Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Γιατί κύριε συνάδελφε;;

Διάβασα σήμερα στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας της ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων) ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, και στη στήλη "Αταξίες" την παρακάτω ανοιχτή επιστολή προς τον αστυφύλακα Κορκονέα που δολοφόνησε το 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, του Αστυνομικού Γιάννη Δασκαλάκη.
Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να τη διαβάσουμε όλοι!
Δείχνει και την άλλη πλευρά του ...φεγγαριού...
Δείχνει ότι όλοι οι αστυνομικοί δεν είναι "μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι"!
Κι αυτό νομίζω ότι είναι ελπιδοφόρο...


"Όταν πριν από είκοσι σχεδόν χρόνια φόρεσα τη στολή του έλληνα Αστυνομικού, ένοιωσα περήφανος που θα μου δινόταν η ευκαιρία να κανω και εγώ κάτι στην κοινωνία, να προστατέψω τους συμπολίτες μου, να προσφέρω στους συνανθρώπους μου, να εξυπηρετήσω όσους ζητούσαν τη βοήθειά μου. Σ' αυτά τα χρόνια δεν λέω ότι κατάφερα όλα όσα είχα ονειρευτεί σαν νέος.
Πολλές οι αντιξοότητες σε μια χώρα που όλοι θέλουν η Αστυνομία να επιτελεί με αυστηρότητα και στο ακέραιο το καθήκον της. Αλλά στους άλλους. Ο καθένας εξαιρεί τον εαυτό του.
Κατάφερα όμως να διατηρήσω κάτι που με περηφάνια θα κληροδοτούσα στα παιδιά μου: Την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ.
Περπατούσα με το κεφάλι ψηλά!
Όμως μέχρι στις 6-12-2008.
Τη μέρα που συνάντησες μια παρέα παιδιών που ανάμεσα τους ίσως ήταν και ο γιός σου. Ίσως πιο πίσω να ήταν και ο γιός σου. Ναι σου αντιμίλησαν. Ενδεχομένως να πέταξαν και μια πέτρα. Ίσως και να σε έβρισαν με τον εφηβικό τους τσαμπουκά.
Και συ αντί να τους νουθετήσεις ή έστω να φύγεις βρε αδελφέ (μήπως ήταν η πρώτη φορά που σε έβρισαν ή μήπως θα ήταν η τελευταία;) τράβηξες όπλο.
Και πυροβόλησες!!
Και σκότωσες... Ψυχές, ζωές, όνειρα!!
Κι αν το παιδί ήταν οργισμένο, σίγουρα δεν φταίει αυτό.
Μπορεί να φταίμε εμείς οι γονείς, το εκπαιδευτικό σύστημα.
Η διάχυτη μυρωδιά της σαπίλας της σήψης που απλώνεται στη χώρα και που με αποσμητικά προσπαθούμε να καθαρίσουμε και η επιλεκτική ατιμωρησία αποτελεί πλέον κανόνα.. και δεν ξέρω τι άλλο...
Όχι όμως ο κάθε 15χρονος!
Τι θα πω στο γιό μου που ντρέπεται να πει πως ο πατέρας του είναι αστυνομικός;
Πώς θα πείσω τους συμπολίτες μου να εμπιστεύονται τους Αστυνομικούς και ότι εσύ αποτελείς μια θλιβερή εξαίρεση;; Πώς θα γίνω πιστευτός αν εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του νεαρού;
Γιατί μου πήρες την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ;;"

.

76 σχόλια:

Aνεμος είπε...

μαριάνα πάντα πρέπει να κάνουμε διαχωρισμούς μεταξύ αστυνομικών και μπάτσων η αστυνομία που θέλουμε να μας προστατεύει και όχι να μας σκοτώνει

marianaonice είπε...

@Άνεμε
Έτσι είναι!!
Παντού υπάρχουν άνθρωποι και ανθρωπάκια!
Και είναι κρίμα να αμαυρώνονται οι έντιμοι και μάχημοι αστυνομικοί απλά και μόνο επειδή φοράνε την ίδια στολή με τους αλλαζόνες και θρασσείς συναδέλφους τους!

VAD είπε...

Η ισοπέδωση δε με εκφράζει,απλώς ως κοινωνία και ως άτομα κουβαλάμε ακόμα εικόνες άλλων εποχών,δύσκολο να ξεφύγουμε και δυστυχώς η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου αναβίωσε την παραδοσιακή αντιπάθεια προς το χωροφύλακα...

Meropi είπε...

Μαριάνα μου,
καλημέρα. Πολύ καίρια αυτή η αναφορά σου. Ναι συμφωνώ κι εγώ ότι δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί "Μπάτσοι". Ξέρω κάτι αστυνομικούς που δεν είναι καθόλου τέτοιοι. Απλώς πρέπει να αρχίσει επιτέλους η εκπαίδευση των αστυνομικών πάνω σε δημοκρατικές βάσεις.

αθεόφοβος είπε...

Στην Ελλάδα δυστυχώς έχει περάσει σε πολλούς η εύκολη αντιμετώπιση των πραγμάτων με γενικεύσεις.
Οι παπάδες είναι πούστηδες,οι δημοσιογράφοι τα πιάνουν κτλ
Το ίδιο γίνεται και για τους αστυνομικούς που βέβαια έχοντας να αντιμετωπίσουν και τα εγκληματικότερα και πιό βίαια στοιχεία της κοινωνίας αρκετές φορές δεν τους έιναι εύκολο να κάνουν διάκριση των κακοποιών από διαδηλωτές που μπορεί να εμφανίζουν μερικές φορές και μια σχετική παραβατικότητα σε εποχές κοινωνικών αντιθέσεων.
Αυτό είναι ,δηλαδή η διάκριση του διαμαρτυρόμενου πολίτη από τον κακοποιό ,ένα σημείο που πρέπει να στραφεί και η εκπάιδευση τους.

αντωνης είπε...

Καλημερα Μαριαννα.
Το εχω ξαναπει, το επαναλαμβανω: "Δεν ειναι ολοι οι αστυνομικοι μπατσοι. Ο απλος αστυνομικος μπορει να ειναι ο αδελφος μας, ο φιλος μας, ο συγγενης μας, ο γειτονας μας".
Με αυτους φυσικα και δεν εχουμε τιποτα.

Και κατι που ακουσα σε μια συζητηση. Ειπε μια καθηγητρια πανεπιστημιου απαντωντας στην ερωτηση του δημοσιογραφου για το τι αστυνομια θελουμε:
"Θελουμε μια δημοκρατικη αστυνομια σε μια δημοκρατικη Ελλαδα".

Αμην και πότε!!!

jf είπε...

Χρόνια πολλά στον @Αντώνη και σ' όλους τους εορτάζοντες/ζουσες

Συμπληρώνω τον VaD: στους παλιούς, αν η δολοφονία του Αλέξη αναβίωσε αντιπάθειες άλλων εποχών, στους 15χρονους οι αντιπάθειες μόλις ξεκίνησαν... Κι αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα απ' το κράτος για ανα/δια/μετα-μόρφωση της αστυνομίας δύσκολα φεύγει το στίγμα από πάνω της.
Έκανες πολύ καλά που ανάρτησες την επιστολή αυτή.

αντωνης είπε...

Σ' ευχαριστω πολυ JamanFou!
:)

Μαρία Δριμή είπε...

Δυστυχώς πάντα κρατάμε τα μεμονωμένα ατυχή γεγονότα. Ο ένας ασυνείδητος αναιρεί την παρουσία ολόκληρου κλάδου. Κάτι αντίστοιχο βιώνουμε και εμείς οι γιατροί καθημερινά.

Unknown είπε...

η αξιοπρέπεια είναι μια λέξη που η ελληνική κοινωνία γενικά την έχει πλέον καταστήσει ιδιαίτερα σπάνιο προϊόν.
προϊόν συνειδήσεων.
όχι γιατί δεν υπάρχουν συνειδήσεις, που κατά καιρούς κάνουν κάτι καλό, αλλά γιατί τις έχουμε σκλαβωμένες κάτω από το φόβο. κι εκεί, όπως και στην έλλειψη συνείδησης, λείπει η αξιοπρέπεια.
φοβισμένος πολίτης με αξιοπρέπεια δεν υπάρχει.
καταλαβαίνω τον αστυνομικό, και του εύχομαι να έχει συνείδηση και αξιοπρέπεια...

Roadartist είπε...

... Είναι σωστό να είμαστε ανοικτόμυαλοι.. Δεν είναι σίγουρα όλοι ίδιοι..

monahikoslikos είπε...

Ευτυχώς υπάρχουν και αξιοπρεπείς αστυνομικοί.
Είχα την τύχη και μάλιστα τα πέτρινα χρόνια τους Χούντας να γνωρίσω όχι μόνο αξιοπρεπείς αλλά και γενναίους αστυνομικούς...

Margo είπε...

Πρέπει να ακούγονται και αυτές οι φωνές για να μη μένει η εντύπωση. Και βέβαια ο ένας δε θα έπρεπε να στιγματίζει τους πολλούς. Αυτή η γενίκευση δυστυχώς υπάρχει και γίνεται η αιτία για πολλά κακά.

η ψυχη μου το ξερει είπε...

Αλήθεια, υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως μας έχει μείνει κάτι που να μας ανήκει; Ακόμα και η αξιοπρέπειά μας..που είναι συνυφασμένη με την ίδια μας την ύπαρξη!Υπάρχει κανείς που σέβεται,που υπολογίζει, που θεωρεί αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμά μας την ύπαρξή μας σήμερα;...

Καλό σαββατοκύριακο,Μαριάνα μου:)

zoyzoy είπε...

Καλά έκανες και το δημοσίευσες Μαριάννα μου σίγουρα όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια.Σε όλους τους κλάδους υπάρχουν οι εξαιρέσεις και είναι άδικο να τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι,και να βγάζουμε ταμπέλες.Αλίμονό μας αν χάσουμε όλοι την αξιοπρέπεια και το σεβασμό προς τον συνάνθρωπό μας.

zoyzoy είπε...

Παρεμπιπτόντως "Χρόνια Πολλά" σε όσους γιορτάζουν και μας διαβάζουν
Γεροί και ευτυχισμένοι να είναι πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ σε όλα. Αλλά όταν οι γενικεύσεις είναι η πλειοψηφία υπάρχει πρόβλημα. Και δυστυχώς πλέον, γι αυτό το έχουμε κι εύκολο να κρίνουμε, τα κακώς κείμενα υπερτερούν.

Φιλιά μαριανάκι

Unknown είπε...

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι Μαριάνα και σίγουρα υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί που σκέφτονται όπως αυτός ο άνθρωπος.

cinderella είπε...

Αχ εκπληκτικό. Πολύ αληθινό. Πολύ συγκινητικό. Τελικά η ιστορία δεν γράφεται μόνο από τους πρωταγωνιστές. Γράφεται και από κάποιους άλλους που αδυνατούν να παίξουν τον ρόλο του κομπάρσου.
Καλησπέρες!

cynical είπε...

Γεια σου Μαριάννα.

Μπραβο σου που δημοσιοποίησες αυτη την επιστολη. Δεν πρεπει να τα ισοπεδώνουμε ολα και να χανουμε τις κλιμακες. Η σημερινη αστυνομια δεν ειναι η αστυνομια ουτε της χουντας ουτε των πρωτων χρονων της μεταπολιτευσης.

b|a|s|n\i/a είπε...

ο κανόνας κάνει την εξαίρεση ή η εξαίρεση τον κανόνα; ιδού η απορία. και όχι μόνο εδώ. σε όλα. και η ισοπέδωση και ο φανατισμός (σε όλα) δεν μπορεί να είναι ούτε κανόνας ούτε εξαίρεση. πολύ καλό βράδυ!

marianaonice είπε...

@Vad
Έχεις δίκιο! Γι' αυτό το δημοσίευσα αυτό το κείμενο! Για να αντισταθούμε όλοι μας από αυτή την παγίδα της ισοπέδωσης που χάσκει μπροστά μας!

@Μερόπη
Έτσι εμείς ξέρουμε ότι όλοι οι μπάτσοι δεν είναι ίδιοι ;)
Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια πριν το 2004 φυσικά, είχαν αλλάξει κάποια πράγματα στις αστυνομικές σχολές και το γεγονός ότι οι εισαγωγικές εξετάσεις εντάχθηκαν στις πανελλήνιες νομίζω ότι ήταν ένα καλό σημάδι.
Φοβάμαι όμως ότι τώρα πια πισωγυρίσαμε...

@αθεόφοβε
Είναι η εύκολη λύση η ισοπέδωση!
Όποιος φοράει στολή δεν διακρίνεται στο πλήθος! Έτσι κι οι έντιμοι, μάχιμοι και δημοκράτες αστυνομικοί (γιατί υπάρχουν και τέτοιοι) εξομοιώνονται με τους τραμπούκους συναδέλφους τους!
Νομίζω ότι ο σωστός αστυνομικός μπορεί να διακρίνει τον κακοποιό από τον οργισμένο απλά διαδηλωτή!

marianaonice είπε...

@Aντώνη μου
Κατ' αρχάς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κι από εδώ!!
Υγεία, αγάπη και χαρά εύχομαι στη ζωή σου, κοντά στους αγαπημένους ανθρώπους σου και στο γυιό σου που φθάνει!

Θέλουμε δημοκρατική αστυνομία σε μία δημοκρατική Ελλάδα! όπως είπα και στη Μερόπη πριν το 2004 είχαν γίνει είχαν σημαντικά βήματα για τον εκδημοκρατισμό στην Αστυνομία και ένα από αυτά ήταν η ένταξη των εισαγωγικών τους εξετάσεων στις Πανελλήνιες. Δυστυχώς όμως όπως σε όλα, πισωγυρίσαμε κι εκεί, φοβάμαι!

@JamanFou μου
Ναι αυτές οι ακραίες και δολοφονικές συμπεριφορές θα φέρουν θύελλα στις επόμενες γενιές!!
Και η καχυποψία και η ισοπέδωση θα είναι πια αναπόφευκτη!!

@Maria Jose
Ναι η ισοπέδωση έγινε δεύτερη φύση μας! Και οι γιατροί ξέρω ότι μπαίνετε στο ίδιο τσουβάλι με τους επίορκους συναδέλφους σας, κι ας παλεύετε με νύχια και με δόντια να κρατήσετε πολλές φορές χωρίς καμία υποδομή και βοήθεια το σύστημα υγείας στο ύψος του!! Βλέπω στις εφημερίες στα νοσοκομεία πώς δουλεύουν οι γιατροί και σε τι αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να τηρήσουν τον όρκο τους!
Νομίζω ότι η Πολιτεία μας στέκεται ακόμη χάρη στο φιλότιμο ορισμένων λειτουργών της και την αυτοθυσία τους καμιά φορά!

marianaonice είπε...

@abttha μου
Ναι η αξιοπρέπεια κατάντησε σπάνιο είδος! Γιατί πολύ καλά το λες ο φόβος έχει κυριαρχήσει γύρω μας και φοβισμένοι λειτουργοί παύουν να έχουν αξιοπρέπεια!
Ένας φοβισμένος αστυνομικός, δικαστής, γιατρός πώς θα σταθεί στο ύψος του;; Θέλει δύναμη να ξεπεράσει κανείς τους φόβους του και να κάνει το καθήκον του με βάση τη συνείδησή του και το νόμο!

@Roadartist μου
Ναι το ανοιχτό μυαλό φέρνει την πρόοδο και την ευημερία! Τα κλειστά μυαλά μόνον την οπισθοδρόμηση και την καταστροφή!

@Μοναχικέ μου Λύκε
Αφού και επί Χούντας υπήρχαν γενναίοι αστυνομικοί αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν υπάρχει τέλεια ισοπέδωση! Πάντα διακρίνονται τα λουλούδια μέσα στ' αγκάθια!!

tzonakos είπε...

Aυτο που λες στο τελευταίο σου σχόλιο περι φιλότιμου ειναι αλήθεια.
αυτο το φιλότιμό, οχι μόνο στην Αστυνομία, αλλα και σε πολλούς άλλους τομείς μας εχει σώσει ως σήμερα.
Το γράμμα ειναι ξεκάθαρο και πολυ δυνατό. Οσα συνέβησαν, λίγο έλειψε να κάνουν όλους να βάλουν στο ίδιο τσουβάλι κάθε αστυνομικό.
Λες και δεν υπάρχουν καλά παιδιά εκει μεσα ! Οπως άλλωστε και σε κάθε επάγγελμα.

Θέλω πραγματικά πάρα πολλά να πώ για το θέμα, και ειδικά για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ που αναφέρεται στο γράμμα, και όχι μόνο για τους αστυνομικούς. Μας αφορά όλους το θέμα αυτό.
Επιφυλάσσομαι για την συνέχεια.

marianaonice είπε...

@Margo
Γι' αυτό την ανάρτησα αυτή την επιστολή! Ακριβώς επειδή πρέπει ν' ακούγονται οι υγιείς φωνές!! Τις έχουμε ανάγκη για να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο!

@Ψυχούλα μου
Ζούμε εποχές που η ανθρώπινη ύπαρξη έχει σχεδόν μηδενιστεί στο βωμό των άνομων συμφερόντων και της στυγνής εξουσίας των ισχυρών!
Σε λίγο θα φθάσουμε στην κατάσταση του res της αρχαιότητας!! Αντικείμενα θα μας θεωρούν αναλώσιμα για τις δικές τους επιδιώξεις!! Ούτε λόγος για αξιοπρέπεια βέβαια! Βολεύει πολύ να μπαίνουν όλοι σε ένα τσουβάλι!!

@zoyzoy
Γι' αυτό το ανάρτησα! Για να δείξω ότι υπάρχουν και αστυνομικοί που παλεύουν μέσα σ'αυτό το μπάχαλο να κρατήσουν την αξιοπρέπειά τους!
Και πρέπει να τους στηρίξουμε και να τους αναγνωρίσουμε αυτό το δικαίωμα να κρατήσουν την αξιοπρέπειά τους και να διαφοροποιηθούν από αυτούς που και αυτοί αποδοκιμάζουν!

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ είπε...

Καλή Χρονιά!

Συμφωνώ με την γνώμη των "συνοδοιπόρων", όχι τα χλωρά με τα ξερά.

Άσχετο: ο Mr. Blacky με το υφάκι του το κάπως είναι όλα τα λεφτά!

Τις καληνύχτες μου.

NdN είπε...

Στην Ελλάδα που κυριαρχεί η αντίληψη ότι όλοι οι παπάδες/πολιτικοί/αστυνομικοί κτλ είναι ίδιοι τέτοια γράμματα έχουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Παντού, σε ολα τα επαγγέλμαα υπάρχουν καλοί και κακοί. Δεν μπορούμε να θεωρούμε όλους τους μπάτσους δολοφόνους.

Καλό βράδυ Μαριάννα!

marianaonice είπε...

@freedula
Ναι οι γενικεύσεις είναι ό,τι κακό θα μπορούσε να γίνει! Και στη σημερινή εποχή έχεις δίκιο ότι τα κακά υπερτερούν οπότε είναι πιο εύκολο να γενικεύει κανείς!

@mariana μου
Ναι έτσι είναι! Υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί σαν αυτόν!

@cinderella μου
Ακόμη κι αν δεν είσαι πρωταγωνιστής μπορείς να μην είσαι απλά κομπάρσος!! Πόσο ωραία το έθεσες!! Δεν έχω να πω τίποτε άλλο!!

marianaonice είπε...

@cynical
Πολύ σωστά!! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Κι αυτό ακριβώς ήθελα να αναδείξω μ' αυτή την ανάρτηση! είναι άδικο για όλους αυτούς τους ανθρώπους που αγωνίζονται έντιμα να βιώνουν τον εξευτελισμό που δεν τους αξίζει!!

@basdiction
H ισοπέδωση και ο φανατισμός οδηγούν τον κόσμο σε λάθος μονοπάτια και αποπροσανατολίζουν τους αγώνες του! κι αυτό σίγουρα βολεύει το σύστημα που κατευθύνει τις τύχες μας!

@Τzonako μου
Ναι αυτό το φιλότιμο είναι μάλλον που σήμερα στηρίζει αυτό το κράτος!
το φιλότιμο των λίγων και γενναίων!
Που σε βάρος τους ζουν οι πολλοί και οι φαύλοι!
Είναι όντως μεγάλη κουβέντα το θέμα "ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ"!! Σήμερα άραγε πόσοι μπορούμε να νοιώθουμε αξιοπρεπείς και ήσυχοι με τη συνείδησή μας;;

marianaonice είπε...

@Πάνος Γιαννάκαινας
Καλώς ήλθες Πάνο από τα @μέρη μου!
Καλή χρονιά και σε σένα!
Πέρασα κι εγώ από το @σπιτικό σου και χάρηκα που @γνωριστήκαμε :))

Ακριβώς αυτό θέλω να δείξω: όχι να καίμε τα χλωρά μαζί με τα ξερά! είναι άδικο!

Αα! ο Mr Blacky πάντα έχει αυτό το βλοσυρό και αυστηρό θα έλεγα υφάκι!
Αλλά είναι ο πιο γλυκούλης και αγαπησιάρης γάτος!! καθόλου κακός και καθόλου άγριος! Θέλει χάδι και αγάπη και σου παραδίδεται ανάσκελος δείχνοντας σου την κοιλίτσα του με πλήρη εμπιστοσύνη!!
Καληνύχτα και καλό ξημέρωμα!
:))

@NdN
Στην Ελλάδα επειδή οι κακοί σε όλους τους τομείς αυξήθηκαν αλματωδώς τα τελευταία χρόνια μας φάνηκε ότι το κακό γενικεύτηκε εντελώς! Όμως δεν είναι έτσι! Υπάρχουν γενναίοι που παλεύουν να μείνουν άνθρωποι σωστοί!
Καλό βράδυ Νίκο και μια όμορφη Κυριακή σου εύχομαι!

Skouliki είπε...

παιδια συμφωνω μαζι σας

εννοειται ολοι δεν ειναι ιδια

και το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι παντα

καλημερα

marianaonice είπε...

@skoulikaki μου
Ακόμη ξύπνια κι εσύ;;
Ναι δεν είναι όλοι ίδιοι!!
Κι είναι άδικο να τους τσουβαλιάζουμε στο ίδιο σακί!!
Καλό ξημέρωμα!
:))

VAD είπε...

Μαριάνα μου και skouliki μου,o kόσμος ξυπνάει στις έξι το πρωί,βλέπει τον ήλιο ν'ανατέλλει,χαιρετάει την καινούρια μέρα,κάνει τη βολτούλα του την πρωινή σαν άνθρωπος,δεν κουτουλάει το κεφάλι του απ'τη νύστα πάνω στο PC στις τρεις το πρωί!:)))))
Μπά σε καλό σας!

gregory είπε...

Καλημερα μαριανα...στο πρωσοπο της καταπιεστηκης εξουσιας ..βλεπουμε την αστυνομια,βλεπης τους διατασουν να μας κτυπανε.δεν φταινε αυτοι..εκτος απο μερικους ....οι αστυνομικοι παιδια μας ειναι..το συστημα και η στρατικοποιιση φταιη..πριν το 81 εμενα με συλαμβαναν γιατι κολαγα αφησες.για εξακρηβοση στοιχειων..και μαλιστα ο αστυνομος ηταν γειτονασ μου και μαλιστα ειχαμε και τα ιδια πολιτηκα φρονηματα...σε ευχαριστω που με ακουσες..

ΟΡΕΙΝΟΣ είπε...

Ασφαλώς και δεν είναι όλοι ίδιοι. Ούτε βέβαια δικαιολογούνται συλλήβδην επιθέσεις προς την Αστυνομία. Ο θυμός και η οργή δικαιολογείται και πρέπει να εκδηλώνεται. Από κει και πέρα όμως υπάρχουν όρια. Δείτε το στραπάτσο του Συριζα.

akrat είπε...

καλσπέρες
και καλή Κυριακή

phlou...flis είπε...

κάποιοι το λέγαμε πως δεν είναι όλοι μπάτσοι, γουρούνια καιδολοφόνοι. Δεν μπορούν τέτοιες ενέργειες να χαρακτηρίζουν ολοκληρο κλάδο εργαζομένων. ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΛΑΔΟ εργαζομένων.

Aristodimos είπε...

Σήμερα ηταν το μνημόσυνο του Αλέξη...

Ας ειναι ο τελευταιος που θρηνούμε σ αυτον κυκεώνα των αλλοπρόσαλλων εκδικήσεων και αντεγκλήσεων που εχουμε μπει , ειτε Εξάρχεια λέγονται αυτα ειτε Ζωνιανά ειτε Ζεφύρι...

Ο φόνος ειναι φόνος και οι ζωές ανεκτίμητες...

Αρης

marianaonice είπε...

@Vad μου
Το ξέρω ότι έχεις απόλυτο δίκιο!!
Όμως εγώ προσωπικά την ανατολή την έχασα για πάντα!
Δεν έχει νόημα λοιπόν να τη βλέπω κάθε πρωί ...αφού δεν με αφορά πλέον... :))
Η νύχτα μου μοιάζει... έχει σιωπή, μαύρο χρώμα και χιλιάδες άστρα και κάποιες φορές και φεγγάρι... Μου φτάνουν αυτά. Το πολύ φως με τρομάζει πλέον και πονάει τα μάτια μου...
Τέλος πάντων, συγνώμη αν μελαγχόλησα... αλλά το παθαίνω πάντα όταν ξέρω τι πρέπει να κάνω και δεν έχω τη δύναμη να το κάνω και έτσι αφήνομαι σε λάθος τρόπους ζωής και σε λάθος σκέψεις καμιά φορά...
Κάπως έτσι πρέπει να είναι και η εξάρτηση από τις ουσίες φαντάζομαι...
Θέλουν οι εξαρτημένοι να ξεφύγουν μα δεν μπορούν!!

marianaonice είπε...

@gregory
Κι ο αστυνομικός είναι ένας άνθρωπος που εκτελεί εντολές τις περισσότερες φορές. Βέβαια έχει το δικαίωμα ν' αρνηθεί να εκτελέσει παράνομη εντολή!
Αλλά ποιός θα είναι αυτός που θα κρίνει με ευθικρισία ποιό είναι το παράνομο;; Και πώς ν' αντιδράσει ένας αστυνομικός;; Το μόνο που δεν δικαιούνται κατά τη γνώμη μου είναι να φέρονται απάνθρωπα και με τραμπουκισμούς!! Μπορεί να κάνουν συλλήψεις αλλά μέχρι εκεί, κι ας κρίνουν οι αρμόδιοι αν είναι παράνομες οι συλλήψεις!! Ποτέ όμως δεν μπορούν να δέρνουν και να σκοτώνουν!!

@ΟΡΕΙΝΕ
Συμφωνώ!! Άλλο ο θυμός κι η οργή κι άλλο η ισοπέδωση!!

@akrat
Kαλησπέρα! Καλό βράδυ Κυριακής και μία καλή εβδομάδα εύχομαι και σε σένα!
:))

marianaonice είπε...

@phlou.flis
Ναι πράγματι κάποιοι το λέγαμε!
Καιρός λοιπόν να το δουν κι άλλοι αυτό που εμείς λέγαμε! Κανένας κλάδος δεν είναι δίκαιο να χρεώνεται τις παληανθρωπιές κάποιων από τα μέλη του!!

@Άρη μου
Αλήθεια;; Σήμερα ήταν το μνημόσυνο του παιδιού;; Δεν το είχα σκεφτεί!!
Τυχαία έκανα την ανάρτηση, γιατί δεν φεύγει καθόλου από το μυαλό μου αυτό που συνέβη στις 6 του φετεινού Δεκέμβρη! Πέρασα και έξω από το κοσμηματοπωλείο της μητέρας του πριν λίγες μέρες, βράδυ, κλειστά, και εκεί πάνω στο τραπεζάκι είδα τη φωτογραφία του παιδιού της ακουμπισμένη... Τέτοια θλίψη στην καρδιά μου δεν περιγράφεται... :(
Δεν ξέρω αν υπάρχει κανένας θεός που θα μπορούσε να της δώσει δύναμη και κουράγιο...

Ας είναι ο τελευταίος που χάνεται με τόσο άδικο τρόπο! Ας είναι ο τελευταίος που θρηνούμε...
Ο φόνος είναι φόνος και ο φόνος ενός 15χρονου δεν αντέχεται!!

Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα @φίλοι μου!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΕΤΑ ΚΑΛΟΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Skouliki είπε...

vad μην μας μαλωνεις ειναι που ξενυχτησαμε απο το σεξ και καναμε ενα διαλειμα στο πισι..











σημ.λεμεεεεεεεεεεεεεε και καμια βλακεια να περναει η ωρα
σημ2..εγω καλε καθε μερα στις 12 ξυπναω ποιον ηλιο λες? τι σημαινει ηλιος ?

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Δεν χωράει αμφιβολία ότι αυτός που δεν του θολώνει το μυαλό η οργή και η προκατάληψη οφείλει να βλέπει και τις δυο πλευρές του νομίσματος.
Το πλήγμα είναι εξ΄ ίσου βαρύ για όλους αυτούς τους έντιμους Έλληνες αστυνομικούς που προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους κάτω από πολύ άσχημες και επικίνδυνες συνθήκες.
Δεν είναι όλοι ίδιοι. Προσωπικά έτυχε να γνωρίσω πολύ σωστούς ανθρώπους με πολιτισμένη συμπεριφορά και σεβασμό στον πολίτη. Τι πάει να πει μπάτσος?
Έλληνες αστυνομικοί είναι ,'ανωθεν εντολές εκτελούν μόνο που αρκετοί από αυτούς υπερβαίνουν τα εσκαμμένα...
http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri,pblogs.gr

Άστρια είπε...

Καλά έκανες και το ανέδειξες Μαριάννα.
Η αρνητική γενίκευση σε κάθε περίπτωση, είναι για κάποιους που τους περιλαμβάνει ως μέρος του συνόλου στο οποίο ανήκουν, σαν μία καταδίκη τους χωρίς προηγούμενη δίκη.
Πολλά φιλιά, καλή εβδομάδα φίλη μου.

Λινα είπε...

Καλησπέρα marianaonice μου,
Πολύ σωστή η επιστολή του αστυνομικού Δασκαλάκη..
Δεν μπορούμε να γενικεύουμε..
Όμως στα αλήθεια, πλέον, ποιός μπορεί να κατηγορήσει τον κόσμο για αυτές τις γενικεύσεις;
Για τον φόβο προς όποιο μέλος της αστυνομίας;
Όταν με τα γεγονότα που συνέβησαν, με αφορμή το θάνατο αυτού του παιδιού και του αναβρασμού που επικρατούσε, κάποιοι για άλλη μια φορά, πολλοί δυστυχώς, ξέσπασαν και έπραξαν εναντίον πολιτών;
Χάσαμε το μέτρο εκατέρωθεν..

marianaonice είπε...

@JK
Σωστά!

@skouliki μου
Δεν μας μαλώνει ο Vad! :))
Το σωστό λέει ο άνθρωπος, αλλά εμείς που.....
Εγώ δεν ξυπνώ στις 12.00 αλλά όχι πριν τις 10.00 ή 10.30 καμιά φορά!
Χαχαχα!!

@Λυγερή μου
Πολύ σωστά όσα λες! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!

Καλό βράδυ!

marianaonice είπε...

@άστρια μου
Πολύ εύστοχο το σχόλιό σου!
Ακριβώς μια καταδίκη χωρίς δίκη είναι η ισοπέδωση δικαίων και αδίκων!!
Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα και σε σένα!

@Λίνα μου
Πράγματι η γενίκευση αυτή έμοιαζε αναπόφευκτη μετά από τόση άδικη βία και αναπότρεπτη καταστροφή!
Χάσαμε το μέτρο! Έχεις δίκιο!
Ας ανοίξουμε όμως τα μάτια μας, πριν χάσουμε και το μπούσουλά μας στην κοινωνία αυτή που μας επέβαλαν να βιώνουμε!

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ είπε...

Κακόμοιρε Δασκαλάκη, που έμπλεξες!...

vagnes είπε...

Η αλήθεια του ανθρώπου Γιάννη Δασκαλάκη που ίσως να ήταν υποχρεωμένος να πει και ψέμματα ως αστυνομικός.
Αναμεσα στο ψέμα και στην αλήθεια μπράβο που δεν διάλεξε τη σιωπή.
Αλλά ας μη ξεχάσουμε πως η υπερβολική αλήθεια του Γιάννη ήταν καλωσύνη, όχι κακία.

Μαριάνα σε όλους τους κανόνες υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις, (για το σκεπτικό που έχεις από πάνω) και σ΄αυτή την περίπτωση επιβάλλεται να υπάρχουν.

Ανώνυμος είπε...

ασε μας ρε μας μαριανα
που του πηραν κ την αξιοπρεπεια
εσυ τι προσπαθεις να κανεις; να τους υπεραπιστεις;
ποιους;
τους αξιοπρεπεις που θα σου δωσουν κληση αυριο;
που θα σε σπασουν στο ξυλο;
που θα σε κανουν εξακριβωση την ωρα που θα εχεις ρεντεβου με τον γκομενο σου;
αξιοπρεπεις; ανθρωποι ειναι που τα κανουν ολα αυτα
εσυ δεν εισαι που τους υπερασπιζεσαι

Ανώνυμος είπε...

Μαριάνα δεν αμφιβάλλω ούτε για αστείο ότι μέσα σου πνέει άνεμος αισιοδοξία που θέλει και τα δικά μας τα καραβάκια να τα πάει ΜΠΡΟΣΤΑ. Εντούτοις διαφωνώ με το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ κείμενο των συνδικαλιζόμενων μπάτσων. Διαφωνώ με τη λογική του κρεμάσματος του μιάσματος, του κακού συνάδελφου, για την εξιλέωσή τους. Δεν μας πάει ΜΠΡΟΣΤΑ, αυτό το κείμενο. Αν θέλετε πραγματικά να κάνετε αυτοκάθαρση στο σώμα σας, κάντε την αυτοκριτική σας κύριοι αστυνόμοι. Η αυτοκριτική ας μην περιοριστεί στο πρόσωπο του ενός, γιατί δεν είναι ο ένας το πρόβλημα. Δεν είναι ένας αυτός που φέρεται με ΑΓΕΝΕΙΑ καθημερινά στον πολίτη. Αλλάξτε μυαλά, ρεεεε...

ΥΓ: Έχω πέσει θύμα απρόκλητης αστυνομικής βίας από 3 σερίφηδες ασφαλίτες. Το μόνο που έκανα ήταν να χαβαλεδιάζω με τα φιλαράκια μου στην νέα παραλία Θεσ/νίκης, μην ενοχλώντας ΚΑΝΕΝΑΝ όταν και μας την έπεσαν.

Maria Tzirita είπε...

Πραγματικά ελπιδοφόρο Μαριάνα μου και δίκαιο το μήνυμα που μας αφήνει. Μπράβο σου που το δημοσίευσες. Καλημέρες και φιλιά!

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Μαριάννα μου,
όσες φορές ήρθα αντιμέτωπος με αστυνομικούς μόνο κακές εντυπώσεις έχω. Μόνο δυο φορές στη ζωή μου θυμάμαι αξιοπρεπή συμπεριφορά προς εμένα. Ακόμα κι όταν ήμουν γιάπις με υφασμάτινο παντελόνι, χαρτοφύλακα, λακόστ και κοντό μαλλάκι την ίδια αντιμετώπιση είχα.
Σε προηγούμενη ανάρτησή μου είχα αναφέρει μια επίθεση που είχαμε δεχτεί καμμιά 20αριά εργαζόμενοι, ενώ ταυτόχρονα ο επικεφαλής τους μας διαβεβαίωνε ότι είναι αλληλέγγυος στον δίκαιο αγώνα μας κι ότι δεν έχει σκοπό να διαταράξει την ειρηνική μας διαμαρτυρία...
Λυπάμαι πολύ Μαριάννα μου!!!
Δεν με πείθει!
Άσε που μπορεί κι όλο αυτό να 'ναι ένα επικοινωνιακό τρικ...
Θαυμάζω και σέβομαι τους πυροσβέστες, τους τραυματιοφορείς, τους στρατιωτικούς, τους τροχονόμους, λαχειοπώλες, οικοδόμους, φουρναρέους κτλ...
Τους αστυνομικούς όχι!
Sorry cops!!!

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

...και κάτι ακόμα!
Η παιδεία δεν ζητείται από τους προϊσταμένους σε μια δουλειά!
Επιβάλλεται επειδή η έλλειψή της αμαυρώνει τον κλάδο!
Κι αν τα βάζουμε μ' ένα κράτος που δεν εκπαιδεύει σωστά, τότε ας επιβληθούν οι συνάδελφοι στους θερμοκέφαλους...
Εμείς οι αμόρφωτοι εργάτες,
έτσι κάνουμε...

Κούκος είπε...

Άλλο η αστυνομία σαν κασταλτικός μηχανισμός και άλλο οι αστυνομικοί σαν δημόσιοι υπάλληλοι. Αλίμονο αν δεν υπήρχε η άλλη πλευρά του ...φεγγαριού.

leondokardos είπε...

Μαριάνα, σε καθε κοινωνική ομάδα,σε κάθε παράταξη, ακόμα και στην Αστυνομία, θα υπέρχουν και μερικοί άχρηστοι που θα πρέπει να τους ξεχωρίζουμε, να τους κατακρίνουμε,αλλά οχι να γενικευουμε,απαξιωνοντας έτσι όλους τους άλλους τους αξιόλογους.
Έχω παράδειγμα αστυνομικού που κάποτε πολύ παλιά, έσωσε το πατέρα μου απο βέβαιο θάνατο.
Δυστυχώς όμως η δολοφονία αυτού του παιδιού δε ξεχνιέται εύκολα και τουλάχιστον προς το παρόν,η Αστυνομία ολόκληρη πληρώνει για την άθλια πράξη του αστυνομικού αυτού.

marianaonice είπε...

@Eγκλωβισμένε
Καλώς ήλθες από τα @μέρη μου!
Πουθενά δεν έμπλεξε!!
Οι αλήθειες πρέπει να λέγονται!!

@Vagnes
Η αλήθεια του Γιάννη Δασκαλάκη δεν είναι υπερβολική!! Είναι απλά η αλήθεια που πρέπει να ειπωθεί! Υπερβολικές αλήθειες είναι αυτές που πονάνε χωρίς λόγο! όπως π.χ. όταν ένας είναι μονόφθαλμος δεν θα του πούμε ευθέως είσαι στραβός αλλά θα τον ειδοποιήσουμε ότι δεν βλέπει καλά! Αυτό εννοώ με ό,τι γράφω από πάνω! :))
Κι αν πράγματι ο Κορκονέας είναι ή όχι ψυχρός δολοφόνος αυτό θα κριθεί από τους αρμόδιους!΄Ομως το γεγονός ότι τράβηξε όπλο και πυροβόλησε έστω κι αν δεν στόχευσε ειδικά, δεν αναιρεί την πράξη του τσαμπουκά και της αυθαίρετης εξουσίας!! Αυτό θέλει να μας πει ο Δασκαλάκης και πιστεύω ότι δεν αποφαίνεται περί της ενοχής ή μη του αστυνομικού αυτού... Την πράξη του πυροβολισμού κρίνει... και την αποδοκιμάζει!! Και αυτό ήθελα να αναδείξω!

@ανώνυμε
Θα προτιμούσα βέβαια να μιλούσα με ένα έστω προφίλ σου!
Δεν υπερασπίζομαι τους θρασσείς και κακούς αστυνομικούς! Υπερασπίζομαι έστω και τους ελάχιστους που προσπαθούν να περισώσουν ότι σώζεται... και από την αξιοπρέπειά τους!!

marianaonice είπε...

@DeryLove
Καλώς ήλθες!!
Το παλεύω για την αισιοδοξία!
Δεν πετυχαίνει πάντα! Είναι δύσκολο σε διαβεβαιώνω!!
Δεν συμφωνώ ότι ο Δασκαλάκης προσπαθεί να θυσιάσει ως εξιλαστήριο θύμα τον Κορκονέα... Σίγουρα όμως γι' αυτόν μόνο μιλάει, ίσως γιατί αυτός αυτή την εποχή κάλυψε όλες τις ασχήμιες όλων των προηγούμενων συναδέλφων του!!
Φυσικά και συμφωνώ ότι είναι πολλοί σαν τον Κορκονέα που παίρνουν την αξιοπρέπεια των σωστών αστυνομικών στο λαιμό τους!!
Θέλω να πιστεύω ότι και ο Δασκαλάκης το αποδέχεται αυτό...

@Maria Tzirita
Ναι σ' ένα blog που Ζητείται η ελπίδα, πρέπει να αναδεικνύουμε και κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα, Μαρία μου!
Νάσαι καλά!

@Ένα Γελαστό Απόγευμα
Στέλιο μου σε καταλαβαίνω ότι είσαι οργισμένος με όλους αυτούς που δεν τιμούν τον όρκο και τη στολή τους!! Και ξέρω ότι είναι οι περισσότεροι!
Όμως ξέρω ότι υπάρχουν ελάχιστοι έστω που υποφέρουν κι αυτοί σ' αυτό το φαιδρό σύστημα και ορισμένοι μάλιστα παλεύουν με τον τρόπο τους να το αλλάξουν! Αλλά βλέπεις είναι λίγοι και μόνοι...
:))

marianaonice είπε...

@κούκε μου
Ακριβώς! Αυτό λέω κι εγώ!
Μέσα σ' αυτό τον κατασταλτικό μηχανισμό υπηρετούν και κάποιο σωστοί άνθρωποι που ίσως κι αυτοί συνθλίβονται και υπομένουν!
Και μπορεί και να προσπαθούν κάτι ν' αλλάξουν...

@Λεοντόκαρδε
Νομίζω κι εγώ ότι έχεις δίκιο! Είναι τόσο μεγάλη η οργή του κόσμου από την αποτρόπαια αυτή πράξη του Κορκονέα που ίσως είναι πολύ ανεδαφικό να ζητάμε να δει ο κόσμος την αστυνομία και με άλλο μάτι, να δει δηλαδή αν υπάρχει και η άλλη πλευρά του ...φεγγαριού, η αθέατη!

Καλό βράδυ @φίλοι μου!

Side21 είπε...

Κακό πράμα η ισοπέδωση
Αλλά πάλι είναι η φύση
κι η "παιδεία" του επαγγέλματος
που δεν αφίνει πολλά περιθώρια ...
Εξάλλου πάντα θα υπάρχουνε
φωτεινές εξαιρέσεις που ...
θα επιβεβαιώνουν τον κανόνα !!!

Απόστολος Σαμπαζιώτης είπε...

πάντα είναι χρήσιμο να βλέπουμε και την άλλη όψη του νομίσματος.. και για να το γενικεύσω, μακάρι να μπορούσαμε πάντα να αφιερώναμε λίγο χρόνο για να μπούμε στη θέση του άλλου, στα καθημερινά μας. κάτι μου λέει ότι θα έκανε την επικοινωνία μας πιο εύκολη! την καλημέρα μου!

maxforeigner είπε...

Οι ετικέτες που κολλάμε στις διάφορες κατηγορίες ανθρώπων ή επαγγελμάτων είναι ό,τι χειρότερο για την αντιμετώπιση προβλημάτων που θέλουμε δεν θέλουμε αναφύονται καθημερινά στη κοινωνία. Ασφαλώς οι αστυνομικοί δεν είναι όλοι "δολοφόνοι". Αντίθετα μάλιστα, οι περισσότεροι κάνουν το καθήκον τους (ή θέλουν να το κάνουν και δεν τους αφήνουν). Όπως δεν παίρνουν φακελλάκια όλοι οι γιατροί (μάλλον είναι μειοψηφία αυτοί που παίρνουν). Αυτό ισχύει για όλες τις κατηγορίες επαγγελμάτων. Αλλά είναι γνωστό πως στα ξηρά καίγονται και τα χλωρά, δυστυχώς.

marianaonice είπε...

@side21
Πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις και γι' αυτό πρέπει να τις φωτίζουμε!!
Δεν πρέπει να τις αφήνουμε να εξαφανίζονται στο σκοτάδι των κακών κανόνων!!

@Απόστολε Σαμπαζιώτη
Καλώς ήλθες!!
Πάρα πολύ σωστό αυτό λες!
Πρέπει πάντα πριν κρίνουμε να ερχόμαστε έστω και για λίγο στη θέση του κρινόμενου! Και κυρίως να ακούμε και να βλέπουμε και τις δύο πλευρές του νομίσματος!!

@Mike
Δεν ξέρω αν οι κακοί σ' όλους τους κλάδους είναι η μειοψηφία ή η πλειοψηφία! Θα έλεγα πλέον ότι σήμερα οι κακοί είναι οι πλειοψηφία, όσο κι αν αυτό ακούγεται υπερβολικό!! Όμως ακόμη κι έτσι πρέπει η μειοψηφία να ξεχωρίζει και να μη χρεώνεται τα λάθη των πολλών και τη λαμογιά τους!
Είναι άδικο και δεν οδηγεί μπροστά!
Η ισοπέδωση βολεύει το σύστημα!!
Όχι εμάς!!

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολη όντως η θέση του αστυνομικού "σου" ... Δύσκολη η (κοινωνική)θέση όλων των αστυνομικών ...
Δεν είναι όμως ο μόνος χώρος , όπου παρατηρείται αυτό το φαινόμενο ...
Εδώ , ντρέπομαι εγώ να λέω , πως είμαι γιατρός .Την εποχή της Αμαλίας Καλυβινου έπιασα τον μικρό μου γιό "μιλώντας" με κάποιον στο Διαδίκτυο , να λέει πως ... οι γονείς του είναι ... δημόσιοι υπάλληλοι (είμαστε και οι δυο , γιατροί του ΕΣΥ) ... Έτσι αόριστα "δημόσιοι υπάλληλοι" .
Πίκρα ...
Μεγάλη πίκρα .

maxforeigner είπε...

Οπωσδήποτε το σύστημα βολεύει όλη αυτή η κατάσταση σε όλα τα .. επίπεδα. Για να καταπολεμηθεί το σύστημα ακόμα δεν βρέθηκε ο αποτελεσματικός τρόπος. Γι αυτό και βλέπουμε τα διάφορα ξεσπάσματα με καταστροφές, φωτιές κλπ. Και τελικά κι από αυτά επωφελείται και πάλι το σύστημα. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ!

marianaonice είπε...

@silia
Καλώς ήλθες στο @σπιτικό μου!!!
Αυτή η γενική απαξίωση είναι πολλές φορές τόσο άδικη!! Και όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν οι αφανείς ήρωες πάντα που πασχίζουν με αυτοθυσία να κρατήσουν αυτό το κράτος όρθιο!! Και πασχίζουν μόνοι τους και κινδυνεύουν, και κανείς δεν τους το αναγνωρίζει!!
Όσο για εσάς τους γιατρούς @φίλη μου το βλέπω στις εφημερίες στα νοσοκομεία ότι ό,τι στέκεται όρθιο και μπορούμε ακόμη να μιλάμε για δημόσια υγεία, οφείλεται στον ηρωϊσμό των απλών και αφανών γιατρών!!

@Mike
Zητείται ελπίδα, ναι με κάθε κόστος και με κάθε θυσία!!
Θα την ψάχνουμε όσο κι αν μας την κρύβουν!!

Καλό βράδυ @φίλοι μου!

ikor είπε...

Καλησπέρα Μαριάνα!

Αυτή η επιστολή απαντάει στον τίτλο του blog σου: Υπάρχει Ελπίδα!

Αρκεί να μην γενικεύουμε, να μην κάνουμε αφορισμούς και να μην ισοπεδώνουμε προς τα κάτω.

Μόνο αν ενθαρρυνθούν αυτές οι φωνές στην Αστυνομία, θα γίνει πιο δημοκρατική και πιο αποτελεσματική!

marianaonice είπε...

@ikor
Καλησπέρα!!
Αυτό πιστεύω κι εγώ! Ότι θέλουν ενθάρρυνση αυτές οι φωνές για να φέρουν τη δημοκρατία στο χώρο της Αστυνομίας! Είναι λίγοι, ας μη τους ισοπεδώσουμε! Ας τους στηρίξουμε!
Τους χρειαζόμαστε!!
Για να έχουμε ελπίδα!

Καλό βράδυ!

Λωτοφάγος είπε...

Αυτή μάλιστα! είναι αληθινή επιστολή! Όχι σαν το κατάπτυστο διήγημα που δημοσίευσε ο "Ριζοσπάστης"!
Αξιοπρέπεια: το μόνο αγαθό που δεν γνωρίζει περίοδο εκπτώσεων ούτε έχει συσκευασία!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Το "ωραίο" είναι πως τη "χοντρή μαλακία" δεν την έκανε κανένα παιδαρέλι-άπειρος αστυνομικός αλλά κάποιος που είχε στο σώμα 15 χρόνια, τα περισσότερα στα Εξάρχεια και πατέρας 4 παιδιών!
Τι να πει κανείς...
Αλλά και ένα μπράβο στον φίλο αστυνομικό που έγραψε την επιστολή που δημοσιεύεις!

marianaonice είπε...

@Λωτοφάγε
Πράγματι η αξιοπρέπεια είναι είδος που δεν δέχεται έκπτωση ούτε έχει συσκευασία!! Πολύ εύστοχο!!
Γι' αυτό και ανάρτησα αυτή την επιστολή!! Με άγγιξε που μίλησε για ...αξιοπρέπεια!! Τόσο σπάνιο στις μέρες μας!!

@Ασκαρδαμυκτί μου
Ναι αυτό είναι ένα ερώτημα! Πώς είναι δυνατόν αυτό το έγκλημα να το κάνει ένας πατέρας 4 παιδιών!!
Όσο για το ότι υπηρετούσε 15 χρόνια στην ΕΛΑΣ αυτό δεν θα άλλαζε τον κακό χαρακτήρα του, προς το καλύτερο!! Αντίθετα οι κομπλεξικοί και τσαμπουκάδες όσο μεγαλώνουν τόσο χειρότεροι γίνονται!!
Σωστά! Μπράβο στον αστυνομικό αυτό που διαχώρισε τη θέση του!!

Unknown είπε...

Η Αστυνομία, όπως και η Πολιτεία, είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας! Ας αναλογιστούμε λοιπόν, η κοινωνία της οποίας εμείς, που "κοπτώμεθα" κατα των μεθόδων που χρησιμοποιεί η Αστυνομία, είμαστε μέλη, χρησιμοποιεί πιό καλές, πιό δημοκρατικές, πιό τίμιες μεθόδους για να επιτύχει το όποιο ζητούμενο.
Πόσοι απο εμάς σέβονται τους νόμους, τις αξίες, το κοινό συμφέρον, την ευπρέπεια, 'οταμ αυτά είναι κατά των νόμιμων ή παράνονων προσωπικών συμφερόντων;
Ας κάνουμε και λίγη αυτοκριτική. Δέν βλάπτει.

Artistz είπε...

Ωραία η αναρτηση σου(..αν και λιγο καθυστερημενα τη διάβασα).
Εγω άλλο θα ηθελα να τονισω..
Μια τετοια συνεντευξη διαβασα και πριν λιγο καιρο..και ειλικρινα χαρηκα..μεχρι που ειδα κατι..του εκανε ο δημοσιογραφος και μια αλλη ερωτηση.
''Εαν παρεις εντολη να χτυπησεις σε πορεια θα το κανεις?το εχεις κανει?''
Απαντηση: ''Η δουλεια παντα είναι δυσκολη..οταν περνεις εντολες δεν μπορεις να το αποφυγεις ετσι..ολοι μας σαν αστυνομικοι ποτε δεν θελουμε τη βια αλλα η δουλεια σας ξαναειπα εχει τις δυσκολιες της...εγω αν νιωθω καλα σαν αστυνομικος για τις επιλογες μου νιωθω καλα γιατι αυθαιρετα ποτε δεν εχω χτυπησει και προσβαλει κανεναν..''

Πως να δωσω εγω μπραβο σε εναν αστυνομικο σε ενα αβουλο ον που οταν του λενε να χτυπησει κοσμο χτυπάει?
και τι με νοιαζει εμενα που σαν ανθρωπος οντως λεει τα προφανη και καταδικαζει τον δολοφονο του αλεξη?
Θα χαρω να δω αστυνομικους που οταν τους λεει το μεγαλι κεφαλι να ορμησουν αυτοι θα λενε οχι..
Ξερετε ποιο ειναι το θεμα αγαπητοι φιλοι μου..
Ακουνε οι περισσοτεροι για επεισοδια σε πορειες αλλα ποτε δεν ξερουν πως ξεκινανε..και ολοι βριζουν τους αλητες που πετανε πετρες μολοτωφ και σπανε..διαμορφωνουν γνωμη χωρις να εχουν δει τα ματακια τους τι εχει πεφτει..
Δεκαδες παιδια εχουν φαει πολυ ξυλο αυτες τις μερες απο κατι τετοιους αστυνομικους που την ημερα λενε ποσο καλα νιωθουν και το βραδυ βαρανε στο ψαχνο χωρις λογο και στελνουν στο νοσοκομειο δεκαδες παιδια..
Δε τα ισοπεδωνω ολα..ασφαλως και θα υπαρχουν καλοι..οχι ομως στο δρομο..ολοι αυτοι που ειναι στο δρομο δυστηχως ειναι αβουλα οντα..
και θα κλεισω με κατι καλο που ειπε ενας φιλος..''Ο σκλαβος που περνει εξουσια απο το αφεντικο του γινεται χειροτερος απο αυτον...''
Επιτελους οχι αλλη αυθαιρεσια στο δρομο..ας σεβαστουν το κοσμο για να τους σεβαστουμε και εμεις..πως να τον σεβαστω οταν χτυπαει κοπελα σε αναπηρικο καροτσιδιο για εκφοβισμο?πες μου πως να τον αεβαστω?

marianaonice είπε...

@Αθανάσιε
Αν είχαμε όλοι κάνει την αυτοκριτική μας και φροντίζαμε να τηρούμε τους νόμους, τότε η κοινωνία μας θα ήταν πολύ διαφορετική! Γιατί ανάμεσα σ' αυτούς που παρανομούν περιλαμβανόμαστε και εμείς! Από εμάς προέρχονται οι κακοί αστυνομικοί, οι κακοί δικαστές, οι κακοί υπάλληλοι των κρατικών υπηρεσιών...
Ας πάψουμε λοιπόν ν' ασκούμε ο καθένας μας την όποια εξουσία έχει με τρόπο αυταρχικό και παράνομο και τότε θα μπορούμε να ελπίζουμε ότι θ' αλλάξουμε τον κόσμο!

@Artistz
Καλώς ήλθες από τα @μέρη μου!
Έχεις δίκιο Αντώνη σ' όσα λες!
Ο αστυνομικός είναι υποχρεωμένος να υπακούει στις νόμιμες και μόνο εντολές και προσταγές των ανωτέρων του και να ενεργεί πάντα με βάση το νόμο και το Σύνταγμα του Κράτους, το οποίο πρέπει πρώτα απ' όλα ο ίδιος να προστατεύει και να τηρεί!
Όταν λοιπόν ένας αστυνομικός κρύβεται πίσω από μία εντολή ανωτέρου του και ασχημονεί και σκοτώνει ή κακοποιεί πολίτες, με το πρόσχημα ότι οφείλει να υπακούσει, για μένα δεν έχει καμία δικαιολογία για τις πράξεις του!
Παρανομεί και το ξέρει! Αλλά ξέρει επίσης ότι επειδή έχει δοθεί εντολή, ο ίδιος δεν θα τιμωρηθεί από κανένα... Ενώ κανονικά θα έπρεπε να τιμωρηθεί εξ ίσου και αυτός ως αυτουργός αλλά και αυτοί που του έδωσαν την εντολή ως ηθικοί αυτουργοί!
Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα αυτά είναι ψιλά γράμματα!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!