Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Ποιός είναι ο θύτης και ποιός το θύμα??

Στο κελί ο 14χρονος που σκότωσε τον πατριό του
Τον δρόμο για τις φυλακές του Αυλώνα πήρε χθες, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 14χρονος από τη Σητεία, που πυροβόλησε και σκότωσε τον 39χρονο πατριό του. Φανερά καταβεβλημένος, ο ανήλικος, συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη για την αποφυγή επεισοδίων, οδηγήθηκε χθες το πρωί ενώπιον του δικαστικού λειτουργού, όπου με δάκρυα στα μάτια άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για το μίσος που έτρεφε για τον άνθρωπο που τον είχε «υιοθετήσει» και ταυτόχρονα κακοποιούσε τον ίδιο αλλά και τα υπόλοιπα αδέρφια του.

Η είδηση δεν ξαφνιάζει, δεν εκπλήσσει, μόνο πονάει, μαχαιρώνει βαθιά την ανθρωπιά μας, κομματιάζει τις ευαισθησίες μας, πληγώνει την υποτιθέμενη αξιοπρέπειά μας και τελικά ανατρέπει το νόμο που προστάζει ο γονιός, ακόμη και ο θετός, να προστατεύει και να αγαπά το παιδί του!
Ανατρέπει την ίδια τη φύση, φέρνει το ανάποδο στη ζωή μας, και οργιζόμαστε για μοναδική φορά ίσως, όχι με τον πατροκτόνο αλλά με το δολοφονημένο!!

Ένα παιδί ακόμη, σήμερα δεν προσδοκά την ανάσταση της ψυχής του, δεν προσδοκά τη Λαμπρή με τα τσουρέκια και τα κόκκινα αυγά, δεν προσδοκά τη χαρά, μόνο βυθισμένο στην ανείπωτη δυστυχία του, απλά φυλακίζεται γιατί δεν άντεξε τον τόσο άδικο πόνο της ζωής του, δεν άντεξε που ήταν παιδί ενός ανάλγητου και διεστραμμένου θετού πατέρα, ένα παιδί που σήμερα ξανασταυρώνεται...
Και είναι πολλά αυτά τα σταυρωμένα παιδιά στον κόσμο!
Καθημερινά και νέα κρούσματα βίας κατά ανηλίκων όχι μόνον από ξένους αλλά από τους ίδιους τους γονείς τους, τους παππούδες τους και τους συγγενείς τους, κατακλύζουν τις ειδήσεις...
Ποτέ δεν θα ξεχάσω στην αρχή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, σε μία επαρχιακή πόλη ένα ανήλικο πάλι, αγόρι 15χρονο τότε, παραφύλαξε και σκότωσε με καραμπίνα τον σατράπη και γεμάτο κακότητα φυσικό, αλλοίμονο, και όχι θετό πατέρα του, τον πυροβόλησε και του διέλυσε το κεφάλι, ενώ κοιμόταν σε μία αγροικία τους.
Δεν άντεξε κι αυτό να τον βλέπει μέθυσο να ξεσπά στη μάννα, να τη χτυπά αλύπητα, να ξερνά πάνω της το μεθύσι του και να κοιμάται στη συνέχεια σαν ένα κτήνος, ανίκανο να νοιώσει τον παραμικρό οίκτο ακόμη και για το ίδιο του το σπλάχνο!!

Μαχαίρι στην ψυχή μου, αυτά τα ανήλικα ορφανεμένα από αληθινούς πατέρες, παιδιά... που την ψυχή τους πλημμύρισε το απύθμενο μίσος για τον άνθρωπο που θάπρεπε να λατρεύουν!

Και δεν υπάρχει πιο μεγάλη πίκρα να νοιώθεις "ορφανός", παρότι οι γεννήτορες σου, φυσικοί ή και θετοί, ζουν και βασιλεύουν...

11 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Ποτε εγινε παλι αυτο
Δεν το πηρα ειδηση
Και μετα , για ποια Ανασταση μου μιλανε....

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Αυτό που εξοργίζει είναι η προφυλάκιση του παιδιού! Γιατί έτσι,το κακό απλά θα πολλαπλασιαστεί και στην ψυχή του και στο σώμα...

Καλή Ανάσταση(;) Μαριάννα μου

Side21 είπε...

Αν σπείρεις μίσος ... θερίζεις οργή !!!
Κρίμα τέτοιες μέρες που όλοι μιλάμε για την ΑΓΑΠΗ ...
Κρίμα γιατί τέτοιες πληγές μένουν για πάντα ανοιχτές ...
και δεν κλείνουν ούτε με το θάνατο !!!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σου εύχομαι συναδέλφισσα
με υγεία και ανεμελιά ... (όσο γίνεται !!! )

Irene La Gamatius είπε...

Δεν πρέπει καν να μπεί σε φυλακή.. Καν.. Θα γίνει άλλος άνθρωπος.. Χαιρετήστε το παιδί γιατί θα μεγαλώσει πολύ γρήγορα με εμφανής απουσία των παιδικών του χρόνων.. :-(

tzonakos είπε...

Εμένα δεν τα χωράει ο νούς μου αυτά.
Δεν μπορώ να τα διανοηθώ.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ να εχεις.

Aristodimos είπε...

Μακαρι η Ανασταση του Κυρίου να δεινει φωτισει κι ελπίδα σ ολον τον κόσμο κι οχι μονο σ αυτα τ ανήλικα παιδιά.

Καλό Πασχα σου ευχομαι απο καρδιας καλή μου Μαριαννα.

Την αγαπη μου
Αρης

Ανώνυμος είπε...

Kαλησπέρα.Είδα την είδηση καθυστερημένα,και έχω να προτείνω την του παιδιού αυτού απο όσους μπορούν.Να βρεθεί εθελοντής δικηγόρος,και να μην ξεχαστεί το θέμα του.Ο Άνεμος πάντα προωθεί τέτοια ζητήματα μήπως μπορεί να κάνει ένα κάλεσμα;προσωπικά δεν έχω μπλοκ για να βοηθήσω.Θα σας παρακαλέσω να κρατήσετε όσο το δυνατόν ανοιχτό το θέμα.

marianaonice είπε...

@Ρίκη Ματαλλιωτάκη
Έγινε κι αυτό όπως και τόσα άλλα...
Η ανάσταση για μερικούς ανθρώπους δεν έρχεται ποτέ, κι είναι πολύ άδικο αυτό...

@Ψυχούλα μου
Η προφυλάκιση αυτού του παιδιού είναι άλλη μία κακοποίηση της ψυχής του!
Μα αν οι δικαστές είχαν λίγο έλεος θα καταλάβαιναν ότι δεν κινδυνεύει ο κόσμος μας από αυτό τον "εγκληματία"! Τους άλλους να πάνε να πιάσουν...

@Side21
Πληγές που δεν κλείνουν ποτέ!
Δυστυχώς!
Η δικαιοσύνη πρέπει να έχει ανθρωπιά και έλεος!

marianaonice είπε...

@Irene La Gamatius
Συμφωνώ μαζί σου.
Έχεις απόλυτο δίκιο!

@Τζονάκο μου
Κανενός ο νους δεν το χωράει αυτό.

@Άρη μου
Καμιά φορά σκέφτομαι ότι ο Χριστός τα ξέχασε αυτά τα παιδιά...
Ευχές πολλές και να περνάς καλά όπου κι αν είσαι!

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε
Ναι ο @Ανεμος είναι πολύ ευαισθητοποιημένος σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις για κάθε περίπτωση που χρειάζεται στήριξη.
Και έχεις δίκιο! Αυτό το παιδί θέλει στήριξη.
Σαφώς και δεν πρέπει να ξεχαστεί στα ...αζήτητα.
Δεν ξέρουμε όμως τι δυνατότητες έχει η οικογένειά του και αν έχει αυτή τη στιγμή νομική κάλυψη. Σε κάθε περίπτωση κι αν δεν έχει το δικαστήριο θα του διορίσει αυτεπάγγελτα δικηγόρο για τη δίκη. Μέχρι τότε όμως θα χρειαστεί σίγουρα ένα δικηγόρο για να κάνει τις αιτήσεις του για αποφυλάκισή του, στον ανακριτή ή στο δικαστικό συμβούλιο, μέχρι να γίνει το δικαστήριό του.
Σ' ευχαριστώ για την επισήμανσή σου. Αν ξέρεις κάτι περισσότερο πες μας και εγώ θα το ανεβάσω πάλι το θέμα στον Άνεμο και στους Ενωμένους Μπλόγκερ με πρόσκληση εθελοντή δικηγόρου για βοήθεια.

marianaonice είπε...

Περίεργο.
Πιο πάνω υπήρχε το σχόλιο ενός ανώνυμου που τώρα εξαφανίστηκε.
Περίεργα παιχνίδια της google.
Έχει ξαναγίνει. Ελπίζω να εμφανιστεί πάλι...:))

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!