Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Πως αντιμετωπίζει κανείς ένα κράτος που κυνηγά αντί να προστατεύει τους πολίτες του??


Ενας ταξιτζής πριν μερικές μέρες, οργισμένος με τα νέα μέτρα που πρόκειται να μας επιβάλουν σε όσους έχουμε παλαιά αυτοκίνητα, και δεν μπορούμε λόγω φτώχιας να τα αλλάξουμε, μου έλεγε ότι τώρα αυτό που μας μένει να κάνουμε είναι για να ξεφύγουμε από τη ληστεία που μας επιβάλλουν να κλέβουμε κι εμείς ό,τι και όπου μπορούμε το κράτος!!
Αισθάνθηκα προς στιγμή ότι δίκιο έχει!
Πώς αλλιώς θα αμυνθείς στους αρχιμαφιόζους που μας κυβερνούν?

Όμως στη συνέχεια, όταν το ξανασκέφτηκα, τρόμαξα!!
Κατάλαβα ότι ο κόσμος πλέον υιοθετεί και αποδέχεται την κλεψιά και την παρανομία σαν τη μόνη διέξοδο από το χάος που βιώνει!! Αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό που έκαναν στην κοινωνία μας. Μας έμαθαν να αποδεχόμαστε το παράνομο σαν ηθικό και απόλυτα σωστό!!! Πέφτουμε σιγά σιγά σε μία νάρκη που θαμπώνει τα μάτια μας και αμβλύνει τη συνείδησή μας, με αποτέλεσμα οι αρχέτυπες αξίες και οι αρχές μας, να ξεθωριάζουν και να σβήνουν από το νου και τη συνείδησή μας, σαν χαραγμένα ποιήματα σε κινούμενη άμμο!!

Ο ίδιος ταξιτζής μου είπε ότι από το πρωί που θα βγει στη δουλειά και θα κάτσει στο τιμόνι, αισθάνεται μόνιμα παράνομος και διωκόμενος, από ένα κράτος που κανονικά έπρεπε να τον προστατεύει και όχι να τον κυνηγά συνεχώς και παντού, για να τον πιάσει παραβάτη και να του επιβάλλει πειθαρχικές ποινές και πρόστιμα με βάση νόμους που ψηφίζονται μόνο και μόνο για να παραβαίνονται, αφού είναι ανεδαφικοί και εκτός πραγματικότητας και συνεπώς δεν μπορούν και να εφαρμοστούν!!
Τον τιμωρούν π.χ. για πολλαπλή μίσθωση, τη στιγμή που αυτή, πολλές φορές είναι αναγκαίο κακό για την εξυπηρέτηση του κόσμου, ειδικά σε ώρες αιχμής!!
"Παίρνω μου λέει έξω από τα δικαστήρια ένα δικηγόρο και μετά με σταματά ένας δικαστής, που βλέπει ότι έχω ήδη "κούρσα" και μπαίνει κι αυτός, εν γνώσει του ότι επιβαίνει σε ταξί με διπλή μίσθωση, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθεί!!
Και όμως αυτός ο δικαστής, όταν θα με πάνε κατηγορούμενο, θα με τιμωρήσει, με υποκρισία"!
Με τιμωρούν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις συνθήκες της δουλειάς μου και τους κινδύνους που αντιμετωπίζω νυχθημερόν"!!

Πόση αλήθεια είχαν τα λόγια του, που με οργή και αφοπλιστική ειλικρίνεια εκστόμιζε στους επιβάτες του!
Σε ένα κράτος που πράγματι αντί να προστατεύει κυνηγά τους πολίτες του, νύχτα και μέρα με εισπρακτικούς και ληστρικούς νόμους ή με διατάξεις φωτογραφικές για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων μεγαλοσυμφερόντων, πόση ασφάλεια και σιγουριά μπορεί κανείς να νοιώθει? Και τι μπορεί να κάνει για να αμυνθεί??
.

27 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Αυτοί μπάτσοι κι εμείς ...απάτσι Μαριάννα μου, αλλιώς πως να επιβιώσουμε.

DaisyCrazy είπε...

Δυστυχώς η εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων δεν είναι φαινόμενο και πρόνομιο ελληνικό. Κυριαρχεί παντού και είτε είναι φανερό και άρα ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις, είτε είναι κρυφό και φορά την κουκούλα της ισότητας και της δικαιοσύνης.
Το θέμα είναι πως αντιδρούν οι πολίτες σε αυτό. Αν αρχίσουμε όλοι να κλέβουμε απλά αργά αλλά σταθερά θα λυθεί το κοινωνικό συμβόλαιο και θα πάμε στην αναρχία. Ποιον θα συμφερε κάτι τέτοιο; Μα πάλι το κεφάλαιο και τη δύναμη, γιατί αυτοί που τα έχουν όλα αυτά θα μπορούν να προστατευτούν.
Η λύση δεν είναι η αυτοδικία. Η λύση είναι η ρήξη. Αν όλοι όσοι καταπιέζονται, αδικούνται, εξεγερθούν μαζικά και πουν φτάνει, ως εδώ, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να ακούσουν όλοι όσοι εκμεταλεύονται τον κόπο και το μόχθο των φτωχών.
Ξέρω ακούγομαι σαν τη Παπαρήγα αλλά πραγματικά πιστεύω ότι το να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας ή ακόμα χειρότερα να καταργήσουμε τους νόμους και να κάνει ο καθένας κατά το δοκούν δεν είναι λύση.

lakis είπε...

Δυστυχώς τα πράγματα ποτέ δε θα φτιάξουν. Τουλάχιστον όχι μ' αυτούς τους πολιτικούς και τους άλλους φωστήρες (κάθε κόμματος) που κυβερνούν. Χρειαζόμαστε φρέσκα μυαλά, αλλά και να θυμηθούμε κάποια βασικά πράγματα, αυτά που μας κάνουν ανθρώπους.

Swell είπε...

H λύση είναι αυτή που υπαινίσσεται ο Λύκος, δηλαδή στα "βουνά".

@Dorothea: Στο κάτω-κάτω δεν είμαστε όλοι ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ. Ποτέ δεν είμασταν, οπότε...

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Το ζήτημα που θέτεις με αυτό το χαρακτηριστικό παράδειγμα, δεν είναι καθόλου απλό.
Αγγίζει κοινωνιολογικής ανάλυσης και ουκ ολίγοι, φιλόσοφοι κοινωνιολόγοι έχουν ασχοληθεί με την "στάση του ανθρώπου στην σημερινή κοινωνία".

Δια της ατόπου.
1. Δεν μπορούμε να κάνουμε τα ίδια. Δεν γίνεται, ένεκα του γονιδίου:)
2. Δεν γίνεται να νιώθουμε συνεχώς θύματα. Θα σκάσουμε!
3. Κατά μία άποψη ( Τσόμσκι): δεν πρέπει νοήμων όν να εξακολουθει ρομαντικά να εναντιωθεί στο σύστημα απροσχημάτιστα ( εννοώ , όχι γιαλατζί επαναστάτες)
Το άτομο θα "καταστραφεί, θα αποξενωθεί ψυχολογικά,κοινωνικά.

Άρα βρίσκεσαι συνεχώς στις παρυφές, χωρίς να ενσωματώνεσαι( υποχρέωση απέναντι στο είναι σου) και προστατεύεις τον ζωτικό σου χώρο κατά κρίσιν δικαίου και κατά το δυνατόν. Ο στόχος να αυξηθεί ο ζωτικός σου υγιής χώρος και όχι να μειωθεί ή να αλλοτριωθεί.

Τα λεγόμενα περί επανάστασης και ρήξεων που αναφέρονται, αρκετοί, έχουν λυθεί από παλαιόθεν.
" Το τέλος της αθωότητας" και η ωρίμανση είναι μονόδρομος και η διρκής επανάσταση με τον ευατό μας, ώστε να μην ξεχάσει την "βραδύτητα" και την έννοια "άνθρωπος"..

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ένα "παράδειγμα" είναι ο κουμπάρος μου ο Side21...(άμα δεν παινέψω τον κουμπάρο μου, θα την πληρώσει το βαφτηστήρι μου...!)
Αυτή η συνεχής ενασχόληση, αναζήτηση, σύνθεση με τα κοινά και οι "μικρές"(?) όμορφες, ζεστές και δημιουργικές συμμετοχές- εκδηλώσεις, είναι "στάσεις" και "επαναστάσεις" απέναντι σε αλλοτριώσεις και ενσωματώσεις σε ένα επιφαινόμενο κοινωνικό και αδιάφορο κοινωνικό στρώμα που έχει αποδεχτεί την αμάσητη τροφή.
Μια τροφή που δημιουργεί εικονικές πραγματικότητες και λάθρες ζωές..

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Ποιός θα τολμήσει να πει σ΄ένα παιδί να ζει με τα παραμύθια του, αιωνίως.
Τα παραμύθια τα λέμε, για να νιώσει την συντροφικότητα μας και το ενδιαφέρον μας, την παρέα μας και για να κοιμηθεί:)

Η αναζήτηση του ανύπαρκτου παραδείσου
και η μη αποδοχή της ανθρώπινης μοίρας ( εξανθρωπισμός του εαυτού μας και των ενστίκτων μας) δεν είναι καθόλου δευτεύον.

Αυτά εκμεταλλεύονται( ψυχικές ανικανοποίητες ανθρώπινες ανάγκες και ανεπάρκειες ) και σ΄αυτά πατάνε οι ματαιόδοξοι, μικροί λαοπλάνοι,εγωιστές "εαυτούληδες" για να γεμίσουν το κενό τους με
μια επιβεβαίωση εκ των έξω...

Καλό Σ/Κ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την dorothea. Εμείς έχουμε την ευθύνη εξ ολοκλήρου για ότι μας συμβαίνει.

Μας έχουν κοιμίσει τον εγκέφαλο και δεν μπορούμε να κινητοποιηθούμε. Σαν τα ζώα κάνουμε όσα μας λένε και γκρινιάζουμε.

Αν δεν πάει κανείς να πληρώσει τον φόρο για τα αυτοκίνητα, τι θα γίνει;

patsiouri είπε...

Εγραψα και στη Χριστίνα το παρακάτω σχόλιο.

Πριν καμιά δεκαπενταριά μέρες είμαι σε ένα ταξί.
Ο οδηγός μου μοιάζει αρκετά με Αλβανό υπήκοο.
Κάποια στιγμή, γίνεται παρεξήγηση με έναν άλλο ταρίφα ο οποίος είναι ανεδαίστατος και αρχίζει να ουρλιάζει "Αλβανοί βρωμιάρηδες που έρχεστε και μας παίρνετε τις δουλειές, να πάτε από'κει που'ρθατε" και τα ρέστα.
Ο δικός μου γίνεται έξαλλος, τον βρίζει κι'εκείνος και τελικά το σκηνικό τελειώνει.
Συνεχίζει η διαδρομή και εγώ, ούσα μία κυρία, θέλω να προφέρω μερικές κουβέντες συμπαράστασης επειδή ντρέπομαι για τον συμπατριώτη μου.
"Χίλια συγγνώμη του λέω" . "Αρκετοί Έλληνες είναι πολύ ρατσιστές Ντρέπομαι ειλικρινά. Και ποιό δηλαδή είναι το πρόβλημά του αν εσείς είστε από Αλβανία, δεν κατάλαβα".

Ο τύπος, ένα ντερέκι, γυρίζει, με καρφώνει και σκάει στα γέλια.

"Από την Καλαμάτα είμαι κουκλα μου", μου λέει. Δεν είμαι Αλβανός. ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ. Από που κι'ως που ο παλιομαλάκας θα μου την πει εμένα επειδή θα μπορούσα να είμαι Αλβανός????? Και τι τον νοιάζει? Δεν πα να γαμηθεί ο...."

Ειλικρινά ήταν ότι πιο αστείο και΄΄ομορφο μου έχει συμβεί τελευταία και το αποθέωσα το παληκάρι!

Ετσι για την απενοχοποίηση του κλάδου.
Χίλια δίκια είχε ο άνθρωπος...

tzonakos είπε...

Σαν τον ταξιτζή εχω παραδείγματα και άλλων πολλών που εν ονόματι της επιβίωσης τους ρίχνουν συναδέλφους, συνεργάτες, ακόμα και φίλους.
Κι απο πάνω θεωρούνται και μάγκες επειδη εκαναν τη "δουλειά" τους με κάθε τρόπο, άνομο, αγνοώντας οποιαδήποτε ηθική αρχή.
Εχεις δίκιο, βουτάμε αργά και αδυσώπητα στο θολό τοπίο της παραβατικότητας και η κοινωνία γίνεται όλο και πιο δειφθαρμένη.
Αναρωτιέμαι αν σε αυτην θα μπορούν οι μελλοντικοί νέοι να ερωτεύονται αυθόρμητα και να χαίρονται την ζωή που τους αξίζει ...

Θα γράψω ξανα γι αυτο το θέμα αφου ειναι απόλυτα μεσα στο πνεύμα του δικού μου ύφους και ενας σημαντικός λόγος για τον οποίο εχω μπλογκ.
Καλό Σ/Κ

tzonakos είπε...

patsiouri :))) +10

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

@ patsiouri
Καλά, εσύ σαματά για σαματά δεν χάνεις?
!!
Ήσουν και εσύ εκεί:)!!

marianaonice είπε...

@Μοναχικέ μου Λύκε
Μακάρι να είμασταν ...Απάτσι!!
Θα είχαμε διασώσει και το περιβάλλον!!
χαχαχα!!
Αλλά φοβάμαι ότι δεν έχουμε τα κότσια... απλά σκύβουμε και υποβιβαζόμαστε όλο και περισσότερο!

@Dorothea μου
συμφωνώ ότι το σχέδιο είναι παγκόσμιο, και τα μεγάλα συμφέροντα κυριαρχούν παντού!
Η ρήξη θέλει κότσια όμως!
Και ποιός τα έχει σήμερα?
Κι εγώ συμφωνώ ότι το να κάνουμε τα ίδια ή να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας δεν είναι λύση!

@Λακη μου
Πόσο δίκιο έχεις!
χρεωκόπησαν όλοι πια οι πολιτικοί μας φωστήρες!
Φρέσκα μυαλά και που θα τα βρούμε??

marianaonice είπε...

@Swell
Φύγαμεεεε!!!!
:)))


@Σπίθα μου
Ανεξάντλητος και χειμαρρώδης στο λόγο σου όπως πάντα!!

1. από το πρώτο σου σχόλιο ξεχωρίζω αυτό και εγκρίνω και επαυξάνω:
"" Το τέλος της αθωότητας" και η ωρίμανση είναι μονόδρομος και η διρκής επανάσταση με τον ευατό μας, ώστε να μην ξεχάσει την "βραδύτητα" και την έννοια "άνθρωπος""..

2. από το δεύτερο σου σχόλιο αυτό:
"ζεστές και δημιουργικές συμμετοχές- εκδηλώσεις, είναι "στάσεις" και "επαναστάσεις" απέναντι σε αλλοτριώσεις και ενσωματώσεις σε ένα επιφαινόμενο κοινωνικό και αδιάφορο κοινωνικό στρώμα που έχει αποδεχτεί την αμάσητη τροφή.
Μια τροφή που δημιουργεί εικονικές πραγματικότητες και λάθρες ζωές.."".

3. και από το τρίτο σχόλιό σου αυτό:
""Η αναζήτηση του ανύπαρκτου παραδείσου
και η μη αποδοχή της ανθρώπινης μοίρας ( εξανθρωπισμός του εαυτού μας και των ενστίκτων μας) δεν είναι καθόλου δευτερεύον.

Αυτά εκμεταλλεύονται(ψυχικές ανικανοποίητες ανθρώπινες ανάγκες και ανεπάρκειες) και σ΄αυτά πατάνε οι ματαιόδοξοι, μικροί, λαοπλάνοι,εγωιστές, "εαυτούληδες" για να γεμίσουν το κενό τους με
μια επιβεβαίωση εκ των έξω...""

Τα είπες όλααα!
Τι να πω εγώ περισσότερο??
:)))

marianaonice είπε...

@Freedula μου
Μεγάλη η ευθύνη μας!
Όμως τι να κάνουμε?
Πώς θα πετύχει να μη πάει κανείς να πληρώσει φόρους?
Γιατί μόνο τότε θα έχει αποτέλεσμα!
Αν το κάνεις εσύ κι εγώ, τότε θα μας ...τσακίσουν!!

@patsiouri μου
Απίστευτη η ιστορία σου!
Τελικά κι εγώ πιστεύω ότι ενοχοποιήσαμε ολόκληρο κλάδο σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων εξαιτίας κάποιων καθικιών που δεν λείπουν από κανένα κλάδο!
Ωραίοι οι ταξιτζήδες τελικά!
Μαθαίνεις από αυτούς!
χαχαχαχα!!!

@Τζονάκο μου
Αυτό με φόβισε κι εμένα!
Που η παραβατικότητα πλέον φαντάζει σαν τη μόνη λύση και ξεθωριάζει το άνομο και ανήθικο στη συνείδησή μας σιγά σιγά!
Πολύ επικίνδυνο αυτό!!

Το @πατσιουράκι μας όντως παίρνει πάντα +10!!
:)))

marianaonice είπε...

@Σπίθα!!
Μη πειράζεις την πλέον εύστοχη και ατσίδα μπλόγκερ μας!!!
Και το εννοώ έτσι???
:))))))))

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Τι μας λεςς ;;!!!
Με "παρενοχλεί" συνεχώς, αλλά αλλιώς με λανθασμένο τρόπο...:)
Όταν τη βλέπω κάτι παθαίνω, σαν να βγάζω σπίθες...με αναστατώνει, αλλά δεν μπορώ να το προσδιορίσω!!
Σιγά που θα την αφήσω ήσυχη..!

Global Greek είπε...

εν μέρη, γι'αυτό έχουμε αναπτύξει και τόσο καλά την ..κουτοπονηριά..!Καλημέρα στην Ελλάδα!

habilis είπε...

Ο ασθενής είναι βαριά άρρωστος.
Οι πολιτική και οι πολιτικοί είναι ο καθρέφτης μας.
Αν αφήσουμε τους πολιτικούς στην αφασία τους είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

tzonakos είπε...

Bαρύτατα άρρωστος habilis, βαρύτατα ... δυστυχώς... εχεις δίκιο.

NdN είπε...

Το να αρχίσει ο κάθε πολίτης να παρανομεί επειδή αδικείται δεν είναι λύση. Κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Το σωστό είναι να διεκδικούμε την εφαρμογή των νόμων για όλους με τον ίδιο καριβώς τρόπο και όχι να παραβαίνουμε όλοι τον νόμο επειδή το κάνουν κάποιοι.

Οσο για το παράδειγμα του ταξιτζή δεν το βρίσκω σωστό. Τι σημαίνει "εξυπηρέτηση του κόσμου"; Στο Λονδίνο με τον 3πλασιο και βάλε πληθυσμό της Αθήνας δεν επιτρέπεται η διπλομίσθωση και κανείς ποτέ δεν έκανε λόγο για "εξυπηρέτηση του κόσμου". Επίσης δεν νομίζω ότι τον "σταμάτησε κάποιος δικαστής". Μάλλον εννοεί ότι του έκανε σήμα να σταματήσει και αυτός τον επιβίβασε. Κανονικά θα έπρεπε να του πει "έχω άλλον μέσα, βρες άλλον".

Δεν ξέρω Μαριάννα μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά η άποψη ότι εμείς τα κάνουμε όλα σωστά και πάντα κάποιος άλλος είτε το κακό κράτος, είτε η κακούργα η κοινωνία μας αδικεί, δεν μου αρέσει. Σίγουρα υπάρχουν παθογένειες, αλλά νομίζω ότι λύνονται πιο εύκολα αν ο καθένας μας φροντίζει να κάνει αυτό που πρέπει και όχι αυτό που τον βολεύει.

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

Κατάλαβα ότι ο κόσμος πλέον υιοθετεί και αποδέχεται την κλεψιά και την παρανομία σαν τη μόνη διέξοδο από το χάος που βιώνει!! Αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό που έκαναν στην κοινωνία μας

leondokardos είπε...

Μαριάνα με έχει απασχολήσει πολύ καιρό η εξής απορία:
Ποιός φταίει οτι το κράτος κλέβει εμας και εμείς το κράτος ;
Ποιός άρχισε, πως μπορεί να διορθωθούν τα πράγματα, ποιός θα κάναι τη καλή αρχή ;
Αποτελεί δικαιολογία οτι κλέβουμε το κράτος γιατί αυτό κλέβει εμάς;
Απάντηση δεν έχω βρει και προφανώς ούτε θα βρω.

Γραφεας Πεζικου είπε...

Είμαι ένα από τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα αυτής της Κρατικής Ληστείας και εξηγούμαι γιατί:Για ένα αυτοκινητάκι 2θηρο με CCM 1286 Έτους κατασκευής 1994 που πλήρωσα τα ανεβασμένα πέρισυ Τέλη Κυκλοφορίας 112 ΕΥΡΩ
θα πληρώσω φέτος 150% επίπλέον Τέλη Κυκλοφορίας Δλδ ΕΥΡΩ 262 χωρίς κανένα απολύτως λόγο,κθότι το ΣΤΑΡΛΕΤ έχει τέλεια καύση με ηλεγμένη και ανανεωμένη ΚΑΡΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ με τα ΚΤΕΟ του κ.λ.π.-κ.λ.π....
Και όλα αυτά γιατί?.......Και απ'ότι άκουσα φέτος θα τα απαιτήσουν νωρίτερα δλδ.μέσα στον Οκτώβρη μήνα,Γιατί?Και σαν χαμηλοσυνταξιούχος ΔΕΝ δύναμαι να το αντικαταστήσω αφ ενός αλλά και να μπορούσα δεν θα το έκανα,γιατί το αυτ/το είναι τέλειο από πάσης πλεύρας!
Τιμωρούμαστε λοιπόν,Γιατί?....

marianaonice είπε...

@Σπίθα μου
Το πατσιουράκι μας πάντα αναστατώνει!!
:))

@Global Greek
Αυτή η κουτοπονηριά θα μας φάει...

@habilis
Δεν θέλω να λέω ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας!
Ας ελπίσουμε να την αλλάξουμε!

marianaonice είπε...

@tzonako μου
Βαρειά άρρωστος!!
Και ανίατα!


@NdN
Νίκο μου θα συμφωνούσα μαζί σου,
αν και εγώ έμενα στο Λονδίνο, και μπορούσα να εξυπηρετηθώ με τα ΜΜΜ,
ειδικά τις ώρες αιχμής που τρελλαίνεσαι να φθάσεις σπίτι σου, και μπαίνεις και σε νταλίκα για να εξυπηρετηθείς!!
χαχαχα!!
Πάντως χωρίς αστεία, συμφωνώ ότι δεν είναι λύση να παρανομούμε για να αμυνθούμε στην παρανομία που μας επιβάλλουν!

@ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ
Αυτό είναι το επικίνδυνο!
Όντως!!

marianaonice είπε...

@Λεοντόκαρδέ μου
Ένας φαύλος κύκλος είναι όντως!
Και πώς να ξεφύγουμε απ' αυτόν??

@Απόμαχε
Σε καταλαβαίνω απόλυτα!!
Όλοι στην ίδια μοίρα είμαστε!!
Δυστυχώς!!
Είναι παράλογο
κι όμως μας το επιβάλλουν!!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!