Σάββατο 31 Μαΐου 2008

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ;;;.......(συμπληρωμένο)


Στο κεντρί διάβασα πριν κάμποσες μέρες την παρακάτω δημοσίευση:

"Στη συνέντευξή του στις 18 Μαρτίου στα Νέα, το περιεχόμενο της οποίας προκάλεσε την οργή του κ. Σανιδά με συνέπεια την πειθαρχική του δίωξη, ο κ. Σωτήρης Μπάγιας είχε πει μεταξύ των άλλων:
«Εξαιτίας των πολλών και σοβαρών αδικιών του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου σε θέματα προαγωγών, μεταθέσεων κ.λ.π. με τη λήψη αποφάσεων, απρόσμενα ευμενών ή δυσμενών , για τους υπό κρίση συναδέλφους τους, που δημιουργούν – εύλογα- αισθήματα πικρίας, απογοήτευσης και ανασφάλειας».
Αυτό τα λέει όλα!


Δηλαδή οι ημέτεροι, οι βολικοί τι και αν είναι ανεπαρκείς, τι και αν βαρύνονται με παραπτώματα προωθούνται. Αντίθετα οι μη αρεστοί, οι μη βολικοί τι και αν είναι ικανοί, επαρκείς και με άριστες εκθέσεις, παραλείπονται.

Η πρακτική είναι γνωστή. Όταν πρόκειται να κριθεί κάποιος μη αρεστός, μεθοδεύονται ανυπόστατες ή για ψύλλου πήδημα αναφορές σε βάρος του (οι καλοθελητές άλλωστε περισσεύουν) με χαλκευμένες κατηγορίες, προκειμένου να υπάρχει το πρόσχημα της εκκρεμότητας.

Ωχ βρε αδερφέ! τι να κάνουμε υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα. Δεν χάθηκε ο κόσμος! Στο επόμενο Α.Δ.Σ. θα προαχθείς.

Αυτό το παιχνίδι όμως επαναλαμβάνεται, μέχρι που ο υπό προαγωγή δει και αποειδεί και πάει σπίτι του. Άλλωστε αυτό επιδιώκουν.

Αυτό που δεν λέει όμως ο κ. Μπάγιας, αν και προφανώς το γνωρίζει, είναι πως αυτό υλοποιείται και ποιοί είναι οι υποβολείς, που ουσιαστικά αποφασίζουν για την εξέλιξη των αρεστών και τη στασιμότητα των μη αρεστών.

Όλα αυτά παραπέμπουν στην ύπαρξη δικαστικής, ή πιο σωστά παραδικαστικής χούντας (ελεγχόμενης, σύμφωνα με εκ των έσω πληροφορίες, από πρώην ανώτατους δικαστικούς), που κηδευμονεύει, χειραγωγεί και εντέλλεται".

Και ερωτώ εγώ η απλή πολίτης :

Όταν οι δικαστές αδικούνται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, τότε πως απονέμουν δικαιοσύνη σε εμάς;;

Σημείωση: Μετά το σχόλιο- ερώτημα που μου έθεσε ο @φίλος Αντώνης, νομίζω ότι πρέπει να συμπληρώσω και διευκρινίσω το ερώτημά μου αυτό:
Σαφώς και δεν εννοώ ότι επειδή οι δικαστές αδικούνται από το ΑΔΣ κατά τις προαγωγές τους και τις τοποθετήσεις τους, πρέπει με τη σειρά τους να αδικούν και εμάς τους πολίτες! Σίγουρα όχι, δεν νομίζω ότι αυτό επηρρεάζει ένα σωστό και έντιμο δικαστή.
Το ερώτημά μου είναι πως αυτοί οι δικαστές που σήμερα απαρτίζουν το ΑΔΣ και που για να φτάσουν εκεί πέρασαν όλες τις βαθμίδες της κατώτερης και ανώτερης δικαιοσύνης απένειμαν αλλά και σήμερα ακόμη απονέμουν δικαιοσύνη στους απλούς πολίτες, τη στιγμή που όταν κρίνουν τους ίδιους τους συναδέλφους τους, κατά τις προαγωγές τους και τις τοποθετήσεις τους δεν τους κρίνουν, όπως από το νόμο και τη συνείδησή τους οφείλουν, με δικαιοσύνη!! Αυτό θέλω να πω με το ερώτημά μου!
Σημειωτέον δε ότι αν αυτή η κατάσταση επικρατούσε πάντα, σημαίνει ότι όσοι έφθασαν να είναι μέλη του ΑΔΣ κάποτε ήταν μέλη κατώτερων Δικαστηρίων και αν το αίσθημα της δικαιοσύνης ήταν γι΄ αυτούς κριτήριο, δεν θα μπορούσαν σήμερα να αδικούν τους ίδιους τους Δικαστές!

49 σχόλια:

Γωγώ Πακτίτη είπε...

υπάρχει κάτι που δεν αδικείται;

καλημέρα με χαμόγελο...:)

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Η απονομή της δικαιοσύνης,Μαριάνα μου,αποτελεί πλέον την εξαίρεση του κανόνα!
Κι αυτό, φυσικά, ισχύει για όλους τους κοινωνικούς θεσμούς σήμερα...

Την καλημέρα μου και ευχές για ένα όμορφο σαββατοκύριακο:)

gnik είπε...

Γεια σου Μαριάννα
Βεβαίως και το είχα δει το σχόλιο σου
Βεβαίως και σε διαβάζω
Και εσένα και την κολλητή σου την Μερόπη από την οποία σε γνώρισα.
¨Όσο για τα ¨ανάποδα¨ θα τα ξεπεράσεις....τόσα χρόνια πείρα.....έχουμε περάσει δύσκολα και δύσκολα έτσι ?????
Τώρα για έμμετρα... με την άλλη να έχω και την κατάλληλη ψυχολογική.
Καλό σου Σ/Κ.

mortal είπε...

Απονέμουν;

ΥΓ. Χαρούμενο Σαββατοκύριακο!

αντωνης είπε...

Εχω την εντυπωση Μαριαννα μου, οτι η ερωτηση που κανεις δεν ειναι ορθη.
Δλδ εχει σχεση η απονομη της Δικαιοσυνης με την προαγωγη ενος Δικαστη;
Οταν δλδ ορκιστηκε ο δικαστης για να κανει το λειτουργημα αυτο, ελεγε πουθενα οτι θα το ασκει καλυτερα μονο αν προαχθει;

Παντου στο Δημοσιο υπαρχουν αυτα με τις μεταθεσεις ή τις προαγωγες.

Με βαση τη λογικη της ερωτησης σου, ο στρατηγος σε ενα υποτιθεμενο πολεμο δεν θα κανει καλα τη δουλεια του αν πριν εχει υποστει 3-4 δυσμενεις μεταθεσεις;

Καλο απογευμα.

marianaonice είπε...

@γωγώ μου
Έχεις δίκιο, όπως όλοι έτσι και οι δικαστές υφίστανται την αδικία...

@Ψυχούλα μου
Δεν θέλω ακόμη να το πιστέψω αυτό φίλη μου, γιατί τότε χάθηκαν όλα!!

@gnik
Καλώς ήλθες από τη γειτονιά μου. Βέβαια έχουμε συναντηθεί και μιλήσει σε άλλες γειτονιές. Σ΄ ευχαριστώ φίλε που με διαβάζεις και για τα καλά σου λόγια!

Καλό απόγευμα @φίλοι μου.

marianaonice είπε...

@Αντώνη μου
Πολύ σωστό το ερώτημά σου! Και σ΄ ευχαριστώ γιατί μου έδωσες την ευκαιρία να κάνω σαφέστερο το δικό μου στην ανάρτηση, αφού κατάλαβα ότι τη δική σου απορία σίγουρα θα την είχαν και άλλοι.
Επομένως την απάντηση θα τη βρεις μπροστά στο ποστ και για περαιτέρω απορίες, εδώ είμαι και τα λέμε...
Καλό απόγευμα φίλε μου.

marianaonice είπε...

@mortal μου
παραλίγο να σε ξεχάσω!
Έτσι είναι όπως τα λες! Απονέμουν;; Αυτό ρωτώ και εγώ!
Καλό απόγευμα.

αντωνης είπε...

Μαριαννα, η απαντηση στο ερωτημα σου ειναι προφανης για την χωρα που ζουμε

Όταν δικαζουν στον Αρειο Παγο είναι ας πουμε αντικειμενικοι και πιο κοντα στο νομο


Ενώ όταν κρινουν συναδελφους μπαινουν στη μεση και οι τυχον προσωπικες αντιπαθειες ή συμπαθειες και φυσικα πρεπει να παιζει ρολο και το ποιο κομμα κυβερναει.

Δλδ αν κυβερναει το ΠΑΣΟΚ θα προαχθουν δημοκρατικοι δικαστες, ενώ τωρα δεξιοι.

marianaonice είπε...

@Αντώνη
Έτσι είναι όπως τα λες. Βέβαια εμένα δεν μου αρέσει αυτό, θα ήθελα είτε το ΠΑΣΟΚ είναι στην κυβέρνηση είτε η ΝΔ, οι δικαστές να προάγονται με τη σειρά τους και με τα προσόντα τους! Μόνο έτσι θα έχουμε αξιοκρατία στο χώρο της δικαιοσύνης.
Καλό Σ/Κ :)))

Unknown είπε...

Μαριάνα, όλα τα θέματα είναι κομματικά στην Ελλάδα. Ο κάθε Μπάγιας, ξέρει ότι η αυτοκάθαρση είναι ανύπαρκτη και λέει μόνο όσα τον βολεύουν. Το δικαστικό σώμα βρωμάει από κάτω μέχρι επάνω. Όλοι αυτοί στο ίδιο καζάνι βράζουν.
Ήταν αφύσικο που δεν υπήρχε ούτε ένας δικαστής στη φυλακή. Θα μου πείς τώρα που είναι στη φυλακή τρείς, έγινε κάθαρση; Κάθε άλλο. Πολλοί είναι αυτοί που πρέπει να τους κάνουν παρέα. Ξέρουν όμως πως να παραγράφουν τα αδικήματα. Αχ αυτές/αυτοί οι γραμματείς που θυσαυρίζουν κάνοντας περίπατο τους φακέλους. Λες να τους κοπεί ο βήχας όταν κάποια ημέρα γίνουν ηλεκτρονικά αρχεία;

Βάσσια είπε...

Μαριάνα, τα λόγια αυτά:

"Εξαιτίας των πολλών και σοβαρών αδικιών του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου σε θέματα προαγωγών, μεταθέσεων κ.λ.π. με τη λήψη αποφάσεων, απρόσμενα ευμενών ή δυσμενών , για τους υπό κρίση συναδέλφους τους, που δημιουργούν – εύλογα- αισθήματα πικρίας, απογοήτευσης και ανασφάλειας».

το μόνο που χρειάζονται είναι αντικατάσταση επαγγέλματος.

Είναι η σύνηθης διαδικασία.

Αυτό που πονάει πολύ είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για τη διακιοσύνη.
Κι εκεί δεν χωράνε "χάρες".

Καλό Σ/Κ
:-)

leondokardos είπε...

Μαριάνα,δυστυχώς ολα πλέον στη χώρα μας έχουν κομματική εξάρτηση.Στο δημόσιο τομέα πιστεύει κανείς οτι οσο κιαν αξίζει ένας υπάλληλος,θα προχωρήσει αξιοκρατικά στην ιεραρχία; Στα κόμματα δε θα προστρέξει ο απελπισμένος γονιός προκειμένου να βρεί δουλειά το παιδί του;
Για ποιά αξιοκρατία μιλούν τα κόμματα;
Και αυτό είναι καταστροφή για τη χώρα μας,να παραμερίζονται άξιοι άνθρωποι μόνο και μόνο γιατι πιστεύουν σε μια διαφορετική πολιτική φιλοσοφία.

Φυσικά, σε ότι αφορά τη Δικαιοσύνη, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιό τραγικά. Γιατί σε αυτό το τομέα,περιμένει ο πολίτης να αποδοθεί δικαιοσύνη με βάση τους νόμους,με ευθυκρισία και εντιμότητα, απο δικαστές που εχουν επιλεγεί με απόλυτα αξιοκρατικά κριτήρια και οχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο,όπως κομματική εξάρτηση, μέσα και προσωπικές διασυνδέσεις.

Το χειρότερο είναι οτι προσωπικά δέ βλέπω να απαλλαγούμε ποτέ απο αυτό που μαστίζει τη χώρα μας,"τα μέσα".

marianaonice είπε...

@mariana μου
Πόσο δίκιο έχεις καλή μου! Καμία κάθαρση δεν έγινε, αντίθετα εγώ πιστεύω ότι τα μεγάλα κεφάλια ζουν και βασιλεύουν και τον κόσμο κυριεύουν. Σαφώς και ο Μπάγιας τα λέει τώρα με τη στήριξη της αντιπολίτευσης, αλλά αν το ΠΑΣΟΚ ήταν στα πράγματα μήπως τα ίδια δεν θα έκανε;; Μόνο που εκ των πραγμάτων νομίζω τότε οι δικαστές που ήταν αρεστοί σ΄ αυτό, ήταν πιο δημοκρατικοί!!
Όμως η αξιοκρατία ποτέ δεν τηρείται για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και αυτό είναι το κακό με τη χώρα μας!! Όσο για τα ηλεκτρονικά αρχεία εκτός του ότι είναι ανίκανοι να τα πραγματοποιήσουν μήπως και δεν τους συμφέρει κιόλας;;
Να είσαι καλά φίλη μου και καλό Σ/Κ.

marianaonice είπε...

@vassia μου
αυτό είναι πράγματι που πονάει. Ότι πρόκειται για τη δικαιοσύνη! Και αυτό κάνει τα πράγματα χειρότερα, γιατί αν δεν λειτουργεί σωστά αυτή φαντάσου τι γίνεται στους άλλους κρατικούς τομείς!!
Καλό Σ/Κ φίλη μου.

@leondokardos
Φίλε μου έτσι είναι! Σ΄ αυτή τη χώρα αν έχεις μέσο διάβαινε!!
Δυστυχώς μόνο με κομματικά κριτήρια πας μπροστά ακόμη και αν είσαι αφισσοκολητής!
Είναι πράγματι πολύ κρίμα και σκέτη απαγοήτευση.
Σου εύχομαι ένα όμορφο Σαββατόβραδο και μία χαρούμενη Κυριακή!!
Και μη ξεχνάς το ποτό με ρέγουλα έτσι; Στο λέω για να το θυμάμαι και εγώ :)))

politis-gr είπε...

Αγαπητή μου φίλη
Ο Ισοκράτης είχε πεί να Μη ζηλεύουμε εκείνους που κερδίζουν από αδικίες, αλλά περισσότερο να τιμάμε εκείνους που ζώντας με δικαιοσύνη ζημιώθηκαν.
Αυτοί έχουν την αγάπη μας και τον σεβασμό μας!!!
Καλό βράδυ!

faraona είπε...

Συμφωνω με τον politis-gr που σχολιασε πριν απο μενα Μαριαννα.
Καλο μηνα και καλο κουραγιο!

marianaonice είπε...

politis.gr
Πράγματι όσοι ζημιώθηκαν ζώντας με δικαιοσύνη, φίλε μου, μόνο εκεί στηρίζονται στην αγάπη και στο σεβασμό των άλλων και μόνο αυτά τα δύο τους δίνουν δύναμη να συνεχίσουν ζώντας πάντα έτσι!!
Καλό σου βράδυ και μία χαρούμενη Κυριακή σου εύχομαι.

@farona μου
σ΄ ευχαριστώ καλή μου φίλη.
Καλό βράδυ και μία όμορφη Κυριακή!
:)))

Βάσσια είπε...

Καλό μήνα Μαριάνα μου.
:-)

(κατρακυλάμε σε μεγάλο κατήφορο φίλη μου, χωρίς τέλος)

leondokardos είπε...

Να απαντήσω στη συμβουλή σου για το ποτό!!!!

Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι,στο κηπάκο μου καθισμένος και δίπλα μου χειροποίητος μικρομεζές και ουζάκη...

Μια μικρή απόλαυση και μια φυγή,που την έχω τόσο ανάγκη...

Καλό μήνα Μαριάνα μου.

Άστρια είπε...

Πολύ ωραία τα λόγια του Ισοκράτη που απότύπωσε ο politisp-gr. Για το θέμα της αξιοκρατίας έχουν γραφτεί άπειρα και είναι κοινή διαπίστωση η μη εφαρμογή της.
Από τα αγαπημένα μου κείμενα ήταν η "Πολιτεία" του Πλάτωνα. Αν θυμάμαι καλά, ο άλλος τίτλος του είναι "Περί Δικαίου". Η ουτοπία στην πραγματικότητα του να άρχουν οι άριστοι.
Θυμάμαι (ίσως γιατί το έχω νοιώσει πολλές φορές) πως κάπου αναφέρεται ότι, δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από το ενώ κάποιος αδικείται να φαίνεται ότι αδικεί.

Σε χαιρετώ, συνέχισε.(Ας μας ενδιαφέρει η γνώμη που έχουν οι επαϊοντες και ας μην μας πονούν οι άλλες.)

M-meggie είπε...

Μαριάννα μου, γλυκιά μου, καλό καλοκαίρι.
Είναι κοινότυπο αλλά θα το πω: η δικαιοσύνη ζει μέσα μας.

"ζαχαρούλα.." είπε...

για φαντάσου........

τι να πει κανείς..

καλό μήνα!

Ανώνυμος είπε...

Ποια δικαιοσύνη

φιλιά
καλό μήνα και έξω καρδιά

marianaonice είπε...

@leondokardos
Λοιπόν φίλε μου αν σου πω ότι σε ζηλεύω γιατί έχεις τη δυνατότητα να βρεις τη διαφυγή σου όπως εσύ θέλεις, έστω και μοναχικά στον κήπο με το μεζέ και το ουζάκι, ό,τι πρέπει για να βάλει κανείς σε τάξη τις σκέψεις του!!
Αλλοίμονο σε μένα που ούτε αυτή την πολυτέλεια δεν έχω στη ζωή μου!! Είμαι μόνη μέσα σε ένα σωρό ανθρώπους και σε ένα σωρό υποχρεώσεις που μόνο αν πεθάνω συγχωρούμαι να τις παραβλέψω!!

Φίλε μου, πάντα από τα δύσκολα υπάρχουν δυσκολότερα! Μην το ξεχνάς αυτό!!
Όσο για το ουζάκι δεν είναι κακό αλλά με ...μέτρο έτσι;;
Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα σου εύχομαι Λεοντόκαρδε!!

marianaonice είπε...

@άστρια,
"...δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από το ενώ κάποιος αδικείται να φαίνεται ότι αδικεί...".
Σ΄ ευχαριστώ γι' αυτό το απόσταγμα σοφίας που μου άφησες.


@νότα μου,
σε λίγο η δικαιοσύνη μόνο μέσα μας θα ζει!! Γιατί έξω μας άστα....

@ζαχαρούλα μου,
είδες φίλη μου;; Τι γίνεται στο χώρο της δικαιοσύνης;;

Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα φίλες μου!

marianaonice είπε...

@ελένη μου,
Αυτό λέω και εγώ! Ποια δικαιοσύνη?
Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα και σε σένα!

Meropi είπε...

Καλησπέρα Μαριάνα μου,
έλειπα σ' ένα συνέδριο και τώρα που γύρισα είδα την ανάρτηση σου.
Αν και λίγο παλιό το θέμα (των δηλώσεων του Μπάγια) βλέπω ότι απέσπασες πολλά σχόλια. Γιατί όλους μας απασχολεί η απονομή της Δικαιοσύνής.
Τι νομίζω εγώ;;; Ποτέ δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας για Δικαιοσύνη και να αγωνιζόμαστε γι' αυτό. Ποτέ δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι η Δικαιοσύνη απονέμεται έξω από τα δικαστήρια. Γιατί τότε έρχονται τα χειρότερα...
Ξέρω ότι παρόλη την απογοήτευση που υποβόσκει στα γραπτά σου, έχεις κι εσύ την ίδια γνώμη με εμένα. Ότι όταν αποτύχει ένας έντιμος συμβιβασμός με την αντίδικη πλευρά (που πρέπει πάντα να επιχειρείται), η μόνη οδός είναι τα δικαστήρια.
Όσα αισθήματα πικρίας και αν έχουν, είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλοί από αυτούς που προσπαθούν να μην αδικήσουν....

marianaonice είπε...

@Μερόπη μου,
Καλώς όρισες! Συνέδριο είπες;; Δεν το πήρα είδηση! Θα μου πεις αύριο τηλεφωνικά τα νέα γιατί ήδη είναι αργά τώρα...
Ναι σωστά τα λες! Και εγώ πιστεύω ότι πρώτα πρέπει να επιχειρείται ένας έντιμος συμβιβασμός και μετά να καταφεύγει ο κόσμος στη δικαιοσύνη! Γιατί εκεί, παρότι και εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται να τιμήσουν τον όρκο τους, τα πράγματα πάντα είναι απρόβλεπτα.
Πράγματι οι δηλώσεις του Μπάγια είναι "μπαγιάτικες" όμως πάντα μέσα μου υπόβοσκε αυτό το ερώτημα που έβαλα με την ανάρτηση, για το χώρο της Δικαιοσύνης, με βάση βέβαια πάντα αυτά που ακούγονται και δημοσιεύονται κατά καιρούς!
Τα φιλιά μου, καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα, φιλενάδα μου!

Aristodimos είπε...

Δυστυχως οι μεθοδευσεις εχουν γινει πλεον τροπος ζωής και "εξέλιξης" σε όλα τα επαγγέλματα και οχι μόνο στον χώρο της δικαιοσύνης...

Καλό μηνα Μαριάννα μου

Αρης

marianaonice είπε...

@Άρη μου,
Έτσι είναι δυστυχώς!... αλλά εμένα αυτό με πληγώνει!
Καλό ξημέρωμα και καλό μήνα φίλε μου!!

Ανώνυμος είπε...

Γλυκό Μαριανάκι, αφήνω στο σπιτικό σου καλοκαιρινή ζεστασιά, λίγο μόνο ίσα για να καταλάβεις ότι ήρθε Ιούνιος.

Σε φιλώ

marianaonice είπε...

@freedula μου
Καλό μήνα. Σ΄ ευχαριστώ καλή μου για τη ζεστασιά του καλοκαιριού που μου φέρνεις! Την έχω μεγάλη ανάγκη!
Θα περάσω αργότερα από το @σπιτικό σου γιατί υποψιάζομαι ότι κάτι καινούριο θα έχεις για να μας ζεστάνεις ακόμη περισσότερο!:))
Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα φίλη μου.

patsiouri είπε...

Πω πω, καμιά φορά (καλή ώρα) μου φαίνεται πως η κοινωνία δε νοσεί πια απλώς, έχει φτάσει στο απροχώρητο,όπου να'ναι ο καρκίνος θα την καταπιεί εντελώς...

marianaonice είπε...

@patsiouri μου
Αυτό λέω και εγώ... :))

. είπε...

Mαριάννα όπως και άλλοι "προλάλησαν"πριν από μένα...το δημόσιο γενικώς δεν λειτουργεί αξιοκρατικά και εξαρτάται από την εκάστοτε κυβέρνηση.Αυτό γενικώς!
Ειδικά τώρα για τη Δικαιοσύνη...πάει αυτή!'Ετσι όπως τη βλέπω με τα μάτια δεμένα μου έρχεται στο μυαλό η εικόνα του Φωτόπουλου να λέει..."αόοοοοοοματοοοος" και να "χαλβαδιάζει" πάνω από τα μάυρα του γυαλιά!

Καλό μήνα(αν και 2 σήμερα) και καλό καλοκαίρι Μαριάννα μου!

marianaonice είπε...

@ανασαιμιά μου
Πολύ εύστοχο το σχόλιό σου! Πράγματι πολύ παραστατικά εμφάνισες την τυφλή δικαιοσύνη, που είναι τυφλή μόνον όπου και όταν εκείνη θέλει!... :))
Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι και σε σένα!!

faraona είπε...

Mail.

marianaonice είπε...

@faraona
Το πήρααα..... thanks....

jf είπε...

Καλή μου Marianaonice,
ως προς τις αδικίες της δικαιοσύνης, ο Αίσωπος ‘ξανακτυπά’ και δίνει τη δική του εξήγηση εδώ :))

Καλό μήνα και καλή βδομάδα!

marianaonice είπε...

@jf μου,
Είδα!! Το κτυπήματα του Αισώπου είναι πολύ εύστοχα!! Το πρόβλημα της δικαιοσύνης λοιπόν είναι προαιώνιο!!
Να είσαι καλά.
Καλό μήνα!!

leondokardos είπε...

Τώρα μόλις είδα την απάντησή σου τη 1.06,στο δικό μου σχόλιο.Μαριάνα με τίποτα,ούτε με ..ουζάκι δε φεύγει ο ανεμοστρόβιλος των σκέψεων που με βασανίζουν.

Οσο για μέτρο και στο ποτό,μα σε όλη μου τη ζωή ήμουνα πάντα υπέρ του μέτρου,μέτρο παντού.Και τι κατάλαβα ;;

Μόνο εγώ κρατούσα μέτρο,ρυθμό,"μέχρι εδώ".Οι άλλοι τα περνούσαν καλύτερα.

Στο μόνο που δε κράτησα μέτρο είναι οτι αγάπησα όλους τους άλλους εκτός απο τον εαυτό μου.
Τι μεγαλοψυχία!!!

marianaonice είπε...

@leondokardos
Το μέτρο στη ζωή μας κάποιες φορές μοιάζει μάταιο, ίσως γιατί νομίζουμε ότι σε τίποτε δεν μας βοήθησε!
Δεν ξέρω αν είναι όντως έτσι, όμως σημασία έχει να έχουμε τα πράγματα υπό έλεγχο! Μόνο έτσι αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες φίλε μου! Αλλοιώς είναι χαμένο το παιχνίδι από την αρχή.
Η εξάρτηση είτε από το ποτό, είτε από ο,τιδήποτε άλλο (τσιγάρο, ουσίες κλπ.) δεν μας απελευθερώνει!!
Αντίθετα μας πνίγει ακόμη περισσότερο!!

"Στο μόνο που δε κράτησα μέτρο είναι οτι αγάπησα όλους τους άλλους εκτός απο τον εαυτό μου.
Τι μεγαλοψυχία!!!"

Εγώ θα έλεγα τι πρωτοτυπία!!!
Κι άλλοι σαν εσένα!! Καλώς ήλθες στο κλαμπ!!!
Καλό σου απόγευμα.

kalynama είπε...

άραγε... υπάρχει κάποια απόφαση που να είναι πλήρως αντικειμενική;;
πολύ αμφιβάλλω...

Καλησπέρα Μαριάννα μου :-))

marianaonice είπε...

@Kalynama μου
Πολύ χαίρομαι που σε βλέπω. Καιρό είχαμε να τα πούμε!
Υπάρχει φίλη μου, παρά τα όσα γίνονται στο χώρο της δικαιοσύνης, πιστεύω ότι υπάρχουν και εκεί άνθρωποι που προσπαθούν!...
Καλό σου βράδυ. :))

Unknown είπε...

η αδικία δεν γνωρίζει χρώμα και επάγγελμα....

marianaonice είπε...

@Ελένη μου
Έχεις απόλυτο δίκιο!!
Καλό σου μεσημέρι.

Ανώνυμος είπε...

Την καληνύχτα μου πέρασα ν' αφήσω και έπεσα σε ένα θέμα που σηκώνει όπως και σήκωσε άλλωστε πολύ συζήτηση..
Άποψή μου. Τα πάντα όπως και η απόδοση της δικαοσύνης δεν μπορούν ν' απαλλαγούν από την υποκειμενική άποψη αυτού που την εξασκεί. Είναι θέμα καθαρά συνειδησιακό αλλά και γνώσης και υπεύθυνης ερμηνείας των νόμων ,η απονομή της δικαιοσύνης ...
Την αγάπη μου καλή μου..για όσο καιρό σου λείψω να με σκέπτεσαι, το χρειάζομαι.΄Ακου που σου λέω...

Ισμήνη

http://Isminy.pblogs.gr

marianaonice είπε...

@Ισμήνη μου,
Πάντα σε σκέπτομαι!΄Αλλωστε έχω αναρτήσει στα δεξιά του ιστολογίου μου το "διαμαντάκι" που έφτιαξες για μένα! Πώς λοιπόν να σε ξεχάσω φίλη μου;;
Να είσαι πάντα καλά! Καλό σου βράδυ!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!