές δικές τους ιδιοτελείς σκοπιμότητες.
Πώς να ξεχωρίσεις αν δεν ξέρεις ποιός λέει τι? Αν ας πούμε το λόγο αυτό απηύθυνε ο Σανιδάς φυσικά και δεν θα έκανα τον κόπο να τον αναδημοσιεύσω.
Θεώρησα ότι ο συγκεκριμένος είναι ειλικρινής ίσως γιατί δεν γνωρίζω τίποτε για το δικαστικό και μη βίο και πολιτεία του. Όσοι γνωρίζουν ας μη τον πιστέψουν!
Αντιλαμβάνομαι ότι οι υποκριτές δεν θα έπρεπε να προβάλλονται αλλά πώς να τους ξεχωρίσεις? Κι ο Σανιδάς είχα ακούσει ότι εξέδωσε βιβλίο για την "αγωνία και τον αγώνα του για τη δικαιοσύνη".
Ποιός τον πίστεψε? ΚΑΝΕΙΣ! απλά γιατί τον ήξεραν... Εγώ φυσικά δεν το αναδημοσίευσα γιατί απλά ήξερα για τι αγωνιούσε αυτός...

Μην ανησυχείς λοιπόν αν και ο Ρούσσος Παπαδάκης είναι κατώτερος των περιστάσεων θα φανεί... Εμείς ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά!
Κι ας ενθαρρύνουμε τους θαρραλέους και ανεξάρτητους δικαστικούς λειτουργούς όσο λίγοι κι αν έμειναν πια...

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!