Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι!

Διαβάσαμε ότι ο Αρεοπαγίτης κ. Παπανικολάου, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Επιθεώρησης Δικαστών, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του ανακριτή της ziemens Νικολάου Ζαγοριανού ως πρώτος μάρτυρας που εξετάσθηκε από την επιτροπή της Βουλής που διερευνά την εν λόγω υπόθεση.
Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος δεν μπόρεσε να βρει στοιχεία επιρροής του ανακριτού από πολιτικά πρόσωπα, ενώ σε πολλές ερωτήσεις με τις οποίες εζητείτο επιβεβαίωση εμπλοκής προσώπων ή αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας, επικαλέστηκε τον Οργανισμό των Δικαστηρίων που του επιβάλλει υποχρέωση εχεμύθειας.
Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της εξεταστικής Γιώργος Νικητιάδης είπε ότι η απάντηση επ' αυτού του εξετασθέντος μάρτυρα ήταν:
«Δεν κατάφερα να έχω στη διάθεσή μου αυτήκοους μάρτυρες στις συζητήσεις που έκανε ο κ.Ζαγοριανός με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ώστε να σχηματίσω πλήρη πεποίθηση, όπως απαιτείται προκειμένου για δικαστικό λειτουργό».
Σε ερώτηση του Πάνου Καμμένου (ΝΔ) αν προέκυψαν ενδείξεις για εμπλοκή πολιτικών προσώπων η απάντηση ήταν ότι αν είχε υποπέσει στην αντίληψή του κάτι τέτοιο, θα είχε στείλει την υπόθεση αμελητί στη Βουλή.
Πρόσθεσε όμως ότι στο θέμα αυτό θα δώσει απάντηση η ποινική δικαιοσύνη που συνεχίζει την έρευνα.

Καταλάβατε κάτι?? Εγώ όχι!!!
Δηλαδή ο κ. Παπανικολάου λέγοντας ότι δεν έχει αυτήκοους μάρτυρες στις συζητήσεις του Ζαγοριανού με τον κ. Σανιδά προκειμένου να κρίνει αν ο τελευταίος παρενέβη στο έργο του ανακριτή, αν και έμμεσα παραδέχεται ότι ο Ζαγοριανός είχε απ' ευθείας σύνδεση με τον κ. Σανιδά, κατά τη διεξαγωγή της ανάκρισης, στην ουσία βγάζει λάδι τον πρώην ανώτατο εισαγγελέα της χώρας. Είδε πουθενά να υπάρχουν αυτήκοοι μάρτυρες σε συναλλαγές και εξυπηρετήσεις κάτω από το τραπέζι??
Και δεν μας λέει είναι νόμιμο και ηθικό οι ανακριτές να παίρνουν τις δικογραφίες τους υπό μάλης και να συχνάζουν στα γραφεία των ανώτατων εισαγγελέων και οιονεί προϊσταμένων τους και να τις συζητούν μαζί τους?? Και πως εξασφαλίζεται η αμεροληψία και ανεξαρτησία του ανακριτή?? Αλλά και η μυστικότητα της ανάκρισης που δεν κάνει διακρίσεις για το ποιός θα λάβει γνώση ή όχι των στοιχείων??
Αν ήταν έτσι η ανάκριση και οι ανακριτές μας, τότε αρκούσαν να είναι και απλοί αστυνομικοί υπάλληλοι ή πταισματοδίκες και δεν χρειαζόταν τακτικοί ανακριτές, αφού η ανάκριση θα διεξαγόταν με την καθοδήγηση και την επιμέλεια των ανώτατων εισαγγελέων!!

Επίσης εντύπωση μου έκανε ότι ο κ. Παπανικολάου δεν διέκρινε παρέμβαση πολιτικών προσώπων στο έργο του κ. Ζαγοριανού και ότι αυτό θα το "ανακαλύψει" η ποινική δικαιοσύνη!! Δηλαδή ο ειδικός εφέτης ανακριτής κ. Χασιώτης, που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής!! Με άλλα λόγια, φέξε μου και γλύστρισα!!!

Μακάρι να βγω ψεύτρα, αλλά στο τέλος, θα το δείτε, ο κ. Ζαγοριανός θα αθωωθεί πλήρως και ποινικά και πειθαρχικά και θα γυρίσει να μας ζητάει και τα ρέστα!!
Και όχι μόνο θα τα ζητάει αλλά θα τα πάρει και χοντρά αν κάνει αγωγή στη συνέχεια για αποκατάσταση της ηθικής του βλάβης από τις ... άδικες σε βάρος του κατηγορίες!!!!

Υποκρίνεστε κύριοι της Δικαιοσύνης!! Και είναι τόσο λυπηρό αυτό!
Η χώρα μας δεν πάσχει οικονομικά!! Ηθικά πάσχει με την ατιμωρησία που τη δέρνει εξαιτίας σας!!!

19 σχόλια:

Swell είπε...

Καλησπέρα,

Μην περιμένεις πολλά Μαριάννα και από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής. Γιατί, όπως ξέρεις πολύ καλά, ο δημόσιος βίος είναι γεμάτος από "μπουμπούκια".
Περί Γ.Νικητιάδη ΕΔΩ

monahikoslikos είπε...

Ο Ζαγοριανός δεν πήρε χαμπάρι πως την κοπάνησαν ο Χριστοφοράκος κι ο Καραβέλας, οι μπάτσοι που τους φυλάγανε είχανε πάει για κατούρημα όταν εκείνοι έμπαιναν στο αεροπλάνο, ο κ. Παπανικολάου ψάχνει αυτήκοους μάρτυρες για να του πουν αυτό που ξέρει και η τελευταία κυρά Κατίνα για καθοδήγηση του ανακριτή από το Σανιδά κι εγώ ψάχνω ζούγκλα να εξαφανιστώ, να μην βλέπω και να μην ακούω.
Ε ρε, βρεγμένη Σανίδα που τους χρειάζεται...

Άστρια είπε...

Τελικά θα μας τρελλάνουν αυτοί οι "ανώτατοι" δικαστικοί!
Και μας πείθουν (δηλαδή μας επιβεβαιώνουν την πεποίθησή μας) για την μη "ανεξαρτησία" της δικαιοσύνης στο έπίπεδό τους και την άμεση εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Οι ερμηνείες που δίνουν υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Όμως και οι κύριοι που μας "εκπροσωπούν" και συμμετέχουν στην εξεταστική, μόλις πάρουν μια απάντηση λενε "σας ευχαριστώ πολύ"; Ξέρουν βέβαια να παραπονιούνται γιατί θα μειωθεί (στα πλαίσια των οικονομικών "περιστολών") κατά τι η αμοιβή των μελών των εξεταστικών.

Μαριάννα μου σε χαίρομαι που δεν το βάζεις κάτω. Ευχαριστούμε για τον εντοπισμό των αξιοπρόσεκτων "σημείων" που περνάνε απαρατήρητα.

Καληνύχτα φίλη μου, σε φιλώ:))

Side21 είπε...

Αυτό άφησε να ...
εννοηθεί ο άνθρωπος !!!
Ότι δεν είναι μόνο τυφλή
αλλά και κουτσή και χαζή ...
Ή μάλλον εμάς μας περνούν για χαζούς !!!

Βάσσια είπε...

Η δικαιοσύνη είναι υπέρτατη εξουσία- αγαθό.
Σήμερα διατηρεί το πρώτο της χαρακτηριστικό- την ΕΞΟΥΣΙΑ. Με τη σύμφωνη γνώμη όλων εκείνων που πολλές δεκαετίες την ελέγχουν και την χρησιμοποιούν (σε θέματα πολιτικά κυρίως).
Πως λοιπόν μπορεί ένας που την πιστεύει ως αγαθό να τιμωρήσει τους εμπλεκόμενους - ΕΝΑΣ/ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ.
Ούτε μισό βήμα προς την αλήθεια δεν θα κάνει - αλλά θα διανύσει όλη την απόσταση για την αποκατάσταση του ΨΕΥΔΟΥΣ- αυτό θα του επιτραπεί.

Καλημέρα Μαριάνα
:-)

tzonakos είπε...

Ο Σανιδάς θα εχει καλύψει πλήρως τα ίχνη του, ο Ζαγοριανός θα τη γλυτώσει και παίζει να κάνει κι απο πάνω αγωγή για δυσφήμιση και δε ξερω τι, οι μετέχοντες στην επιτροπή για Siemens θα πληρωθούν απο εμάς για την δουλειά που κάνουν, στο τέλος δεν θα προκύψει ξεκάθαρη ευθύνη για κανέναν και θα ειναι πλεόν επιτακτική ανάγκη η χώρα να βρεί τρόπους να μην τη γλυτώνουν ετσι εύκολα οι ανώτατοι λειτουργοί που ειναι φώς φανάρι οτι μπορεί να ειναι διεφθαρμένοι, οτι εξυπηρέτησαν ισως συμφέροντα, οτι ηταν ανεπαρκείς για να το πω ευγενικά.
Και για πες μου κάτι που δεν καταλαβαίνω, η επιτροπή ερευνά ποινικές ευθύνες, πολιτικές ευθύνες, δικαστικές ευθύνες, γενικά ευθύνες, τι στο καλό περιμένουν να βγάλουν απο μια υπόθεση για την οποία απ όσο ξέρω εχουν παραγραφεί αδικήματα ;
Πώς το όποιο πόρισμα θα μας αποζημιώσει ;

Aνεμος είπε...

Η χώρα μας δεν πάσχει οικονομικά!! Ηθικά πάσχει με την ατιμωρησία που τη δέρνει εξαιτίας σας!!

αθεόφοβος είπε...

Οφείλεις όμως να παραδεχτείς ότι κατάφερε να μας δώσειτην ακριβή έννοια του δικολάβου!

Ανώνυμος είπε...

O λαός μας λέει "Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει" αυτό το ξέρουμε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ξεμπροστιαστούνε? Πολιτική βούληση χρειάζεται νομίζω, αλλά ποιός θα βγάλει το φίδι από την τρύπα?
Άς μην κάνεις ρυζόγαλο, αυτό που κάνεις εδώ, αξίζει περισσότερο απ' όλα τα ρυζόγαλα της χώρας!!!
Εύχομαι ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!
ΖΩΗ=ΠΡΟΣΦΟΡΑ

marianaonice είπε...

@Swell
Διάβασα και κατάλαβα καλά τι εννοείς!
Σαφώς και δεν περιμένω πολλά, ή μάλλον τίποτε δεν περιμένω!
Μία από τα ίδια είναι, αφού μάλιστα στη δικαιοσύνη δεν έχουν αλλάξει καν τα πρόσωπα!

@Μοναχικέ μου Λϋκε
Τι να τους κάνει μια σανίδα?
Έχουν το αντίδοτο του Σανιδά!
χαχαχα!!
Μόνο η ζούγκλα θα μας σώσει, ούτε συζητηση!!

@άστριά μου
Δεν μπορώ να παραιτηθώ από το να λέω αυτά που βλέπω!! Μα είναι δυνατόν?? Τόσο βλάκες μας περνάνε?
το παίζει τώρα ο κ. Αρεοπαγίτης δήθεν διώκτης του Ζαγοριανού, ενώ το παιχνίδι είναι στημένο και πάνε για την απαλλαγή του, ολοταχώς!!
Όσο για τα μεγάλα κεφάλια, αυτά ούτε που τ' αγγίζουν, άσε που τους είχε καλέσει και μάρτυρες υπεράσπισής του, ο Ζαγοριανός.
Νάσαι καλά φίλη μου!
Καλή εβδομάδα

marianaonice είπε...

@Side21
Σίγουρα μας περνάνε για ηλίθιους!
Γελοίοι είναι οι άνθρωποι!
Και δεν ντρέπονται.

@Βάσσια μου
έχεις απόλυτο δίκιο!
Έτσι είναι! Η δικαιοσύνη έπαψε να είναι ο θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας μας,και κατάντησε μοχλός εξουσίας των φαύλων και των διεφθαρμένων.

@Τζονάκο μου
ΈΤσι όπως τα λες είναι.
Όσο για την επιτροπή της Βουλής, σιγά μη βγάλει συμπέρασμα. Απλά θα τους απαλλάξουν και με τη βούλα της βουλής!! χαχαχαχαα!!!!
Για να έχουν μετά να ζητάνε κι αυτοί τα ρέστα!
Άστα, μη τα ψάχνεις!
Εσύ και εγώ και όλοι μας, μόνο θα πληρώνουμε και θα λέμε: πίστευε και μη ερεύνα!
χαχαχαχα!!

marianaonice είπε...

@Άνεμε
Η ηθική απαξίωση των πάντων είναι το μεγαλύτερο κακό που έκαναν σ' αυτή τη χώρα! Και συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό, κυρίως αυτοί της δικαιοσύνης, που η ευθύνη τους είναι μεγάλη! Γιατί η ατιμωρησία φέρνει τη διαφθορά και η διαφθορά την ατιμωρησία! Φαύλος κύκλος δηλαδή!

@αθεόφοβε
Τι να πω? Είναι λυπηρό πάντως, γιατί στην αρχή όλοι πιστέψαμε ότι ο συγκεκριμένος Αρεοπαγίτης είχε τη θέληση να πει την αλήθεια και να απαιτήσει την τιμωρία και την κάθαρση, και τώρα μας λέει ότι δεν έχει αυτήκοους μάρτυρες, ο ίδιος που πριν λίγες μέρες έλεγε ότι έπεσε σε ομπρέλλα προστασίας ισχυρών, του Ζαγοριανού!!

@Ανώνυμος
Ρένα μου
Ακριβώς! Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Προστατεύονται καλά μεταξύ τους όλοι τους.
Αλλοίμονο σ' αυτούς που δεν έχουν ισχυρές πλάτες! Μαύρο φίδι που τους έφαγε αν έκαναν τις παρανομίες του Ζαγοριανού.
Αχχ και το ρυζόγαλο έχει την αξία του, μη το απαξιώνεις!
Αυτά εδώ που γράφω εγώ, άδικα τα γράφω Ρένα μου, φωνή βοώντος εν τη ερήμω, ενώ το ρυζόγαλο το τρως και το ευχαριστιέσαι τουλάχιστον
χαχαχαχχα!!!
Φιλιά
Καλό Βράδυ!

Και καλή εβδομάδα σε όλους!
:))

Unknown είπε...

Παλια τους τεχνη κοσκινο!!!
Και γω θετω το ερωτημα του Βλακος!!!
Γιατι ο Γ.Π δεν τοποθετησε Υπουργο Δικαιοσυνης τον ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ;;;
Ειπαμε ως Βλαξ.

Unknown είπε...

Σου εστειλα μειλ προς αναρτηση,το ελαβες;;;

BUTTERFLY είπε...

Πραγματικα η ηθικη κριση ειναι ανευ προηγουμενου και ειναι ουσιαστικα το υποβαθρο καθε αλλης κρισης. Εκει πρεπει να δοθει το βρος, αν δε λυθει αυτο δεν θα λυθει τιποτα αλλο...

marianaonice είπε...

@taspa μου
Καλά λες! Παλιά τους τέχνη κόσκινο.
Τι να πω? Ίσως ο Κακλαμάνης μεγάλωσε πια... χαχαχα!

Για την ανάρτηση συνεννοήθηκαμε...
:)))

@BUTTERFLY μου
Αυτό πιστεύω κι εγώ. Ότι αν δεν γίνει κάθαρση και δεν παταχθεί η διαφθορά σε τίποτε δεν πρόκειται να προχωρήσουμε!

ippoliti_ippoliti είπε...

Τι να πώ, αν κάτι μας είχε μείνει ήταν η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.Μας τελείωσε, μας τελείωσε.
Πολύ απογοήτευση, πολύ.. Πόσο με εκφράζει το " η ατιμωρησία φέρνει διαφθορά και η διαφθορά ατιμωρησία"
Καλό βράδυ

marianaonice είπε...

@ippoliti_ippoliti
Δυστυχώς έτσι είναι η κατάσταση!
Πολύ θλιβερή και μάλλον μη αναστρέψιμη...
:(

marianaonice είπε...

@ Γ.Ι.Δ.Α
Kαλώς ήλθες! Και καλορίζικος στη μπλογκόσφαιρα. Είσαι καινούριος απ' ό,τι είδα.

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!