Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Μία δασκάλα αληθινή... αλλά παράνομη!!



Η Στέλλα Πρωτονοτάριου:

Yπήρξε διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Γκράβας και αφιέρωσε όσο χρόνο ψυχή και διάθεση διέθετε για να προσφέρει στα παιδιά και τους γονείς των χαμένων πατρίδων που φοιτούσαν στο σχολείο της, μικρά και μεγαλύτερα 15λεπτα αέρα ήλιου και ανάσας. Πρώτα η ίδια και οι συναδέλφοι της μάθαν τη γλώσσα των μαθητών και των γονιών, και μετά προσπάθησαν να μάθουν στα παιδιά τη μητρική τους γλώσσα και τα ελληνικά. Παράλληλα τους έδωσε ευκαιρίες για ανάπτυξη δεξιοτήτων και δημιουργικότητας, μέσα από παραστάσεις και κάθε φύσης δραστηριότητες. Εννοείται χωρίς καμιά χρηματική αποζημίωση. Το αποτέλεσμα ήταν μείωση των βίαιων επεισοδίων στο σχολείο, αίσθημα αυτοεκτίμησης των παιδιών, συμμετοχή των γονιών τους στη σχολική κοινότητα, μετάθεση της κ.Πρωτονοταρίου σε άλλο σχολείο και δίκη με την κατηγορία ότι χρησιμοποιούσε παράνομα το χώρο του σχολείου τα απογεύματα για παράδοση μαθημάτων αλβανικών και άλλων γλωσσών
.


Ακούσαμε τον Υφυπουργό Παιδείας να προσπαθεί να μας πει ότι ναι μεν το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας της δασκάλας είναι καλό, όμως είναι παράνομο, γιατί έγινε χωρίς την έγκριση του Υπουργείου, έξω από τα δικά του προγράμματα και υποβαθμίζει το έργο των άλλων εκπαιδευτικών που δεν προβαίνουν σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, μειώνοντάς τους!
Δηλαδή αντί να προσπαθήσουν οι μέτριοι και κακοί κρατικοί λειτουργοί να μιμηθούν τους καλούς και τους άριστους, για τις αξιέπαινες δραστηριότητές τους, προσπαθούν να κάνουν τους τελευταίους σαν τα μούτρα τους!!
Αυτό μας λέτε κύριε Υπουργέ??

Και αλήθεια το καλό και ηθικό μπορεί να είναι και παράνομο??

Παράνομη η δασκάλα που έκανε μαθήματα δωρεάν τα απογεύματα σε γονείς και μαθητές για να τους δώσει την ευκαιρία της ισονομίας και ισοπολιτείας σ' αυτή τη Χώρα που έχει καταπατήσει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης!

Δεν είναι όμως παράνομο το Κράτος που επιτρέπει να διδάσκονται οι μαθητές μας σε κτίρια ακατάλληλα και επικίνδυνα από κάθε άποψη, σε συνθήκες τριτοκοσμικές με κίνδυνο της υγείας των παιδιών μας αλλά και με ελλιπές διδακτικό προσωπικό??

Την παρανομία του Κράτους και του εν λόγω Υφυπουργού που τολμά να μιλήσει για παράνομη πράξη της δασκάλας, χωρίς να αρνείται όμως το καλό αποτέλεσμα, ποιός Εισαγγελέας θα τιμωρήσει??
Ακούει κανείς??

Το καλό κύριοι δεν μπορεί ποτέ να είναι παράνομο!!!
Μάθετε επιτέλους να σκέπτεστε λογικά και ανθρώπινα και όχι διαστρεβλωμένα λέγοντας: "Το νόμιμο είναι και ηθικό"!
Το ανάποδο ισχύει!! Το ηθικό είναι και νόμιμο!

Πρώτοι κανόνες της ανθρώπινης κοινωνίας ήταν η ηθική και η συνείδηση, και μετά έγιναν οι νόμοι!!!!
Οι νόμοι που εσείς καταφέρατε να γίνουν ..."παράνομοι" ψηφίζοντας για την πάρτη σας ό,τι σας βολεύει με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο παράλογο:
"το νόμιμο να μην είναι πλέον και ηθικό"!!!!

Διανοηθήκατε ποτέ σας, πώς νοιώθει ένα παιδί - μαθητής ή μαθήτρια, οικονομικών μεταναστών στη ρημαδιασμένη αυτή Χώρα μας, κοντά σε μία τέτοια δασκάλα, και τι πόνο προξενείτε στην ψυχούλα του, όταν του την παίρνετε??

Αν όχι κάντε τον κόπο να πατήσετε το παραπάνω λινκ.
Ίσως σκεφτείτε πιο ανθρώπινα κύριε υπουργέ... αν και αμφιβάλλω...
.

34 σχόλια:

♥ Palirroia ♥ είπε...

Δεν είμαι νομικός, δεν ξέρω από νόμους, ξέρω όμως ότι οι νόμοι είναι οι κανόνες της κοινωνίας μας και οι κανόνες έχουν εξαιρέσεις άλλα χρειάζονται άνθρωποι για να δουν τις σωστές εξαιρέσεις και να τις νομιμοποιήσουν.....
Οι απλοί κρατικοί λειτουργοί, που καλύπτονται πίσω από το γραμμα του νόμου και αδιαφορούν να κοιτάξουν και σαν άνθρωποι τη δουλειά τους, είναι αυτοί που κάποιες φόρες με γνώμονα το προσωπικό συμφέρων θα παραβλέψουν κάτι παράπονο.....
Καλήμερα:)

logia είπε...

καλημέρα
θα πω το ίδιο που είπα και στης Νεφέλης
Οι φωτισμένοι άνθρωποι πάντοτε χτυπήθηκαν και κυνηγήθηκαν από ζηλόφθονους κου μικρόψυχους συν"ανθρώπους" αλλά η ιστορία τους δικαίωσε...
Μακάρι να συμβεί το ίδιο και με τη Στέλλα Πρωτονοταρίου και να δικαιωθεί, όχι μόνο από την ιστορία, αλλά και από τα ελληνικά δικαστήρια...

jf είπε...

Είχα διαβάσει για το πρωτοποριακό έργο της κας Πρωτονοτάριου πριν 2 χρόνια. Αυτό που γινόταν σ' αυτό το σχολείο παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα 2 πανεπιστήμια. Δεν ήταν μόνο πρότυπο μα και πειραματικό το σχολείο.
Δε γνώριζα όμως ότι διώκεται γι αυτή της την προσφορά!!! Τι άλλο θα ακούσουμε!!!
Ας ελπίσουμε στη δικαίωσή της απ' τους δικαστές γιατί στη συνείδηση του κόσμου που γνώριζε το έργο της είναι ήδη μια ηρωίδα...

THANASIS MAKEDONAS είπε...

Αντι να πουμε μπραβο στην δασκαλα θα την δικασουμε κιολας;τι να πει κανεις τριτοκοσμικες νομοθεσιες και ανεγκεφαλοι υπουργοι,Καλημερα.

Meropi είπε...

Καλημέρα Μαριάνα μου,
προχθές, κάνοντας ζάππινγκ, έπεσα πάνω σ' ένα κανάλι που λέγετα BS (Blue Sky). Εκεί λοιπόν ένας "δημοσιογράφος" (ο Θεός να τον κάνει τέτοιον!) συνομιλούσε με κάποιον κ. Γιουτλάκη, μέσω τηλεφωνικής γραμμής κι έλεγαν κάτι για κατασκόπους και ανθελληνικές ενέργειες. Δεν κατάλαβα στην αρχή τι εννοούσαν κι έμεινα λίγο να ακούσω, κάτι μου θύμισε και το όνομα του συνομιλητή. Ε, λοιπόν ο κ. Γιουτλάκης είναι ο Διευθυντής που κατήγγειλε τη κ. Πρωτονοτάριου και ισχυρίζονταν ότι αυτή προέβαινε σε ανθελληνικές ενέργειες (!!!!) και ότι έβαλε στο σχολείο ....κατασκόπους να διδάξουν Αλβανικά και άλλες γλώσσες (!!!!!!). Έμεινα εμβρόντητη. Τόσος σκοταδισμός πια. Α, και ξέχασα να σου πω ότι ο "δημοσιογράφος" διαβεβαίωνε τον κ. Γιουτλάκη ότι το Γενάρη που θα ξαναγίνει η δίκη θα μαζευτούν έξω από το Δικαστήριο χιλιάδες "Έλληνες πατριώτες" να του συμπαρασταθούν (του Γιουτλάκη)!!!!
Ξέρεις τι σκέφτηκα??? Συμπαράσταση θέλει ο Γιουτλάκης ή μήπως λίγο γιαουρτάκι στη μούρη???? Χα χα χα!!!

Tyler Durden είπε...

την τήρηση της νομιμότητας στο γράμμα του νόμου με το νι και με το σίγμα την θυμούνται μόνο όταν βλέπουν ότι κάποια πράγματα γίνονται καλύτερα όταν αποδεσμεύονται κάποιοι από την γραμμή του Υπουργείου και την αγκαλιά του κράτους

patsiouri είπε...

Το Γιουτλάκη πρέπει να τον στείλουμε στο Χόλλυγουντ να γράφει σενάρια, να μας δοξάσει κιόλας τέτοιος πατριώτης που είναι!

Όσο για το θέμα, σου αφήνω κι'εδώ ένα σχόλιο που βρήκα στον Independent, το άφησα και στον Άνεμο.

" Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ζω στην Αμερική παράλληλα με το Αμερικάνικο σχολείο που παρακολούθησα, έμαθα Ελληνικά σε τάξεις που οργάνωνε η Ελληνική κοινότητα και η ορθόδοξη εκκλησία. Μία εποχή που κάηκε το κτήριο που στέγαζε τις τάξεις το Αμερικάνικο High school της περιοχής μας παραχώρησε τάξεις και ότι άλλο χρειαστήκαμε για 8 μήνες. I am freaking out με όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα μας αυτή την εποχή και ρωτάω αν εμείς δεν είχαμε την κοινότητα μας, την εκκλησία μας από κοντά και την αμέριστη βοήθεια της Αμερικάνικης κοινότητας θα ήμασταν αυτό που ήμαστε σήμερα ή θα ήμασταν πάνφτωχοι χωρίς μοίρα σε κάποιο γκέτο. Οι μετανάστες στην Ελλάδα δεν έχουν τις κοινότητες τους, δεν έχουν εκκλησίες, δεν έχουν εργασία είναι πάμφτωχοι και αναγκάζονται να κάνουν ότι κάνει κάθε φτωχός όταν πεινάει και τον κυνηγάνε γενικώς. Πριν μερικά χρόνια η Ελλάδα είχε γεμίσει με Αλβανούς πάλι για εγκληματικότητα φωνάζατε αλλά ήταν οι μόνοι που δούλευαν και η ιστορία σήμερα δείχνει ότι τις περισσότερες κατακεφαλήν καταθέσεις στην Ελλάδα τις έχουν οι Αλβανοί. Και μην ξεχνάτε όσα έβγαλαν νόμιμα η και παράνομα η Αλβανία σχεδόν ευημερεί χάρις των τεμπέληδων Ελλήνων.
Τα καλοκαίρια που επισκεπτώμουνα το χωριό του πατέρα μου (κάπου στην Καβάλα) έβλεπα συνομήλικους μου (σήμερα είμαι 44 χρονών) να κάθονται στο καφενείο η στο beach bar και να κάνουν τους Macho man και ότι είναι ξύπνοι αφού δεν δούλευαν και έπαιρναν επιδότηση από την ΕΟΚ. Και για ότι μερεμέτι χρειαζόταν το πατρικό μου, μόνο Αλβανούς και Βούλγαρους έβρισκα και πλήρωνα. Σήμερα το χωριό του πατέρα μου σύντομα θα σβήσει από τον χάρτη αλλά οι Αλβανοί και οι Βούλγαροι κάνανε πολλά λεφτά. Σκέφτηκε κανείς τότε και σήμερα γιατί οι επιδοτήσεις συνεχίζουν ότι τις πληρώνετε εσείς οι ίδιοι όπως και εσείς οι ίδιοι πληρώνετε τους Αλβανούς , τους Βουλγάρους, τους Φιλιππινέζους, τους Πακιστανούς. Και θα ήθελα να ήξερα ποίος φταίει ο αλλοδαπός με τα όνειρα και την όρεξη για δουλειά η ο Ελληναράς με την BMW που βαριετέ και θέλει και τον Αλβανό να του κάνει όλες τις δουλείες. Αν οι Έλληνες είχαν λίγο μυαλό και όρεξη για δουλειά και σε συνδυασμό με τα φτηνά εργατικά χέρια των μεταναστών θα μπορούσαν να κάνουν θαύματα. Δώστε ευκαιρίες στους εαυτούς σας και στους μετανάστες και όλα θα γίνουν! Όσο για την δασκάλα μετάλλιο πρέπει να της δώσουν όχι να την τρέχουν στα δικαστήρια.
Ξέρω τι θα πείτε τι μας λέει η Χαζοαμερικάνα αλλά ένα θα πω το 1974 έφτασα στην Αμερική ορφανή από πατέρα με 120$ στην τσέπη και το μόνο που βρήκα ήταν έναν θείο (μακρινό ξάδερφο του πατέρα μου) και ένα σωρό ζεστούς μετανάστες που είχαν όρεξη για μία καλλίτερη ζωή και σήμερα είμαι καθηγήτρια σε Πανεπιστήμιο στο Colorado γιατί κάτι κύριοι του ΔΙΚΑΤΣΑ έκριναν ότι το πτυχίο μου δεν είναι αρκετό καλό να διδάξω Ελληνόπουλα αλλά δεν πειράζει, μου λείπει η πατρίδα αλλά βγάζω τα τριπλάσια από ότι βγάζει ο αντίστοιχος καθηγητής στην Ελλάδα και έρχομαι στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι και χαίρομαι τα ωραία της Ελλάδα και τον υπόλοιπο χρόνο διδάσκω ανθρώπους που έχουν όνειρα , που είναι τα όνειρα σας Έλληνες ?
Goodnight Ελλάδα."

Ανώνυμος είπε...

πολλές φορές το να προσπαθεί κανείς να δουλέψει ευσυνείδητα είναι σα να προσπαθεί να καθαρίσει την κόπρο του Αυγέα, έχει κάτι το Ηράκλειο αυτή η πράξη, πραγματικά ηρωϊκή, μετά καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα αλλά δεν πρέπει να απογοητεύεται γιατί καθάρισε μια άλλη κόπρο, αυτή που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

οι πραγματικοί άνθρωποι που αντιπροσωπεύουν τις πραγματικές αξίες ήταν,είναι και θα είναι μειοψηφία, μέχρι την οριστική καταστροφή αυτού του φαύλου στάβλου

admin είπε...

πραγματικά παιδιά ας επιβραβεύσουμε αυτους τους ανθρώπους γιατί πραγματικά το αξίζουν!!

phlou...flis είπε...

Είχα παρακολουθήσει την ιστορία της, τη δράση της, τους αγώνες αλλά και το κυνηγητό που της επεφύλασσε η πολιτεία

TzinaVarotsi είπε...

Θα πω μόνο αυτό... Ελλάς το μεγαλείο σου!

Skouliki είπε...

δεν καταλαβαινω γιατι οταν κανει καποιος ενα καλο θα πρεπει παντα να τον εκθρονιζουμε ετσι ..
ελεος πλεον

Aνεμος είπε...

Καταλαβαίνω δε σας κατηγορώ. Φοβάστε για τις κατακτημένες σκιές σας τις φασαριόζικες αυτοκρατορίες σας. Γυαλί που θα σπάσει και τα θρύψαλα κομματιάζουν τη σιγουριά σας. Δε θυμώνω καταλαβαίνω, καταλαβαίνω από φόβο.

αντωνης είπε...

"Σε θελουμε Πρωτονοταριες και τετοια κουραφεξαλα, εμεις εχουμε την πρωθυπουργαρα μας με την ελληνικη μαχαλο-μαγκια και μας φτανει. Σιγα μη μαθουμε στα αλβανακια και στα μαυρακια την ελληνικη ΜΑΣ γλωσσα. Να φυγετε ρε, να πατε αλλου!!!"

Φυσικα και αυτα δεν ειναι δικα μου λογια, απλα μετεφερα νοερα τη σκεψη των περισσοτερων συγκατοικων μας σε αυτο το τρελοκομειο.

Καλησπερα!

Ανώνυμος είπε...

Στα αλβανάκια δε μάθαινε την "ελληνικη ΜΑΣ γλωσσα", αλβανικά τους μάθαινε από αλβανικά βιβλία που έλεγαν για τους "κακούς έλληνες".

Άραγε για την εκπαίδευση των ελληνόφωνων έδειξε την ίδια προθυμία η Πρωτονοτάριου;

patsiouri είπε...

Ανώνυμε:

Και έτσι να γινόταν δε βλέπω που το πρόβλημα.
Τα ανήψια μου ζουν στη Γερμανία και στο ίδιο δημόσιο σχολείο διδάσκονται το πρωί Γερμανικά και το απόγευμα τη μητρική τους γλώσσα, προαιρετικά, ή κάποια άλλη, αγγλικά κλπ...
Εγώ το θεωρώ αυτονόητο πως σε όλες τις χώρες όλα τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται και τη μητρική τους και τη γλώσσα της χώρας στην οποία ζούν εξίσου σωστά.
Άρα, και έτσι να έγινε, εφ'όσον η κυρία το έκανε στον ελεύθρο χρόνο της και καθώς το σχολείο αυτό θεωρείται και επισήμως "Πρότυπο", δε βλέπω κάτι μεμπτό.

Το θέμα είναι να π λ η σ ι ά σ ο υ με την Ευρώπη από την οποία βρισκόμαστε ακόμη πολύυυυ πίσω και όχι να απομακρινθούμε απ'αυτήν, να ξανάρθει και η δραχμή και να μείνουμε μόνοι, πάμφτωχοι, πίσω από τις εξελίξεις και μέσα στην κατάντια σαν την Αλβανία πριν δεκαπέντε χρόνια.

Άστρια είπε...

Η αναγνώριση και η δικαίωσή της βρίσκεται στα μάτια και στην καρδιά των ανθρώπων που βοήθησε και δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά με οποιαδήποτε "παρανομία" της προσάψουν.

Είναι γνωστό ότι δεν μπορούν οι κατέχοντες να συγχωρέσουν κάποιον που έκανε καλύτερα από αυτούς την δουλειά τους. Όμως ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να τους μειώσουν να τους φέρουν στα δικά τους μέτρα.

Μπράβο, τέτοια θέματα πρέπει ν΄αναδεικνύονται!

Σε φιλώ φίλη μου, καληνύχτα, καλό Σ/Κ

Λωτοφάγος είπε...

Τον τελευταίο καιρό με απασχολεί πολύ στο ιστολόγιό μου ο εκφασισμός της ελληνικής κοινωνίας και η αναλγησία που δείχνουν πολλοί απέναντι στους ξένους. Δεν με ξαφνιάζει, διότι δεκαετίες τώρα βλέπω την ίδια συμπεριφορά απέναντι στους τσιγγάνους, οι οποίοι είναι ελληνες πολίτες. Με τρομάζει όμως, πολύ.
Και πιο πολύ όταν βλέπω τον φόβο στα μάτια των Πακιστανών και άλλων Ασιατών μέσα στα λεωφορεία και τα τρένα. Είναι συνεχώς στην τσίτα, μήπως κάποιον ενοχλήσουν και τους βρίσει.
Άκουσα μια μέρα ότι η κατάθλιψη θερίζει στις τάξεις των μεταναστών! Διόλου περίεργο: τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτοί οι κατατρεγμένοι άνθρωποι δεν μπορούμε ούτε να τις φανταστούμε.
Η κυρία Πρωτονοτάριου σκέφτηκε να κάνει κάτι γι' αυτούς και τα παιδιά τους. Και τώρα αντιμετωπίζει την εκδίκηση των ελληναράδων!

Aristodimos είπε...

Δυστυχως σ αυτην την χωρα η κάθε προσπάθεια, που έχει ως κίνητρο την αγάπη για τη σωστή και ουσιαστική εκπαίδευση, που καλλιεργεί το πνεύμα και την ψυχή των παιδιών, χωρίς διακρίσεις, αντι να στηρίζεται αυτή καταδικάζεται και
διώκεται.

Αρης

marianaonice είπε...

@♥ Palirroia ♥
Έτσι είναι όπως το λες!
Αυτοί που δήθεν τηρούν το γράμμα του νόμου αρκούνται στην τυπολατρεία και εν ονόματι της δήθεν νομιμότητας μπορεί να παραβούν τη φωνή της συνειδήσεώς τους, χωρίς καμία τύψη!

@logia
Δεν έχω και τόση εμπιστοσύνη πια στα ελληνικά δικαστήρια που τα έκαναν κατ' εικόνα και κατ' ομοίωσή τους οι πολιτικοί μας!
Εύχομαι τα καλύτερα για τη δασκάλα αυτή, αν και ήδη μέσα στην καρδιά μας πήρε την πρώτη θέση!

@JamanFou μου
Κι όμως διώκεται!!!
Εδώ είναι Ελλάδα!!

marianaonice είπε...

@Θανάση μου
Τριτοκοσμικες νομοθεσιες και ανεγκεφαλοι υπουργοι!!
Τα είπες όλα σε δύο λέξεις!!

@Μερόπη μου
Φαντάζομαι θα φρίκαρες με όσα άκουσες!!
Και πόσοι τέτοιοι τελικά σ' αυτό τον κόσμο!!
Είδα και τη δική σου ανάρτηση για το θέμα αυτό! Σκοταδισμός πλήρης!!

@Tyler Durden
Ακριβώς!! Οι δικές τους παρανομίες δεν πιάνονται!! Οι παρατυπίες όμως όποιου θελήσει να υπερβεί τον εαυτό του για να αποδώσει ένα έργο στον τομέα του, είναι εγκλήματα βαριά που πρέπει να τιμωρηθούν!!

marianaonice είπε...

@patsiouri μου
Το είδα το σχόλιό σου αυτό και στου Άνεμου!
Δεν έχω τίποτε περισσότερο να προσθέσω!
Τα λέει όλα τόσο εύστοχα!!

@ηλιογράφε μου
Ακριβώς! Οι ήρωες και τα φωτισμένα μυαλά σ' αυτό τον κόσμο πάντα είναι μειοψηφία και πάντα οι ανεγκέφαλοι τους στήνουμε στον τοίχο!!

@TreloKouneli
Αφού το κράτος μας είναι ανάξιο να αναγνωρίσει την αξία τους, ας την αναγνωρίσουμε εμείς και ας τους δώσουμε τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά μας!!

marianaonice είπε...

@phlou...flis
Εγώ δεν είχα ακούσει τίποτε γι' αυτή τόσο καιρό! Τώρα τελευταία και εν όψει της παραπομπής της στο δικαστήριο που έγινε θέμα στα μπλογκς έμαθα για την ηρωϊδα αυτή!

@Νιόβη μου
Τι άλλο να πεις? Τα είπες όλα!
Ελλάς το μεγαλείο σου!!

@Skouliki μου
Είδες? Εδώ είπαμε είναι Ελλαδάρα!
:))

marianaonice είπε...

@Άνεμε
Γυαλί που θα σπάσει και τα θρύψαλα θα κομματιάσουν όντως τη σιγουριά τους!!
Θα έρθει άραγε ποτέ αυτή η μέρα??

@Αντώνη μου
Δεν έχεις άδικο ότι πολλοί συνάνθρωποι μας σήμερα σκέφτονται μ' αυτό τον τρόπο!!
Ο σκοταδισμός μας έχει μολύνει ανεπανόρθωτα φοβάμαι...

@Ανώνυμε
Με κάλυψε απόλυτα η @patsiouri!!
Δεν έχω τίποτε περισσότερο να σου πω για απάντησή σου!
Ας ανοίξουμε τα μάτια μας και ας μη βαράμε το σαμάρι ενώ μας φταίει ο γάϊδαρος!!

marianaonice είπε...

@patsiouri μου
Γι΄άλλη μια φορά ταυτίστηκα απόλυτα μαζί σου!
Σ' ευχαριστώ!!
:)))

@άστριά μου
Πόσο δίκιο έχεις!
Τελικά οι μέτριοι και ατάλαντοι δεν μπορούν να συγχωρήσουν τους άριστους και ταλαντούχους και ζητούν από φθόνο να τους εξαφανίσουν!

@Λωτοφάγε μου
ΌΠως το λες! Την εκδίκηση των Ελληναράδων!!
Γι' αυτό λέω τούτη η Χώρα τρώει τελικά τα παιδιά της!!

marianaonice είπε...

@Άρη μου
Δυστυχώς και από τη δική μου ιστορία που επιφανειακα ξετύλιξα κάποιες στιγμές μέσα στις αναρτήσεις μου, διαπίστωσα ότι όταν κάποιος στον τομέα του θέλει να αποδώσει τα καλύτερα και να πράξει κατά συνείδηση τότε οι εχθροί πυκνώνουν γύρω του χωρίς να το καταλάβει και από ήρωας μπορεί να γίνει καταδιωκόμενος για στημένα αδικήματα που μπορούν μάλιστα να τον εξοντώσουν επαγγελματικά και κοινωνικά!!
Έχει τρόπους το σύστημα να σε πνίξει όταν αρχίσεις να το ενοχλείς!
Αίσχος!!!

Yannis Kapnidis είπε...

Το προφανές, με τα μυαλά που κουβαλάνε μερικοί, έχει χάσει πλέον την αξία του. Είναι αυτό που λέω, ότι κάποιοι νομίζουν ότι μασάμε κουτόχορτο, Καραμαλόχορτο, βλακόχορτο... πες το όπως θες!

Υπομονή, μπόρα ήταν και θα φύγει... ελπίζω σε καλύτερες μέρες.

marianaonice είπε...

@Hellenic Potion
Μακάρι @φίλε μου να έρθουν αυτές οι καλύτερες μέρες!
Εσείς οι νεώτεροι πρέπει να παλέψετε γι' αυτές και εμείς δίπλα σας!!
:)))

NdN είπε...

Μαριάννα είχα διαβάσει και εγώ εδώ και καιρό για την διωξη εναντίοντης κα.Πρωτονοταρίου. Δυστυχώς στην Ελλάδα πας να κάνεις ένα καλό και βρίσκεις τον μπελά σου. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα αφήσουμε τους κάθε λογής σκοταδιστές να κερδίσουν και ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα διακιώσει τις πρωτοβουλίες της ανοίγοντας το δρόμο και σε άλλους δασκάλους που θέλουν να βοηθήσουν όσους είναι σε δύσκολη θέση, απομωνομένοι και περιθωριοποιημένοι.

shirine nour είπε...

έχω κάνει κι εγώ ανάρτηση στο μπλογκ μου:
http://kemeap.blogspot.com/
το θέμα του σχολείου της Γκράβας και της υπέροχης δασκάλας του η οποία είναι και... παιδική μου φίλη!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Για όνομα του Θεού...τόσο εγκληματικό είναι να θέλει να προσφέρει κανείς αφιλοκερδώς τα φώτα του στο συνάνθρωπο, αφού η πολιτεία κωφεύει

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

βιολιστης στη στεγη είπε...

Εκτός απο την "ξύλινη γλώσσα", υπάρχουν και τα "ξύλινα μυαλά"...
Υπογραφές δε μαζεύονται πουθενά για το θέμα αυτό Μαριάννα μου;

marianaonice είπε...

@NdN
Οι σκοταδιστές Νίκο μου φοβάμαι ότι την εποχή αυτή, έχουν πάρει κεφάλι!!
Γυρίσαμε πίσω 100 χρόνια και δεν ξέρω πώς θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε...

@chirine nour
Καλώς όρισες στο @σπιτικό μου!!
Είσαι τυχερή που έχεις τέτοια φίλη!!
Και αυτή τυχερή που τη στηρίζεις!!
Μακάρι να δικαιωθεί η ξεχωριστή αυτή δασκάλα, γιατί μαζί της θα δικαιωθούν και οι δικές μας ελπίδες ότι υπάρχει ακόμη το καλό σ' αυτό τον τόπο και είναι δίπλα μας!!

marianaonice είπε...

@ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ
Αυτά είναι τα εγκλήματα σ' αυτό το κράτος!!
Να κυνηγά τους ανθρώπους που προσπαθούν να υπερβούν τον εαυτό τους και να προσφέρουν στον τόπο τους!
Άστα Γλαρένια μου!!

@βιολίστριά μου
Ξύλινα μυαλά!! Όπως το λες!!
Και σκοταδισμός!!
Νομίζω κάπου είδα ότι μαζεύονται υπογραφές και υπέγραψα μάλιστα, αλλά δεν θυμάμαι τώρα, που ακριβώς ήταν αυτό...
Αχ το μυαλό μου... πάει το έχασα!
:))

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!