Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Τιμωρία χωρίς εξαίρεση, για να μπορούμε να μιλάμε για εθνική περηφάνεια!

Η εξωλεκτικώς βωμολόχος αυτή χειρονομία της εικονιζόμενης υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, της μαντάμ Κριστίν Λαγκάρντ, προφανώς είναι ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο που έπιασε "στον αέρα" ο φακός κάποιου δαιμόνιου φωτοειδησεογράφου, η οποία παρότι δεν είδα να κυκλοφορεί στο ιντερνετ, (τη βρήκα σε μία τοπική εφημερίδα και την "αναφωτογράφισα"),
δεν είναι υποχρεωτικό να συνδέεται αμέσως, με όσα ενδολεκτικώς φέρεται να είπε η Γαλλίδα υπουργός σε εμπιστευτική συζήτηση με συναδέλφους της, για τα βρώμικα παιχνίδια που παίζουν σε βάρος της Ελλάδας έξι αγγλοσαξονικοί χρηματοπιστωτικοί οίκοι, ανάγοντας τη σπέκουλα σε ύψιστο όπλο κερδοσκοπίας.
Όμως η χειρονομία αυτή, που αναπαρέστησε με το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, χλευάζοντάς μας, το γερμανικό περιοδικό Focus, δένει απόλυτα με την όλη κατάσταση και το τι επιχειρείται από την οικονομική σπέκουλα εγχώριων και ξένων κερδοσκόπων, εναντίον της Ελλάδας. Επίσης δένει και και με την πολιτική σπέκουλα uber alles της κ. Μέρκελ, που κι αυτή κοιτά πώς θα κερδίσει σε βάρος μας, όπως όλοι οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας, στηριζόμενοι βέβαια επί δεκαετίες στα κατορθώματα των δικών μας κυβερνητών που οδήγησαν το μέσο, απλό άνθρωπο στην Ελλάδα (μισθωτό, συνταξιούχο, μικρομεσαίο γενικά) στο εφιαλτικό παρελθόν της "Ψωροκώσταινας".
Αυτό που μας ενόχλησε ιδιαίτερα βέβαια είναι η στάση της Γερμανίας, που είναι η "ατμομηχανή" της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκείνη κυρίως που διαμορφώνει το κλίμα και τις αποφάσεις της. Μας ενόχλησε η υποκρισία της, γύρω από το θέμα της διαφθοράς, διαπλοκής και διαφάνειας.
Τα περισσότερα οικονομικά σκάνδαλα που απασχόλησαν τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα (εκτός από το Βατοπέδι) και για τα οποία έχουμε, όπως λένε, χρεωθεί μέχρι το λαιμό, έχουν τη σφραγίδα "made in Germany". Aς ξαναθυμηθούμε:
Ο ΟΤΕ, τα πανάκριβα μηχανήματα των νοσοκομείων, οι εξοπλισμοί και πάσης φύσεως προμήθειες και εργολαβίες, για τις οποίες πληρώσαμε τα μαλλιά της κεφαλής μας για να βγουν οι θεσμοθετημένες μίζες!! Και τώρα παριστάνοντας οι Γερμανοί τους αναμάρτητους ζητούν να δουν κάποιον δικό μας να πηγαίνει στη φυλακή. Τη στιγμή που εκείνοι είπαν στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της SIEMENS τον Φον Πιερ που τον περιφέραμε εδώ στην Ελλάδα, έχοντας πάντα στο πλευρό του το Χριστοφοράκο και τον γεμίζαμε μετάλια, λιλιά και γαϊτάνια "ως μέγα ευεργέτη" μας, "ρίξε 5 εκατομμυριάκια και καθάρισες". Όπως καθάρισε με άλλη ρύθμιση και ο Σίχατσεκ και ο Κουτσενρόϊτερ και όπως ξεπλένουν και προστατεύουν ως ...πολύτιμο, το Χριστοφοράκο.
Σωστά ο Μίκης Θεοδωράκης είπε: "Οι τελευταίοι που πρέπει να μιλάνε είναι οι Γερμανοί. Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, αλλά οι πατεράδες και παππούδες τους ισοπέδωσαν μια χώρα χωρίς λόγο, κατέστρεψαν τη γεωργία της, άρπαξαν αρχαιολογικούς θησαυρούς της, άδειασαν τα ταμεία της και κυρίως άφησαν πίσω τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς. Για όλα αυτά αποζημίωσαν τους λαούς της Ευρώπης, ενώ εμείς δεν πήραμε μάρκο. Η κρίση άρχισε από την Αμερική και την Ευρώπη κι εμείς είμαστε τα θύματά της"!
Η μόνη ασπίδα, λοιπόν για να αντιμετωπίσουμε εμείς την κρίση αυτή και το κύριο μέτρο είναι να αποδοθεί πλήρης δικαιοσύνη, χωρίς καμία εξαίρεση. Να τιμωρηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι που κατασπατάλισαν δημόσιο χρήμα, είτε είναι μεγαλοφοροφυγάδες είτε επίορκοι κρατικοί λειτουργοί, αιρετοί ή διορισμένοι. Κάποιοι φταίνε για την κατάντια μας και έχουμε δικαίωμα να τους μάθουμε και υποχρέωση της Δικαιοσύνης και της Βουλής να τους αποκαλύψουν και να τους τιμωρήσουν, δεσμεύοντας τις όποιες, σκοτεινές, περιουσίες τους, είτε στο όνομά τους είτε στο όνομα στενών συγγενών τους. Έχουμε δικαίωμα να απαιτήσουμε την άμεση άρση της ασυλίας και του απορρήτου των τραπεζικών καταθέσεων των πολιτικών, των δημοσίων λειτουργών και των στελεχών των κομμάτων εξουσίας της Χώρας!
Όπως ακριβώς ζήτησε και ο Ελβετός Βουλευτής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας των φορολογουμένων της χώρας του και η υποκριτική Γερμανία φυσικά απέρριψε την πρόταση!!
Οι ξένοι έχουν άδικο σε πολλά να μας χλευάζουν, όμως πρώτοι από όλα φταίμε εμείς που δεν τιμωρούμε τους καταχραστές των κόπων μας.
Ο Γιάννης Μανώλης, βέβαια, διάβασα ότι είπε: "Η μεγαλύτερη τιμωρία για τον πολιτικό είναι να καταδικαστεί από το λαό. Και ο Αλογοσκούφης καταδικάστηκε"!!
Σιγά μη χ...κε ο Αλογοσκούφης που τον καταδίκασε ο Ελληνικός λαός, όταν έφυγε με το ...αζημίωτο για το "σπιτάκι" του συνεχίζοντας ακάθεκτος την πολυτελή διαβίωσή του, ενώ ο κόσμος εξοντώθηκε και θα εξοντωθεί ακόμη περισσότερο!
ΤΙΜΩΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ λοιπόν για να μπορούμε να μιλάμε για εθνική περηφάνεια και να τα χώνουμε στα γεμανικά Focus!!

19 σχόλια:

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Γλυκιά μου Μαριάννα,δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξη,αλλά πιστεύω πως στην Ελλάδα θα αργήσουμε πολύ ακόμα να δούμε να αποδίδεται δικαιοσύνη...
Να ζήσω την τιμωρία των πολιτικών προσώπων που καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα,και τι στον κόσμο!...

tzonakos είπε...

Σωστό.
Να τιμωρηθούν όσοι ειναι ένοχοι απο οπου κι αν προέρχονται.
Δεν πάει άλλο.
Καθένας λαμόγιος κι ο συρφετός του τρώνε με χρυσά κουτάλια και μετα αποσύρονται να απολάυσουν τους ...κόπους τους !
Ας δημευθούν οι περιουσίες τους και των συγγενών τους και μετά ας δούμε τι εχουν να πούν οι κάθε γερμανοί.

Swell είπε...

Θεωρώ πιο πιθανό να δω τρόλει να φτάνει στον Παρθενώνα, από το να λειτουργήσει η δικαιοσύνη σαν τέτοια και όχι σαν εσμός.

Unknown είπε...

Ισως να μη καταλαβα καλα!!!
Η Εξεταστικη δεν γινεται για το που πηγαν τα λεφτα!!!!!!!!!!
αλλα αν ο ενας 'μαγειρεψε' κοκκινιστο κι ο αλλος 'λεμονατο'.
Τον 'αθλιο' λαο [εμενα] μ'ενδιαφερει αλλο.
1.Γιατι χρωσταμε του κοσμου τα δις για τα νοσοκομεια;;
Γιατι προμηθευομασταν φαρμακα με τις ακριβωτερες τιμες τις Ευρωπης.
3.Γιατι παρεμειναν χωρις εξοπλισμους ενω προκηρυσσοταν προμηθειες;;
4,Γιατι παραμενουν κενες 10.000 οργανικες θεσεις στον στενο δημοσιο τομεα, την ωρα που φορτωσαν το δημοσιο με 95.000 στειτς, ανσφαλιστους ,εκμεταλευομενοι την αναγκη των παιδιων και ταυτοχρονα απομειωνοντας τα ταμεια των ασφαλισμενων;;
5.Γιατι δεν μπορει να πληρωθει το εφαπαξ;;
6.Γιατι κλεινουν τα κεντρα απεξαρτησης;;
Γιατι,γιατι;;;; και συμπληρωστε οσα ακομη θελετε!!!
7.Γιατι πνιγεται ο Εβρος την ωρα που ο Σουφλιας χορευει τσαμικο με τους λεβεντες του Ακτωρα;;;;;
Ε,λοιπον αυτη την εξεταστικη θελω να δω.....
Θελω Δ/νσεις και ονοματα ........
Πολυ λιγο μ' ενδιαφερει το γεγονος οτι μεσα απο την συγκεκριμενη εξεταστικη τοσο ο Γιωργος οσο και ο Αντωνης θελουν να ξεκαθαρισουν λογαριασμους μεσα στον χωρο τους.

Aνεμος είπε...

Έχουμε δικαίωμα να απαιτήσουμε την άμεση άρση της ασυλίας και του απορρήτου των τραπεζικών καταθέσεων των πολιτικών, των δημοσίων λειτουργών και των στελεχών των κομμάτων εξουσίας της Χώρας!

Ανώνυμος είπε...

Δε μας φτανανε τα εγχωρια καθαρματα, φερανε να μας κυβερνανε και αλλοδαπα..

hackaday είπε...

Τέλος στη ατιμωρισία τώρα για να μπορούμε να τα χώσουμε στους ξένους και να τους κοιτάμε στα μάτια.

marianaonice είπε...

@Η Ψυχή μου το ξέρει
ψυχούλα μου το πιστεύω αυτό που λες!
Μα δεν μπορώ να το αποδεχθώ! Αρνούμαι να συνειδητοποιήσω ότι μας κυβερνούν μαφιόζοι που προστατεύονται από τους ίδιους τους νόμους που αυτοί ψηφίζουν!!

@Τζονάκο μου
ΈΤσι αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη και δεν καταλυθεί η ατιμωρησία σ' αυτό τον τόπο μη περιμένουμε προκοπή!
Η δημοσιονομική τους πολιτική που χτυπά τους μικρούς και αδύναμους όπως πάντα τίποτε δεν θα τους αποφέρει, αν δεν απαιτήσουν την επιστροφή των κλεμμένων.

@Swell μου
Πες το ψέμματα!!! Εσμός κατάντησε από θεσμός!!

marianaonice είπε...

@taspa μου
Κεραυνοί όλα σου τα γιατί!
Μα τίποτε δεν πρόκειται να κεραυνοβολήσουν! αυτοί έχουν φροντίσει για το αλεξικέραυνό τους!
Σκέψου και ένα άλλο απλό γιατί.
Γιατί δεν αποφασίζει η Ευρώπη της Ένωσης να εγγυηθεί τα σύνορά μας ως δικά της ανατολικά σύνορα?? Τότε πλέον τι θα τους θέλουμε τους εξοπλισμούς για τη γείτονα χώρα?
και τότε φαντάσου πόσα θα εξοικονομούσαμε από το ΑΕΠ που το μεγαλύτερο μέρος του πάει σε αμυντικές προμήθειες??
Όμως αυτές οι προμήθειες γίνονται από Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία και βάλε... Δεν τα λέω εγώ. Ο Βγενόπουλος τα είπε στο Χατζηνικολάου! Αλεσβερίσσι στην πλάτη των λαών κάνουν οι μεγαλέμποροι του κόσμου!

@Ανεμε
φίλε μου εμείς να απαιτήσουμε, αλλά ποιός θα μας ακούσει??
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

@Ανώνυμε
Πολύ σωστά! Τα αλλοδαπά καθάρματα υποκρίνονται ότι κόπτονται για να αρθεί η κρίση μας. Αντίθετα τους βολεύει η κρίση αυτή γιατί αυτοί κερδίζουν!! Πάει πια η εθνική μας κυριαρχία... και δυστυχώς κανείς μας δεν το έχει ακόμη καταλάβει!!
Λακωνικό αλλά ζουμερό και εύστοχο το σχόλιό σου!
Σ' ευχαριστώ που @πέρασες.
:)))

marianaonice είπε...

@hackaday
Αυτό το ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ πρέπει να το βροντοφωνάξουμε όλος ο λαός μαζί ενωμένος!!

BUTTERFLY είπε...

Προσυπογραφω καθε λεξη και καθε σχολιο! Αυτο το ενωμενοι να δω και τι στον κοσμο!

KΑΡΜΕΝ είπε...

Καλό μήνα!
Δες λίγο και αυτό αν θες:
http://agapiaxies.blogspot.com/2010/03/blog-post.html

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.

marianaonice είπε...

@BUTTERFLY
Θα το δούμε κάποια στιγμή πεταλουδίτσα μου, που θα πάει?
:)))

@KΑΡΜΕΝ ΓΛΙΓΛΗ
Πέρασα και είδα, και συμφωνώ απόλυτα για τα σοσιαλιστικά και δίκαια μέτρα που προτείνεις @Αγαπη.
Μακάρι να σε ακούσουν αυτοί που πρέπει!
:)))

@JK SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ
Χωρίς δικαιοσύνη δεν κάνουμε τίποτε!
Καλό μήνα @φίλε μου!
:)))

Γραφεας Πεζικου είπε...

Και είχα σε εκτίμηση την Κυρία Υπουργό και την έβλεπα με κάποια συμπάθεια όταν φιλούσε σταυρωτά τους συναδέλφους της στα τηλεοπτικά πλάνα...Κρίμα!

marianaonice είπε...

@Γραφεας Πεζικου
Και πόσους ακόμη που εχουμε σε εκτίμηση δεν θα δούμε και θα τρίβουμε τα μάτια μας...
Τα φαινόμενα εξαπατούν!

Γραφεας Πεζικου είπε...

Εντάξει μην το παίρνεις και στα σοβαρά προσπαθώ να προσεγγίσω και από "χιουμοριστική" αν μπορώ να πω πλευρά το θέμα,κι αυτό για να ξεφύγω λίγο από το άχαρο γκριζόμαυρο που μας περιβάλλει με επικίνδυνες δυστυχώς διαθέσεις, σύστημα διακυβέρνησης!

marianaonice είπε...

@Γραφεας Πεζικου
Kαλά κάνεις...
Χρειαζόμαστε λίγο διαφυγή από τη μαυρίλα μας...
:)))

Γραφεας Πεζικου είπε...

Ευχαριστώ για τη κατανόηση και τη καληνύχτα μου σ'ΟΛΟΥΣ με αγάπη

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!