Τρίτη, 4 Αυγούστου 2009

Να γιατί θέλουν να φιμώσουν τα blogs!!!

Στο τεύχος 2546 του Ενημερωτικού Δελτίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας δημοσιεύτηκε ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο των Ερευνητών Θεοδώρου Τσεκέρη δόκτωρα του ΕΜΠ και ερευνητή του ΚΕΠΕ και Χαράλαμπου Τσεκέρη διδάσκοντα στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με τον τίτλο

Tα blogs και η κοινωνική δυναμική !!

Διαβάστε το!!
Εγώ παραθέτω μόνο τα παρακάτω αποσπάσματά του, που λένε πολλά:

.......
"Η εκρηκτική λειτουργική σύζευξη (η διακλάδωση) μεταξύ πληροφορίας και διαδικτυακής τεχνολογίας ενέχει κρίσιμες διαστάσεις καθημερινής κοινωνικής ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ! Η τεράστια, ανεξάντλητη και αναπόδραστη δύναμη των "webglogs" ή " blogs" (και στα ελληνικά ιστολόγια) κυριολεκτικά γονάτισε και συνέτριψε τη στατική, ομοιογενοποιητική και μονόδρομη λογική της τηλεόρασης και της τηλεοπτικής ενημέρωσης.

Τα blogs δυνητικά αναταράσσουν τα λιμνάζοντα νερά της καθημερινότητας, αναστατώνουν, ετερογενοποιούν και αποσταθεροποιούν την κοινωνία, παράγοντας συνεχώς πολλαπλές "συνεργατικές αλήθειες" και μια "μεταβλητή κοινωνική γεωμετρία"!

Αλλά δεν υπάρχει τίποτε πιο κοινωνικό από τα ίδια τα blogs!!!!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρώπινης επικοινωνίας το "ακροατήριο" αυτονομείται, απομαζικοποιείται, εξατομικεύεται και κινητοποιείται/ενεργοποιείται κατά τρόπο διαλογικό/διαδραστικό, γνήσια δημοκρατικό και ουσιαστικά συμμετοχικό!!
Τώρα πλέον πολλοί επικοινωνούν με πολλούς και όχι ένας με έναν (πχ. ραδιόφωνο, τηλεόραση).
"Το διαδίκτυο δεν είναι μεγάφωνο είναι συζήτηση"
Το κλασσικό δίπολο πομπός - δέκτης καταργείται, εφόσον όλοι μας γινόμαστε πομποί και δέκτες ταυτόχρονα, συμβάλλοντας συνειδητά ή ασυνείδητα στη "διαιώνιση της συζήτησης"!!

Τα blogs καταδεικνύουν και αποδεικνύουν στην πράξη ότι η κοινωνική δυναμική δεν θα πάψει ποτέ να μας εκπλήσσει ευχάριστα ή δυσάρεστα. (τουλάχιστον έτσι μπορούμε να αποφεύγουμε τη μονοτονία και να ελπίζουμε!!!....)

Η ηνιόχηση (δηλαδή ο ολοκληρωτικός έλεγχος από τα πάνω) της κοινωνικής δυναμικής υπό τη μορφή λ.χ. μιας ορθολογιστικής "επιστημονικής, κοινωνικής πολιτικής" φαντάζει απολύτως ανέφικτη!!

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΟΥΤΕ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΣΤΕΛΛΕΤΑΙ!!!
Μετά τη ραγδαία ανάπτυξη και διείσδυση του ευρυζωνικού διαδικτύου, οι κοινωνικές πραγματικότητες παράγονται διαρκώς και με ταχύτατους ρυθμούς!! ... Δημιουργείται ταχύτατα ένα εντελώς ρευστό και αποκεντρωμένο ή άκεντρο, παγκόσμιο δυνητικό σύστημα αυτοοργανούμενων, αυτορυθμιζόμενων και αυτοεξελισσόμενων δυνητικών κοινοτήτων.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ, ΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΕΝΤΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΡΟΣΩΠΑ "ΜΑΖΙΚΑ" ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΑ ΤΗΣ!!"
.......

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο, για να καταλάβουμε γιατί βάλθηκαν να μας φιμώσουν!!
Απλά γιατί, όπως παραπάνω, επιστημονικά και τεκμηριωμένα, αναλύεται από πανεπιστημιακούς καθηγητές, ενοχλούμε και απειλούμε το Σύστημα Εξουσίας γενικά και ειδικά τα ΜΜΕ του!!

10 σχόλια:

patsiouri είπε...

Απίστευτο...
Συνεχίζουμε.
(Και άντε τώρα τέλος Αυγούστου με το καλό, να μου κάνετε μάθημα πως να βάζω μπανεράκια και πως να μεταφέρω το μπλόγκ στη wordpress για σιγουριά...τι ντροπή!)

Μαίρη Σάββα είπε...

Δηλαδή, τί; Μεταναστεύουμε μαζικώς; Ούτε στα παραμύθια δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.....
Να ξέρουν οτι θα ζήσουν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα....
η παραμυθού

patsiouri είπε...

Ντροπή εννοώ που δεν ξέρω να ανεβάζω τα μπανεράκια και να μετακομίσω το μπλόγκ, όχι η wordpress!!!!

Dorothea είπε...

τα οποία μμε βεβαίως-βεβαίως είναι ελεγχόμενα από κόμματα, κεφάλαιο κι ένα σωρό άνθρωπους με δύναμη. σου λέει ποιοι είναι αυτοί που θα λένε ό,τι θέλουν και θα έχουν δύναμη χωρίς να έχουν χρήμα..

Meropi είπε...

Ωραία και ζωντανά τα blogs, φτάνει εμείς οι bloggers να τα περιφρουρούμε δείχνοντας αυτοσυγκράτηση και μη αναπαράγοντας ανέλεγκτες "κίτρινες" ειδήσεις, όπως βλέπω ότι κάνουν μερικοί bloggers.

NdN είπε...

Γεια σου Μαριάννα,

Ακόμα δεν ενημερώνονται πολύ από τα blogs αλλά είναι θέμα χρόνου να αυξηθεί κατά πολύ αυτός ο αριθμός. Το ζήτημα είναι αυτό που γράφει η Μερόπη. Να μην γίνουν και τα blogs ένα ακόμα μέσο ναπαραγωγής "κίτρινων" ειδήσεων.

marianaonice είπε...

@patsiouri μου
Αυτή την κοινωνική δυναμική του διαδικτύου θέλουν να αποτρέψουν γιατί την φοβούνται!!

@Μαίρη Σάββα
Γλυκειά παραμυθού μου,
άραγε ποτέ θα πούμε στην αληθινή μας ζωή, ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα??

@patsiouri μου
Μήπως εγώ ξέρω να τα κάνω όλα αυτά??
Χαχαχα!!!
Θα βοηθήσουν πιστεύω οι ...άνδρες της παρέας για τη μετακόμιση!!
Χαχαχα!!!

marianaonice είπε...

@Dorothea
Έτσι όπως τα λες!
Γι' αυτό δεν βολεύει η ανάπτυξη σκέψεων και ιδεών που γίνεται εδώ μέσα!

@Μερόπη μου
Συμφωνώ! Πρέπει να τιμούμε την ιδιότητα του μπλογκερ και να μη κιτρινίσουμε σαν μερικούς δημοσιογράφους!
άλλωστε εμείς δεν είμαστε δημοσιογράφοι, δεν παράγουμε ειδήσεις, απλά αναπαράγουμε τις πληροφορίες που παίρνουμε από τον τύπο ηλεκτρονικό και έντυπο και αναπτύσσουμε συζήτηση και κριτική πάνω στα γεγονότα!
Φιλιά!

@NdN
Έτσι είναι Νίκο μου!
Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί!
Δεν έχουμε σχέση με δημοσιογράφους εμείς!!

Καλό ξημέρωμα!
:))

disa είπε...

A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片

Ανώνυμος είπε...

Nudecelebrity news [url=http://www.facebook.com/pages/Platinum-Celebs/148345333064?v=app_2347471856] naked pictures[/url] .

Είναι φριχτό να μένεις μόνος στη ζωή ...?

Η ζωή καμιά φορά σε βάζει σε δικό της δρόμο και τον ακολουθείς θέλοντας και μη... μέχρι να σε βγάλει στο ξέφωτο...   Χάθηκα από εδώ λό...