Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Για τη "Φιλία"...

Από το βιβλίο "Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ" του Χαλίλ Γκιμπράν (1883-1931), βρήκα απόψε κάποια αποσπάσματα, που μιλούν για τη φιλία...
Τη φιλία που πάντα για μένα ήταν όπως το οξυγόνο για την ανάσα μου, που ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς αγαπημένους φίλους και ένιωθα την ανάγκη τους, λες και ήθελα να ξορκίσω την εσωτερική μοναξιά μου, που από παιδί βίωνα... σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που περισσότερο με πλήγωνε, παρά με αγκάλιαζε με θαλπωρή και αγάπη...
Δεν ξέρω γιατί, απόψε, μετά το καυτό διήμερο, και μετά από μία πολύ δύσκολη μέρα, σήμερα, στη δουλειά μου, παραδομένη στην κούραση του απόβραδου και με τις σκέψεις μου ανακατεμένες... βρίσκω πάλι καταφύγιο... κοντά σε σας, τους @φίλους μου, που πλέον εδώ και ενάμισυ περίπου χρόνο, μοιράζομαι μαζί σας, τις χαρές μου, τις λύπες μου, τις αγωνίες μου, τις σκέψεις μου μα και την οργή μου, για όσα συμβαίνουν γύρω μας, από όλους αυτούς που η ζωή τους αποκτά νόημα μόνον με την απληστία και το άνομο κέρδος!!

Απειλούν ότι θα επιβάλουν νόμους που θα φημώσουν τα blogs!
Είναι επικίνδυνοι και μπορεί να το κάνουν, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας, πλέον σ' αυτή τη Χώρα, ενάντια ακόμη και στο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης του λόγου, που είναι από τα πρώτιστα ανθρώπινα δικαιώματα!!
Ας είμαστε άγρυπνοι και ενωμένοι, κι ας μη τους επιτρέψουμε να μας στερήσουν ό,τι όμορφο και αγνό βιώνουμε μέσα στη μπλογκόσφαιρα, όλοι μας... με απλωμένα τα χέρια μας, έτοιμοι να στηρίξουμε μα και να στηριχθούμε ο ένας στον άλλο!!
Σε σας λοιπόν, αγαπημένοι συνιστιολόγοι και @συνοδοιπόροι σε τούτο το @ταξίδι μου αφιερώνω τις παρακάτω αναφορές του Χαλίλ Γκιμπράν για τη φιλία, που για μένα δεν διαφέρει σε τίποτε απολύτως από τη δική μας εδώ μέσα @φιλία, αφού αυτό που μετράει είναι η ψυχική επικοινωνία και επαφή... και όχι η όψη!

"Ο φίλος σας είναι η εκπλήρωση των αναγκών σας. Είναι ο αγρός που σπέρνετε αγάπη και δρέπετε ευχαρίστηση. Και είναι το τραπέζι και η σπιτική εστία σας. Διότι τον πλησιάζετε όταν πεινάτε και τον αποζητάτε όταν έχετε ανάγκη τη γαλήνη.
Όταν σας λέει την άποψή του ο φίλος σας, μη φοβηθείτε το "όχι" του νου σας και μην αποσιωπήσετε το "ναι". Κι όταν μένει σιωπηλός, η καρδιά σας συνεχίζει να αφουγκράζεται τη δική του. Διότι στη φιλία όλες οι σκέψεις, όλες οι επιθυμίες και όλες οι προσδοκίες γεννιούνται και μοιράζονται χωρίς λόγια με χαρά που είναι άφωνη.
Δεν θλίβεσαι όταν αποχωρίζεσαι το φίλο σου, διότι τον αγαπάς περισσότερο. Σε αυτόν ίσως γίνει σαφέστερο στη διάρκεια της απουσίας του, όπως φαίνεται καθαρότερα στον ορειβάτη το όρος από την πεδιάδα. Και μη βάλετε καμία επιδίωξη στη φιλία, εκτός από το βάθεμα του πνεύματος. Διότι η αγάπη που αναζητεί κάτι άλλο, πέρα από την αποκάλυψη του δικού της μυστηρίου, δεν είναι αγάπη, αλλά δίχτυ που το πετάς μακριά και αλιεύει μόνο ανώφελα αντικείμενα.
Και δώστε τον καλύτερο εαυτό σας στο φίλο σας. Αν πρέπει να γνωρίσει την άμπωτή σας, ας γνωρίσει και την παλίροιά σας. Διότι τι χρησιμεύει ο φίλος που τον αναζητάτε μόνο όταν έχετε ελεύθερες ώρες?

Αναζητήστε τον πάντοτε όταν είναι γεμάτες οι ώρες σας. Διότι έργο δικό του είναι να εκπληρώσει τις ανάγκες σας και όχι το κενό σας.

Και ας υπάρξουν γέλια και κοινές απολαύσεις στις γλυκές στιγμές της φιλίας. Διότι η καρδιά μόνο στη δροσιά των μικρών πραγμάτων ανακαλύπτει την αυγή της και αναζωογονείται!!".....
.

36 σχόλια:

miss little sunshine είπε...

Τι όμορφη ανάρτηση! Την αφιερώνω στην καλύτερη μου φίλη που λέγεται Αγάπη!

Roadartist είπε...

Πάρα πολύ αγαπημένο βιβλίο!!
Και εγώ δε μπορώ να φανταστώ τη ζωή χωρίς φίλους, για εμένα η φιλία είναι "ιερή"..και ευτυχώς έχω ευλογηθεί να έχω φίλους αληθινούς δίπλα μου.. Την αφιερώνω λοιπόν και εγώ (μετά την miss little sunshine) στην καλύτερη φίλη μου που λέγεται Μάγια :)
Καλό βράδυ Μαριάννα..

marianaonice είπε...

@miss little sunshine
Καλώς το μου!!!
Χαίρομαι λιακαδίτσα μου που σου άρεσε!!
Και η φίλη σου Αγάπη, είναι μάλλον όνομα και πράγμα!!
Φιλιά!!!
:)))

@Roadartist
Τι όμορφο να έχει κανείς αγαπημένους φίλους... και να τους αφιερώνει κομμάτια από την ψυχή του...
Νάσαι καλά και πάντα με αγαπημένους γύρω σου!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Καλησπέρα marianna μου

Ιερή έννοια η φιλία

"Η φιλία είναι ο έρωτας χωρίς τα φτερά του"
(Τζωρτζ Μπάϋρον)

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

b|a|s|n\i/a είπε...

τι θα ήταν η ζωή μας δίχως φίλους;
στα εύκολα. στα δύσκολα. στις αληθινές φιλίες.
πολύ καλό σου βράδυ!

monahikoslikos είπε...

Γνωστούς έχω πολλούς σε όλη την Ελλάδα αλλά φίλο έχω μόνο έναν, συνήθιζε να λέει ένας έμπορος από τη Ρόδο που γνώρισα παλιά θέλοντας να επισημάνει τη σπανιότητα της φιλίας.
Κι εγώ πιστεύω ότι το να νοιώθεις φίλος με κάποιον είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση καθώς ο φίλος είναι εκεί για να δίνει και εδώ μέσα πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν για να πάρουν και όχι για να δώσουν.

Όσο για αυτούς που επιβουλεύονται την ελεύθερία της έκφρασης μέσα από τα blogs νομίζω πως θα κερδίσουν την παρτίδα δυστυχώς.

αντωνης είπε...

Προσυπογραφω το σχολιο του μοναχικου. Στο θεμα των blogs σκεπτομαι οτι ισως τελικα το τρωκτικο με την εξουσια να ειναι συνεννοημενοι κατα καποιο τροπο.
Η κυβερνηση αυτη εχει κανει πολύ πολύ χειροτερα πραγματα στη διαρκεια της θητειας της, στα blogs θα κωλωσει;

Οσο για τη φιλια, ειναι για μενα το ιεροτερο πραγμα στη ζωη του ανθρωπου μετα την οικογενεια. Αλλά κατα τη γνωμη μου μετραει και η οψη, εκτος απο την ψυχικη επικοινωνια.

Καλημερα!
:)

Adamantia είπε...

Γύρισες κιόλας Μαριανάκι και μάλιστα στα δύσκολα?
Δεν ξέρω αν οι @φίλοι είναι πραγματικοί ή όχι είναι σίγουρα μια καλή παρέα πολλές φορές.
Σε φιλώ πολύ

Ανώνυμος είπε...

τώρα θυμήθηκα μια σκηνή από την ταινία "1984" που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζώρτζ Όργουελ, που ο ήρωας της ταινίας ζει σ΄ένα διαμέρισμα γεμάτο κάμερες και με χίλιες προφυλάξεις γράφει τις σκέψεις του σε ένα χιλιοκρυμμένο τεφτέρι.

αλλά Μαριάννα πολύ καιρό πριν αναρωτιόμουνα γιατί μια εταιρεία και μάλιστα αμερικάνικη στύβει τα μυαλά των καλύτερων από τους προγραμματιστές της, για να μπορεί ο καθένας να φτιάχνει την ιστοσελίδα του χωρίς να γράψει ούτε μια γραμμή κώδικα και σου δίνει και δώρο στους σκληρούς δίσκους των server της αρκετό χώρο για να εκφράσουμε τις όποιες απόψεις μας; μήπως έτσι υλοποιείται ο βαθύτερος πόθος του κάθε δικτάτορα, το να ξέρει τι έχουν στο μυαλό τους οι υπήκοοι του; τώρα θυμήθηκα τη συνέντευξη ενός μεγαλοκαρχαρία που έλεγε ότι παλιότερα έπρεπε να παραβιαστούν ένα σωρό νόμοι και να τοποθετηθεί πανάκριβος εξοπλισμός για να αντλήσουν κάποιες "χρήσιμες" πληροφορίες, ενώ τώρα μια ευρυζωνική σύνδεση και μερικά κλικ είναι αρκετά.....

όμως αφού δεν τους αρέσει αυτό που βλέπουν μάλλον θα μας ξαναγυρίσουν πίσω απ΄ότι βλέπω

"η φιλία είναι η συγγνώμη του πεπρωμένου για τους συγγενείς που σου έχει δώσει" :)

zoyzoy είπε...

Πολύ όμορφα τα λόγια του Χαλίλ Γκιμπράν!Πράγματι το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου η φιλία!
Και'μεις την κρατάμε γερά εδώ μέσα την @φιλία ανιδιοτελή γιατί καταθέτουμε ψυχή,προβληματισμούς της καθημερινότητάς μας δεν ενοχλούμε κανένα ας φράξουν τα μάτια τους αν δεν θέλουν να βλέπουν την αλήθεια όπως κάνουν τόσα χρόνια και κλείνουν τ'αυτιά μπροστά στα προβλήματα του κοσμάκη.

Και αυτό του Ηλιογράφου
"η φιλία είναι η συγγνώμη του πεπρωμένου για τους συγγενείς που σου έχει δώσει" πολύ σοφό!!

Καλή σου μέρα!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι από τα πιο όμορφα κείμενα που έχω διαβάσει ποτέ για τη φιλία και την αξία της στη ζωή μας!

Πολύ μου άρεσε αυτό:
«Αναζητήστε τον πάντοτε όταν είναι γεμάτες οι ώρες σας. Διότι έργο δικό του είναι να εκπληρώσει τις ανάγκες σας και όχι το κενό σας».

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Οι φωτογραφίες τα λένε όλα:)
Υπέροχες!

eirini είπε...

Τί όμορφα λόγια! Πιστεύω πολύ στην φιλία και ευτυχώς έχω καλούς φίλους, οπότε θεωρώ αυτό το απόσπασμα από τα ωραιότερα που έχω διαβάσει!
Σ'ευχαριστούμε Μαριάννα!

Υ.Γ. Κάτω τα χέρια από τα μπλοκ!!!!!!!!

George είπε...

έτσι όπως τα λες για την φιλία. Μαζί και στα καλά και τα κακά. Αυτή είναι η αληθινή φιλία.
Το τραγούδι που ακούγεται είναι εκπληκτικό. Είχα πολύ καιρό να το ακούσω.

marianaonice είπε...

@ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ
Kαλησπέρα Γλαρένια μου!!
Έτσι είναι! Ιερή η αληθινή φιλία!
Ο έρωτας χωρίς τα φτερά του!...
Φιλιά!!

@b|a|s|n\i/a
Πραγματικά πόσο ανεκτίμητος είναι ο φίλος στα δύσκολα μας!!
Και τυχεροί όσοι τον έχουν!

@Μοναχικέ μου Λύκε
Είναι αλήθεια ότι φίλους μπορεί να έχουμε πολλούς! Φιλίες όμως λίγες!
Συμφωνώ ότι και εδώ @μέσα όπως και στην αληθινή ζωή μας, υπάρχουν άνθρωποι που εμφανίζονται ως @φίλοι, μόνο και μόνο για να πάρουν και όχι να δώσουν, επιδιώκοντας να κάνουν, ίσως, χρήσιμες γνωριμίες, που μπορεί και να τους χρειαστούν σε μικρά ή μεγάλα ζητήματά τους!
Όμως κι αυτοί γίνονται αντιληπτοί κάποια στιγμή και ο καθένας μπορεί να λάβει τα μέτρα του και να "μαζευτεί"!
Φαίνονται πάντα οι άνθρωποι, έστω και λίγο καθυστερημένα, που θέλουν μόνο να παίρνουν από κάποιον, από το ελάχιστο, όπως ένα κέρασμα, μέχρι το μέγιστο, όπως συμπαράσταση στα δύσκολά τους, χωρίς οι ίδιοι να είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν, ούτε ένα λεπτό από το δικό τους χρόνο, χωρίς κάποια σκοπιμότητα!!
Και μ' αυτούς, όταν τους αντιληφθούμε ...κρατάμε τις επιφυλάξεις μας!!
:)))

Όσο για τα blogs συμφωνώ μαζί σου!
Μάλλον θα κερδίσουν και εδώ την παρτίδα!!
Δυστυχώς!

marianaonice είπε...

@Αντώνη
Συμφωνώ ότι μπορεί το τρωκτικό να είναι προβοκάτορας τελικά, για να περάσουν αυτά που θέλουν!
Παρόμοιο ρόλο ίσως είχε παίξει παλιότερα και το press.gr!
Κανείς δεν ξέρει!

Συμφωνώ ότι στη φιλία χρειάζεται και η όψη, αλλά δευτερευόντως!

@Αδαμαντία μου
Δεν έφυγα ακόμη! απλά είμαι μισή στην Αθήνα και μισή στην Αίγινα, και δουλεύω ανελλειπώς!
Ναι σίγουρα για μένα εδώ οι @φίλοι όλοι είναι μία καλή παρέα στη ...μοναχική μου διαδρομή!
Φιλάκια!!
:))

@ηλιογράφε
Πολύ σωστά όσα επισημαίνεις!
Με λίγα κλικ καλά λες έχουν έτοιμο το φαγητό στο "πιάτο"!!
Όσο για το "η φιλία είναι η συγγνώμη του πεπρωμένου για τους συγγενείς που σου έχει δώσει"
αυτό δεν μπορείς να φανταστείς πόση σημασία έχει για μένα!!
Νάσαι καλά @φίλε!!
:))

marianaonice είπε...

@zoyzoy μου
Και εγώ έτσι την αισθάνομαι τη φιλία και ειδικά αυτή τη @φιλία μας εδώ μέσα!!
Σύμπνοια και ομοψυχία σε κοινούς στόχους και ανησυχίες που μας κάνει να μη νοιώθουμε μόνοι μέσα σε μία κοινωνική ζούγκλα!
Μακάρι να μη μας στερήσουν αυτή τη δυνατότητα να εκφραζόμαστε ελεύθερα και μέσα από την ψυχή μας για όσα μας βασανίζουν και κάνουν τη ζωή μας αφόρητη!!
Καλησπέρα καλή μου!

@korallenia
Καλώς μου ήλθες!!
Αυτό ακριβώς μου έκανε κι εμένα τη μεγαλύτερη εντύπωση και το ένοιωσα πράγματι πολύ αληθινό!

@Σπίθα μου!
Καλώς τον! Όλα καλά?
Ναι τις φωτογραφίες τις βρήκα στο διαδίκτυο και πιστεύω κι εγώ ότι είναι από τις πιο αντιπροσωπευτικές της φιλίας ανάμεσα στα πλάσματα του κόσμου μας!
Δείχνουν ότι ίσως η φιλία, δεν είναι μόνο προνόμιο των ανθρώπων!
Και τα ζώα ξέρουν να την τιμούν καλύτερα από εμάς!!
Χάρηκα που σε @είδα!!
:)))

marianaonice είπε...

@Ειρήνη μου
Ήμουν σίγουρη ότι εσύ πιστεύεις στη φιλία και ότι έχεις καλούς φίλους γύρω σου!
Η προσωπικότητά σου αντανακλά αυθορμητισμό, καλοπιστία και αγάπη!
Οπότε τι καλύτερος μαγνήτης για φίλους και @φίλους!!
:))
Σαφώς Μακριά τα χέρια από τα blogs!!
Αλλά ποιός θα μας ακούσει??
Νάσαι καλά @φίλη μου!!

@George
Αυτό είναι η φιλία! Στα δύσκολα και στις χαρές!
Αλλιώς δεν είναι φιλία αλλά καιροσκοπισμός!!
Το τραγούδι είναι πολύ παλιό, αλλά όταν το ξανάκουσα σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό το θυμήθηκα και μ' αρέσει και εμένα πολύ!!
Ίσως γιατί μου έφερε μνήμες πονεμένες που τώρα πια έγιναν ...αγαπημένες, αφού κι αυτές είναι κομάτι από τη ζωή μου!
:))

Aristodimos είπε...

Φίλος είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο τολμάς ναι είσαι ο εαυτός σου.

Και επειδη οι περισσότεροι εδω μέσα τολμάμε να ειμαστε οι εαυτοί μας δεν τους αρέσει και προσπαθουν να μας φιμώσουν...

Γι αυτό λοπόν οπως παρα πολυ σωστα λες....
" όλοι μας με απλωμένα τα χέρια, έτοιμοι να στηρίξουμε μα και να στηριχθούμε ο ένας στον άλλο!! "

Την αγάπη μου

Αρης

Aristodimos είπε...

Και κατι σχετικό που διαβασα σ ενα blog μιας φίλης για τον τροπο που αντέδρασαν προ ημερων οι bloggers στην γειτονική Ιταλία...

Αρης

marianaonice είπε...

@Άρη μου
πραγματικά εγώ εδώ μέσα είμαι ο εαυτός μου και μόνον αυτός!
Έξω πολλές φορές αναγκάζομαι να πνίγω και να παγώνω τη Μαριάνα, γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσω να "επιβιώσω"...
Δεν υπάρχει πιο ωραία αίσθηση από αυτή της ελπίδας και της σιγουριάς που σου δίνει ένα απλωμένο χέρι για να σε στηρίξει στα δύσκολα!
Και εγώ εδώ @μέσα το ένοιωσα πολύ δυνατό αυτό το συναίσθημα!

Το είχα δει το μπλογκ της @Ανεμώνης.
Οι Ιταλοί bloggers αντέδρασαν με σύμπνοια που πρέπει να τη ζηλέψουμε και να τη μιμηθούμε!
Την αγάπη μου και από εμένα φίλε μου!
:)))

Aνεμος είπε...

η ποιο μεγαλη ενδειξη φιλιας τα ζωακια στις φωτο σου ειδικα υα γατακια και τελικα το μαζι ενωμενοι ειναι διαχρονικο ακομα και στα blogs

jf είπε...

Πανέμορφα τα λόγια του Γκιμπράν. Μακάρι να βρίσκουν εφαρμογή έστω και στο ελάχιστο.

Μια ζεστασιά και ανθρώπινη @επαφή πάντως τη βρίσκεις εδώ μέσα. Και είναι τυχεροί όσοι μπορούν αβίαστα να την εκφράζουν. Κι εσύ είσαι μια απ'αυτούς...

Την ευχή μου νάχεις :-))

marianaonice είπε...

@Ανεμε
Τα ζωάκια καμιά φορά ξέρουν καλύτερα τι σημαίνει φιλία! Μας το αποδεικνύουν άλλωστε με την αφοσίωσή τους σε μας, όταν νοιώσουν ότι τα αγαπάμε...

@Jamanfou μου
έτσι είναι!
Σωστά τα λέει ο Γκιμπράν!

Συμφωνώ ότι εδώ @μέσα βρίσκει κανείς ανθρώπινη επαφή και ζεστασιά με ψυχές που ταυτίζεται σε κάποια ίσως σημεία...
Κι αυτό γίνεται αντιληπτό, έστω και αν δεν έχουμε ειδωθεί!
Εγώ το νοιώθω γι' αυτό και το εκφράζω!
Όπως το νοιώθω και με σένα... σαν να σε ξέρω, έστω κι αν δεν συναντηθήκαμε ποτέ!!
Φιλιάαα και σε ευχαριστώ!!
:)))

Side21 είπε...

Μ' έβαλες σε σκέψεις ...
και μού 'φερες τύψεις !!!
Αυτές τις μέρες που οι ώρες μου είναι
γεμάτες, οι ευθύνες κι οι δουλειές με κυνηγάνε
Πιάνω αμέσως το τηλέφωνο !!!
Κάποιοι φίλοι με περιμένουν ...
Κάποιοι άλλοι έχουν την ανάγκη μου.
Ίσως τους έχω άθελά μου παραμελήσει.
Καλό σου απόγευμα ...

patsiouri είπε...

"η φιλία είναι η συγγνώμη του πεπρωμένου για τους συγγενείς που σου έχει δώσει"

Ασυζητητί....

Όσο για τα μπλόγκς, εδώ και πολύ καιρό έχω συνειδητοποιήσει πως βαδίζουμε σε καθεστώτα αγιοτολλάχ...

Το'χα δει το όνειρο όταν είχα δεί με φρίκη πόσα πιτσιρίκια περίμεναν με τη μαμά και τη γιαγιά στην ουρά στη Μητρόπολη για να φιλήσουν τη μούμια του Χριστόδουλου...
Εμείς φταίμε.

paramythou είπε...

Πολύ γλυκειά ανάρτηση!
Οι φιλίες που δοκιμάζονται είναι φιλίες δυνατές. Οι άλλες, έρχονται και φεύγουν, σαν τον άνεμο.

marianaonice είπε...

@Side21
Ποτέ δεν είναι αργά!
Όλοι κάπως έτσι φερόμαστε άθελά μας καμιά φορά!
Η καθημερινότητα μας πνίγει και μας στερεί απλές ανθρώπινες χαρές, όπως είναι η παρεούλα με έναν καλό φίλο!
Καλό σου βράδυ!

@patsiouri μου
Φταίμε κι εμείς! όμως όχι μόνον εμείς! Άλλοι φροντίζουν να μας ρίχνουν στην παγίδα της αποχαύνωσης!

@Μαίρη Σάββα
Έτσι είναι! Οι φιλίες μόνο αν δοκιμαστούν ξεχωρίζουν!
Οι άλλες καλά λες έρχονται και παρέρχονται!
Να είσαι καλά γλυκειά παραμυθού μας!
:)))

agrampelli είπε...

Οι φίλοι μου, είναι η οικογένειά μου!Οικοιγένειά μου επίσης, είναι και όσοι από τους εξ αίματος συγγενείς μου έγιναν φίλοι μου...Η φιλία μας δεν αντέχει εγωισμούς και όρια...Ειναι ανάλαφρη σαν χάδι,χωρίς απαιτήσεις και υποχρεώσεις.Και, πίστεψέ με,νοιώθω υπέροχα ανάμεσά τους,τυχερή και αντάξιά τους ταυτόχρονα..
Στ'αλήθεια δεν ξέρω τι θα γινόμουνα χωρίς αυτούς...

marianaonice είπε...

@Αγράμπελλη μου
Είναι ευλογία να νοιώθεις κοντά σου και φίλους τους συγγενείς σου!
Σημαίνει ότι το πεπρωμένο σε σένα έδωσε τους σωστούς συγγενείς...
Και το σπουδαιότερο αυτό που λες:
Χωρίς απαιτήσεις και υποχρεώσεις, ανάλαφρα σαν χάδι, δίνει όλο το νόημα αυτού που αισθάνεσαι!
Και το αξίζεις είμαι σίγουρη αυτό!!
Φιλιά!!
:))

leondokardos είπε...

Καλημέρα Μαριάνα μου.
Είχα πάντοτε στη ζωή μου λίγους μόνο φίλους, ποτέ δε μου άρεσαν οι μεγάλες παρέες.Ό φίλος ήταν για μένα κάτι πολύ σημαντικό και το χρειαζόμουνα.Δυστυχώς όμως οι δυσκολίες της ζωής, η κοινωνία μας που άλλαξε,έχουν λίγο αποδυναμώσει τις φιλίες. Σπάνια πια μια φιλία διαρκεί. Και όταν κάποιος καταφέρει να κρατησει κοντά του φίλους, είναι πολύ τυχερός.

marianaonice είπε...

@Λεοντόκαρδε
Πράγματι η φιλία είναι ιερό πράγμα!
Και είναι τόσο σπάνια σήμερα!
Τυχερός όποιος μπορεί να έχει φίλους καλούς!!

ohia είπε...

Απ ότι βλέπω αγαπητή μου φιλη βρήκες πάλι τον εαυτό σου και γράφεις αυτό που σε εκφράζει. Έχεις την αγάπη μου και τη φιλία μου.

marianaonice είπε...

@οχιά μου
Καλώς τη μου!!
Όλα καλά?
Πάντα γράφω αυτό που με εκφράζει!
Απλά κάποιες φορές αργούν οι σκέψεις να γίνουν λόγος...
Νάσαι καλά και εσύ αγαπητή μου!
Και εσύ έχεις την αγάπη μου και τη φιλία μου!

Meropi είπε...

Μαριάνα μου,
πέρασα κι άλλες φορές από δω και διάβασα την ανάρτηση σου. Θεώρησα τόσο αυτονόητη τη φιλία μας που δεν άφησα σχόλιο. Σήμερα όμως είπα να αφήσω.
Πολύτιμη η φιλία, καμιά φορά αποδεικνύεται πιο δυνατή και από τους συγγενικούς δεσμούς.

marianaonice είπε...

@Μερόπη μου
Η δική μας διαχρονική φιλία δίνει σάρκα και οστά σ' αυτή μου την ανάρτηση!
Φιλιά!!
:))

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!