Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Ειρωνεία!! Το κράτος ανέλαβε να προστατέψει τα δάση μας, κατά το σύνταγμα!!

Επειδή δεν θέλω να επαναλαμβάνω τον εαυτό μου και επειδή οι πυρκαγιές πλέον στη Χώρα που έλαχε να γεννηθώ και να ζήσω είναι αυτό που λέμε «αναγκαίο κακό», θα παραθέσω μόνο το άρθρο 24 του Συντάγματος της Ελλάδας, μόνο και μόνο για να δούμε όλοι μας τη φοβερή ειρωνεία:

Ότι το δικαίωμά μας στο περιβάλλον και στην προστασία του είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και το καθήκον αυτό έχει ανατεθεί στο Κράτος!

Αυτό το αόρατο, πολυδαίδαλο, απρόσωπο και αδιάφορο και διεφθαρμένο Κράτος!

Εμένα μου φαίνεται ότι το άρθρο αυτό νομοθετήθηκε μόνο και μόνο για να βάλουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!!

Το κράτος της μαφίας, της αρπαχτής, του Πάχτα παλαιότερα και των Βατοπεδιανών στη συνέχεια, ανέλαβε κατά το σύνταγμά μας να προστατέψει το περιβάλλον μας!

Και γι’ αυτό σήμερα θρηνούμε το θάνατο αυτού του περιβάλλοντος, στην Αττική με κροκοδείλια δάκρυα, όπως το θρηνούσαμε και πριν δύο χρόνια στην Ηλεία και στη μισή Ελλάδα!!

Και μετά ξαναψηφίσαμε τους …εθνικούς μας σωτήρες με τα τζάκετ τότε και σήμερα εξαφανισμένους στη μιζέρια τους και στην εγκληματικότητά τους!

Μιλάμε για μαφιόζους εγκληματίες που μοναδικό τους κίνητρο για να σύρουν τα …χονδρά ποδάρια τους με τις κρεμασμένες κοιλιές τους, είναι το χρήμα!!

Σήμερα αργά και ασθμαίνουσα η πνιγμένη στην κάπνα ανάσα μας βγαίνει με κόπο και απελπισία!

Αν με εξαγγελίες 8 μποφώρ και εν μέσω Αυγούστου, δεν μπόρεσε αυτό το κράτος που του αναθέσαμε την προστασία του περιβάλλοντός μας, να το προστατέψει, και μάλιστα στην κουτσουρεμένη ήδη Αττική, με το ελάχιστο πράσινό της, που θα μπορούσαν, στην ανάγκη, να το φυλάξουν ακόμη και με περιπολίες του στρατού, τότε μην απορήσετε αν οι Τούρκοι μπουν σε μια νύχτα και καταλάβουν την Αθήνα!

Μιλάνε για σχέδιο εμπρηστών! Συμφωνώ!!

Αλλά εγώ πληρώνω φόρους υπέρογκους και κρατήσεις αμύθητες από την αρχή της ζωής μου, και από πάππου προς πάππο, για να έχω κράτος ικανό να με προστατέψει από τον εχθρό, εμπρηστή, δολοφόνο, κατακτητή!!

Πληρώνω για να έχω υγεία και περίθαλψη και παιδεία!

Και τι έχω?? Δεν χρειάζεται να το ξαναπώ! Το ξέρετε όλοι τι έχουμε από αυτό το μηδενικό που θέλει να λέγεται Κράτος!!

Διόρισαν αγροφύλακες, έχουν εποχικούς δασοπυροσβέστες, διόρισαν δασοφύλακες και δασάρχες!!

Που είναι όλοι αυτοί?? Οι Δασάρχες ειδικά, που τους βρίσκουμε μπροστά μας όταν θέλουν να βεβαιώσουν παράβαση στην αυθαίρετα πολεοδομημένη πχ. Σαλαμίνα, που σήμερα θυμήθηκαν ότι εκεί που είναι κατοικίες αυθαίρετες με φως, νερό, τηλέφωνο και δρόμους, κάποτε προ αμνημονεύτων χρόνων και προ το 1945, οι αεροφωτογραφίες έδειχναν δάσος!!!

Δεν ξέρουν ότι το τσιμέντο δεν ξαναγίνεται δάσος άραγε??

Το ξέρουν!! Ξέρουν όμως ότι το δάσος που έγινε τσιμέντο αποδίδει πολύ χρήμα, και πριν χτιστεί και αφού χτιστεί, με εκβιασμούς και διώξεις των αυθαίρετων …καταπατητών που θα πληρώσουν όσο - όσο για την …ησυχία τους!!

Για μένα τα πράγματα είναι απλά!

Αφού είστε ανίκανοι κύριοι του Κράτους να προστατέψετε το περιβάλλον μου και τα δάση, τότε χωροθετήστε τα σωστά και με μέτρο, δώστε δικαίωμα να χτίσουν ανά 10 ή 20 στρέμματα, όσο κατά περίπτωση απαιτείται, και επιτρέψτε την ανοικοδόμηση με νόμιμο τρόπο!!

Αφαιρέστε τα κίνητρα από τους οικοπεδοφάγους!!

Έτσι ίσως σωθεί κάποιο δένδρο και ίσως φυτευθεί και κανένα άλλο!!

Αλλιώς του χρόνου ή τον μεθεπόμενο, το πολύ χρόνο, θα είμαστε πλέον ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ!!

Ξέρω όμως ότι τα λεφτά της παράνομης οικοπεδοποίησης και αυθαίρετης δόμησης, είναι πολλά!!

Και φθάνουν να φάνε όλοι οι σκώληκες, και οι οικοπεδοφάγοι και εσείς μαζί τους, που σαν το σαράκι ροκανίσατε κάθε ελπίδα για ένα υποφερτό μέλλον των παιδιών μας.

Ενώ η νόμιμη χωροθέτηση των δασών δεν είναι αποδοτική ούτε γεννά μαύρο και ανεξάντλητο χρήμα, προς πάσα κατεύθυνση!!

Άσε που ο λαϊκισμός του είδους «όχι ανοικοδόμηση των δασών και όπου ήταν δάσος θα ξαναγίνει δάσος» ακόμη κι αν δεν πείθει πλέον κανένα, έχει αποδειχθεί ότι πουλάει ψήφους σε όλους τους λαϊκίζοντες πολιτικάντες μας, που κάθε φορά κατόπιν εορτής, ξέρουν με μαεστρία να τσακώνονται στο γυαλί και να αναθεματίζουν ο ένας τον άλλο!!

Βαρέθηκα πια να τους κοιτώ έντρομη και αηδιασμένη!!


Να τι λέει λοιπόν το Σύνταγμα:

Άρθρο 24

** 1. Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός. Για τη διαφύλαξή του το Κράτος έχει υποχρέωση να παίρνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα στο πλαίσιο της αρχής της αειφορίας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων. Η σύνταξη δασολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους. Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων, εκτός αν προέχει για την Εθνική Οικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη τους χρήση, που την επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον.

**2. Η χωροταξική αναδιάρθρωση της Χώρας, η διαμόρφωση, η ανάπτυξη, η πολεοδόμηση και η επέκταση των πόλεων και των οικιστικών γενικά περιοχών υπάγεται στη ρυθμιστική αρμοδιότητα και τον έλεγχο του Κράτους, με σκοπό να εξυπηρετείται η λειτουργικότητα και η ανάπτυξη των οικισμών και να εξασφαλίζονται οι καλύτεροι δυνατοί όροι διαβίωσης. Οι σχετικές τεχνικές επιλογές και σταθμίσεις γίνονται κατά τους κανόνες της επιστήμης. Η σύνταξη εθνικού κτηματολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους.

**3. Για να αναγνωριστεί μία περιοχή ως οικιστική και για να ενεργοποιηθεί πολεοδομικά, οι ιδιοκτησίες που περιλαμβάνονται σε αυτή συμμετέχουν υποχρεωτικά, χωρίς αποζημίωση από τον οικείο φορέα, στη διάθεση των εκτάσεων που είναι απαραίτητες για να δημιουργηθούν δρόμοι, πλατείες και χώροι για κοινωφελείς γενικά χρήσεις και σκοπούς, καθώς και στις δαπάνες για την εκτέλεση των βασικών κοινόχρηστων πολεοδομικών έργων, όπως νόμος ορίζει.

**4. Νόμος μπορεί να προβλέπει τη συμμετοχή των ιδιοκτητών περιοχής που χαρακτηρίζεται ως οικιστική στην αξιοποίηση και γενική διαρρύθμισή της σύμφωνα με εγκεκριμένο σχέδιο, με αντιπαροχή ακινήτων ίσης αξίας ή τμημάτων ιδιοκτησίας κατά όροφο, από τους χώρους που καθορίζονται τελικά ως οικοδομήσιμοι ή από κτίρια της περιοχής αυτής.

**5. Οι διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων εφαρμόζονται και στην αναμόρφωση των οικιστικών περιοχών που ήδη υπάρχουν. Οι ελεύθερες εκτάσεις, που προκύπτουν από την αναμόρφωση, διατίθενται για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων ή εκποιούνται για να καλυφθούν οι δαπάνες της πολεοδομικής αναμόρφωσης, όπως νόμος ορίζει.

**6. Τα μνημεία, οι παραδοσιακές περιοχές και τα παραδοσιακά στοιχεία προστατεύονται από το Κράτος. Νόμος θα ορίσει τα αναγκαία για την πραγματοποίηση της προστασίας αυτής περιοριστικά μέτρα της ιδιοκτησίας, καθώς και τον τρόπο και το είδος της αποζημίωσης των ιδιοκτητών.

**Ερμηνευτική δήλωση:

----------------------

Ως δάσος ή δασικό οικοσύστημα νοείται το οργανικό σύνολο άγριων φυτών με ξυλώδη κορμό πάνω στην αναγκαία επιφάνεια του εδάφους, τα οποία, μαζί με την εκεί συνυπάρχουσα χλωρίδα και πανίδα, αποτελούν μέσω της αμοιβαίας αλληλεξάρτησης και αλληλοεπίδρασής τους, ιδιαίτερη βιοκοινότητα (δασοβιοκοινότητα) και ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον (δασογενές). Δασική έκταση υπάρχει και όταν στο παραπάνω σύνολο η άγρια ξυλώδης βλάστηση, υψηλή ή θαμνώδης, είναι αραιά.

Σε λίγο το παραπάνω φαινόμενο της δασοβιοκοινότητας θα αποτελεί μακρινό παρελθόν στη Χώρα μας και θα το μαθαίνουμε μόνο σαν μουσειακό έκθεμα!!.

.

9 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

ζητείται ελπίδα...

logia είπε...

είμαστε (σαν χώρα) ό,τι ψηφίζουμε
είμαστε (σαν άνθρωποι) ό'τι ανεχόμαστε...
και όσοι ΔΕΝ,
"Δον Κιχώτες" σε μάχες με ανεμόμυλους
ή "Φλωρίτες" σε περιοδείες στα 1844...

Aristodimos είπε...

Μαριάννα μου,
Δεν εχω πια λόγια να εκφρασω τον πονο ψυχής.
Εδω σε τουτη την ανάρτηση θα άρμοζε να ξαναγράψω το σχολιο που εκανα στην προηγούμενη αναρτηησή σου...
Μα θα γραψω μονο 2 λεξεις

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ....
ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ...


Αρης

leondokardos είπε...

Μαριάνα μου, όταν ακούς το κυβερνητικό εκπρόσωπο να λέει ούτε λίγο ούτε πολύ οτι ... φταίνε τα πεύκα, τότε καταλαβαίνεις πόσο μακριά είμαστε απο μιά σωστή αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυραγιών. Θα καούν όλα μας τα δάση.
Άφησαν να θεριέψουν μέσα σε δάση αυθαίρετα κτίσματα.
Μα τί να πρωτοπώ, που να αποδώσεις ευθύνες.

Aνεμος είπε...

φταίνε τα πεύκα........ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ καινε τα δαση τις ελπιδες μας τα ονειρα μας τη ζωη μας και απαντανε φταινε τα πευκα .αγηρτεια με μεγαλο αισθημα αναισθησιας και κονομας

Maria Tzirita είπε...

Αχ Μαριάννα μου... Πότε θα μεταναστεύσουμε σε άλλη γη, άλλα μέρη; Μετά από υπέροχα ξένοιαστες διακοπές, ήρθα σε αυτό το χάος... Ελπίζω κατά τ'άλλα να μου είσαι καλά, να περασες καλά και να έχουμε έναν καλό χειμώνα κορίτσι μου. Καλώς σε ξαναβρήκα, φιλάκια!

marianaonice είπε...

@b|a|s|n\i/a
Ζητείται Βασίλη μου, και που να τη βρούμε?...

@logia μου
Αυτοί είμαστε πράγματι!

@Αρη μου
Ούτε κι εγώ έχω πλέον άλλα λόγια!
Τρέμω τι θα συναντήσω όταν επιστρέψω στην τραγική πια Αθήνα!

marianaonice είπε...

@Λεοντόκαρδε
Τι να πω?
Δεν ξέρω πια αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω με τις δηλώσεις τους!
Είναι ανεκδιήγητοι οι άνθρωποι αυτοί!
Ξεπέρασαν κάθε νοσηρό ...εφιάλτη μας!!

@Ανεμε
Αγηρτεία δεν θα πει τίποτε!!
Εγώ πλέον δεν θέλω λόγια, θέλω να τιμωρηθούν αυτοί, γιατί αυτοί για μένα είναι οι εμπρηστές της ίδιας μας της ζωής!!

@Μαρία μου
Αχ εσύ γύρισες ήδη και αντίκρυσες την καταστροφή!
Εγώ είμαι ακόμη στο χωριό μου και δεν θέλω να σκέφτομαι τη μερα που γυρίσω και θα αντικρύσω τη μαυρισμένη Αθήνα!!
Η @Μερόπη μας που μένει ανατολική Αττική, μου είπε ότι όταν επέστρεψε βρήκε μία μαύρη βεράντα και ένα καπνισμένο εσωτερικά σπίτι, παρά το ότι ήταν κλειστό!!
Από αυτό και μόνο καταλαβαίνει κανείς τον όλεθρο που έγινε εκεί πέρα!!
Καλό Χειμώνα να έχουμε Μαρία μου!
Φιλιά!

ikor είπε...

Μα το λέει καθαρά:

"Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων, ΕΚΤΟΣ αν προέχει για την Εθνική Οικονομία η αγροτική εκμετάλλευση ή άλλη τους χρήση, που την επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον."

"Δημόσιο συμφέρον" έχουν βαφτίσει την μπίζνα με τις καταπατήσεις. Ειναι τόσοι πολλοί αυτοί που ασχολούνται, που σε λίγο θα το πουν και επίσημα!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!