Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Επικίνδυνη επικινδυνότητα...

"Οι φονιάδες της Σέχτας πρέπει να πληρώσουν"

«Εκείνο το πρωί κοίταξε εμένα και την κόρη μας»

Ηταν λίγα λεπτά μετά τις 6.00 το πρωί της 17ης Ιουνίου όταν ο υπαρχιφύλακας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Νεκτάριος Σάββας, ενώ βρισκόταν εντός του αυτοκινήτου του στη συμβολή των οδών Πορφύρα και Δημητρακοπούλου στα Ανω Πατήσια, πλησίον δηλαδή της οικίας της προστατευόμενης μάρτυρα, περικυκλώθηκε από τρία άτομα. Δευτερόλεπτα αργότερα του αφαίρεσαν τη ζωή με απύθμενο μίσος πυροβολώντας τον είκοσι τέσσερις φορές...
Η σύζυγός του Ταξιαρχία Αθανασάκη, άκουσε την τραγική είδηση από τα μέσα ενημέρωσης.

Οι μνήμες της και τα λόγια της μαχαίρι στην καρδιά μας, και ανείπωτο τρόμο, για το πόσο έτσι απλά, εύκολα και χωρίς καμία συνέπεια, μπορούν κάποιοι να στραπατσάρουν τη ζωή μας και να μας γυρίσουν στο απόλυτο μηδέν!

«Σηκώθηκα το πρωί να πάω στη δουλειά και το έμαθα από την τηλεόραση. Κάνανε μάλιστα λάθος και είπαν ότι το θύμα είχε δύο παιδιά. Εγώ όμως, αντί να πάω στη δουλειά, κατευθύνθηκα προς τον τόπο του συμβάντος. Την ώρα που πάρκαρα το αυτοκίνητο άκουσα στο ραδιόφωνο το όνομά του. Κι εκείνη την ώρα δυστυχώς σιγουρεύτηκα.
Η 17η Ιουνίου ήταν μια συνηθισμένη μέρα. Εφυγε από το σπίτι στις 5.00 το πρωί και θα επέστρεφε το μεσημέρι μαζί με την κόρη μας, την οποία έπαιρνε κάθε μεσημέρι από το σχολείο. Εκείνο το τελευταίο πρωινό, θυμάμαι, ξύπνησε και ύστερα πέρασε και κοίταξε εμένα και τη Γεωργία. Μας έριξε μια ματιά και έφυγε και έπειτα τον είδα εκεί που τον είδα. ».


Η χαροκαμένη αυτή σύζυγος του άτυχου υπαρχιφύλακα και μητέρα της εννιάχρονης κόρης τους, πριν από λίγες εβδομάδες, σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, άκουσε τους χαιρέκακους στίχους ενός τραγουδιού που μόνο ένας αρρωστημένος νους θα μπορούσε να συνθέσει και να μελοποιήσει.

Το περιεχόμενό του βρίθει υβριστικών και χλευαστικών χαρακτηρισμών σε βάρος της μνήμης του άτυχου Νεκτάριου Σάββα, που στα 41 του χρόνια αναίτια έγινε στόχος ψυχρών εκτελεστών.
«Τι ευτυχία όταν πεθαίνει η εξουσία / έτσι γελάμε, / αντίο, θα μας λείψεις» είναι μόνο μερικοί από τους στίχους του αναίσχυντου δημιουργήματος.

Η ανηθικότητα όμως αυτών των ατόμων που το έγραψαν δεν σταματά σε αυτό το σημείο, αφού χλευάζουν ακόμα και την οδύνη της 76χρονης σήμερα μητέρας του, που έχασε τον μονάκριβο γιο της.

Μάλιστα, τον περασμένο Ιούνιο -όταν έγινε και η δολοφονία- στην ίδια ιστοσελίδα είχε αναρτηθεί και μια φωτογραφία του Νεκτάριου Σάββα, της οποίας η επεξεργασία μόν
ο αποστροφή και οίκτο προκαλεί αφού τον παρουσίαζαν διάτρητο από σφαίρες.

Σιχαμάρα και οργή αξίζει μόνον, γι' αυτά τα άτομα, που νιώθουν ηδονή από το χαμό ενός ανθρώπου που απλώς έκανε τη δουλειά του για να ζήσει την οικογένειά του, τη σύζυγό του και την εννιάχρονη κόρη του.

Ποιος μπορεί όμως να εξηγήσει στη μικρή Γεωργία, που έχασε τον πατέρα της σε αυτή την τόσο τρυφερή ηλικία, ότι κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν αισθήματα;


Το συγκεκριμένο τραγούδι που ακούστηκε δεν αποτελεί παρά μόνο μια βαθιά ικανοποίηση και ένα παραλήρημα χαράς γι' αυτό που έκαναν, και μια ανείπωτη ευτυχία για το θλιμμένο πρόσωπο της μητέρας ενός ανθρώπου που δεν τους έφταιξε σε τίποτε απολύτως και πλήρωσε με τη ζωή του μόνο γιατί επέλεξε ως επάγγελμά του να είναι αστυνομικός!
Η σελίδα, από τότε, δεν ανοίγει, ενώ δεν ξέρουμε αν αυτοί που το έπραξαν μπορούν να εντοπιστούν.

Η τραγική ειρωνεία:
Όπως λέει η Ταξιαρχία, για χάρη της οικογένειάς του επέλεξε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το 2004.
«Επειδή τη μικρή τη μεγαλώναμε οι δυο μας, χωρίς βοήθεια, επέλεξε να υπηρετεί εκεί καθώς θα βρισκόταν πιο κοντά στο σπίτι και θα είχε πιο ελαστικό ωράριο. Το έκανε δηλαδή για κάτι καλύτερο, ώστε να μην υπάρχει ξένη γυναίκα να κρατάει το παιδί και τελικά το πλήρωσε»
.

«Είπα την αλήθεια στη Γεωργία για τον μπαμπά της με τον τρόπο που έπρεπε»


Η κόρη τους βίωσε το χαμό του πατέρα της στην ίδια τρυφερή ηλικία που είχε βιώσει κι η μητέρα της, την ίδια απώλεια στο παρελθόν.

«Τον πατέρα μου τον έχασα στην ίδια ηλικία που είναι σήμερα η κόρη μου, δηλαδή ενώ πήγαινα για την Δ' τάξη. Η Γεωργία κατάλαβε από την πρώτη στιγμή για τον πατέρα της, απλώς δεν μπορούσε να το συνειδητοποιήσει. Είχε ακούσει κάτι, αλλά δεν ήταν σίγουρη. Της είπα την αλήθεια με τον τρόπο που έπρεπε, σταδιακά. Αρχικά της είπα ότι ο μπαμπάς της χτύπησε στη δουλειά του και μετά από αρκετή ώρα της είπα ότι τελικά δεν τα κατάφερε».

Αυτή είναι η οικογένεια του ανθρώπου που σκοτώσατε, ηλίθιοι κι αυτός ήταν ο Νεκτάριος Σάββας, που για σας αντιπροσώπευε την εξουσία και το κατεστημένο!
Το κατεστημένο δεν παλεύεται με δολοφονίες αθώων ανθρώπων!!

Το κατεστημένο είστε εσείς και τα αφεντικά σας!!
Εσείς το συντηρείτε και με τις θηριωδίες σας θεριεύει και θα μας αφανίσει όλους στο τέλος!!


Με την παγίδα του "προσχήματος" και στο όνομα "της μάχης κατά της τρομοκρατίας" οι περισσότερες δημοκρατικές χώρες του κόσμου - και μάλιστα όσο δημοκρατικότερες, με τόσο μεγαλύτερο ζήλο- αποδέχθηκαν την ενσωμάτωση, στην έννομη τάξη, των "προσωρινών μέτρων" απόκλισης, από το κοινό δίκαιο και από τα κεκτημένα δικαιώματα των ανθρώπων.

ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΗ!

Δεν μας πείθετε λοιπόν, αντιστασιακοί της ...δεκάρας!!

.

20 σχόλια:

Meropi είπε...

Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης Μαριάνα μου είναι ότι αυτά τα ψυχανώμαλα, κατά τη γνώμη μου άτομα, θεωρούν τους εαυτούς τους ήρωες και "πολιτικούς κρατούμενους"!!!

Aristodimos είπε...

Μονο περιφρόνηση αξίζει σε αυτά τα άτομα Μαριάννα μου...
Οσο ασολούμαστε μαζί τους, τους δίνουμε αξία !!!

Καλό Σ/Κ να εχεις

Αρης

Ανώνυμος είπε...

Σταματειστε τη γη να κατεβω τωρα.. ελεος τι ανθρωποι κυκλοφορουν.Κανενα συναισθημα,ουτε υποννοια τυψεων και χλευασμος προς ενα νεκρο.. Μετα το παιζουμε πολιτισμενοι και ανωτεροι. Δε μπορω να φανταστω τι τιμωρια αρμοζει σ αυτα τα τερατα (δε θα τα πω ζωα γιατι αυτα ειναι 1000 φορες καλυτερα απο εμας.. δεν εχουν συναισθηση των πραξεων τους ενω ετουτοι καταλαβαινουν πληρως). Και ακομα ποσοι αλλοι τετοιοι υπαρχουν που δεν εκδηλωνονται γιατι φοβουνται μην τους πιασουν..

Laplace είπε...

καλησπερα μαριαννα μου

οταν οι λαζοπουλοι επιδοκιμαζουν το τα παιδακια απο τα ΒΠ που το παιζουν αναρχικοι χωρις καν να ξερουν τις ιδεες του αναρχισμου

οταν οι τριανταφυλλοπουλοι κ αναστασιαδηδες μου βαζουν συνεντευξεις του Ξηρου κ του Κουφοντυνα λες κ μιλαμε για πνευματικους φωστηρες της χωρας

οταν η αλητεια,η ελλειψη ηθικης κ αρχων προβαλλεται σαν 'ελευθερια'

τοτε εχουμε να κανουμε με μια νωθρή κατασταση που αμεσα πρεπει να σταματησει..

ΔΥΣΤΥΧΩΣ,βρισκουν αμορφωτα παιδια κ τα στρατολογουν για να υπηρετησουν τα αφεντικα τους..

περαστικα μας..

καλο απογευμα

αθεόφοβος είπε...

Το να είσαι ηλίθιος δεν σημαίνει ότι θα γίνεις και δολοφόνος, αλλά όταν δολοφονείς έναν αστυνομικό πιστεύοντας ότι κτυπάς την εξουσία τότε είσαι σίγουρα ηλίθιος.

NdN είπε...

Εχεις απόλυτο δίκιο Μαριάννα. Πάντα την πληρώνουν οι αθώοι. Ο καθένας μας έχει έναν γνωστό/φίλο/γείτονα που υπηρετεί στα σώματα ασφαλείας. Και κακά τα ψεματα οι περισσότεροι είναι άνθρωποι όπως εμείς. Καθίκια υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα.

Skouliki είπε...

τι να πεις ρε μαριαννα για αυτους τους αδιορθωτα ανεγκεφαλους
αστα να πανε
φιλι

Aνεμος είπε...

Το κατεστημένο δεν παλεύεται με δολοφονίες αθώων ανθρώπων!!
ta ΛΈΕΙ ΟΛΑ

Άστρια είπε...

Μαριάννα μου, καλημέρα και από εδώ.

Όπως πάντα τα θέματά σου όλα με ευαισθησία για τα γύρω μας κακώς κείμενα και συμβαίνοντα, για το Δίκηο για το Καλό, κυρίως όμως για το "καλυμμένο" Κακό, αυτό που θέλει (και καταφέρνει πολλές φορές) να φαίνεται Καλό στον ανυποψίαστο.

Σε διαβάζω πάντα, ακόμα και όταν δεν σου αφήνω σχόλιο, να το ξέρεις.
Σε χαίρομαι για τις γνώσεις σου τη δύναμή σου, την επιμονή, την μαχητικότητά σου! Και για να μην το ξεχνάμε, για το ότι ανάμεσα από όλα αυτά παραμένεις τόσο ρομαντική:)
Χαίρομαι που είσαι ανάμεσα στους ανθρώπους με τους οποίους επικοινωνώ.

Να μην ξεχνάς να προσέχεις και τη Μαριάννα ε; :))

Πολλά φιλιάαα:))

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Όχι και αντιστασακοί της δεκάρας!
Η δεκάρα τι φταίει;
Δολοφόνοι του κοινού ποινικού δικαίου είναι.
Άλλωστε το έχουν δηλώσει" το κάνουμε στο όνομα μας και έτσι το βλέπουμε"..

Εν ψυχρώ και πισώπλατα χτυπούν. Άνανδροι κατ'αρχήν, κυνικοί και οπαδοί της τυφλής βίας.

Καλησπέρα Μαριάννα..

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Δεν ξέρω αλήθεια,Μαριάνα μου, αν υπάρχει ελπίδα σ'αυτό το κοινωνικό χάος για ένα αύριο με βλέμματα ανθρώπων καθαρά, ζεστά και χαρούμενα...Πάντως σήμερα φοβάμαι να κοιτάξω στα μάτια τους συνανθρώπους μου..φοβάμαι γι'αυτά που θα δω στις ψυχής τους τα "παράθυρα"..

φιλιά πολλά,φίλη μου:)

Γραφεας Πεζικου είπε...

Σας έχω χάσει!Γιατί?Λυπάμαι ανησυχώντας!Ευχόμενος τα καλυτερα και Καλή βδομάδα!ΠΑΡΩΝ..

phlou...flis είπε...

"Επαναστατες" στη δική τους μιζέρια, καθαρματάκια, κακομαθημένα παλιόπαιδα και ότι άλλο βάζει το μυαλό. Ναι, πρέπει να πληρώσουν

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Μαριάννα μου,

εσύ δίνε τον δικό σου αγώνα με θάρρος και δύναμη!

Κάποιοι σ' ακούνε, φίλη μου...

Με φιλιά πολλά!

patsiouri είπε...

Εχει δίκιο ο Laplace...

marianaonice είπε...

@Μερόπη μου
Ψυχανώμαλα άτομα...
θεωρούνται ...ήρωες!
Οι λέξεις έχασαν το νόημά τους πια!

@Άρη μου
Περιφρόνηση και τίποτε άλλο!
Μα το κακό γίνεται και δεν ξεγίνεται, δυστυχώς!

@Ανώνυμε
Ναι η γη μας ταξιδεύει δυστυχώς μαζί με αυτούς που ζουν ανάμεσά μας...
Και πόσοι άλλοι που δεν φαίνονται!

marianaonice είπε...

@Laplace μου
"ΔΥΣΤΥΧΩΣ,βρισκουν αμορφωτα παιδια κ τα στρατολογουν για να υπηρετησουν τα αφεντικα τους.."!
Ουδέν σχόλιον!!!

@αθεόφοβε
Ηλίθιοι δεν θα πει τίποτε!!
:)

@NdN
Έτσι Νίκο μου...
Ανθρωποι όπως κι εμείς...

marianaonice είπε...

@Skoulikaki μας
Άστα να πάνε!!.
:)

@Ανεμε
Ναι και μακάρι να μπορούσαν να το καταλάβουν οι ανεγκέφαλοι που τους ακολουθούν και μπαίνουν στο παιχνίδι τους!!

@Άστρια μου
Σ' ευχαριστώ καλή μου φίλη για τα καλά σου λόγια.
έχω καιρό να περάσω από τη δροσερή γωνιά σου...
Αχ αυτη τη Μαριάνα, τελευταία την έχω αφήσει στις προτεραιότητές μου... Πώς το κατάλαβες??
Φιλάκια!!
Καλό ξημέρωμα!
:)))

marianaonice είπε...

@Σπίθα μου
Τυφλή βία!!
Και κανένας σεβασμός στο αγαθό της ζωής!
Και αυτοί διακηρύσσουν ότι θα φτιάξουν τον άδικο κόσμο!!
Φρίκη!!
Καλημέραα...:))

@Ψυχούλα μου!!!
Καλώς την μου!!
Καιρό να σε @δω! Πολύ χαίρομαι!!
"...φοβάμαι να κοιτάξω στα μάτια τους συνανθρώπους μου..φοβάμαι γι'αυτά που θα δω στις ψυχής τους τα "παράθυρα"...
Εγώ τι άλλο να πω??

@Απόμαχε
@Φίλε μας, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το ζεστό ενδιαφέρον σου!!
Εδώ γύρω είμαι, μα οι δουλειές πολλές και οι υποχρεώσεις και έχω παραμελήσει λιγάκι το @σπιτικό μου...
:)))

marianaonice είπε...

@phlou...flis
Πρέπει να πληρώσουν!
Συμφωνώ!!

@ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ
Λίτσα μου! καιρό να τα @πούμε!
Δίνουμε όλοι τον αγώνα μας καλή μου και ναι είναι παρήγορο που κάποιοι ακόμη μας ακούνε...
Φιλιάαα!!

@patsiouri μου
Ναι το σχόλιο του @Laplace άπαιχτο όπως συνήθως όλα του τα σχόλια!!
Φιλιά!

Καλό ξημέρωμα!
:)))

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!