Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Δεν δίνουμε γιατί δεν έχουμε!!!

Στην εφημερίδα @ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ της Μυτιλήνης, στο φύλλο της 26-6-2009, διάβασα την παρακάτω είδηση:

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΛΗΜΝΙΟΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ!!!


Στο παραπέντε αποτράπηκε η συμπλοκή μεταξύ των διαμαρτυρομένων Λημνιών και τους 4μελούς κλιμακίου του ΣΔΟΕ (ήδη ΥΠ.Ε.Ε.), τα ξημερώματα της 25-6-2009.
Η κινητοποίηση των ντόπιων ξεκίνησε από το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν πάρθηκε η απόφαση βάσει των δεδομένων της οικονομικής εξαθλίωσης του νησιού, να μην αφήσουν σε κανένα εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών να διενεργήσει ελέγχους στα βιβλία των εμπόρων - ελεύθερων επαγγελματιών.

Οι Λημνιοί έκαναν σαφές ότι στερούνται από στοιχειώδη αγαθά που οφείλει να παρέχει η πολιτεία, όπως ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, σωστή νοσοκομειακή περίθαλψη και στελέχωση υπηρεσιών κι ενώ περιμένουν από την Κυβέρνηση με ένα σχέδιο ανάπτυξης να στηρίξει τον τόπο τους και την παραμονή τους σ' αυτόν, εκείνη με τους μηχανισμούς της πιέζει και τους οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση.

Δεν δίνουμε γιατί δεν έχουμε!!!!
Όταν το κράτος θα παρέχει όλα τα αυτονόητα για μια κοινωνία, τότε θα έχει και δικαίωμα να κάνει και τους ελέγχους!!

Οι διαδηλωτές ξεκαθάρισαν ότι σε περίπτωση που το αυτοκίνητο με τα 4 συγκεκριμένα άτομα της Υπηρεσίας Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών δεν θα επιβιβαζόταν στο πλοίο "Θεόφιλος" που βρισκόταν στο λιμάνι της Μύρινας, δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσουν να φύγει.
Έτσι αφού επιβιβάστηκαν οι ελεγκτές το πλοίο αναχώρησε!!


ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ???
.

38 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ETΣI!!!!
Απαιτούνται συλλογικές και δυναμικές αντιδράσεις από όλους μας, γιατί το κακό έχει παραγίνει σε όλους τους τομείς.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

marianaonice είπε...

@Γλαρένια μου
Δεν το πιστεύω την ώρα που εγώ απαντούσα στο σχόλιό σου στην προηγούμενη μου ανάρτηση εσύ μου άφηνες εδώ το καινούριο σου!!
Νοερά συναντηθήκαμε @φίλη μου!!
:)))
Ναι και εγώ έτσι το είδα! Σαν μια μορφή αντίστασης πλέον στα παράλογα που μας αναγκάζουν να βιώνουμε σ' αυτό το μπάχαλο που λέγεται κράτος.
Αντί να πάει να ελέγξει τους μεγαλοεπιχειρηματίες πήγε σε ένα ακριτικό νησί, να ελέγξει τους έρημους τους ελεύθερους επαγγελματίες του, που περιμένουν ένα μήνα το καλοκαίρι να δουλέψουν!!
Έλεοςςςς!!!!

athinovio είπε...

οι λημνιοί πόσο τη χρεώνουν τη ντοματοσαλάτα?

το χειμώνα δουλεύουν ή μήπως περιμένουν να ζήσουν από τα δεδουλευμένα ενός τριμήνου τεμπελιάζοντας χωρίς να κάνουν τίποτα άλλο?

αυτά δεν τα ρωτάω με αντιδραστικό ύφος, αλλά πραγματικά θέλω να ξέρω.

Οι τουρίστες που έφυγαν για άλλα μέρη το έκαναν γιατί δεν είναι κορόιδα. Οι περισσότεροι εστιάτορες/ξενδόχοι/ταξιτζήδες κτλ έχουν τη λογική "Έλα μωρέ, μήπως θα τους ξαναδούμε??" και να 15€ η τηγανητή πατάτα, έτσι για να έχουμε να βγάλουμε το χειμώνα χωρίς να δουλέψουμε άλλο...

Να λοιπόν που δεν τους ξαναβλέπουμε και για αυτό δεν φταίει καμμία κυβέρνηση (φταίει για πολλά άλλα φυσικά) αλλά η απληστία μας και το ότι νομίζουμε πως επειδή δεν μας έβρισαν κατάμουτρα δεν πήραν χαμπάρι την κομπίνα μας.

Τόσο καιρό, τοσα χρόνια κανένας λημνιός δεν είπε τίποτα γιατί υπήρχε το ρευστό. Τώρα που το ρευστό εξανεμίζεται με υπαιτιότητα ΚΑΙ δική τους, ξαφνικά θυμήθηκαν το κράτος.

Καλά....

TzinaVarotsi είπε...

Kαιρός είναι να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα από ένα κράτος που το μόνο που μας προσφέρει είναι η απαξίωση..

Roadartist είπε...

Κακή και αδικαιολόγητα πανάκριβη ...

που ισοδυναμεί για θάνατο για τα νησιά μας..

αντωνης είπε...

Καλησπερα.

Εχουν τα χιλια δικια οι κατοικοι της Λημνου να διαμαρτυρονται για οτι τους λειπει. Αλλά νομιζω οτι δεν διαλεξαν το σωστο τροπο να διαμαρτυρηθουν.
Οταν δεν ειχαν καραβια τι εκαναν το χειμωνα; Μηπως ακουσατε κατι τοτε;

Και κατι αλλο, μη επιτρεποντας στο ΣΔΟΕ να ελεγξει μηπως αποθρασυνουν την καθε κυβερνηση να μας ταραξει στους αδικους φορους;

Απαντωντας στην ερωτηση που εχεις θεσει στο τελος της αναρτησης, η ωρα αυτη εχει ερθει εδω και πολλά χρονια. Αλλά δυστυχως η συντριπτικη πλειοψηφια κανει την παπια και απλα κοιταει πως θα σωσει ο καθενας μας το τομαρι του.

αντωνης είπε...

Και κατι τελευταιο, ειδατε τωρα με την κριση να ριχνουν τις τιμες στα "υπερπολυτελη" δωματια των 2Χ3 ;;; Γιατι εγω δεν το εχω δει σε κανενα σχεδον μερος.

marianaonice είπε...

@Αθηνά μου
Δεν λέω ότι οι Λημνιοί επιχειρηματίες είναι άγιοι!
Και δεν λέω ότι δεν χρεώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους, όπως οι περισσότεροι απανταχού στην τουριστική Ελλάδα, για να ζήσουν όλο το χρόνο με έσοδα ενός μήνα του καλοκαιριού!
Όλα αυτά όμως δεν θα τα ελέγξει το ΣΔΟΕ!!
Το ΣΔΟΕ είναι αρμόδιο να ελέγξει αν με βάσει τις εισπράξεις τους πλήρωσαν τον ανάλογο φόρο ή φοροδιέφυγαν μη κόβοντας αποδείξεις!!!
Σιγά που νοιάστηκε αν οι επαγγελματίες αυτοί μας έγδαραν στις τιμές! Αυτό θα εισπράξει από αυτό το γδάρσιμο!!
Και να μη ξεχνάμε τον τρόπο που γίνονται στο Ελλαδιστάν οι έλεγχοι αυτοί!
Δηλαδή αν ...σκάσεις το ρεγάλο σου, το ΣΔΟΕ φεύγει άπραγο!!!
Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας!
Ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι!! Θα την πληρώσει κανένας φουκαράς που δεν θα έχει να δώσει το ...λαδάκι του!!
Τους ελέγχους στις τιμές και στις υγειονομικές συνθήκες των καταστημάτων, κάποτε τους έκανε η Αγορανομία, που την κατάργησαν και επέβαλαν πλέον το ανεξέλεγκτο των τιμών, χάριν του ελεύθερου ανταγωνισμού και μόνο για κερδοσκοπία ελέγχονται οι καταστηματάρχες, από το Υπουργείο Εμπορίου, νομίζω, πράγμα δύσκολο να προσδιοριστεί και ελεγχθεί φυσικά!!
Επομένως και για αυτά που παραπονιέσαι και που συμφωνώ ότι είναι υπαρκτά και τα καταδικάζω φυσικά, πάλι φταίει το Κράτος, που μας θυμάται μόνον όταν είναι να εισπράξει ακόμη και από το μαύρο χρήμα, κάνοντας τα στραβά μάτια!!!

@Tζίνα μου
Καλορίζικο το καινούριο σου νικ!
Ναι πρέπει μάλλον με κάποιο τρόπο όλοι να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα!!

@Roadartist
Συμφωνώ!
Όμως καιρός να πάψουμε να αδιαφορούμε!!

marianaonice είπε...

@Αντώνη μου
Συμφωνώ σε όσα λες!
Όμως οι κακές παροχές των επαγγελματιών της Λήμνου αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, δεν έχουν να κάνουν με τον έλεγχο του ΣΔΟΕ που μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα έχει, και για το μόνο που νοιάζεται είναι το Κράτος να πάρει ως φόρο, αυτά που του αναλογούν με βάση τις εισπράξεις τους!!
Και αν φυσικα τα πάρει, ή θα τα βάλει στην τσέπη ο ελεγκτής!!
Μη γελιόμαστε!!
Τώρα αν οι Λημνιοί έκαναν κάτι το Χειμώνα για το καράβια τους, νομίζω ότι αν εμείς δεν ακούσαμε κάτι δεν σημαίνει ότι δεν έκαναν διαμαρτυρίες ή παραστάσεις στους αρμόδιους φορείς για την επίλυση των προβλημάτων τους! Όμως ποιός τους ακούει??
Και στη Μυτιλήνη τρέχουν με τα χίλια, με απεργίες των δικηγόρων και του νομικού κόσμου γενικά και διαδηλώσεις των κατοίκων για να τους κάνουν το Εφετείο αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω!!!
Δυστυχώς!!!
Για μένα αυτό που έκαναν έστω τώρα στο ΣΔΟΕ, είναι σημαντικό!
Έδωσαν το μήνυμα:
"Δεν σας δίνουμε γιατί δεν έχουμε και δεν σας δίνουμε γιατί δεν δικαιούστε αφού δεν μας δίνετε τις παροχές που μας ανήκουν"!!

αντωνης είπε...

Δεν ειδα πχ να απαγορευει στο σαπιοκαραβο Θεοφιλο να ξαναπιασει στο νησι τους και να φερουν πιο γρηγορα και πιο ασφαλη καραβια.

Και αν δεν δωσουν φορο καποιοι εκτος των υπαλληλων και των συνταξιουχων (που ειναι οι μονοι που δεν μπορουν να κρυψουν τα εισοδηματα τους), τοτε θα φτασουμε στο φαινομενο να πλακωνονται οι φορολογουμενοι πολιτες με τους φοροδιαφευγοντες. Γιατι εκει θα μας οδηγησουν στο τελος.

Δε λεω οτι συμφωνω με τετοιες πρακτικες αλλά αυτο φοβαμαι.

athinovio είπε...

αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ο ένας βρίσκει πρόφαση τις λαμογιές του άλλου για να συνεχίσει ο καθένας ανενόχλητος τις κομπίνες του, και η ελλάδα βουλιάζει.

αυτά τα κάνουν τα παιδάκια στο δημοτικό και τα μαλλώνουμε:
Μα κυρία, αυτός το άρχισε!

ναι, είναι ένας φαύλος κύκλος, αλλά ο ορισμός της παρανομίας είναι ο ίδιος. Όταν δεν ακολουθείς το νόμο είσαι απατεώνας και παράνομος, τελεία.

marianaonice είπε...

@Αντώνη μου
Μια κουβέντα είναι να απαγορέψουν στο σαπιοκάραβο "Θεόφιλος" να πιάσει στο νησί το Χειμώνα, όταν μόνο από αυτό περιμένουν!
Τα γρήγορα καράβια ποτέ δεν θα φθάσουν και εκεί χρειάζονται πάνω απ'όλα φάρμακα και τρόφιμα...
Και εγώ το φοβάμαι πλέον ότι σε λίγο θα φτασουμε στο φαινομενο να πλακωνονται οι φορολογουμενοι πολιτες με τους φοροδιαφευγοντες.
Αλλά και αυτό ευθύνη του Κράτους μας είναι, που δεν πάει να εισπράξει από εκεί που πρέπει και που οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του μπάζουν από 100 μεριές!! Και που χρειάζεται ελεγκτές για να ελέγχουν τους "ελεγκτές" του!!

@Αθηνά μου
Δεν υπάρχει νόμος που να τους επιβάλλει πόσο πρέπει να χρεώνουν!
Όσο θέλουν χρεώνουν χωρίς να είναι παράνομοι!
Και αυτό είναι πρωταρχική ευθύνη του Κράτους μας!
Αυτό προσπαθώ να σου πω!!
Φταίνε κι αυτοί, αλλά πρώτα φταίει το Κράτος που ο ρόλος του είναι να μας προστατεύει και να ασκεί κοινωνική πολιτική!!
Στο χωριό μου λένε: "Αμα βλέπεις να σου τρώνε το βιος τρώγε και εσύ με τα δυό"!!!
Το Κράτος πρέπει να επιβάλλει συνθήκες ισοπολιτείας και ισονομίας, αν αυτό είναι απών τότε ο νόμος της ζούγκλας παραμονεύει...

b|a|s|n\i/a είπε...

πολύ όμορφο νησί η λήμνος. ήμουνα εννιά μήνες εκεί. φαντάρος. και την είχα γυρίσει σχεδόν όλη. δεν ήξερα ότι έγινε και αυτή τόσο ακριβή, από ότι είδα στα σχόλια άλλων. αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση πάντως τότε, το '95, ήταν ότι η πλειοψηφία των ντόπιων, ειδικά οι έχοντες μαγαζιά κλαμπ, καφέ κλπ συμπεριφερόντουσαν σχεδόν ρατσιστικά στους φαντάρους όταν όλη τους η οικονομία τον χειμώνα από αυτούς σχεδόν στηριζόταν.

jf είπε...

Είναι όντως απαράδεκτη η ακτοπλοΐα της Λήμνου και αναγκάζεσαι να χρησιμοποιήσεις την αεροπλοΐα. Για δε τη μετακίνησή σου εντός του νησιού, πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλά σου στα ταξί: 25 ευρώπουλα από Μούδρο στη Μύρινα...

Λωτοφάγος είπε...

Αλήθεια, τι ψηφίζουν οι Λημνιοί; Διότι, αν ενισχύουν κάθε φορά τον δικομματισμό, καλώς υποφέρουν! Αυτές οι κουτοπονηριές "ψηφίζω τον τάδε της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ για να μου διορίσει τον γιο, αλλά μετά διαμαρτύρομαι για τα σαπιοκάραβα και την εγκατάλειψη" είναι που μας οδήγησαν στο χάλι το σημερινό!

Σήμερα, 30/6 στις 3 το μεσημέρι, διάφορες οργανώσεις κατοίκων οργανώνουν περικύκλωση του Δημαρχείου στην Πλατεία Κοτζιά για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση του κέντρου και τη συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι στους μετανάστες.

Margo είπε...

Οι Λημνιοί είναι ένοχοι όσο είμαστε όλοι μας για την σημερινή κατάσταση τι πρέπει να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια; Αυτό που έκαναν ήταν ένα δυνατό μήνυμα και προς τη κυβέρνηση αλλά κυρίως προς τους ίδιους τους εφοριακούς που χρησιμοποιούν την "εξουσία" τους για να εκβιάζουν τον κόσμο.. πώς θα αλλάξουν τα πράγματα αν δεν αντιδράσουμε σε όλους αυτούς που κοιτάνε μόνο τις τσέπες μας χωρίς να νοιάζονται για τις ζωές μας; Να σημειώσω ότι εκείνη τη μέρα που έγινε το συμβάν στη Λήμνο έφυγε και από τη Μύκονο το ΣΔΟΕ, πρόλαβαν μία μέρα μόνο να "εισπράξουν"..
Όσον αφορά την ακρίβεια και αυτό είναι στο χέρι μας ν΄αλλάξει, είμαστε ικανοί όμως να μποϊκοτάρουμε την κερδοσκοπία;
Όχι μόνο ήρθε το πλήρωμα του χρόνου αλλά άργησε κι όλα.
Καλό ξημέρωμα Μαριάνα μου!

Aνεμος είπε...

και ποια κινητρα τους εδωσε το κρατος??
απομονωση,αδιαφορια,φτωχια...αλλα απαιτει να εισπρατει φορους κατι σε τουρκοκρατια με το χαρατσι μου θυμιζει
εμεις παμε μια βδομαδα διακοπες και εχουμε δικιο οτι θελουμε καλες υπηρεσιες αλλα ποιες υποδομες και κινητρα τους εδωσε το κρατος σε αυτους που φυλανε χαμενες πατριδες???

Adamantia είπε...

Eίμαστε όλοι μπλεγμένοι μέσα στα δύχτια της ίδιας σαπίλας χρόνια τώρα και όχι μόνο στον τουρισμό. Ο εστιάτορας που κλέβει τον τουρίστα,ο εφοριακός που τα παίρνει απ΄τον εστιάτορα και το κράτος που τα παίρνει από μας. Οχι μόνο ήρθε η ώρα αλλά πέρασε προ πολλού.
Καλημέρα Μαριανάκι!

Anti είπε...

mariana... συμφωνώ και με το άρθρο σου και με τις απαντήσεις που δίνεις στα σχόλια που γίνονται και φυσικά το αναδημοσιευω!!! Καλή συνέχεια!

NdN είπε...

Εγώ Μαριάννα δεν συμφωνω με τέτοιες κινήσεις. Ολες οι περιοχές στην Ελλάδα έχουν προβλήματα, αλλά δεν νομίζω ότι ο κατάλληλος τρόπος είναι η αποφυγή ελέγχων. Αν ήταν έτσι δεν θα ελεγχόταν ποτέ κανένας με ότι αυτό συνεπάγεται. Σίγουρα είναι αγανκτισμένοι οι κάτοικοι των νησιών για την ακτοπλοική συγκοινωνία, αλλά και οι κάτοικοι των ορεινών χωριών θα μπορούσαν να ισχυριστούν κάτι παρόμοιο για το χειμώνα, οι κάτοικοι μικρών χωριών που αναγκάζονται να τρέχουν σε κέντρα υγειας 20χμ από το σπίτι τους, οι Θεσσαλονικείς επειδή 15 κυβερνήσεις τους έχουν υποσχεθεί μετρό κτλ. Στην Ελλάδα οι τρόποι διαμαρτυρίας μας πάσχουν...

Side21 είπε...

Το άκουσα απ΄ το ράδιο
στην ΕΡΑ Β. Αιγαίου ...
Για να ζητάει το κράτος απ' τα νησιά
που τά 'χει εγκαταλείψει στο έλεος της
τύχης, πρέπει πρώτα να δώσει και κάτι ...
Δε μας φτάνει η οικον. κρίση ...
πλακώσανε και ... οι ΣΔΟΕ !!!

Skouliki είπε...

καλησπερα

γενικα αν συενχισει το θεμα ετσι θα ειναι αργα για σωτηριες...

καποιος ξενος μου ελεγε μα καλα δεν αντιδρατε ?? πως τα ανεχεστε εσεις αυτα

καταλαβες ελπιζω !!

patsiouri είπε...

Ρε συ τί συμβαίνει στον "Ανεμο"???
Προσπαθώ να μπώ και λέει πως το ιστολόγιο καταργήθηκε..

marianaonice είπε...

@b|a|s|n\i/a
Ναι κι εγώ έχω πάει για επαγγελματικούς λόγους αρκετές φορές στο νησί!
Παλιά πάντως ήταν φθηνή και εκεί έφαγα τα ωραιότερα ψάρια της ζωής μου!!
Είναι φτωχό νησί, σφουγγαράδες και κτηνοτρόφοι κυρίως οι κάτοικοί της!
Δεν επικροτώ αν χρεώνουν υπέρογκες τιμές οι καταστηματάρχες, αλλά δεν μπορώ να μη τους αναγνωρίσω ότι οργανώθηκαν και αντιστάθηκαν έστω με αυτό τον τρόπο αρνούμενοι να ελεγχθούν και φορολογηθούν από ένα Κράτος που τους έχει εγκαταλείψει από καιρό!!

@JamanFou μου
Το πρόβλημα της ακτοπλοϊας υπάρχει σ' όλα τα ακριτικά νησιά μας και όχι μόνον! Δυστυχώς!!
Ακριβό τα ταξί στη Λήμνο??
Τι να πω?? παντού τα πάντα!!
:))

@Λωτοφάγε μου
Δεν ξέρω τι ψηφίζουν και αν ενισχύουν το δικομματισμό!
Δεν ξέρω αν κοιτάνε να βολευτούν ατομικά όπως όλοι οι Έλληνες κάνουν πλέον!
Αυτό που εμένα με εντυπωσίασε είναι ότι έκαναν μία αντίσταση σε ένα κράτος που τους θυμήθηκε μόνον για να τους φορολογήσει!!

marianaonice είπε...

@Margo μου
Έτσι το είδα κι εγώ!
Σαν μια ελπίδα αντίστασης!!
Μακάρι να μπορούσαμε όλοι ν' αντιδράσουμε με κάποιο τρόπο σ' όσα μας επιβάλλουν τόσο άδικα!!
Κι εγώ πιστεύω ότι η κερδοσκοπία είναι άλλο πράγμα και από εμάς εξαρτάται να την παλέψουμε!

@Άνεμε
έτσι είναι όπως τα λες!
Εγκαταλειμένο νησί και εγκαταλειμένοι άνθρωποι!
Και τους θυμήθηκαν για το χαράτσι!!
Έλεοςςς!!

@Aδαμαντία μου
Φαύλος κύκλος!
Συμφωνώ!!!
Όμως από κάπου πρέπει ν' αρχίσουμε!
Και το πρώτο που πρέπει να συμμορφωθεί είναι το Κράτος μας!!
Και πρέπει να βρούμε τρόπο ν' αντισταθούμε και να του επιβάλλουμε να είναι νόμιμο πρώτα αυτό και μετά ν' απαιτεί από εμάς νομιμότητα!!
Φιλάκια φίλη μου!
:)))

marianaonice είπε...

@AnticapitalistA
Καλώς ήλθες!!
Χαίρομαι που κατάλαβες τι θέλω να πω μ' αυτή μου την ανάρτηση!!
Και σ' ευχαριστώ!
Στείλε μου λινκ να μπω στο ατομικό σου ιστολόγιο που κάνεις τις δημοσιεύσεις σου.

@NdN
Θα συμφωνούσα μαζί σου Νίκο μου αν μου έλεγες με τι τρόπο θα μπορούσαμε να αντισταθούμε σε ένα Κράτος διεφθαρμένο και ανάλγητο,
και πως θα αντιδράσουμε σε ότι άδικα μας επιβάλλει πάντα??

@Side21
Έτσι είναι!
Εσύ έχεις ιδία αντίληψη άλλωστε εκεί που είσαι @φίλε μου!!
Και καταλαβαίνεις σίγουρα περισσότερο!

marianaonice είπε...

@Skouliki μου
Και εμένα μου το έχουν πει αυτό τα ξαδέλφια μου από την Αυστραλία, όταν έρχονται εδώ!
Φρικάρουν γενικά!
:)))

@patsiouri μου
Το είδαμε κι εμείς!
Ευτυχώς όμως το έφτιαξε ο @Ανεμος
λίγο αργά γιατί έλειπε από το σπίτι όταν έγινε!
Μην ανησυχείς! Απ' ό,τι μου λέει δεν μπορούν να κάνουν τίποτε!!
Θα το κλείνουν για λίγο και πάλι εδώ θα είμαστε!!
χαχαχαχα!!!!
Φιλιά!!

Aνεμος είπε...

μην φοβασται εδω ειμε δυνατος
αφηστε τους να με κλεινουν και εγω να το ξαναανοιγω διαφημιση μου κανουν αχαχαχα

φιλακια

marianaonice είπε...

@Ανεμε
Το ξέρουμε ότι δεν ...μασάς!
Αλλά να καμιά φορά τρομάζουμε!!
:)))))))))

zoyzoy είπε...

Πολύ καλά τους έκαναν και μέσα στη θάλασσα έπρεπε να τους πετάξουν!
Ακόμα στη γραμμή είναι αυτό το πλοίο-φάντασμα μετά τόσα προβλήματα.
Εδώ έρχονται με ταχύπλοο για τέτοιες δουλειές δεν γνώριζα ότι η ΣΔΟΕ έχει στην κατοχή της και γιώτ !!
Καλό Μήνα να'χεις!!

Skouliki είπε...

καλο μηνα να εχουμε και ορεξη για μπανια

dinos είπε...

το ρεζουμε ειναι ενα και ας φωναζουν ολοι ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ
Η ΑΘΗΝΑ και ας υποσχονται ολοι
ευχολογια τι να θυμηθουμε τον
Παυλιδη τα ελικοπτερα στην ΑΝΑΦΗ
OI τους ευαισθητους δημοσιογραφους
που ανακαλυπτουν το καλοκαιρι
την ξεχασμενη ακριτικη ELLADA και τρεχουν με μια καμερα Για
να φανε δωρεα το αμπακο οι λημαριδες στο τελος καθε λεξη
που θα λενε θα την χρεωνουν με
ενα μπαρμπουνι ,αυτη η νταβατζιδικη
κερδοσκοπια πως πολεματε? θα μου πει κανεις?

admin είπε...

όλοι μαζί ενωμένοι μόνο μπορούμε να κάνουμε κάτι!! καλημέρα

marianaonice είπε...

@zoyzoy μου
Ναι με γιωτ πήγαν τα ...λαμόγια να τους φορολογήσουν!!
Εσύ ξέρεις από νησιά χωρίς πλοία και μάλιστα Χειμώνα καιρό!!
:))

@Skouliki μου
Καλό μήνα καλή μου!
Όσο για μπάνια όρεξη έχουμε, χρόνο να δούμε που θα βρούμε!!
:)))

marianaonice είπε...

@THE LONELY SKIPPER
Πολύ εύστοχο!
Την κερδοσκοπία των νταβατζήδων ποιός θα την σταματήσει??

@TreloKouneli μου
Καλησπέρα!
Αυτό λέω κι εγώ!
Μια ελπίδα λαϊκής αντίστασης ήταν η πράξη των Λημνιών!
Παράδειγμα προς μίμηση λοιπόν όλων μας!!

phlou...flis είπε...

Μάλλον πρέπει να ...εξαχθεί αυτό που κάναν οι Λήμνιοι. Ειδικά όταν ακούμε για διπλά βιβλία-ταμεία στα κόμματα...

dyosmaraki είπε...

Κατά τη γνώμη μου καλά έκαναν οι κάτοικοι της Λήμνου και έδιωξαν το ΣΔΟΕ.

1. Στη Λήμνο υπάρχει μαγαζί (μικρό) που το έχουν επισκεφτεί 3 φορές τα τελευταία χρόνια ενώ τις μεγάλες επιχειρήσεις τις αφήνουν ανέλεγκτες δημιουργώντας έτσι την αίσθηση πως το ΣΔΟΕ κυνηγά τις μικρές επιχειρήσεις και όχι τις μεγάλες!!!!

2. Οι κάτοικοι της Λήμνου έχουν διαμαρτυρηθεί πάρα πολλές φορές για την έλλειψη όχι μόνο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών αλλά και αεροπορικών (απαρακάτω παραθέτω links για τις κινητοποιήσεις τους). Παρ΄όλα αυτά φωνή βοώντος εν τη ερήμω αφού οι εκκλήσεις τους δεν εισακούσγονται, εξ ου και οι εχθρικές διαθέσεις τους. Προσωπική εμπειρία όταν την επισκέφτηκα (μία από τις πολές φορές) τον Αύγουστο του 2004 μείωσαν ξαφνικά αντί να αυξήσουν τα αεροπορικά δρομολόγια !!!! Ασε που για να βρεις εισητήριο σε αεροπλάνο έπρεπε να περιμένεις μέχρι τον Σεπτέμβριο!!!!

3. Η Λήμνος είναι ένα νησί που μέχρι πρόσφατα δεν το πρόβαλλαν λόγω των στρατιωτικών εγκαταστάσεων που υπήρχαν εκεί (σιγά-σιγά τώρα μειώνουν τον αριθμό τους). Ετσι ο τουρισμός που είχε αναπτυχθεί ήταν λιγοστός και δεν ήταν ιδιαίτερα οργανωμένος. Τα τελευταία 5 χρόνια παλεύουν να οργανωθούν στον τουρισμό. Ομως τουρισμός δίχως τακτικές συγκοινωνίες δεν ευδοκιμεί.

4. Φέτος το κακό παράγινε με τα δρομολόγια της άγονης γραμμής, ο Αη Στράτης είχε μείνει νομίζω 2 εβδομάδες δίχως καράβι,η Κάρπαθος και η Κάσος 3 εβδομάδες, το Αγαθονήσι 1 ή 2 εβδομάδες, η Σύμη, η Μυτιλήνη μα ακόμη και οι Κυκλάδες!!!!! Η κατάσταση ήταν τραγική και για αυτό κατανοώ πλήρως την οργή των κατοίκων αλλά και τις αντιδράσεις τους.

5. Η τουριστική σαιζόν του νησιού είναι μικρή λόγω κλίματος (1,5 μήνα περίπου). Ετσι if no ship=>no money από τον τουρισμό ή ελληνιστί "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος"

6. Οσο για το σχόλιο ενός συνομιλητή πως η συμπεριφορά των Λημνιών απέναντι στα φανταράκια είναι ρατσιστική, είναι γεγονός. Έάν όμως αναλογιζόταν κανείς τα "ατυχήματα" που έχουν συμβεί ανάμεσα σε φανταράκια και ανήλικα κοριτσάκια τότε ίσως θα κατανοοούσε κανείς την ρατσιστική (εγώ θα έλεγα επιφυλακτική) νοοτροπία τους.

7. Η Λήμνος είναι ξεχασμένη από το ελληνικό κράτος αλλά και υποστελεχωμένη σε κοινωνικές, ιατρικές αλλά και εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Δύσκολο λοιπόν να υπάρξει θετική υποδοχή από τους κατοίκους.

Παραθέτω σχετικά links όπου μπορεί να βρει κανείς μέχρι και επερωτήσεις στη Βουλή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με το πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, μα είπαμε "φωνή βοώντος εν τη ερήμω"

http://synlhmnos.pblogs.gr/2009/04/syriza-lhmnoy-deltio-typoy.html

http://www.madata.gr/index.php/epikairotita/social/36263.html

http://www.kke.gr/koin_el_-_erothseis/erothsh_aktoploikh_syndesh_ths_lhmnoy_?morf=0

http://www.tsouri.gr/?p=103

http://www.mediashipping.gr/?q=node/3264

ΥΓ1.Επισκέπτομαι τακτικά τη Λήμνο επειδή διατηρώ στενές φιλίες με ντόπιους. Δεν βρίσκω ακριβές τις τιμές της ειδικά στο θέμα του φαγητού όπου μπορεί να βρει κανείς φτηνό φρεσκότατο ψάρι αλλά και εξαιρετικά κρασιά και τοπικά προϊόντα.
ΥΓ2 Συγγνώμη για την πολυλογία μα η Λήμνος είναι ένα από τους αγαπημένους προορισμούς διακοπών.

marianaonice είπε...

@phlou...flis
Έτσι λέω κι εγώ!!
Ας φτιάξουν πρώτα τα δικά τους και μετά να πάνε να ελέγξουν τους εγκαταλειμένους ακρίτες μας!

@dyosmaraki μου
Άργησες αλλά το σχόλιό σου ήταν καταπέλτης!!!!
Μπράβο συμπλόγκερ μου και @φίλη μου καλή!! Είπες όσα ήθελα να πω και δεν τα κατάφερα ίσως!!
Έτσι είναι όπως τα λες!! Και όσοι δεν ενημερωνόμαστε για τους αγώνες αυτών των ανθρώπων να καλυτερεύσουν τη μοίρα τους στα έρημα νησιά μας, δεν μας φταίνε αυτοί που πράγματι κι εγώ έχω ακούσει ότι συνεχώς παλεύουν για τα αυτονόητα!!!
Έλεοςςς !! Και πήγαν να τους φορολογήσουν οι φορομπήχτες και εκβιαστές και εμείς θυμηθήκαμε την ακριβή σαλάτα που μας σέρβιρε κάποιος, ίσως ασυνείδητος καταστηματάρχης, που όμως μπροστά στην ασυνειδησία του κράτους μας, ωχριά!!!
Νάσαι καλά!!
Σ' ευχαριστώωω!!!
:)))

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!