Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

ΑΦΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ... ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ;;

Το μήνυμα της πανανθρώπινης ειρήνης, αγάπης και συναδέλφωσης των λαών αλλά και της διεθνούς ευγενούς άμιλλας, ξεκίνησε στις 24 Μαρτίου για το ταξίδι του σε ολόκληρο τον κόσμο με τη Φλόγα που άναψε στην Αρχαία Ολυμπία με κάθε επισημότητα.
Η Ολυμπιακή Φλόγα στο δρόμο για το Πεκίνο όπου θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008, τον ερχόμενο Αύγουστο.

Η ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας προέρχεται από τη βαθιά πεποίθηση ότι ο αθλητισμός και τα Ολυμπιακά ιδεώδη μπορούν να συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός ειρηνικού και καλλίτερου κόσμου. Πρωτοβουλίες που προωθούν το διάλογο, τη συμφιλίωση, την αμοιβαία κατανόηση, την αλληλεγγύη και την ειρήνη είναι o βασικός στόχος αυτής της προσπάθειας. Η Ολυμπιακή Εκεχειρία ακριβώς ως πανανθρώπινη προσπάθεια στοχεύει να τονίσει τη σημασία του σεβασμού προς την ειρηνική συνύπαρξη.

Όμως μήπως βιώνουμε το θέατρο του παραλόγου;

Την ίδια μέρα της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στις ειδήσεις κυριαρχούν δύο γεγονότα:

1) Φόρος αίματος με 130 νεκρούς _

Τουλάχιστον 130 νεκρούς έχουν αφήσει πίσω τους οι ταραχές των δύο τελευταίων εβδομάδων μεταξύ κινεζικών αρχών και Θιβετιανών διαδηλωτών, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ, που είδε το φως της δημοσιότητας
χθες, εν μέσω έντονων ανησυχιών για την εξέλιξη της κρίσης, καθώς αυτή ήδη ρίχνει βαριά τη σκιά της στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Την ίδια ώρα, κι ενώ η Κίνα υπόσχεται αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας στη διάρκεια του ταξιδιού της ολυμπιακής φλόγας -του μεγαλύτερου στην ιστορία, διάρκειας 130 ημερών- ομάδα επιφανών Κινέζων αξιωματούχων επιχειρεί να κατευνάσει τα πνεύματα, καλώντας το Πεκίνο να τερματίσει «τη μονόπλευρη προπαγάνδα» και να αρχίσει απευθείας διάλογο με το Δαλάϊ Λάμα...

2) . Τις 4.000 νεκρούς έφθασαν οι Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ /

Βομβιστική επίθεση στα νότια προάστια της Βαγδάτης την Κυριακή στοίχισε τη ζωή σε 4 Αμερικανούς στρατιώτες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στις τάξεις των αμερικανικών δυνάμεων στους 4.000 νεκρούς. Σύμφωνα με έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press, το 97% εξ αυτών σκοτώθηκαν μετά την 1η Μαΐου του 2003, όταν ο Τζορτζ Μπους ανακοίνωσε ότι ο πόλεμος τελείωσε και «η αποστολή στο Ιράκ εξετελέσθη». Τον τελευταίο μήνα παρατηρείται έντονη αναζωπύρωση της βίας στο Ιράκ, για πρώτη φορά μετά το περασμένο καλοκαίρι ...





Μας έμαθαν ότι η έννοια της Ολυμπιακής Εκεχειρίας είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην αρχαία Ελλάδα. Από την έβδομη μέρα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, μέχρι την έβδομη μέρα μετά το πέρας τους, οι συγκρούσεις σταματούσαν για να επιτρέψουν στους αθλητές, τους καλλιτέχνες και τους θεατές να μπορούν να ταξιδέψουν στην Ολυμπία, να συμμετάσχουν στους Αγώνες και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους με ασφάλεια.

 Τι σχέση έχουν όλα αυτά σήμερα αλήθεια με τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Ούτε η Χώρα που επιλέχθηκε για να τους διεξάγει το έτος αυτό δεν σεβάστηκε την Ιδέα της Παγκόσμιας Εκεχειρίας, τουλάχιστον λίγες μέρες πριν την ημέρα της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας!!

Έτσι σαν ένδειξη καλής θέλησης για την προώθηση του πνεύματος της ειρήνης και της συμφιλίωσης των λαών...


Και εμείς σαν Κράτος δεν μπορέσαμε να αναδείξουμε τη διαμαρτυρία των Θιβετιανών κατά την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και να στείλουμε ένα μήνυμα στην Κίνα για τα ιδεώδη της αρχαίας Ιδέας των Ολυμπιακών Αγώνων....
Αναλωθήκαμε και ταμπουρωθήκαμε πίσω από την ευθύνη της σωστής και αψεγάδιαστης τελετής!!
Πάντα ο τύπος τρώει την ουσία!!....

Όμως τι λέω τώρα...
Όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα μπροστά στο πνεύμα της εμπορευματοποίησης των πάντων και μπροστά στο φρόνημα των μειωμένων ατομικών ελευθεριών και των καταπατημένων ανθρώπινων δικαιωμάτων στο βωμό του απόλυτου συμφέροντος των ισχυρών όλου του κόσμου!!!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ!!!


Προσθήκη: Αξίζει να δείτε και εδώ :
http://alexandros-akestor.blogspot.com/2008/03/blog-post_25.html



35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι το θέατρο του παραλόγου. Σωστά το είπες. Νιώθω ανίσχυρη να σκεφτώ. Να προβληματιστώ. Το χτες και το σήμερα είναι το ίδιο, μόνο που οι επαναστάσεις γίνονταν παλιά και μόνο για μας, δεν έχουν σημασία "οι άλλοι"

marianaonice είπε...

@Freedula μου πάλι ξενυχτάς και εσύ... Πράγματι το θέατρο του παραλόγου! Έτσι το αισθάνομαι εγώ όλο αυτό το χωρίς νόημα για μας, πανηγύρι!!
Καλό ξημέρωμα καλή μου.

Ανώνυμος είπε...

Α έχουμε πολύ πλάκα εμείς. συντονιζόμαστε σαν τα φαντάσματα. Εγώ συνήθως ξεκινάω να δουλέψω όταν όλοι ησυχάζουν και μετά πάντα καταλήγω να τα παρατάω και να χαζεύω σε όσα την μέρα δεν προλαβαίνω. Μ' αρέσει η νύχτα, πάντα μου άρεσε. Εχει κάτι μαγικό.

Meropi είπε...

Μαριάνα μου,
λοιπόν τα Μεγάλα Πνεύματα (εμείς οι δύο ντε!) συναντήθηκαν ακόμα μια φορά. Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας εγώ, Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας κι εσύ. Ευτυχώς που η καθεμιά μας διαπραγματεύεται διαφορετική πτυχή.
Λοιπόν έχεις δίκιο. Τουλάχιστον η Κίνα (η διοργανώτρια χώρα) έπρεπε να σεβαστεί την Ολυμπιακή Εκεχειρία...Δεν βαριέσαι όμως. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η επίδειξη της δύναμης της..
Την καλημέρα μου αγαπημένη μου φίλη

Takiz είπε...

Παραμύθι δείχνει η ιστορία του κάθε τόπου όταν τα συμφέροντα κάνουν την εμφάνιση τους.

Την καλημέρα μου.

Roadartist είπε...

Καλημερα Μαριαννα μου και χρονια πολλα για εχτες.
Εχεις πολυ δικιο...συγχαρητηρια για το ποστ σου..
Εχουμε ξεχασει το αρχαιο ελληνικο ιδεωδες.. Δεν ξερω πραγματικα μιλαμε για πνευματικο ληθαργο.. Eδω ο κοσμος καιγεται...και.. αχ ασε..Εχεις τα γλυκα φιλια μου φιλη μου :)

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Η Ολυμπιακή τελετή, έγινε για να παραδοθεί το φως σε μια χώρα που δεν τηρεί την "εκεχειρία" ούτε ως πρόσχημα, μία χώρα που η δημοκρατία απλά δεν υπάρχει, και μόλις πριν λίγο καιρό βάψαν τα χέρια τους στο αίμα των πολυπαθών Θιβετιανών. Η πρώτη φορά θα μου πεις; Όχι. Μακάρι να ήταν η τελευταία. Μακάρι να λέγαμε στους Αμερικανούς τους Ρώσους, τους Ισραηλινούς, όσους σε πόλεμο και αδικία εμπλέκονται πως, όχι, δικαίωμα στους Ολυμπιακούς δεν έχουν όσο το αίμα βάφει τις σημαίες τους.Πιο δυνατή η άιγλη της Ολυμπιακής Δάδας, θα ήτανε. Ως πολίτης του κόσμου, δικαιολογώ κι επικροτώ τις αντιδράσεις που γίνανε από Θιβετιανούς στην τελετή στην Αρχαία Ολυμπία. Πονάει η καρδιά μου που η φλόγα θα ανάψει υπό αυτές τις συνθήκες στο Πεκίνο. Που ζητά την Ολυμιάδα ως μέσο προπαγάνδας, να δείξει μία εικόνα άλλη...
Και δεν νομίζω πως υπάρχει τόπος και χρόνος που θα χτυπάνε κάρτα αυτά τα Όχι. Το αίμα σύνορα και φυλή δεν έχει. Με την ίδια λογική, όχι διαδηλώσεις στην Γένοβα, όχι έξω από το κτίριο του ΟΗΕ, και πάει λέγοντας. Ο Ολυμπισμός, και πρέπει να το κατανοήσουμε αυτό, δεν είναι πλέον Ελληνικό θέμα. Ελληνική είναι η ιστορία του. Είναι Παγκόσμια Ιδέα. Και σαν τέτοια ξαναγεννήθηκε.
Νομίζω σε αυτούς τους αγωνιστές του Φωτός, γιατί τέτοιος είναι όποιος αντιπαλεύεται το σκοτάδι των ανθρώπινων συμφερόντων και της ένοχης σιωπής, αξίζει ένα μεγάλο Μπράβο! :))
Την καλημέρα μου! :))

marianaonice είπε...

@freedula μου και εμένα μ΄ αρέσει η νύχτα... Συμφωνώ ότι είναι μαγική... Αλλά το πρωϊνό ξύπνημα είναι μαρτύριο!! Χα,Χα!!

@Μερόπη μου είδες; Δεν είναι τυχαίο που τόσα χρόνια πορευόμαστε αδελφικά δεμένες...

@Τάκη μου ναι παραμύθι ή μάλλον κακός εφιάλτης είναι η ιστορία των λαών που καταδυναστεύονται από τα μεγάλα συμφέροντα!

marianaonice είπε...

@roadartist μου αυτό λέω και εγώ, έχουμε χάσει την αίσθηση του ορθού βλέποντας τα πράγματα όλα επιφανειακά με αποτέλεσμα να νομίζουμε ότι ο γυαλός είναι στραβός ενώ εμείς αρμενίζουμε σωστά!! Ποιός είναι ο σκοπός των Ολυμπιακών Αγώνων σήμερα; Σκέφτηκε κανείς; Γιατί γίνονται και ποιούς ωφελούν;;...

@ανεμοσκορπίσματα, φίλε μου Νικόλα και εγώ επικροτώ φυσικά τις εκδηλώσεις των Θιβετιανών στην τελετή έναρξης, απλά θλίβομαι γιατί σαν κράτος δεν μπορέσαμε να αναδείξουμε τη διαμαρτυρία τους και να στείλουμε ένα μήνυμα στην Κίνα για τα ιδεώδη της αρχαίας Ιδέας των Ολυμπιακών Αγώνων....
Αναλωθήκαμε και ταμπουρωθήκαμε πίσω από την ευθύνη της σωστής και αψεγάδιαστης τελετής!! Πάντα ο τύπος τρώει την ουσία!!....

Να είστε καλά @ φίλοι μου που συμμερίζεστε τους στοχασμούς μου...

rain είπε...

"Πάντα ο τύπος τρώει την ουσία" αγαπημένη μου μαριάννα. Συμφωνώ και για το θέατρο του παραλόγου και βρίσκω πάρα πολύ λογική την αγανάκτησή σου την οποια και συμμεριζομαι.Καλό σου βράδυ

Unknown είπε...

Μαριάννα, Ας όψονται όλοι αυτοί που επέλεξαν τη Κίνα.
Τη καλησπέρα μου.

Unknown είπε...

Υπάρχει πράγματι σύμπνοια στα ποστ της μπλοφκόσφαιρας.
Ας είναι όλο αυτό να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση. Γιατί στους ΟΑ της ΑΘήνας δεν είδα τόσο πόνο που παραχωρήθηκαν τα κυριαρχικά δικαιώματα στο ΝΑΤΟ, ούτε στο γεγονός ότι δεν υπήρχε προστασία προσωπικών δεδομένων,΄ούτε ότι βρέθηκαν ντοπέ οι σημαντικότεροι αθλητές μας... Η ευαισθητοποίηση είναι πάντα καλοδεχούμενη.

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Μαριάνα μου,ανθρώπινα δικαιώματα;Ολυμπιακή εκεχειρία;
Τι είναι αυτά; Τρώγονται;

Την καλησπέρα μου!

politis-gr είπε...

Καλησπέρα
"Περπάτησα ένα μίλι με τη Χαρά. Φλυαρούσε σ’ όλο το δρόμο, αλλά πολλά από τα λόγια της δεν μ’ έκαναν περισσότερο σοφό απ’ ό,τι ήμουν. Περπάτησα ένα μίλι με τη Λύπη και δεν έβγαλε κουβέντα από το στόμα της. Πόσα πράγματα έμαθα όμως, τότε που περπάτησα με τη Λύπη! "
(Ρ. Χάμιλτον) .
Πόσα πράγματα μάθαμε από ένα πανό μια σταλιά.
Έαν δεν συνέβαινε αυτό το γεγονός, σήμερα πιθανώς να μιλάγαμε όπως πάντα για ...το ποιος μετέφερε την ολυμπιακή δάδα πρώτος , δεύτερος , τρίτος.........

patsiouri είπε...

Είναι τόσο γελοία όλα αυτά...οι αγώνες θα έπρεπε να ακυρωθούν...αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι.

Όχι πως εδώ ειμαστε καλύτεροι, από τα εργατικά ατυχήματα που είχαν γίνει την περίοδο προετοιμασίας των αγώνων εδώ, δεν είχε δηλωθεί ούτε ένα. Και μιλάω για ατυχήματα με αλλοδαπούς νεκρούς.

Κι εγώ δούλευα εκεί και μία ώρα μετά τα νέα έπρεπε να χαχανίζουμε σα χαζοί...

faraona είπε...

Μαριανα συμφωνω σε ολα οσα γραφεις και σ ολα οσα σχολιαζουν για το θεμα αυτο οι επισκεπτες και οι φιλοι σου...αναρωτιεμαι ομως βρε παιδι μου για κατι ...
Θα αλλαξει ποτε τιποτα πανω σ αυτον τον ερμο τον πλανητη?
Και πως θα γινει αυτο?

Φιλια

ΩΣΗΕ είπε...

ΑΧ παγομαριάννα μου, κι εσύ στην ελιτ των ρομαντικών... να φτιάξουμε ένα μουσείο και να μπούμε μέσα ως εκθεματα...

Σε φιλώ

marianaonice είπε...

@Βροχούλα μου αυτό μου τη δίνει! Ότι πάντα σ΄ όλους τους τομείς της κοινωνίας μας ο τύπος τρώει την ουσία!! Όλα για "το θεαθήναι"...

@Mariana Faithful Νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο με την Κίνα! Η υποκρισία περίσσευε και στους δικούς μας Ολυμπιακούς Αγώνες και πιστεύω και στους Ολυμπιακούς όλων των Χωρών! Κανείς πια δεν πιστεύει στα Ιδεώδη της Αρχαιότητας και στην Ιδέα της Παγκόσμιας Εκεχειρίας και οι αγώνες γίνονται για άλλους σκοπούς κυρίως κερδοσκοπικούς!!!

@Ελένη μου αυτό είναι παρήγορο και για μένα όταν βλέπω κάποιοι από εμάς να συμμερίζονται τους στοχασμούς μου... Πράγματι η ευαισθητοποίηση είναι ευπρόσδεκτη φίλη μου!

Καλό ξημέρωμα @φίλες μου.

marianaonice είπε...

@Ψυχούλα μου έχεις δίκιο!! Παραμύθια για τους κουτούς κατάντησαν πια οι πανανθρώπινες ιδέες!!...

@politis.gr πολύ ωραίο αυτό του Χάμιλτον που μου έγραψες... Σ΄ ευχαριστώ!
Πράγματι καμιά φορά τα πολύ μικρά κάνουν τη διαφορά!! Και ναι αν δεν ήταν αυτό το μικρό πανώ δεν θα μιλάγαμε σήμερα για τα Ιδεώδη των Ολυμπιακών Αγώνων!... Έχεις απόλυτο δίκιο!!

@patsiouri μου η υποκρισία είπαμε σε όλο της το μεγαλείο, παντού και όχι μόνο στην Κίνα!!

marianaonice είπε...

@Faraona μου ίσως κάποτε κάτι ν΄ αλλάξει πάνω σ΄ αυτόν τον πλανήτη! Ίσως κάποτε γίνουμε περισσότεροι και ίσως κάποτε η παιδεία σκεπάσει τη βαρβαρότητα...

@ΩΣΗΕ μου, αλλοίμονο για το μουσείο είμαστε λες;;...
Και εγώ πολύ το φοβάμαι αλλά είπαμε: αναζητώ και την ελπίδα και νομίζω σωστά την ψάχνω ανάμεσα σε σας...
Υ.Γ. Αν πρόσεξες την ώρα που εγώ έγραφα στο δικό σου μπλογκ εσύ έγραφες στο δικό μου... Συναντηθήκαμε νοερά φίλε μου!! Χα,Χα!! Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται!!

Τα φιλιά μου και καλό ξημέρωμα σε όλους σας.

Swell είπε...

Kαλημέρα, είναι απολύτως σαφές πλέον ότι το πνεύμα των Ο.Α. βασιλεύει σ' όλη τη γη!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Αλλοτριωμένες όλες οι αξίες είναι...η ιδέα του Ολυμπισμού θα διέφευγε...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ακέστωρ είπε...

Ανταποδίδω της επίσκεψη, αγαπητή marianaonice.
Όταν στην αρχαιότητα δεν επιτυγχανόταν εκεχειρία κατά τη διάρκεια των Ολυμπίων, επρόκειτο για "Ανολυμπιάδα".
Άραγε πόσες Ανολυμπιάδες έχουν να επιδείξουν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί;
θα μου επιτρέψεις να καλέσω το κοινό σου να επισκεφθεί και το δικό μου φωτογραφικό σχολιασμό της τελετής της περασμένης Δευτέρας;

jf είπε...

Ειπώθηκαν τόσο εύστοχα σχόλια από τους επισκέπτες σου…
Θα αναφέρω μόνο κάποιες τελευταίες ειδήσεις που διάβασα.
Από τα 47 μέλη του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ΚΑΝΕΝΑ δεν έχει προτείνει ψήφισμα κατά της Κίνας!! Αλλά και οι υπουργοί εξωτερικών των 27 διχάζονται για την επιβολή ή όχι κυρώσεων.
Και ποια η απάντηση της Κίνας;
Μην αναμιγνύεστε στις εσωτερικές μου υποθέσεις!!!

ritsmas είπε...

Κι εγω Μεροπη και μαριανα με τη δική μου άποψη όχι βεβαια για την αφή της ολυμπιακής φλόγας, αλλά για τους Ολυμπιακούς Αγωνες και την υποκρισια περί τα ανθρώπινα δικαιώματα... Πότε ακριβώς ήταν διαφορετικά τα πράγματα ; Γιατί δεν θυμαμαι το παραμικρό.
Βεβαια θαπρεπε ναχουν βελτιωθεί οι δεικτες...ε, ενταξει, σιγά σιγά....
φιλια ριτς

marianaonice είπε...

@swell μου έτσι είναι: έχουμε Ολυμπιακούς Αγώνες νέας γενιάς!! Χα,Χα!!

@Φύρδην-μίγδην μου άλλωστε η αλλοτρίωση των πάντων έγινε δεύτερη φύση μας!

@ακέστωρ τι να λέμε τώρα: "περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις"!!! Τα 'χουμε ξαναπεί. Και βέβαια σου επιτρέπω να προσκαλέσεις το κοινό μου στη δική σου επιτυχή φωτογραφική ανάρτηση! Εγώ τόκανα ήδη βάζοντας το λινκ σου στην προσθήκη της ανάρτησής μου. :))

marianaonice είπε...

@JF Η Κίνα κανονικά θάπρεπε ν΄ αποκλειστεί, αλλά ποιός έχει τα κότσια να το προτείνει;;

@ritsmas χαίρομαι που μπορείς να ελπίζεις ότι σιγά-σιγά μπορεί ν΄ αλλάξουν τα πράγματα! Μακάρι να μπορούσα και εγώ...

Καλό Σ/Κ @φίλοι μου!

Spitogata είπε...

Απόλλωνα...Θεέ του ήλιου...
και της ιδέας του φωτός...

Όσο αργούσε να ανάψει η φλόγα τόσο ευχόμουν από μέσα μου να μην σώσει ο Απόλλωνας να φωτίσει την απεχθή για μένα Κίνα.

Σκεφτόμουν δε παράλληλα πως προς τα έξω πουλάμε Αρχαίο Αθάνατο Ελληνικό πνεύμα και εσωτερικά αναλωνόμαστε από χριστιανικούς φανατισμούς τύπου Πορνεία οι εκτός γάμου σχέσεις...

Ελληνική Αθάνατη μαλακία.

Με το συμπάθιο...

marianaonice είπε...

@spitogata μου, γέλασα με τη σκέψη που έκανες την ώρα που δεν άναβε η φλόγα!! Την ίδια ακριβώς σκέψη έκανα και εγώ εκείνη τη στιγμή και πολύ θα το χαιρόμουν αν δεν άναβε!!! Χα,Χα!!
Τους χρειαζόταν όλων αυτών των ντόπιων και ξένων υποκριτών!!....
Τα φιλιά μου!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα.
΄Ολους μας αγγίζει η υποκρισία,η ψευδεπίγραφη διαιώνιση
χαμένων αξιών, η σκοπιμότητα που έχει κάθε παγκόσμια φιέστα και αυτή της Ολυμπιακής φλόγας δυστυχώς. όλοι νοιώθουμε οτι εμάς τους λαούς μας εμπαίζουν
αυτοί που ασελγούν πάνω μας ξεδιάντροπα. Το προσπερνάμε όμως , έγινε μέρος της καθημερινότητας μας που βάζει άλλες προτεραιότητες.
Εσύ δεν το προσπέρασες ,το άγγιξες ,όπως το άγγιξες.
Μπράβο σου

http://Isminy.pblogs.gr

mmexer είπε...

Ρε παιδιά άσχετο... αλλά η Ναυπλιώτου δεν είναι σαν να τραγουδάει σε νυχτερινό μαγαζί έτσι όπως περπατούσε; χαχαχα

Ε μην γκρινιάζουμε... Είναι μια κάποια διαφήμιση για την Ελλάδα... Απ' τα λίγα που μας απέμειναν! :)

marianaonice είπε...

@Ισμήνη μου το άγγιξα, αλλά τι κατάλαβα;; Τίποτε δεν αλλάζει!

@mmexer μου αν το δούμε έτσι ναι έχεις δίκιο. Υπάρχει μία χρησιμότητα...

Καλό βράδυ @φίλοι μου και καλή εβδομάδα που έρχεται.

Γεώργιος Ζώης είπε...

Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ με μια Νέα Ειρηνική Επανάσταση του Λαού για τον Λαό, καθόσον δεν ολοκληρώθηκε, με την Επανάσταση του 1821
Γεγονός είναι ότι η Επανάσταση του 1821 δεν ολοκληρώθηκε, τόσον, όσον αφορά την Πολιτική και τις Πολιτικές συμπεριφορές των περισσότερων Πολιτικών Ανδρών, που είχαν και συνεχίζουν να έχουν ως βάση τις συμπεριφορές ενός Βυζαντινού Αυτοκράτορα (Αρχιερέως και Αυτοκράτορα) και μάλιστα περιτριγυρισμένοι από αγύρτες Εφραιμοβλαβείς και εμπαθείς στο πλουτισμό και την κατάχρηση του Δημοσίου πλούτου και κυρίως λάτρεις της Δεσποτοκρατίας, του παπαχειροφιλήματος, του εικονοφιλήματος, των λειψανοπροσκυνημάτων και άλλων πολλών προσκυνημάτων, όπως αυτής της δήθεν Αγίας ζώνης της Παναγίας από τον Εφραίμ, αλλά και προπάντων, όσον αφορά την άφρονα σύμπραξη της Δεσποτοκρατίας, με την Κρατική Εξουσία, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η προσταγή του Αποστόλου Παύλου προς τους Λαούς, που τους έλεγε: «Να υποτάσσεστε στο Θεό και την Εξουσία», με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έκτοτε και ο Αναληθής Κόσμος των 2000 χρόνων του Χριστιανισμού και το Ανθρώπινο Γένος να έχει ταπεινωθεί στο έπακρον, αλλά και η Παιδεία γενικότερα να έχει υποστεί την αλλοπρόσαλλη και εξωπραγματική Καλογερίστικη παρέμβαση, όπως είναι το ξεκίνημα της ημέρας, με την αλαλούμ Προσευχή του Πάτερ Ημών, εν τοις Ουρανοίς…κ.λ. π. Πέραν όλων των ανωτέρω, παρουσιάστηκαν και θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται αύριο, οι αισχροί εκβιασμοί Πρωθυπουργών, όπως αυτής του Μακαριστού Σεραφείμ προς τον τότε Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντάς του: «Πρόσεχε, γιατί εγώ έχω μεγαλύτερο Μαγαζί και μάλιστα το Μαγαζί μου είναι Γωνιακό» και εγώ συμπληρώνω ότι, έπονται τα αυριανά δυσκολότερα, με τον διαχωρισμό, Κράτους και Εκκλησίας, που θα έπρεπε να είχε γίνει από το 1821….
ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΟΥ:

Η ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ στον Α΄ ΑΙΩΝΑ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ και Η ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ μιας ΟΜΟΣΠΟΝΔΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, προκειμένου να αποκατασταθεί η ταπείνωση, που υπέστη το Ανθρώπινο Γένος, στα 2000 χρόνια Χριστιανισμού ώστε να προέλθει ένας αληθινός Κόσμος, ο Κόσμος του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ του Α΄ ΑΙΩΝΑ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, του οποίου ήδη σήμερα διανύουμε το 09 έτος του και οι ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ και ΛΑΩΝ, να αναβαπτιστούν στην Κολυμβήθρα των Ιδεωδών της μιας και Ενιαίας ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, αποκαθαρμένοι από τις λατρείες και των τριών Μονοθεϊστικων Θρησκειών και των θεωριών των, αλλά και των ήδη υπαρχόντων Κοσμοθεωριών και Πολιτικών Συστημάτων, καθόσον με αυτά τα συστήματα εξακολουθούν να διαιωνίζουν το διαίρει και βασίλευε Ανθρώπων, Χωρών και Λαών, με Πολέμους και Διχασμούς, με αποτέλεσμα στα 2000 χρόνια της ύπαρξής των να μην έχουν ακόμη κατορθώσει να Ενώσουν Ειρηνικά ολόκληρο το Κόσμο του Πλανήτη ΓΗ.
Επειδή η όλη δομή του Έργου μου, στηρίζεται σε Αληθινά, πραγματικά, αλλά και Ιστορικά γεγονότα, παρακαλώ τον κάθε αναγνώστη του Έργου μου, σε οποιαδήποτε Θρησκεία και Εθνότητα και εάν ανήκει, να κρατήσει την ψυχραιμία του, καθόσον ο σκοπός μου δεν είναι να διχάσω τον σημερινό διαμορφούμενο Αληθινό Κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, με τον χθεσινό Αναληθή Κόσμο των 2000 χρόνων, παρά μόνο θέλω να προβληματίσω τον κάθε έναν χωριστά, ώστε να κάνει μια νέα αρχή, για μια νέα επανεξέταση και αναθεώρηση των απόψεων, που είχε μέχρι σήμερα, με βάσει πάντοτε την αρχή που λέει: «Ερευνάται τας γραφάς» και όχι της αρχής του: « Πίστευε και μη ερεύνα», ή και αυτού μου λέμε: « Έτσι τα βρήκαμε». Ο Ηράκλειτος μας λέει πως δεν πρέπει κανείς να σκέπτεται και να πράττει σαν παιδί των γονιών του, θα πρέπει να εξετάσουμε και να ελέγξουμε οι ίδιοι τις πηγές και συνέχιζε: « Όταν μένετε έγκλειστοι σε κάτι που ήδη πιστεύετε, θα είστε όπως ο Άνθρωπος που κοιμάται. Ο καθένας όταν κοιμάται ζει σε έναν δικό του Κόσμο και αυτός που ζει στο δικό του Κόσμο κοιμάται, ενώ για τους ξυπνητούς υπάρχει ένας Κόσμος μοναδικός και κοινός, από την άποψη του λόγου που τον διαπερνά και στον οποίον όλοι οι Άνθρωποι συμμετέχουν», οπότε ήρεμος ο καθένας από εμάς θα μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, αλλά και ήρεμος να ακολουθήσει την εποχή, που ο ίδιος θα επιλέξει, έως ότου βέβαια η ΚΟΣΜΟΣΘΕΩΡΙΑ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ επικρατήσει στο Κόσμο ολόκληρο και γίνει η ενιαία και κραταιά Κοσμοθεωρία της Ανθρωπότητας, με παράλληλη την εγκαθίδρυση μιας ενιαίας ΟΜΟΣΠΟΝΔΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, καθόσον θα μας παρέχει τη διαβεβαίωση μιας Οικουμενικής ικανότητας όλων των Ανθρώπινων όντων, ώστε κάποτε το Ανθρώπινο Γένος να φθάσει στην Αλήθεια, όποια και αν είναι αυτή και χωρίς περιορισμό. Ιδού και η διαφοροποίηση της ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑΣ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, από όλες τις μέχρι και σήμερα υπάρχουσες Κοσμοθεωρίες, που σαν σκοπό και στόχο είχαν, αλλά και συνεχίζουν να έχουν, να διαιωνίζουν το διαίρει και βασίλευε όλων των Ανθρώπων, Χωρών και Λαών και κατά προέκταση να ακολουθούν τα ίδια βήματα και οι εξαρτώμενες από αυτές Θρησκείες και Πολιτικά Συστήματα του Κόσμου και τούτο περίτρανα αποδεικνύεται, από τις συνεχείς συγκρούσεις, τους διχασμούς, τους άγριους φανατισμούς και πολέμους των Λαών, από όλες τις Κοσμοθεωρίες και Θρησκείες του χθεσινού Κόσμου, καθόσον από το τέλος του 20ου Αιώνα του Χριστιανισμού, αρχίζει ο Α΄ ΑΙΩΝΑΣ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, του οποίου ήδη σήμερα διανύουμε το 09 έτος του.

Ιδού γιατί με το Έργο μου: Η ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ στον Α΄ ΑΙΩΝΑ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ και με την εγκαθίδρυση μιας ενιαίας ΟΜΟΣΠΟΝΔΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, προβαίνω στην ανάλυση και κριτική των δύο αυτών εποχών, προκειμένου να βγουν συμπεράσματα:


Α. Της εποχής των 2000 χρόνων του Χριστιανισμού, που αφήνει ένα Κόσμο κατακερματισμένο, γεμάτο από μίση, διχασμούς άγριους Πολέμους, τυραννίες Σταυροφορίες και δεσποτείες, αλλά και με πολλές μισητές μεταξύ των Θρησκείες, Θεούς και Αγίους και προπάντων μια εποχή ανιστόρητη, καθόσον συντάσσεται μυστικά από τους γραφείς, τα Ιερατεία και τους Μοναχούς, προς αποκλειστική χρήση της Δεσποτικής ή Θεοκρατικής των γραφειοκρατίας και προπάντων στο διάβα των 20 μ.χ. Αιώνων, ουδείς από τους Θεούς και τους Αγίους των, έχει παρέμβει, για να δώσει λύσεις στα ανακύπτοντα προβλήματα των Λαών, όπως είναι, το σταμάτημα των Πολέμων, την πρόληψη των αιμοσταγών Εικονομαχιών και Σταυροφοριών, τους Βανδαλισμούς και μάλιστα τη καταστροφή είκοσι φορές της Πόλης του Θεού των, τα Ιεροσόλυμα, την ύπαρξη του βάρβαρου Μεσαίωνα, της άλωσης και αυτής της Πόλης Κωνσταντινουπόλεως, των Α’ και Β’ Παγκοσμίων Πολέμων, τους αδελφοκτόνους πολέμους των Λαών, τις σημερινές αιμοσταγείς παρεμβάσεις, με εξαναγκασμούς των μεγάλων Δυνάμεων, κατά μικρών Χωρών και Λαών, αλλά και των Οικονομικών και Περιβαλλοντικών καταστροφών, σεισμών, καταποντισμών κ.λ.π. και μάλιστα χωρίς κάποια προειδοποίηση από οιανδήποτε Θεό, οιασδήποτε Θρησκείας . Άρα περίτρανα διαπιστώνεται, ότι όλες οι Μονοθεϊστικες Ανατολίτικες Θρησκείες και τόσες άλλες του Κόσμου Θρησκείες, με τους Θεούς των και τα Ιερατεία των, με σύμπραξη πάντοτε των Πολιτικών Εξουσιών, που ήταν και είναι δέσμιες, σαν γαλουχημένες, αλλά και εξαρτημένες, από τις Θρησκείες των, δεν κατόρθωσαν στα 2.000 μ.χ. χρόνια, να θέσουν ορθές βάσεις, Νέες Ιδέες, αλλά και αρχές και δομές, που θα μπορούσαν να οικοδομήσουν έναν νέο και Αληθινό Κόσμο, διαμορφώνοντας και καλλιεργώντας τους Ανθρώπους, με το κτίσιμο Σχολείων και όχι περισσότερων Εκκλησιών, από τα σχολεία. Αλήθεια, μπρος σε όλα αυτά τα φαινόμενα και τόσα άλλα, εμείς γιατί δεν έχουμε παραδεχθεί ακόμη την μέχρι σήμερα οικτρά πλάνη μας, από τις αναληθείς δόλιες μεθοδεύσεις, τις μυστηριώδεις Θρησκευτικές Δοξασίες, αλλά και τα κλειστά και όλο σκοταδισμό Ιερατεία των Θρησκειών, Θεών και Αγίων, που θέτουν όλους τους Λαούς σε αναγκαστικά καθεστωτικά καλούπια, του πίστευε και μη ερεύνα, επικαλούμενοι και σήμερα ακόμη, ότι αυτοί είναι απεσταλμένοι από τον Θεό τους, ώστε να μεσολαβούν μεταξύ Θεού και Ανθρώπων, επιβάλλοντας έτσι και τις αυθαίρετες θελήσεις των, στους αδύναμους, στους πτωχούς και τους ακαλλιέργητους και ασφαλώς με την εκάστοτε συμπαράσταση της εκάστοτε Εξουσίας, κατάλοιπα και αυτά του παράλογου και άφρονα Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου και των μετέπειτα Βυζαντινών Αυτοκρατόρων;

Β. Προ της ανωτέρω δοκιμασίας του Ανθρώπινου Γένους, στα 2000 αυτά χρόνια αναληθούς και απατημένου, αλλά και ταπεινωμένου Κόσμου, όπως αναλυτικότερα αναφέρομαι στο όλο Έργο μου: Η ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ στον Α΄ ΑΙΩΝΑ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, εμείς του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ θέλουμε να καταργήσουμε τα τείχη όλων των θρησκευόμενων Χριστιανών, Εβραίων, Μουσουλμάνων κ.λ. Θρησκειών, καθόσον όλες ακολουθούν την πεπατημένη του διαίρει και βασίλευε των Λαών, και με θέληση και Νέες Ιδέες, Αρχές και Δομές, να προβάλουμε μια νέα εποχή και έναν Αληθινό Κόσμο τον Κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ. Ιδού γιατί οι προγονοί μας Αρχαίοι Έλληνες, με το Αρχαίο Αθάνατο Ελληνικό Πνεύμα, κατά την στιγμή που ευρίσκονταν στο έπακρο της προσφοράς τους προς τον Κόσμο ολόκληρο και μάλιστα σε όλους τους τομείς, προχώρησαν και στην ανάγκη της ύπαρξης ενός μεγάλου Θεσμού και Φορέα, του μεγαλύτερου δυνατού Φορέα που είχε προέλθει ποτέ στον Κόσμο ολόκληρο, προκειμένου αυτός μόνο να διατηρήσει και ενεργοποιήσει, αλλά και να διαιωνίσει τις επιτεύξεις του Αρχαίου Ελληνικού Θαύματος, αλλά και κάθε άλλου επιτεύγματος, από άλλο Λαό και ο Φορέας αυτός που δημιούργησαν, δεν ήταν άλλος από αυτόν τον ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ. Ο ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ, κατά την πλήρη έννοια της λέξης, εξέφραζε και συνεχίζει να εκφράζει την Δύναμη, το όλον και να προσφέρει την προοπτική στην Ολότητα, αλλά και την Ελπίδα, καθόσον με τα Ιδεώδη του, τις Αρχές του και τις Δομές του, αυτός μόνο μπορεί να καλλιεργήσει τη Νέα Γενιά, τον Άνθρωπο γενικότερα, ΠΝΕΥΜΑ, ΣΩΜΑ και ΨΥΧΉ, καθιστώντας τον έτσι, ως το Ανώτατο ΟΝ του Πλανήτη ΓΗ, οπότε θα διαπιστώσουμε, ότι το Ανθρώπινο Γένος θα αποκτήσει και πάλι την πλήρη αίσθηση του Κόσμου, του χθες του σήμερα του αύριο, όσον αφορά τη σύλληψη της έννοιας του Κόσμου και αυτής ταύτης της βούλησης της Ανθρωπότητας, προκειμένου να προκύψει μια Ιδεώδης Ομόσπονδη Παγκόσμια Δημοκρατία του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ. Μόνο έτσι στο Κόσμο ολόκληρο, θα έχουμε την επανάκαμψη και πάλι της Ελεύθερης Θείας Σκέψης, της Θείας Έμπνευσης και του Θείου Λόγου και Νου, αλλά και Νέους Θείους ΟΛΥΜΠΙΟΥΣ Παγκόσμιους Νόμους και όταν λέμε Θείο δεν έπεται ότι ταυτίζεται με κάποιον Θεό, παρά είναι μια χάρη που είναι και συνδυασμός της Αλήθειας, αλλά και της βούλησης της Ανθρώπινης λελογισμένης προσπάθειας, μέσα από τον Ελεύθερο Λόγο, των Φυσικών Φαινομένων και του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, οπότε θα αναμένεται να προκύψει και ένας υπεραισθητός χώρος, από τον οποίον θα αναδύεται και μια υπέρτατη δύναμη, και αυτή η Δύναμης θα είναι, για τον κάθε Ανθρώπινο Νου ο ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ, καθόσον μόνο με τον Καλλιεργημένο Ανθρώπινο Λόγο και Νου θα προέλθει και η εκπληκτική Ολυμπιακή θεώρηση του Ανθρώπου, δια της πλήρους Ολυμπιακής Καλλιέργειας, στο Πνεύμα, στο Σώμα και τη Ψυχή, οπότε σε μια δύσκολη στιγμή του, δεν θα επικαλείται άλλοτε κάποιον Θεό, ή κάποιον Άγιο κ.λ. μένοντας αδρανής, αλλά θα ενεργεί άμεσα προς αντιμετώπιση του παρουσιαζόμενου προβλήματός του και προπάντων θα εκλείψουν και οι από αρχαιοτάτων χρόνων επιτήδειοι της εκμετάλλευσης του Ανθρώπινου πόνου και αδυναμίας, στηριζόμενοι στη θεωρία περί υπάρξεως Θεού, καθόσον Θεός δεν υπάρχει, αφού πάμπολλοι Θεοί του χθες έχουν εξαφανιστεί, όχι όμως και οι επιτήδειοι που τους προέβαλαν, γιατί γέννησαν άλλους Θεούς, για να συνεχίσουν την ίδια εκμετάλλευση των αγραμμάτων, αδυνάτων, πτωχών κ.λ. Εξάλλου πάνω στη θεώρηση αυτή στηριζόταν και η όλη Φιλοσοφία των Αρχαίων Προγόνων μας, όπως ο ΠΛΑΤΩΝ, που έλεγε προς τον Τίμαιο: «Έχει μέσα του την εντολή να γίνει Θεός» και ακόμη: « ο Άνθρωπος μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματά του και να κάνει τα πράγματα, όπως αυτός θέλει». Επίσης ο Ηράκλειτος, που έζησε στην 69η Ολυμπιάδα, έλεγε: « Οι Άνθρωποι είναι Θεοί θνητοί και οι θεοί Άνθρωποι αθάνατοι», άρα αθάνατοι-θνητοί και θνητοί-αθάνατοι θα είναι όλοι οι Καλλιεργημένοι Άνθρωποι με την επικράτηση του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ. Επίσης ο ίδιος έδιδε συμβουλές στους Ανθρώπους, να είναι καλοί, ωραίοι, δυνατοί, αληθινοί του ηθικού και του ορθού. Επίσης ο Νίτσε έλεγε: " Μόνο με τη δυναμική και ηρωϊκή προσπάθεια και με τη θέληση και τη φαντασία, ο Άνθρωπος θα φύγει από την αθλιότητα και αύριο θα δημιουργηθεί ένα ανώτερο ΟΝ, ο υπεράνθρωπος, πάνω στον Πλανήτη ΓΗ και συνέχιζε, ότι η ζωτική ενέργεια αποτελεί την αρχή κάθε ηθικής, ενώ οι Χριστιανικές ιδέες του ελέους, της ισότητας και της εγκαρτέρησης, είναι ψευδείς αξίες, καθόσον η θέληση της δύναμης και της ισχύος, εκφράζουν την αληθινή αξία". Και έρχεται στη συνέχεια, ο Σικελιανός να συμπληρώσει: " Ο Άνθρωπος είναι κεκελευσμένος Θεός" , οπότε και κατά τον ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ, ο Άνθρωπος είναι ο ίδιος Θεός και δεν έχει την ανάγκη να εγκαταλείπετε στις αγκάλες οιουδήποτε άλλου Θεού και οιασδήποτε άλλης Θρησκείας, καθόσον Θρησκεία του θα είναι ο ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ.


Και ιδού γιατί εμείς του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, που δημιουργούμε τον Αληθινό Κόσμο του Α΄ ΑΙΩΝΑ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, τον οποίο ήδη διανύουμε, δεχόμαστε τον κάθε Άνθρωπο να πιστεύει την ιδική του Θρησκεία και τον ιδικόν του Θεό, να δέχεται όμως και αυτήν την πιθανότητα ότι και ο Θεός τους μπορεί να έδωσε την έμπνευση στον Άνθρωπο να δημιουργήσει τον ΟΛΥΜΠΙΣΜΟ, ως την ανώτατη Πνευματική, Ψυχική και Σωματική Υπέρτατη δύναμη του Κόσμου, Καλλιεργώντας τον Άνθρωπο ποικιλοτρόπως και στο σημείο εκείνο που θα μπορεί ο πάντα ο ίδιος να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά κάθε παρουσιαζόμενο δύσκολο πρόβλημα στη ζωή του, ώστε να μην επαφίεται στη Προσευχή και γίνεται έρμαιο του κάθε επιβουλευόμενου Αχρείου και Αγύρτη, από οιανδήποτε Θεό και Θρησκεία και εάν αυτός προέρχεται. Αγαπητέ Φίλε αναγνώστη, είναι γεγονός πλέον ότι, όλες του Κόσμου οι Θρησκείες είναι επινοήσεις αλλά και κατασκευάσματα επιτήδειων ανθρώπων και ομάδων, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται, αλλά και να καθοδηγούνται από τα Ιερατεία που δημιουργούνται από τους ιδίους και μάλιστα, με τρομερή εκμετάλλευση, τόσο του Ανθρώπινου πόνου, ανάγκης και αδυναμίας, όσον και της αγραμματοσύνης, για αυτό τον λόγο γέμισαν τον κόσμο με εκκλησίες και όχι με Σχολεία. Σήμερα ο Έλληνας Χριστιανός, θεωρώ ότι, περισσότερο από κάθε άλλο Χριστιανικό Λαό, συνεχίζει να ζει ποιο πολύ επιθετικά τον αναληθή κόσμο των 2.000 μ.χ. χρόνων, αφού όλα αυτά τα χρόνια, δεν του δόθηκε η ευκαιρία να σκεφτεί και να αναζητήσει το ορθό και το αληθινό, για να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, καθόσον πέρα από τον φόβο προς τον Θεό, τους Αγίους και την Εξουσία, που του επέβαλαν, του επέβαλαν και τους συνεχόμενους διχασμούς, πολέμους και κατακτήσεις, όλα αυτά τα 2000 χρόνια Χριστιανισμού, με αποτέλεσμα ακόμη να ΆγιοΚαλογηροκρατείται και να Εικονοπροσκυνείται, να Εκκλησιαζοληστοποιείται και να Παπαδοψαλμοχαυνωλογείται, με λιβάνια και κεριά, να Αγιολειψανολατρεύεται, να ΘαυματοΑγιολαγνίζεται και Μοναστηριοκρατείται, να ΨευδοΑναστοΦωτίζεται, να Δεσποτοκαθοδηγείται και να Αγιολατρέβεται ακόμη, με τις αναληθείς και μυστικοπαθείς Προσευχές και προπάντων με τις αυταρχικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις και μεθοδεύσεις, που ξεκίνησαν από τον άφρονα και φονιά του εξώγαμου παιδιού του, Βυζαντινού Αυτοκράτορα Μέγα, αλλά και Άγιο Κωνσταντίνο και την μητέρα του Αγία και αυτή Ελένη, πάντα κατά την Χριστιανική Θρησκεία, καθόσον αυτοί πρώτοι, τον λίθο βαλέτω, κατά του Αρχαίου Ελληνισμού, με το γκρέμισμα των αγαλμάτων του Δία και της Αφροδίτης, που είχε στήσει τότε ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Αδριανός στα Ιεροσόλυμα και στη θέση των τοποθέτησαν το Σταυρό, προκειμένου με τον τρόπο αυτόν να αναγνωρίσουν στη συνέχεια την Αναληθή Θρησκεία του Χριστιανισμού, με δόγμα την ρήση του Αποστόλου Παύλου, προς τους Λαούς, που τους έλεγε: «Θέλημα Θεού είναι να υποτάσσεστε στον Θεό, αλλά και την Εξουσία», τουτέστιν στο Βωμό του Θεού και τον Αυτοκρατορικό Θρόνο, αφού με την Ιουδαϊκή Θρησκεία η Ρωμαϊκή και μετέπειτα Βυζαντινή Αυτοκρατορία είχαν συνεχείς έριδες, όπως και με τη Θρησκεία των προγόνων μας, των Αρχαίων Ελλήνων, που δεν τους στήριζε, αλλά και δεν υποτάσσονταν σε καμία Αυτοκρατορία και Βασιλεία, αφού είχε αποδεχθεί ήδη την Αθηναϊκή Δημοκρατία, τον Λόγο και την ελεύθερη Θεία Σκέψη και προπάντων αποδέχθηκε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που Καλλιεργούσαν την Νέα Γενιά, αλλά και τον κάθε Άνθρωπο Πνεύμα, Σώμα και Ψυχή, με αποτέλεσμα τότε να μεγαλουργήσει το Ανθρώπινο Γένος και το Ανθρώπινο Πνεύμα να φθάσει στα ύψη εκείνα, που ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει φθάσει. Όμως ο αλαζονικός αυτός Βυζαντινός Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος και η μητέρα του και μετέπειτα ο Θεοδόσεως, κ.λ. ήθελαν να διαιωνίζουν τον Αυτοκρατορικό αυταρχισμό, αλλά και τον ευνουχισμό του Ανθρώπινου γένους με τον φόβο προς τον δήθεν εξ΄ ουρανοίς Θεό, με άλλα λόγια με τον φόβο προς τον Θεό και την Εξουσία του Ανακτόρου, χωρίς να λάβουν υπόψη το μέρος από την Ιλιάδα, όπου ο Διομήδης λέει στον Αγαμέμνονα, τον Βασιλέα των Βασιλέων: " Ναι, μπορεί να είσαι ο Βασιλιάς, να κρατάς το σκήπτρο, αλλά στην πραγματικότητα δεν αξίζεις τίποτα". Με τη σύζευξη αυτή του Θεού και Βυζαντινού Αυτοκράτορα και των μετέπειτα ιδίων συμπεριφορών των Αυτοκρατόρων και Βασιλειάδων της Ευρώπης, συνέχισαν και αυτοί να Χριστιανοπαραμυθιάζουν τη Νέα Γενιά, παρεμβαίνοντας στην Εκπαίδευσή των, σε όλα τα επίπεδα, αρχίζοντας με τη πρωϊνή Προσευχή: « Πάτερ ημών, ο εν τοις ουρανοίς..», αντί της Αληθινής και Ιδεώδους Προσευχής του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, που εμείς προτείνουμε, όπως αναφέρομαι στο Έργο μου:
Το Έργο μου στην αναζήτηση από το Google γράφοντας: www.sync.gr/olympismos ή ή zoisgiorgio ή blogspot/olympismos ή ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΠΡΟΣΕΥΧΗ ή blogger Γεώργιος Ζώης. Επίσης Σας γνωρίζω ότι η Πολιτιστική – Πολιτική Κίνηση ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ, θα λάβει μέρος στις Ευρωεκλογές του 2009, προκειμένου να προβάλει την ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ στον Α΄ ΑΙΩΝΑ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ. Oι επιθυμούντες μπορούν να δηλώσουν να συμμετάσχουν στην Λίστα του Ευρωψηφοδελτίου του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, στο e.mail: olympismos@hol.gr ή στα τηλ: 2107622794 και κιν. 6946364209. Ευχαριστώ. Ο Δημιουργός του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ του Α΄ ΑΙΩΝΑ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, Ζώης Γεώργιος.

Γεώργιος Ζώης είπε...

ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ ΚΟΣΜΟ
ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Α. Η ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ στον ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΟΣΜΟ του Α΄ ΑΙΩΝΑ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ και το ΤΕΛΟΣ του ΑΝΑΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ, αλλά και της ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ που ΥΠΕΣΤΕΙ το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ 20 ΑΙΩΝΕΣ
Β. Η ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ μιας ΟΜΟΣΠΟΝΔΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, στη ΘΕΣΗ του ΑΔΥΝΑΜΟΥ και ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ Ο.Η.Ε. και η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΩΝ και ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΙΚΑΝΑ να ΕΝΩΣΟΥΝ το ΚΟΣΜΟ
Γ. ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ - ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΠΡΟΣΕΥΧΗ και τα ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΔΡΩΝ, ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΡΑΤΩΝ και ΛΑΩΝ, του ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ
Δ. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ και κατά τη ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ώστε να ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ, ΠΝΕΥΜΑ- ΣΩΜΑ και ΨΥΧΗ.
Ε. Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ, ώστε το ΠΝΕΥΜΑ να ΑΡΘΕΙ και πάλι στα ΥΨΗ του, μετά τις ΑΦΡΩΝΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΕΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ και ΔΕΣΠΟΤΙΚΕΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ των 2.000 ΕΤΩΝ.
ΣΤ. Η ΑΝΑ τον ΚΟΣΜΟ ΔΙΑΔΡΟΜΗ της ΦΛΟΓΑΣ, της ΔΑΔΑΣ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, για την ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ μιας ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ.
Ζ. Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του ΚΟΣΜΟΥ, από το ΠΡΟΕΔΡΟ της Δ.Ο.Ε στη ΔΙΑΡΚΕΙΑ της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ του ΛΟΝΔΙΝΟΥ, το 12ο έτος του Α΄ΑΙΩΝΑ του ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ.
Από τον ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ του ΝΕΟΥ και ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟ Μ. ΖΩΗ

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!