Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Μα είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό στην Ανατολική Αττική;;!!


Σε δίκη του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων με κατηγορούμενους δύο δημάρχους (πρώην και νυν) ενός Δήμου της Ανατολικής Αττικής ακούστηκαν τα παρακάτω:

Η κατηγορία για τους Δημάρχους ήταν για τον μεν τωρινό ότι σε πλημμύρες που είχαν γίνει λόγω νεροποντής πριν μερικά χρόνια, δεν έλαβε μέτρα για να αποφευχθεί η ρύπανση του περιβάλλοντος από τα λιμνάζοντα στην περιοχή νερά της βροχής που ήταν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία επειδή περιείχαν και βοθρολύματα!!
Και για τον προηγούμενο Δήμαρχο η κατηγορία ήταν γιατί δεν είχε φροντίσει επί της Δημαρχίας του να φτιάξει τα απαραίτητα έργα υποδομής (κανάλια και γεφύρι κάτω από το δρόμο) για να φεύγουν τα όμβρια νερά και να μη λιμνάζουν!

Μηνυτής ένας Ελληνοαμερικάνος που αγόρασε σπίτι με το κλειδί στο χέρι, στην περιοχή και είδε να πλημμυρίζουν το ισόγειο και υπόγειο της κατοικίας του και να καταστρέφεται η οικοσκευή του!!

Μηνυτής: Στην Αμερική χτίζεις όπου νάναι, αρκεί να τηρείς τους νόμους!
Εδώ ο επόμενος πληρώνει τις αμαρτίες του προηγούμενου! Εγώ πήρα το σπίτι με το κλειδί στο χέρι και μετά ανακάλυψα ότι χτίστηκε σε περιοχή ευάλωτη σε πλημμύρες, που όλοι το γνώριζαν, αφού ο υδροφόρος ορίζοντας εκεί είναι πολύ ψηλά, στο 1 μ. περίπου, κι όμως δόθηκαν άδειες και μάλιστα και για κατασκευή υπογείων!!
Και δεν φθάνει αυτό που δηλαδή πλημμυρίζουμε από τη νεροποντή, αλλά ανοίγουν όλοι τότε και τους βόθρους τους γιατί δεν υπάρχει αποχέτευση στην περιοχή και ρίχνουν τα λύματα στα όμβρια νερά με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι αφόρητη!!!!!

Ο νυν Δήμαρχος: Εγώ τι μπορούσα να κάνω;; Δεν μπορώ να επέμβω με αντλίες και έργα αποστράγγισης σε ξένες ιδιοκτησίες, γιατί εκεί είναι όλα ιδιωτικά κτήματα!!

Ο πρώην Δήμαρχος: Εγώ τότε που χτίστηκε ο δρόμος δεν ήμουν Δήμαρχος, άρα δεν μπορούσα να φτιάξω τα έργα απορροής των ομβρίων!!

Ο πρώτην Δήμαρχος όντως έλεγε αλήθεια, οπότε αθωώθηκε από την κατηγορία.
Ο νυν Δήμαρχος όμως θεωρήθηκε ένοχος για ρύπανση περιβάλλοντος εξ αμελείας που τιμωρείται μέχρι με ένα έτος φυλακή και με νόμο του 2005 θεωρήθηκε ότι παραγράφηκε η πράξη του, επειδή είχε γίνει πριν το 2005 και έτσι απαλλάχθηκε κι αυτός.

Και ρωτώ:
Υπεύθυνος γι' αυτή την κατάσταση ποιός είναι τελικά;;
Το πρόβλημα ποιός θα το λύσει;;
Και οι κάτοικοι της περιοχής άραγε δεν έχουν ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση;;
Μα να ρίχνουν και τα βοθρολύματα στα όμβρια;;

Θα μου πεις ίσως έτσι έκαναν και οι πατεράδες τους παλαιότερα!
Όμως τότε εκεί θα ήταν 50 σπίτια όλα κι όλα!! Τώρα;;
Αξίζει να διακινδυνεύουν την υγεία τη δική τους κατ' αρχήν και των παιδιών τους και ύστερα όλων των άλλων, μόνο και μόνο για να γλυτώσουν το αντίτιμο μίας ή δύο άντλησης των λυμάτων των βόθρων τους;;;

Παράξενα μου φαίνονται όλα αυτά!!

Ο δε Ελληνοαμερικανός περιττό να σας πω ότι ο άνθρωπος έμπλεξε με αντίθετες μηνύσεις των Δημάρχων εναντίον του και είναι έτοιμος να ξαναφύγει για Αμερική!! χαχαχα!!
Ελλάς το μεγαλείο σου!!!
.

55 σχόλια:

b|a|s|n\i/a είπε...

τι να πει κανείς;; κάθε μέρα που περνά τόσο βυθιζόμαστε σε παραλογισμούς. και που να έπαιρνε σπίτι με το κλειδί στο χέρι, στο κέντρο της αθήνας, που μοιάζει τραγικό πλέον άνθρωποι να τραυματίζονται, να παραφυλάνε το δικαίωμα στο αυτονόητο. στο πράσινο. στο οξυγόνο.
καλό μήνα να έχουμε!

Artistz είπε...

Σε αυτη τη χώρα(..και δε θα κουραστουμε να το λεμε)οτι γινεται ειναι προιον του πολιτισμου μας και της παιδειας μας..έχω βαρεθει να ακουω ολους να μιλανε για το πολιτισμο μας και να τον εκθειαζουν,αλλα στις πράξεις δειχνουν το ακριβως αντιθετο..ο πολιτισμος φαινεται στις πράξεις,στην καθημερινοτητα μας,στο μεγαλειο μας να αηκαλιαζουμε καθε τι που ανασαινει..εαν βλέπετε κατι τέτοιο εσεις οκ παω πάσο..γεια χαρα!

αντωνης είπε...

Η Ανατολικη Αττικη οπου εχω μεγαλωσει, εχει το εξης χαλι στις περισσοτερες περιοχες.
Ενω εχει τριπλασιαστει ο πληθυσμος της σε πολλους δημους, οι υποδομες βρισκονται 20 με 30 χρονια πισω.

Το προβλημα της αποχετευσης ειναι ισως το κυριοτερο που αντιμετωπιζει η περιοχη. Δεν υπαρχει καμια προβλεψη για το τι θα γινει.
Και φυσικα οι ευθυνες ανηκουν σε ολους μας που δεν κανουμε τιποτα (ή μαλλον κανουμε αυτο το "κολπο" με τα ομβρια και πολλά πολλά ακομα χειροτερα) για να αντιμετωπιστει το προβλημα.


Καλησπερα.

monahikoslikos είπε...

Στην Ελλάδα ζεις?...
Δεν υπάρχει Ελπίς!!!!

Meropi είπε...

Ναι Μαριάνα μου είναι δυνατόν να συμβαίνει. Κι εγώ που μετακόμισα τα δύο τελευταία χρόνια εδώ, το κατάλαβα ότι συμβαίνει, αφότου εγκαταστάθηκα στο σπίτι. Κάθε τρεις και τόσο έρχεται ο "Αχόρταγος" και αδειάζει το βόθρο. Μεσαίωνας δηλαδή. Φαντάζομαι τον Ελληνοαμερικάνο τι έπαθε όταν το αντιλήφθηκε!!!

Swell είπε...

@Meropi και λοιποί: Φαντάζεστε γιατί ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ δεν επισκέπτεται ποτέ το πρωθυπουργικό σπίτι, που είναι πάνω από τη θάλασσα;

Ανώνυμος είπε...

Θεια από τον Καναδά το καλοκαίρι με τρομακτική έκπληξη στα μάτια:

"Μα αν είναι δυνατόν, έχω φύγει από την Ελλάδα 40 χρόνια. Ακόμα έχετε καλαθάκια να πετάτε τα χαρτιά στις τουαλέτες; Δεν τα πετάτε στις λεκάνες; Μπλιαχ! Παναγία μου, γιατί δεν αλλάζουν τις εγκαταστάσεις; Αυτά είναι απαραίτητα για την υγεία!"

Και ακολουθεί εκείνο το "Oh mh God!"

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ.ΙΣΩΣ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 100 ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

Λουλούδι είπε...

Εδω ταιριαζει για τον Ελληνοαμερικανο,πηγε για μαλλι και βγηκε κουρεμενος,ουτε το δικαιο του βρηκε,εφαγε και μηνυσεις.Ελεος....

Άστρια είπε...

Όπως λέει και το τραγούδι παραλλαγμένο βέβαια, ότι για όλα φταιν οι ...οι πρώην και οι επόμενοι.
Για να σοβαρευτούμε όμως, όλα θα μπορούσαν να γίνουν παντού, αν υπήρχε ένας σχεδιασμός για το τί και πότε θα γίνει. Ένας σχεδιασμός μακροχρόνιος που ο καθένας θα πρόσθετε ένα πετραδάκι κάθε φορά στην θέση που έπρεπε να πάει και δεν θα γκρέμιζε όλα τα προηγούμενα. Να σεβόμαστε και να αγαπάμε τον διπλανό μας να μην αυθαιρετούμε, να προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού το περιβάλλον μας...
(Ονειρεύομαι μάλλον.)

Άσχετο, αλλά θυμήθηκα κάτι που είχα παληά διαβάσει και μου άρεσε, που είχε πει ο Καμπούρογλου, ότι ο Υμμητός χωρίζει την Αττική σε δύο περιοχές, στην περιοχή του πνεύματος και στην περιοχή του οινοπνεύματος.
Τώρα δεν ξέρω τι ισχύει πια.

Πολλά φιλιά, καλό βράδυ:))

Άστρια είπε...

ξέφυγε και ένας Υμμητός αντί Υμηττός, βουνό είναι αυτός:)

tzonakos είπε...

Απίστευτο κι ελληνικό !
Δύο φταίνε, κανείς ένοχος και το θύμα καλείται να πληρώσει και τ α ρέστα αφου τον μήνυσαν !

Και γιατι παρακαλώ και με ποιθό σκεπτικό παραγράφτηκε το αδίκημα του Δήμαρχου ;

Αν η δίκη ειχε γίνει νωρίτερα, θα παραγραφόταν ;

@Swell ... ασε μας με τον Αχόρταγο, χαχαχαχαχα :)

marianaonice είπε...

@basdiction
Και εμένα παραλογισμός μου φάνηκε αυτό!! Δηλαδή αντί να απαιτήσει ο κόσμος να γίνει κεντρική αποχέτευση πετάει τα βοθρολύματα στα όμβρια!!
Μη χειρότερα θα έλεγα!!

@Artistz
Πράγματι άλλα λέμε κι άλλα κάνουμε!
Μηνύθηκαν δύο δήμαρχοι δεν τιμωρήθηκε κανείς, οι κάτοικοι ξαλαφρώνουν τους βόθρους τους στην πρώτη νεροποντή και ο χορός καλά κρατεί!!

@αντώνη μου
Πολύ παράξενο μου φάνηκε αυτό! Αντί οι κάτοικοι να κάνουν κάτι για να γίνει κεντρική αποχέτευση αδρανούν και στις πλημμύρες βρίσκουν να κάνουν το κόλπο για να γλυτώσουν τι;; Καλά αυτό το καταλαβαίνω αν γινόταν πριν 50 χρόνια που τα σπίτια εκεί ήταν ένα στην ανατολή και ένα στη δύση! Τώρα όμως;;
Καλησπέρα!

αντωνης είπε...

Οι κατοικοι της περιοχης Μαριαννα μου δεν διαφερουν σε τιποτα απο τους υπολοιπους Ελληνες (για να ειμαι επιεικης).
Σε συγκεντρωσεις των τοπικων φορεων για το θεμα της αποχετευσης, ζητημα ειναι να μαζευτηκαν 500-1000 ατομα σε περιοχες με πληθυσμο που πλησιαζει τις 30.000!!!
Ποσοστο συμμετοχης: 3% !!!

marianaonice είπε...

@Μοναχικέ μου Λύκε
Σε πείσμα των καιρών εγώ θα την αναζητώ κι ας έχω πια νοιώσει στο πετσί μου ότι είναι μάταιος κόπος!!
:))

@Mερόπη μου
Άσε ο Αμερικάνος έπαθε την πλάκα της ζωής του!! Τον ρωτήσαμε γιατί μήνυσε τους Δημάρχους, σε τι πιστεύει ότι έφταιξαν;; Και μας λέει με απλοϊκότητα: Για μένα φταίει το κράτος γι' αυτή την κατάσταση και οι Δήμαρχοι εκπροσωπούν το κράτος στην περιοχή.
Έτσι θα έκανα και στην Αμερική! Αλλά εκεί ο καθένας κάνει τη δουλειά του σωστά! Ο μηχανικός, ο δικηγόρος, ο δήμαρχος αν κληθούν να κάνουν κάτι θα το κάνουν σωστά!
Ψιλά γράμματα για μας τους Ελληναράδες!! Ο άνθρωπος κατηγορήθηκε και για αυθαιρεσίες που έκαναν οι εργολάβοι στην οικοδομή που του πούλησαν!! κι όλο έλεγε: "εγώ το πήρα με το κλειδί στο χέρι και νόμιζα ότι όλα ήταν νόμιμα και εντάξει"!! χαχαχαχα!!

@swell
Αα! Λες εκεί να πηγαίνουν κατ' ευθείαν από την παραγωγή στην ...κατανάλωση;;; Χαχαχαχα!!!

η Τοξότισσα είπε...

Έτσι μας κατάντησαν...

λυπηρό μεν-και δεν το λέω για να δώσω άφεση στους πολίτες- αλλά αληθινό! Αν έχεις πάρει μια γεύση του πως κινούνται -ή δεν κινούνται- τα νήματα στους φορείς, καταλαβαίνεις πως ο πολίτης για να βρει το δίκιο του ή να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες που θα έπρεπε να είναι αυτονόητες εδώ και χρόνια ακόμη και για την επαρχία... θα περιμένει πολύ ακόμα.

Πολιτικοί, βουλευτές, δημοτικοί και Δήμαρχοι τάζουν μεν λύσεις και έργα, αλλά τα έργα δεν γίνονται αφού Νομαρχίες και Δήμοι δεν έχουν φράγκο ούτε για μισθοδοσίες -και οι παραπανίσιοι συμβασιούχοι -όπου εργάζονται- βρίσκονται εκεί ως κομματική ανταμοιβή ψήφου...

Στα Υπουργεία όπου αποφασίζονται τα έργα... αλλά και τους μικρότερους διαγωνισμούς ή τις σχετικές επιδοτήσεις -το έργο παίρνει ο μειοδότης ή αυτός που δίνει φακελάκια από πίσω...

Όταν πάρει το έργο, άλλα έταξε, άλλα κάνει, άλλα υλικά πρότεινε, άλλα χρησιμοποιεί... -με κάθε τρόπο θέλει να βγάλει μεγαλύτερο κέρδος...

Και αυτοί που στην τελική χρεώνονται όλο αυτό το φαγοπότι, είμαστε όλοι εμείς οι πολίτες, που βλέπουμε φόρους, επιδοτήσεις και κονδύλια απλά να γεμίζουν τις τσέπες λίγων, ενώ τα περισσότερα έργα είναι "ελλειπή" ή ελαττωματικά... ή δεν γίνονται ποτέ.

Μέσα στο όλο μπάχαλο ξεχνάμε κι εμείς το βασικό: να είμαστε άνθρωποι!

Αυτό με τα βοθρολύματα το έχουμε κι εμείς το πρόβλημα...

Για να γλυτώσουν τα 60-80 ευρώ του ΑΧΟΡΤΑΓΟΥ, τα ρίχνουν στο δρόμο όταν βρέχει!

Φύγε από μένα διάολε και πάνε στο γείτονα μου που λένε...

Κι ας πλατσουρίζει και το δικό του παιδί εκεί μέσα...

Όσο για αποχετευτικό δίκτυο στην περιοχή? Το τάξανε πριν μία 5ετία. Στο Δήμο μέσα έγινε μεν, αλλά για τα υπόλοιπα διαμερίσματα... αν φτάσουν τα χρήματα... ίσως την επόμενη 10ετία και βλέπουμε...

Λωτοφάγος είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Όχι η αδιαφορία των δημάρχων, αλλά οι μηνύσεις που έφαγε ο ελληνοαμερικάνος! Θα τραβούσε τα μαλλιά τουο άνθρωπος!

marianaonice είπε...

@freedula μου
Την ίδια ακριβώς έκπληξη νοιώθουν η θεία μου και τα ξαδέλφια μου από την Αυστραλία! Εγώ όταν πήγα εκεί έψαχνα να βρω το καλαθάκι... χαχαχαχαχα!!
Πραγματικά κι εγώ πια αναφωνώ: Oh my god!!! Χαχαχα!!

@JK
Aπελπισία!! τι να πει πια κανείς;;
Κι αυτά στην Αττική της Ελλάδας της Ενωμένης Ευρώπης, εν έτει 2009!!

@Λουλούδι μου
Έτσι δεν γίνεται πάντα;; Όποιος τολμήσει να καταγγείλει το παράνομο μπλέκει ο ίδιος και από κατήγορος γίνεται αστραπιαία κατηγορούμενος και τρέχει να γλυτώσει το κεφάλι του!! Δεν είναι για γέλια, είναι σκέτη θλίψη αυτή η κατάσταση!!

@Άστριά μου
Εδώ τα μακροπρόθεσμα σχέδια και η οργάνωση του κράτους είναι άγνωστες έννοιες!! εδώ τα προγράμματα έχουν διάρκεια το πολύ μέχρι την επόμενη υπουργία ακόμη και της ίδιας κυβέρνησης! Ο καθένας ανεβαίνει και αυτοσχεδιάζει! Όλοι οι αγράμματοι και ανεγκέφαλοι που τους ψηφίζουμε για να μας κυβερνήσουν εκπαιδεύονται στου κασίδη το κεφάλι!! Δυστυχώς τα προγράμματά τους γίνονται με στόχο όχι τη βελτίωση και την πρόοδο του τόπου αλλά με στόχο την άγρα ψήφων στις επόμενες κάθε φορά εκλογές!!

Μωρέ άσε τον Υμητό, είτε με ένα "μ" είτε με δύο, το βουνό αυτό ευτυχώς που ακόμη υπάρχει... Ως πότε όμως;;
Φιλάκια φίλη μου!
Καλό βράδυ!
:))

marianaonice είπε...

@Tzonako μου
Έτσι ακριβώς!! Απίστευτο κι όμως ελληνικό!!
Τώρα για το νόμο αυτό, κι αυτός απίστευτος κι όμως ελληνικός! Ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2005 και για την αποσυμφόρηση υποτίθεται της δικαστικής ύλης και των φυλακών βεβαίως, ήρθε και είπε ότι όσα αδικήματα έχουν τελεστεί μέχρι την ψήφισή του, και προβλέπεται γι' αυτά μέχρι ένα έτος φυλάκιση, παραγράφονται!!!!!!! Δηλαδή αν εσύ είχες κάνει τη ρύπανση περιβάλλοντος εξ αμελείας το Μάη του 2005 θα καθάριζες μια χαρά χωρίς καμία τιμωρία από την κατηγορία λόγω αυτής της παραγραφής! Αυτός όμως που θα έκανε την ίδια πράξη τον Ιούλιο του 2005 θα πήγαινε κανονικά κατηγορούμενος με όλα τα παρεπόμενα!! χαχαχα!!
Τρελλά πράγματα μιλάμε!! παραγράφηκαν πράξεις μάλιστα που είχαν και παθόντες, που ο νόμος τις πρόλαβε στο Εφετείο, με πρωτόδικη καταδίκη!! και εκεί που οι παθόντες περίμεναν να επικυρωθεί η πρωτόδικη καταδίκη από το Εφετείο έβλεπαν τους κατηγορούμενους να φεύγουν "κύριοι" με το νόμο αυτό!!!
Τέλος πάντων άλλη κουβέντα ανοίξαμε, αλλά είναι κι αυτό μέσα σ' όλη την τρέλλα που μας έχει πλέον κατακυριεύσει σ' αυτή τη χώρα!!

marianaonice είπε...

@αντώνη μου
Είναι όντως πολύ θλιβερή αυτή η αδράνεια και αδιαφορία του κόσμου για θέματα τόσο σημαντικά και καίρια για την ίδια του την υγεία μάλιστα και για το περιβάλλον στο οποίο διαβιώνει!!

@Toξότισσα
Καλώς ήλθες!!
Πολύ σωστά όσα λες!!
Όλα γίνονται με στόχο μόνο την ψηφοθηρία και όχι την πρόοδο του τόπου!! Πολιτικάντηδες φθηνοί και άχρηστοι μας διοικούν δυστυχώς!!
Καλά άσε με το χορό της αρπαχτής που επικρατεί στους μειοδοτικούς και πλειοδοτικούς διαγωνισμούς!!
Μιλάμε το θέατρο του παραλόγου!
Και οι τσέπες των υπεύθυνων ανεύθυνων γεμίζουν χωρίς να ελέγχεται κανείς!
Το ξέρεις ότι το Εφετείο της Αθήνας, δεν έχει παραληφθεί ακόμη από το ελληνικό δημόσιο, λόγω ελαττωμάτων σοβαρών του έργου από τον εργολάβο, ο οποίος κατηγορήθηκε και για απάτη κατά του δημοσίου, αλλά ακόμη άκρη δεν έχει βρεθεί;;; Και το κτίριο έχει τα χάλια του βέβαια, και το δημόσιο εκεί διεξάγει τις πιο σοβαρές δίκες της ελληνικής επικράτειας;; Όταν οι εργολάβοι λοιπόν εξαπατούν ακόμη και τους υπεύθυνους της Δικαιοσύνης από εκεί και πέρα τι περιμένουμε από τους υπόλοιπους;; Όταν ένα δικαστικό μέγαρο δεν διασφαλίζεται για τη σωστή και ασφαλή κατασκευή του, τι να πούμε παραπέρα;;..

Τώρα για το αποχετευτικό σύστημα στην Ελλάδα της Ενωμένης Ευρώπης, τα λόγια περιττεύουν!! Οι πρώτοι που έφτιαξαν λουτρά και αποχετεύσεις και είχαν υδραγωγεία ήταν οι Αρχαίοι Έλληνες!!
Οι Νέοι Έλληνες όμως τα αμολάνε ...στα χωράφια!! χαχα!!

marianaonice είπε...

@Λωτοφάγε μου
Απίστευτο όχι, στην Ελλάδα ζούμε!
Μη το ξεχνάς!! Το σύνηθες είναι αυτό!
Έχεις τολμήσει ποτέ να καταγγείλεις καμιά λαμογιά;; Τότε θα τρέχεις και δεν θα φθάνεις!! Πριν το κάνεις να ρωτήσεις πρώτα! Ρώτα εμένα!!
Και αφού σου πω τότε να δούμε αν θα κάνεις ποτέ μήνυση σε κανέναν, ακόμη κι αν τα στοιχεία που θα έχεις είναι ακράδαντα για το αδίκημα που θα καταγγείλεις!!

VAD είπε...

Mαριάνα μου,οικονομία κάνουμε,γιατί να ξοδεύουμε για δυο αγωγούς,δύο σε ένα δε γίνεται η δουλειά;Να μη σου πω τρεις σε ένα,οταν δίπλα από τον αγωγό ομβρίων και βοθρολυμάτων υπάρχει και ο αγωγός νερού!

Ανώνυμος είπε...

"Πόσα πορτοκάλια φάγατε σήμερα; ένα; μόνο ένα;χρειάζονται τουλάχιστο τρία γιατί η φορολογική συνείδηση είναι κοινωνική συνείδηση. Ξεκινάει από τον καθένα, μας ωφελεί όλους" :)

"Κάτω απ΄την Ακρόπολη
παίζουνε μονόπολη
στις δικές μας πλάτες"

Nikos Lioliopoulos είπε...

μαριαννα καλημέρα. Γιατι δεν φαίνεται το σχόλιο που έγραψα χθες βράδυ;;
Τεσπα. Ηταν κάπως ετσι:
Αν είναι δυνατόν να υπάρχουν τμηματα της Αττικής χωρίς αποχέτευση...Δεν πειράζει-εχουμε μέγαρο μουσικής όμως!
Να ξερω και να μην γκρινιάζω που δεν υπάρχει και εδω αποχετευση στο χωριο, τι να πω οταν δεν υπάρχει στην Αθήνα;

Οσο για τον θείο απο το Αμέρικα αν διαβάσει οτι γελάς μαζί του, βλέπω να πέφτει απο το Empire state !

dinos είπε...

καλα τωρα ανακαλυψαμε τα ομβρια και τα λυματα? τοσα χρονια σε αυτα δεν κολυμπαμε? ΜΟΣΧΑΤΟ,ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ. τελικα εαν εξαφανισθει
αυτο το αρωμα ΤΩΝ ΒΟΘΡΩΝ καλη μου
φιλη τι θα.......... υποσχεθω στους οπαδους μου τωρα που σκεπτομαι να γενω δημαρχος στη θεση
του δημαρχου,σε μπελα μεγαλο μεεβαλες καλοτυχη(κασιωτοκουσελι)

ikor είπε...

Ναι, αλλά αν έβαζαν πρόστιμα στις διαπιστωμένες παραβάσεις, θα έχαναν ψήφους!

Από 'κεί ξεκινάει το κακό Μαριάννα μου: από τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζουμε.

Αντί να ψηφίζουμε τον Δήμαρχο που ΜΑΣ βάζει πρόστιμο προς όφελος όλων, ψηφίζουμε εκείνον που μας χαϊδεύει τ' αυτιά και κάνει τα στραβά μάτια...

Μας έχουν εκπαιδεύσει έτσι, ή έτσι είμαστε;;

dyosmaraki είπε...

Oh my God!

Πίστευα πως μόνο "παραπλανημένοι"Υπουργοί υπήρχαν. Τώρα διαπιστώνω πως υπάρχουν και "παραπλανημένοι" Δήμαρχοι...

Παίρνει έκταση το φαινόμενο...

zoyzoy είπε...

Μα καλά οι αρχές μας που είναι???
Ξύνουν τα @.....τους ως συνήθως.Πώς δόθηκαν άδειες πόσοι λαδώθηκαν??
Πως θα πάει μπροστά αυτός ο τόπος με αυτούς ως πότε θα τα παίρνουν εις βάρος των πολιτών??
Ελλάς το Μεγαλείο σου!!

Skouliki είπε...

εμενα δεν μου φαινεται περιεργο

ειμαι σιγουρη πλεον οτι ολα κινουνται στα πλαισια της ανευθυνοτητας ,της βλακειας και του παραλόγου

ουφ ! ελλαδα .. σε βαρεθηκα ..μπαναλ


καλημερα

Unknown είπε...

λοιπόοοον!
η σοφή εδώ μέσα είμαι εγώ, τέρμα και τελείωσε!

λοιπόν, αποδεικνύεται απλούστατα, ακόμη μια φορά, ότι υπάρχει Θεός!

πέστε μου: θα ζούσε κανείς εδώ στην ελλάδα αν δεν υπήρχε θεός;
καμιά υποδομή δεν είναι άρτια,
ο,τιδήποτε επιβιώνει σ'αυτή τη χώρα, είναι προϊόν θαύματος!

Unknown είπε...

Το μεγαλείο της διαφθοράς, όλοι αθώοι και φταίει αυτός που έπαθε την κατασροφή.

marianaonice είπε...

@Vad μου
Έχω μια απορία: Στο Χαρτούμ συμβαίνουν αυτά;;;
Χαχαχα!!

@ηλιογράφε
Καλώς ήλθες στο @τσαρδάκι μου!
Πορτοκάλια;; Εγώ προσωπικά τα τιμώ ιδιαίτερα!! χαχα!!
Στις δικές μας πλάτες, έτσι ακριβώς παίζουν όλοι αυτοί οι ανεύθυνοι!

@Nίκο μου
Δεν ξέρω γιατί δεν φάνηκε το πρώτο σου σχόλιο.
Έτσι είναι δυστυχώς και η Αττική απέχει πολύ από την Ευρώπη!! Το χωριό τουλάχιστον έχει και διεξόδους ανάσας!! Ενώ εδώ θα πνιγούμε στα βοθρολύματα καμιά φορά!!
Άσε ο μπάρμπας από την Αμερική, χαρακίρι κόντεψε να κάνει!!
χαχαχα!!

tzonakos είπε...

...Δεν νομίζω οτι γελάει κανείς με τον παθόντα ελληνοαμερικανό.
Ο άνθρωπος εξαπατήθηκε και δίκιο δεν βρήκε.
Φταίει μετά να ρίξει δια παντός μούντζα στην πατρίδα του ;
Αντι να τους μαζέψουμε όλους αυτούς του εξωτερικού, τους ξαναδιώχνουμε.

marianaonice είπε...

@THE LONELY SKIPPER
Το ξέρω ότι παντού τα χάλια μας είναι δεδομένα!! Όμως πίστευα ότι τουλάχιστον σε αναπτυσσόμενες περιοχές όπως η Ανατολική Αττική που μετά το Ελευθέριος Βενιζέλος πήρε τα πάνω της, θα είχαν τουλάχιστον γίνει σχέδια για μία σωστή υποδομή και σχεδιασμό της περιοχής. Αλλά δεν βαριέσαι!! Όλα στην τύχη και στον ωχαδελφισμό των ανευθυνοϋπεύθυνων είναι αφημένα!
Ελπίζω αν εσύ γίνεις Δήμαρχος να τα θυμασαι αυτά!! χαχαχαχα!!!

Ερώτηση: Τι είναι το κασιωτοκουσελι??

@ikor
Έτσι ακριβώς! Το λέω και παραπάνω! Τα πάντα προγραμματίζονται μέχρι τις επόμενες εκλογές με στόχο μόνο την ψηφοθηρία και όχι την πρόοδο του τόπου!!
Είμαι πολύ απογοητευμένη πάντως από την κατάσταση!!

dyosmaraki μου
Πολλή παραπλάνηση έπεσε στη Χώρα αυτή!! Η Χώρα των παραπλανημένων θα την αποκαλούμε σε λίγο!!
Χαχαχαχα!!!

marianaonice είπε...

@zoyzoy
Ακριβώς αυτά τα ερωτήματα είχε και ο Ελληνοαμερικάνος!! Μα απάντηση δεν πήρε ο έρημος!! :))

@skouliki μου
Εγώ να δεις πως τη βαρέθηκααα!!
Και ελπίδα δεν φαίνεται στον ορίζοντα!!

@abttha μου
Δεν έχεις άδικο! Αυτό λέω κι εγώ! Από τύχη υπάρχουμε σ' αυτή τη Χώρα! Στην κόψη του ξυραφιού βαδίζουμε και μόνο ένα θαύμα μας σώνει!! Και οι άπιστοι πρέπει να το πιστέψουν αυτό!! χαχαχα!!!

marianaonice είπε...

@mariana μου
Έτσι είναι! Εγώ το έχω ξαναδεί το έργο αυτό πολλές φορές και το έχω εμπεδώσει πια!!
Οι διεφθαρμένοι βγαίνουν λάδι και τα θύματα τρέχουν και δεν φτάνουν!!

@Tzonako μου
Τον λυπήθηκα πολύ τον άνθρωπο! Είχε ένα παράπονο και μια απορία στο πρόσωπό του που λες και έλεγε: Μα είστε κράτος εσείς εδώ;;
Σίγουρα είχε μετανοιώσει που γύρισε στην πατρίδα του! Όπως δηλαδή έχουν μετανοιώσει και πολλοί άλλοι που ξέρω εγώ!

VAD είπε...

E,καλά,τι περίμενες,να σου πω όχι; :)))

gregory είπε...

καλα αυτος ο αμερικανος ηρθε να μας πη εμας οτι δεν ξερομε τη κανουμε..
ειναι δυνατον !!!!!!!
εμεις πουλησαμε την θαλασα....
ευτηχως που δεν τον κατηγορησαν οτι δεν ειχε και αδεια οικοδομης τυχερος ηταν.....

NdN είπε...

Μαριάννα συζητούσα με έναν συνάδελφο που ήθελε να αγοράσει ένα σπίτι στην Ελλάδα για να έρθει να μείνει όταν βγει στη σύνταξη και ήταν μεταξύ Πορτογαλίας και Ελλάδας. Δεν διατύπωσα άποψη, απλά του έλεγα τι μπορεί να κάνει στην Ελλάδα. Τελικά αποφάσισε να αγοράσει στην Πορτογαλία στο Faro. Σκέφτεσαι να ερχόταν Ελλάδα και να πάθαινε τίποτα τέτοιο; Δεν θα με ξέπλενε ούτε ο Τάμεσης...

marianaonice είπε...

@Vad
Την ήξερα την απάντησή σου!!
:)))

@gregory
Παρολίγο να τον κατηγορήσουν και γι' αυτό!!! Πάντως τον κατηγόρησαν για αυθαιρεσίες που είχε κάνει ο εργολάβος!!

@NdN
Στο τσάκ γλύτωσες!!
Ούτε να το διακινδυνεύσεις ποτέ να συστήσεις σε αλλοδαπό να έρθει στην Ελλάδα ούτε για διακοπές!!
Θα εκτεθείς ανεπανόρθωτα!!!!

αθεόφοβος είπε...

Σκατοϊστορία!

patsiouri είπε...

Δήμαρχος στην Ελλάδα είναι συνώνυμη λέξη με βλαχαδερό, αμόρφωτο, θρασύτατο και αγενέστατο ανθρωπάριο...
Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων...
Παθούσα...

Κούκος είπε...

Τυχερός ο Ελληνοαμερικανός, που δεν τον έβαλε το δικαστήριο να κάνει και να πληρώσει αυτός τα έργα. Να μάθει άλλη φορά, να ανακατεύεται με (βοθρο)λύματα...

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Φταίει ο Χατζηπετρής!

marianaonice είπε...

@αθεόφοβε
Σκατοϊστορία δεν θα πει τίποτα!!!

@patsiouri μου
Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων!!
Συμφωνώ απόλυτα!!
Παθούσα κι εσύ έε??
Δεν πιστεύω να τα έπαθες σαν τον Ελληνοαμερικάνο της ιστορίας μου;;
Χαχαχα!!!

@κούκε μου
Μόνο αυτό του έλειπε του φουκαρά!!
Χαχαχαχα!!!!

marianaonice είπε...

@Ασκαρδαμυκτί μου
Ναι μωρέ αυτός φταίει!!
Πώς δεν το σκέφτηκα;;;
Χαχαχαχα!!!!

jf είπε...

Μέχρι να επιστρέψω, θάθελα νεότερο ανακοινωθέν από την τύχη του Ελληνοαμερικάνου πλιιιζζζ!
Bye!

marianaonice είπε...

@JamanFou μου
Τι να σου πω! δεν ξέρω κι εγώ τι απέγινε ο άνθρωπος! Πάντως έφυγε πολύ απογοητευμένος από το Δικαστήριο!
Μάλλον θα πήρε των οματιών του και θα γύρισε πίσω στην Αμερική!!
Χαχαχαχα!!!

leondokardos είπε...

Μαριάνα μου τι περιμένεις !! Εχω εγώ παράδειγμα Δημάρχων να τρελαίνεσαι.
Φυσικά όσα περιγράφεις, μόνο στη χώρα μας μπορούν να συμβούν.
Κρίμα.

. είπε...

'Οπως το είπες Μαριάνα μου!
Ελλάς το μεγαλείο σου!
Μόνο στην Ελλάδα και στις τριτοκοσμικές χώρες συμβαίνουν αυτά (και πολλά άλλα)...

Καλό σου βράδυ φιλενάδα!

Maria Tzirita είπε...

Βρε όπου να'ναι θα την κάνουμε κι εμείς ένας ένας ή και όλοι μαζί για το Αμέρικα! Σ'άλλη γη μη σου πω, μπας και γλυτώσουμε τον παραλογισμό! Καλό βράδυ Μαριάνα μου!

marianaonice είπε...

@Λεοντόκαρδε
Πραγματικά κρίμα! Τελικά τα τελευταία χρόνια κι εγώ παρατηρώ ότι όσοι βγαίνουν Δήμαρχοι καμία υπόληψη δεν μου φαίνεται να έχουν!
Σαν να είναι του υποκόσμου οι περισσότεροι, ή το λιγότερο ανίκανοι!

@Ανασαιμιά μου
Είναι πάντως πολύ θλιβερό αυτό που συμβαίνει στον τόπο μας! Και τα τελευταία χρόνια όλο και πιο τριτοκοσμικοί γινόμαστε!! Η Ευρώπη λες και δεν έχει καμία σχέση με εμάς!!
Φιλιά!

Καλό βράδυ @φίλοι μου!

marianaonice είπε...

@Μaria Tzirita
Το μόνο που μας σώζει είναι να μεταναστεύσουμε σύσσωμοι!!
χαχαχαχα!!!
Καλό βράδυ!
:))

Ένα γελαστό απόγευμα είπε...

Μαριάννα μου ως χθες όλοι γνωρίζαμε μα δεν παραδεχόμασταν ότι μια ζωή οι περισσότεροι από μας κολυμπάμε στα σκατά. Σήμερα έρχεται και μια από τις πολλές δικαστικές αποφάσεις για ν' αθωώσει τους ιθύνοντες χέζοντας μας πατόκορφα, άλλη μια φορά.
Ο συμπαθής παλιννοστούντας είναι το πολλοστό θύμα, μην πω θα 'πρεπε να 'ναι κι ευχαριστημένος αφού εκατοντάδες άλλοι συνάνθρωποι μας πνίγονται κάθε τόσο, ενώ αυτός απλά έκανε ένα πρωτεϊνούχο μακροβούτι.
Το 'λεγε κι η διαφήμιση:
"Madisson, με πρωτεΐνες, όπως Αμερική".

Και σαν σοβαρό υστερόγραφο:
Στου Ρέντη και στο Μοσχάτο, πιστεύω θυμάστε τις πλημμύρες του '94. Εκείνο το βράδυ περαστικός με τη μηχανή μου βρέθηκα να κολυμπάω κάπου εκεί. 15 χρόνια μετά ρωτώ:
ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ;
ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ;
Δυστυχώς μόνο ο κοσμάκης την πλήρωσε... Με τη ζωή τους!

marianaonice είπε...

@Ένα γελαστό απόγευμα
Στέλιο μου είναι απορίας άξιο και μοναδικό φαινόμενο στην Ελλάδα να μην υπάρχει ποτέ, πουθενά και για τίποτε κάποιος υπεύθυνος! Είναι όλοι αρμόδιοι ανευθυνοϋπεύθυνοι!!!
Ο Αμερικανός είχε τρελλαθεί! Στην Αμερική έλεγε "την ευθύνη για τέτοιες καταστροφές τη φέρει το κράτος και το κράτος για μένα είναι στην περίπτωση αυτή ο Δήμαρχος της περιοχής! Γι' αυτό και στράφηκα εναντίον του. Δεν έπρεπε να δοθούν άδειες οικοδομής στην περιοχή αυτή, ή τουλάχιστον έπρεπε να μην επιτραπεί η κατασκευή υπογείων. Σε κάθε περίπτωση πριν χωροθετηθεί ο τόπος έπρεπε να γίνουν έργα υποδομής για αποστράγγιση των νερών"!
Έτσι έλεγε ο άνθρωπος και περίμενε να τιμωρηθεί κάποιος! Όμως το νομικό μας σύστημα έρχεται να επιβραβεύσει την αδράνεια και την ασχετοσύνη αφού τιμωρεί τη ρύπανση περιβάλλοντος από αμέλεια μέχρι με ένα έτος φυλάκιση, που εδώ ούτε αυτό δεν επιβλήθηκε γιατί με το νόμο που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2005 για την αποσυμφόρηση υποτίθεται της δικαιοσύνης, παραγράφηκαν τα αδικήματα που είχαν τελεστεί μέχρι την έναρξη της ισχύος του και τιμωρούνταν μέχρι με ένα έτος φυλάκιση!!
Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν!!

Και βέβαια θυμάμαι τι έγινε στο Μοσχάτο και στου Ρέντη στις πλημμύρες του 1994! Όχι βέβαια δεν τιμωρήθηκε κανείς!! Ούτε ποτέ θα τιμωρηθεί!!
Εδώ είναι Ελλαδιστάν!!

Όταν κοιτάς από ψηλά την ανατολή !!