Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Κλείσαμε ένα χρόνο εδώ μέσα...



Κλείσαμε σήμερα 1 χρόνο ακριβώς στο μπλογκάκι αυτό...

Συμπτωματικά το πρώτο μου ποστ εδώ μέσα αφορούσε τη δίκη Πλεύρη για το βιβλίο του "Eβραίοι όλη η αλήθεια", για το οποίο παραπέμφθηκε να δικαστεί για ρατσισμό με το ν. 927/1979.
Σήμερα η δίκη αυτή είναι πάλι στο προσκήνιο, ενόψει της εκδίκασης της έφεσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία, σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών.

Δεν θα αναρτήσω κάτι άλλο, σήμερα, αλλά θα ξανακρεμάσω την περσινή μου ανάρτηση που με προβλημάτισε τότε, όταν διεξαγόταν η πρωτοβάθμια δίκη.
Μία δικαστής μειοψήφισε υπέρ της αθώωσης του Πλεύρη, κρίνοντας ότι στις δημοκρατίες έχουν δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης του λόγου όλοι, ακόμη και αυτοί που ευχαρίστως θα καταπατούσαν αυτό το δικαίωμα.
Για να δούμε τι θα πει το Πενταμελές Εφετείο φέτος, για τη δίκη αυτή, λοιπόν!


"ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ"


"Έχει αλήθεια το βιβλίο αυτό τη δύναμη να εξεγείρει τα πλήθη εναντίον του λαού των Εβραίων; Αυτός είναι ο στόχος του; Τι επεδίωξε ο συγγραφέας όταν το έγραψε; Να προκαλέσει βία και να προσβάλει; Ή απλά έγραψε την ιστορία από την πλευρά του και όπως αυτός τη βλέπει; Δεν έχει άραγε το δικαίωμα αυτό; Μήπως ήρθε η ώρα του Μεσαίωνα όταν τα βιβλία που ενοχλούσαν έπεφταν στην πυρά!! Τι μας εμποδίζει να μη το διαβάσουμε ή και αν το διαβάσουμε από περιέργεια, να το προσπεράσουμε εφόσον δεν μας εκφράζει... Αύριο είναι η δίκη κατά του Πλεύρη και των εγκαλουμένων δημοσιογράφων. Ποιος δικάζεται αλήθεια; Οι κατηγορούμενοι ή το δικαίωμα να εκφράζει κανείς τις όποιες απόψεις του! Ο Βολταίρος είπε: Δεν συμφωνώ με τις ιδέες σου. Είμαι όμως έτοιμος να πεθάνω για να μπορείς εσύ να τις υποστηρίζεις. Εμείς όλοι οι δημοκράτες είμαστε άραγε έτοιμοι γι΄ αυτό;;"

Αυτά είχα γράψει πέρισι τέτοια μέρα και έκανα 13 σχόλια, όχι άσχημα για πρώτη ανάρτηση...
Από τους πρώτους μου σχολιαστές η Μερόπη, η Roadartist, ο Αggelos Spyrou, ο Ναπολέων αλλά και μετέπειτα ο Τζονάκος, συνεχίζουμε μέχρι σήμερα να πορευόμαστε με αμοιβαία @φιλία και εκτίμηση μαζί με όλους τους άλλους @φίλους μου που σας βρήκα στη συνέχεια και σας ευχαριστώ που σταθήκατε συνοδοιπόροι μου στα @ταξίδια αυτά της σκέψης και της καρδιάς...
.

65 σχόλια:

KΑΡΜΕΝ είπε...

Ομολογώ ότι δεν διάβασα το βιβλίο του Πλέυρη. Με βρίσκει τελείως αντίθετη καθετί ρατσιστικό. Θέλω και υπερασπίζω το δικαίωμα του λόγου, αλλά μερικές φορές αναρωτιέμαι… π.χ. αν κάποιος θα γράψει ένα βιβλίο με οδηγίες για το πώς να σκοτώσεις, θα έπρεπε να δημοσιευτεί; Και αν ναι, τότε ποιοι είναι αυτοί που θα το αγόρασαν;
Δεν ξέρω… Μου φαίνεται λεπτή η ισορροπία και θα έπρεπε να υπάρχουν κανόνες. Αλλά, πάλι, ποιοι είναι αυτοί που θα τους ορίζουν; Ο καθένας μπορεί να γραφεί την αλήθεια του; Έστω και μια διαστρεβλωμένη «αλήθεια»; Και μάλιστα όταν δημιουργεί προβλήματα όχι μόνο σε μια κατηγορία ανθρώπων, αλλά σε ένα ολόκληρο έθνος;
Και πάλι, δεν διάβασα το βιβλίο. Αυτό που γνωρίζω όμως είναι τα μαρτύρια που γνώρισαν τόσοι και τόσοι που δεν είχαν καν δικαίωμα λόγου.
Για το μπλογκ σου, σου εύχομαι να τα εκατοστίσεις! Και έστω και αν δεν σε γνωρίζω από τότε, έχεις την @φιλία μου και την ειλικρινή εκτίμηση μου.

VAD είπε...

Πλεύρης υιός,ανάξιο τέκνο αναξίου πατρός,μπρρρρρρρρρρρρρ,ανατριχίλα,κοίτα τα δεις ,τι φρούτα έβγαλαν στη Βουλή!

-Χέσε τον φασίστα,εσύ νάσαι καλά,να γράφεις όμορφα οπως πάντα, μ'όποιο θέμα κι αν καταπιάνεσαι,να σου πηγαίνουν όλα καλά....

Laplace είπε...

καλημερα,χρονια πολλα!
ευχομαι πολλα χρονια να μεινεις κ να περναμε καλα στην Blogoσφαιρα..
δεν θα σχολιασω για πλευρη,ουτε για το βιβλιο του,ουτε για την δικη..
αποφευγω να ασχολουμαι με τετοιου επιπεδου ανθρωπους..
να εχεις μια τελεια ημερα..

monahikoslikos είπε...

Οι απόψεις του Πλεύρη, γνωστού απολογητή του ολοκληρωτισμού και θιασώτη και συνεργάτη της επτάχρονης Δικτατορίας, είναι και γνωστές, είναι και ρατσιστικές, είναι και καταδικαστέες είτε κανείς έχει διαβάσει είτε όχι το βιβλίο του για τους Εβραίους.
Πιθανόν το επίμαχο βιβλίο να αποτελεί πηγή επιχειρημάτων για ένα πλήθος ατόμων με τις ίδιες πολιτικοκοινωνικές αναφορές που συναντάμε σε οργανώσεις τύπου Χρυσής Αυγής, όπως τα βιβλία εκκλησιαστικού περιεχομένου αποτελούν «τροφή» και πηγή επιχειρημάτων για τα θρησκευόμενα άτομα.
Γνωστό είναι επίσης ότι σε ανώμαλες περιόδους που ομόγνωμοι του Πλεύρη είχαν το πάνω χέρι αποτελούσε έγκλημα καθοσιώσεως η δημοσίευση κάθε αντίθετης άποψης σε αντίθεση με τις περιόδους δημοκρατίας (έστω και ατελούς) που η ελευθεροτυπία και ο σεβασμός στη διατύπωση γνώμης αποτελεί αξίωμα.
Δεν μπορώ να ξέρω ποια ήταν τα κίνητρα του/της δικαστού που μειοψήφησε και πήγε κόντρα στο ρεύμα κι αν ωθήθηκε σ΄ αυτό από τη ρήση του Βολταίρου για το δικαίωμα στη διατύπωση της άποψης μπορώ όμως να προσθέσω επικουρικά και τη ρήση του Ελβετού φιλέλληνα που σκοτώθηκε στην έξοδο του Μεσολογγίου, Ι.Ι. Μάγερ ότι "Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης".
Γιατί αν δεχτούμε η ελευθερία του λόγου και η δημοσίευση των απόψεων να μπαίνει σε καλούπια θαρρώ πως θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε και τη Δημοκρατία στο …γύψο (μπρρρ).

Υ.Γ: Για τη σημερινή επέτειο χρόνια πολλά και την ευχή να πάψει η ελπίδα να είναι ζητούμενο…
Υ.Γ 2: συγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο

αντωνης είπε...

Καλημερα

Δεν γνωριζω τις αποψεις του Πλευρη, αλλά φυσικα και εχει ο οποιοσδηποτε δικαιωμα να δημοσιευει οτι θελει.
Το ασχημο στη χωρα μας ειναι οτι τις περισσοτερες φορες δεν κρινουμε την αποψη καποιου, αλλά το ποιος ειναι αυτος που το λεει. Και αν μας ειναι συμπαθης (ή μας τον εχουν παρουσιασει ως συμπαθη) τοτε βρισκουμε και συμπαθη την αποψη του εστω και αν λεει τη μεγαλυτερη αρλουμπα.
Αν μας τον εχουν παρουσιασει ως αντιπαθη ή φασιστα ή δεν ξερω γω τι αλλο, τοτε οτι και να πει, οσο σωστο και αν ειναι σχεδον δεν το ακουμε.
Και αυτο ειναι προβλημα και επικοινωνιας και δημοκρατιας.

Οσο για τον ενα χρονο του μπλογκ σου, να ειμαστε καλα να τα λεμε για οσο καιρο μας αρεσει.
:)

Maria Tzirita είπε...

Εύχομαι άπειρες αναρτήσεις κι ακόμα περισσότερους μπλογκόφιλους! Χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα Μαριάννα μου, χρόνια πολλά και φιλιά πολλά!

cynical είπε...

Χρονια πολλα Μαριανα, σου ευχομαι να εχεις την ιδια ζεστασια, το ιδιο κουραγιο, την ιδια καθαρη ματια και την επομενη χρονια.

Skouliki είπε...

καλημερα.....ευχομαι να εισαι ηρεμη και χαρουμενη να συνεχισεις να μας μιλας γραφοντας συναισθηματα

Takiz είπε...

εγώ απλά σε ευχαριστώ γλυκιά μου και καλή μου φίλη......

Takiz είπε...

...και συνεχίζουμε.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Σήμερα που γιορτάζεις, μόνο ευχόμαστε...
Κοντολογίς, την περίμενα πιο γιορτινή και χαρούμενη την ανάρτηση.
Να τις τρις χιλιάσεις τις δημοσιεύσεις σου!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

marianaonice είπε...

@agapi
To διάβασα λίγο ή μάλλον το ξεφύλλισσα. Σίγουρα δεν έχει και την καλύτερη άποψη για τους Εβραίους και Εβραιοσιωνιστικό κίνημα! Τους θεωρεί αιτία κακών της ανθρωπότητας! Λέει κάποιες αλήθεις, κάποιες υπερβολές και κάποια ψέμματα ή ανακρίβειες!
Το δίλημμα είναι μεγάλο, αν πράγματι ο καθένας μπορεί να γράφει κάποιες διαστρεβλωμένες αλήθειες!! Όμως ποιός θα κρίνει τι είναι διαστρεβλωμένη αλήθεια και τι όχι στη σημερινή μας κοινωνία και στο σημερινό μας δικαιϊκό σύστημα, έτσι ελλιπώς που λειτουργούν όλα και χωρίς καμία ασφάλεια;; Εκεί εντοπίζω εγώ το πρόβλημα!
Σ' ευχαριστώ @αγάπη μου για τη @φιλία και εκτίμησή σου! Είναι αμοιβαία τα αισθήματα να ξέρεις!
:)))

@Vad μου
Ο Πλεύρης πατέρας δικάζεται για το βιβλίο! Δικό του είναι! Το δικαστήριο αναβλήθηκε για 14-1-2009. Για να δούμε τι θα αποφανθούν οι δικαστές! Δύσκολη η θέση τους πάντως...
Σ' ευχαριστώ @φίλε μου για τα καλά σου λόγια. Νάσαι καλά!

@laplace78
Σ΄' ευχαριστώ για τις ευχές! Το ελπίζω @φίλε μου ότι θα μείνω στη μπλογκόσφαιρα για πολύ ακόμη! Νοιώθω ότι έχω πολλά να πω που τόσα χρόνια τα έπνιγα και έχω πολλά να πάρω από όλους σας!!
Τον αγάπησα αυτό το @χώρο γιατί εδώ μέσα ξεδιπλώνω την αληθινή Μαριάνα, όπως ίσως δεν θα τολμούσα εκεί έξω!

marianaonice είπε...

@Μοναχικέ μου Λύκε
Σ΄ευχαριστώ για το μακροσκελές σχόλιό σου!!! :)))
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!! Είναι πολύ εύκολο να βάλουν τη Δημοκρατία στο γύψο κάτι τέτοιοι νόμοι περί δήθεν ρατσισμού που εφαρμόζονται επιλεκτικά τις περισσότερες φορές!! Και σίγουρα ένα βιβλίο είναι ένα βιβλίο!! τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο!! Ο κίνδυνος είναι μεγάλος για όλα τα βιβλία του κόσμου από εκεί και πέρα και αν καταδικαστεί ο Πλεύρης νομίζω ότι ο νικημένος δεν θα είναι αυτός, αλλά το δικαίωμα όλων μας στην ελευθερία έκφρασης του λόγου!!
Σ' ευχαριστώ για τις ευχές για το μπλογκάκι μου. Δεν είχα σκοπό να του κάνω γενέθλια, αλλά συμπτωματικά χθες ήταν η δίκη του Πλεύρη στο Εφετείο, που αναβλήθηκε για τις 14-9-2009 και πέρισι την ίδια μέρα ήταν η δίκη του στο πρωτόδικο Δικαστήριο, όπου μειοψήφισε η μία δικαστής. Έτσι το θεώρησα επίκαιρο ξανά και είπα με την ευκαιρία να το ξανακρεμάσω το πρώτο μου ποστάκι!
Είδες με μακροσκελές σχόλιο σου απάντησα κι εγώ...:)
Φοβάμαι ότι ελπίδα δεν θα πάψει να είναι το ζητούμενο, για μένα εδώ μέσα!!

@Αντώνη μου
Πολύ σωστά!! Και για μένα σημασία δεν έχει ποιός λέει τι αλλά αν λέει αλήθειες που και εγώ τις ασπάζομαι... Και δεν απορρίπτω τίποτε πριν το ακούσω και το ερευνήσω! Είναι επικίνδυνο να κλείνουμε τα μάτια και τ' αυτιά στα λόγια όποιου δεν μας αρέσει!! Μπορεί κι αυτός ακόμη να πει κάποιες αλήθειες που καλό είναι να τις ξέρουμε!

@Maria Tzirita
Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!
Και εγώ χαίρομαι που σε γνώρισα και που τα λέμε! :)))

jf είπε...

keep going... με ή χωρίς παρά!

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Μαριανάκι μου, χαίρομαι που ο "δρόμος" μου με έφερε κάποια στιγμή στο μπλογκ σου! Να 'σαι καλά και να γράφεις πάντα από καρδιάς,όπως κάνεις ήδη μέχρι τώρα!...

γλυκό φίλι :)

Κούκος είπε...

To δέκατο τρίτο λοιπόν...
Να είναι πολλά πολλά τα χρόνια σου Μαριάννα μου στη μπλογκόσφαιρα. Η παρουσία σου τη κάνει καλύτερη!

Έπί της ουσίας δεν θα διαφωνήσω με την ανάρτηση. Η δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ούτε από τους ακροδεξιούς ρατσιστές, ούτε από κανέναν άλλο.

Κούκος είπε...

Πρόλαβαν άλλοι το 13 :(

Επιφυλάσσομαι για το 113 :)

marianaonice είπε...

@cynical
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές σου! Οι καθαροί στην καρδιά ξέρουν να διακρίνουν αυτούς που έχουν καθαρή ματιά!!

@skouliki μου
Καλά το κατάλαβες!! Συναισθήματα αδειάζω εδώ μέσα κυρίως!! Αυτά είχα πνίξει στην έξω ζωή μου και εδώ βρήκα κανάλι για να τα οδηγήσω στη διέξοδο που πρέπει, για να μη με πνίξουν!

@Takiz μου
Πάντα τρυφερός και με τη γλυκιά κουβέντα στο στόμα ή μάλλον στο ...πληκτρολόγιο! Χαχα!!
Ναι συνεχίζουμε @φίλε μου έτσι όπως αρχίσαμε πριν ένα χρόνο και απλώσαμε τα χέρια ο ένας στον άλλο...
Σ' ευχαριστώ...:))

marianaonice είπε...

@Φύρδην-Μίγδην μου
Σ'΄ευχαριστώωω!!
Να τις τρισχιλιάσωωω τις αναρτήσεις μου;;;
Κομματάκι δύσκολο! Ένας χρόνος πέρασε και ούτε 100 δεν τις έκανα ακόμη!! Χαχαχα!!
Νάσαι καλά Γλαρένια μου!!

@JamanFou μου
Ούτε συζήτηση!! Εδώ μέσα δεν μετράει ο παράς και ο πλούτος της τσέπης αλλά ο πλούτος της σκέψης και των συναισθημάτων μας...
Ναι θα συνεχίσω...δεν μπορώ πια να σταματήσω... :))

@Ψυχούλα μου
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Και εγώ χάρηκα που συναντηθήκαμε εδώ μέσα! Είναι μερικές φορές κάποιες συναντήσεις με "ψυχές" που λες και τις ήξερες πάντα! :))
Ναι λόγια καρδιάς θέλω να γράφω εδώ μέσα και λόγια της ψυχής να διαβάζω...:))

marianaonice είπε...

@κούκε μου
Σ'΄ευχαριστώ φίλε μου!!
Τι πειράζει που δεν είσαι το 13ο;; Αρκεί που είσαι εδώ παρών σχεδόν πάντα και μετέχεις στις σκέψεις μου και στα συναισθήματά μου...

Όσο για τον Πλεύρη τα είπες όλα!!!
Η δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ούτε από τους ακροδεξιούς ρατσιστές, ούτε από κανέναν άλλο.

gregory είπε...

να εισαι καλα και να το γιορταζης παρα πολλα πολλα χρονια...
και αναρωτιεμαι γιατι τους δινουμε βημα..και αυτοι δεν θελουν να μιλανε οι αλλοι οταν κυβερνανε??και μαλιστα με ισοτιμο χρονο να λενε οτι θελουν..

marianaonice είπε...

@gregory
Σ' ευχαριστώ για τις ευχές!!
Τους δίνουν βήμα και ισότιμο χρόνο γιατί αυτή πρέπει να είναι η δημοκρατία!! Αλλοιώς δεν διαφέρουμε από αυτούς!!

marianaonice είπε...

*Διόρθωση λάθους για Μοναχικό Λύκο
Η δίκη του Πλεύρη αναβλήθηκε για τις 14-1-2009 και όχι 14-9-2009 που έγραψα κατά λάθος στην απάντησή μου
.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά Μαριάννα των Πάγων!
Νά'σαι πάντα καλά και εύχομαι να συνεχίσεις να βλέπεις τα όμορφα και να μην κλείνεις τα μάτια μπροστά στα άσχημα αυτού του κόσμου!
Ο πόνος, είναι σημάδι ότι είσαι ακόμα ζωντανός!
Φιλιά και Καλή σου μέρα!

leondokardos είπε...

Μαριάνα ο καθένας μας έχει αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζει με λόγο ή γραφή τις σκέψεις και τις θέσεις του. Δικαίωμα δικό μας είναι να μην τον ακούμε,να μην τον διαβάζουμε. Αν ο λόγος του έχει απήχηση,εαν τα γραφτά του διαβάζονται,άυτό δείχνει και την αξία των θέσεών του.Αλίμονο εαν τη σημερινή εποχή διακατεχόμαστε απο τέτοιες διαθέσεις.
Φυσικά είναι γνωστές οι ρατσιστικές θέσεις του Πλεύρη,άφησέ τον να λέι τα δικά του,ποιός τον διαβάζει και δίνει σημασία.
Χρόνια πολλά Μαριάνα μου για την επέτειο του μπλοκ σου και συνεχίζουμε.....

NdN είπε...

Mαριάννα σου ευχομαι πολύ όρεξη για γράψιμο και πολλές αναρτήσεις ακόμα !

Οσο για τον Πλεύρη, μολονότι δεν συμφωνω με τις απόψεις του, πιστεύω πως έγραψε ένα βιβλίο και τίποτε περισσότερο. Νομίζω πως όπως στα blogs που όταν δεν μας αρέσει κάτι το προσπερνάμε έτσι και στα βιβλία όταν κάτι δεν μας αρέσει δεν το διαβάζουμε. Είναι παράλογο να απαγορεύουμε σε κάποιον να γράφει επειδή έχει δαιφορετικές απόψεις από εμάς.

phlou...flis είπε...

@ρ@γε αυτοί οι @φίλοι που @ποκτούμε, π@ίζουν κ@ποιο ρόλο στην πρ@γμα@τική μ@ς ζωή;
Νάχεις υγεία και όρεξη να συνεχίσεις. Οσονούπω, ο εγγονός Πλεύρης, ετοιμάζεται για νέο βιβλίο.

marianaonice είπε...

@lilith
Νάσαι καλά!! Σ' ευχαριστώ!!
Συμφωνώ ότι ο πόνος είναι σημάδι ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί!

@Λεοντόκαρδε
Σ' ευχαριστώ για τις ευχές!
Έτσι όπως τα λες! Αυτό πιστεύω κι εγώ ότι ένα βιβλίο είναι κι όποιος θέλει το διαβάζει!Όποιος δεν θέλει ας μη το αγοράσει! Ναι φίλε μου, παρά τις όσες αντιξοότητες συνεχίζουμε ακάθεκτοι!!..
:)))

@NdN
Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου για το μπλογκάκι μου!
Οι απόψεις μας για την απαγόρευση του βιβλίου του Πλεύρη ταυτίζονται απόλυτα!! Όπως το λες:
Είναι παράλογο να απαγορεύουμε σε κάποιον να γράφει επειδή έχει δαιφορετικές απόψεις από εμάς.

marianaonice είπε...

@phlou.flis
Για μένα ναι όλοι οι @φίλοι μου εδώ μέσα είτε σας γνωρίζω και προσωπικά είτε όχι παίζετε ρόλο στη ζωή μου την πραγματική! Επιβεβαιώνετε τις σκέψεις μου, επιβραβεύετε ή αποδοκιμάζετε τις απόψεις μου, και σε κάθε περίπτωση διαμορφώνετε τα συμπεράσματά μου και καμιά φορά και τον τρόπο δράσης μου, σε θέματα που χρειάζομαι συμπαράσταση και θάρρος για να συνεχίσω. Έχετε γίνει κομμάτι της συνολικής ζωής μου και αν δεν σας δω εδώ @μέσα σας αναζητώ!!
Και πολλά πράγματα στον τρόπο θεώρησης των καταστάσεων, εδώ και ένα χρόνο έχουν αλλάξει για μένα...

Άσε τους Πλεύρηδες να γράφουν!!
Ποιός τους διαβάζει;; Και ποιός τους ακούει;;... :)))

agrampelli είπε...

Εύχομαι στην ζωή σου να προσθέτεις ελπίδες,φίλους,αγάπες...χρόνια πολλά στο ποστ σου και σε σένα!

Παλμος είπε...

Σου ευχομαι να γράφεις, να γραφεις, να γραφεις:))

Να έχεις πάντα το κουράγιο να λες τα πράγματα με τον τρόπο που εσύ νομιζεις καλύτερα.


Καλή συνέχεια ΜΑΡΙΑΝΝΑΚΙ μου:))

Matrix είπε...

Εγώ πέρασα να πω, να συνεχίσεις με την ίδια ποιότητα όπως μέχρι τώρα.

Post πολλά λοιπόν!

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Να τα κατοστήσεις marianaonice!!

Είναι λάθος να συνδέουμε την άποψη που μειοψήφισε με το γεγονός ότι ο μειοψηφών αποδέχεται και τις απόψεις του βιβλίου.
Το θέμα άπτεται της ελευθερίας της έκφρασης και της γνώμης.
Είτε μας αρέσει είτε όχι.

Έχεις πρόσκληση σε παιχνίδι:)

Skouliki είπε...

μα μεσα απο δω δεν βοηθας μονο εσενα αλλα και εμας ..χωρις να το ξερεις...αναπροσδιοριζεις συναισθηματα και αποψεςι

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Tο σημαντικό γεγονός της "δίκης" το πέρασαμε,ίσως κατά την γνώμή μου, στα ψιλά, το παραμερίσαμε.
Να αναρωτηθούμε, να τολμήσουμε και να αποδεχτούμε τα αληθινά αίτια.
Είναι μια ευκαιρία να δουμε στον "καθρέφτη" τα καρκινώματα, τις παθογένειες της κοινωνίας μας και να αποτελέσει αφορμή για ένα ουσιαστικό διάλογο.
- Η βία στα γήπεδα.
- Η βία στους εργασιακούς χώρους.
- Η βία στην οικογένεια
- Η βία απέναντι στα αδέσποτα ζώα.
- Η βία απέναντι στη φύση (φύσή μας)
Τα παραπάνω και άλλα πολλά συνεχώς αυξάνονται.
Αυτό υποδηλώνει ότι μια κοινωνία νοσεί και αντί να έχει επίκεντρο τον άνθρωπο επιλέγει να βλέπει το δέντρο και όχι το δάσος. Αλληλοκατηγορίες και αναθέματα!
- Κατασταλτικά μέτρα και σύλληψη όλων μας, θα έλεγα!
Αλλά, αλίμονο, εθελοτυφλούμε.

Θα το έβλεπα ανάποδα.
Η πιθανή αύξηση των πωλήσεων ενός τέτοιου βιβλίου θα αποτελούσε μία ένδειξη ότι "κάτι δεν πάει καλά".

- Ας αναρωτηθούμε, λοιπόν, ποιά είναι τα αίτια που γεννούν τις αφορμές να απομακρύνεται ο κόσμος από τον διάλογο, την επικοινωνία, την αλληλεγγύη, την συλλογικότητα και την κοινωνική συνείδηση;

Μα η διαστροφή του πολιτικού λόγου, η αίσθηση της αποχής του "δικαίου" στην καθημερινότητά μας.
- Η ΠΑΙΔΕΙΑ, νοσεί.
Κατακραυγή: όλοι εναντίων των καθηγητών.
- Η ΥΓΕΙΑ, νοσεί:
Εναντίων των ιατρών, όλοι μας.
- Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
Ας μη το συζητάμε γιατί όλοι ξέρουμε για τα παραδικαστικά κυκλώματα και τα προβλήματά της που έχουν φτάσει στο απροχώρητο.
Ο κόσμος δεν την εμπιστεύεται και που να βρείς το δίκιο σου.
- Το ΔΗΜΟΣΙΟ, νοσεί.
Το ομολογούν άπαντες!
Στην πυρά και αυτοί!!
- Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ;
Έχει υστερήσει και κατηγορείται για πολλά. Έχει ευθύνη.
Έχει απαξιωθεί σ΄ένα μεγάλο ποσοστό και ο κόσμος δυσπιστεί.
- ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Λαμόγια, ασυδοσία, αρπαχτές!!

Η λίστα είναι ατελείωτη και δεν θάθελα να πάρω άλλο χώρο.
Υποθέτω πως ελάχιστοι θα έχουμε αντίθετη άποψη για τα παραπάνω.

ΑΡΑ:
Το "αυγό του φιδιού" βρίσκεται ανάμεσά μας. Το έδαφος γόνιμο και πρόσφορο και κανένα κατασταλτικό μέτρο δεν θα βοηθήσει.
Υποστηρίζω ότι στρουθοκαμηλίζουμε και γινόμαστε "Ρινόκεροι".. αλλά Ιονέσκο, αν δεν έχουμε γίνει.

Την δίκη για το βιβλίο του Πλεύρη την χαρακτηρίζω "Περί όνου σκιάς".
Καμμία καταδίκή του ή μη δεν θα βελτιώσει τα πράγματα.

Χρειάζονται ριζικές αλλαγές στον τρόπο σκέψής μας. Ανάληψη προσωπικών ευθυνών και πολιτικοί με αίσθημα δικαίου και όχι να ψηφίζουμε σαλτιμπάγκους.
Ως πολίτες μιας κοινωνία και ως "πολιτικό υποκείμενο" η ευθύνη σ' εμάς χρεώνεται.
Κακά τα ψέμματα.

Ενδυνάμωση θεσμών και υπεράσπιση
τους.
Η δημοκρατία κρίνεται από την αντοχή της και τις ανοχές της απέναντι σοτυς πολέμιούς της.
Δύσκολο πολίτευμα και δεν ευδοκιμεί εύκολα, αλλά μονόδρομος.

tzonakos είπε...

Καλημερα. Πρώτ' απ ολα καλόχρονο να ειναι το μπλογκοσπιτάκι σου.
Ειναι ενας χώρος έκφρασης και δημιουργίας και χαίρομαι που τελικά πετύχαμε να βρεθούμε τουλάχιστον σε θέματα που μας αγγίζουν όχι μονο εμας αλλα και όλους τους άλλους.
Να σαι καλα :)

Το θέμα "Πλεύρης" για μενα δεν εχει αλλάξει καθόλου απο πέρισι.
Ακόμα στηρίζω το δικαίωμα έκφρασης κάποιου αλλα μπορεί να μην συμφωνώ με οσα λέει.
Εδω αυτο που πρέπει, ειναι να δούμε αν οσα λέει μπορούν να προσβάλλουν, να συκοφαντήσουν, να βλάψουν.
Εαν το κάνει, τότε θα κριθεί γι αυτο ο συγγραφέας, όχι το βιβλίο.
Ειναι λάθος να "δικάζεται" ενα βιβλίο.
Εν πάσει περιπτώσει δεν νομίζω να το διαβάσω το βιβλίο αυτο εκτός κι αν τυχαία πέσει στα χέρια μου ποτέ.
Το να στραφούν τα βλέμματα σε λάθος σημείο ειναι επικίνδυνο για όλους.
Το λάθος σημείο ειναι ο χαρακτηρισμός η όχι κάποιων ως "ομοϊδεάτες" του Πλεύρη και ταυτόχρονα η λογοκρισία.
Εκει πρέπει να εστιάσουμε και όχι στο βιβλίο που ετσι κι αλλιως ειναι εμα μάτσο σελίδες.
Πρέπει να βλέπουμε μπροστά και μακριά, το δάσος και οχι το δέντρο.

Λινα είπε...

Πολύχρονο το blog σου marianaonice, εύχομαι πάντα να γράφεις για όσα σε εκφράζουν και όσα βγαίνουν από την ψυχούλα σου. :-)

Όσο για το θέμα.. εκεί που η δημοκρατία χάνει το όριο αρχίζει η απαξίωση κάθε αρχής και ηθικής..

Roadartist είπε...

Αγαπητή Μαριάνα, απλά ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έχουμε ανταλλάξει αυτό τον ένα χρόνο.. Σχεδόν μαζί ξεκινήσαμε, και από την αρχή συναντηθήκαμε, αλλά το πιο βασικό είσαι εδώ.. Πήρα αρκετά από εσένα αυτό το ένα χρόνο, όμως το πλέον σημαντικό ήταν οτι στιγμή δε διαψεύφθηκα για ότι πίστεψα εξαρχής για σένα. Να είσαι πάντα δυνατή, μείνε όπως τώρα, πάντα. Φιλιά..

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Να τα χιλιάσεις κούκλα!

Αυτές τις μέρες γίνεται και μια άλλη δίκη με πρωταγωνιστή τον Πλεύρη!
Αφορά την απομάκρυνση του βιβλίου "ζιγκ ζαγκ στις νερατζιές" από τις σχολικές βιβλιοθήκες!

Πλεύρη αθάνατε... μπομπούκι καραμπουζουκλή!

Μίλτος Γήτας είπε...

Σε ευχαριστώ για τα πολύ καλά σου λόγια...ελπίζω αν διαβάσεις κάποια στιγμή όλο μου το βιβλίο να σου αρέσουν όλα τα ποιήματα μου

βιολιστης στη στεγη είπε...

Mαριάννα μου χρόνια πολλά στο μπλόγκ σου! Να ζεί, ν' ανθίζει και να σε λυτρώνει όσο το χρειάζεσαι!
Οσον αφορά το βιβλίο του Πλεύρη, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν το έχω διαβάσει. Τώρα, όσον αφορά τις ανακρίβειες, θυμίσου μόνο πόσα απο τα σχολικά βιβλία ιστορίας που έχουμε διδαχτεί εμείς και τα παιδιά μας έχουν ανακρίβειες ή υπερβολές. Πολύ απλά, πιστεύω ότι κάθε ακραία θέση όπως κι' άν υποστηρίζεται, δεν πρέπει να είναι ευαγγέλιο για κανέναν μας.

Meropi είπε...

Μαριάνα μου,
πώς πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τότε που δειλά δειλά αρχίσαμε το blogging!! Πάντως εσύ για πρώτο ποστ, μάζεψες πολλά σχόλια τότε. Εγώ η έρμη στο πρώτο ούτε ένα δεν μάζεψα. Μόνη μου το διάβασα. Χα χα χα!
Στο θέμα μας τώρα με τον Πλεύρη. Ξέρω ότι διαφωνείς πολύ με τις απόψεις του. Όπως κι εγώ φυσικά. Αλλά η Δημοκρατία απαιτεί να ανεχόμαστε όλες τις απόψεις, όταν φυσικά περιορίζονται μόνο σε έκφραση ιδεών σε βιβλίο.
Ο ίδιος βέβαια, ως εμπλεόμενος από απόψεις ακροδεξιές, στράφηκε εναντίον άλλου βιβλίου, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για δίωξη του.
Μαριάνα μου σου εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και να συνεχίσεις το blogging με την ίδια θέρμη.
Καλό Σ/Κ

marianaonice είπε...

@agrampelli,
παλμέ μου,
matrix

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τις ευχές σας!

@Σπίθα
Σ΄ευχαριστώ πολύ!
Ναι πιστεύω και εγώ ότι η δικαστής που μειοψήφισε μπορεί να μην υιοθετούσε τις απόψεις του Πλεύρη αλλά απλά να ήθελε να διαφυλάξει το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης του λόγου, που αφορά όλους μας και πολύ περισσότερο και εμάς φυσικά που γράφουμε εδώ μέσα τις απόψεις μας!
Αλλοίμονό μας αν κάποιος σκεφτεί ότι θίγουμε το κατεστημένο όπου και αν ανάγεται αυτό και ό,τι κι αν αφορά, θα μας κλείσουν το στόμα όχι μόνο με το νόμο αλλά και με τη νομολογία που θα δημιουργήσει η καταδίκη Πλεύρη! Οπότε ο νικημένος δεν θα είναι αυτός, αλλά εμείς!!
Πολύ ωραία αναλύεις τα αίτια που οδήγησαν σ' αυτή τη δίκη και στον παροξυσμό που δημιούργησε το βιβλίο του Πλεύρη! Έτσι είναι χάσαμε την αίσθηση της επικοινωνίας, της συζήτησης, της αλληλεγγύης, και σηκώνουμε τα όπλα αρνούμενοι να ακούσουμε ό,τι μας λένε και κρίνουμε μόνο ποιός είναι αυτός που τα λέει και όχι τι μας λέει!
Οι λέξεις έχασαν την έννοιά τους και διαστρεβλώθηκαν από την παραμορφωτική οπτική γωνία που τους έδωσαν οι πολιτικοί μας, δυστυχώς!
Και συμφωνώ απόλυτα: Η δημοκρατία κρίνεται από την αντοχή της και τις ανοχές της απέναντι στoυς πολέμιούς της

marianaonice είπε...

@skouliki μου
Χαίρομαι που πιστεύεις ότι και εγώ συμβάλλω στη διαμόρφωση μιας άποψης και στον αναπροσδιορισμό συναισθημάτων που αγγίζουν λίγο τις ανησυχίες και τις επιδιώξεις όλων μας! Ναι είναι ένα πάρε-δώσε καρδιάς αυτό εδώ και μ' αρέσει...

@Tzonako μου
Τελικά είδες στο πρώτο μου ποστ σχολίασες μετά τη @γνωριμία μας, ετεροχρονισμένα και πολύ μετά που το κρέμασα.
Ήρθε η ώρα πάλι λοιπόν να σχολιάσεις ξανά στην ώρα του!
Έχεις δίκιο, το βιβλίο του Πλεύρη ένα μάτσο σελίδες είναι (1.400 παρακαλώ!), και πολλή σημασία ίσως και αξία του έδωσαν μ' αυτόν το διωγμό! Κοιτάμε πάντα το δένδρο και χάνουμε το δάσος!! Πολύ σωστό!
Εγώ εδώ θα έλεγα ότι αυτό το βιβλίο μου θυμίζει τη φάκα με το τυρί και τον ποντικό! Η δημοκρατική μας συνείδηση μας επιβάλλει να διώξουμε το βιβλίο αυτό επειδή απλά και μόνο το έγραψε ο γνωστός για τις φασιστικές του ιδέες Πλεύρης και ορμάμε ακάθεκτοι επάνω του κάνοντας κατηγορούμενο σε δίκη, το συγγραφέα!
Αυτή είναι η φάκα και το τυράκι είναι η δήθεν διασφάλιση της εθνικής και φυλετικής καταγωγής του Έθνούς των Εβραίων, ενώ πίσω παραμονεύει ο γύψος στην έκφραση κάθε ιδέας που θα ενοχλεί!!
Δεν ξέρω αν πρέπει να πιστέψω ότι όλοι αυτοί που έστησαν τη δίκη στον Πλεύρη δεν το βλέπουν αυτόν τον κίνδυνο!! Φοβάμαι μήπως το παιχνίδι είναι συκέ και στημένο και εξυπηρετεί άλλους σκοπούς!...

@Λίνα
Απόλυτα σωστή!
εκεί που η δημοκρατία χάνει το όριο αρχίζει η απαξίωση κάθε αρχής και ηθικής...
Kαι η λέξη θα έλεγα εγώ τότε χάνει την έννοιά της!

marianaonice είπε...

@Roadartist μου
Χαίρομαι μικρή μου @φίλη που δεν σε διέψευσα... και χαίρομαι ακόμη περισσότερο που βρίσκεις ότι έχω κάτι να πω για τους νέους ανθρώπους, εδώ μέσα! Δεν σου κρύβω ότι κι εγώ ενημερώνομε στο μπλογκάκι σου για πράγματα που ούτε θα τα έπαιρνα είδηση, έτσι που είμαι πελαγωμένη στα δικά μου... και βρίσκω τη δική σου σκέψη ώριμη και προσγειωμένη παρά τη μικρή σου ηλικία!
Φιλιά!

Aσκαρδαμυκτί
Σ΄ευχαριστώωω ...μαχαραγιά μου!!
:)))
Ναι το ξέρω έγινε η δίκη της αίτησης ανάκλησης της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων με την οποία απαγορεύτηκε το βιβλίο αυτό της Έρσης Σωτηροπούλου! Δεν το έχω διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά απ' ό,τι έτυχε να διαβάσω στην απόφαση περιέχει εκφράσεις ιδιαίτερα τολμηρές θα έλεγα για σχολικές βιβλιοθήκες... τι να πω! Δεν έχω άποψη σ' αυτό, και ίσως είναι αναχρονισμός και πουριτανισμός και υποκρισία να κολλάμε στις λέξεις!
Όμως παρακολούθησα τυχαία μία φορά μία συνέντευξη που έδωσε ο Πλεύρης στην Έλλη Στάη για το βιβλίο αυτό.
Στην ερώτηση της δημοσιογράφου γιατί τον ενοχλούν οι αθυρόστομες λέξεις του βιβλίου της είπε:
-κα Στάη αν σας πω ότι "είστε ωραία γυναίκα θα ενοχληθείτε";;
-Όχι βέβαια του απαντά η Στάη.
-Εάν σας πω ότι "θέλω να σας κάνω έρωτα" θα ενοχληθείτε;;
-χμ...εε εντάξει τι να πω;; λέει η Στάη!
-Εάν σας πω "θέλω να σας γαμ..." τι θα λέγατε;;
-Κύριεεε Πλεύρηηη τι είναι αυτάαα;;; τον επιπλήττει η Στάη!
-Μα γιατί κ. Στάη σας ενοχλούν οι λέξεις;;;
Χαχαχαχα!!!

@Μίλτο
Καλώς όρισες από τα @μέρη μου!
Σε γνώρισα στης Μαρίας Τζιρίτα και πολύ μου άρεσες!! είναι το στυλ μου αυτά τα μελαγχολικά ποιήματα! Να φανταστείς ο αγαπημένος μου ήταν και είναι ο Καβάφης!!
Θα περάσω από το blog σου να σε γνωρίσω καλύτερα...

marianaonice είπε...

Βιολίστρια μου
Έτσι κάθε ακραίο είναι και καταδικαστέο για μένα!
Η συζήτηση και η επικοινωνία αμβλύνει τις αντιθέσεις και τις ακρότητες και φέρνει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση! Αν η δίκη Πλεύρη δεν είχε γίνει πολύ λιγότεροι θα γνώριζαν αυτό το βιβλίο!
Το είπε άλλωστε ο Πλεύρης στη δίκη του πρώτου βαθμού: "Είτε με αθωώσετε είτε με καταδικάσετε εγώ ήδη έχω εκδώσει την 3η έκδοση και πάω για 4η. Με κάνατε πλούσιο"!!

@Μερόπη μου
Είδες πώς πέρασε ο καιρός;;
Κλείσαμε ένα χρόνο και εσύ και εγώ εδώ μέσα. Και δεν ξεχνώ ότι εσύ ξεκίνησες πρώτη και εγώ σε ακολούθησα... :)) Το ότι έκανα περισσότερα σχόλια στην πρώτη μου ανάρτηση νομίζω οφείλεται στο γεγονός ότι είχα ήδη γίνει λίγο γνωστή με το νικ μου, γράφοντας σε σένα χωρίς προφίλ! Με μαύρα αβατάρ τότε, το θυμάσαι;;; Χαχαχα!!!!

Καλό βράδυ @φίλοι μου και καλό Σ/Κ!

tzonakos είπε...

Ειναι κάτι που το συνηθίζω αν ο/η μπλόγκερ με ενδιαφέρει λόγω άποψης και θεματολογίας. Πάω και διαβάζω παλιές αναρτήσεις και μπορεί να σχολιάσω αν εχω να πώ κατι.
Η πλάκα ειναι που πέρισι το είχαμε συζητήσει το θέμα του βιβλίου του Πλεύρη με φίλους και συγγενείς και να που τωρα το συζητάμε με άλλους στα μπλογκς και να που ειναι πράγματι ενα θέμα πάρα πολυ σημαντικό που θα εχει και συνέχεια.

Απορία : Ο Χριστόδουλας εχει γράψει κανα βιβλίο ; Ναι, αυτός που έφυγε και δεν εχω να κράζω παρα τον Ανθμο πλεον.
Γιατι να μην δικαστει και ενα βιβλίο του -αποθανόντος- εν ιερατικώ ενδύματι λαοπλάνου δημαγωγού ;
Μήπως αντι για Εβραίους υπάρχει κι εδω κατι "άλλο" απο πίσω ;

Δεν ξερω ... σκέψεις κάνω.

gnik είπε...

Καλημέρα Μαριάνα
Καλή Δύναμη και καλή συνέχεια !!!!!
С Днем Рождения

αθεόφοβος είπε...

Αρχικά να ευχηθώ να συνεχίσεις με τον ίδιο ενθουσιασμό να γράφεις τα τόο ενδιαφέροντα ποστ που ανεβάζεις.
Είχα γράψει και εγώ τότε ένα αντίστοιχο ποστ πέρσυ με τίτλο:
ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΜΠΛΟΓΚΟΣΦΑΙΡΑΣ
http://atheofobos.blogspot.com/2007/12/blog-post_05.html

b|a|s|n\i/a είπε...

απλά να κλείσεις ακόμα περισσότερα χρόνια εδώ μέσα, και εκεί έξω, και να μοιραζόμαστε όλα αυτά που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. να 'σαι πάντα καλά και με χιλιάδες αναρτήσεις. :)) καλό ξημέρωμα!

Unknown είπε...

Αυτός μπορεί να γράφει ότι θέλει Μαριάνα, αυτοί που τον διαβάζουν θέλουν "σκότωμα".
Καλό Σ/Κ και του χρόνου με το καλό.

marianaonice είπε...

@Tzonako μου
Και εγώ πιστεύω ότι το θέμα Πλεύρη είναι πολύ σημαντικό! Πρώτον γιατί ο Πλεύρης είναι αυτός που είναι και δεύτερον γιατί με το πρόσχημα του Πλεύρη πιστεύω ότι κάποιοι σκοτεινοί παράγοντες επιχειρούν να βάλουν γύψο στο δικαίωμά μας στην ελευθερία της έκφρασης του λόγου!!
Για το Χριστόδουλο δεν ξέρω αν έχει γράψει κάποιο σχετικό βιβλίο αλλά αν έγραφε νομίζω στο ίδιο μήκος κύματος θα κινιόταν κι αυτός στο τρίπτυχο Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια! Βέβαια δεν ξέρω αν ο Χριστόδουλος θα έκανε επίθεση στους Εβραίους σιωνιστές και το κατεστημένο τους, γιατί είναι αλήθεια ότι αυτοί αναμφισβήτητα ρυθμίζουν πολλά για την τύχη του κόσμου!!
Πολύ σωστός ο παραλληλισμός σου πάντως Τζονάκο του Πλεύρη με το Χριστόδουλο!

@gnik
Καλημέρα!!! Σ' ευχαριστώ!!!
Αμάν μ' αυτά τα ρώσικα!!!!
Πρέπει να τα μάθω κάποια στιγμή!
Χαχαχαχα!!!!

@αθεόφοβε
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την ευχή σου! Ναι θα συνεχίσω γιατί εδώ μέσα εκφράζομαι όπως εγώ θέλω, χωρίς να δίνω λογαριασμό σε κανένα! Και είναι σπουδαίο να μπορεί κάποιος να εκφράζεται ελεύθερα!!
Θα περάσω να δω το δικό σου ποστ και θα τα πούμε κι από εκεί!

marianaonice είπε...

@Βasdiction
Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου!
Και για τα καλά σου λόγια!
Και εγώ το πιστεύω ότι η ανταλλαγή απόψεων εδώ μέσα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους!

@mariana
Σωστά!! Ο Πλεύρης μπορεί να γράφει ό,τι θέλει! Αυτοί που τον διαβάζουν έχουν το πρόβλημα! Όχι αυτός!! χαχαχα!!!
Σ' ευχαριστώ Μαριάνα μου, νάμαστε καλά να τα λέμε εδώ μέσα!

Καλό Σ/Κ!

info press είπε...

Χαρούμενα γενέθλια κ. δικηγόρε.
Διαβάστε εδώ αν θέλετε.
Τους χαιρετισμούς μας.

marianaonice είπε...

@infopress
Καλώς όρισες!!
Πολύ ενδιαφέρον το ποστ που με παρέπεμψες. Ο Στέφανος Ματθίας πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου ήταν από τους Ανώτατους Δικαστές που τίμησε το ρόλο του, αξιοπρεπής, ειλικρινής και αυστηρός όπου χρειαζόταν, σήμερα νομίζω αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των δικαστών ως πλέον έγκριτος και αξιοπρεπής Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νομικός με κύρος και γνώσεις και με συγγραφικό έργο!
Πάντα έλεγε αλήθειες όπως και τώρα, γι' αυτό κάποιες φορές επικρίθηκε από τους συναδέλφους του ως αντιδικαστικός! Σήμερα όμως όλοι καταλαβαίνουν ότι ο άνθρωπος αυτός είχε δει πολλά και δεν μπορούσε να σιωπήσει...
Απόδειξη του ήθους και της εντιμότητάς του είναι ότι μετά τη συνταξιοδότησή του αποσύρθηκε στον ιδιωτικό του βίο και δεν απέβλεψε σε υψηλόμισθες θέσεις κάποιων ανεξάρτητων αρχών που πολλοί ανώτατοι δικαστές καιροσκόποι επιζητούν με το αζημίωτο και δίνοντας φυσικά γη και ύδωρ όταν είναι εν ενεργεία για να ανταμοιφθούν όταν συνταξιοδοτηθούν!!
Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη μας!!

Ανώνυμος είπε...

Αχ, πως σου χαμογελώ, να ξερες, τώρα. Μείνε εδώ μαριάνα. Για μένα κάποιες νύχτες αποδείχτηκες πολύτιμη φίλη και κάποιες μέρες πολύτιμη σύμβουλος.

Πρέπει να ακούγεται η φωνή σου, γιατί πραγματικά αξίζει.

Σε φιλώ πολύ και σου στέλνω μεγάλη γιορταστική αγκαλια

faraona είπε...

Xρονια πολλα στο μπλογκακι σου!
Να τα εκατοστήσει και να ειναι παντα φωτεινο και καλοταξιδεμενο!

πολλα φιλια

marianaonice είπε...

@freedula μου
Σ΄ευχαριστώ καλή μου!!
Νάμαστε καλά να τα λέμε γιατί και εγώ από εσένα παίρνω μπουκέτα με ευωδιαστά συναισθήματα και γάργαρες σκέψεις που αγγίζουν τα κατάβαθα της ψυχής μου!! Και εγώ σου χαμογελώ και εύχομαι πάντα εδώ να ανταλλάσσουμε χαμόγελα αγάπης έστω και με το @!!
Τα έχουμε ανάγκη μεγάλη, μια και εκεί έξω στην πραγματική ζωή τα χαμόγελα πια στέρεψαν ή έβαλαν τη μάσκα της υποκρισίας!

@faraona μου
Σ' ευχαριστώ @φίλη μου!
Καλή συνέχεια στα @ταξίδια μας λοιπόν!!

Καλό Σ/Κ!

George είπε...

Keep walking!
Σήμερα ανακάλυψα το blog σου και μου αρέσει η γραφή σου.
οπότε σου εύχομαι να συνεχίσεις για καιρό και να δίνεις τροφή για σκέψη.
Καλώς σας βρήκα λοιπόν.!

tzonakos είπε...

Καλημερα. Για δες ΕΔΩ ...

patsiouri είπε...

Χρόνια σας πλλά Μαριαννάκι και μπλογκάκι και καλά κουράγια για τη συνέχεια...
Όσον αφορά στον Πλεύρη, ένας ακόμη οπαδός του μίλησε χτες με τη σφαίρα του.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Unknown είπε...

ΣΦΑΙΡΑ ΣΕ ΣΤΗΘΟΣ ΔΕΚΑΕΞΑΧΡΟΝΟΥ.

marianaonice είπε...

@George
Καλώς ήλθες!!
Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Πέρασα κι εγώ από το @σπιτικό σου!
Και εμένα μ' αρέσει η γραφή σου!
Θα τα λέμε λοιπόν...

@Tzonako μου
Το είδα το είχα υπόψη μου!
Σ' ευχαριστώ που με παρέπεμψες!
Δες την απάντησή μου στο σχόλιο του @Ασκαρδαμυκτί! Θα δεις τον προβληματισμό μου για το βιβλίο αυτό, όσον αφορά αν πρέπει να είναι μέσα στις σχολικές βιβλιοθήκες, με τις αναμφισβήτητες αθυροστομίες που περιέχει όπως "που..., γαμ...,μαστούρα,... κλπ."

@patsiouri μου
Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου!
Ναι και είναι πολλοί οι οπαδοί του Πλεύρη ανάμεσά μας με όλα τα χρώματα, σε σημείο που δεν μπορούμε πια να τους διακρίνουμε και να τους εντοπίσουμε!!

marianaonice είπε...

@abttha μου
Το επόμενο ποστ μου γι' αυτό!

ogl είπε...

Welcome to Silver Blues Cattery, home of
Russian blue kittens for sale. As Registered and well recognized Russian blue kittens breeder, we have been raising Russian Blue kittens since 2013. A family run cattery, we have extensive experience in breeding and grooming Russian Blue Kittens . We provide an opportunity to become an owner of our Russian Blue Kittens for sale and Hypoallergenic kittens for sale. We equally provide shipping services to ensure your kitten arrives your location with no hassles.We have Regstered Russian blue kittens for sale . click HERE to
Adopt Russian blue kittens

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!