Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο υπέροχος και αληθινά "ανθρώπινος" κόσμος των ζώων.



Δείτε το βίντεο. Αξίζει τον κόπο.
Το σκυλί και το δελφίνι... η "ανθρωπιά" των ζώων σε όλο της το μεγαλείο! Άνθρωποι διδαχθείτε!!
Μου έφτιαξε τη μέρα ή μάλλον μου έφτιαξε όλες τις τελευταίες μέρες που η σιχασιά για όσα γίνονται στον τόπο μας, αλλά και παγκοσμίως, έχει μαυρίσει την ψυχή μου και η υποκρισία των πάντων γύρω μας, έχει ανεβάσει το κοντέρ του θυμού μου στο έσχατο σημείο!

Διαβάζω παντού για την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών από τους 250 αλλοδαπούς που ήρθαν στη χώρα χωρίς νόμιμες διατυπώσεις (όπως την τελευταία δεκαετία έρχονται κατά μιλλιούνια) και αδυνατώ να απαντήσω στα ερωτήματα που σφυρίζουν στο μυαλό μου και στο μυαλό πολλών άλλων.
Αναρωτιέμαι λοιπόν και εγώ η άσχετη αν πληροφορίες εντόπιζαν ένα ΙΧ, ή ταξί, ή φορτηγό να μεταφέρει έστω και 5 ή 10 λαθρομετανάστες (όχι 250) δεν θα είχε κατασχεθεί το όχημα και ο οδηγός και διακινητής θα είχε συλληφθεί για το κακούργημα της προώθησης παράνομων αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας??
Όσο για το πανεπιστημιακό άσυλο όλοι ξέρουμε ότι δεν καλύπτει τα τελούμενα κακουργήματα. Και η εγκατάσταση εκεί αυτών των δύστυχων λαθρομεταναστών έχει γίνει με την τέλεση του παραπάνω κακουργήματος της παράνομης διακίνησης και εγκατάστασής τους στη Χώρα.
Τώρα τι ζητάνε η Κυβέρνηση από την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και τους πρυτάνεις, τι ζητάει η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση και από τους δύο και οι εισαγγελείς από τους πρυτάνεις και την κυβέρνηση, εγώ ακόμη δεν έχω καταλάβει...
Μήπως κατάλαβε κανείς από εσάς??
Ποιος δουλεύει ποιόν σ' αυτή τη Χώρα? Μάλλον όλοι οι παραπάνω δουλεύουν εμάς με εργαλείο τους την αθλιότητα και τη δυστυχία κάποιων αλλοδαπών προσφύγων που κανείς δεν ξέρει ποιοί και για ποιό σκοπό τους έφεραν στην Ελλάδα... φαντάζομαι όχι για να βρουν τον ...παράδεισο, αφού εδώ πια όλα οδηγούν στην κόλαση...
Λυπόμαστε όλοι γι' αυτούς τους δύστυχους ανθρώπους, αλλά όταν σήμερα η πλειοψηφία των ημεδαπών δεν έχουν εργασία, ασφάλεια, υγεία, φάρμακα, λόγω της κρίσης, τι μπορεί να προσφέρει το κράτος αυτό, πια σ' αυτούς τους ανθρώπους εκτός από εξαθλίωση και παρανομία?

Γι' αυτό δείτε το βιντεάκι, θα νοιώσετε επιτέλους γαλήνια και ανθρώπινα, θα νοιώσετε ότι σ' αυτό τον κόσμο υπάρχει "ανθρώπινη" αλληλεγγύη και λογική, όχι όμως στους ανθρώπους, αλλά στα ζώα τούτου του πλανήτη, κι ίσως λυπηθείτε που γεννηθήκατε άνθρωποι...

37 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

πραγματικά πολύ καλό και θεραπευτικό!!!

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Τι να πεις για το σκυλί; Τι να πεις για το δελφίνι;Σκέψου τώρα το συνδυασμό των δύο!!!!Μοναδικό,Μαριάννα μου!

Όσο για την εξαθλίωση που βιώνουμε σε όλα τα επίπεδα,τι να πεις; Εγώ πραγματικά δεν μπορώ να πω κάτι,γιατί απλά δεν μπορώ να κάβω κάτι...Απλά,παρακολουθώ την κατρακύλα μας...!

φιλιά!

Margo είπε...

Παραμιλάμε με όσα συμβαίνουν, είμαστε ένα μπάχαλο για γέλια και για κλάματα. Το τραγικό είναι όταν βγαίνουν στα κανάλια και φαγώνονται.

Το βίντεο είναι απίθανο!

Καλό ξημέρωμα Μαριάνα

Ανώνυμος είπε...

Η ζωή μας "πρέπει" να γίνει μαύρη-κατάμαυρη. Μπας και η μαυρίλα εξαπλωθεί στο δέρμα μας και στο DNA μας. Ετσι μόνο έχουμε ελπίδα να εξεγερθούμε, σαν τους Τυνήσιους ας πούμε.

Maria Tzirita είπε...

Μαριαννάκι μου, το βιντεάκι, αν και "στημένο", είναι υπέροχο. Πράγματι σε χαλαρώνει και σε γλυκαίνει να το παρακολουθείς. Γι αυτό άλλωστε κι εγώ έχω τέτοια τρέλα με τα ζώα και το ξέρεις καλά! Φιλάκια πολλά!
Υ.Γ. Πότε θα πάμε Σαρρή???

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι - σαν συνέχεια προηγούμενου σχολίου μου- αν θα έπρεπε να φροντίσουμε να εγκαταστήσουμε για τα καλά στη Νομική τους "καταληψίες" της.
Να τους μάθαίνουμε ελληνικά και αυτοί να μας μαθαίνουν τι θα πεί ζωή, αγώνας, ελπίδα, επιβίωση, αισιοδοξία.

Απο-γενήκαμε φλώροι αποβλακωμένοι από την επιδοτούμενη "ευμάρεια των δανεικών" και τον κατ' επίφαση πολιτισμό μας. Χωρίς ρίζες, χωρίς πιστεύω, χωρίς θεό.

Φυρί-φυρί είπε...

Διαπιστώνω οτι η συνταγή των αναρτήσεων σας με την ανα δεκαπενθήμερο δοσολογία είναι άκρως αποτελεσματική. Ήδη στην περίπτωσή μου, άρχισαν να εμφανίζονται σημάδια ανάκαμψης. Συνεχίστε με τον ίδιο τουλάχιστον ρυθμό. Επιφυλάσσομαι για ανταπόδοση στις δωρεάν υπηρεσίες σας.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αυτο το εργο με το σκυλι που ερωτευτηκε το δελφίνι, το ειχα προλαβει καποια στιγμη , αλλα το μισο...μηπως μπορεις να μου πεις πως το λενε για να το ξαναδω;

Οσο για τα υπολοιπα τωρα, γαμησε τα.....το ειπαμε....

tzonakos είπε...

Tην καλύτερη ώρα το ειδα το βίντεο, οτι πρέπει για ενα ευχάριστο καληνύχτισμα.
Για το άλλο με τους μετανάστες ... εχω διαβάσει τόσα πολλά και διάφορα που αναρωτιέμαι πόση δημκρατία έχουμε και μήπως αυτη η δημοκρατία που εδω γεννήθηκε, απέτυχε γιατι δεν ειχαν προβλεφθεί μερικά πράγματα ... τελος πάντων.
Να σαι καλά.

marianaonice είπε...

@Μοναχικέ μου Λύκε
Το χρειαζόμασταν!
:))

@Ψυχούλα μου
Είναι μερικές φορές που η γαλήνη που μας προσφέρουν τα πλάσματα αυτά, είναι μοναδική! Ξαναβρίσκουμε την "ανθρωπιά" μας και καταλαβαίνουμε πόσο αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης είμαστε και πόσο αφύσικη κάναμε τη ζωή μας!!
Η φύση μπορεί να υπάρξει χωρίς εμάς! Εμείς όμως δεν θα υπήρχαμε χωρίς τη φύση!
Όσο για την κατρακύλα, νοιώθω ότι κανείς μας δεν μπορεί να κάνει τίποτε και οργίζομαι αφάνταστα!

@Margo μου
Άσε αν δεν ήταν τόσο σοβαρά τα πράγματα μ' αυτή την ανευθυνότητα που τους δέρνει μόνο για γέλια θα ήταν! Παίζανε την κολοκυθιά με ένα τόσο σοβαρό θέμα οι ανεγκέφαλοι!
Καλό ξημέρωμα.

marianaonice είπε...

@Aνώνυμε
Λένε πώς αν δεν πιάσεις πάτο δεν ανεβαίνεις. Νόμιζα ότι είχαμε πιάσει πάτο! Να ξεσηκωθούμε σαν τους Τυνήσιους και μετά? Μήπως αυτό επιδιώκουν?

@Μαρία μου
είναι όντως στημένο, κι εγώ το σκέφτηκα, αλλά αυτή η φάση πρέπει να συνέβη πολλές φορές με το σκυλί και το δελφίνι μέχρι που σκέφτηκαν να το αποθανατίσουν! Πρέπει τα δύο πλάσματα να είχαν αναπτύξει φιλία και να έπαιζαν κι άλλες φορές. Και αυτό είναι το αξιοθαύμαστο σ' αυτή την ιστορία!!
Την ίδια τρέλλα με τα ζώα έχουμε Μαρία μου... το είδα... απλά εγώ έχω γάτες κι εσύ σκυλάκια...
Φιλιάααα!!!
:))

@Ανώνυμε
Ίσως εχεις δίκιο, αν και δεν πιστεύω ότι όλοι όσοι έρχονται εδώ είναι άξιοι να τύχουν ασύλου. Όπως σε όλους μας και σ' αυτούς θα υπάρχουν οι τυχοδιώκτες και οι καιροσκόποι που έρχονται εδώ παράνομα και με τσαμπουκά θέλουν να μας επιβάλλουν τη δική τους θέληση!

marianaonice είπε...

@Φυρί-φυρί
Πολύ χαίρομαι που οι αναρτήσεις μου γίνονται αιτία ανάκαμψης σας! Θα περάσω κι εγώ από τα @μέρη σας να πάρω τις δικές σας ...δωρεές...
:)))

@Ρίκη μου
δεν το είχα δει. Ό,τι είδα στο yutube δεν ξέρω την ταινία.
Φιλιά!

@Τζονάκο μου
χαίρομαι που χαλάρωσες μ' αυτό το βίντεο. Κι εγώ το ίδιο...
Όσο για το θέμα των μεταναστών άστο γιατί τρελλαίνομαι με τόση υποκρισία γύρω μας! Το σίγουρο είναι πάντως ότι με τη διακίνηση αυτή των παράνομων αλλοδαπών και την εγκατάστασή τους στη Νομική ξεχάσαμε το πόρισμα της Ζήμενς!
Χαχαχαχαχα!!!

Καλό ξημέρωμα σε όλους!
@

tzonakos είπε...

Tι θες να πείς ;
Οτι το 'καναν επίτηδες για να ξεχάσουμε τη SIEMENS ;
Μα νομίζω η φαντασία οργιάζει συχνά... τελος πάντων δεν υπάρχουν πάντα συνωμοσίες, ξέρεις.

marianaonice είπε...

@Τζονάκο μου
Τι να πω? Δεν πήγε μόνον εμένα το μυαλό μου εκεί αλλά κι άλλοι το σκέφτηκαν.
Συμφωνώ ότι δεν υπάρχουν παντού συνωμοσίες, αλλά ομολογώ ότι με όλα όσα συμβαίνουν σ' αυτό τον τόπο καταντήσαμε πια καχύποπτοι!
Μετά τη μεταπολίτευση επί 30 και πλέον χρόνια μας παραμύθιαζαν ότι η Ελλάδα πάει μπροστά και τελικά βρεθήκαμε πίσω στο μεσαίωνα...
Τώρα πώς έγινε αυτό? Είναι ένα ερώτημα, αφου όλοι για το καλό μας πάσχιζαν!
χαχαχα!!!
Αντε καλό ξημέρωμα φίλε!
:))

Ανώνυμος είπε...

Μαριάννα γράφεις:
"Να ξεσηκωθούμε σαν τους Τυνήσιους και μετά? Μήπως αυτό επιδιώκουν? "

Μα για τρελλούς τους πέρασες ??

Η ΝΕΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΥΧΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΠ¨Ο ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΥΠΟΚΙΝΗΤΗ. ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΘΕΛΟΥΝ ΓΑΛΗΝΗ (ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ) ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ.

Δες πόσο ιδρώνει ο Μπάρακ - Ομπάμα Μουμπάρακ να "ηρεμήσει" τους Αιγύπτιους ...

Σκέψου το και τα ξαναλέμε.

-=IMAGINOS=- είπε...

Σκέφτομαι να φτιάξω μία ταινία για τη φιλία του Αλαβάνου με τον Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής. Θέλω να πω πως αυτό θα παρουσιάζει.

Tasoula είπε...

test

Unknown είπε...

Καλημερα, ειναι τρελο!!!!Μαλλον σε οσους αγαπω εμφανιζομαι!!!!;;;;;!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΓΟΝ !

Πληροφορούμαι ότι 2 C130 ετοιμάζονται να απογειωθούν με προορισμό την Αιγυπτο.

Με την ευκαιρία δεν παίρνουν και το γιωργάκι και όλη τη μαφιόζικη παρέα της τρόϊκας να ξεμπερδεύουμε και να μην έχουμε διπλά έξοδα ??

Με την ευκαιρία το γιωργάκι να πάει και να παρηγορήσει το συντροφάκι μουμπάρακ και να κανονίσουνε τα του υπολοίπου του βίου των ??

ΥΓ: Με την ευκαιρία επίσης η φιλεύσπλαχνος κυρία Βαρδινογιάννη να εκμεταλλευθεί την πτήση και να πάει να παρηγορήσει την επίσης φιλεύσπλαχνη κυρία Μουμπάρακ.

Καραμούζα είπε...

Τώρα που τό σκέφτομαι... σ' αυτόν τον υπέροχο κόσμο πρέπει να ανήκει και η κα Άννα, η οποία -μεταξύ άλλων- θα μάς λύσει και το πρόβλημα της ανεργίας.

Το "πώς" βρείτε το στο:
{arritarimata.blogspot.com}

Καλό μήνα!

marianaonice είπε...

@Aνώνυμε
Η φράση μου ""Να ξεσηκωθούμε σαν τους Τυνήσιους και μετά? Μήπως αυτό επιδιώκουν? "
είναι απλά μια σκέψη μου.
Γιατί αποκλείεις το ενδεχόμενο να θέλουν να προκαλέσουν ταραχές για να περάσουν τα δικά τους "μέτρα"?
Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι πρέπει να μείνουμε απαθείς, αλλά σίγουρα πρέπει να μείνουμε ειρηνικοί!

@-=IMAGINOS=-
Χαχαχα!!!Καλή ιδέα σου!!

@Τασούλα μου
Πέτυχε το τεστ σου!!
Σαφώς και σε όσους σ' αγαπάνε εμφανίζεσαι!!
:)))

marianaonice είπε...

@Aνώνυμε
Καλή η ιδέα σου αλλά σιγά μη την ακούσουν!!
χαχαχαχα!!!
Το Μουμπάρακ τον ετοιμάζουν για ξήλωμα οι Αμερικάνοι και για να δούμε ποιόν θα εφεύρουν πάλι ως "σωτήρα" των Αιγυπτίων?

@Καραμούζα
Καλώς ήλθες!!
Ναι τα είδα τα άρρητα ρήματα!
Σωστός!!
Μόνο η γκρίνια θα μας μείνει...
χαχαχαα!!

ohia είπε...

Γιατί αναρωτιέσαι τι ζητάνε η Κυβέρνηση από την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ από τους πρυτάνεις, τι ζητάει η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση και από τους δύο και οι εισαγγελείς από τους πρυτάνεις και την κυβέρνηση;
Δεν έχεις καταλάβει ότι όλα αυτά είναι ένα παιχνίδι, που τα πιόνι είμαστε εμείς και μας κινούν όπως θέλουν. Όσο πιο άθλια κατάσταση και δυστυχία είναι κάποιος τόσο πιο πολύ τον βαράν.
Όλα είναι ένα δούλεμα.
Ο ένας δουλεύει τον άλλον και όλοι μαζί εμάς.
Εκμεταλλεύονται την αθλιότητα και τη δυστυχία των αλλοδαπών αυτών προσφύγων, δεν ξέρω αν τους έταξαν παράδεισους, το μόνο που βλέπω είναι ότι υπάρχει εξαθλίωση.
Η Πατησίων, έξω απ΄τον ΟΤΕ και απέναντι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο είναι γεμάτη μελαψούς αλλοδαπούς, -οι Κινέζοι άνοιξαν και έχουν κατακλείσει πάμπολλα σημεία με καταστήματα-, το βράδυ μετά την Πλατεία Κολιάτσου μελαψές πόρνες κάνουν πιάτσα σε μεγάλο μήκος της Πατησίων,(μέχρι την Καυταντζόγλου).
Δεν θα ξεχάσω ένα βράδυ, κινούμενος στη Πειραιώς προς Ομόνοια, για να περάσω απο το κέντρο έστριψα δεξιά στη Σωκράτους. Το πόσες μελαψές αλλοδαπές έπεσαν στο αυτοκίνητό μου δεν περιγράφεται και να με κυνηγούν και να φωνάζουν "που πας αγόρι μου, σταμάτα, θα περάσεις καλά μαζί μας"
Τι να σας πω πιστεύω κάποια μέρα θα γίνει μεγάλος ξεσηκωμός.Τώρα αυτός θα είναι από τους αλλοδαπούς τους ιθαγενείς δεν το γνωρίζω.

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !.



Κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" στο facebook‏...

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Δεν πληρώνω διόδια
Δεν πληρώνω ΜΜΜ
Δεν πληρώνω βενζίνη
Δεν πληρώνω ΦΠΑ
Δεν πληρώνω Φόρους
Δεν πληρώνω Χαράτσια
Δεν πληρώνω τόκους
και λαμόγια
ΦΤΑΝΕΙ!!!!!!

Μαζευόμαστε όλοι στην σελίδα στο Facebook για να διαμαρτυρηθούμε και να οργανωθούμε για να αντιδράσουμε.
Μέχρι εδώ ήταν, δεν πάει άλλο, ο κόσμος αγανάκτησε.
Καλούμε τα blogs και τα ελεύθερα μέσα να διαδώσουν το νέο, μέσω του Facebook μπορούμε όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας
και να αντιδράσουμε συστηματικά.
Επιβάλλεται να ακουστούμε, δεν...
υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

ΟΛΟΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/2/2011 ώρα 12 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ:
http://www.facebook.com/pages/Den-Plerono/151594124896495

marianaonice είπε...

@ohia - οχιά
Κανείς δεν τα βάζει με αυτούς τους ανθρώπους που παλεύουν όπως και οι Έλληνες πολίτες, για την επιβίωσή τους κατ' αρχάς και για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους σ' αυτό τον πλανήτη στη συνέχεια.
Έχουν όλο το δικαίωμα να το παλεύουν και να το ζητούν από όλους τους συνανθρώπους τους σε όλο τον κόσμο.
Για μένα όμως αυτοί που τους φέρνουν εδώ με 3.000 Ευρώ περίπου το κεφάλι και τους οδηγούν σε τέτοιου είδους κινήσεις διαμαρτυρίας, στην ουσία δεν εξυπηρετούν το συμφέρον των μεταναστών αυτών αλλά αντίθετα στόχος τους είναι μάλλον να εξεγείρουν και να προκαλέσουν τους ημεδαπούς και ιθαγενείς πολίτες αυτού του τόπου σε πράξεις αντιπάθειας και αποστροφής.
Σε καμία χώρα ευρωπαϊκή ή και του τρίτου κόσμου ακόμη δεν θα επέτρεπαν την κατάληψη ενός πανεπιστημίου από μετανάστες και τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο ύπνου.
Και μη πούμε ότι τα δικαιώματα των μεταναστών δεν παραβιάζονται στις άλλες χώρες γιατί εκεί οι μετανάστες είναι ελεγχόμενοι στην πλειοψηφία τους και εισέρχονται με περιορισμένο αριθμό που μπορεί να ικανοποιηθεί ως προς τα αιτήματά του και τον τρόπο διαβίωσής του. Εδώ τι να κάνει αυτό το κράτος της διαφθοράς και της ασυδοσίας, για να ικανοποιήσει το δίκιο αυτών των ανθρώπων όταν δεν μπορει και δεν θέλει να ικανοποιήσει το δίκιο των ημεδαπών πολιτών του??
Το μόνο που πρέπει να απαιτηθεί είναι να καταργηθεί η εφαρμογή της συνθήκης του Δουβλίνο ΙΙ για την προώθηση αυτών των ανθρώπων σε χώρες που αυτοί επιθυμούν. Όμως δεν άκουσα κάτι τέτοιο να το ζητούν. Το πρόβλημα είναι περίπλοκο και ευθύνονται γι' αυτό και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Από την Ολλανδία με βάση το Δουβλίνο ΙΙ μας επιστρέφονται σωρηδόν μετανάστες που προωθήθηκαν εκεί από τη χώρα μας.
Γι' αυτό νομίζω ότι τέτοιου είδους διαμαρτυρίες άλλους στόχους έχουν και οι μετανάστες απλά γίνονται εργαλείο στα χέρια αυτών που τους χρησιμοποιούν.
Με άλλα λόγια σκέτη υποκρισία

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Για να δούμε μέχρι πότε θα μπορούν οι πολίτες να λένε "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"?
Ετοιμάζουν μάλλον νόμο για να σταματήσουν αυτού του είδους τη διαμαρτυρία αποκαλώντας τσαμπατζήδες τους πολίτες που αντιδρούν σε παράνομα και άδικα χαράτσια, ενώ κανείς δεν μιλά για τους δικούς τους τσαμπατζήδες που τα τελευταία 30 χρόνια έφαγαν και ήπιαν τσάμπα και σήμερα έφεραν τη "λυπητερή" στο λαό.

Φυρί-φυρί είπε...

‘Ενας από τους πιο αξιόλογους δημοσιογράφους-συγγραφείς, κατά τη γνώμη μου, ήταν ο -μακαρίτης- Βασίλης Ραφαηλίδης. Διαβάζω ένα από τα βιβλία του (“Θερμοί και Ψυχροί Πόλεμοι”) και θα ήθελα να μεταφέρω κάποια ενδιαφέροντα αποσπάσματα από αυτό:
…οι σκύλοι και οι γάτες των “πολιτισμένων” περνούν καλλίτερα από τα παιδάκια του Τρίτου Κόσμου. Οι σύγχρονες, οι …μοντέρνες γάτες ξέχασαν να τρων ποντίκια διότι τρων εκλεκτές γατίσιες τροφές σε κονσέρβα, που πωλούνται στα μπακάλικα μαζί με τις τροφές για ανθρώπους. Η ισότητα ανάμεσα στον άνθρωπο και τη γάτα ή ανάμεσα στον άνθρωπο και το σκύλο είναι σχεδόν υποδειγματική. Η ισότητα ανάμεσα στον άνθρωπο και τον άνθρωπο είναι υπόθεση δυσκολότερη και ίσως γι’ αυτό απαξιούν να ασχοληθούν μ’ αυτήν οι φανατικά ζωόφιλοι. Δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να αγαπάς το ζώον-ζώον, αν πρώτα δεν αγαπήσεις το ζώον-άνθρωπος. Πιστεύω πως μόνο όσοι αγαπούν τον άνθρωπο έχουν δικαίωμα να αγαπήσουν τα ζώα. Η γνήσια ζωοφιλία είναι μια προέκταση -προς τη μεριά του ζωικού βασιλείου- της αγάπης για τον άνθρωπο.

marianaonice είπε...

@Φυρί-φυρί
"Η γνήσια ζωοφιλία είναι μια προέκταση -προς τη μεριά του ζωικού βασιλείου- της αγάπης για τον άνθρωπο"!

Γι' αυτό να είσαι σίγουρος!!
Αυτός που αγαπά τα ζώα χωρίς να αγαπά τον άνθρωπο υποκρίνεται και στην ουσία δεν αγαπά παρά μόνο τον εαυτό του για την ευχαρίστηση του οποίου χρησιμοποιεί το ζώο.
Ζωοφιλία σημαίνει αγάπη του μυστηρίου της ζωής σε οποιαδήποτε μορφή της!!

paramythou είπε...

Ανθρώπινη αλληλεγγύη.
Πού έχει χαθεί αυτό το αγαθό?

την καλησπέρα μου
Μαριαννα μου

marianaonice είπε...

@Παραμυθού μου!
Εμείς θα το αναζητάμε το αγαθό της αλληλεγγύης, σε πείσμα των καιρών και ελπίζω ότι ισχύει το: ο ευρών αμοιφθήσεται!
:))
Καλή σου νύχτα και καλό Σ/Κ Μαίρη μου!

Καραμούζα είπε...

Κάτι μού λέει πως όταν γράφεις « ο ανθρώπινος κόσμος των ζώων» εννοείς το υπουργικό συμβούλιο.

Κάνω λάθος;;;

Περάστε όμως κι απ' το κονάκι μου.
Έχω ...πράμμα που σαλεύει!

«Less fakelaki»

Καλο Σαββατοκύριακο.

inter-notes είπε...

Λατρεύω το "ανθρώπινο" που αναδίδουν τα δελφίνια...
Χάρμα οφθαλμών και λοιπών αισθήσεων το βιντεο! Ειδικά ο μαγικός κόσμος του βυθού και το "ευχαριστώ" του δελφινιού στον τετράποδο φίλο του.
Θεωρώ τον εαυτό μου γνήσια ζωόφιλο από την άποψη ότι δεν εχω στην κατοχή μου κανένα ζώο. Θέλω να τα απολαμβάνω και να τα θαυμάζω στο φυσικό τους χώρο, ελεύθερα και όχι "φυλακισμένα" στους τέσσερις τοίχους ενός σπιτιού...

Ευχαριστώ για "ταξίδι"!

marianaonice είπε...

@Καραμούζα
Καλώς ήλθες στο @κονάκι μου!
Μπα δεν εννοώ το υπουργικό συμβούλιο γιατί αυτό μπορεί να είναι κόσμος των ζώων αλλά όχι ...ανθρώπινος!!
Χαχαχα!!
Θα περάσω κι απο το δικό σου @κονάκι!
Καλό Σ/Κ και σε σένα!!

@inter-notes
Καλώς ήλθες και εσύ από @εδώ!
Τα δελφίνια λένε ότι είναι ο ...άνθρωπος της θάλασσας... Όταν τα βλέπω κι εγώ έχω την αίσθηση ότι μας κοιτούν με νόημα και χαμογελούν...
Συμφωνώ ότι τα ζώα πρέπει να ζουν στο περιβάλλον τους και όχι εξανθρωπισμένα για τη δική μας ευχαρίστηση.
Απλά κάποιες γατούλες νομίζω ότι άνετα μπορούν να συμβιώσουν μαζί μας και να το χαίρονται πραγματικά, αρκεί να έχουν κήπο για να κυκλοφορούν ελεύθερα έξω και να μη τη βγάζουν όλη μέρα στο σαλόνι μας.

Aνεμος είπε...

Δε χύνουν δάκρυ
Τα μάτια που συνήθισαν να βλέπουνε φωτιές
Δε σκύβουν κεφάλι οι μαχητές
κρατάν ψηλά το αστέρι
με περιφάνια...
...Στάχτη θα γίνεις κόσμε γερασμένε
Σου είναι γραφτός ο δρόμος
της συντριβής
και δεν μπορείς να μας λυγίσεις
Σκοτώνοντας τ'αδέρφια μας της μάχης
και να το ξέρεις θα βγούμε νικητές
κι ας είναι βαριές μας
οι θυσίες...

marianaonice είπε...

@Άνεμε
Δε σκύβουν κεφάλι οι μαχητές
κρατάν ψηλά το αστέρι
με περηφάνια...

Τι όμορφο! άργησες αλλά τα είπες όλααα!!

Heliotypon είπε...

'Ετσι είναι οι νόμοι στην Ελλάδα. Εφαρμόζονται επιλλεκτικά. Απαγορεύεται το κάπνισμα, αλλά μπορείς και να καπνίσεις, αν... Απαγορεύεται η μεταφορά λαθρομεταναστών, αλλά αν είσαι πολιτικός αλλάζει! Μιά φορά, όταν κοντά στο Ολυμπιακό στάδιο είχαν παρκάρει σ' όλα τα πεζοδρόμια, ακόμα και στα παρτέρια της περιοχής, με τρία περιπολικά παρόντα, τηλεφώνησα στην τροχαία και ρώτησα τον διοικητή αν επιτρέπεται το παρκάρισμα στα πεζοδρόμια και στα παρτέρια. Μου απάντησε με ύφος βλοσυρό: "'Οχι βέβαια". Στη συνέχεια τον ρώτησα πώς γίνεται τότε να έχουν γεμίσει παρακαρισμένα όλα τα πεζοδρόμια και τα παρτέρια στην Κηφησίας, κοντά στο Ολ. στάδιο; μου απάντησε: "Μα εκεί έχει ματς"! Και στην ερώτησή μου αν ο νόμος επιτρέπει τέτοια εξαίρεση, δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη! Μάσαγε τα λόγια του για να παραδεχτεί, στο τέλος, ότι έχω δίκιο!!!

marianaonice είπε...

@Heliotypon
Αυτό ξαναπές το!! Οι νόμοι στην Ελλάδα εφαρμόζονται επιλεκτικά!
Ανάλογα με το ποιός τους παραβαίνει... κι ανάλογα αν έχει ...ματς!! χαχχαχα!
Απίστευτη η ιστορία σου!
Τα λέει όλααα!!
Νάσαι καλά!
:))

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!