Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ

 
Ναι είμαι κι εγώ ανάμεσα σ' αυτούς τους αποφασισμένους μεν, αναποφάσιστους δε, είμαι κι εγώ ανάμεσα σ' αυτούς που νοιώθουν την ψυχή τους βαρειά κι έναν κόμπο στο λαιμό τους, τούτη την λαμπρή καλοκαιρινή Κυριακή που το βράδυ της, παρά το ολόγιομο σχεδόν φεγγάρι που θα φωτίζει ακόμη τον ουρανό της, μπορεί να είναι η πιο σκοτεινή Κυριακή της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας...  Ξέρω ότι αν ο κόσμος δεν ψηφίσει αντιμνημονιακά, τότε θα νυχτώσει για πάντα για τη Χώρα μου  και θα είναι μια νύχτα βαθειά χωρίς φεγγάρι... κι ίσως άδικα το παληκάρι θα περιμένει όλη "νύχτα" με καημό να ξαστερώσει σε μια λέφτερη Ελλάδα... Δεν έχω κάτι περισσότερο ή λιγότερο να πω από τις παρακάτω σκέψεις που διάβασα στο ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και ταυτίζομαι μαζί τους:

Το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ανήκει στους αποφασισμένους αναποφάσιστους. Είμαστε και εμείς από τα εκατομμύρια Ελληνες που ήθελαν και θέλουν πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Είμαστε και εμείς από τα εκατομμύρια Ελληνες που είναι αηδιασμένοι από τον θίασο του αυτόκλητου και ανάξιου πολιτικού προσωπικού και θα θέλαμε τους συντριπτικά περισσότερους από όσους το συναπαρτίζουν να τους δούμε να πηγαίνουν τουλάχιστον στα σπίτια τους και στις δουλείες τους (εάν ξέρουν να κάνουν κάποια δουλειά).
            Για εμάς αυτό το πολιτικό σύστημα της ελάχιστης δημοκρατίας και της μέγιστης ολιγαρχίας έπρεπε να έχει καταρρεύσει προ πολλού και είναι και αυτό που είναι ένοχο για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας. Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά ότι το πολιτικό σύστημα δεν είναι αυθύπαρκτο, αλλά απόλυτα εξαρτημένο και ακόλουθο του γενικού κοινωνικού συστήματος, δηλ. του καπιταλισμού.
       Το σύστημα αυτό με τους πρωτογενείς πολιτικούς σχηματισμούς του (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ), αλλά και τους δευτερογενείς που μετέχουν σε αυτό, το τροφοδοτούν και κυρίως τροφοδοτούνται από αυτό, είναι υπεύθυνο για την πλήρη και συνολική κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας και της ζωής κάθε Ελληνα και Ελληνίδας. Είναι οι πολιτικές επιλογές του (πράξεις και παραλήψεις) που οδήγησαν στην κατάρρευση της χώρας και στα μνημόνια. Τα μνημόνια δεν είναι αίτια, αλλά αποτελέσματα άλλων αιτίων – πολιτικών επιλογών. Τα αίτια αυτά, επειδή αφορούν το ίδιο το σύστημα εξουσίας και είναι επιλογές του, κανείς τους δεν τόλμησε να τα αναλύσει. Στρέφουν σκόπιμα την προσοχή των πολιτών αλλού και ορίζουν διαφορετικό περιεχόμενο για κάθε «δημόσια» συζήτηση.
Το ίδιο το πρωτογενές πολιτικό σύστημα των κομμάτων εξουσίας και όσων το καθορίζουν με την ίδια την συμπεριφορά, την κουλτούρα του και τις ηθικές του αντιλήψεις εξέθρεψε το φαινόμενο του «καπιταλισμού αλά γκρέκα» (για να ονομάσουμε αυτό το μπαρόκ κατασκεύασμα που αποτέλεσε τον βασικό τύπο συμπεριφοράς και ηθικής του Ελληνα της μεταπολίτευσης) και τον αντίστοιχο τύπο πολίτη και ανθρώπου … .           
Όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν και πρέπει να τα τελειώσουμε την Κυριακή των εκλογών εμείς οι ίδιοι. Ή τα τελειώνουμε και βάζουμε τις βάσεις για μία Ελλάδα που θα σέβεται τον λαό της και θα ανήκει σε αυτόν ή συνεχίζουμε την βαρβαρότητα, την αθλιότητα, τον όλεθρο και την αναξιότητα.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ  
         Ισως και να θυμώσαμε που δεν καταφέραμε ακόμα να δημιουργήσουμε τη νέα αυτή πολιτική δύναμη που θα αλλάξει την χώρα οριστικά και ουσιαστικά, αυτή που θέλουμε όλοι, αλλά δεν απογοητευτήκαμε. Θα ξεκινήσουμε αμέσως μετά τις εκλογές, πιο ώριμοι, πιο αποφασιστικοί, πιο κατασταλαγμένοι και σοφότεροι από τα ίδια τα λάθη που έγιναν.
       Όμως αν και αναποφάσιστοι είμαστε αποφασισμένοι να μην δώσουμε την Κυριακή καμία ψήφο στο δικομματισμό και στα μνημονιακά εξαπτέρυγά του. Είμαστε αναποφάσιστοι, αλλά αποφασισμένοι να ψηφίσουμε δυνάμεις και σχηματισμούς που έχουν άλλη αντίληψη για την πορεία της κοινωνίας- έστω απλά και αποδεδειγμένα αντιμνημονιακές δυνάμεις.  Ετσι θα έλθει η πρώτη ανατροπή, το πρώτο ηχηρό χαστούκι από ένα λαό που παίρνει την απόφαση να μην γίνει ραγιάς, γελοίος και φτωχός σε όλα.
   Μην περιμένουν οι εκλογοαναλυτές να κάνουν αναγωγές στα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που έχουν με βάση τις παλιές μεθόδους. Οι αναποφάσιστοι θα ψηφίσουμε όλοι αντιμνημονιακές δυνάμεις. Απλά δεν έχουμε ακόμα κατασταλάξει και θα το κάνουμε το αργότερο την Κυριακή μέσα στο παραβάν. Και να ξέρουν: θα επιλέξουμε δυνάμεις που θα μπουν στην Βουλή, για να τιμωρήσουν τους ανίκανους με ακόμα πιο σκληρό τρόπο.
      Ολοι θα είμαστε στις κάλπες την Κυριακή – μην περιμένουν να αυξήσουμε τα ποσοστά τους απέχοντας. Δεν θα τους δώσουμε το δικαίωμα να κυβερνήσουν ξανά τον τόπο. Θα τους αποτινάξουμε και αυτούς και το γελοίο καθεστώς τους αποδεικνύοντας σε όλους – και σε κάποιους από εμάς τους ίδιους - ότι το καθεστώς και το σύστημα δεν είναι ανίκητα.
         Είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να αλλάξουμε σελίδα στην ιστορία της χώρας και να της δώσουμε συνέχεια, να τη σώσουμε από την καταστροφή και την εξαφάνιση που απεργάζεται δεκαετίες ο άθλιος δικομματισμός. 
    Θα ψηφίσουμε με καθαρή σκοπιμότητα για να διαλυθεί ο καταστροφικός δικομματισμός και το σύστημά του.
          Θα ψηφίσουμε με καθαρή σκοπιμότητα κόμματα που είμαστε βέβαιοι ότι θα μπουν στην Βουλή και δεν θα συνεργαστούν με τους εγκληματίες των μνημονίων.
           Ακόμα και εάν δεν είμαστε σύμφωνοι με τα κόμματα που αρνούνται τα μνημόνια και τις πρακτικές τους, θα τα ψηφίσουμε με ένα και μόνο σκοπό, για ένα και μόνο λόγο: την ήττα της καμαρίλας του δικομματισμού και της υποδούλωσης και εξαθλίωσης που έφερε.
       ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ και την Κυριακή 6 Μαϊου θα δώσουμε μια ανάσα ελπίδας και ζωής στην Ελλάδα, καταργώντας την αθλιότητα και αλλάζοντας σελίδα.
      Οσο για εμάς στο Λαϊκό Κίνημα, οι θέσεις και ο αγώνας μας για την κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του είναι αυτές που θα στηρίξουν την συνολική, την πραγματική αλλαγή, είναι αυτές που θα κυριαρχήσουν στο μυαλό των ανθρώπων στο άμεσο μέλλον. Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με κάθε άνθρωπο που θέλει να σκέφτεται και να είναι ελεύθερος.    
            ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!!

4 σχόλια:

Πέτρος Κ. είπε...

Το βόλι το'ριξα και ελπίζω να πέτυχα κάμποσους.

Τώρα που γράφω παρακολουθώ τα πρώτα αποτελέσματα. Διαπιστώνω ότι ο ελληνικός λαός αρνήθηκε να τους δώσει τέτοια ποσοστά ώστε αθροιστικά να συγκυβερνήσουν πάλι.
Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που η χαστούκα ήταν τόσο μεγάλη. Αποκλείεται να μη την κατάλαβαν.
Τρίτο κόμμα το Πασόκ;
Ο πανίσχυρος φαφλατάς Βενιζέλος βλέπει την πλάτη του Τσίπρα;
Καταλληλότερος να κυβερνήσει ο Τσίπρας;
Ο Βενιζέλος ούτε αξιωματική αντιπολίτευση;
Απόψε ο Μπένυ θα κάνει γαργάρες με πετρέλαιο!

Αυτή την ώρα στα κανάλια οι θλιβεροί κομπάρσοι-κομματόσκυλα προσπαθούν να σώσουν ότι σώζεται. Πιο τρισάθλιοι από κάθε άλλη φορά.
Θα με χαροποιούσε ακόμη περισσότερο αν μπορούσα να δω τα μούτρα της Μέρκελ και του παπάρα του Σόιμπλε.
Πρέπει τώρα να ψάξουν για καινούριους υπάλληλους.
Εκτός κι αν έχουμε καμιά επανάληψη του ’89, μαζί με Βράση, Καμμένους και Χρυσάυγουλα.
Θου Κύριε…

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Καλησπέρα,Μαριάννα μου!
Κάτι μικρό έγινε απόψε...κάτι! :)

φιλιά πολλά

marianaonice είπε...

@Πέτρο
μάλλον το βόλι σου, το βόλι μας πέτυχε!! ναι όντως ο Beny βλέπει την πλάτη του Τσίπρα και κάνει γαργάρες με πετρέλαιοοοο!! χαχαχα! και πολύ το χάρηκααα!
Άντε και καλή συνέχεια τώρα!
:))

@Ψυχούλα μου!!!
Κάτι μικρό που φαντάζει μεγάλο αρκεί να το στηρίξουμε και να το συνεχίσουμε!!
Καλό βράδυ!!
Φιλιάαα πολλάαα!!!
:))
:))

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το άρθρο σου μου άρεσε όπως και τα αποτελέσματα.
Στείλε μου στο email να τα πούμε
Myrsini Prokopiou

Είναι φριχτό να μένεις μόνος στη ζωή ...?

Η ζωή καμιά φορά σε βάζει σε δικό της δρόμο και τον ακολουθείς θέλοντας και μη... μέχρι να σε βγάλει στο ξέφωτο...   Χάθηκα από εδώ λό...