Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Βαρειά άρρωστη η κοινωνία μας... στην Ελλάδα της Ενωμένης Ευρώπης του 2009!!


Διάβασα χθες τα παρακάτω:

Λύκεια «προκάτ» στα Άνω Λιόσια
"«Εδώ είναι πάρκινγκ μαθητών 2ης κατηγορίας». Έτσι αντιλαμβάνονται την πραγματικότητά τους, την παιδεία τους, οι 370 μαθητές των Άνω Λιοσίων που στοιβάζονται σε αίθουσες κοντέινερ, δέκα χρόνια μετά το σεισμό.

Δίπλα από το Ολυμπιακό Γυμναστήριο «Το σπίτι της πάλης», λίγα μέτρα μακρυά από την χωματερή των Άνω Λιοσίων και γύρω από τσιγγάνικους καταυλισμούς, τρία σχολεία, εξήντα καθηγητές και 370 μαθητές στοιβάζονται σε αίθουσες κοντέινερ. Απέναντι στον αγώνα των μαθητών και των καθηγητών - για 10η συνεχόμενη σχολική χρονιά - βρίσκεται η αδιαφορία όχι μόνο των κρατικών φορέων, αλλά δυστυχώς και η απουσία των γονέων.
Πριν από δέκα σχεδόν χρόνια, ο σεισμός της Πάρνηθας άφησε άστεγους - εκτός των άλλων - τους μαθητές του 1οι ΤΕΕ τότε. Η προσωρινή λύση που δόθηκε ήταν αίθουσες διδασκαλίας προκατασκευασμένες, βαρέως τύπου και κοντέινερ σεισμοπλήκτων. Μόνο που με την προσωρινή αυτή λύση, φοίτησαν και αποφοίτησαν πολλές χιλιάδες μαθητών. Μέχρι και σήμερα «βολεύονται» προσωρινά σε αυτήν την κατάσταση τρία σχολεία - ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ και Σ.Ε.Κ. Άνω Λιοσίων. Τριακόσια μέτρα πιο κάτω, αντικρίζει κανείς την ίδια εικόνα τα τελευταία έξι χρόνια. Το νέο κτίριο του ΕΠΑ.Λ. στα … τούβλα. Το πιο ειρωνικό από όλα είναι πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς - ο δήμος Άνω Λιοσίων, ο ΟΣΚ, το υπουργείο Παιδείας - δηλώνουν την κατανόησή τους στο πρόβλημα των μαθητών, όμως μεταφέρουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον και η κατάσταση παραμένει ίδια, για δέκα ολόκληρα χρόνια".

Όλα τα παραπάνω βέβαια, καμία εντύπωση δεν μου κάνουν και δεν ελπίζω φυσικά ότι θα αλλάξουν με την τελευταία ανακατάταξη και αναδόμηση (ανασχηματισμό τον ονόμασαν) των ίδιων φθαρμένων ανθρώπινων υλικών της ίδιας φθαρμένης απάνθρωπης κυβέρνησης!!

Αυτό που μου έκανε όμως εντύπωση και με προβλημάτισε σε σημείο να αναρωτιέμαι πώς και ποιοί θα φέρουν την αλλαγή, σ' αυτό το κράτος, όταν υπάρχουν άνθρωποι που δεν τη ζητούν καν! Που δεν ενδιαφέρονται!!
Και αυτοί μάλιστα είναι γονείς!!!

Ιδού τι διάβασα παρακάτω:
"Γονείς δεν γνωρίζουν που πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά τους!!
«Εκκωφαντικά» απών από την υπόθεση αυτή είναι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.
Υπάρχουν μητέρες που δεν γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους κάθε μέρα κάνουν μάθημα σε λυόμενα χωρίς κλιματισμό ή θέρμανση, χωρίς παράθυρα, σε αίθουσες πρόχειρα χωρισμένες στα δύο, ακούγοντας τον καθηγητή και τους μαθητές της διπλανής αίθουσας. Υπάρχουν πατεράδες που δεν γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους κατάφεραν να βγουν αναγνωρισμένοι επαγγελματίες από εργαστήρια σε ακατάλληλες και επικίνδυνες αίθουσες.
Παρά τις εκκλήσεις των καθηγητών, λίγοι γονείς από την περιοχή δείχνουν ενδιαφέρον και κινητοποιούνται για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες φοιτούν τα παιδιά τους.
Η απουσία και η απάθεια της κοινωνίας αφήνει ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια στους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης να συντηρούν σχολεία και παιδεία δύο ταχυτήτων.
Και οι μαθητές με παράπονο αναρωτιούνται: «Αν αυτό συνέβαινε στην Κηφισιά, θα υπήρχε μετά από τόσα χρόνια αυτό το χάλι; Έχει το κουράγιο κάποιος από εδώ να δώσει πανελλαδικές; Εδώ είναι πάρκινγκ μαθητών 2ης κατηγορίας»".

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι φθάσαμε σε τέτοιο έσχατο σημείο απάθειας και αδιαφορίας που ακόμη και γονείς δεν διαμαρτύρονται για το χάλι που βιώνουν τα βλαστάρια τους και αποδέχονται απαθείς την παραπάνω κατάσταση!
Θα μου πείτε ότι το πιθανότερο είναι οι περισσότεροι από τους γονείς αυτούς να είναι αθίγγανοι που οι συνθήκες που διαβιούν στους καταυλισμούς, σίγουρα θα είναι πολύ χειρότερες από τα κοντέϊνερς όπου διδάσκονται τα παιδιά τους! Όμως κι έτσι να είναι το κράτος οφείλει να μην είναι "αθίγγανο" και να εξασφαλίζει σε όλα τα παιδιά της επικράτειας του αξιοπρεπείς αίθουσες διδασκαλίας και όχι ...καταυλισμούς!!

Έτσι μόνο θ' αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και οι επόμενοι έλληνες πολίτες αθίγγανοι θα πάψουν να ζουν σε καταυλισμούς!! Και θα γίνουν γονείς που θα απαιτούν για τα παιδιά τους το καλύτερο!

Μάλλον τελικά κάτι σάπιο, πολύ σάπιο μυρίζει στο βασίλειο αυτό τα τελευταία χρόνια, τόσο σάπιο που η γάγγραινα έφθασε μέχρι το κόκκαλο και η σωτηρία φαντάζει πια όνειρο θερινής νυκτός!!
.

53 σχόλια:

zoyzoy είπε...

'Εχεις δίκιο ν'απορείς για την κρατική αναλγησία στους μαθητές των 'Α.Λιοσίων αλλά για δες και τα χειρότερα εδώ http://voice.pblogs.gr/2009/01/mikronoikh-alla-makropnoh-politikh. που πέθαναν απ'το κρύο και την εγκατάλειψη για ένα λυόμενο.

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Πιστεύεις,Μαριάνα μου,πως θα υπάρξει στιγμή ποτέ σ'αυτόν τον πλανήτη που θα είναι όλοι οι πολίτες ίσοι μεταξύ τους στα αυτονόητα δικαιώματά τους;...Εγώ όχι...

Καλησπέρα μέ ένα γλυκό χαμόγελο:)

mortal είπε...

Δε φτάνουν τα χρήματα, ρε Μαριάννα. Είναι τόσοι και τόσοι που πρέπει να πλουτίσουν, οπότε ας περιμένει η εκπαίδευση...

b|a|s|n\i/a είπε...

και πολλές φορές τα σχολεία που υπάρχουν σπάζονται και καίγονται. φαύλος κύκλος τα περισσότερα μοιάζουν.

phlou...flis είπε...

και μη χειρότερα. Αλλ΄αόπως λες κι εσύ, ευθύνονται και οι γονείς για το πού στέλλουν τα παιδιά τους

Aggelos Spyrou είπε...

Και που είσαι ακόμα...

Ο συγκεντρωτισμός του πλούτου και η αύξηση του πληθυσμού θα οδηγήσουν σε ακόμα χειρότερο μέλλον.

Unknown είπε...

Θα έπρεπε να υποχρέωναν τους γονείς σε μαθήματα, για να καταλάβουν ότι τα παιδιά τους, χρειάζονται μόρφωση ίσης ταχύτητας με τα άλλα παιδιά.
Γενικώς το σχολείο stinks εδώ Μαριάνα, διότι και οι άλλοι γονείς δεν νοιάζονται, αν σκεφτείς ότι τα παιδιά τους δεν έχουν χρόνο να είναι παιδιά.

Margo είπε...

Tο κακό είναι ότι όλο αυτό που περιγράφεις δεν είναι καθόλου πρωτότυπο. Είμαστε συνεχώς στο ίδιο έργο θεατές. Το σίγουρο είναι ότι ως πολίτες δεν έχουμε κάνει τίποτε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Θα έλεγα την συντηρούμε με τη στάση μας. Όμως ελπίζω και επιμένω, πόσο πιο κάτω να πάμε; Δε μας μένει παρά να απαιτήσουμε μια καλύτερη, πιο δίκαιη κοινωνία, όσο χρόνο και αν χρειαστεί.
Καλή σου νύχτα Μαριάνα.

Meropi είπε...

Μην ανησυχείς Μαριάνα μου. Θα τα λυσει όλα ο Άρης τώρα που ανέλαβε Υπουργός Παιδείας. Χα χα χα!!!

Heliotypon είπε...

Βλέπεις αντί να χτίσουμε σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια για τους σεισμοπαθείς, ξοδέψαμε και την τελευταία μας δεκάρα σε μεγαλοπρεπή Ολυμπιακά "έργα" που σήμερα ρημάζουν και γίνονται στόχοι πλιατσικολόγων. Η Ελλάδα πληρώνει με αίμα την μεγαλομανία της να φιλοξενήσει αυτήν την, δυσανάλογα ακριβή για τις δυνατότητές της, εκδήλωση. Οικονομικοί γίγαντες όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία κ.α. ακόμη στενάζουν από το οικονομικό βάρος που τους προκάλεσαν οι Ο.Α. που διοργάνωσαν πριν πολλά χρόνια. Κι εμείς, με πρόσθετο το βάρος από τις μίζες και την ανοργανωσιά και της "τελευταίας στιγμής" το κόστος, έχουμε στην πράξη πτωχεύσει. Και σ' αυτό συνέργησαν σχεδόν όλα τα κόμματα και ελάχιστοι βγήκαν να πούνε τι μας περιμένει με το "...and the winner is Athens"! Πολλές ακόμη δεκαετίες φτώχιας μας περιμένουν!

jf είπε...

Τραγικό το συμπέρασμα των παιδιών, άλλο Κηφισιά κι άλλο Λιόσια! Σε κάποιους συμφέρει να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση…

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Μαριάννα μου...

Αν οι γονείς ήταν Γονείς...δε θα παρέδιδαν στα παιδιά τους ένα σάπιο μέλλον...
Αν οι γονείς ήταν Ικανοί Γονείς...θα θυσίαζαν τον καλοκοιμισμένο τους εαυτό και θα ξαπόστελναν όλα τα ρεμάλια που ορίζουν τις ζωές των παιδιών τους.
Αν οι γονείς ήταν Άνθρωποι...
Αλλά υπάνθρωποι είναι...

Σε φιλώ φίλη μου...

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ και οι Θρακιώτες
«Σκεπτόμενοι»

«Δρυός πεσούσης πάς ανήρ Ξυλεύεται»

Την Τετάρτη το μεσημέρι, με την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης του υπουργικού Συμβουλίου, και της πολιτικής υποβάθμισης του κ. Στυλιανίδη, οι θαμώνες των καφενείων των καφετεριών και περιπατητές της Πλατείας, άρχισαν να συζητούν και να σκέφτονται από τα νέα του καθήκοντα ο πρώην υπουργός Παιδείας, πως μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα του.

Σταχυολογήσαμε μερικές σκέψεις και προτάσεις:
1)Τώρα ως υπουργός Μεταφορών, μπορεί να επαναφέρει το παλαιό επάγγελμα του εισπράκτορα στα λεωφορεία της αστικής συγκοινωνίας. Δημιουργώντας αυτές τις νέες εργασίας α)θα μειώσει την ανεργία της περιοχής β) θα διορίσει εκατοντάδες εισπράκτορες, για να εξασφαλίσει την αμφισβητούμενη επανεκλογή του.
2) Για την ανάπτυξη της περιοχής μας, θα εξορυχτούν τα υπάρχοντα κοιτάσματα «πετροκάρβουνου» της Καρυδιάς, το οποίο θα χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη, οι ατμομηχανές των τραίνων, οι οποίες μετά πολλά χρόνια «λούφας και παραλλαγής», θα τις δούμε σύντομα να κυκλοφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας, και έτσι θα επιτύχει και η οικολογική (πράσινη) ανάπτυξη.
3) Με την σύμφωνη γνώμη του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Καμένου, ο κ. Στυλιανίδης μπορεί να θέσει σε κυκλοφορία ατμοκίνητα καραβάκια (μιάς και θα έχουμε πετροκάρβουνο) στη λιμνοθάλασσα της Βιστωνίδας. Με την συγκατάθεση του Πρωθυπουργού και των συναρμόδιων υπουργών, μετά από πρόταση του νέου υπουργού Μεταφορών, ο λιμένας Πόρτο-Λαγός, θα μετενομασθεί σε λιμένα του Μπουρνόβα, για να θυμίζει τον ομώνυμο λιμένα της Σμύρνης.
Τα τρία βαποράκια που θα δρομολογηθούν, για να εξυπηρετούν, τον πολυδιαφημιζόμενο θρησκευτικό τουρισμό, θα καθελκυσθούν σε ειδική τελετή, και θα λάβουν τις ονομασίες: «Ηγούμενος Εφραίμ», «ηγούμενος Αρσένιος» και «Άρης».
Στο βαποράκι «Άρης» θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής, θρησκευτικού περιεχομένου (πχ. Των Κάβειρων Μυστηρίων), δωρεά των πινάκων του μασόνου συλλέκτη Μανέ.
4)Για την υλοποίηση της συμφωνίας, μεταξύ του Νομάρχη Ροδόπης και του Αμερικανού Προξένου, σε ότι αφορά τις εναλλακτικές καλλιέργειες για την παραγωγή οικολογικών προϊόντων, πιλοτικά ο κ. Στυλιανίδης με την σύμφωνη γνώμη του υπουργού Γεωργίας κ. Χατζηγάκη, θα «απαγορεύσει», την χρησιμοποίηση των γεωργικών μηχανημάτων που καταναλώνουν ως καύσιμη ύλη πετρέλαιο. Από τούδε και στο εξής, για επιτευχθούν οι «οικολογικοί στόχοι», οι γεωργικές καλλιέργειες θα γίνονται με παραδοσιακά μέσα. Ως μέσον μεταφοράς θα χρησιμοποιείται η παραδοσιακή βοϊδάμαξα, και το αλέτρι το μεταλλικό θα αντικατασταθεί με το ξύλινο.
Παραδοσιακά, γεωργικά εργαλεία εκτίθενται στο Μουσείο Ξυλαγανής, (πατρίδα του κ. Στυλιανιδη), το οποίο επιμελείται η κ. Πολιτσάκη πολιτική φίλη του κ. υπουργού Μεταφορών.
Είναι φυσικό να προθυμοποιοιθεί η κ. Πολιτσάκη να δώσει τα παραδοσιακά γεωργικά εργαλεία στους τεχνίτες να τα μελετήσουν, και μετά να τα κατασκευάσουν.
5)Με την εκμετάλλευση της κοπριάς των βοδιών, θα επιτευχθούν δύο οικολογικοί στόχοι:Ένα μέρος της «παραγόμενης» κοπριάς θα χρησιμοποιείται για την λίπανση των αγρών που θα εφαρμοσθούν οι εναλλακτικές καλλιέργειες, και ένα μέρος ανάλογα με τις ημερήσιες ανάγκες θα αποστέλλεται στο νέο υπουργό Παιδείας κ. Σπηλιωτόπουλο, για να χρησιμοποιηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις καταστολής, για την αντιμετώπιση των φοιτητικών διαδηλώσεων μετά από την κατάλληλη επεξεργασία της, αντί των αντί-οικολογικών δακρυγόνων που χρησιμοποιούνται σήμερα.
Έτσι η περιοχή μας θα καθαρίσει και από την «Κόπρο του Αυγείου».
EMILIO SALVATORE

ΣΑΣ. Έρχονται οι Αποκριές και ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε με «χαβαλέ» το Καρναβάλι της Ξυλαγανής και φέτος.

roadartist είπε...

Βαριά άρρωστη η κοινωνία μας.. ας προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να διαφυλάξουμε...εαυτούς!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Κάτσε βρε.... θα τους τακτοποιήσει τώρα ΄Αρης....
:-((((

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΕΣΧΑΤΗΣ ΑΠΑΘΕΙΑΣ.ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΡΟΜΠΟΤ.Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ,ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ.

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Μαριάννα μου θα τολμήσω να εκφραστώ κι ας θεωρηθώ ρατσιστής.
Σε συγκεκριμένες περιοχές του λεκανοπεδίου (ακόμα και σε κάποιο Δήμο) τα ποσοστά τσιγγάνων αγγίζουν ακόμα και το 90%.
Είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν ΘΕΛΟΥΝ να νοικοκυρευτούν.
Δεν τους λείπουν τα χρήματα.
Ένα τσιγγανόπουλο 15 ετών που το 'βλεπα κάθε μέρα στο ίδιο φανάρι, μου ομολόγησε ότι ναι μεν ο πατέρας του το εξώθησε σ' αυτή τη "δουλειά" σταματώντας απ' το σχολείο, αφ' ετέρου όμως δεν κονομάει κανένας τόσο εύκολα €80 μεροκάματο στη χειρότερη...
Έμεινα αποσβολωμένος!!!
Στην περιοχή πίσω από το κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας αξιώθηκαν καταλυμάτων οι τσιγγάνοι οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν ήταν σεισμοπαθείς.
Μάλιστα, προχώρησαν και στην ενοικίαση των κοντέινερς σε άλλες, κοινωνικά ασθενέστερες ομάδες μεταναστών.
Η περιοχή εκεί γύρω ρημάχτηκε από τις κλοπές και το πλιάτσικο.
Πολλοί οικισμοί "σεισμοπαθών" ρευματοδοτούνται αν όχι δωρεάν τουλάχιστον με πολύ ευνοϊκό
τιμολόγιο. ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ, ΟΝΤΩΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.
Την δεκαετία του '80 κληρώθηκαν εργατικές κατοικίες σε γνωστό λόγω ποσοστού τσιγγάνων Δήμο...
Οι δικαιούχοι δεν κατοίκησαν ποτέ στα διαμερίσματα.
Αντίθετα ξήλωσαν αλουμίνια, πόρτες και είδη υγιεινής και τα διέθεσαν προς πώληση.
Αυτό όμως ήταν απ' τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας!
Και χιλιάδες φορολογούμενοι, εργαζόμενοι συνάνθρωποι μας περίμεναν μάταια να τους εγκριθεί κάτι τέτοιο!
Στο νεοανεγειρόμενο ΚΑΠΗ του Δήμου Κερατσινίου έπεσαν τσιγγάνοι και ξήλωσαν τα πάντα, ως και τα μάρμαρα!
Θέλω να σου πω λοιπόν ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΝ!!!
Και ναι!!!
Το κράτος είναι αθίγγανο, αλλά όχι έτσι όπως το εννοείς.
Είναι μαζί τους!
Αν εγώ βγάλω το γιο μου στα φανάρια θα με μπαγλαρώσουν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο!
Αυτούς γιατί όχι;
Αν βάλω στην τσέπη μου ναρκωτικά θα στείλει το κράτος μια στρατιά να με εξοντώσει.
Έχεις ακούσει τι γίνεται στο Ζεφύρι;
Αν δεν πληρώσω ΚΤΕΟ,ΦΠΑ,τέλη κυκλοφορίας, παράβολα για δίπλωμα, μόλις θα με τσιμπήσουνε θα μου κατάσχουν το αυτοκίνητο και θα με φυλακίσουν.
Έχεις δει νομοταγή τσιγγάνο;

Τα παιδιά μας λοιπόν Μαριάννα είναι αδικημένα επειδή αυτά θέλουν πραγματικά να σπουδάσουν κι είναι καταδικασμένα για την υπόλοιπη ζωή τους να κινούνται και να ζουν
σύμφωνα και μέσα στα πλαίσια του νόμου. Κι εμείς ως φορολογούμενοι γι' αυτό πληρώνουμε αυτό το κράτος...
Μήπως κάποια μέρα καμαρώσουμε κι εμείς τα παιδιά μας...
Κι όχι να τα λυπόμαστε όπως σήμερα.
Φιλιά.

Skouliki είπε...

καλησπεραααααα απο την χωρα των τρελων..τι να πρωτοσχολιασω αφου ολοι κανουν ποτι θελουν οποτε το θελουν και απο πανω αντι να τρωνε γιαουρτια απορουν γιατι οι υπολοιποι δεν χειροκροτουν

gregory είπε...

μαριανα μεχρι το 2004 φτιαχτηκαν χιλιαδες αιθουσες σε συγκοτηματα κτηριων..μετα βαζουν σε προαβλια σχολειων προκατ και λενε οτι φτιαχνουν σχολεια...αστα γαμοτο τα βλεπω και μουρλενομε...αλλα και οι γονεις και ειδικα σε φτοχες περιοχες δεν νιαζοντε που πανε και τη μαθενουν τα παιδια τους...
η κοινωνια ειναι αρωστη βαρεια....

niki είπε...

Μαριάνα μου δυστυχώς πάντα έτσι ήταν ("δυστυχώς" την έχω βαρεθεί αυτή τη λέξη). Δυστυχώς, γιατί να μη μπορούμε να πούμε "ευτυχώς" για κάτι; Γιατί να μην έχουμε λόγο να λέμε ευτυχώς;
Δυστυχώς, έτσι είναι και σε όλες τις χώρες, σε όλη τη γη.
Δυστυχώς, η λαϊκή ρήση "όπου φτωχός κι η μοίρα του" είναι αλήθεια.
Δεν έχει να κάνει τίποτα με την τύχη, έχει να κάνει με την "κουτάλα", το χρήμα, όλα για το χρήμα, την εξουσία. Λέξεις που όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά, για όποια χώρα κι αν μιλάμε, τις έχουν σαν θρησκεία.

Κι ας μιλήσω για την Ελλάδα.
Ποιός από αυτούς που μας κυβερνούν ή από αυτούς που έχουμε ως ενναλακτική (για όλους μιλάω), θα κάνει ποτέ κάτι; Ενδιαφέρεται κανείς να κάνει κάτι για όλα αυτά;
ΚΑΝΕΙΣ!!! Αφού το 99% των Ελλήνων, ενδιαφερόμαστε για την πάρτη μας, ακόμη και αυτοί που φαίνεται ότι κάνουν κάτι και γίνεται γνωστό, το κάνουν για προβολή.
Και επίσης αυτό που λένε οι περισσότεροι "μακριά από τον κ@??μας κι όπου θέλει ας είναι".
Ανίατη αυτή η ασθένεια...

φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου καλή μου Μαριάννα...ε,ναί αυτά τα προβλήματα τα έχει μιά ζωή αυτή η περιοχή...εγώ πήγαινα σχολείο εκεί 6 χρόνια πήγαινα στο Ε.Ι.Ι.Α αν το έχεις ακουστά...αυτό το ύδριμα έχει από τότε τεράστια προβλήματα γενικότερα..και μάλιστα ακουγόταν από τότε ότι θα κλείσει.. δεν έκλεισε βέβαια...αλλά ακόμη και τώρα μετά από 17 χρόνια...που έφυγα εγώ..μαθαίνω ότι τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια και ίσως και ακόμη μεγαλύτερα...φωνάζαμε τότε θυμάμαι είχαμε φέρει κανάλια,τον τότε υπουργό παιδείας (το Γιωργάκη τότε;;το Παπανδρέου ντε!)να δεί το χάλι...αλλά τίποτε,τίποτε,τίποτε.. μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει κάτι αλλά τί πο τε...τα ίδια....όπως ήταν είναι και χειρότερα καλή μου...η κυβέρνηση το έχει σύστημα να 'κωφέυεει και να 'εθελοτυφλεί' γενικώς...πάγαια τακτική της αυτή χρόοοονια τώρα...κι εγώ πονάω να βλέπω αυτό το μέρος που τόσο αγάπησα σ αυτό το χάλι...το σχολείο μου...εκεί γνώρισα τον παιδικό μου έρωτα...εκεί εκλαψα,γέλασα,πόνεσα...έζησα τόσα πολλά....αυτά κάνει η σκατοκοινωνία που ζούμε Μαριάννα μου....έυχομαι ευτιχισμένο το νέο έτος...με υγεία,ευημερία,γενική επιτυχία και όλα τα καλά για σένα και όσους αγαπάς......καλησπέρες...

Maria Tzirita είπε...

Μα τι να σχολιάσω εδώ; Ναι, είναι η πραγματικότητα, ακριβώς αυτή που περιγράφεις. Πολίτες α και β κατηγορίας, από τα γεννοφάσκια τους... Καλό σου βράδυ - και μην παύεις να την ψάχνεις την ελπίδα!

Λωτοφάγος είπε...

Αν κάποιος από τους τεμπέληδες που κυβερνάνε 3,5 δεκαετίες τώρα τη δόλια Ελλάδα αποφάσιζε να δουλέψει, δεν θα βλέπαμε πια τέτοια φαινόμενα: υπάρχουν ευρωπαϊκά κονδύλια για τους τσιγγάνους, που, αν τα παίρναμε, θα αρκούσαν για έργα υποδομής, εκπαίδευση και αξιοποίηση των δεξιοτήτων τους.
Αντί γι'αυτό, τους αφήνουν αναλφάβητους και άξεστους, να ασχολούνται με εμπόριο ναρκωτικών και σιδήρου (που αφαιρούν από καλώδια καίγοντάς τα!!!), διότι όσο παραμένουν έτσι ψηφίζουν όποιον τους υπόσχεται μεγαλύτερη ατιμωρησία!
Έχεις δει τσιγγάνους να μαλλιοτραβιούνται στα Δικαστήρια και τους "κανονικούς" πολίτες να παρακολουθούν; Θα δακρύσεις από αγανάκτηση για την κατάντια των ανθρώπων!

ΕΛΛΗΝ VS ΧΑΟΣ είπε...

Ο Βασίλης Λεβέντης δεν φιμώνεται απλά γιατί η ΑΛΗΘΕΙΑ ποτέ δεν φιμώνεται ....
http://makelio.blogspot.com/2009/01/blog-post_9804.html

ΕΝΩ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΩΡΑ

Η ακρίβεια αυξάνει και ο έλεγχος του κόστους ζωής είναι χαμένη υπόθεση για την Ελλάδα.
Η αιτία της απώλειας ελέγχου δεν βρίσκεται στην αδυναμία των μηχανισμών ελέγχου της αγοράς, αλλά στο γεγονός ότι η αγορά κηδεμονεύεται από ντόπια και πολυεθνικά μεγαλοτράστ, που έχουν χρηματοδοτήσει το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία και έτσι η πολιτική μας ζωή είναι όμηρος συμφερόντων που επιβάλλουν τις ανήθικες επιδιώξεις τους. Ασχολούμαστε επιπόλαια μόνο με τη SIEMENS, όμως ό,τι έκανε η SIMENS έχουν κάνει όλες οι μεγαλοεταιρείες. Αν κάποιος στ’ αλήθεια ήθελε να βάλει τάξη στη χώρα, θα βρισκόταν μπροστά στο φαινόμενο κατεδάφισης ολόκληρου του πολιτικού μας συστήματος...
Όταν πριν καιρό ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου ανέλυε στο Alter τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης, είπε χαρακτηριστικά, ότι τρίτο κόμμα και μάλιστα μεγάλο κόμμα έρχεται ο «κανένας», αφού το εκλογικό σώμα απορρίπτει και τα δύο μεγάλα κόμματα. Ορθή αυτή η διατύπωση του κ. Χατζηνικολάου, όμως ρωτάμε, όταν τα κανάλια επιμένουν να προβάλλουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και αφού οι λοιπές εντός Βουλής δυνάμεις είναι η αριστερά και η ακροδεξιά, συνεπώς δυνάμεις ανεύθυνες και αδυνατούσες να πείσουν, πώς άραγε είναι δυνατόν να εμφανιστεί, να υπάρξει πολιτικά αυτός ο κανένας;
Ο κανένας για να υπάρξει, πρέπει πρώτα να μπορεί να μιλήσει, πρέπει πρώτα να του επιτραπεί να μιλήσει. Εδώ στην Ελλάδα τα ΜΜΕ αναγνωρίζουν το πολιτικό κενό, το διαλαλούν, όμως εξοντώνουν και συνθλίβουν σοβαρές νέες δυνάμεις που θα μπορούσαν να το καλύψουν. Έτσι η μόνη ορατή εικόνα του πολιτικού μας συστήματος είναι ένα θλιβερό αδιέξοδο. Το αδιέξοδο δημιουργείται γιατί δεν έχουμε δημοκρατία. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Με το να προβάλλουν συνεχώς τα ΜΜΕ την αριστερά και την ακροδεξιά, δίνουν μεν την εντύπωση ενός εικονικού πλουραλισμού, όμως στην ουσία ναρκοθετούν το πολιτικό μας σύστημα, αφού τα πιστεύω των ιδεολογιών αυτών συγκλίνουν παράξενα στο να δίνουν κούφιες και εξωπραγματικές ελπίδες στους εργαζομένους και τους χαμηλοσυνταξιούχους και στο να ρίχνουν όλες τις ευθύνες στην Ευρωπα7κή Ένωση και στις ΗΠΑ, ευθύνες που όμως ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία και στη συνειδητά υπόδουλη στη διαπλοκή και στη διαφθορά πορεία που ακολουθεί η χώρα μας τα τελευταία τριάντα χρόνια...
Δεν είναι δηλαδή μόνο αισχρό και ανήθικο ότι φιμώνουν την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ τα ΜΜΕ, το μεγαλύτερο έγκλημα έγκειται στο ότι επιτρέπουν στην αριστερά και την ακροδεξιά να δημιουργούν σύγχυση, να στρεβλώνουν τα πράγματα, να ρίχνουν τις ευθύνες εκεί που δεν ανήκουν.


Θέλουμε πολιτικούς που θα λένε και θα υπηρετούν την ΑΛΗΘΕΙΑ, με τα λόγια, τις πράξεις και τα έργα τους ...! όχι στους πολιτικούς της ''καμαρίλας''
http://makelio.blogspot.com/2009/01/blog-post_5436.html

η ένωση κεντρώων έχει φιμωθεί από όλα τα μμε λόγο ότι λέει την αλήθεια και προπάντων έχει ονομάσει δημόσιος τους κλεφτες του χρηματιστηρίου δηλαδή τους καναλάρχες!
δείτε τις εκπομπές τις ένωσις κεντρώων μέσο τις ιστοσελίδας http://www.enosikentroon.gr/ και βγάλτε συμπεράσματα για το τι άνθρωπος είναι!!!
είναι ο μονος πολιτικός στην ελλάδα που λέει την αλήθεια!!!
http://www.enosikentroon.gr/



http://makelio.blogspot.com/2008/10/blog-post_7268.html
...................Ψηφίζεις υποτίθεται άτομα ικανά να διοικήσουν αυτόν τον τόπο, μα αυτή μεταβάλλονται σαν μια γροθιά εναντίον σου. Ψηφίζεις κόμματα υποκρισίας, τα οποία μετα τις εκλογές συμπεριφέρονται ως μεσάζοντες εξυπηρετώντας την διαπλοκή και το κεφάλαιο. Η ανικανότητα οργάνωσης και διοίκησης του κράτους, το πλιάτσικο και η σπατάλη εις βάρος του φτωχού λαού από την εκάστοτε κυβέρνηση του δικομματισμού φτάνει στο όριο φρενίτιδας.
Λαέ της Ελλάδος πρέπει να αντισταθείς!
Έχεις φωνή!
Στύλε το μήνυμα σου, ειρηνικά και δημοκρατικά!
http://www.enosikentroon.gr/

kalynama είπε...

Έχω την αίσθηση πως η κρατική αναλγησία όσες κυβερνήσεις κι αν αλλάξουν θα είναι μια απλή αντικατάσταση και τίποτε παραπάνω.
Μακάρι να μπορέσουμε να δούμε μέσα στα προβλήματα και όχι επιδερμικά...

Να είσαι καλά και να χαμογελάς ακόμα και μέσα σε αυτό το γκρίζο :-))

leondokardos είπε...

Μαριάνα μου, απο φιλικό πρόσωπο έχω πληροφορηθεί αρκετά για τη κατάσταση των σχολείων στα Ανω Λιόσα,οπου υπάρχουν και σχολεία για ενήλικες κυρίως μετανάστες. Τα παιδιά είναι κυρίως τσιγκανόπουλα,δίχως φυσικά αυτό να δικαιολογεί τη τραγική πράγματι κατάσταση εκεί. Πάντως το θέμα αυτής της περιοχής είναι πολύπλοκο, πολύ δύσκολο και ιδιαίτερο.

Άστρια είπε...

Πάντα ευαίσθητη για τα συμβαίνοντα γύρω μας.

Όνειρο θερινής νύχτας είπες η λύση;
Μπορεί. Μέχρι τότε όμως, εφιάλτης μαύρης χειμωνιάτικης μέρας, κάθε μέρας, είναι γι' αυτά τα παιδιά.
Και ντροπή για την κοινωνία μας.

Καλή εβδομάδα να έχουμε φίλη μου.

marianaonice είπε...

@zoyzoy
Tην ξέρω την ιστορία αυτή... θλίψη και μόνο θλίψη...
Για μένα το κράτος πρέπει να μη φέρεται σαν "αθίγγανος"!!

@Ψυχούλα μου
Παρότι αναζητώ την ελπίδα σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς, στο θέμα αυτό έχω πλέον απογοητευτεί! Πάντα θα υπάρχουν πολίτες β΄ κατηγορίας σ' αυτή τη Χώρα!!

@mortal
Καλά λες!! Που να φτάσουν τα λεφτά!!
Χαχαχαχα!!! Έχουν άλλοι προτεραιότητα, κουμπάροι και σία!!

marianaonice είπε...

@basdiction
Φαύλος κύκλος δεν θα πει τίποτε!!
Και αυτό πάλι που το πας;; Τα λίγα που έχουμε να τα καταστρέφουν οι γνωστοί άγνωστοι και το κράτος να κοιμάται...

@plous.flis
Σίγουρα ευθύνονται και οι γονείς!
Αλλά αν τα παιδια αυτά είναι αθίγγανοι, τότε πρώτα απ' όλα ευθύνεται το κράτος που δεν στηρίζει την προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη "μοίρα" και την "αδιαφορία" των γονιών τους και να γίνουν ισότιμοι έλληνες πολίτες! Μη ξεχνάμε ότι έφθασαν τα παιδιά αυτά μέχρι το Λύκειο!! Που σημαίνει ότι θέλουν να μορφωθούν!

@Άγγελε
Έτσι πιστεύω κι εγώ! Ότι τα πράγματα θα χειροτερεύουν από εδώ και πέρα πλέον!
και αλλοίμονο στα παιδιά μας...

tzonakos είπε...

Θα σχολιάσω ενα θέμα που δεν ήθελα να ξέρω ή μάλλον δεν ήθελα να πιστεύω οτι συμβαίνει.
Γράφεις πολυ σωστά στο τέλος :

"
Όμως κι έτσι να είναι το κράτος οφείλει να μην είναι "αθίγγανο" και να εξασφαλίζει σε όλα τα παιδιά της επικράτειας του αξιοπρεπείς αίθουσες διδασκαλίας και όχι ...καταυλισμούς!!
"

Εδω θίγεις σημεία που ειναι ακρογωνιαίοι λίθοι ενός Κράτους !
ΠΑΙΔΙΑ, ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ( ΠΑΙΔΕΙΑ ), ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΙ.

Εδω θα πω οτι αυτο το Κράτος επιτρέπει σε αθίγγανους να παρανομούν στήνοντας "κάμπινγκ" όπου να ναι ενω εμένα μου βάζει πρόστιμο αν στήσω σκηνή ! 150 € το κεφάλι παρακαλώ !

Αν λοιπόν σε αντάλλαγμα για την παραχώρηση αυτη το Κράτος λαμβάνει ΨΗΦΟΥΣ σε Εκλογές και παρέχει κακές υπηρεσίες, τότε δεν ειναι το Κράτος που θέλουμε.
Σε κοντέηνερς ποιό παιδί έλληνα πολιτικού φοιτεί ;
Πείτε μου ποιό ;

Εξευτελισμός.
Το θέμα αυτο πρέπει να εχει και συνέχεια. Θα ηθελα να πάω ο ίδιος εκει να δω την κατάσταση και να μιλήσω με μερικούς. Δεν ειναι δυνατόν, άκου κοντέηνερς !

marianaonice είπε...

@mariana
Συμφωνώ ότι είναι ευθύνη του κράτους να επιμορφώσει και τους γονείς εκεί!!
και έχεις δίκιο ότι υπάρχουν και γονείς στις "υψηλές" περιοχές που επίσης δεν νοιάζονται για τα παιδιά τους!!

@margo
Έτσι είναι! Πρέπει σαν πολίτες να αντιδρούμε και να μην αδιαφορούμε για τέτοιες καταστάσεις! Πρέπει να απαιτήσουμε όντως μία δίκαιη κοινωνία! Αλλοιώς είμαστε χαμένοι!!

@Μερόπη μου
Ααα!! ναι!! πώς δεν το σκέφτηκα;;
Πάντα βιαστική είμαι εγώ!!
Χαχαχαχα!! τώρα θα στρώσουν τα πράγματα!

marianaonice είπε...

@heliotypon
Έχεις δίκιο ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες μάλλον μας έβαλαν "μέσα"!!
Όμως αφού έγιναν, και αφού φτιάξαμε έργα δεν έπρεπε να τα συντηρήσουμε, να τα μετατρέψουμε σε χώρους για τα παιδιά μας, είτε άθλησης είτε διδασκαλίας;; Είναι λογικό να διδάσκονται παιδιά σε κοντέϊνερς και εμείς να έχουμε κάνει Ολυμπιακούς Αγώνες;;
Όσο για τις μίζες και τις αρπαχτές αυτές νομίζω ότι είναι η κύρια αιτία της κατάντιας μας και οι ανοργανωσιά μας βέβαια!!

@JamanFou μου
Όντως τραγικό! και είναι παιδιά που παρά τα όσα βιώνουν στους καταυλισμούς των γονιών τους, έφθασαν μέχρι το Λύκειο και θέλουν κάτι καλύτερο γι' αυτά! Και ενώ έχουν τους καθηγητές μαζί τους, δεν έχουν τους γονείς τους και το Κράτος φυσικά!!

@Λίτσα
Όντως αυτοί οι γονείς στις γειτονιές αυτές, τις περισσότερες φορές δεν φέρονται σαν γονείς! Αλλά και στις καλές κοινωνίες υπάρχουν γονείς αδιάφοροι!! Αυτοί μπορεί να παρέχουν υλικά αγαθά στα παιδιά τους, αλλά από ψυχή και ενδιαφέρον μηδέν!!

@Los decamisados
Kαλώς ήλθες!
Καλά τα λες αλλά ποιός σ' ακούει;;
Ναι μόνο τα καρναβάλια μας έμειναν πια!! χαχαχαχα!!!

marianaonice είπε...

@roadartist μου
Πώς να διαφυλάξουμε τους εαυτούς μας μέσα σε ένα μαύρο περιβάλλον;;
Και πως θα είμαστε εμείς καλά μέσα σε μία κοινωνία χάλια;;
Απλά ας αρχίσουμε ν' αλλάζουμε πρώτα τους εαυτούς μας!
Έτσι ίσως αλλάξουμε και τους άλλους!

@Γλαρένια μου
Aμαν και εσύ σαν τη Μερόπη από τον Άρη τα περιμένετε όλααα!! Τι να πρωτοκάνει ο άνθρωπος;;; Χαχαχα!!

JK o SKROUTZOKOS
Ναι αυτό είναι το φοβερότερο! Η απάθεια και η αδιαφορία του κόσμου!
Καλή χρονιά και σε σένα!
:))

marianaonice είπε...

@ένα γελαστό απόγευμα
Στέλιο μου, συμφωνώ απόλυτα με όσα λες! όντως αυτές οι κοινωνίες είναι περίεργες. Όμως εγώ εδώ σύμφωνα με το δημοσίευμα διέκρινα ότι υπάρχουν παιδιά που παρόλες αυτές τις συνθήκες, με τους καταυλισμούς και τους αδιάφορους γονείς κατάφεραν να φθάσουν μέχρι το Λύκειο, που σημαίνει ότι θέλουν να μορφωθούν και να ξεφύγουν από τη μοίρα των γονιών τους! Το γεγονός δε ότι οι καθηγητές είναι μαζί με τα παιδιά για ένα κοινό στόχο να διδάσκονται σε ανθρώπινες αίθουσες και όχι σε κοντέϊνερς δείχνει ότι τα παιδιά αυτά αξίζουν τον κόπο να βοηθηθούν για να γίνουν ισότιμοι έλληνες πολίτες μεθαύριο και έτσι ίσως αλλάξουν κάποτε οι καταυλισμοί και η νοοτροπία και παραβατικότητα των αθίγγανων!
Σε κάθε περίπτωση το κράτος πρέπει να επέμβει και να μην επιτρέπει τέτοιες εικόνες τριτοκοσμικές στην Ελλάδα της Ενωμένης Ευρώπης! Η ευθύνη του Κράτους είναι δεδομένη αφού πράγματι εκκολάπτει τέτοιες καταστάσεις! Τα παιδιά δεν φταίνε!
Ξέρω τι γίνεται στο ΖΕφύρι!
και συμφωνώ ότι το κράτος είναι αθίγγανο γιατί είναι μαζί τους και ευνοεί την παραβατικότητά τους!
Έτσι το βολεύει!!!

@skouliki μου
Τι να σχολιάσουμε;; Καλά λες ο καθένας βαράει το ταμπούρλο του και χορεύει όπως θέλει!! Και το κράτος μας ...κοιμάται!!

@gregory
Πάντα μία από τα ίδια!!
Από τη μία η έλλειψη χρημάτων από την άλλη η ανικανότητα ήρθε κι έδεσε το πράγμα! Και δεν είναι μόνο τα παιδιά των Άνω Λιοσίων που βιώνουν τέτοιες συνθήκες! και σ' αλλες περιοχές υπάρχουν ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας για όλα τα παιδιά της χώρας μας, ανεξάρτητα αν είναι αθίγγανοι ή μη!!

marianaonice είπε...

@niki
Αυτή η αδιαφορία καλά λες δεν μαστίζει μόνο τις κοινωνίες των τσιγγάνων! Έχει απλωθεί σαν μολυσματική νόσος σε όλους μας!
Κανείς δεν νοιάζεται! Όσοι έχουν λεφτά μπορούν να πάνε τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, οι υπόλοιποι αρκούνται σ' αυτά που τους δίνονται και εφησυχάζουν στους καναπέδες τους!!

@Aθανασία μου
Ώστε έχεις δική σου αντίληψη για την περιοχή αυτή;; Δεν το έχω ακουστά το σχολείο σου αλλά τελικά στην Ελλάδα τίποτε δεν αλλάζει όσα χρόνια κι αν περάσουν, όποια κυβέρνηση κι αν είναι επάνω, η μιζέρια και η κακομοιριά για τους φτωχούς είναι ο κανόνας! και οι πλούσιοι πλουσιότεροι ενώ για τους φτωχούς ούτε σχολεία!! Και τα παιδιά δεν φταίνει βέβαια να τα καταδικάζουμε να ανακυκλώνουν τις ίδιες τριτοκοσμικές συνθήκες των γονιών τους!!
Καλή χρονιά, χρόνια πολλά και σε σένα @φίλη μου! Δύναμη και ό,τι καλύτερο εύχομαι το 2009 να φέρει στη ζωή σου! :))

@Λωτοφάγε
Τι να πω!! Το σχόλιό σου άριστο!!
Ακριβώς έτσι! Ξέρω και για το εμπόριο ναρκωτικών που κάνουν και για τα καλώδια που κλέβουν για ν' αφαιρέσουν το σίδηρο και να το πουλήσουν! Ρημάζουν ολόκληρες αποθήκες και εργοστάσια! Όμως για μένα δεν φταίνε αυτοί! Το κράτος φταίει!! Το βολεύει να τους αφήνει αναλφάβητους!!
Τους έχω δει και στα δικαστήρια πώς συμπεριφέρονται! Αφού κατακλέψουν τον κόσμο μετά φέρνουν ένα σωρό κουτσούβελα στο δικαστήριο εκλιπαρώντας ότι αν πάνε φυλακή τι θα γίνουν τα παιδιά τους!!...
Όσο για τα κονδύλια που μένουν αναπορρόφητα εξαιτίας της ανικανότητας των αρμοδίων να τα εκταμιεύσουν με μελέτες και συγκεκριμένη οργάνωση έργων άστα καλύτερααα!! μη τα σκέφτομαι!!

marianaonice είπε...

@Maria Tzirita
Αυτό είναι το κακό! Ότι είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θυμίζουμε Αφιόν Καραχισάρ!!! Σε κοντέϊνερς κάνουν μάθημα παιδιά μέσα στην Αθήνα!!!

ΕΛΛΗΝ VH CHAOS
Καλώς ήλθες!!
Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις να πεις.
Για το Βασίλη Λεβέντη δεν τον ξέρω, αλλά τις ελάχιστες φορές που έτυχε να τον παρακολουθήσω θα τον έλεγα γραφικό άνθρωπο. Θα μου πεις μήπως αυτούς που λένε αλήθειες σήμερα τους λέμε γραφικούς;;;.... Κανείς δεν ξέρει! Ίσως να έχεις και δίκιο!
Πάντως το θέμα μας ήταν άλλο σήμερα εδώ... :))

@Kalynama μου
Αυτό θέλω κι εγώ! να βλέπουμε τα προβλήματα της κοινωνίας μας σε βάθος και όχι επιδερμικά!! Μόνο τότε ίσως αλλάξει κάτι γιατί από το κράτος πάψαμε πλέον να περιμένουμε να φερθεί υπεύθυνα! Το κράτος άλλωστε μήπως εμείς δεν το απαρτίζουμε;;;

marianaonice είπε...

@Λεοντόκαρδε
Ναι αν και το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει ότι τα παιδια αυτά είναι τσιγγανόπουλα, εγώ το υποπτεύθηκα, αλλά αυτό που θέλω να πω ότι εκτός από την αδιαφορία των γονιών τους τα παιδιά αυτά βιώνουν και την αδιαφορία του κράτους, και παλεύουν μόνο με τη συμπαράσταση των καθηγητών τους ν' αλλάξουν τη μοίρα τους! Και δεν είναι εύκολο πράγμα αυτό φυσικά!

@άστρια μου
Με πονάνε τα θέματα που έχουν να κάνουν με παιδιά! θλίβομαι όταν βλέπω παιδιά να προσπαθούν μόνα τους μέσα σε ένα πέλαγος αδιαφορίας ακομη και των ίδιων των γονιών τους! Όντως είναι ντροπή για την κοινωνία μας!
Καλή εβδομάδα @φίλη μου!

@tzonako μου
Ναι αυτό με σόκαρε κι εμένα! Να κάνουν μάθημα παιδιά επί 10ετία σε κοντέϊνερς και να έχουμε κάνει και Ολυμπιακούς Αγώνες στη Χώρα μας!!
και όλα αυτά γιατί υπάρχει εκτός από την έλλειψη χρημάτων και ανικανότητα να γίνουν κάποιες διαδικασίες για να λήξει το θέμα αυτό και να αποκτήσουν τα παιδιά αξιοπρεπή σχολείο!! Δεν με νοιάζει ότι είναι τσιγγανόπουλα! Εγώ βλέπω ότι είναι παιδιά που μέσα σε αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να φθάσουν στο Λύκειο παρά την αδιαφορία των γονιών τους! Πρέπει να τους βοηθήσουμε ν' αλλάξουν τη μοίρα τους ίσως έτσι αλλάξουν κάποτε και οι καταυλισμοί των τσιγγάνων αφού τα παιδιά αυτά θα είναι οι αυριανοί έλληνες πολίτες αθίγγανοι και θα έχουν μάθει να διαβιούν και να διδάσκονται σε αξιοπρεπή οικήματα και καταλύματα!!
Το κράτος όμως το βολεύει να τους έχει αναλφάβητους και να παίρνει μόνο τις ψήφους τους, ευνοώντας και υποθάλποντας στην ουσία την παραβατικότητά τους!!

maxforeigner είπε...

Καλημέρα. Ζητείται ελπίδα... πάντα. Για μένα αν δεν φτιαχτεί πρώτα το κράτος, αν δεν γίνει κράτος που πρώτα θα σέβεται απόλυτα τον πολίτη, έτσι ώστε να απαιτεί και το κράτος (η πολιτεία) να το σέβονται οι πολίτες, δεν πρόκειται να δούμε φως... Ας δούμε πώς εκπολιτίστικαν οι άλλοι Ευρωπαίοι. Δεν ήταν εκ γενετής και εκ προοιμίου πολιτισμένοι οι λαοί της υπόλοιπης Ευρώπης. Ευτύχισαν απλώς να κυβερνηθούν από ανθρώπους που ήθελαν το καλό των κατοίκων των χωρών αυτών. Οι βασιλιάδες παλιότερα (με όλα όσα κακά κουβαλούσαν) και οι δημοκρατικές κυβερνήσεις αργότερα, εξέδοσαν νόμους τους οποίους εφάρμοσαν για όλους. Όλα μας τα προβλήματα ξεκινούν και καταλήγουν στο άδικο κράτος, στο ανοργάνωτο κράτος, στο ανυπόληπτο κράτος κλπ κλπ. Ένα κράτος που μετά από 10 χρόνια αφήνει ακόμα μαθητές και καθηγητές σε κοντέϊνερ, ένα κράτος που δεν έχει αποδόσει ούτε 1 Ευρώ από καταβληθέντα χρήματα στους πυρόπληκτους της Πελοπονήσου, ένα κράτος που δεν μπορεί (?) να προστατεύσει τη περιουσία του κόσμου από κάθε είδους κουκουλοφόρους, ένα κράτος όπου η εκάστοτε κυβέρνηση εμφανίζει τα πάντα ρόδινα ... Θα μπορούσε να αναφέρει κανείς ατέλειωτα παραδείγματα του κακού κράτους που έχουμε.
Εν τούτοις ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο... ελπίζουμε για να αντέχουμε....

marianaonice είπε...

@Mike
Την ψάχνουμε την ελπίδα...
Αλλά όσο την ψάχνουμε τόσο αυτή απομακρύνεται μου φαίνεται!
Σε ένα κράτος εντελώς αναξιόπιστο δεν έχουν θέση οι ελπίδες @φίλε μου!
Αυτό πάλι με τους πυρόπληκτους της Ηλείας;; Είναι εξοργιστικό να σκέφτεται κανείς ότι ο κόσμος έδωσε από το υστέρημά του ό,τι μπορούσε κι αυτοί το κρατάνε εγκλωβισμένο και δεν το αποδίδουν εκεί που ανήκει!!
Αίσχος! Και τιμωρία καμία σε κανένα αρμόδιο υπεύθυνο ή ανεύθυνο τέλος πάντων!!
Ναι μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά!!
Βοηθάτε @φίλοι να συνεχίσω να ψάχνω την ελπίδα γιατί μάλλον κουράστηκα πια!
Καλημέρα και καλή σου εβδομάδα!

NdN είπε...

Δυστυχώς Μαριάννα έχουμε φτάσει σε σημείο απάθειας. Δεν ενδιαφέρεται κανένας για τίποτα παρα μόνο για τον ευατό του. Οι γονείς προφανώς λόγω μορφωτικού επειπέδου, αλλά και ίσως επειδή θεωρούν ότι τίποτα δεν θα αλλάξει δεν έχουν κάνει καμία κίνηση, αλλά και το κράτος για ακόμα μία φορά δείχνει ότι υπάρχουν πολίτες πολλων κατηγοριων. Και αυτό είναι το χειρότερο από όλα.

island είπε...

Και στα αντιβιωτικά έχει ανοσία πλέον.

Καλησπέρα

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Τα Ολυμπιακά Έργα είναι των νταβατζήδων. Τα δημόσια σχολεία είναι για τα παιδιά μας. Αυτή είναι η διαφορά.

marianaonice είπε...

@NdN
Aυτό είναι το θλιβερό!
Ότι και οι γονείς αδιαφορούν!
Και εκτός από το μορφωτικό τους χαμηλό επίπεδο σίγουρα φταίει και η ανικανότητα του κράτους, που τη θεωρούν δεδομένη και γι' αυτό δεν προσπαθούν να την αλλάξουν!
Στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υπάρχουν σχολεία σε κοντέϊνερς είναι ανήκουστοοο!!! Έστω κι αν προορίζονται για αθίγγανους! Κι αυτοί έλληνες πολίτες είναι!! Και το κράτος οφείλει να τους φέρεται ισότιμα, κυρίως στα παιδιά τους που ελπίζουν σαν όλα τα παιδιά του κόσμου να βελτιώσουν τη ζωή τους και να κτίσουν σωστά το μέλλον τους!

@island
Ναι δεν την πιάνουν τα αντιβιοτικά πια την άρρωστη κοινωνία μας!! Εξάντλησε κάθε μέθοδο θεραπείας της, φοβάμαι...

ΟΡΕΙΝΕ
Καλώς ήλθες στον κάμπο που ζητείται η ελπίδα!! :))
Συμφωνώ ότι τα Ολυμπιακά Έργα έγιναν για την ευημερία των νταβατζήδων κυρίως, όμως κάτι έπρεπε να μείνει απ' αυτά και στον έρημο τούτο λαό!! Τα ρήμαξαν!!
Όσο για τα σχολεία των παιδιών μας;;
Σκέτη απογοήτευση!!

βιολιστης στη στεγη είπε...

Μαριάννα μου, επειδή την συγκεκριμένη κοινωνία των τσιγγάνων, τυχαίνει να την ζώ απο κοντά σχετικά, θα συμφωνήσω με το "γελαστό απόγευμα" σε όλα. Αν τους προσφέρεις το καλύτερο σχολείο απ' τη μιά και τη δυνατότητα να κερδίζουν χρήματα απο τη πώληση ναρκωτικών απο την άλλη, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟ, ότι θα διαλέξουν το δεύτερο. Η πλειοψηφία, έτσι λειτουργεί. Απλά θα ήταν καλό, άν η κοινωνία μας είχε τη δυνατότητα να ξεχωρίσει αυτά τα τσιγγανόπουλα που θα ήθελαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να μορφωθούν και να ζήσουν διαφορετικά και να τους δώσει ίσες ή και περισσότερες ευκαιρίες για να το πετύχουν.
Και να ελέγχει τακτικά την οικογένειά τους που συνήθως είναι και η αιτία των άσχημων επιρροών που κληρονομούν και τα μικρά.
Δυστυχώς, αφού ψηφίζουν, είναι και έρμαια στα συμφέροντα του εκάστοτε υποψήφιου που μόνο για το καλό τους δεν ενδιαφέρεται, αλλά ούτε και για την ισότιμη ένταξή τους στη κοινωνία.
Φαύλος κύκλος...
Οπως και όλα στην Ελλάδα...

ποιώ - ελένη είπε...

Μαριάνα μου

ποτέ δεν
"χρηματοδοτήσαμε"στο διαφορετικό
Στο όνομα της καθαρότητας
μην μας φαίνεται περίεργο
σαν ομπροσθοφυλακή πράξαμε τα "ίδια" της μοναξιάς μας
ελληνοκεντρικοί και ασφαλείς

marianaonice είπε...

@βιολίστριά μου
Ναι δεν διαφωνώ κι εγώ ότι έχει καταντήσει όντως έμφυτη η παραβατικότητα αυτών των ανθρώπων και η άρνησή τους να ενταχθούν σε κοινωνία σωστή είναι δεδομένη, όμως κι εγώ για τα παιδιά λέω, ότι αυτά που τουλάχιστον πάνε σχολείο, και μάλιστα κατάφεραν να φτάσουν στο Λύκειο, ας μη τους δώσουμε μία κατραπακιά να κατρακυλήσουν πάλι στη μιζέρια των γονιών τους! είναι φανερό ότι θέλουν να ξεφύγουν από τη μοίρα των αθίγγανων, αλλά το κράτος δεν τους το επιτρέπει!!
Εδώ θα μου πεις το ίδιο κάνει και σε παιδιά μη αθίγγανων...

@ποιώ-ελένη μου
ΈΤσι είναι!! Δεν χωράνε άλλοι μέσα στη στενομυαλιά μας!! Όμως είναι παιδιά, έλληνες πολίτες αύριο, και το να ενταχθούν στον πολιτισμό και στη μόρφωση συμφέρει το ίδιο μας το κράτος!

Skouliki είπε...

και ακουσες και ολα αυτα που συνεβησαν τις τελευταιες μερες απαγωγες , μαφιοζικες δολοφονιες

συγνωμη στο περιπτερο να παω ή να φοβηθω ?

ελεος...

μα καλα γιατι δεν βαζουν μια σωστη δημοσκοπηση με ερωτησεις κοινωνικου περιεχομενου να σου πω εγω τι "χεσιμο" θα φανε ολοι

καλημεραααααααα

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Ανάγλυφα ανέδειξες την ευθύνη των γονέων για την εγκατάλειψη της ιερής υπόθεσης "παιδί" μέσα από την εγκληματική τους αδιαφορία.
Μήπως όμως κι αυτοί μεγάλωσαν κι έμειναν ανεκπαίδευτοι, ανημέρωτοι του τι σημαίνει να είσαι γονέας? Μήπως από κει πρέπει ν' αρχίσει η ριζική αλλαγή της νοοτροπίας , εκπαιδεύοντας μικρούς και μεγάλους από την αρχή?
Θα μου πεις δεν συμφέρει η σωστή εκπαίδευση την εκάστοτε εξουσία ,η αφύπνιση του λαού. Τους βολεύει η περιστασιακή αντίδραση( κάθε θαύμα κρατάει 3 ημέρες το πολυ μεγάλο 4) σπάνε και μερικές βιτρίνες για να διαρκεί η αντίρρηση του φιλήσυχου πολίτη στις φασαρίες, και ο χορός στην εξουσία καλά κρατά στον δικό τους ρυθμό κάτω από το δικό τους πάντα βιολί. Ψευτομοίραζε ψιχία, , διαίρει και βασίλευε. .
http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri.pblogs.gr

akrat είπε...

εκεί είναι το πάρκινγκ....
αλλού θρέπει τους κανακάρηδες... η Ελλάς τους...

Side21 είπε...

Το Σύνταγμα λέει πως ...
Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι.
Μερικοί βέβαια είναι λίγο πιο ίσοι !!!
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα σχετικά
με το άν συνέβαινε αυτό στα Β.Π. !!!
Όμως μην στεναχωριέσαι ...
Τώρα που ανέλαβε ο Άρης
με το μαγικό ραβδί θα τα λύσει όλα !!!

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Όλα «πρόσβαρα» τα κείμενα αλλά εγώ θέλω να "αναδείξω" δύο σημεία:

1. Το σχολείο (γενικά, όχι μόνο στα Λιόσια!) ως πάρκινγκ παιδιών.
Που δυστυχώς δεν το βλέπει μόνο το κράτος έτσι αλλά και πολλοί {πάρα πολλοί, κάντε ένα "γκάλοπ" και θα εκπλαγείτε πόσοι...} γονείς.

2. Τη φράση της "άλλης" Μαριάννας «τα παιδιά τους δεν έχουν χρόνο να είναι παιδιά»
Έμ! βέβαια...
Αφού ως ΕΡΓΑΛΕΙΑ της ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ τα βλέπουμε, και ΜΟΝΟΝ γι' αυτόν το σκοπό τα εκπαιδεύουμε, πώς να τους μείνει χρόνος για "άχρηστες" δραστηριότητες;;;

ΕΧΟΥΜΕ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ρέεεεεεεεεεεεεεεε!!!

Όλοι!!!
«Ιθύνοντες» και «λαός».
ΟΛΟΙ.
Και όλες... κυρίες μου.

marianaonice είπε...

@akrat
Έτσι είναι! Πολίτες δύο ταχυτήτων!
Εκεί είναι το πάρκινγκ της χαμηλής ταχύτητας...

@side21
Nαι υπάρχουν ίσοι και ίσοι!!
Και κάποιοι πιο ίσοι! Χαχαχα!!
Άντε πάλι με τον Άρη!
Όλοι αυτόν περιμένετε;; Τι να κάνει καλέ, ένας άνθρωπος μονάχος;;;
:)))

@Ν.Α.Λάμπης
Πες το ψέμματα!!
Πόσοι γονείς δεν παρκάρουν τα παιδιά τους σε ακριβοπληρωμένα μάλιστα σχολεία και σταθμούς;;
Και τα παιδιά μας τα πνίξαμε στην τρεχάλα για να προλάβουν τι;;
τα πτυχία να τα κορνιζάρουν;;
Αφού σήμερα πτυχίο πρέπει να πάρεις στη λαμογιά και στην απατεωνιά! τότε έχεις ελπίδες να ...προκόψεις!!
Συμφωνώ ότι βουλιάξαμε πλέον και σαν κράτος και αλλοίμονο ίσως και σαν λαός!

marianaonice είπε...

@skouliki μου
Άσε καλύτερα... μη πας στο περίπτερο... Δεν ξέρεις μη βρεθείς σε κανένα ...λιμάνι βισματομένη με καμιά μπαταρία στα πόδια!!
Που φτάσαμε μωρέεε που θα έλεγε και ο Αυλωνίτης!!

@Λυγερή μου
Σ' αυτό το κράτος όλοι πράττουμε μόνο για το θεαθήναι!! Τίποτε για την ουσία!! Δυστυχώς!!
Και τα παιδιά μας είναι τα θύματα!
Και δυστυχώς δεν φταίνε! Και θέλουν να έχουν όραμα και ελπίδα για το μέλλον τους! Και εμείς με αναλγησία τους το στερούμε το όραμα αυτό!!
Κρίμα και πάλι κρίμα!!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!