Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Γίνεται και καλύτερα, κύριοι, τολμείστε!!

Μας μιλούν για οικονομική κρίση, και εξαγγέλλουν μέτρα για την αντιμετώπισή της.
Ένα από αυτά, για να μη γκρινιάζουμε ότι τα μέτρα χτυπούν, όπως πάντα, τους μη έχοντες και τους μη κατέχοντες, εξάγγειλε ο Φίλιππος Πετσάλνικος, για μείωση των δαπανών της Εθνικής Αντιπροσωπείας μας, δηλαδή της Βουλής, κατά 1,5%. Διάβασα λοιπόν ένα πολύ ωραίο άρθρο του Γιώργου Μασσαβέτα που προτείνει κάτι πολύ καλύτερο.
Διαβάστε το:


"Πειράζει να υπάρχει και κάποιος που ...δεν βολεύεται; Που επιμένει να ζητάει κάτι περισσότερο όταν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα κυριαρχείται από το πνεύμα «ε, κάτι είναι και αυτό»;
Πάρτε για παράδειγμα τη μείωση δαπανών της Εθνικής Αντιπροσωπείας, κατά 1,5 %, που αποφάσισε ο νέος πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. Χαιρετίσθηκε ως ένα θετικό βήμα ανταπόκρισης του κοινοβουλίου στις επιταγές της οικονομικής συγκυρίας. Τονίσθηκε ιδιαιτέρως ότι είναι η πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση, που η Βουλή μειώνει τις δαπάνες της. Στην πραγματικότητα αν η νέα εξουσία θέλει να «βγάλει ξίγκι» από τη Βουλή, δεν έχει παρά να προχωρήσει, με το νέο εκλογικό νόμο που ετοιμάζει, στη μείωση του αριθμού των Βουλευτών.
Το Σύνταγμα αφήνει πλήρη άνεση προς τούτο, αφού δεν επιτάσσει ακριβή αριθμό αλλά θέτει μόνο οροφή (όχι πάνω από τριακόσιους) και δάπεδο (όχι λιγότερους από διακόσιους). Δεν μπορεί να λειτουργήσει το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα με λιγότερους εθνοπατέρες; Τι γίνεται αλλού;

Διαβάστε όλο το άρθρο στην εφημερίδα:
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ" Μυτιλήνης.

Και πείτε μου: Συμφωνείτε??

.

22 σχόλια:

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ 210 ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 2ΟΟ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Βάσσια είπε...

Θα μπορούσαν επίσης να μειώσουν τις αποδοχές τους και τον χρόνο σύνταξής τους.
Εντάξει κουράζονται..δεν λέω... αλλά 8 χρόνια και σύνταξή πάει πολύ.
Κι όχι σύνταξη των 500 € - έχουν κι ένα prestige.........

Καλημέρα Μαριάνα
:-)

Ανώνυμος είπε...

καλημερα . αν ο καθε βουλευτης εκπροσωπουσε το εθνος και οχι την επαρχια του ...οπως πιστευω οτι συμβαινει , τοτε θα ηταν δυνατον να μειωθη ο αριθμος των βουλευτων .ομως αυτο απαιτει εθνικη συνειδηση , υπαρχει?

NdN είπε...

Φυσικά και συμφωνώ. Η αναλογία βουλευτών-πληθυσμού είναι πολύ μεγάλη. Η Μεγ Βρεταννία θα έπρεπε να έχει 2000 βουλευτές με το ίδιο σκεπτικό. Και 200 είναι αρκετοί και φυσικά αυτό με την βουλευτική σύνταξη μετά από 2 τετραετίες είναι για ανέκδοτα. Δυστυχώς όμως δεν βλέπω να αλλάζει κάτι.

Yannis Kapnidis είπε...

Επίσης, θα μπορούσαν να μειώσουν λίγο το μισθουλάκο τους και να μη συνταξιοδοτούνται στο τσάκα τσάκα όταν όλη η Ελλάδα δουεύει 35 χρόνια και πάνω για να πάρει μια απλή ταπεινή σύνταξη!

Σιγά μην τα σκεφτούν όλα αυτά Μαριάννα μου! Τους συμφέρει;;;

jf είπε...

Δάπεδο!! δάπεδο και πολύ τους είναι...
Την καλησπέρα μου

Thalassenia είπε...

Είναι που λέμε, για τα μάτια του κόσμου.
Ποιός δεν αρπάζει το μέλι, μόνο που αυτοί αρπάζουν το δικό μας.

Καλή εβδομάδα.

Aristodimos είπε...

Πολυ καλες ιδεες.... Μακάρι να ειχε και καποιος το θάρρος να τις εφαρμόσει.

Αρης

marianaonice είπε...

@ΘΑΝΑΣΗ
Σωστά, δεν νομίζω ότι χρειάζονται περισσότεροι!

@Βάσσια μου
Τι λες? να μειώσουν τις αποδοχές τους??
Αυτοί δεν χορταίνουν μ' αυτές που παίρνουν και πουλάνε και ...νόμους άμα λάχει για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους!! χαχαχα!!
Αχ σε μια άλλη χώρα ίσως συνέβαιναν αυτά που θέλουμε...
Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα @φίλη μου!
:))

@valamonte1
Καλώς μου ήρθες.
Εθνική συνείδηση?
Τι είναι αυτό?
Είπαμε σε μια άλλη χώρα...

marianaonice είπε...

@NdN
Αχ Νίκο μου, ποιός να μας ακούσει?
Όσο για τη σύνταξη δεν ξέρω αν αυτά συμβαίνουν σε άλλες χώρες! Είναι τόσο μα τόσο άδικο αυτοί με δύο τετραετίες να συνταξιοδοτούνται!
Αλλά είπαμε αυτοί νομοθετούν και νομοθετούν για πάρτη τους, όπως και το νόμο περί ευθύνης υπουργών που τους βολεύει αφάνταστα!
Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα!

@Hellenic Potion
Συμφωνώ! Σιγά μη τα σκεφτούν αυτά!
Αυτοί το μόνο που σκέφτονται είναι πώς θα βγουν στη Βουλή για να τα οικονομήσουν! Γι' αυτό όλοι φεύγουν πλούσιοι με την πολιτική, ενώ έπρεπε το αντίθετο να συμβαίνει!

@JamanFou μου
Δάπεδο δεν θα πει τίποτε!
:))

Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα!

marianaonice είπε...

@Thalassenia
Έτσι είναι, ποιός δεν θα βουτήξει το χέρι στο βάζο με το γλυκό?
Αλλά θα έπρεπε να υπήρχαν ελεγκτικοί μηχανισμοί ισχυροί για να τους αποτρέπουν και όχι κατάπτυστοι νόμοι περί ευθύνης υπουργών που τους παρέχει πλήρη ασυλία!

@Άρη μου
Συμφωνώ! Στην Ελλάδα ζούμε δυστυχώς!

Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

τελικα , γιατι η χρηση της πολιτικης στην ελλαδα γινεται μονο για προσωπικα οφελη? γιατι ειμαστε απολιτιστοι...λεει σε γενικες γραμμες ο γ. κακλαμανης στο βιβλιο του ''η ελλας ως κρατος δικαιου'' που προσπαθω να διαβασω αυτην την εποχη..

Meropi είπε...

Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα, να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών! Έτσι θα μπει σε όλα ένα μέτρο. Να έχουμε βουλευτές όσους ακριβώς χρειάζονται. Και συνακόλουθα να έχουμε δημόσιους υπαλλήλους όσους ακριβώς χρειάζονται. Ούτε ένας παραπάνω, ούτε ένας λιγότερο! Υπάρχουν υπηρεσίες που οι δ.υπάλληλοι κάθονται (εύκολες, χαλαρές), ενώ αντίθετα υπηρεσίες (δύσκολες ως επί το πλείστον) όπου χρειάζεται η πρόσληψη υπαλλήλων, όπως π.χ. νοσοκομεία, δικαστήρια κλπ.

marianaonice είπε...

@valamonte1
Έτσι που έχει καταντήσει σήμερα η Ελλάς, απέχει πολύ από το κράτος δικαίου! Και νομίζω ότι από εκεί ξεκινάνε όλα τα δεινά! Η ατιμωρησία και υπόθαλψη των μεγαλοεγκληματιών και μεγαλοαπατεώνων καταχραστών δημοσίου και ιδιωτικού χρήματος έφερε αυτό το αποτέλεσμα! Αλλά βλέπεις οι ισχυροί ξεφεύγουν πάντα από τη δαγκάνα του νόμου, αφού οι ανώτατοι δικαστές προσβλέπουν σε υψηλόμισθες θέσεις ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους.
Είναι πολύ βαθειά τα αίτια της μιζέριας μας...

@Μερόπη μου
Πολύ σωστά! Υπάρχουν δημόσιοι τομείς που κάποιοι υπάλληλοι στενάζουν στη δουλειά και άλλοι όπου κάθονται αραχτοί και πληρώνονται αδρά τις περισσότερες φορές, χωρίς να κάνουν τίποτε!!

Aνεμος είπε...

να μη γκρινιάζουμε ότι τα μέτρα χτυπούν, όπως πάντα, τους μη έχοντες και τους μη κατέχοντες???
ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ??

thumbelina είπε...

Εμείς συμφωνούμε, το θέμα είναι πως εκείνοι δε συμφωνούν γιατί θα χάσουν τα προνόμιά τους, και μακάρι το πρόβλημα να ήταν μόνο στη Βουλή, δυστυχώς σχεδόν όλος ο δημόσιος τομέας υστερεί.
Πολύ σωστά τα λες.
καλό βράδυ

marianaonice είπε...

@Ανεμε
Φοβάμαι ότι θέλουν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια!
Δήθεν θα μειώσουν τις δαπάνες της Εθνικής Αντιπροσωπείας κατά 1,5%, ενώ αν θέλανε ριζικές λύσεις και αποτελεσματικότερες θα μείωναν τους εθνοπατέρες!! Δεν τους χρειαζόμαστε τόσους!

@thumbelina μου
Έχεις δίκιο! Μόνο που στο δημόσιο τομέα, σε κάποια πόστα υπάρχουν άνθρωποι που στενάζουν στη δουλειά και αγωνίζονται με αυταπάρνηση να σώσουν ό,τι μπορούν από το χάλι των υπηρεσιών τους, ενώ σε κάποια άλλα πόστα υπάρχουν χαραμοφάηδες και αραχτοί που πληρώνονται αδρά στην καμπούρα όλων μας!

Καλό ξημέρωμα!
:))

phlou...flis είπε...

Εεεεπ, είπαμε να μειώσουμε τις δαπάνες, όχι τον αριθμό βουλευτών! Κάνει τζιζζζ
Δικός σας
Πετσάλνικος

tzonakos είπε...

Εξαιρετική ιδέα η μείωση του αριθμού βουλευτών ! εστω και κατα 30 να μειωθούν θα έχουμε τεράστια εξοικονόμηση απο τα έξοδα εθνοπατέρων.
Συν τους διορισμούς του καθενός στη Βουλή, δικών του προσώπων.

marianaonice είπε...

@phlou...flis μου
Κάνει τζιζζζ δεν θα πει τίποτε...
:))))

@Τζονάκο μου
Εξαιρετική ιδέα για μας!
Όχι για κείνους φυσικά!!
Οπότε... μένει μόνο ιδέα μας...
Χαχαχα!!

Heliotypon είπε...

Τα περιθώρια για οικονομίες είναι τεράστια, αλλά εμείς θέλουμε να μην θιγεί κανείς. Πέραν από τη μείωση των βουλευτών στους 200 (έτσι κι αλλιώς το ένα τρίτο σχεδόν, κοιμάται στα έδρανα...) μπορεί να μειωθεί και η βουλευτική τους αποζημίωση κατά, π.χ. 10%. Μπορεί να τους αφαιρεθούν τα τζάμπα τηλεφωνήματα και γράμματα. Δεν θα υποστεί καμία ζημιά η χώρα αν δεν στείλει υποκριτικές ευχές ο βουλευτής ή υποκριτικά συλληπητήρια! Και γιατί να δικαιούνται δωρεάν (ή με μεγάλη μείωση της τιμής του, δεν θυμάμαι,) αυτοκίνητο; 'Οταν τους επιτρέπεται να εξασκούν και το επάγγελμά τους, γιατί να πρέπει να τους πληρώνει ο πολίτης τις πολυτέλειές τους; Αλλά και πέραν από τη Βουλή, μπορεί να γίνουν σημαντικές οικονομίες, αν ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειωθεί δραστικά. Δείτε τους στις δημόσιες υπηρεσίες να βαρούν μύγες, ακόμη και υψηλόμισθοι των 3-4 χιλιάδων. Προς τι; Δεν είναι το δημόσιο φιλόπτωχο ταμείο. Και είναι καιρός να δραστηριοποιηθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία για παραγωγή αγαθών, αλλά αυτό δεν θα γίνει χωρίς να περιοριστεί η γραφιεοκρατία, που προέρχεται από τον υδροκέφαλο δημόσιο τομέα! Φαύλος κύκλος δηλαδή...

marianaonice είπε...

@Heliotypon
Συμφωνώ!
Μόνο έχω να πω ότι στο δημόσιο τομέα λειτουργούν δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Είναι πόστα που οι υπάλληλοι και λειτουργοί στενάζουν, αν όχι όλοι τους, τουλάχιστον η πλειοψηφία τους, ενώ είναι άλλα πόστα που διορίζονται οι εκλεκτοί των εθνοπατέρων μας και κάααθονται αραχτοί και πληρώνονται!!
Αυτό πια δεν αντέχεται και όσοι το υφίστανται στο πετσί του, καταλαβαίνουν τι λέω!!

Όσο για τους βουλευτές, και φυσικά γιατί να τους πληρώνουμε εμείς τις πολυτέλειές τους?? Και μάλιστα και τη συνταξιοδότησή τους σε δύο τετραετίες!
Αυτό κι αν είναι σκάνδαλο!!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!