Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

"ΕΒΡΑΙΟΙ, ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ" Κ. Πλεύρης

Έχει αλήθεια το βιβλίο αυτό τη δύναμη να εξεγείρει τα πλήθη εναντίον του λαού των Εβραίων; Αυτός είναι ο στόχος του; Τι επεδίωξε ο συγγραφέας όταν το έγραψε; Να προκαλέσει βία και να προσβάλει; Ή απλά έγραψε την ιστορία από την πλευρά του και όπως αυτός τη βλέπει; Δεν έχει άραγε το δικαίωμα αυτό; Μήπως ήρθε η ώρα του Μεσαίωνα όταν τα βιβλία που ενοχλούσαν έπεφταν στην πυρά!! Τι μας εμποδίζει να μη το διαβάσουμε ή και αν το διαβάσουμε από περιέργεια, να το προσπεράσουμε εφόσον δεν μας εκφράζει...
Αύριο είναι η δίκη κατά του Πλεύρη και των εγκαλουμένων δημοσιογράφων. Ποιος δικάζεται αλήθεια; Οι κατηγορούμενοι ή το δικαίωμα να εκφράζει κανείς τις όποιες απόψεις του!
Ο Βολταίρος είπε: Δεν συμφωνώ με τις ιδέες σου. Είμαι όμως έτοιμος να πεθάνω για να μπορείς εσύ να τις υποστηρίζεις.
Εμείς όλοι οι δημοκράτες είμαστε άραγε έτοιμοι γι΄ αυτό;;

17 σχόλια:

Meropi είπε...

Καλημέρα Μariana μου,
Το blog σου ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για το πρωινό μου ξύπνημα. Συμφωνώ με το Βολταίρο και είμαι σίγουρη ότι διαφωνείς (και πολύ μάλιστα) με τα λεγόμενα του Κ. Πλεύρη, αλλά είμαι εξίσου σίγουρη ότι θα πολεμάς πάντα να λένε ακόμα και οι κάθε λογής Πλεύρηδες τη γνώμη τους.

Miss Little Sunshine είπε...

Οταν ειναι να την πει ο Πλευρης τοτε παυει να ισχυει καθε ελευθερια εκφρασης,διοτι θηγει ιδανικα και αξιες, λαο που εχει πληγει, ευαισθητο τμημα της ιστοριας, τερατωδες αποτελεσμα της μοντερνικοτητας που οδηγησε εκει τα πραγματα.Ελευθερια εκφρασης εχουν οι δημοκρατες και ηδη τα εχου κανει σκατα.Φαντασου να αρχισουν και οι φασιστες να παιρνουν θεση για τα πραγματα τι εχουμε να παθουμε!Ηδη μπηκαν στη βουλη και τρεμω.

Meropi είπε...

Ο γιόκας του (του Πλεύρη ντε) στη βουλή πρότεινε ευνουχισμό των παιδεραστών!

marianaonice είπε...

αγαπητή ή αγαπητέ curse
πολλές φορές νιώθω όπως εσύ και δεν θα με χάλαγε καθόλου να καταργηθεί η ελευθερία έκφρασης σε κάθε Πλεύρη. Όμως εκεί παραμονεύει ο κίνδυνος να πέσουμε στη δική μας παγίδα! Θα σου πω μία φράση που διάβασα στην Καθημερινή της 6-12-2007 του Αντώνη Καρκαγιάννη και πολύ με προβλημάτισε:
"Ο φασισμός δεν είναι άλλοτε κόκκινος και συγχωρείται και άλλοτε μαύρος και ποτέ δεν συγχωρείται, είναι πάντα εχθρός, ο εχθρός! Είναι πάντοτε μαύρος και όταν ακόμη εκτρέφεται σε κόκκινα λιβάδια".
Για σκέψου το και εσύ λίγο αυτό! Ίσως συμφωνήσεις μαζί μου.
Χαίρομαι που πέρασες από το blog μου, γιατί είμαι καινούρια στο χωριό και προσπαθώ να μπω στην παρέα. Να είσαι καλά!

marianaonice είπε...

Μερόπη μου,
Εσύ με ξέρεις. Και συμφωνούμε! Όσο για το αν θα πρέπει να ευνουχίζονται οι παιδεραστές, καμιά φορά στον πολύ θυμό μου, ίσως και να το πρότεινα και εγώ! Χα! Χα! Μετά όμως συνέρχομαι και ανατριχιάζω!!
Φιλιά φιλενάδα.

Aggelos Spyrou είπε...

Καλημέρα.

Είμαι υπερ της ελευθερίας της σκέψης.

Είμαι ιδεολογικά αντίθετος με τις θέσεις του Πλεύρη και δεν μπορώ να επιλέξω γενικότερα την οποιαδήποτε ακραία άποψη. Την ακούω όμως γιατί μόνο έτσι μπορώ να την κρίνω.

Αυτό είναι δημοκρατία.

Ιδεολογικά ήμουν αντίθετος και με πολλά άλλα που έχουν αποφασιστεί για τον τόπο μου τόσα χρόνια τώρα, αλλά οι πλειοψηφίες έχουν σίγουρα περισσότερο δίκιο από μένα.

Το κακό θα είναι όταν θα αρχίσουν να επιβάλλουν τις απόψεις τους οι μειοψηφίες (αν δεν γίνεται ήδη κι αυτό κάτω από το μανδύα της δημοκρατίας).

Όσο για το θέμα της λογοκρισίας που έθιξες... Είναι πολύ μεγάλο θέμα!

Στο blog μου λειτουργεί comment moderation διότι δέχομαι συνεχώς υβριστικά μηνύματα από μια ομάδα που με χλευάζει, τα οποία από ένα σημείο και μετά δεν δέχτηκα να δημοσιεύω στο δικό μου χώρο. Έτσι αυτοί, μέσα από δικά τους blog και ενός blog που έκαναν ειδικά για να λοιδωρούν τα κείμενά μου, τη γυναίκα μου, το παιδί μου, λένε την "άποψή τους" για μένα. Εμμονή; Δεν ξέρω. Ίσως κάποιος να το έβλεπε σαν επιτυχία.

Κάτι σαν τις... ειδήσεις του STAR.

Είμαι φασίστας;

Καλημέρα.

Meropi είπε...

Διάβασα το σχόλιο του Άγγελου και πραγματικά ταράχτηκα... Ο φασισμός μπορεί να έχει ένα χρώμα, αλλά σίγουρα έχει πολλά πρόσωπα.
Καλέ μου Άγγελε έχεις κάθε δικαίωμα να βάλεις φραγή στα σχόλια που μπαίνουν στην ιστοσελίδα σου. Εκεί είναι το σπίτι σου και έχεις αναφαίρετο δικαίωμα να δέχεσαι ή να μη δέχεσαι όποιον επιθυμείς.

marianaonice είπε...

Άγγελε,
Και εγώ έπαθα σοκ όταν διάβασα ότι κάποιοι χρησιμοποιούν το blog σου για να σε βρίζουν!
Λοιπόν το να θέλεις να προστατέψεις την τιμή, την υπόληψή σου και γενικά την προσωπικότητά σου είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου, και δεν μπορεί να θεωρηθεί "φασισμός". Δεν πρέπει να συγχέουμε την ελευθερία έκφρασης γνώμης και την κριτική αν θέλεις, με την προσβλητική συμπεριφορά η οποία συνιστά ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από το νόμο μας και κυρίως από τον Ποινικό μας Κώδικα, όταν στρέφεται κατά προσώπων, ενώ όταν στρέφεται κατά ομάδας προσώπων και προσβάλλει την εθνική, φυλετική και θρησκευτική τους καταγωγή, τιμωρείται από ένα νόμο του 1979, το λεγόμενο αντιρατσιστικό νόμο. Γι΄ αυτό δικάζεται ο Πλεύρης και εκεί είναι η λεπτή γραμμή και διαφορά αν πρόκειται για ιστορικό βιβλίο με οξεία κριτική ή για προσβλητικό βιβλίο για το έθνος των Εβραίων;
Θα δούμε τι θα πει το Δικαστήριο!
Δύσκολη απόφαση πάντως!

Roadartist είπε...

μολις σε βρηκα..καλά ταξίδια στην μπλογκόσφαιρα! μου αρεσει πολυ ο τιτλος σου "ζητειται ελπιδα"

marianaonice είπε...

Καλή μου roadartist,
Η χαρά μου ήταν μεγάλη όταν είδα την επίσκεψή σου στο blog μου. Απ΄ ό,τι είδα στο προφίλ σου και στις αναρτήσεις σου, κάπου συναντιόμαστε, ίσως στο ρομαντισμό ή την καλλιτεχνία. Να είσαι καλά. Θα τα λέμε.

Ναπoλέων είπε...

Aγαπητή Μαριάνα,
καλως-σε-βρήκα (από τον Συνεά)
και, ολίγον καθυστερημένα έστω, με προκαλεί το θέμα φασισμός, "Πλεύρης", βιβλίο, γνώμη, δημοκρατία. Κι έχω διαβάσει ...άπειρες περίπου απόψεις πάνω σ' αυτά, που οι περισσότερες "κάπου πατάνε" και εμφανίζονται ότι είναι σωστές, από μιά οπτική τους τουλάχιστον.

Όπως π.χ.
Πρέπει να επιτρέπουμε ελεύθερη έκφραση γνώμης σε κάποιον που διακηρύσσει την κατάπνιξη της ελεύθερης γνώμης;;;
Μοιάζει σοφιστεία αλλά δεν είναι. Έχει λογικό έρεισμα.

Όμως κατά την γνώμη μου είναι λαθεμένη. Γιατί παραγνωρίζει τη βασική λειτουργία κάθε αρχής δικαίου, όπως η (απόλυτη) ελευθερία έκφρασης της γνώμης: Την παιδευτική, την εκπαίδευση της κοινωνίας πάνω σ' αυτήν την αρχή, την εμπέδωση της αντίληψης ότι η ίδια η κοινωνία πρέπει να αντιδρά (π.χ. στην περίπτωσή μας μή αγοράζοντας το βιβλίο), όταν παραβιάζει κάποιος τις αρχές της.
Μόνο έτσι θα φτάσει κάποτε η κοινωνία μας να είναι ανοιχτή, άφοβη, να μην χρειάζεται αστυνόμους ή δικαστές/προστάτες: Όταν θα μάθει να απορρίπτει η ίδια άμεσα και καταλυτικά τις αντινομίες της, να αυτοθεραπεύει τις πληγές της.

Η δεύτερη αντίρρηση στην σχετικοποίηση των αρχών, του «ναι μεν αλλά μέχρις ένα όριο», είναι ακριβώς το ποιός, πώς, πότε χαράζει το όριο και ΚΥΡΙΩΣ ποιός, πώς, πότε αποφασίζει ότι ξεπεράστηκε αυτό το όριο.

Με τίς βεβαιότητες ότι:
1. Τα όρια, όλα τα όρια, τα χαράζει ο φόβος, ή αλλοιώς, χαράζονται υπό την επήρεια κάποιου φόβου, άρα έχουν ελάχιστη πιθανότητα να είναι σωστά...
2. Είναι συνήθως αρκούντως ...φαρδυά ως γραμμή, άρα είναι ασαφές τί ΑΚΡΙΒΩΣ είναι μέσα και τί έξω από αυτά...

νομίζω ότι πρέπει να οδηγηθούμε στην γενική και πλήρη κατάργησή τους, μπάς και εκπαιδευτούμε να μην τα χρειαζόμαστε.

αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων

tzonakos είπε...

Ησουν καινούργια τον Δεκέμβρη και ίσως γι αυτό τράβηξε ελάχιστα σχόλια το θέμα σου.
Ωστόσο το σχόλιο του Αγγελου Σπύρου λέει πολλά.
Και όντως ο καθένας μπορεί να λέει οτι θέλει, αλλα χρειάζεται μιά παραπάνω προσοχή ωστε να έχουν όλα ίση αντιμετώπιση και όχι οι μειοψηφίες να επιβάλλουν την άποψή τους επειδη οι υπόλοιποι θέλουμε να κάνουμε τους "δημοκράτες".
Να προσθέσω εδω οτι το hate blogging δηλ. τα μπλόγκς που ανοίγουν με σκοπό και στόχο την καθύβριση κάποιου ειναι οτι χειρότερο. Λύση ειναι η αδιαφορία προς αυτά και η στήριξη απο τους υπόλοιπους προς τον άδικα βαλλόμενο.

Ο Πλεύρης εκδικήθηκε.
Τον κύνήγησαν για το βιβλίο του και αυτός αργότερα απαίτησε την κατάργηση βιβλίου μιας συγγραφέως !
Το να ζητά ο γιος Πλεύρης ευνουχισμό την παιδεραστών όπως έγραψε η Μερόπη δείχνει τι είδους άνθρωπος είναι. Ας μου πει τι θα έκοβε αν παιδεραστής ηταν γυναίκα.
Και μη μου πει οτι δεν υπάρχουν.
Αντι να απαιτήσει Παιδεία ωστε να εξαλειφθούν απο την κοινωνία τέτοια καθάρματα, ζητά, επειδη ειναι στη Βουλή, ευνουχισμό σαν να ήμαστε στο Ιράν και χειρότερα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνώ με τους Πλεύρηδες κάθε λογής αλλά για να ξέρω αν συμφωνώ πρέπει να ακούσω πρώτα !
Αρα θα τον αφήσω να μιλήσει.

marianaonice είπε...

@tzonako μου
Αυτό ακριβώς λέω και εγώ: Ας τον ακούσουμε!! και αν δεν μας αρέσει ας τον προσπεράσουμε!
Όμως αυτός στο εν λόγω βιβλίο του μιλάει για το Ευρωσιωνιστικό Κίνημα, και λέει αλήθειες μεγάλες, (έστω και αν εκφράζει τη φασιστική του νοοτροπία σε όλο της το μεγαλείο), γι΄ αυτό ενόχλησε πολύ το σύστημα και γενικά τους σιωνιστές!! Πιστεύω ότι αυτοί τον οδήγησαν στη δίκη αυτή! Ακόμη και από το Διεθνές Ισραηλιτικό Συμβούλιο, έφθαναν επιστολές στο Μαξίμου, για τη δίκη που
ήταν μεταξύ Εβραίων και Χρυσαυγιτών! Καταλαβαίνεις όταν μαλώνουν τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια!! Και σωστά το λες ότι εκδικήθηκε. Γιατί αν γίνει η αρχή να καθίζουμε τα βιβλία στο σκαμνί, τότε δεν μας σώνει τίποτε!!!
Βέβαια έχει κάνει έφεση, και η πρώτη απόφαση (που βγήκε με μειοψηφία υπέρ της αθώωσης ενός μέλους του δικαστηρίου και με απαλλακτική εισαγγελική πρόταση)θα κριθεί και στο Εφετείο.

marianaonice είπε...

*Διόρθωση λάθους στο σχόλιο μου στο @Τζονάκο.
Ωχ σαν αγράμματη μοιάζω εδώ μέσα μερικές φορές.
Πώς το έγραψα έτσι το Εβραιοσιωνιστικό κίνημα!
Φαίνεται στο μυαλό μου είχα τα Ευρώ που τσεπώνουν όλοι αυτοί!!
Χαχαχα!!

tzonakos είπε...

Χαχαχα, πού το θυμήθηκες αυτο ενα χρόνο πριν ; Απίστευτο.
Εγω θα έλεγα οτι ειναι ενα έξυπνο λάθος αφου δεν απέχει και πολυ το Ευρωσιωνιστές απο το Εβραιοσιωνιστές.
Το θέμα αυτο παραμένει και θα ειναι για καιρό ακόμα επίκαιρο.
Χωρις να θέλω να μπώ ετσι εύκολα σε συνωμοσιολογίες, ειναι ολοφάνερο οτι ο κάθε Πλεύρης μπορεί να υποκινεί ή υποκινείται απο κάποιους.

Πάμε στο φετινό θεμα τωρα :)

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ συμφωνώ με την Ελευθερία και την ένωση των ανθρώπων με την αγάπη.. όμως όπως ξέρετε πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι και ζώα. Άνθρωποι για να δίνουν το παράδειγμα στα ζώα και ζώα για να τιμωρούν με τον χειρότερο τρόπο αυτόν που προσπαθεί να γίνει άνθρωπος.

marianaonice είπε...

@Aνώνυμε
Ωραίο το σχόλιό σου αλλά άσχετο με την ανάρτηση...
Απλά να επισημάνω ότι η αγάπη δεν είναι μόνο προνόμιο των ανθρώπων... και καμιά φορά βρίσκεις περισσότερη "ανθρωπιά" σε ζώα παρά σε ανθρώπους...
τίποτε δεν είναι απόλυτο στον κόσμο αυτό...
και όταν κάποιος προσπαθεί να γίνει άνθρωπος δεν τον τρομάζουν οι τιμωρίες από τετράποδα ή ...δίποδα "ζώα"!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!