Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Ω! ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ!!


 Ακόμη δεν προλάβαμε να ηρεμήσουμε από τις μαγκιές του Μαγγίνα και νέο σκάνδαλο με οσμή ερωτική και μίζας έπεσε από τον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας της οδού Καρνεάδου!! Θεέ μου τι άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε σ΄ αυτή τη χώρα με αυτούς που μας κυβερνούν;; Στενές σχέσεις είχε λένε ο αυτόχειρας με το πρωθυπουργικό ζεύγος και ήταν φιλαράκι της Νατάσσας με κοινές δραστηριότητες μάλιστα σε μη κυβερνητικές οργανώσεις όπως την "Ανέμη" που έχει λένε "το παιδί στο κέντρο του ενδιαφέροντός της, όχι ως παθητικό δέκτη, αλλά ως ενεργητικό συμμέτοχο στην πλούσια πολιτισμική, παιδαγωγική και κοινωνική της δραστηριότητα, έξω από τα κέντρα των μεγαλουπόλεων».
Τι μεγάλα λόγια Θεέ μου!! Τι υποκρισία!!
Τι σχέση μπορεί να έχουν τέτοιοι άνθρωποι, βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στη σαπίλα της εφήμερης δόξας και της αρπαχτής με τα παιδιά;;


Και όλα αυτά συμβαίνουν στον απόηχο ακόμη της τελευταίας φρικαλεότητας της μάννας που κακοποιούσε και εξέδιδε τα ανήλικα παιδιά της, στη διπλανή μας πόρτα, κάτω από τη μύτη της ευυπόληπτης κοινωνίας μας, χωρίς να επιχειρεί κανείς μας να δώσει τη λύτρωση, καλυμμένοι πίσω από το βολικό παλτό της αδιαφορίας και της ανευθυνότητας που μας επιτρέπει να λέμε ότι υπάρχουν αρμόδιοι για να ενδιαφερθούν!!
Υπάρχουν αλήθεια;;
Ποιοί αρμόδιοι;;
Ποιό Κράτος;;
Φοβάμαι ότι μάταια ζητείται ελπίδα πια!!

21 σχόλια:

Haris είπε...

Θα διαφωνήσω με την τελευταία σου πρόταση. Η ελπίδα γεννιέται στην απελπισία. Είμαι σίγουρος γι' αυτό. Στην αρχαία κλασσική ελλάδα δεν ήλπιζαν σε τίποτε. Δεν την είχαν ανάγκη. Με την παρακμή στην ελληνιστική περίοδο άρχιζαν να ελπίζουν, μέχρι που αποδέχθηκαν τον χριστιανισμό (μια καινούρια ελπίδα).

Βασικά, η ελπίδα (από ανάγκη) γεννιέται εκεί που ο άνθρωπος πιάνει πάτο. Γενικά, το κλίμα κάθε προ-επαναστατικής εποχής, ήταν σαν το σημερινό. Γι' αυτό και λίγο πιο παλιά έγραψα ένα ποιήμα στο μπλογκ που αναφέρω ότι κάτι έρχεται. Οι περισσότεροι δεν με πιστεύουν. Όμως εγώ το βλέπω να 'ρχεται.

Καλησπέρα σου. Πολύ όμορφα τα θέματά σου.

Aggelos Spyrou είπε...

Μη χάνεις την ελπίδα του να μπορείς να ελπίζεις. :)

marianaonice είπε...

Haris έχεις δίκιο. Η επανάσταση μάλλον έρχεται!! Πρέπει να πιάσεις πάτο για να αρχίσεις ν΄ ανεβαίνεις.

Καλέ μου Άγγελε, μη βλέπεις τι γράφω. Επειδή δεν θέλω ποτέ να χάσω την ελπίδα να ελπίζω, γι΄αυτό γράφω έτσι!! Είναι σαν να ξορκίζω το κακό!

Spitogata είπε...

Ξόρκισέ το, ξόρκισέ το. Γιατί αυτοί που δεν το ξορκίζουν τελικά πηδάν στο κενό!

Φιλια.

ΩΣΗΕ είπε...

Λένε ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.
Που να δώσω όμως το βάρος;
Στο ''τελευταία'' ή στο ''πεθαίνει'';

marianaonice είπε...

spitogata μου έτσι φαίνεται! Μακριά από εμάς!!
Καλό σου ξημέρωμα.

Ωσηέ μου ας τα!! Όπου και να δώσεις το βάρος όλα μαύρα είναι!!
Καλό ξημέρωμα και σε σένα.

Meropi είπε...

Μαριάνα μου καλή,
αν κρίνω από την ώρα που έγραψες το τελευταίο σου σχόλιο, ξενύχτησες πάλι χθες. Φαντάζομαι γράφοντας...
Πολύ βαθύ το κείμενο σου. Αν ξέραμε όλοι μας τι κρύβεται πίσω από τους ευυπόληπτους που ασχολούνται με τα παιδιά....θα ανατριχιάζαμε καμιά φορά (δεν βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι).
Την καλημέρα μου γλυκειά μου

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να επιζήσει να υποστεί τις συνέπειες!!Αλλά να μου πείτε, ποιες συνέπειες, ποιος "χριστιανός" θα βρεθεί να τις επιβάλλει; Και βρε παιδιά, το άλλο το έρμο το παλληκάρι της Νομικής χαροπάλευε στην άσφαλτο 50 λεπτά πριν έρθει το ασθενοφόρο, δε σας κάνει εντύπωση που για το συγκεκριμένο κύριο έσπευσαν τα "μεταφορικά" σε χρόνο dt; Τι να πεις! Περιττό να πω ότι πριν λίγες μέρες επέστρεψα στην Ελλάδα (όντας φοιτήτρια στο εξωτερικό) και πεθύμησα την υποκριτική υπερευγένεια και καλοσύνη των ξενέρωτων Αγγλων. Φιλιά!

marianaonice είπε...

Μερόπη μου, σε πεθύμησα. Τι πάθαμε δεν προλαβαίνουμε να τα πούμε όπως παλιά. Είναι βλέπεις και οι οικογενειακές υποχρεώσεις των γιορτών. Τον τελευταίο καιρό ξενυχτάω κάθε μέρα για να προλάβω.. Ακριβώς αυτό σκέφτηκα με κάτι τύπους σαν κι αυτόν τι έχουν να περιμένουν τα παιδιά;; Σιγά μη τα σκέφτηκε ποτέ αυτός μέσα σε τόσες έννοιες που είχε με τα ερωτικά του και τις αρπαχτές του.
Σίγουρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αλλά φοβάμαι ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό!! Καλό Σαββατοκύριακο γλυκειά μου φίλη.

Miss little sunshine, καλωσόρισες στην οικογενειακή σου φωλίτσα. Εύχομαι να περάσεις καλές γιορτές και οι ξενέρωτοι Άγγλοι σου σε περιμένουν! Όσο για το φοιτητή τι να του κάνουμε;; Ας ήταν υπουργός ή Γ. Γραμματέας να επιληφθούν οι ...αρμόδιοι αμέσως!!

Ανώνυμος είπε...

Ό΄τι κι αν κάνουν αυτού του είδους τα δημόσια πρόσωπα,εντάσσεται σε ένα καλοστημένο θεατρικιο σκηνικό με μόνο στόχο και σκοπό την ατομική τους προβολή.
Σιγά τώρα μην νοιάζεται η Νατάσσα για τα παιδιά των άλλων και μάλιστα τα έγχρωμα!
Αμ ο άλλος,γύρευε σε τι οικονομικά σκάνδαλα είναι μπλεγμένος,για να αναγκαστεί να πηδήξει στο κενό-ξέχωρα τώρα αν μερικοί προσπαθούν να μας πείσουν πως πρόκειται για ένα ακόμα συνηθισμένο ροζ σκάνδαλο...
Το θετικό που μπορεί να προκύψει από την ιστορία αυτή,είναι μη και φιλοτιμηθούν κι άλλοι κατέχοντες δημόσια πόστα (και μπλεγμένοι σε παρόμοιες δραστηριότητες)αρχίσουν ένας-ένας να μας αδειάζουν τη γωνιά πηδώντας από τα μπαλκόνια και τις ταράτσες!
Την καληνύχτα μου.

marianaonice είπε...

Καλωσόρισες syneas στη γειτονιά μου.
Λες να γίνει κανένα τέτοιο καλό και ν΄ αρχίσουν να πηδάνε ένας-ένας;
Από το στόμα σου και στου Θεού τ΄ αυτί!!

mania είπε...

Μαριάνα του Πάγου,
Έτσι πέρασα για μια καλημέρα. Δεν έχω όρεξη για βαθυστόχαστες αναλύσεις. Πού ξέρεις μπορεί ο κ. Ζαχόπουλος να φούνταρε γιατί δεν μας επέστρεψαν τα μάρμαρα του Παρθενώνα.....(να το πήρε προσωπικά). Χα χα χα!!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

mania είπε...

Βρε Μαριάνα μου δεν το κάνει η μέτρια συνείδηση μου να μην το πω. Κλεμμένη την έχω την ατάκα που σου έγραψα πριν. Την είδα από ένα blog του Πιτσιρίκου και μου άρεσε και την λέω κι εγώ. Καλημέρα και πάλι

marianaonice είπε...

Αχ Μάνια μου! Αυτό θα μας φάει εμάς!
Εδώ άλλοι κλέβουν τη ζωή μας όλη και εμας δεν μας πάει η συνείδηση να κλέψουμε ούτε μια ατάκα!!
Την καλημέρα μου και τις ευχές μου για μοναδικές γιορτές σε σένα και την οικογένειά σου, έξω από κάθε μετριότητα!!!

kalynama είπε...

Μαριάνα μου πέρασα να σου αφήσω τις ευχές μου για τις μέρες που έρχονται. Καλά Χριστούγεννα γεμάτα υγεία, ευτυχία και αγάπη να έχεις περιτριγυρισμένη από την οικογένειά σου και όλους τους αγαπημένους σου ανθρώπους.
Να τους χαίρεσαι και να σε χαίρονται όλοι
Φιλιά πολλά πολλά :-))

TzinaVarotsi είπε...

Mαριάννα ..επιτέλους σε βρήκα, γιατί όσο κι αν προσπαθούσα απ'το σχόλιό σου σε μένα δεν τα κατάφερνα :)

Aggelos Spyrou είπε...

Καλές γιορτές! Είμαι σίγουρος ότι ... ξέρεις εσύ τι πρέπει να κάνεις!!! :)

spy είπε...

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!
ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ.
ΑΝ ΘΕΣ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗΤΟΝΙΑ ΜΟΥ!

marianaonice είπε...

Καλοί μου φίλοι Kalynama, spy, νιόβη και Άγγελε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με θυμηθήκατε.
Εύχομαι και εγώ από την καρδιά μου τις καλλίτερες αληθινές γιορτές με τους δικούς σας ανθρώπους!!
Σήμερα πάντως απογοητεύτηκα πάρα πολύ από όλο το κλίμα της εμποροπανήγυρης που επικρατεί στην πρωτεύουσα! Είχα υποσχεθεί στην κόρη μου να πάμε για ψώνια. Δύο μέρες με πέθανε να γυρίζουμε μέσα σε ένα πλήθος αλλοφρονημένο που έτρεχε ν΄ αγοράσει και αυτό δεν ήξερε τί!!! Άπα,πα παιδιά δεν θέλω τίποτε. Να κάνω γιορτές με το τζιν μου στο εξοχικό σπιτάκι μου, (όχι αναψυκτήριο βέβαια, κανονικό, με άδεια κανονική και χωρίς Ινδούς φιλοξενούμενους, σε ένα κοντινό νησάκι του Σαρωνικού) να μαγειρέψω, να στρώσω το τραπέζι, να χαλαρώσω πρωί και μεσημέρι και να βολτάρω στην παραλία και στο κοντινό πευκοδάσος!!Άντε και κανένα βράδυ σε καμιά ταβερνούλα με τους καλούς μου φίλους!! Μεγαλείο!! Αυτό σημαίνει γιορτή για μένα!!
spy μου θα περάσω από τη γειτονιά σου.
νιόβη μου δεν ξέρω τι κάνω λάθος και δεν βγαίνει το μπλόκ μου στις αναρτήσεις σου.
Τα φιλιά μου και καλό ξημέρωμα σε όλους σας!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, έτσι είναι η γιορτή. Ξεκούραση, απλότητα και μεγαλείο ομορφίας μέσα από τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Καλά Χριστούγεννα με υγεία και ευτυχία!

AdoptionPledgE2Unite είπε...

Η Ελλάδα δεν αλλάζει. Το διεφθαρμένο κράτος, αναπαράγει τον εαυτό του. Η διαφθορά είναι τόσο βαθειά ριζωμένη στη κοινωνία, που όλοι αυτοί οι από δεκαετίες "βολεμένοι" δεν θα επιτρέψουν ποτέ καμία αλλαγή.

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!