Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Εκτός εποχής το ανούσιο περιβαλλοντικό μάρκετινγκ και οι …. Ώρες της Γης


Και επειδή η υποκρισία πλέον περισσεύει στην εποχή μας, επειδή στην τακτική του "μαζί τα φάγαμε" εντάσσεται και το "μαζί τα κάναμε", επειδή οι υπαίτιοι της καταστροφής του πλανήτη μας, οι υπαίτιοι της καταστροφής των λαών της γης, οι υπαίτιοι της καταστροφής του δικού μας λαού, οι υπαίτιοι της ανθρώπινης δυστυχίας και της ανθρώπινης θυσίας στο βωμό του μανιώδους κέρδους τους, ανά τη γη προσπαθούν να μεταφέρουν την ανά τους αιώνες ευθύνη τους, στις πλάτες των θυμάτων τους, θέλω να αναδημοσιεύσω αυτό που διάβασα στο  Archipelagos - Institute of Marine Conservation , το οποίο νομίζω ότι βάζει τα πράγματα στη θέση τους και φωνάζει ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!!

"Τράπεζες και πολυεθνικές ανά την Ελλάδα πρωταγωνιστούν και φέτος, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα στη χώρα, σε πανηγύρια τύπου …«ώρα της Γης».  Η περσινή ανακοίνωση που έστειλε το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ μοιάζει φέτος πιο επίκαιρη από ποτέ:

Με αφορμή, λοιπόν, τη γιορτή(!) που έχει στηθεί και φέτος για την «ώρα της Γης» το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, Ινστιτούτο  Θαλάσσιας Προστασίας  (www.archipelago.gr) δηλώνει αποστροφή απέναντι:
Στο πανηγύρι της τεχνητής ενοχοποίησης των απλών πολιτών για την κλιματική αλλαγή και τα δεινά του πλανήτη       
  • Στη σκόπιμη απενεχοποίηση των βιομηχανιών και των εταιρειών – χορηγών της «Ώρας της Γης 200...+» που ευθύνονται για τα καθημερινά και τεράστια περιβαλλοντικά εγκλήματα στη χώρας μας  
  • Στην ανούσια φλυαρία του περιβαλλοντικού λόμπι και των όψιμων οικολόγων που αφιερώνουν ώρες σε καμπάνιες που αποπροσανατολίζουν τους πολίτες, δηλώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό «στέλνουν ηχηρό μήνυμα στους ηγέτες της γης»!, και ούτε λεπτό στα ουσιώδη περιβαλλοντικά προβλήματα των αστικών κέντρων και της περιφέρειας. 
  •  
  •  
Σε αυτή τη χώρα, η οποία:
πρωτοστατεί στην αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας, χωρίς κανένα πλάνο εξορθολογισμού της κατανάλωσης, και ενώ η παγκόσμια τάση επικεντρώνεται στη μείωση της κατανάλωση ρεύματος 
αναλώνεται σε οικολογικά πανηγύρια τύπου «ώρα της γης», ανησυχώντας μην χάσουμε την πρωτιά από τις …Φιλιππίνες, αδιαφορώντας παράλληλα για την κατασπατάληση του ρεύματος
θεωρεί επίτευγμα να σβήσει τα φώτα Σάββατο βράδυ, όταν ούτως ή άλλως τα ενεργοβόρα κτίρια και βιομηχανίες δεν λειτουργούν,
ανοίγουμε τα μάτια μας – δεν είμαστε πιόνια!

Απέναντι στις ανέξοδες οικολογίζουσες γιορτές η σιωπή μας είναι ένοχη και η άγνοιά μας επικίνδυνη, εάν θεωρούμε ότι έχουμε τελικά ευθύνη για την πραγματική διαχείριση των περιβαλλοντικών προβλημάτων στην Ελλάδα. 

* Σε μια εποχή που ο πολίτης σβήνει το διακόπτη καθημερινά επειδή αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος (και όχι επειδή έχει οικολογική συνείδηση), οι συμβολικές γιορτές είναι προκλητικές…"

Γι' αυτό κι εγώ χθες δεν έκλεισα τα φώτα μου...

11 σχόλια:

tzonakos είπε...

Δεν τα έκλεισα.
Ουτε τα εχω ξανακλείσει ποτέ απο την πρώτη φορά που έγινε το ... event.
Οι λόγοι μου, ίδιοι με αυτούς που αναφέρονται στο κείμενο.
Στον πλανήτη του φατσοβιβλικού Like, δεν θέλω να δώσω ενα Like για να νιώσω πως έκανα ένα καθήκον, κάτι. Ψευδαίσθηση, αυτοπερίγελως.

marianaonice είπε...

@Τζονάκο μου
Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι εσύ δεν θα έπεφτες στην παγίδα της "κατά παραγγελία οικολογικής συνείδησης" που δήθεν θέλουν να μας "ξυπνήσουν" οι κατ' εξοχήν καταστροφείς του περιβάλλοντος του κόσμου όλου!!

Όσο για το like στο Φατσοβιβλίο, μπήκα και το είδα γιατί μου το έστειλαν στο μέηλ μου από το Αρχιπέλαγος που έχω το μπανεράκι του στα δεξιά εδώ στο ιστολόγιό μου. Λαμβάνω τις ενημερώσεις τους πάντα.
Καλό ξημέρωμαααα!
:))

ακυβέρνητος είπε...

Χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος που το θεωρώ υποκρισία και σαχλαμάρα.
Αν γινόταν μια φορά την εβδομάδα, τότε ναι, θα είχε αξία.
Αλλά τότε θα τους έκανε μήνυση η ΔΕΗ για διαφυγόντα κέρδη...

marianaonice είπε...

@Πέτρο
Πολύ σωστά!!
Απλά οι άνθρωποι είναι επιστήμονες στο να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο!
Μέχρι πότε όμως;

Ανώνυμος είπε...

* Σε μια εποχή που ο πολίτης σβήνει το διακόπτη καθημερινά επειδή αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό ρεύματος (και όχι επειδή έχει οικολογική συνείδηση), οι συμβολικές γιορτές είναι προκλητικές…"

Γι' αυτό κι εγώ χθες δεν έκλεισα τα φώτα μου...

Aνεμος είπε...

"Τράπεζες και πολυεθνικές ανά την Ελλάδα πρωταγωνιστούν και φέτος, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα στη χώρα, σε πανηγύρια τύπου …«ώρα της Γης».

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε
Ακριβώς έτσι!!
και χαίρομαι που απ' ό,τι βλέπω δεν είμαι η μόνη που δεν έκλεισα τα φώτα μου!

@Άνεμε
Αυτό θα πει υποκρισία και κοροϊδία και αλλοίμονό μας αν δεν το καταλαβαίνουμε!

leondokardos είπε...

Ε βέβαια υποκρισία και δυστυχώς όχι μόνο στο θέμα που αναφέρεσαι.Πάμε για εκλογές και η υποκρισία των πολιτικών μας πάει σύνεφο!!

marianaonice είπε...

@Phạm Minh Tâm
Υοu wellcome!!
:))

@Λεοντόκαρδε
Πάμε για εκλογές;;
χμ... δεν το βλέπω...
δεν τους βγαίνουν τα ψηφουλάκια και μάλλον πάνε για αναβολή των εκλογών και εδραίωση του φασισταριού!!

Μαζεστίξ είπε...

Τεράστια κοροιδία αυτές οι "ώρες της Γης" και φυσικά προσφέρουν στους υπευθύνους για την περιβαλλοντική καταστροφή ένα μεγάλο άλλοθι αφού με το "μαζί τα φάγαμε" επί των οικονομικών, έχουμε και το "μαζί το καταστρέψαμε" των περιβαλλοντικών.

Κάθε φορά που βλέπω τον Σκάι να προωθεί κάτι τέτοια, σιχτιρίζω.

marianaonice είπε...

@Μαζεστίξ
Παντού και πάντα κοροϊδία από όλους αυτούς τους βρυκόλακες που ρουφάνε τη ζωή από τον πλανήτη και τους ανθρώπους...
Το ίδιο σιχτιρίζω κι εγώ τα "δήθεν" περιβαλλοντικά του Σκάι που πριμοδοτούνται και χρηματοδοτούνται από τους "ευγενείς" χορηγούς ...της καταστροφής μας!!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!