Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

ΕΥΧΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ



Παρ΄ ότι φέτος η ψυχολογία μου δεν είναι καθόλου εορταστική για πολλά και διάφορα που συμβαίνουν γύρω μας, αλλά και για όσα βιώνω προσωπικά η ίδια σ΄ αυτήν την θλιβερή πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας μας, θέλω να σας ευχηθώ και εγώ με μία εορταστική ανάρτηση, με δύο παλιές ευχές, διαφορετικές από τις κοινές που εντόπισα σε μία τοπική εφημερίδα του τόπου καταγωγής μου, και πολύ μου άρεσαν.
Τις αντιγράφω στη γλώσσα που είναι γραμμένες και σας τις αφιερώνω λοιπόν με την αγάπη μου:

"ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΙΣ ΥΜΑΣ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΟΥΝ ΔΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟΝ ΣΑΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟΝ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟΝ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΟΝΤΕΣ".

"ΜΗ ΛΕΓΕΤΕ <ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ>. ΤΟ ΡΗΜΑ <ΑΓΑΠΩ> ΔΕΝ ΣΥΝΕΚΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟΤΙΚΟΝ ΕΠΙΡΡΗΜΑ. ΔΕΝ ΑΓΑΠΑ ΤΙΣ ΟΛΙΓΟΝ Η ΠΟΛΥ. ΔΕΝ ΖΥΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ! ΜΟΝΟΝ ΑΓΑΠΑ!"

Υ.Γ. Θα ήθελα να βάλω και μία εορταστική εικόνα αλλά με αυτό το p.c. δεν έχω τη δυνατότητα.
Υ.Γ. Τελικά την έβαλα την εορταστική εικόνα.

16 σχόλια:

Meropi είπε...

Μαριάνα μου καλή μου φίλη,
πολύ ωραίες οι ευχές σου. Ειδικά αυτό το "να μιλούν οι άλλοι πίσω σου το ίδιο όπως μιλούν και μπροστά σου" μου άρεσε πολύ.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

kalynama είπε...

Πόσο δίκιο έχεις...
μου θύμισες ένα τραγούδι...

Δε ξέρω πόσο σ'αγαπώ, δε ξέρω πόσο σ'αγαπώ, μέτρο ΔΕΝ έχει η αγάπη...

Μαριάννα μου γλυκιά να σου ευχηθώ για τη χρονιά που έρχεται να είναι γεμάτη από υγεία, αγάπη και ευτυχία. Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και κάθε μέρα να χαμογελάς..ακόμα και στις δυσκολιές.

Σου στέλνω μια γλυκιά αγκαλιά και ένα φιλί να ζεσταίνει τη ψυχούλα σου.

Καλή Χρονιά να έχουμε.

Takiz είπε...

Αγαπητή μου Μαριάννα
Μία αγκαλιά...
Απλά, με ένα χαμόγελο.

Καλή χρόνια

ΩΣΗΕ είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΤΕ...
ΜΕ ΑΓΑΠΗ

ΦΙΛΙΑ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ

mania είπε...

Καλημέρα βρε Μαριάνα μου,
άντε έφυγε το 2007. Ας ελπίσουμε ότι το δίσεκτο 2008 θα μας φέρει μεγαλύτερη τύχη.
Υ.Γ. Δεν πιστεύω σε δίσεκτα, και τέτοια.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

marianaonice είπε...

Μερόπη μου, χαίρομαι που σου άρεσαν οι ευχές μου. Έχεις δίκιο ότι η ευχή του να μιλούν πίσω σου όπως μιλούν μπροστά σου είναι μία πολύ ωραία ευχή, αλλά ίσως μη πραγματοποιήσιμη. Και αυτό για τον απλούστατο λόγο, διότι δεν μπορείς ν΄ αρέσεις το ίδιο σε όλους! Καλή χρονιά φίλη μου, με υγεία και χαρά.

kalynama μου, σου ανταποδίδω τη γλυκιά αγκαλιά και το φιλί μέσα από την καρδιά μου. Πραγματικά ζεσταίνουν την ψυχή μου τα λόγια σου σ΄ αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής μου!! Σου εύχομαι ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ!!

Takiz, φίλε μου, σ΄ ευχαριστώ για την αγκαλιά και το χαμόγελο! Τα έχω τόση ανάγκη και είναι τα όπλα μου στο δύσκολο αγώνα που με περιμένει τη χρονιά που έρχεται!!

ΩΣΗΕ, καλή χρονιά και σε σένα με την αγάπη μου.

mania χαρούμενη φίλη μας, σου εύχομαι και εγώ να είναι καλλίτερο το 2008 και ας είναι και δίσεκτο!! Ούτε εγώ πιστεύω στα δίσεκτα, την τύχη μας τη φτιάχνουμε μόνοι μας, μόνο τους κακούς ανθρώπους φοβάμαι...
Τα φιλιά μου και να είσαι πάντα αισιόδοξη και χαρούμενη!!

Meropi είπε...

Καλημέρα Μαριάνα μου,
Η φράση που λες στη Μάνια (μόνο τους κακούς ανθρώπους φοβάμαι) μου θύμισε κάτι. Ένας γιατρός είπε κάποτε ότι στο μέλλον δεν θα υπάρχουν αρρώστιες αθεράπευτες, σιγά σιγά θα βρεθεί θεραπεία για τον καρκίνο, το AIDS κλπ. Μόνο η κακία θα μείνει αθεράπευτη.
Την καλημέρα μου και ας αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία το 2008. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι καλύτερο από το 2007.

marianaonice είπε...

Αχ Μερόπη μου, πόσο δίκιο είχε ο γιατρός!! Πραγματικά η αρρώστια της κακίας είναι αθεράπευτη. Και εγώ θέλω να πιστεύω ότι το 2008 θα δικαιώσει τις προσδοκίες μας.
Φιλιά.

patsiouri είπε...

Eiδικά η πρώτη κέντησε!!! Καλή χρονιά!!!!!!!!

marianaonice είπε...

Καλή χρονιά patsiouri μου και σε σένα!!

Roadartist είπε...

Καλη χρονιά να εισαι παντα καλα εσυ και ολοι οσοι αγαπας! :) Υγεια και ολα τα αλλα θα ερθουν :)

kalynama είπε...

Πέρασα να σου αφήσω ένα χαμόγελο και να δω αν είσαι καλά...γιατί μέρες έχω να σε δω.
Ελπίζω να αντέχεις, να προσπερνάς και να χαμογελάς... να αφήνεις πίσω καθετι που σε πόνεσε ή σε πονάει ακόμα... Κάθετι που σε πληγώνει και σε ενοχλεί.

Καλό μεσημέρι Μαριάνα μου :-)))

rain είπε...

Καλή χρονιά και από μένα. Εύχομαι τα πάντα να ξεπεραστούν, σε όλα τα επίπεδα.Χρόνια πολλά

marianaonice είπε...

Επιτέλους επέστρεψα στη βάση μου, γιατί στο εξοχικό μου που πέρασα τις γιορτές έχω ένα παλιό p.c. και δεν έχω γρήγορο internet. Έτσι καλές μου φίλες, roadartist, kalynama και rain, στερήθηκα τις βόλτες μου στις αγαπημένες μου μπλοκογειτονιές που πιστέψτε με είναι ό,τι πιο ευχάριστο μου συμβαίνει τελευταία. Σας ευχαριστώ που με νοιάζεστε και σας διαβεβαιώνω ότι δεν είμαι από τους ανθρώπους που το βάζουν κάτω! kalynama μου αντέχω,προσπερνώ και χαμογελώ έστω και αν ξέρω ότι οι ...λύκοι καιροφυλακτούν!! Τα φιλιά μου σε όλες σας.

ΩΣΗΕ είπε...

καλώς ήλθες παγωμένη φίλη. Ουπς! Μα είναι τόσο αργά; πάω στην κοίτη μου....σσσσσσσ... δεν αφήνω κραυγή... μόνο ένα σκίσιμο του αέρα από τα φτερά μου... ανεπαίσθητο

Καλή βδομάδα

marianaonice είπε...

Καλώς σε βρήκα ποιητή. Καλό σου βράδυ.

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!